Εν Τάχει..

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

  • Κλιμακώνονται οι επιθέσεις των Κούρδων αυτονομιστών στην γείτονα , οι οποίοι δεν διστάζουν να φέρουν εις πέρας παράτολμες επιθέσεις σε στρατιωτικούς στόχους υψηλής σημασίας όπως το ραντάρ της Τουρκικής πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή της Αντιοχειας (Χατάι).Την ίδια στιγμή σκληρή κριτική δέχεται η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων ιδιαίτερα μετά απο τις ατυχείς δηλώσεις στα ΜΜΕ του "λάτρη του γκόλφ" στρατηγού Αιντογάν Μπαμπάογλου ,αμέσως μετά απο την αιματηρή επίθεση στο φυλάκιο του Ακτουτούν.. " Και τι θέλατε να πάω εγώ να πολεμήσω στο Ακτουτούν ?" φέρεται αν είπε ο Τούρκος πολέμαρχος ,κραδαίνοντας το μπαστούνι του γκόλφ...


  • Στα 66 σέντς κατρακύλησε η τουρκική λίρα ,τιμή πολύ χαμηλότερη απο τα 79 σέντς του περασμένου μήνα..Η εξασθένιση αυτή της συναλλαγματικής ισοτιμίας της τουρκικής λίρας με το δολάριο ,εν μέσω οικονομικής κρίσης ,έστειλε τον πληθωρισμό σε διψήφια νούμερα -στο 11.1%- πολύ υψηλότερα απο τον στόχο του 4% που είχε θέσει το τουρκικό οικονομικό επιτελείο....Πόσα JSF θέλει η THK είπαμε?
  • Ο Αυστραλιανός Οργανισμός Αμυντικού Υλικού (Defence Materiel Organisation) ανέλαβε να εξετάσει την απόδοση του ραντάρ MESA του ιπτάμενου ραντάρ της Βασιλικής Αυστραλιανής Αεροπορίας (ιδίου τύπου με τα τουρκικά) μετά απο προβληματισμό για την απόδοση του συστήματος της Northrop Grumman ,μας πληροφορεί το Janes Defence Weekly (30/10)....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP