Διπλή τουρκική πρόκληση

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Διπλή τουρκική πρόκληση με νατοϊκό καπέλο πραγματοποίησε χθες το αεροπορικό στρατηγείο του Εσκί Σεχίρ της Τουρκίας, κατευθύνοντας τουρκικά αεροσκάφη στην περιοχή μεταξύ Χίου και Σάμου, την ώρα που γινόταν άσκηση παρουσία της ελληνικής στρατιωτικής ηγεσίας και στέλνοντας διαμαρτυρία στο ελληνικό στρατηγείο της Λάρισας ότι τα αεροσκάφη της Frontex δήθεν παραβιάζουν τον τουρκικό εναέριο χώρο.

Οι Τούρκοι, εκμεταλλευόμενοι νατοϊκή αεροπορική άσκηση που κάνει το υπό κατάργηση αεροπορικό στρατηγείο του Εσκί Σεχίρ, κατηύθυναν τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη μέσα στην περιοχή όπου γινόταν ελληνική άσκηση έρευνας και διάσωσης και μάλιστα σε χαμηλό ύψος, στα 2.000 πόδια, την ώρα που
είχε αναπτυχθεί έντονη αεροπορική δραστηριότητα στην ελληνική άσκηση και μάλιστα τη στιγμή που ένα C-130 βρισκόταν μπροστά από τη φρεγάτα «Σαλαμίς», πάνω στην οποία επέβαινε όλη η ελληνική στρατιωτική ηγεσία.

Το γεγονός αυτό δημιούργησε μεγάλους κινδύνους στην ασφάλεια πτήσεων, καθώς ελληνικά αεροσκάφη οπλισμένα έσπευσαν να αναχαιτίσουν τα τουρκικά και να τα βγάλουν από την περιοχή όπου είχε εκδοθεί «ΝΟΤΑΜ», δηλαδή διεθνής αναγγελία για την ελληνική άσκηση «ΙΩΝΑΣ».

Να σημειωθεί ότι μετά τις τρεις το μεσημέρι επρόκειτο να αρχίσει νατοϊκή άσκηση με τουρκικά αεροσκάφη σε περιοχή που ήταν πάνω από τα 10.000 πόδια ύψος. Η κινητοποίηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων ήταν άμεση και δόθηκαν οδηγίες για να κινηθεί επίσημη διαδικασία και στο ΝΑΤΟ για καταγγελία της τουρκικής πρακτικής.

Νωρίς το πρωί το αεροπορικό στρατηγείο του Εσκί Σεχίρ (CAOC 6) είχε διαμαρτυρηθεί στον Ελληνα διοικητή του αεροπορικού Στρατηγείου της Λάρισας (CAOK 7), γιατί αεροσκάφη της FRONTEX δήθεν παραβίασαν τον τουρκικό εναέριο χώρο. Το αξιοσημείωτο είναι ότι τα νατοϊκά αεροπορικά στρατηγεία δεν έχουν καμία σχέση με τις πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών της ευρωπαϊκής δύναμης FRONTEX που κάνει επιτήρηση των συνόρων για λαθρομετανάστευση. Ο αντιπτέραρχος Γιάννης Πατσαντάρας τόνισε αυτή την αναρμοδιότητα στον Τούρκο ομόλογό του.

www.ethnos.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος 22 Νοεμβρίου 2009 στις 1:47:00 μ.μ. EET  

Βαρεθήκαμε πια τις προκλήσεις χωρίς απάντηση! Αποφασίστε επιτέλους (προς πολιτική και στρατιωρική ηγεσία) τι θα κάνετε στο μέλλον: ή τους ΕΜΠΟΔΙΖΕΤΕ να παραβιάζουν με ΚΑΘΕ μέσον ή τους αφήνετε "ανεκπαίδευτους"! Το κόστος πλέον είναι μεγάλο σε πιλότους, εροπλάνα και χρήματα για να συνεχίζονται αυτά τα παιχνίδια χωρίς αποτέλεσμα και αντίκρυσμα. Βγείτε στο λαό και ολόκληρο τον κόσμο, ενημερώστε και αλλάξτε τακτική. Τέλος!
Ουφ, τα είπα και ξέσπασα, έτσι κι αλλιώς δεν ακούει κανείς (;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP