Άρωμα τρομοκρατίας στο Βελβεντό

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Καταζητούμενοι ως μέλη εγχώριας τρομοκρατικής οργάνωσης είναι δύο από τους τέσσερις συλληφθέντες για τη διπλή ένοπλη ληστεία -από συνολικά οκτώ άτομα- που σημειώθηκε χθες το πρωί στο Βελβεντό Κοζάνης, όπως επιβεβαιώθηκε από τις αστυνομικές Αρχές.

Σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Οι άλλοι δύο συλληφθέντες είναι σπουδαστές που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, όλοι τους ελληνικής καταγωγής, βρέθηκε βαρύς οπλισμός, ο οποίος εστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν σε άλλες εγκληματικές πράξεις.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, από αέρος και ξηράς, για τον εντοπισμό των τεσσάρων ασύλληπτων δραστών της «διπλής» ληστείας, ενώ εκτεταμένες έρευνες διεξάγονται στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης για τον εντοπισμό πιθανής «γιάφκας» που χρησιμοποιούσαν οι δράστες.

Οι τρεις από τους δράστες συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη στη Βέροια και ο τέταρτος στην περιοχή της Πτολεμαΐδας, ενώ σε εξέλιξη είναι μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόλοιπων δραστών.

Η μικρή κοινωνία του Βελβεντού αναστατώθηκε όταν συμμορία ένοπλων ληστών «χτύπησε» ταυτόχρονα στα υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας και των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ.). Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 10 το πρωί, όταν οι δράστες, χωρισμένοι σε δύο ομάδες και κρατώντας βαρύ οπλισμό, πιθανότατα καλάσνικοφ, εισέβαλαν ταυτόχρονα στα τοπικά υποκαταστήματα, απ' όπου απέσπασαν με απειλές άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες μπήκαν στην Αγροτική Τράπεζα σπάζοντας με βαριοπούλες την τζαμαρία.

Όπως έγινε γνωστό, ένας εκ των δραστών φέρεται να «συντόνιζε» τη δράση των συνεργών του, παρακολουθώντας εξ αποστάσεως τις κινήσεις τους και απειλώντας με όπλο όσους κατοίκους περνούσαν εκείνη την ώρα από το σημείο.

Αφού πήραν τα διαθέσιμα χρήματα, οι δράστες επιβιβάστηκαν σε δύο οχήματα και τράπηκαν σε φυγή. Αμέσως σήμανε συναγερμός στις αστυνομικές αρχές και ακολούθησε ευρείας έκτασης επιχείρηση με τη συμμετοχή αστυνομικών της Κοζάνης, της Πιερίας και της Ημαθίας.

Γύρω στις 12.30 το μεσημέρι συνελήφθη αρχικά, κοντά στα Ορυχεία της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, ένας εκ των δραστών, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, σταμάτησε προκειμένου να βάλει φωτιά στο όχημα προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη του. Άλλα τρία άτομα συνελήφθησαν λίγο αργότερα στο κέντρο της Βέροιας. Όπως έγινε γνωστό, επέβαιναν σε όχημα, τύπου βαν, όπου στο εσωτερικό του βρέθηκε οπλισμός. (Σημ Εν Κρυπτώ:  Δύο επιθετικά τυφέκια της οικογένειας Kalashnikov , ένα υποπολυβόλο τύπου Scorpion , μια επαναληπτική καραμπίνα, ένα πιστόλι Ζastava και ένα πιστόλι Beretta .)

Προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη πήραν από τις ανακριτικές αρχές της Κοζάνης έλαβαν οι τέσσερις συλληφθέντες , οι οποίοι οδηγήθηκαν το απόγευμα, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κοζάνης, όπου τους απαγγέλθηκαν βαρύτατες κατηγορίες.



Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν είναι σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία από κοινού και κατά συρροή, αρπαγή από κοινού, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, αντίσταση κατά της αρχής από άτομα που οπλοφορούν, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και απλή σωματική βλάβη.

Όπως έγινε γνωστό, οι κατηγορούμενοι θα παραμείνουν έως την Τετάρτη στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Κοζάνης. Μετά τις απολογίες τους, οι δύο εκ των τεσσάρων που καταζητούνταν με εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», αναμένεται να μεταχθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση των ενταλμάτων.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, από αέρος και ξηράς, για τον εντοπισμό των τεσσάρων ασύλληπτων δραστών της «διπλής» ληστείας, ενώ εκτεταμένες έρευνες διεξάγονται στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης για τον εντοπισμό πιθανής «γιάφκας» που χρησιμοποιούσαν οι δράστες.

Κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κοζάνης, δόθηκαν στην δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των τεσσάρων (4) ατόμων που συνελήφθησαν χθες σε Βέροια και Πτολεμαΐδα για τις δύο ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:



Α) ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Ιωάννη του Χαράλαμπου και της Γεωργίας, γεν.31-05-1988 στο Αμαρούσιο Αττικής

Β) ΜΠΟΥΡΖΟΥΚΟ Ανδρέα – Δημήτριο του Ιωάννη και της Παντελιάς, γεν. 22-11-1989 στο Χολαργό Αττική

Γ) ΠΟΛΙΤΗ Δημήτριο του Κωνσταντίνου και της Ευτυχίας, γεν. 29-12-1991 στον Χολαργό Αττικής

Δ) ΡΩΜΑΝΟ Νικόλαο του Γεωργίου και της Παυλίνας - Μαρίας, γεν. 27-01-1993 στην Αθήνα Αττικής

Στην κατοχή των συλληφθέντων ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Ιωάννη και ΠΟΛΙΤΗ Δημήτριου βρέθηκαν πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας

Επίσης, σε βάρος του ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Ιωάννη έχουν εκδοθεί τα υπ΄αριθ. α) 8 από 24-03-2011, β) 9 από 11-11-2011 και γ) 1 από 12-06-2012 Εντάλματα Σύλληψης, για συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Ομοίως, σε βάρος του ΠΟΛΙΤΗ Δημητρίου έχουν εκδοθεί τα υπ΄αριθ. α) 7 από 24-03-2013, β) 10 από 11-11-2011 και γ) 2 από 15-06-2012 Εντάλματα Σύλληψης, ομοίως για συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Πληροφορίες από ΑΜΠΕ

105 σχόλια:

Manolis 3 Φεβρουαρίου 2013 στις 2:06:00 μ.μ. EET  

Χρειαστηκε να κλεισω 40 χρονια ζωης για να καταλαβω τη σαπιλα που (παραλληλα με καποια διαμαντια) υπαρχει στη χωρα μας. Κι'ας μου τα'λεγαν καποιοι μεγαλυτεροι, χρονια πριν. Αυτοι ομως οι μαγκες, τι μπορει να εχουν καταλαβει στα 20 - 25 χρονια ζωης τους και βγηκαν με τα καλασνικωφ στο χωριο? 'Η ο Ξανθουλης που ... τοξευε τη Βουλη παλιοτερα? Τετοιοι "αγωνιστες" θα κανουν τη 17Ν να τη θυμομαστε ως εκθεση ιδεων...

Ανώνυμος 3 Φεβρουαρίου 2013 στις 5:37:00 μ.μ. EET  

Πάντως αξίζει να σημειωθεί και το αποτυχημένο photoshop της αστυνομίας για να καλυφθούν τα σημάδια του ξυλοδαρμού τους.

Ανώνυμος 3 Φεβρουαρίου 2013 στις 9:14:00 μ.μ. EET  

δεν νομίζω για αποτυχημένο photoshop της αστυνομίας! καλά τους έκαναν, για να μάθουν και οι υπόλοιποι και οι ψευτοκουλτουριάρηδες ότι θέλουμε την ΗΣΥΧΙΑ μας! και αυτού του ειδους οι "επαναστάσεις' με ληστείες και σκοτουμούς απλών πολιτών δεν γίνονται πλέον ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ!
άραγε δέρνουν ακόμη τα καθάρματα που "φάγανε"τους ΔΙΑΣ στου ρέντη;κανονικά θα πρέπει πρωΐ-μεσημέρι και βράδυ! έτσι για να μη ξεχνιόμαστε ή μήπως να βελτιώσουμε τις συνθήκες κράτησής τους;! τι λέει ο κος υπουργός;!!

Γιάννης



Ανώνυμος 3 Φεβρουαρίου 2013 στις 9:25:00 μ.μ. EET  

τώρα μολις διάβασα ότι κάποιος λυκούδης της δημαρ,παραπονείται για τα "παραμορφωμένα" πρόσωπα των ληστών του βελβεντού! πάμε καλά; ή άρχισαν τα όργανα, ώστε η αστυνομία να είναι απλός θεατής σε τέτοιες πράξεις;!

Γιάννης

Ανώνυμος 3 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:14:00 μ.μ. EET  

Για τα βασανιστήρια δεν είπατε κουβέντα. Ο Μπρέιβικ έφαγε δεκάδες ανθρώπους και ούτε μια γρατζουνιά. Βέβαια, όταν ο δολοφόνος είναι εθνικιστής μάλλον είναι ανώτερος...

Ανώνυμος 3 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:56:00 μ.μ. EET  

Το ξυλο το φαγανε γιατι κλωτσουσανε,φτυνανε και εβριζαν με οτι πιο χυδαιο υπαρχει στο λεξιλογιο τους αστυνομικους και τις μανες τους.Οποιος εχει γνωστους στην αστυνομια ξερει..
Αλλωστε οταν στο παρελθον ειχαν συλληφθει παρομοιοι που συμμετειχαν σε τρομοκρατικη οργανωση δεν ειχαν αυτην την αντιμετωπιση απο την ΕΛ.ΑΣ
Τωρα αυτοι οι καραγκιοζηδες που λενε για βασανιστηρια και αλλα εμπριμε..Το 21 χρονων και καλασνικοφ μαλλον ειναι κατι νορμαλ..

D-Mitch 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:01:00 π.μ. EET  

Τον έναν θα τον κάνουν και ήρωα..

http://www.lifo.gr/team/gnomes/35802

Τα σχόλια είναι απολαυστικά.

Ανώνυμος 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:58:00 π.μ. EET  

Καποιος να ενημερωσει τον εσχατογερο Γλεζο οτι η αστυνομια επιτελους συνελαβε τους 'παρακρατικους'οποτε μπορει να κοιμαται (οχι μονο ορθιος) ησυχος πλεον...

Νικηφορος Φωκας

Ανώνυμος 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:59:00 π.μ. EET  

Ποιά βασανιστήρια; Ένοπλοι με καλάσνικοφ πιάστηκαν ζωντανοί. Πως αφοπλίστηκαν, με παρακάλια; Προφανώς δεν παραδόθηκαν, τους κυνήγησαν μέχρι την επόμενη πόλη.

Γιατί δεν μας λέτε και αυτή τη φορά τι κάνουν οι πολιτισμένες αστυνομίες σε οπλισμένους με πολεμικά τυφέκια που αντιστέκονται; Τα ΕΚΑΜ ήταν ήπια, απέναντι σε GSG 9, SWAT, ή GIGN θα είχαμε μόνο φέρετρα. Ελπίζω να μην αφεθούν ξανά ελεύθεροι

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 2:32:00 π.μ. EET  

1. Οι δυο που φάγαν τον Πακιστανό που είναι; μάθαμε ονόματα; είδαμε φάτσες, δαρμένες ή μή;
2. Ένοπλοι με Καλάσνικοφ τα οποία και χρησιμοποίησαν και εδώ: http://www.tovima.gr//society/article/?aid=464080. Ούτε φάτσες ούτε ονόματα και πάλι.
3. Στην κηδεία του Ντερτιλή έπεσαν του κόσμου οι μπιστολιές. Πιάσαν έναν λέει με κάτι κάλυκες στην τσέπη. Τα πιστόλια διέφυγαν, ως συνήθως, αφού όλοι είχαν στρέψει το ενδιαφέρον τους στο χριστιανικότατο κήρυγμα του χωροφύλ...συγγνώμη, σεβασμιότατου μητροπολίτη Αμβρόσιου Καλαβρύτων και πασών των χουντικών (αυτόν βρήκαν να κάνουν στα Καλάβρυτα μητροπολίτη;)
4. Ποιο είναι το κοινό σημείο στα (1),(2) και (3) ; Κουίζ για (επί)δεξιούς λύτες.
5. Δέρνεις κάποιον όταν έχει το Καλάσνικοφ στο χέρι ή μετά, όταν τον έχεις δεμένο;(Δύσκολο ερώτημα και αυτό..). Άσε που οι τρεις παραδόθηκαν χωρίς κανένα ζόρι. Αλλιώς θα γινόταν μακελειό. Το ξέρω πάρα πολύ καλά. Περισσότερα δεν μπορώ να πω.
6. Το ίδιο ξύλο μάζεψαν και οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ πριν δυο τρεις μέρες αλλά τα μεγάλα (στην τσέπη)κανάλια δεν τόλμησαν να δείξουν φωτό. Και αυτό τυχαίνει να το γνωρίζω (εδώ μέσω fb από άτομα που αν ήταν για πέντε ψιλές δεν θα το έκαναν θέμα διότι δεν είναι πρωτάρες).

Το θέμα δεν είναι αν έδειραν πέντε κλεφτρόνια που παίζουν με όπλα. Το θέμα είναι ότι η θεωρία των δύο άκρων έχει καταρρεύσει. Η δεξιά, με διαχρονικό της προπύργιο τα σώματα ασφαλείας, αποφάσισε ταχύτατα σε ποιο άκρο θα στηριχτεί για να επιβιώσει. Οι περισσότεροι εδώ αισθάνονται ότι το θέμα δεν τους αγγίζει διότι προφανώς το ξύλο και η τρομοκρατία απευθύνονται στο χώρο της αριστεράς. Το μήνυμα με τις φωτό και το δήθεν άτσαλο photoshop δεν πήγαινε άλλωστε στους ασύλληπτους τρομοκράτες (ποιος νοιάζεται...) αλλά στον αριστερό που διαφωνεί, διαμαρτύρεται, διαδηλώνει. Ξεκάθαρα μπαίνουμε σε περίοδο λευκής τρομοκρατίας. Επόμενη στάση, ειδικά μετά το νέο φορολογικό, Μιχαλολιάκος. Κάντε πρόβες οι δεξιοί στο σήκω κάτσε. Α ναι. Και ο Αμβρόσιος Αρχιεπίσκοπος.

Ανώνυμος 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 3:35:00 π.μ. EET  

Όσοι παραπάνω επικροτούν τον ξυλοδαρμό των συλληφθέντων είναι αξιοθρήνητοι. Ακόμη και στον πόλεμο οι αιχμάλωτοι γίνονται σεβαστοί. Οι συνθήκες και το δίκαιο που προστατεύει αιχμαλώτους και συλληφθέντες έχει προκύψει μετά από πολέμους και ανθρώπινο πόνο αιώνων και δεν πρέπει να το εκχωρήσουμε ως κοινωνία για μικροπολιτικές εμμονές

Όσο κι αν ο κάθε χρήστης "Γιάννης" θέλει ΗΣΥΧΙΑ, εάν νομιμοποιηθεί στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας η χρήση βασανιστηρίων από την ΕΛ.ΑΣ σημαίνει πως μεταμορφωνόμαστε σε τριτοκοσμική χώρα.

Ο δε αστυνομικός που του "βρίζουν με ό,τι πιο χυδαίο τη μάνα του" και δεν μπορεί να κρατηθεί πρέπει να απολυθεί λόγω ακαταλληλότητας. Διαφορετικά, αύριο μεθαύριο μπορεί να γαζώσει και κανέναν υβριστή .

Ο δημόσιος λόγος σε αυτή τη χώρα έχω την εντύπωση πως ακολουθεί ευθέως και την οικονομική της κατάσταση.

Χιτζάζ

Ανώνυμος 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 5:04:00 π.μ. EET  

Οταν σου αντιστέκεται κάποιος δεν του μαυρίζεις τα μάτια. Τον ακινητοποιείς, τον δένεις και ειναι έτοιμος για το κελί. Οποιος έχει λίγη στοιχειώδη γνώση αυτοάμυνας και εκπαίδευση το γνωρίζει και μην ξεχνάμε η σύλληψη δεν έγινε από την ΕΚΑΜ.
Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Η πλειοψηφία των απλών αστυνομικών είναι ανεκπαίδευτοι και φέρονται σαν τραμπούκοι.
Οι ύποπτοι ξυλοκοπήθηκαν μετά τη σύλληψη τους. Το έργο το έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν με πολλά "μεμονωμένα περιστατικά" και το ενισχύει το γεγονός πως πήγαν να το καλύψουν με το αποτυχημένο photoshop (ήδη στο Ίντερνετ έχει ξεσπάσει πανηγύρι με αυτό το θέμα, ειδικά στα μπλογκ των γραφιστών).

Δεν δικαιολογώ με τίποτα τους τρομοκράτες (με λυπεί που είναι νέα παιδιά) αλλα οι Ελληνες αστυνομικοί πάσχουν απο επαγγελματική συμπεριφορά.

Ανώνυμος 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 9:22:00 π.μ. EET  

Ξυλοκοπήθηκαν 4 ένοπλοι ληστές και απαγωγείς.Και;;;;Εγώ απορώ πως ζουν. Ούτε οι ίδιοι δεν θα το πιστεύουν.

Τα μπινελίκια στην τιβί είναι κλασικό δόγμα ρουφιάνου: αφού φας αρκετό ξύλο και ρουφιανέψεις όποιον βρεις, βρίζεις και καλά να το παίξεις άντρας. Κακώς. 20χρονος στις φυλακές έχει το πολύ μια άντε 2 μέρες "ανενόχλητος".

Κρίμα που παιδιά άκουσαν και πίστεψαν την σαπίλα και θα περάσουν το καλύτερο μέρος της ζωής τους φυλακή. Θα είναι με γκρίζα μαλλιά όταν βρουν και θα πεθάνουν άνεργοι στο πεζοδρόμιο όπως τον κοεμτζή. Κακώς που στην ελλάδα δεν εφαρμόζεται ο νόμος περι προσηλυτισμού. Αρκετά σκουπίδια θα τους έκαναν παρέα.

μηδενιστής

Ανώνυμος 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 9:33:00 π.μ. EET  

καλημέρα σε όλους!
εντάξει παιδιά βάλαμε και λίγο την αριστερά και τους ξυλοδαρμούς των απεργών (ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ καουμπόυ και λοιποί συνήγοροι της τσογλαναρίας!) ΝΑΙ κε Χιτζάζ και λοιποί που μας θεωρείται ΑΞΙΟΘΡΗΝΗΤΟΥΣ!
Ο ΑΠΕΡΓΟΣ και ο ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΑΦΩΝΩΝ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ!!!!! καουμπόυ ΥΠΗΡΞΑ στέλεχος του ΡΉΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ και ΞΥΛΟ ΕΧΩ ΦΑΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ! συνεπώς αλλού τα περί ξυλοδαρμού των απεργών!
Όσο για τους λοιπούς "φιλέσπλαχνους" και περί αιχμαλώτων ή Μπρέιβικ ή πως διάολο τον λένε, ΕΔΩ είναι ΕΛΛΑΔΑ και ΝΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΜΑΣ!!!
ΔΥΣΤΥΧΩΣ όπως ΠΑΝΤΑ τα κάνουμε ΟΛΑ ένα αχταρμά και τελικά ποιός έχει δίκιο και ποιός ΑΔΙΚΟ;;
Να πάτε να τα πείτε καλύτερα στους γονείς των αστυφυλάκων του ρέντη, στην οικογένεια του ταξιτζή στην Πάρο--αν αποδειχθούν ότι οι πιτσιρικάδες αυτοί έκαναν το φονικό-- ή σε άλλους που την έχουν πληρώσει χωρίς λόγο!
και βέβαια ΑΠΟΚΗΡΥΣΣΩ ΜΕΤΑ ΒΔΕΛΥΓΜΙΑΣ τα φονικά των μεταναστών όσο και την νεκρανάσταση της χούντας!!!
Το θέμα είναι ΑΛΛΟ! ποιός ή ποιοί είναι ΠΙΣΩ από τους πιτσιρικάδες που τους αφιονίζουν και τους προτρέπουν για τέτοιου είδους δράσεις!! ΑΥΤΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΟΥΜΕ;;
Ευχαριστώ και καλή βδομάδα!

Γιάννης

Ανώνυμος 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 9:50:00 π.μ. EET  

επανέρχομαι γιατί μόλις τώρα διάβασα στο zougla.gr μήνυμα πιλότου της ΠΑ και παρακαλώ το εν κρυπτώ να το "ανεβάσει"--αν δεν το έχει ήδη κάνει-- ένα ΜΗΝΥΜΑ που πρέπει να διαβαστεί ΠΑΝΤΟΥ!!! από τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά, τα γυμνάσια, τα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ (προπαντός!!!) μέχρι τα κοπρ...της βουλής και των υπουργείων!

Γιάννης

Ανώνυμος 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:39:00 π.μ. EET  

H στολή, το σήμα και το πιστόλι δεν κάνουν τον αστυνομικό. Αυτά χωρίς εκπαίδευση και επαγγελματισμό τον καθιστούν στο επίπεδο του "μπάτσου", του "μπασκίνα" και του χωροφύλακα περασμένων δεκαετιών. Να τους χαιρόμαστε.

Ανώνυμος 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:24:00 π.μ. EET  

Οι "μπασκινες" συνελαβαν πάνοπλους τρομοκράτες που είχαν πάρει όμηρο ανυποψίαστο πολίτη, χωρίς να ανοίξει μύτη.

Να χαιρόμαστε τους αμετανόητα ηλίθιους αριστεριστές που υποθάλπτουν τέτοιες εγκληματικές συμπεριφορές.

ΥΓ που είναι ο Γλέζος να μας πεί καμια μπούρδα περι παρακρατικών;

Ανώνυμος 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:26:00 π.μ. EET  

Η μητέρα ενός εκ των συλληφθέντων έμεινε εκπληκτη από το πρησμένο μάτι..το γεγονός ότι το μπουμπούκι της στα 20 του κάνει ένοπλες ληστείες με ΑΚ δεν την πείραξε καθόλου.

Ανώνυμος 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:28:00 π.μ. EET  

Δεν πρόλαβα να γράψω το προηγούμενο μήνυμα περί προσηλυτισμού και μπαμ να ένα αρθράκι σε εφημερίδα.
Ο ένας εκ των νέων έχει μαμά και παππού αριστεράς ιδεολογίας φυσικά εκ ψυχικού, ο παππούς ήταν φυλακή για δολοφονία και η οικογενειακή περιουσία υπολογίζεται στα δεκάδες εκ ευρώ.
Αυτά για ορισμένους που νομίζουν οτι ήταν "επαναστάτες" "εργάτες" και "αγωνιστές".
Ο μικρός μας αγόραζε όλους. Να 'ναι καλά η μαμά του για όσα του μάθαινε. Θα του είναι χρήσιμα τα κρύα βράδια στον κορυδαλλό παρέα με τον αχμέτ και τον μαμπούτου.

μηδενιστής

TED 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:47:00 π.μ. EET  

Ο Χιτζάζ τα είπε όλα.

Οι αστυνομικοί ενώ κινητοποιήθηκαν ταχύτατα, εντόπισαν και ακινητοποίησαν τους νεαρούς κατσαπλιάδες (δηλαδή επέδειξαν πρωτοφανή για την Ελληνική ύπαιθρο επαγγελματισμό) μετά χάσανε κάθε δίκιο επιφυλάσσοντας στους κρατούμενους μεταχείριση όχι μονο ΕΞΟΦΘΑΛΜΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ, αλλά και άκρως ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ, αφού αντί ν'ασχολούμαστε με το κύριο θέμα (ληστείες με ενδείξεις για τρομοκρατία) παρακλουθούμε άναυδοι μια θρασύτατη ηρωοποίηση των συλληφθέντων.

Προσωπικά άν ήμουν ο Δένδιας θα έδινα ταυτόχρονα στους εμπλεκόμενους αστυνομικούς:
1. ηθική αμοιβή για τη σύλληψη
2. βαρύτατη διοικητική ποινή για τον ξυλοδαρμό, π.χ. στέρηση μισθού για 6 μήνες (μείωση στους 2 μήνες αν παρακολουθήσουν ειδικά σεμινάρια με θέμα τον αυτοέλεγχο και την ορθή μεταχείριση κρατουμένων).

Ανώνυμος 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:15:00 μ.μ. EET  

Παίδες, η ουσία είναι μία, Χολαργός, Χολαργός, Αμαρούσιον… και λοιπές ΦΤΩΧΟΓΕΙΤΟΝΙΕΣ της Αθήνας. Πλουσιόπαιδα που πλήττουν προφανώς αφόρητα και «επαναστάτησαν» εναντίον των πάντων έτσι για να περνάει η ώρα. Ιδεολογία ανύπαρκτη, γνώσεις ανύπαρκτες, τα πάντα όλα ανύπαρκτα, γενική ανυπαρξία. Εικοσάχρονοι τενεκέδες ξεγάνωτοι που από τότε που γεννήθηκαν τρώνε και θα τρώνε για ολόκληρη τη ζωή τους απ’ τα έτοιμα του μπαμπά και της μαμάς. Προφανέστατα το ωράριο της ζωής τους είναι (ή μάλλον ήταν μέχρι τώρα) αυτό:

12:30-13:00: Εγερτήριο (απ’ τα χαράματα)
13:00-13:15: «Πρωινό» σερβιρισμένο από το υπηρετικό προσωπικό
13:15-16:00: Καφές για να ανοίξει το μάτι…
16:00-18:00: Βόλτες (με το αυτοκίνητο που τους πήρε ο μπαμπάς)
18:00-18:30: Μεσημεριανό
18:30-22:00: Ασχολίες σχετικές με την «επανάσταση»
22:00-01:00: Έξω με γκόμενες (ουδέν μεμπτόν)
01:00-01:05: Μέσα με γκόμενες (μεμπτόν σύμφωνα με το γυναικείο φύλο)
01:05-02:30: Μαστούρα με διάφορα κοκοψίνια (που λεν και τα αλάνια)
02:30-12:30: Ύπνος βαθύς

Χορηγοί της δύσκολης καθημερινότητάς τους στον αγώνα για την ζωή και το μεροκάματο, καθώς και συμπαραστάτες τους ενάντια στην άδικη μοίρα και το σύστημα που τους κατατρέχει διαλύοντας τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους, ο Μπαμπάς, η Μαμά και οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί.

Σταματάω εδώ για να μην αρχίσω το βρίσιμο για τους μεν και τους δε…

Τόλης Β

Ανώνυμος 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:38:00 μ.μ. EET  

και κάτι άλλο:
"Ακόμη και στον πόλεμο οι αιχμάλωτοι γίνονται σεβαστοί. Οι συνθήκες και το δίκαιο που προστατεύει αιχμαλώτους και συλληφθέντες έχει προκύψει μετά από πολέμους και ανθρώπινο πόνο αιώνων"

οι κανόνες γίνονται σεβαστοί όταν οι 2 παρατάξεις τους εφαρμόζουν με την ίδια προσήλωση πχ μέτωπο β. αφρικής στον ΒΠΠ. οι κανόνες ισχύουν μεταξύ ένστολων στρατιωτών κρατών που έχουν υπογράψει την συνθήκη της γενεύης.

Δεν ισχύουν σε περιπτώσεις όπου:
1. δεν υπάρχει πόλεμος
2. δεν είναι ένστολος ο αιχμάλωτος
3. ο αιχμάλωτος έχει προβεί σε εγκληματική πράξη όπως αυτή ορίζεται απο το δίκαιο του πολέμου πχ κλοπή νεκρών, βιασμός, δολοφονίες αόπλων

Στη σενάριο που βλέπουμε έχουμε 4 ένοπλους ληστές με επιθετικά τυφέκια οι οποίοι έπιασαν αιχμάλωτο άοπλο ως ασπίδα.
Ούτε ένστολους, ούτε πόλεμο, ούτε σεβασμό πολιτών.

Πραγματικά απορώ πως ζούνε.
Αξίζει τιμωρία; Φυσικά. Στα όργανα της τάξης που πήγαν ενάντια στα ΑΚ-47; Δεν νομίζω.
Η τιμωρία πρέπει να είναι στους κλέφτες αρχικά και μετά στους γονείς τους.

Καλό να μην μπερδεύουμε καταστάσεις και πρόσωπα επειδή έτσι μας λένε στα μμε. Ο νόμος είναι νόμος. Όσο τον παραβλέπουμε για πολιτικά ή προσωπικά οφέλη τόσο θα χάνουμε στην πορεία.

μηδενιστής

Ανώνυμος 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 1:53:00 μ.μ. EET  

Τελικά ίσως να έχουμε ότι μας αξίζει..πολιτική,παιδεία,υγεία,οικονομία,τέχνες,ασφάλεια και πάει λέγοντας.

Κάποιοι αμερικάνοι μπάτσοι που ήρθαν και έρχονται κατά καιρούς για υπηρεσιακούς λόγους στην Ελλάδα, μετά από λίγες ώρες τονίζουν σε έντονο και εκπαιδευτικό ύφος τα εξής: "Ο οποιοσδήποτε Έλληνας αστυνομικός βρεθεί στις Η.Π.Α. για μια βάρδια, θα καταλήξει νεκρός πριν καν το διάλειμμα ενώ ο Αμερικανός στη φυλακή.."

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος και έπειτα από διάφορες συνεργασίες,ότι μας χρειάζεται αμερικάνικη αστυνομία για μερικούς μήνες..

Προβοκάτωρ

χρήστος 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 2:00:00 μ.μ. EET  

Εδώ πού τά λέμε, άν ήταν "απλοί" ληστές τραπεζών, οί ίδιοι, πού τώρα κλαίνε γιά τά μαυρισμένα τους μάτια, τότε θά καμάρωναν, ότι η εγκληματικότητα δέν οφείλεται μόνο στούς αλλοδαπούς.
Ελα όμως πού τά "παιδιά" ...έτυχε νά είναι καί ""επαναστάτες"".

Υγ. Προσωπικά δέν θά χτυπούσα ποτέ δεμένο ή πεσμένο καί θά μού προκαλούσε αηδία άν όντως έγινε κάτι τέτοιο. Ομως ποιός είναι σέ θέση νά ξέρει τί ακριβώς έχει συμβεί;

Ανώνυμος 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 3:10:00 μ.μ. EET  

Καλά ρε είστε σοβαροί!!! ( Ανωνυμοι 5:37 και 10:14 στις 3/2) Ρε σοβαρά μιλάτε !!! Πιάσανε κάτι μοσχοαναθρεμμένα παιδάκια να προσπαθούν να επιβεβαιώσουν το εγώ τους κραδαίνοντας καλάσνικοφ, κάτι παιδαρέλια που δεν έχουν βγάλει ποτέ τίμιο ψωμί στη ζωή τους, κάτι μπούληδες που επενδύουν την κοινωνική τους ανεπάρκεια με φτηνά ιδεολογήματα του ..πισινού με ρίζες στα απορριφθέντα από την ιστορία σοβιέτ και τα γκούλαγκ!!!
Κατί παιδάκια που αν είχαν τσίπα οι γονείς τους θα τα είχαν μαυρίσει οι ίδιοι στο ξύλο για την παραβατική τους συμπεριφορά και τη δυνητική ζημιά στην κοινωνική συνοχή που οι πράξεις τους θα μπορούσαν να επιφέρουν στη χώρα μας σε αυτούς τους πολύ δυσκολους και πολωμένους καιρούς που ζούμε.

Αντίθετα, έχουμε κριτική στην αστυνομία!! Πάντα από αυτούς, τους ίδιους και τους ίδιους καλοβαλμένους και καλοβολεμένους του σύστήματος που την αντικοινωνική τους συμπεριφορα, την έλλειψη σεβασμού στον συνάνθρωπο με καταστροφές περιουσιών κοινωνική αναταραχή και φασαρία την έχουμε ζήσει καλα΄στο πετσί μας. Αυτούς που όλα αυτά τα κάνουν για να χρισθούν "αγωνιστές" και να εξαργυρώσουν τον " αγώνα " σε υπουργικές καρέκλες ( Πρωτόπαππας, Πιπεργιάς, Κολλάς,Δαμανάκη, κτλ κτλ και ο κατάλογος δεν τελειώνει!!!)

Όλοι αυτοί που βρίζουν το σύστημα για να μπουν από την πίσω πόρτα και να γίνουυν σύστημα!!!!

Ετσι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Και μετά φταίει η αστυνομία!!!!!!!!!
Δηλαδή πως μπορείτε εσείς που διαμαρτύρεστε να πιάσετε τρία καλόπαιδα με καλάσνικοφ που έχουν έναν όμηρο? Με αγιασμό?

ΥΓ
Θερμά συγχαρητήρια στον αστυνομικό της Βέροιας των 800 ευρώ που με ένα νεροπιστολάκι στα χέρια μπόρεσε και τους μάντρωσε .
Αυτός κύριοι είναι ο αγωνιστής της σημερινής κοινωνίας. Αυτός πουμε 800 ευρουλάκια ζεί την οικογένεια του και προσφέρει στο σύνολο.

Ανώνυμος 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 4:21:00 μ.μ. EET  

Θα συμφωνήσω με τον TED. Επαγγελματισμός χρειάζεται, όχι γραφεία τύπου, τρομοκρατών ή αστυνομίας. Φυλακές Stammheim, όπως RAF. Όπως στον δυτικό κόσμο δηλαδή.

Ανώνυμος 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 4:23:00 μ.μ. EET  

Και ως επιστέγασμα της ηθικής μας κατάπτωσης έχουμε και τον Νικολάκι τον Ρωμανό, το παιδί το βγαλμένο μέσα από.... τις κακουχίες τις στερήσεις και το μεροκάματο, που ξέρει πως έιναι η κοινωνία, έχει φάει τη ζωή με το κουτάλι και έχει ήθος και αρχές σφυριλατημένες μέσα στον κοινωνικό στίβο και που αγωνίζεται για.... ( δεν ξέρω γιατί, προφανώς για εμάς...), να δηλώνει: "Θεωρώ τον εαυτό μου αιχμάλωτο πολέμου." "Δεν θα υποβάλω μήνυση στους αστυνομικούς που με χτύπησαν. Επιθυμώ η κακοποίησή μου να ευαισθητοποιήσει τις συνειδήσεις των πολιτών."

Συμπέρασμα:
O Νικολάκης με το καλάσνικοφ, που απειλούσε να αφαιρέσει ζωές, που έπιανε ομήρους και " απαλοτρίωνε" το αυτοκίνητο τους, είναι μεγαλόψυχος!!!
Δεν είναι όμως μόνο μεγαλόψυχος! Είναι και αιχμάλωτος πολέμου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μάλλον θεωρεί το παιδαρελι ότι ο Κολοκοτρώνης, ο Διακος, ο Βελισαρρίου, ο Κατσιμήτρος, ο Τσακαλώτος, ο Σταυριανάκος κτλ κτλ είναι όμοιοι του... απλά αυτός ατύχησε και αιχμαλωτίστηκε!!!!

ΥΓ Αν αύριο αποφασίσει, ντύνοντας το βεβαίως βεβαίως με κατάλληλα ιδεολογικά , προοδευτικά και εκσυγχρονιστικά επιχειρήματα, ότι εκτός από το να ληστεύεις και να παίρνεις ομήρους εξυπηρετεί στον..."πόλεμο¨".. να φας και κανέναν που δεν σου αρέσει η μούρη του μήπως τότε να του κανουμε και κανα άγαλμα του παιδιού στην Κουμουνδούρου?

Ανώνυμος 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 4:34:00 μ.μ. EET  

Φτωχε και μονε αγελαδαρη με καληψες απολυτα! ειναι προφανες οτι προκειται περι ακροδεξιας συνωμοσιας, αντε να ξυπνανε μερικοι ''φιλησυχοι'' μικροαστοι...

Δεξιος Αντιφασιστας

Ανώνυμος 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 5:33:00 μ.μ. EET  

αυτη ειναι η Ελληνικη αστυνομια κυριοι!
δεν τους κερασαν ουτε τσαι ουτε καν καφε!
και μετα θελουμε να λεγομαστε και Ευρωπη

Ανώνυμος 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 6:32:00 μ.μ. EET  

Μια ληστεία είναι μια ένοπλη επίθεση 40 λεπτών που απελευθερώνει από εκατοντάδες οχτάωρα μισθωτής σκλαβιάς που κλέβουν όλη μας τη δημιουργικότητα και τη φαντασία. Παράλληλα, σε περίπτωση εμφάνισης της αστυνομίας ή τυχαίας συνάντησης μαζί της, οι σύντροφοι που συμμετέχουν στην απαλλοτρίωση πρέπει να είναι αποφασισμένοι να υπερασπίσουν με κάθε μέσον την ελευθερία τους»

Ανώνυμος 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 6:48:00 μ.μ. EET  

Εάν σταθούμε στους μώλωπες των δραστών και όχι στο γεγονός της διασάλευσης του κοινωνικού ιστού που προκαλούν τέτοιες εγκληματικές ομάδες και της αναγκαίας καταστολής και πρόληψης,τότε πολύ φοβάμαι οτι κοιτούμε το δάκτυλο αντί για το φεγγάρι,βαυκαλιζόμενοι για ανάρμοστες συμπεριφορές των οργάνων της τάξης.Εκτός αν αναζητούμε απεγνωσμένα άλλοθι στα όποια απωθημένα μας....

Μέντωρ

Ν.Μ.Π. 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 7:55:00 μ.μ. EET  

@ ΦΚΜΚ

Είμαι σίγουρος ότι και στην περίπτωση που αναφέρεις, των δύο ακροδεξιών με τα καλάσνικωφ, αν έβλεπες φωτογραφίες τους να είναι δαρμένοι θα σε έπιανε η ίδια ευαισθησία.

Επίσης έχει πλάκα που όταν ακούς ότι είπε η ασφάλεια κάποιον ακροδεξιό το δέχεσαι αμέσως.

Απο τα δικά σου στοιχεία διαπιστώνουμε ότι η ΕΛ.ΑΣ. έχει συλλάβει τώρα τελευταία δύο συμμορίες με καλάσνικωφ, εκ των οποίων η μία με ηγετικά στελέχη ακροδεξιούς. Πως καταφέρνεις και γυρνάς το θέμα στην κηδεία του Ντερτιλή και την βγάζεις ανίκανη; "...τα πιστόλια διέφυγαν ως συνήθως..."

Για την ιστορία, απο την συγκεκριμένη συμμορία είχαν συλληφθεί άπαντες γι'αυτό προφανώς δεν κρίθηκε σκόπιμο να αναρτηθούν οι φωτογραφίες τους.

Οι φίλοι όμως των τεσσάρων "παιδιών" ακόμα δεν έχουν συλληφθεί, λογικό είναι λοιπόν να αναρτήσουν τις φωτογραφίες τους για να μάθουν περισσότερα απο όποιον τους έχει δεί. (απ' ότι έμαθα ήδη βρήκαν μία γιάφκα)

Όπως διαπιστώνουμε απο τα ευρήματα και τους αυτόπτες μάρτυρες, οι συγκεκριμένοι ληστές κρατούσαν "βαρύ" οπλισμό και φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα. Τα αλεξίσφαιρα γιλέκα για να μην κινδυνεύουν απο τα πυρά των αστυνομικών και ο "βαρύς" οπλισμός για να σκοτώσουν αστυνομικούς ακόμα και αν αυτοί φοράνε αλεξίσφαιρα. Καθαρά δολοφόνοι αστυνομικών δηλαδή. Είχαν υπολογίσει σε μια σύγκρουση με την αστυνομία και αυτό φαίνεται και απο το ότι ήταν διατεθημένοι να καθυστερήσουν δεκαπέντε(!) λεπτά μέσα στην τράπεζα. Επομένως την δήθεν πληροφορία σου ότι παραδόθηκαν χωρίς αντίσταση την ακούω βερεσέ.
Είναι πιθανό να δέχτηκαν και μετά την σύλληψη ξύλο. Δυστυχώς, γιατί έτσι οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί χάλασαν λίγη απο την επιτυχία τους.

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον πως ταιριάζεις το ξύλοδαρμό τεσσάρων ληστών, με τον (σύμφωνα με εσένα, δεν έχω τέτοια πληροφόρηση) ξυλοδαρμό του ΠΑΜΕ.

Απο τις αντιδράσεις των περισσότερων αριστερών διαπιστώνω, με μεγάλη λύπη, ότι η θεωρεία των δύο άκρων ζεί και βασιλεύει.

Υ.Γ. Προσυπογράφω την φράση του Μέντωρα

Ν.Μ.Π.

ΕτΑ 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 8:21:00 μ.μ. EET  

Η ανεπαρκής εκπαίδευση του αστυνομικού σώματος και η ανικανότητα των ανωτέρων να τους ελέγξουν, μετέτρεψαν μια επιτυχημένη αστυνομική επιχείρηση κι ένα χτύπημα κατά της τρομοκρατίας σε παταγώδη επικοινωνιακή ήττα.

Ανώνυμος 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 9:30:00 μ.μ. EET  

".....σε παταγώδη επικοινωνιακή ήττα."

δηλαδή για κάθε κίνηση μέσα στα ορια του νομου για τη σύλληψη κακοποιών,αλλά και της εθνικής ασφάλειας για την αποτροπή επιθετικών ενεργειών και άμυνας της χώρας--κυρίως από τους εξ ανατολών "γείτονες" --- θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ και το τι αντίκτυπο θα έχει στο κοινό!
άραγε ο πιλότος που έγραψε την υπέροχη επιστολή για το ποιούς πετάει το γνωρίζει ΑΥΤΟ;;
κρίμα δεν είναι να "ρίξει" τον εχθρό χωρίς να σκεφθεί τις συνέπειες και τον αντίκτυπο που θα έχει στην ελληνική κοινωνία και στις πρωινές εκπομπές της TV!

Τελικά είμαστε για δέσιμο;;!!,πάμε καλά;!!

Γιάννης


Ανώνυμος 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 9:49:00 μ.μ. EET  

Νομίζω ότι πέσανε οι μάσκες - είναι εμφανές ποιοι υποθάλπτουν τέτοια νοσηρά φαινόμενα τρομοκρατίας.

Βγήκε ο βουλευτής Παναγούλης του ΣΥΡΙΖΑ και μίλησε για τον..Νεοναζι Δενδια, παρομοιάζοντας τους τρομοκρατες με τους ανιστασιακούς της Χούντας.

Ο άνθρωπος είναι περιορισμένης ευθύνης.

Και δεν πρόκειται να τον μαζεψει κανένας απο κει μέσα, αυτό τον εν δυναμει κυβερνητικό βουλευτή!

Ανώνυμος 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:41:00 μ.μ. EET  

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες, σχετικά με τη συμπεριφορά των αστυνομικών - και λίγα τους έκαναν, ανω κανονικά θα έπρεπε να έχουν περάσει όλοι οι μετέχοντες στην καταδίωξη αστυνομικοί και να χαϊδέυουν τους κοπρίτες μέχρι να πονέσουν οι γροθιές τους.

...και τώρα ας γίνω λίγο κακός. Μόνο λίγο...

[κακιούλες ON]

Βρε ΟΠΚΕ-ατζή (που ήθελες να γίνεις ΕΚΑΜ αλλά δεν τα κατάφερες κι από τότε φοράς μαύρα για να δείχνεις κι εσύ EKAM-alike),

Nαι εσένα λέω που ποζάρεις στην πρώτη φωτογραφία, δίπλα στον ΕΚΑΜ. Το MP-5 έχει ένα μαρκούτσι που το λένε "πτυσόμενο κοντάκι" - ανέπτυξέ το. Επίσης αυτό το MP-5 έχει κι ένα άλλο μπινελίκι που το λένε "επιλογέα πυρός & ασφαλείας" - βάλ' το στη θέση "0" αν δεν έχεις επιλέξει στόχο να προσβάλεις. Είπαμε βρε ΟΠΚΕ-ατζή, ήθελες να γίνεις ΕΚΑΜίτης, αλλά η Υπηρεσία έκρινε πως δεν πληρείς τις προδιαγραφές. Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, και στην περίπτωσή σου το ποζερίστικο βλέμα και τα μαύρα ρούχα, δεν σε κάνουν ΕΚΑΜίτη.

[κακιούλες OFF]

Ανώνυμος 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:56:00 μ.μ. EET  

αυτο που δεν καταλαβαίνουν οι τσεοι ειναι ότι τετοιες συμπεριφορές προκαλούν αντιποινα, και την πληρώνουν συνήθως αυτοί που δεν φταίνε..

ΕτΑ 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:11:00 μ.μ. EET  

Γιάννη τι σχέση έχει η νοοτροπία αλά Κλιντ Ίστγουντ κάποιων, όχι λιγοστών, της ΕΛΑΣ με τους άριστους επαγγελματίες της ΠΑ; Οι πιλότοι μας, έτσι τους νοιώθουμε "μας", σε αντίθεση με τους αστυνομικούς, τηρούν πιστά τις διαταγές και τις εντολές που τους δίδονται, σε αντίθεση με αστυνομικούς που γεμίζουν το αστυνομικό δελτίο με κάθε είδους ποινικά αδικήματα και εκείνους που τους ξεφεύγει καμιά σφαίρα ή καμιά γροθιά πάνω στην "αγανάχτηση" κατά παράβαση διαταγών και νόμων του κράτους.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:04:00 π.μ. EET  

N.M.Π.
1. Δεν υπάρχει ενδεχόμενο να δείρουν ακροδεξιό. Ουδέποτε συνέβη και ουδέποτε θα συμβεί. Αν συνέβαινε, θα αντιδρούσα το ίδιο. Το έκανα στο στρατό όταν κάτι ζώα έδερναν για πλάκα Αλβανούς. Λυπάμαι τώρα που δεν τους πήγα και στην αναφορά.

2. Αν η Ασφάλεια ονομάσει κάποιον ακροδεξιό...φαντάσου πόσο ακροδεξιός είναι.

3. Σε κάθε περίπτωση που συλλαμβάνεται μια πολυμελής συμμορία τα πρόσωπα δημοσιεύονται για να εντοπιστούν και άλλοι που δεν είναι γνωστοί. Το ίδιο έγινε και με συμμορίες Αλβανών. Παρεμπιπτόντως ούτε οι Αλβανοί συλληφθέντες μάζεψαν ξύλο. Αυτοί δεν είχαν βαρύ οπλισμό; Δεν χτύπησαν αστυνομικούς; Ή μήπως παραδόθηκαν σαν αρσακειάδες;

4. Το ότι οι τρεις παραδόθηκαν χωρίς αντίσταση το γνωρίζω πάρα πολύ καλά και δε δέχομαι αμφισβήτηση σε αυτό. Μια ριπή και θα γινόταν μακελειό. Άσε που είχαν τη δυνατότητα να πιάσουν ομήρους. Η υπόθεση κράτησε ελάχιστα γιατί ξέραν ότι δεν τους έπαιρνε. Μην ακούς τα δελτία. Οι δημοσιογράφοι δεν έχουν ιδέα τι έγινε.

5. Αν δέρναμε όσους μας φέρονταν με αναίδεια, μας ειρωνεύονται ή και μας βρίζουν ακόμη στη δουλειά μας, εγώ θα έπρεπε να ρίχνω καμιά δεκαριά φάπες τη μέρα. Κερδίζω εγώ ή ο οποιοσδήποτε τίποτα με τη βία; Όλοι όσοι δικαιολογούν την αστυνομική βία ας αρχίσουν να δικαιολογούν και το ξύλο στο σχολείο και το καψώνι στο στρατό και την αυτοδικία ως πράξη δικαιοσύνης. Η βία είναι αδιέξοδη, αυτοσυντηρείται και αναπαράγεται. Η μόνη βία που δικαιολογεί η πολιτεία στη δημοκρατία είναι η αυτοάμυνα των οργάνων της τάξης. Κάθε άλλη είναι παράνομη και ηθικά και πολιτικά αδικαιολόγητη και στρέφεται ενάντια στο ίδιο το πολίτευμα. Αλλά βέβαια στην ανθρωποφαγική εποχή που ζούμε αυτά έχουν γίνει ψιλά γράμματα.

6. Όποιος έχει μάτια βλέπει πού πάει η δουλειά. Θεωρώ ότι τα πράγματα εξελίσσονται ακριβώς όπως τα προέβλεψα προεκλογικά. Τα σημάδια για το ότι η δεξιά διακυβέρνηση έλυσε τα χέρια της ακροδεξιάς μέσα στην αστυνομία είναι για τους αριστερούς ηλίου φαεινότερο. Προφανώς και οι δεξιοί το αρνούνται - εδώ αρνούνται ακόμη την εποχή της λευκής τρομοκρατίας το 46. Στο ΣΥΡΙΖΑ δε νοιάζονται για τα τα δικαιώματα πέντε τρομοκρατών που ενεργούν όπως κοινοί κακοποιοί. Αυτό θέλει να δει και εισπράττει ο μέσος δεξιός που αρχίζει να αλληθωρίζει ήδη προς την ακροδεξιά - είναι πολλοί οι χαμένοι ψήφοι στο δεξιό άκρο, πρέπει να αποκτηθούν για τον Σαμαρά κάποιοι πάση θυσία. Το θέμα είναι ότι ολόκληρες ομάδες εργαζομένων στοχοποιούνται ως "τεμπέληδες", "υψηλόμισθοι", "παράσιτα" και το αποχαυνωμένο κοινό των ΜΜΕ γίνεται όλο και πιο ευεπίφορο στη βίαιη καταστολή διαμαρτυριών και απεργιών πιστεύοντας ότι θα πεθάνει ο γείτονας και αυτός θα ζήσει.Το ξύλο και το άτεχνο photoshop δεν ήταν ατύχημα αλλά επικοινωνιακή πράξη. Και προφανώς δεν απευθύνονταν στους υπόλοιπους τρομοκράτες (που με τις φωτογραφίες θα πωρώθηκαν περισσότερο) αλλά σε όσους θα θελήσουν να διαμαρτυρηθούν έμπρακτα - ειρηνικά πάντα - στη διάλυση των πάντων στη χώρα. Ποιος θα διαμαρτυρηθεί για την ανεργία και τη φτώχεια; οι μη μνημονιακές δεξιές παρατάξεις μένουν μόνο στα λόγια αλλά στο δρόμο δεν κατεβαίνουν. Μένει η αριστερά - και εκεί πάει το μήνυμα. Στο ΣΥΡΙΖΑ το έπιασαν αμέσως ότι έρχεται η σειρά τους, στο ΚΚΕ πετάνε αητό ακόμη. Το ξύλο το μαζέψαν, το μήνυμα δεν το πήραν ακόμη.

Υ.Γ Τι θα γίνει με εκείνη τη μήνυση στην Guardian; Θα περιμένουμε πολύ όπως φαίνεται...

tancred de hauteville 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 1:08:00 π.μ. EET  

μηδενιστή, άδικα αναλίσκεσαι στο να εξηγήσεις τι είναι και τι δεν είναι ο αιχμάλωτος πολέμου. Και το να μπαίνεις σε αυτήν την διαδικασία είναι τουλάχιστον αστείο, φαιδρό, γκροτέσκο, χειρότερο από επικίνδυνο, είναι ΛΑΘΟΣ. Επειδή έτσι ξύπνησε μια μέρα αυτός ο μαργίτης, και θεωρεί ότι είναι αιχμάλωτος πολέμου δεν σημαίνει ότι πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε και ως τέτοιον. Δόξα τω Θεώ η χώρα μας και άλλες χώρες έχουν αρκετά σωφρονιστικά και άλλα ιδρύματα όπου μπορεί να αναπτύξει τις ιδεοληψίες του το παιδί.

Ο Τόλης Β πάντως λέει κάτι πολύ σωστό και βέβαια μας τα είπε και ο Weber στην Προτεσταντική Ηθική και το Πνεύμα του Καπιταλισμού (αξεπέραστο έργο), πως η εργασία είναι αυτή που τελικά διαμορφώνει τον άνθρωπο. Βλέπετε τι κάνουν άνθρωποι που δεν έχουν δουλέψει ποτέ τους, γίνονται είτε πολιτικοί, είτε τρομοκράτες, ή έστω πολιτικοί τρομοκράτες. Αν δεν δουλέψεις, αν δεν ξυπνήσεις με το άγχος της εργασίας, του οκτάωρου (αν είσαι τυχερός) , την κούραση της ημέρας ή της νύχτας, την αγωνία για το αύριο, φυσικά και θα καταλήξεις σε κάποια μορφή παραβατικότητας. Αν θέλουν επανάσταση ας πάνε εθελοντές στους Ζαπατίστας, ας ενταχθούν στους μαοϊστές του Νεπάλ.

Αντί για τους τρομοκράτες που φανταζόμασταν όλοι, σκληροτράχηλους, καταχωνιασμένους σε βρώμικα υπόγεια, πάνω από ανατολικογερμανικές γραφομηχανές, να γράφουν προκηρύξεις περιτριγυρισμένους από βιβλία του Τρότσκι, του Κάουτσκι και του Γκράμσι, βλέπουμε αμούστακα παιδάκια που δεν θα τα παιρναν ούτε για 5Χ5 και να είναι οπλισμένα με θηρία που λέγονται ΑΚ και να ληστεύουν τράπεζες παίρνοντας ομήρους! Αγνοούμε όμως κάτι, και το κακό είναι ότι η κοινωνία μας δεν είναι χειραφετημένη να το δεχτεί. Αυτά τα «πιτσιρίκια» που ενηλικιώθηκαν πριν μερικά χρόνια, έχουν την ψυχρότητα ενός «sociopath», ψυχρότητα η οποία τους οδήγησε να κάνουν προσεκτικά μελετημένες κινήσεις, να είναι έτοιμοι ακόμη και να αφαιρέσουν ζωές. Και εδώ είναι που ο δικαστής αύριο πρέπει να είναι αμείλικτος. Η σκληρότητα στην Ελλάδα νομίζουμε ότι είναι φαινόμενο της ενήλικης ζωής ενώ οι μελέτες δείχνουν ότι και τα παιδιά είναι εξίσου σκληρά με τους ενήλικες.

Θεωρώ και εγώ πάντως ότι στο επικοινωνιακό παιχνίδι η ΕΛΑΣ έχασε πόντους.

Αρματιστής 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 1:20:00 π.μ. EET  

Αν περιοριστούμε να χαρακτηρίσουμε ως «τρομοκρατία» μόνο τις πράξεις που αφορούν τη χρήση ένοπλης βίας από παράνομες οργανώσεις, έχω τη γνώμη ότι πάσχουμε από νοητικό στραβισμό βαριάς μορφής.

Κατά την άποψή μου ο όρος τρομοκρατία είναι πολύ ευρύτερος και περιλαμβάνει όλες εκείνες τις ενέργειες που προκαλούν τρόμο σε άτομα, σε κοινωνικές ομάδες ή και στο σύνολο της κοινωνίας. Οπωσδήποτε ως τρομοκρατία χαρακτηρίζεται η ένοπλη βία που ασκείται από παράνομες οργανώσεις, αλλά τρομοκρατία είναι και η μη ένοπλη βία που ασκείται με διάφορα μέσα και μεθόδους και κατευθύνεται εναντίον της ψυχής, του νου, των συναισθημάτων, της αξιοπρέπειας και του τρόπου ζωής των ανθρώπων, της κοινωνίας και των διαφόρων κοινωνικών ομάδων.

Σε τρομοκράτες ή σε «κοινωνικούς αγωνιστές» επιδίωκαν πιθανόν να εξελιχθούν οι τέσσερις νεαροί. Αλλά τρομοκρατία ασκούν και όλοι αυτοί με τις γραβάτες που καθημερινά σπείρουν το φόβο για το αύριο στους έλληνες πολίτες.
Οι τρομοκράτες σκοτώνουν με βόμβες και όπλα, αλλά και οι γραβατωμένοι σκοτώνουν καθημερινά τη ψυχή χιλιάδων Ελλήνων πολιτών.
Τρομοκρατημένος είσαι όταν χρειάζεσαι φουσκωτούς να σε φυλάνε. Αλλά διαρκή τρόμο σου προκαλούν τα χαράτσια της εφορία, η πιθανότητα να χάσεις τη δουλειά σου και να μην έχεις τη δυνατότητα να προσφέρεις τροφή στην οικογένειά σου, η αδυναμία να πληρώσεις φόρους τράπεζες λογαριασμούς ΔΕΗ κλπ. Τρομοκρατημένοι είναι οι άνεργοι, οι άστεγοι και οι χιλιάδες που τρέφονται στα συσσίτια της εκκλησίας.
Η ένοπλη τρομοκρατία μπορεί να στείλει κάποιους ανθρώπους στο αιώνιο σκοτάδι. Αλλά και οι άνθρωποι που ζουν επί πολύ χρόνο στο σκοτάδι επειδή δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τη ΔΕΗ, βιώνουν το φόβο καθημερινά. Έλεγε χθες σε κάποιο κανάλι μια πονεμένη μάνα που η ΔΕΗ της είχε κόψει το ρεύμα εδώ και 8 μήνες. «Το φαγητό το παλεύω. Θα φτιάξω στο γκάζι μια φακή ή μακαρόνια και θα φάμε. Εκείνο που δεν παλεύεται είναι το σκοτάδι».

Και εγώ πιστεύω ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος της Ελληνικής κοινωνίας, ζει σήμερα υπό το κράτος φόβου και τρόμου για το αύριο. Για το αν θα έχει τα μέσα να εξασφαλίσει τη ζωή της. Φόβο και τρόμο που της προκάλεσαν τα μνημόνια και οι ενέργειες των κυβερνήσεων της χώρας και όχι των παράνομων ένοπλων οργανώσεων.

Περισσότερο από τις σφαίρες, φοβάμαι τις γραβάτες. Περισσότερο από τους παράνομους τρομοκράτες φοβάμαι του νόμιμους. Περισσότερο από τους 4 νεαρούς φοβάμαι, αυτούς που μπαίνουν καθημερινά στο σπίτι μου από το γιαλί και προσπαθούν χρησιμοποιώντας τα πιο απίθανα όπλα να με τρομοκρατήσουν.
Περισσότερο από τους 4 νεαρούς φοβάμαι την εσωτερική τρόικα, τον Στουρνάρα και τους παπαγάλους της που μου απαξίωσαν τον τρόπο ζωής μου κατά 60% και πλέον.
Οι γραβατωμένοι διαθέτουν φουσκωτούς και αστυνομικούς για να προστατευθούν από τους ένοπλους τρομοκράτες. Εγώ και όλοι εσείς δεν διαθέτουμε τίποτε για να προστατευθούμε από τους γραβατωμένους τρομοκράτες.
Και δυστυχώς η καμπάνα του φόβου συνεχίζει αδιάκοπα να κτυπά το θλιβερό ήχο της. Εκτός αν δεν τον ακούτε.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Αρματιστής 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 1:29:00 π.μ. EET  

ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Διαβάζοντας τα σχόλια, αντιλαμβάνομαι ότι η γνώμη μου δεν θα αρέσει. Τι να κάνουμε όμως; Δημοκρατία έχουμε και η διαφορετική γνώμη μπορεί να κρίνεται, αλλά θα πρέπει να είναι σεβαστή. «Διαφωνώ μαζί σου, αλλά θα κάνω ότι μπορώ για να προστατεύσω το δικαίωμά σου να διατυπώνεις ελεύθερα τη γνώμη σου». Αυτή είναι η ουσία της Δημοκρατίας. Αν δεν θέλεις να εκφράσω ελεύθερα τη γνώμη μου, μου ασκείς τρομοκρατία.

Όταν πριν λίγο καιρό εδώ σε αυτό το χώρο είχε αναρτηθεί ένα αφιέρωμα για τη σφαγή των Καλαβρύτων, πολλοί σχολιαστές είχαν εκφράσει τον αποτροπιασμό τους επειδή κάποιοι Γερμανοί που είχαν συλληφθεί αιχμάλωτοι από τους αντάρτες εκτελέστηκαν με αποτέλεσμα τα καθίκια του Αδόλφου να εκτελέσουν 800 Καλαβρυτινούς. Αυτοί που δυσανασχέτησαν, υποστήριξαν ότι οι αιχμάλωτοι κατακτητές, έπρεπε να τύχουν προστασίας από τους αντάρτες. Ρωτώ λοιπόν. Οι νεαροί που συνελήφθησαν δεν έπρεπε να τύχουν προστασίας από την ΕΛΑΣ; Πως μπορεί η αστυνομία να παραβιάζει το νόμο και κάποιοι να την επαινούν;
Κάποιοι λένε καλά τους κάνανε. Αλλά η ζωή είναι δύσκολη. Ελπίζω ούτε αυτοί, αλλά ούτε τα παιδιά τους να χρειαστεί να βιώσουν την αστυνομική φιλοξενία…

Δεν θέλω να μπω στη συζήτηση για το αν οι νεαροί τρομοκράτες ήταν πλουσιόπαιδα (λες και μόνο οι φτωχοί θα πρέπει να έχουν ευαισθησίες και να αντιστέκονται), κακομαθημένα, τσογλάνια, και άλλες ανοησίες. Η τρομοκρατία είναι κοινωνικό φαινόμενο και δεν πρόκειται ποτέ να εκλείψει. Πάντοτε η εξουσία, το «σύστημα» η κοινωνική αδικία, η ανοησία, τα ποικιλώνυμα συμφέροντα, καθώς και πολλοί άλλοι παράγοντες, θα δημιουργούν τις συνθήκες για τη παραγωγή τρομοκρατών.

Οι εγχώριοι ένοπλοι τρομοκράτες ουδόλως με φοβίζουν. Δεν αποτελώ στόχο τους και είναι απίθανο να τους διασταυρώσω στο δρόμο μου.
Τρέμω όμως τον υπερεπίτροπο της τρόικας τον Mr Stournara. Είναι πλέον ή βέβαιο ότι αύριο θα τον συναντήσω και δεν γνωρίζω τι θα περιέχει ο φάκελος που θα μου δώσει. Σίγουρα θα περιέχει και πάλι βόμβα. Δεν γνωρίζω μόνο, το πότε θα είναι απασφαλισμένη.

Και δεν θα επιτρέψω σε κανένα να στρέψει τη προσοχή μου από τα μεγάλα και φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν σήμερα η πατρίδα μου, σε γεγονότα που εξυπηρετούν την εσωτερική τρόικα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μαζεύω τη μπάλα από την εξέδρα, όπου επιτηδείως τη πετάνε οι διάφοροι χειραγωγοί.

Ανώνυμος 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 2:46:00 π.μ. EET  

Οι θεωρίες του ΦΚΜΚ πλησιάζουν το επίπεδο του Λιακόπουλου και βασίζονται σε ένα λογικό σφάλμα: ότι το ελλαδικό κράτος, που δεν είναι άξιο να έχει σύνορα, με 100.000 καλάσνικοφ ελεύθερα στην Αθήνα, που προσπάθησε να μάθει πόσους ανθρώπους πληρώνει μόνο αφού το ανάγκασαν οι δανειστές του, που δεν μπορείς να κάνεις ούτε ΜΙΑ ηλεκτρονική συναλλαγή μαζί του, το ίδιο αυτό κράτος λειτουργεί με έναν σκοπό, ιδεολογία και ρυθμό, από το Μαξίμου και το ΥΠΡΟΠΟ μέχρι το Βελβεντό Κοζάνης, σαν τα νεύρα στο εσωτερικό ενός σώματος.

Αυτά δεν συνέβαιναν ούτε στο εσωτερικό της ΕΣΣΔ, ούτε στην ναζιστική Γερμανία. Ίσως μόνο εντός της Καγκεμπέ και της Γκεστάπο, μηχανισμών ομογενοποιημένων και ιδεολογικών. Αλλά όχι σε ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό (δικτατοριών υπενθυμίζω).

Ευτυχώς, παρά τα όσα πιστεύετε ["2. Αν η Ασφάλεια ονομάσει κάποιον ακροδεξιό...φαντάσου πόσο ακροδεξιός είναι"], η ΕΛΑΣ δεν στελεχώνεται με βάση κάποια ιδεολογία, αλλά απο τις Πανελλήνιες. Μοιραία θα περιέχει ανθρώπους από όλο το πολιτικό φάσμα. Τα υπουργεία επίσης. Ε, κάποιος θα μίλαγε σε μια πλεκτάνη με χιλιάδες εμπλεκόμενους.

'Αναλύσεις' του τύπου "το φώτοσοπ ήταν επικοινωνιακή πράξη για να σπάσουν τα μπλόκα των αγροτών/ναυτικών/μετρό" είναι υψηλή συνομωσιακή τέχνη, Φον Νταίνικεν και πάνω.

Επίσης Μανιχα'ι'κές αντιλήψεις, του στυλ τα κόμματα χωρίζονται σε μνημόνιο/αντιμνημόνιο, δυστυχώς σας φέρνουν αγκαλιά με την Χρυσή Αυγή και να υπερασπίζεστε ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΜΗΡΟΥΣ.

(Αν ο Σύριζα μάζευε τα τρομοκρατικά και ελληνοφοβικά του ορμέμφυτα θα ήταν ήδη κυβέρνηση.)

Επειδή λοιπόν τα σεντόνια αποδεικνύουν μόνο ότι έχουμε ελεύθερο χρόνο, και επειδή φιλοσοφούμεν μετ'ευτελείας, υπάρχει και η αναλογικότητα: ναι η φορολογία είναι υπερβολική, αλλά δεν θα υπερασπιστώ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ και ΛΗΣΤΕΣ που σε όλον τον υπόλοιπο 'πολιτισμένο' κόσμο θα είχαν εισπράξει τρείς σφαίρες έκαστος.

Ζουν χάρη στη Βαλκανική ανθρωπιά των αστυνομικών, αυτήν που θεωρείτε βαναυσότητα, ενώ ονειρεύεστε μια Γερμανία χωρίς τους Γερμανούς μπάτσους.

Παρενθετικά, όποιος δεν έχει δει τα CRS εν δράσει, όχι από το ίντερνετ, δεν διανοείται τον ανθρωπισμό των ΜΑΤ. Περιττό να πω ότι μολότωφ μπροστά στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση ή το Ράιχσταγκ σημαίνουν ΒΙΑΙΗ σύλληψη για απόπειρα δολοφονίας και σίγουρο ποινικό μητρώο. Η ΕΛΑΣ είναι υπερβολικά ήπια με καποιους.

Ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων από τον ΦΚΜΚ και τον διαχειριστή.

Ανώνυμος 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 3:16:00 π.μ. EET  

Συνέχεια από το προηγούμενο...

τώρα ξαναδιάβασα προσεκτικά το 5 του ΦΚΜΚ, όπου εξισώνεται η αστυνομική βία με την αυτοδικία και άλλα πολλά.

Ευτυχώς άνδρες σοφότεροι από εμάς τα έλυσαν αυτά τα ζητήματα.

Κράτος δεν είναι η εδαφική συνέχεια. Κράτος δεν είναι η αποκομιδή των σκουπιδιών. Κράτος δεν είναι καν η δημόσια υγεία.

Κράτος είναι το μονοπώλιο της νόμιμης βίας.

Αυτός είναι ο ευρωπα'ι'κός νομικός πολιτισμός που επικαλείστε αλλά δεν σημαίνει αυτό που νομίζετε.

Όταν κάποιος λοιπόν σηκώσει το καλάσνικοφ εναντίον άλλου και ιδιαίτερα αστυνομικού, το Κράτος (Αστυνομία ή στρατός, όπως πολύ συχνά βγάζει η Γαλλική Δημοκρατία στους δρόμους) τον ξαπλώνει. Μετά ρωτάει.

Και επιτρέπει στους αστυνομικούς πολύ περισσότερα από την αυτοάμυνα.

Η δε δημοκρατία δεν είναι ενιαία όπως νομίζετε, να επιτρέπει μόνο ότι θέλουμε εμείς. Οι ΗΠΑ πχ μπορεί να έχουν κάθε μήνα δημοψηφίσματα, να νομιμοποιούν την μαριχουάνα και ταυτόχρονα να θεωρούν πως "επειδή μια οργανωμένη πολιτοφυλακή είναι απαραίτητη για την άμυνα της χώρας, το Κογκρέσο δεν θα περιορίσει το δικαίωμα της οπλοκατοχής" και να το γράψουν και στο σύνταγμά τους.

Δεν νομίζω να είναι λιγότερο δημοκρατία από εμάς, ούτε να περιορίζονται οι αστυνομικοί στην αυτοάμυνα.

Ειλικρινά, αν είστε εκπαιδευτικός όπως γράφετε στο προφίλ σας, ελπίζω να είστε γυμναστής.

Συγγνώμη και πάλι σε όλους.

Ανώνυμος 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 4:17:00 π.μ. EET  

Το απόλυτο επικοινωνιακό Βατερλω της ΕΛ.ΑΣ.
Αντί να μιλάμε για την επιτυχημένη επιχείρηση της σύλληψης των τρομοκρατών, μιλάμε για τον ξυλοδαρμό τους μόνο και μόνο επειδή μερικοί αστυνομικοί δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα νεύρα τους.
Ηδη το θέμα του ξυλοδαρμού (και όχι της σύλληψης) είναι απο τα πρώτα θέματα στο BBC και στην Guardian.

NOX 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 7:31:00 π.μ. EET  

@Aρματιστή

Μερικές παρατηρήσεις στο σχόλιο σου:

Kαταρχάς θεωρώ απαράδεκτη την εξίσωση των φορολογικών μέτρων με τις ένοπλες ληστείες, τις δολοφονίες ανυποψίαστων περαστικών, και τις βομβιστικές επιθέσεις σε εμπορικά κέντρα.

Η ένοπλη βία κατά των κράτους, όπως το έχουν διαμορφώσει οι εκάστοτε πλειοψηφίες δεν είναι "δικαίωμα". Γράφεις "Τι να κάνουμε όμως; Δημοκρατία έχουμε και η διαφορετική γνώμη μπορεί να κρίνεται, αλλά θα πρέπει να είναι σεβαστή." Αντιστοίχως σεβαστή θα πρέπει να είναι και η διαφορετική γνώμη στην κάλπη, αυτή που προσπαθούν να πυροβολήσουν τα παιδάκια με τα ΑΚ-47 τα οποία χειροκροτάτε.

Εσένα μπορεί να μην σε "απειλούν οι εγχώριοι τρομοκράτες", όντας σίγουρος ότι δεν θα διασταυρωθούν οι δρόμοι σας.

Αυτά πήγαινε πές τα στην οικογένεια του άτυχου ταξιτζή και στα δεκάδες άλλα θύματα της ακροαριστερής ένοπλης βίας.

Ανώνυμος 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 7:50:00 π.μ. EET  

Για την απίστευτη πλύση εγκεφάλου που έχουν υποστεί αυτά τα παιδιά, θα μιλήσει κανένας;

Ποιοι να είναι άραγε οι θεωρητικοί καθοδηγητές τους;

Αρματιστής 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 9:18:00 π.μ. EET  

@ tancred de hauteville

Μήπως η προτεσταντική ηθική που αναφέρεις μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι υπεύθυνη και για τη συμπεριφορά και τις πράξεις των Γερμανών απέναντι των «κατώτερων» λαών και φυλών, αλλά και απέναντι των ατόμων που παρουσίαζαν σοβαρές σωματικές ή νοητικές αναπηρίες που τους εμπόδιζαν να εργαστούν; Και αφού όλοι αυτοί ήταν κατώτεροι από τη Γερμανική φυλή, ή η κοινωνία επιβαρυνόταν αδικαιολόγητα με συντήρησή τους (των ανίκανων για εργασία), ήταν υποχρέωση της Γερμανικής φυλής να τους εξοντώσει. Ή ακόμη, όταν οι κατώτερες φυλές σκοτώνουν αντιστεκόμενες ένα Γερμανό, θα πρέπει να εξοντώνονται για κάθε Γερμανό νεκρό, 50 άτομα της κατώτερης φυλής…

Τι ρόλο έπαιξε η αυστηρή μέχρι σκληρότητας προτεσταντική ηθική σε αυτές τις συμπεριφορές;

Είναι αδιάφορο φίλε μου αν η Αστυνομία έχασε στο επικοινωνιακό παιχνίδι. Αυτό που ενδιαφέρει, είναι αν η Αστυνομία που θα πρέπει να προστατεύει και να τηρεί τη νομιμότητα, μπορεί να δέρνει αυτούς που συλλαμβάνει. Και να αισθάνεται τόσο ασφαλής για αυτό που έκανε, ώστε να παρουσιάζει τους δαρμένους στις κάμερες. Μπορεί η ΕΛΑΣ, δηλαδή το επίσημο κράτος να παρανομούν; Μπορεί ο παράνομος να εφαρμόζει το νόμο;

Οι τρομοκράτες φίλε μου να τιμωρηθούν ανάλογα με τα κακουργήματά τους και να πάνε στη φυλακή. Αλλά να απομακρυνθούν από την αστυνομία και να πάνε φυλακή αυτοί που δέρνουν.

Αρματιστής 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 9:42:00 π.μ. EET  

@ NOX

Διάβαζε καλά το τι γράφω για να μου απαντήσεις. Αν δεν ξέρεις να διαβάζεις υπάρχουν σχολεία ενηλίκων.

Δεν χειροκρότησα λοιπόν κανένα παιδάκι που κρατάει όπλο και το στρέφει κατά της κοινωνίας. Η ένοπλη βία μου προκαλεί αποστροφή.

Οι τρομοκράτες που κρατούν όπλα δεν με φοβίζουν όμως.
Ή τουλάχιστο δεν με φοβίζουν περισσότερο από τους κοινούς ληστές τραπεζών που μπορεί καθημερινά να τους βρω στη τράπεζα με την οποία συναλλάσσομαι.
Στη τράπεζα υπάρχει πάντοτε μια απειροελάχιστη πιθανότητα να διασταυρωθώ κάποια στιγμή της ζωής μου με κάποιο ένοπλο ληστή (δεν διασταυρώθηκα ακόμη). Στο σπίτι μου τη νύχτα που κοιμάμαι υπάρχει σήμερα μια αρκετά σημαντική πιθανότητα να ξυπνήσω με ένα ληστή να κάθεται στο στήθος μου και να πιέζει ένα μαχαίρι στο λαιμό μου. Το έχουν ζήσει κάποιοι φίλοι και γνωστοί μου.
Η πιθανότητα όμως να διασταυρωθώ με ένα ένοπλο τρομοκράτη, είναι απείρως απειροελάχιστη.

Αν τώρα δεν έχεις αντιληφθεί ότι η Ελληνική κοινωνία ζει σήμερα υπό το κράτος φόβου και τρόμου για το αύριο, δύο απαντήσεις μπορούν να δοθούν. 1) Ή ότι βρίσκεσαι μακριά από τη κοινωνία και δεν βλέπεις, δεν ακούς και δεν αντιλαμβάνεσαι το τι γίνεται γύρω σου. 2) Ή είσαι τακτοποιημένος και δεν σε αγγίζει τίποτε. 3) Ή πιστεύεις ότι η τάξη και η ηθική θα πρέπει να επιβάλλεται με κάθε μέσο.

Ανώνυμος 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:03:00 π.μ. EET  

2 πράγματα για να μην βγω πάλι απο τα ρούχα μου και με μαζεύετε πάλι.

1. ακροδεξιός = ακροαριστερός = τεμπέλης κόπρος άεργος ιδεολόγος της βούρτσας παράσιτο της σύνταξης της μαμάς.

2. οι ένοπλοι κλέφτες, χωρίς υπηρεσία στο έθνος με την μορφή παραλλαγής δεν είχαν την ψυχική αντοχή ούτε την εκπαίδευση να σταθούν σε εγγύς αγώνα πεζικού. οπότε δεν ισχύει το φανταστικό "ξέραν ότι δεν τους έπαιρνε".
Απλώς χέστηκαν πάνω τους όταν κατάλαβαν οτι τις στιγμές που το μολύβι ακουμπάει τη σάρκα δεν είναι της γνώριμης μορφής σε αυτούς του playstation. αν πεθάνεις δεν έχει restart.

εσείς θα ρίχνατε σφαλιάρες σε κάποιον που σας σημάδευε με όπλο αφήνοντας τα παιδιά σας ορφανά αν πατήσει την σκανδάλη;

εσείς έχετε στοιχεία πια στιγμή ακριβώς έφαγαν τις σφαλιάρες; στα υπόγεια; στο δικαστήριο; σπίτι τους; σε σαδομαζό όργιο πριν την ληστεία; όταν τους πήραν τυφέκια εφόδου απο τα χέρια αφού έσωσαν την ζωή ομήρου;
ο γνωρίζων κερδίζει τσιχλόφουσκα.
(πώς γίνεται ορισμένοι εδω μέσα να έχουν τέτοια στοιχεία; ήταν στην αστυνομική δύναμη; ήταν στην NSA και παρακολουθούσαν με δορυφόρο; ξέρουν ταρώ;)

τέλος @φίλε Αρματιστή.
κάνεις τεράστιο λάθος να συγκρίνεις άτομα ποινικών αδικημάτων όπως ο τζέφρυ και τα πιτσιρίκια στο χωριό.
ο τζέφρυ ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ. η τρόικα ΚΛΗΘΗΚΕ. ο στουρνάρας ΕΠΙΛΕΧΤΗΚΕ.
σ αρέσει δεν σ αρέσει ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

τα 8 τσουτσέκια πήραν πρωτοβουλία ΜΟΝΑ τους στα 11 εκ να ασκήσουν ένοπλη βία ΟΧΙ σε στόχους πολιτικούς ή οικονομικούς ΑΛΛΑ σε ληστεία σε παραμεθόρια περιοχή. μας δουλεύουν;;;;;; ΝΑΙ.

αν κάποιος θέλει να διαμαρτυρηθεί πάει έξω απο το σπίτι του σαμαρά δεν πάει στην βουλή.
στην βουλή πάει για τηλεθέαση και κάποια στιγμή σε μόνιμη θέση εντός αυτής.αυτός δεν είναι διαμαρτυρόμενος είναι βολεψάκιας.
στην κοζάνη έκανε βακανς ο στουρνάρας και τον πέτυχαν στο ΑΤΜ;;;;
πιο μακρυά δεν είχε ΑΤΕ; ΑΤΕ έχει και στα τίρανα. γιατί δεν πήγαν να κλέψουν αυτήν; τί είπες; οι αλβανοί πρώτα πατάνε σκανδάλες και μετά ρωτάνε;;;;; αααα έτσι κατάλαβα και γω.

όσο για τον δεν κινδύνεψες εσύ προσωπικά κινδύνεψαν οι πολίτες - οι συμπολίτες σου που έδωσες ΟΡΚΟ να προστατεύεις μέχρι ΘΑΝΑΤΟΥ - που εργάζονταν μέσα στην τράπεζα, εκτός αυτής και κυρίως ο ο ΟΜΗΡΟΣ για να μην πω για τους συναδέρφους σου με εθνόσημα στα καπέλα.
Αυτό δεν μετράει;;;;;
μην κρύβεσαι πίσω απο το δάχτυλο σου για να διατηρήσεις μια εικόνα ενός κόμματος που σε φυσιολογικές συνθήκες θα κυνήγαγες για αγώνα κατά της δημοκρατίας. έκανες βλακεία και την πάτησες στις εκλογές. πάει πέρασε. μην έχεις τύψεις 4 χρόνια. που να ήξερες για τις συνιστώσες ρε φίλε;;;; λες και είδες καμιά με μαύρο μπερέ απο κάτω σου; δεν πάνε φαντάροι αυτοί. εμείς οι μλκς πάμε.
-------------------------

Δεν θέλω να πω κάτι άλλο. Οι άντρες όσοι φοράτε παντελόνια και ξυπνάτε στις 6 κάθε μέρα για να ταΐσετε τα παιδιά σας υπάρχει καθρέφτης στο πρωινό καθημερινό ξύρισμα. Κοιτάξτε στα μάτια σας αν θέλατε τα παιδιά σας να μεγαλώσουν σε ένα κόσμο μη δημοκρατικό ακόμα και αν αυτός έχει ψεγάδια.

μηδενιστής

Ανώνυμος 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:53:00 π.μ. EET  

@5 Φεβρουαρίου 2013 - 4:17:00 π.μ. EET

"Το απόλυτο επικοινωνιακό Βατερλω της ΕΛ.ΑΣ."

κανονικό βατερλό ήταν οι μπάτσοι έμποροι ναρκωτικών στον βόλο. "βατερλό" το παρουσιάζουν οι συνιστώσες.

"Αντί να μιλάμε για την επιτυχημένη επιχείρηση της σύλληψης των τρομοκρατών, μιλάμε για τον ξυλοδαρμό τους μόνο και μόνο επειδή μερικοί αστυνομικοί δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα νεύρα τους."

ποιός αναφέρει το ξύλο συνέχεια; οι συνιστώσες.
οι συνιστώσες δεν βαράνε φυσικά. τα καλάνσικοφ πιτσιλάνε αγιασμό και τα μάρμαρα στην πλατεία συντάγματος αφαιρέθηκαν για να μπουν σκαλιστά.

"Ηδη το θέμα του ξυλοδαρμού (και όχι της σύλληψης) είναι απο τα πρώτα θέματα στο BBC και στην Guardian."

Ο BBC έχει να ασχοληθεί με του κύριους παρουσιαστές του που επι 30 ΧΡΟΝΙΑ βίαζαν ανήλικα.
Ο Guardian ας κάτσει να δει πόσες σφαίρες έφαγε ο βραζιλιάνος στο μετρό επειδή ήταν μαυριδερός και έμοιαζε στον 4ο ξάδερφο του οσάμα.
ποιός ασχολείται με τα άνω δυτικά προπαγανδιστικά μμε; οι συνιστώσες.

ποιός μας τα κάνει τσουρέκια σε καθημερινή βάση; οι συνιστώσες.
ποιός έκανε μάγκα τον μιχαλολιάκο; οι συνιστώσες.
εύγε!

μηδενιστής

D-Mitch 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:43:00 π.μ. EET  

Για να καλύψω και τις διαφορετικές απόψεις με μία ουδέτερη προσέγγιση επί του ζητήματος:

1) Η βαση της δημοκρατίας είναι οι νόμοι (οι γραπτοί για την ακρίβεια). Στην περίπτωση αυτή ΑΝ όπως υποστηρίζεται οι νεαροί χτυπήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις ΕΙΝΑΙ παραβίαση του νόμου από πλευράς της πολιτείας. Τελεία και παύλα.

2) Τα επικοινωνιακά τεχνάσματα που χρησιμοποιούνται από τις αριστερές δυνάμεις για την υπεράσπιση των νεαρών του τύπου "ήταν καλά παιδιά" ή ότι "ήθελαν να αντιδράσουν στο σύστημα" ή "ντρέπομαι για την Ελλάδα που οδηγεί παιδιά σαν αυτά σ' αυτό το σημείο" είναι της πλάκας. Τότε ο καθένας να παίρναμε από ένα όπλο για να δείξουμε πόσο μας πονάει η φορολογία. Πολλοί θέλουν να κάνουμε ήρωες κάτι τεμπέληδες, αδίστακτους, τρομοκράτες και άμυαλους νεαρούς. Να τους κάνουμε παράδειγμα προς μίμηση είναι άστοχο και επικίνδυνο. Πιο νηφάλια επιχειρήματα πιάνουν καλύτερα τόπο.

3) Το photoshop πολύ απλά είναι σημάδι δόλου, συγκάλυψης. Αν η αστυνομία είχε χτυπήσει τους νεαρούς με "δυναμική" επέμβαση τότε δεν είχε λόγω να χρησιμοποιήσει τεχνικά μέσα στις φωτογραφίες. Άρα οι νεαροί χτυπήθηκαν μετά..

4) Όπως είπαν πολλοί, το όλο αποτέλεσμα δείχνει άτεχνους χειρισμούς από μεριάς της αστυνομίας. Μιά συμπεριφορά βίας στους κόλπους της, που δεν μπορεί να ελεγχθεί που καταδικάζει την επιτυχία της σύλληψης σε επικοινωνιακή ήττα.

5) Τα μέσα ενημέρωσης είναι ξεκάθαρο ότι παίζουν το δικό τους παιχνίδι, η εμπιστοσύνη σε αυτά έχει χαθεί προ πολλού.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:11:00 μ.μ. EET  

@Ανώνυμο 5 Φεβρουαρίου 2013 - 2:46:00 π.μ. EET
1. Δεν περιμένω να καταλάβεις αυτά που βλέπω εγώ. Οι περισσότεροι στον ιδεολογικό σου χώρο ακόμη παρεξηγιούνται αν πεις τον Μεταξά δικτάτορα και θεωρούν ότι η χούντα ήταν ένα μάλλον ήπιο πολίτευμα (προφανώς σε σύγκριση με αυτά στη Χιλή, στην Αργεντινή ή την Τουρκία). Εγώ πάλι πιστεύω ότι καλύτερα να γίνει κανείς υπερβολικός τώρα παρά να τρέχει και να μη φτάνει μετά. Άλλωστε, η μόνη σοφία που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος, είναι να διαγνώσει τα επερχόμενα μέσα από τα παρόντα.

2. Επιμένεις άδικα στην αυτοάμυνα. Δεν υπήρξε θέμα αυτοάμυνας. Ειδικά για τους τρεις είναι σίγουρο ότι δεν υπήρξε συμπλοκή. Οι αντίθετοι ισχυρισμοί είναι γελοίοι και απευθύνονται στο πλατύ κοινό που καταναλώνει τα πάντα. Όλα τα άλλα για το τι είναι κράτος είναι μάλλον πρόχειρες προσπάθειες για να δικαιολογηθεί μία αναιτιολόγητη και σημειολογικά ύποπτη χρήση βίας. Το να δέρνεις δεμένους ανθρώπους δεν παραπέμπει σε στοιχείο οργανωμένης πολιτείας - πόσο μάλλον δημοκρατίας. Οποιοσδήποτε εισπράξει πέρα από δυο χτυπήματα με γκλομπ δεν είναι και πολύ σε θέση να αντιτάξει άμυνα. (Φυσικά κανείς από τους σχολιαστές δεν έχει δεχτεί τέτοια περιποίηση για να αποκτήσει και τις ...ειδικές γνώσεις)

3. Έχεις κάποιο πρόβλημα με τους γυμναστές; Έχω γνωρίσει εξαιρετικότατα και συγκροτημένα άτομα σε αυτόν τον κλάδο. Και από την άλλη το να μπεις αστυνομία με πανελλήνιες δε σημαίνει ότι θα βγεις υπόδειγμα πολίτη και αστυνομικού. (Ούτε βέβαια από την άλλη έχει νόημα να τσουβαλιάσει κανείς το σύνολο των αστυνομικών οργάνων με θετικούς ή αρνητικούς χαρακτηρισμούς συλλήβδην). Α, και κάτι άλλο. Δεν μπήκαν όλοι με πανελλήνιες. Υπάρχουν και οι συνοριοφύλακες που γίναν αστυνομικοί από το παράθυρο. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως κάμποσοι από αυτούς δεν είναι εξαιρετικοί αστυνομικοί και άτομα, έχω πείρα. Αλλά δεν είναι το θέμα τα άτομα γιατί η συγκεκριμένη πράξη ήταν οργανωμένη και όχι "αυθόρμητη" ή "επικοινωνιακό σφάλμα". Είναι επίδειξη ισχύος και μάλιστα για ένα πολύ ευρύ κοινό, όχι τους πέντε πιτσιρικάδες.

4.Εξάλλου η αγαλλίαση κάμποσων σχολιαστών πιο πάνω δηλώνει ότι πολύς κόσμος δε θα χαλαστεί αν του ρίχνουν και από καμιά (ή περισσότερες) άμα έτσι κρίνει το κράτος. Πάντως καλό είναι όλοι οι θιασώτες της φάπας και του ρετσινόλαδου να ξέρουν ότι οι φάπες θα πέφτουν αδιακρίτως σε λίγο καιρό για όποιον διαφωνεί - εκτός αν γουστάρουν π..., ξύλο και στενό παπούτσι, καταπώς έγραφε ο NF που μετακόμισε δίπλα στο strategy. Πάντα η βία ξεκινά δικαιολογημένα και απέναντι σε άτομα που απεχθάνεται το κοινωνικό σύνολο. Μετά βέβαια απλώνεται σε όποιον ανοίγει το στόμα του. Γνωστά πράγματα από την εποχή των τριάντα τυράννων. Και του Χίτλερ αργότερα. Οπότε ή διαφωνείς τώρα ή κάλεσε τον Αμβρόσιο Καλαβρύτων για ευχέλαιο.

Ανώνυμος 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:44:00 μ.μ. EET  

@ΦΚΜΚ
Προς τι ο συμψηφισμός με το γραφικό πανύβλακα στη κηδεία Ντερτιλή;Το μόνο στοιχείο σε αυτή τη περίπτωση που είναι νομικά επιλήψιμο είναι η χρήση όπλου και οι βολές με πραγματικά πυρά,όπου βεβαίως οι αρχές όφειλαν να επιληφθούν του ζητήματος και να προχωρήσουν σε σύλληψη(αν ο τύπος βάραγε στο γάμο του Καραγκιόζη με νεροπίστολο,θα λέγαμε απλά άσ'τον τρελό στη τρέλα του).Ωστόσο,υπάρχει και μια διαφορά,ο συγκεκριμένος ανόητος δεν είχε ως πρόθεση την ανθρωποκτονία,ενώ στη περίπτωση των τεσσάρων ενόπλων το ενδεχόμενο ήταν πάρα πιθανό.Το γεγονός οτι δεν προέβαλλαν καμία αντίσταση οφείλεται στο οτι η ΕΛ.ΑΣ τους αιφνιδίασε και μάλλον δε προλάβαν να κάνουν χρήση του οπλισμού που έφεραν(μπορείς να είσαι βέβαιος και να το αποκλείσεις οτι δεν θα γινόταν;Βάζεις το χέρι σου στο Ευαγγέλιο;Θα έλεγα οτι το νεαρό της ηλικίας τους ίσα ίσα ήταν ικανό να προκαλέσει μια νευρική κίνηση πανικού).Δε νομίζω πάντως οτι οι διωκτικές αρχές θα εξαιρούσαν έναν ένοπλο ληστή ακροδεξιών φρονημάτων,ούτως ή άλλως σε αυτές τις περιπτώσεις το τελευταίο που ενδιαφέρει είναι οι ιδεολογικές πεποιθήσεις του καθενός....
@Αρματιστή
Έχω ουκ ολίγες φορές καταφερθεί εναντίον του συστημικού κοινωνικοοικονομικού Blitzkrieg που έχει υποστεί η χώρα μας μέσω των μνημονιακών πολιτικών και των βίαιων μεταβολών στη ζωή των πολιτών απο τους γραβατοφορεμένους νεοταξικούς σταυροφόρους.
Αναρωτιέμαι όμως μήπως προτάσσοντας αυτή τη μορφή βίας ως το μοναδικό δεινό του τόπου,προσφέρουμε απλόχερα μια κολυμβήθρα του Σιλωάμ στο ένοπλο οργανωμένο έγκλημα.
Για να κάνω μια αναδρομή σε μια παρόμοια μελανή στιγμή του σύγχρονου παρελθόντος,επί των ημερών του άδικου χαμού του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου,ουδείς μίλησε για την ανάγκη εξάλειψης των θυλάκων των Εξαρχείων όπου στρατολογούνταν ανώριμοι ανήλικοι στην ένοπλη βία.
Και μπορεί εσύ κι εγώ να μην αποτελούμε στόχους,ωστόσο θα πω οτι καμιά φορά η τύχη,η μοίρα,όπως θες πες το,έχει τους δικούς της κανόνες και θύματα τυφλής βίας όπως ο αείμνηστος Θάνος Αξαρλιάν έρχονται να το επιβεβαιώσουν.
Εν κατακλείδει,δε με πειράζουν σε αυτή τη περίπτωση τα κατάγματα ζυγωματικών τύπου Le Fort(για να μιλήσω και ως γιατρός) που μπορούν να προκύψουν κατά τις προσαγωγές,προκειμένου να το ξανασκεφτεί ο κάθε επίδοξος πιστολέρο ή βομβιστής,όπου κι αν ανήκει ιδεολογικά....

Μέντωρ

ΝΟΧ 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:47:00 μ.μ. EET  

@Aρματιστή

Καταρχήν δεν σε βλέπω να σχολιάζεις τις δηλώσεις του ομοιδεάτη σου κ Παναγούλη..ο οποίος μας είπε ότι η βία σε βάρος των νεαρών ληστών είναι συγκρίσιμη με τα βασανιστήρια της χούντας.

Κατα δεύτερον, εγώ μια χαρά διαβάζω, εσύ κάνεις τον "χαζό".

Εξισώνεις τα ραβασάκια του Στουρνάρα με τις 7,62x39, τις βόμβες και τις θανατικές απειλές.

"Η κοινωνία υποφέρει"

Ε και πρέπει να πάρει ο καθένας μας απο ένα Καλασνικοφ και να βγούμε στους δρόμους; Να "συμμορφώσουμε" τους υπόλοιπους;

"Δεν υπάρχει περίπτωση να διασταυρωθώ με τρομοκράτη"

Να'σου όμως που ο άτυχος ταξιτζής διασταυρώθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑιο Θεοφίλου. Οπότε ας τα πείς στην οικογένεια του αυτά. Ευτυχώς ο γιος του επίσης ΣΥΡΙΖΑιου Βούτση δεν είχε τόσο καλό σημάδι.

Ειρήσθω εν παρόδω ο κ.Θεοφίλου δεν είχε γράψει "Δεν είπαμε να κάνουμε επανάσταση, ΣΥΡΙΖΑ είπαμε να βγάλουμε γαμώ τον μπελά μου. Ούτε γι'αυτό δεν είναι ικανός αυτός ο λαός";

Από τις πόσες ριπές και πάνω ξεκινά ο πολιτικός διάλογος;

Μας λές πώς η ένοπλη βία (συνεπώς και η πολιτική βία) σου προκαλεί αποστροφή, παρόλα αυτά προσφέρεις απλόχερα άλλοθι σε αυτούς που την ασκούν.

Οι οποίοι έχουν και όνομα,και επώνυμο και πολιτική ταυτότητα. Και θέτουν μονίμως στο στόχαστρο όσους διαφωνούν με τις ακροαριστερές τους ιδεοληψίες.

Να τους χαίρεσαι.

Ανώνυμος 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:48:00 μ.μ. EET  

@Αρματιστή
Να προσθέσω οτι συμφωνώ μαζί σου όσον αφορά στο οτι ποσώς έχει σημασία εάν η αστυνομία έχασε το όποιο επικοινωνιακό παιχνίδι.Γιατί βλέπω πάρα πολύ να ακούγεται κι αυτό...Ήμαρτον....

Μέντωρ

Ανώνυμος 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 1:00:00 μ.μ. EET  

γράφω και για ένα περιστατικό που ΑΡΚΕΤΟΙ δεν γνωρίζετε ή δεν θυμόσαστε!
Πριν χρόνια τα "παλληκάρια του ΕΛΑ" έβαλαν βόμβα σε πολυτελές ξενοδοχείο της Συγγρού. Την ώρα της έκρηξης (βραδυνή ώρα και πάντως όχι μεταμεσονύχτια!)κοπέλα 30 ετών, η οποία εργάζονταν στο ξενοδοχείο και ετοίμαζε τα σχετικά για κάποιο συνέδριο ΕΧΑΣΕ τη ζωή της, διότι η τζαμαρία όπου έσκασε η βόμβα την κατακρεούργησε! ζητούσε βοήθεια και ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ κανείς να τη βοηθήσει!
Σημειωτέον, έμενε ΜΟΝΗ με την κατάκοιτη μητέρα της στο Αιγάλεω ή τη Νίκαια, δεν θυμάμαι.
ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ή ΟΧΙ από τέτοιου είδους "επαναστάσεις";;;
Ποιός ΤΟΛΜΟΥΣΕ να πει στην κατάκοιτη μάνα, ότι έχασε την κόρη της από "επαναστάτες" του κώλου,που ήταν ενάντια στο κοινωνικό κατεστημένο!, ενώ εκείνη δούλευε μέχρι αργά για την επιβίωσή τους;;
Οπότε τα πολλά λόγια είναι φτώχεια!
Ο μηδενιστής έχει δίκιο!!
Ξύπνα από τα χαράματα, γύριζε σπίτι σχεδόν μεσάνυχτα με την ΑΓΩΝΙΑ του αύριο, με το αν θα πάει η κόρη σου για σπουδές από τη Θεσ/κη στην Πάτρα ή στην Κρήτη (με τις συγχωνεύσεις των ΑΕΙ!!!άλλη μ...κια κι αυτή!!) και έλα να μου πεις, ό,τι θέλεις για ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ!!

Γιάννης

enkripto 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 1:32:00 μ.μ. EET  

Περιστατικά πολιτικής βίας στην Ελλάδα από το 2008

Περισσότερα: http://www.antibaro.gr/article/7270, Ἀντίβαρο

Jason 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 1:37:00 μ.μ. EET  

Συμφωνώ με τον Αρματιστή. Τα είπε σχεδόν όλα. Αυτό που μένει αναπάντητο, είναι πως οι καλοβαλμένοι μπούληδες έχουν πρόσβαση σε βαρύ οπλισμό και σε τι φάση αποφασίζουν να τον χρησιμοποιήσουν? Γιατί δεν έχει ΑΚ ο άνεργος, ο άστεγος, ο πεινασμένος, ο εξαθλιωμένος? Πως μας έκαναν έτσι, ωστε αυτοί που χτυπήθηκαν αλύπητα απο τους εγκληματίες που μας κυβερνούν, ΔΕΝ αντιδρούν?
Μηδενηστή συμμερίζομαι πολλές απο τις απόψεις σου, αλλα για πια δημοκρατία μιλάς? Την δημοκρατία των +50 εδρών? Τη δημοκρατία του να εκλέγεται υποψήφιος με 60% και να μη μπαίνει στην βουλή επειδή το κόμμα δε πιάνει 3%? Τη Δημοκρατία που έχει αποκομμένους τους πολίτες απο κάθε πολιτική δραστηριότητα? Παρα-δημοκρατία πες, όψιμη δημοκρατία ίσως, αλλα not really.

Καμώνουν την Ελλάδα τρίτο κόσμο και ανατολικό μπλοκ, χωρίς να πέσει τουφεκιά. Αλλά δε πειράζει, θέλουμε την ησυχία μας.
no offence

Ανώνυμος 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 2:06:00 μ.μ. EET  

Όπως έγραψα και στην αρχή, έχουμε αυτά που μας αξίζουν μάλλον, απλά και μόνο λόγω του ότι επικρατεί διαστρεβλωμένη ισονομία, που πηγάζει πρωτίστως από την αναξιοκρατία, με αποτέλεσμα την μη ύπαρξη ισοπολιτείας και ευδαιμονίας των κατοίκων του Ελλαδιστάν.

Αντί να εξετάζεται το γεγονός ως βαρύ ποινικό αδίκημα με πιθανές διασυνδέσεις με την τρομοκρατία σύμφωνα με τα ευρήματα, πέφτουν αρκετοί εδώ μέσα στην παγίδα χειραγώγησης και λοβοτομής των κομματόσκυλων και των δημοσιοκάφρων.

Τώρα το πως γνωρίζουν κάποιοι πληροφορίες από τις στιγμές της συμπλοκής-σύλληψης, μάλλον θα πήραν κάνα ξάδερφο ή γνωστό από την Κοζάνη για ενημέρωση μέσω του μπατζανάκη που δουλεύει στην ασφάλεια, της κόρης της κυρά Νίτσας που είναι μπασκίνα στην Τροχαία, από τον αντιδήμαρχο πρασίνου και πάει λέγοντας.

Μεγάλο ρόλο διαδραμάτισε η τύχη καθότι τα ανεγκέφαλα τσογλάνια δεν πάτησαν σκανδάλη είτε εσκεμμένα ή κατά λάθος, γιατί αν τραυματίζονταν ο όμηρος ή κάποιος περαστικός ή κάποιος μπάτσος, τώρα θα λέγανε και θα γράφανε μάλλον διαφορετικά κάποιοι, λόγω των φέρετρων και της έτερης καπηλείας.

Με προβληματίζει αρκετά η ταχύτητα των αντανακλαστικών των δημοσιοκάφρων, οι οποίοι συμβουλευόμενοι τις "γνωστές πηγές τους", σπεύδουν να καταδικάσουν τους πάντες και τα πάντα.

Όσοι πολεμιστές εδώ μέσα που υπηρέτησαν απλά τη θητεία τους κάπου, διαβάζανε περιοδικά και blogs του "αμυντικού χώρου" και γίνανε ειδικοί επί παντός επιστητού περί των Ε.Δ. & Σ.Α. και των συν αυτών επιχειρησιακών τακτικών, πρακτικών και μέσων τους, τους επισημαίνω πως οι ταινίες στο σινεμά και την τηλεόραση, αποτελούν προϊόντα φαντασίας, όπως επίσης και το μεγαλύτερο μέρος του διακινούμενου υλικού στο διαδίκτυο.

Λες και έχετε βρεθεί όλοι απέναντι από ΑΚ-47 ή πιστόλι ή μαχαίρι να σε απειλεί και ξέρετε τι πρέπει να γίνει, πώς και πόσο. Ή με την «κατάλληλη εκπαίδευση»(που και από ποιούς) θα μάθουν οι μπάτσοι τι πρέπει να κάνουν σε ανάλογες περιπτώσεις.

Όψιμοι και πρώιμοι πολεμιστές-πιλότοι-κυβερνήτες-μπάτσοι(κτλ), κάθε περιστατικό σαν αυτό αντιμετωπίζεται διαφορετικά αναλόγως το περιβάλλον, τον οπλισμό, την αριθμητική και την ύπαρξη ομήρων. Ή μήπως πατιέται κάποιο κουμπί και σύλληψη γίνεται με τον ενδεδειγμένο τρόπο;;

Σε ότι αφορά τη χρήση βίας (εύλογης και μη), είναι επιτρεπτή και προβλέπεται μέχρι ενός σημείου (σε αναλογία με το τι έχεις να αντιμετωπίσεις )και για συγκεκριμένο σκοπό(άλλο θέμα αν οι περισσότεροι μπάτσοι είναι ανίκανοι και ηλίθιοι).

Το κυριότερο όμως είναι πως μάλλον έπρεπε να αποσπάσουν κάποιες πληροφορίες άμεσα και για αυτό έπεσαν οι μπάτσες οπότε ενδείκνυται και προβλέπεται ως τακτική και ακολουθείται σε όλο τον κόσμο.

Τώρα, αν το τσογλάνι τους ενημέρωσε πως είχε εγχειρισθεί στο μάτι ή τα μάτια του και οι μπάτσοι τον βάρεσαν, τότε απλά να ξεσκίσουν δημόσια τους μπάτσους.

Είναι όμως θλιβερό τουλάχιστον, το γεγονός, ότι η γνωστοί ηλίθιοι της «αριστεράς» σπεύδουν να εκμεταλλευτούν και αυτό το περιστατικό όπως πράττουν οι έτεροι ηλίθιοι της «δεξιάς», με άλλα πιο σοβαρά γεγονότα.

Αρκετοί εδώ μέσα σχολιάζουν τυφλωμένοι από κομματική ιδεολογία και αδυνατούν να το καταλάβουν.

Προβοκάτωρ

Ανώνυμος 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 2:23:00 μ.μ. EET  

@Jason

"Μηδενηστή συμμερίζομαι πολλές απο τις απόψεις σου, αλλα για πια δημοκρατία μιλάς?... Παρα-δημοκρατία πες, όψιμη δημοκρατία ίσως, αλλα not really."

Η δημοκρατία είναι ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.
Το οτι έχουμε ηλίθιους βουλευτές ή ψηφοφόρους είναι το ΜΟΝΟ αρνητικό.

Στην παραδημοκρατία μας όπως λες αν θες ακόμα και ΕΣΥ μπορείς να κατέβεις για ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ και να αλλάξεις-προσπαθήσεις να αλλάξεις όποιο νόμο θες ΑΚΟΜΑ και αν η ιδεολογία σου είναι ανθελληνική, αντικρατική, ρατσιστική, φασιστική, κομουνιστική ή οτιδήποτε άλλο άρρωστο.
Σε οποιαδήποτε άλλο πολίτευμα σπας πέτρες σε γκούλαγκ ακόμα και αν αναφέρεις δημόσια τα πιστεύω σου, δεν πιστεύεις στο κυρίαρχο θρήσκευμα, έχεις άλλο χρώμα, έχεις βυζιά ή θα ήθελες να αποκτήσεις.

Γι αυτό ΓΟΥΣΤΑΡΩ δημοκρατία και θα την υποστηρίζω όσο ζω.

Μπορεί να διαφωνώ μαζί σου αλλά συμφωνώ στο να σε ακούσω/δω/προτρέψω με ΣΕΒΑΣΜΟ χωρίς να σε κρεμάσω στην πορεία.

Ε όποιος δεν καταλαβαίνει το πάνω είναι μπίτι για μπίτι ζώο και του αρμόζει πληρωμένο βακανς σε σαουδική αραβία, β κορέα και κούβα.

Το ελάχιστα χειρότερο είναι ΠΑΝΤΑ το βέλτιστο φίλε.

μηδενιστής

Αρματιστής 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 2:24:00 μ.μ. EET  

@ Μηδενιστής

Αν αποφασίσεις να κάνεις στριπτίζ να μας πεις τόπο και χρόνο

1. Μη γενικεύεις. Γνωρίζω ακροδεξιούς και ακροαριστερούς που είναι οικογενειάρχες και εργάζονται σκληρά. Φαντάζομαι βεβαίως ότι στους ακροδεξιούς δεν συμπεριλαμβάνονται οι χρυσαυγίτες.

2. Ερωτήματα:
Θα θελήσεις να μας πεις κάτι:
i. Για τους γραβατωμένους άοπλους κλέφτες με τα κολλαριστά λευκά πουκάμισα;
ii. Για τους άοπλους κλέφτες που ασκούν εξουσία και είναι αυτοί φέρουν στο ακέραιο την ευθύνη που η χώρα απαξιώνεται γεωπολιτικά, υποβαθμίζεται αμυντικά, καταρρέει οικονομικά, διαλύεται κοινωνικά και βουλιάζει διαρκώς προς την απόλυτη φτώχια;
iii. Για αυτούς που ασκούν την εξουσία «χωρίς όμως υπηρεσία στο έθνος με την μορφή παραλλαγής»; Περιλαμβάνονται Σαμαράς, Βενιζέλος, τσίπρας και πολλοί άλλοι.

3. Γνωρίζεις πολλούς Έλληνες που έχουν λάβει μέρος σε εγγύς αγώνα πεζικού; Το λέω επειδή απ’ ότι θυμάμαι εδώ και 63 χρόνια δεν έχουμε λάβει μέρος σε κάποιο πόλεμο, αν εξαιρέσεις βεβαίως τη Κύπρο και τα Ίμια.

Έχω την εντύπωση ότι και εσύ δεν διαβάζεις καλά.
Δεν έκανα συγκρίσεις προσώπων αλλά συγκρίσεις καταστάσεων. Είπα ότι κατά τη άποψη μου (δεν σου επιβάλω να την ασπαστείς) η τρομοκρατία είναι κάτι πολύ πιο ευρύτερο από τη μορφή βίας και τρόμου που ασκούν οι κουμπουρουφόροι. Τρομοκρατία ασκούν, αν θέλεις, και οι ψωμωμένοι και τσαμπουκαλήδες πιτσιρικάδες των σχολείων και των γειτονιών, απέναντι στους πιο αδύναμους συμμαθητές τους. Και ίσως αυτή και να είναι μια πολύ σοβαρή μορφή τρομοκρατίας επειδή δεν αντιμετωπίζεται με κατασταλτικά μέσα και με τις μπουνιές των Τζεντάι της κρατικής ασφάλειας. Εσύ βεβαίως θέλεις να περιορίζεις τη τρομοκρατία μόνο στο φαινόμενο των παράνομων κουμπουροφόρων. Δικαίωμα σου να το λες, αλλά δεν σε κόβω να φοβάσαι να πας στη τράπεζα ή στο Mall.Είμαι σίγουρος όμως, ότι τρέμεις μήπως χάσεις τη δουλειά σου και στη συνέχεια χάσεις και το σπίτι σου επειδή δεν θα μπορείς να πληρώνεις τα χαράτσια και τις δόσεις του δανείου σου (ελπίζω να μην αντιμετωπίζεις τέτοια προβλήματα). Είμαι όμως βέβαιος ότι έχεις βάλει πολύ καλές πόρτες ασφαλείας και συναγερμούς στο σπίτι σου, αλλά και πάλι κάθε βράδυ ξυπνάς από το παραμικρό θόρυβο.

Ο όρος τρομοκρατία, σημαίνει ότι ζεις υπό το κράτος του φόβου. Δεν υποτιμώ το φαινόμενο της ένοπλης τρομοκρατίας. Το αποστρέφομαι και το καταδικάζω. Αλλά δεν γνωρίζω κάποιους από το περιβάλλον μου που να ζούσε με το φόβο των πυρήνων της φωτιάς. Γνωρίζω όμως πολλούς που ζουν το σήμερα με έντονο το φόβο για το αύριο. Γνωρίζω όμως και κάποιους που ζουν τρομοκρατημένοι το σήμερα επειδή έχουν χάσει σχεδόν τα πάντα.

Μηδενιστή μπορείς εσύ να μπήκες στο τσεπάκι του Δένδια του Κεδίκογλου και της κυβέρνησης, αλλά όχι εγώ. Η κυβέρνηση με αυτά και με αυτά μπορεί να στέλνει τη μπάλα στην εξέδρα, αλλά κάποια στιγμή τα κόλπα τελειώνουν. Η σκληρή πραγματικότητα θα είναι αδύνατο να διαχειριστεί.

Προς το παρόν βεβαίως και επειδή από την απέναντι πλευρά υπάρχουν ανώριμοι ανόητοι και χαμένοι, της κυβέρνησης της βγαίνει. Φαίνεται σκληρή προς τα δεξιά της, ανεβάζει λίγο τα ποσοστά της και οι χρυσαυγίτες δεν μπορούν να κρύψουν τη χαρά τους που οι ακροαριστεροί τρομοκράτες συλλαμβάνονται και δέρνονται. Βλέπεις στο μυαλό τους, η τρομοκρατία είναι μόνο οι ένοπλοι ακροαριστεροί και τίποτε περισσότερο.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ανώνυμος 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 2:29:00 μ.μ. EET  

§ΦΚΜΚ.

είμαι ο ανώνυμος 5 Φεβρουαρίου 2013 - 2:46:00 π.μ. EET

Για να τελειώνουμε κάποτε.

Δεν είναι ο ιδεολογικός μου χώρος οι χουντικοί. Αυτό είναι συχνό πρόβλημα στην ελληνική κοινωνία. Δεν αρχίζουν δεξιά του σύριζα οι χουντικοί.

Δεξιότερα είναι η δημοκρατική ανανεωτική αριστερά, μετά η σοσιαλδημοκρατία, μετά κάποιο "κέντρο", ότι κι αν σημαίνει αυτό, μετά η δεξιά (ας πούμε χριστιανοδημοκράτες), μετά φιλελεύθεροι, ακροδεξιοί, χουντοβασιλικοί.

Δηλαδή σχεδόν όλο το πολιτικό φάσμα, πλην ΚΚΕ, είναι δεξιότερα.

Καμία αγαλίαση. Τελεία.

Περί βίας τώρα, θα το πω άλλη μία φορά. ΜΟΝΟ το ΚΡΑΤΟΣ μπορεί να ασκεί νόμιμη βία. Στρατός και αστυνομία.

Άρα ατάκες όπως "η βία φέρνει βία" είναι άτοπες.

Ποιός, πότε, γιατί είναι το ερώτημα.

Η απάντηση είναι: τα τα εντεταλμένα όργανα του κράτους , κατά κρίση διοικητού, για την προστασία της δημόσιας τάξης.

ΤΕΛΟΣ.

Οποιοιδήποτε συμψηφισμοί οδηγούν εκεί που φοβάστε. Όχι μονο στον Πινοσέτ αλλά και στον Μπέρια. Δεν υπάρχουν μόνο μαύρες δικτατορίες αλλά και δικτατορίες του προλεταριάτου.

Οπότε καλύτερα να μην "γίνουμε υπερβολικοί τώρα" προς καμία μεριά, γιατί και στα δύο άκρα έχει δικτατορίες.

Υπάρχουν και άλλα ζητήματα, όπως πχ τι είναι υπέρτερο αγαθό, ο αμφιβληστροειδής ενόπλου ή η ζωή ομήρου. Για να έρθουμε λίγο στην θεματολογία του σάιτ, το ΣτΕ έκρινε στο παρελθόν πως παραβιάζεται η ισότητα των φύλων με το να πηγαίνουν στρατό μόνο οι άντρες, αλλά προέχει το υπέρτερο αγαθό της εθνικής άμυνας.

Έτσι, σε όλον τον πλανήτη, η ακεραιότητα, και η ζωή ακόμα, του ένοπλου τρομοκράτη έρχεται μετά από την ζωή του αστυνομικού, του ομήρου, του αθώου ταξιτζή, και μετά και από το αγαθό της δημόσιας τάξης. Η ησυχία δηλαδή που θέλει δικαίως, ο κύριος Γιάννης.

Το δικαίωμα αυτό το έδωσε Ο ΙΔΙΟΣ ο ένοπλος με το να σηκώσει όπλο.


Ας ανάψουν λοιπόν μια λαμπάδα ίσαμε το μπόι τους τα "παιδιά", γιατί απέναντι σε πραγματικό και όχι ευνουχισμένο κράτος και αστυνομία (πχ Γαλλία, HΠΑ, Ιταλούς Καραμπινιέρους κτλ) θα είχαμε κηδείες.



ΥΓ για τους γυμναστές: Ελπίζω απλά να μην διδάσκετε αγωγή του πολίτη, αν λέγεται ακόμα έτσι.

Αρματιστής 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 2:40:00 μ.μ. EET  

ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Μηδενιστή. Κάπου μπερδεύεις τα πράγματα. Υπηρέτησα ως αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού και όχι της ΕΛΑΣ. Έδωσα όρκο στρατιώτη. "Να υπερασπίζω με πίστην και αφοσίωσιν, μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματος μου, τας Σημαίας. Να μη τας εγκαταλείπω μηδέ να αποχωρίζομαι ποτέ απ’ αυτών". Η αποστολή μου ήταν να προστατεύω τη πατρίδα από εξωτερική απειλή. Και την αποστολή μου τη τήρησα με θρησκευτική ευλάβεια και αυταπάρνηση. Πρώτα είχα την αποστολή μου και ύστερα την οικογένειά μου. Περισσότερο χρόνο έζησα στο στρατώνα και λιγότερο στο σπίτι μου με τα παιδιά μου. Τους πολίτες όμως τους προστατεύει η αστυνομία και όχι ο στρατός. Καθαρά πράγματα γιατί μου φαίνεται ότι ή δεν τα γνωρίζεις, ή σκόπιμα τα παραποιείς για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Σεβόμενος το χώρο του «εν κρυπτώ» δεν πρόκειται να αρχίσω και πάλι κουβέντα για τις εκλογές. Με ενδιαφέρουν κυρίως τα αμυντικά ζητήματα και όταν θα δίνεται η ευκαιρία θα έχουμε να πούμε πολλά. Μπήκα όμως σε αυτή τη συζήτηση επειδή δεν άντεξα το «χρυσαυγίτικο ντελίριο» για την μεγάλη επιτυχία της ΕΛΑΣ εναντίον της τρομοκρατίας και για το ξύλο που έφαγαν οι τρομοκράτες (οι Γερμανοί αιχμάλωτοι όμως, έπρεπε να προστατεύονται)…

Προσωπικά θα αρχίσω να πανηγυρίζω, όταν η οικονομική αστυνομία, το ΣΔΟΕ και γενικά το κράτος θα αρχίσουν να μαζεύουν το μαύρο χρήμα, τη μεγάλη φοροδιαφυγή, τους διαφυγόντες φόρους και εισοδήματα από τις διάφορες λίστες που έχουν στα συρτάρια τους, τις οφσόρ, τους μεγαλοεισοδηματίες κλπ. Και βεβαίως όταν αρχίσουν να έχουν πραγματικές επιτυχίες στη δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος….

Είμαι όμως απόλυτα σίγουρος ότι στο τέλος του 2013 δεν θα έχει μπει στο δημόσιο ταμείο ούτε ένα ευρώ από τα παραπάνω και το κράτος θα σημειώσει για άλλη μια φορά πλήρη αποτυχία σε αυτό το τομέα. Όχι επειδή δεν μπορεί, αλλά επειδή δεν θέλει. Βλέπεις "κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει". Μέχρι τότε όμως η χειραγώγηση με διάφορες αφηγήσεις θα κρατεί καλά το λαό εν υπνώσει.

ΥΓ. Επειδή αν δεν απατά η μνήμη μου, η ΝΔ είχε δηλώσει ότι δεν θα περιέκοπτε τις αμυντικές δαπάνες και θα ενίσχυε την αμυντική ικανότητα της χώρας, μήπως γνωρίζεις αν τα Μ1Α1 έρχονται;

Αρματιστής 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 3:11:00 μ.μ. EET  

@ Μέντωρ
Αγαπητέ φίλε
Έγραψα ότι η τρομοκρατία είναι κάτι πολύ ευρύτερο από την ένοπλη και πολλές φορές τυφλή βία των παράνομων ομάδων. Θεωρώ απείρως χειρότερη από την ένοπλη, τη ψυχολογική βία , η οποία ασκείται σε άτομα, σε κοινωνικές ομάδες ή και στο σύνολο της κοινωνίας, από αυτό το ίδιο το συντεταγμένο κράτος και τα όργανά του. Έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ και έτσι πιστεύω ότι είναι. Δεν προσπαθώ να πείσω κανένα ότι έτσι είναι. Αυτό δεν σημαίνει ότι δίνω άλλοθι στην ένοπλη βία την οποία την καταδικάζω και την αποστρέφομαι. Και δυστυχώς αυτό δεν γίνεται αντιληπτό από ορισμένους, όπως ο ΝΟΧ, που έγραψε ότι χειροκροτώ τους ένοπλους τρομοκράτες. Κάποιοι είναι τόσο πολύ τυφλοί, που αδυνατούν και να ακούσουν.
Δεν δέχομαι με κανένα τρόπο ότι η αστυνομία έχει δικαίωμα να δέρνει. Αν το δεχθούμε αυτό, αύριο θα έρθει και η σειρά μας. Σε μια δημοκρατία, η αστυνομία επιβάλλεται να βρίσκεται μέσα στα όρια της νομιμότητας.
Αν η αστυνομία αρχίσει να προκαλεί κατάγματα ζυγωματικών σε όσους συλλαμβάνει, κάποιοι από τους καταγματίες θα είναι οι επόμενοι πιστολέρος.

Αρματιστής 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 3:17:00 μ.μ. EET  

@ ΝΟΧ
Καλά κρασιά

Ν.Μ.Π. 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 3:37:00 μ.μ. EET  

Για να συμπληρώσω τους παραπάνω: Πολλοί ξεχνάνε τους νεκρούς της Marfin.

@Αρματιστή
Όπως βλέπεις δεν είναι απίθανο να τους συναντήσει κανείς.

@ΦΚΜΚ
Απ' ότι έμαθα βρέθηκαν οι δράστες του εμπρησμού. Γιατί δεν αναρτήθηκαν οι φωτογραφίες τους; Γιατί αυτούς δεν τους έδειραν; Μάλιστα ο ένας ήταν υπήκοος Καζακστάν.
Εδώ φίλε μου καταρέει η θεωρεία σου. Ούτε ρατσισμός, ούτε αντικουμμουνισμός, ούτε καμία απειλή.

Όσων αφορά το photoshop:
Αν δεν είχαν κάνει, θα μίλαγες για απειλή κατα των αριστερών.
Αν είχαν κάνει πολύ "λεπτή" δουλειά, θα μίλαγες για συγκάληψη.
Ε, ορθώς πράξανε και κάνανε ένα μέτριο photoshop. Ούτε απειλή, ούτε συγκάληψη.
Στο κάτω-κάτω δεν έχουν σβήσει και τίποτα σπουδαίο. Σβήσανε μία μελανιά απο το μάγουλο του ενός. Το άλλο σβήσιμο είναι το χέρι του αστυνομικού που κρατάει τον λαιμό του άλλου ληστή. Προφανώς αντιστεκότανε και δεν ήθελε να βγεί φωτογραφία (εδώ που τα λέμε δεν έχει και φωτογένεια).

@Μηδενιστή
Παραθέτω μία φράση απο την προκήρυξη για την βομβα στο Mall που πιθανόν να συμμετείχαν και οι ίδιοι.
"Είμαστε αναρχικοί, αντικρατιστές, και εχθροί της δημοκρατίας."


"ακροδεξιός = ακροαριστερός = τεμπέλης κόπρος άεργος ιδεολόγος της βούρτσας παράσιτο της σύνταξης της μαμάς."

Γέλασα πολύ όταν το δίαβασα!

Ν.Μ.Π.

Ανώνυμος 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 3:43:00 μ.μ. EET  

@φίλε Αρματιστή

στριπτίζ; με τόση τρίχα;;;; μπαααα
πάμε στα δικά μας:

Καταρχήν τα σχόλια δεν ηταν για σένα πριν το "@φίλε αρματιστή" αλλά θα απαντήσω:

1. Στους ακροδεξιούς συμπεριλαμβάνονται οι χρυσαυγίτες. Είναι παράνομο αντιδημοκρατικό κόμμα και πρέπει να διαλυθεί όπως οι συνιστώσες και το ΚΚΕ για αντιεθνική δράση και τα ΠΑΣΟΚ/ΝΔ για κατάχρηση δημοσίου χρήματος και ΕΣΧΑΤΗ προδοσία. Δεν υπάρχει αθώο πολιτικό κόμμα.

"Γνωρίζω ακροδεξιούς και ακροαριστερούς που είναι οικογενειάρχες και εργάζονται σκληρά"
Αλήθεια;;;;;; Στο δημόσιο φαντάζομαι - και οι 3-4 χιλιάδες που ψήφιζαν συνιστώσες και χρυσά αυγά στις προηγούμενες εκλογές. Οι σημερινοί δήθεν γιαλαντζί ακραίοι δεν μετράνε. Έχουν τον τίτλο λόγο μόδας.

2. Φυσικότατα και είναι πάρανομοι και άνομοι. Δεν είναι στο χέρι κανενός όμως να τρέχει με ΑΚ-47 στην Μαντζουρία να κλέβει τράπεζες δήθεν για να τους τιμωρήσει.

3. Γνωρίζω αρκετούς που έχουν εκπαιδευτεί, όπως εσύ στον αγώνα τεθωρακισμένων. "Αγωνιστές" ανευ τέτοιας εμπειρίας δεν έχουν τα κοχόνες εμπλοκής. Απλά τα πράγματα.

4. (μέχρι το τέλος του πρώτου ποστ)
φίλε αρματιστή μιλάς για τρομοκρατία πολιτικών και τραπεζών.
σωστά μιλάς αλλά ΟΛΟΥΣ αυτούς τους ψηφίσαμε. όπως έχω ξαναπεί είμαστε μαλάκες. δεν σημαίνει οτι αυτοί είναι παράνομοι. το νόμιμο είναι και ηθικό είχε πει ένας προδότης.

ποιός αλλάζει το νόμιμο; οι ψηφοφόροι. οι ψηφοφόροι επέλεξαν την μορφή τρομοκρατίας με γραβάτα είτε σ αρέσει είτε όχι.
υπάρχουν άνθρωποι στην πάτρα του 50% ανεργίας που έβγαλαν τον τζέφρυ βουλευτή. αυτοί ξέρουν μάλλον...
τα πιτσιρίκια στην κοζάνη δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τους άνω.

Δεν καταλαβαίνω τί εννοείς με τον Δενδια.
Δεν είμαι επίσης της άποψης όπως γνωρίζεις οτι τρομοκρατία είναι μόνο οι ένοπλοι ακροαριστεροί. Την άποψή μου για τα άκρα την ξέρεις.

5. (νέο ποστ) Λες να μην ξέρω που υπηρέτησες; Συνάδελφοι είναι οι αστυνομικοί όπως και όλοι όσοι έχουν εθνόσημο στο πηλήκιο. Αν υπήρχε χωροφυλακή και απο την ΣΣΕ πήγαινες εκεί μπορεί σήμερα να ήσουν δκτης των παιδιών αυτών.
Η να ήταν το παλικάρι σου ενα απο τα παιδιά.

"Τους πολίτες όμως τους προστατεύει η αστυνομία και όχι ο στρατός"
Το έπραξαν με ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. Έριξαν και 2-3 μπούφλες; Ε ας φάνε "φυλακή". Πόση θα έριχνες σε ένα φαντάρο αν βάραγε 20 βολές στο στόχο και μετά έριχνε το άρμα σε μάντρα απο χαρά η βλακεία; 10αρα; 20αρα; Το θέμα είναι οτι ο στόχος διαλύθηκε. Ο όμηρος έζησε.

"«χρυσαυγίτικο ντελίριο»"
όχι απο μένα.
" (οι Γερμανοί αιχμάλωτοι όμως, έπρεπε να προστατεύονται)…"
όχι απο μένα. @@ τους γερμανούς.

"Προσωπικά θα αρχίσω να πανηγυρίζω..."
μαζί σου.
δεν πρέπει όμως και να μην πανηγυρίσουμε για την σύλληψη 4 τρομοκρατών-ληστών-απαγωγέων απο ένα αστυφύλακα. ας ακούσει και αυτός ένα μπράβο.

"... Όχι επειδή δεν μπορεί, αλλά επειδή δεν θέλει...."
Στις επόμενες εκλογές έχουμε το δικαίωμα εκλογής. Μέχρι τότε δεν υπάρχει άλλη νόμιμη λύση δυστυχώς...

Τα Μ1Α1 δεν έρχονται. Η ΝΔ δεν είναι ουτοπία. Δεν είναι αθώα. Δεν είναι η καλύτερη.
Ότι και να τους ρίξουμε όμως ένα πράγμα θα το πούμε:
επι 12ετία Παπαντρέου, 8ετία Σιμήτη και 2ετία Βλάκα δεν έπεσε ούτε μια πιστολιά.
ένοχοι σε πολλά. όχι σε αυτό.

μηδενιστής

Ανώνυμος 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 5:10:00 μ.μ. EET  

@Αρματιστή

Να ξεκαθαρίσω τη θέση μου ως προς τα γραφόμενά σου.Δεν υποννόησα,ούτε εννόησα οτι επικροτείς την ένοπλη βία και ειδικά τη τρομοκρατία,αλλά υποστήριξα οτι το γεγονός αυτό δεν θα πρέπει να υποβαθμιστεί ενώπιον όσων κατα τα άλλα βιώνουμε.Σεβαστή η άποψή σου ωστόσο,μολονότι διαφωνούμε.
Διαφωνώ επίσης στη τοποθέτησή σου περί αστυνομικής βίας.Η βία των οργάνων,παρόλο που έχουν υπάρξει αρκετά περιστατικά υπερβάλλοντος ζήλου και υπέρβασης καθήκοντος και οι υπεύθυνοι όφειλαν να λογοδοτήσουν,είναι απόλυτα κατ'εμέ θεμιτή όταν έχει κατασταλτικό χαρακτήρα προκειμένου να επιβληθεί η έννομη τάξη όταν σκόπιμα διασαλεύεται με βίαιο τρόπο,πολλώ μάλλον όταν απειλούνται ζωές πολιτών.
Συγγνώμη,αλλά και για να το εκλα'ι'κεύσω,πόσες φορές σε έχουν σταματήσει με το αυτοκίνητό σου,εσύ πιθανόν να διαφώνησες και σε γρονθοκόπησαν;Γιατί εμένα προσωπικά δεν μου έχει τύχει ποτέ,οποτεδήποτε με σταματήσαν και μια φορά μάλιστα διαφώνησα και έντονα μαζί τους.
Έχω βρεθεί ενώπιον περιστατικού με πιτσιρίκια,όχι πολύ μακρυά ηλικιακά απο τους εν λόγω δράστες να φωνάζουν΄΄μπάτσοι,γουρούνια ,δολοφόνοι΄΄ στα καλά του καθουμένου σε διερχόμενο περιπολικό και οι αστυνομικοί ως ψυχραιμότεροι να δίνουν(ως όφειλαν) τόπο στην οργή.
Μη ξεχνάμε οτι κατά τα Δεκεμβριανά του '08,αν τολμούσες να πεις οτι είσαι αστυνομικός,ακόμη και ο γείτονάς σου ζητούσε τη σταύρωσή σου.Υπο τέτοιες συνθήκες θα έπρεπε η Ελλάδα του τότε να έχει γίνει ρινγκ ή Ελ Πάσο.Άρα κακά τα ψέμματα στη πλειονότητα των καθημερινών περιστατικών δεν γίνεται αλόγιστη χρήση βίας,παρά μόνον όταν υπάρχουν ειδικοί λόγοι που είναι επιβεβλημένη(τι να πουν και στις ΗΠΑ) και προς παραδειγματισμό...


Μέντωρ

Ανώνυμος 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 5:21:00 μ.μ. EET  

@μηδενιστή

Εδώ που τα λέμε,ούτε εσύ ούτε εγώ ψηφίσαμε τον καρδινάλιο Στουρνάρα,δεν υπήρχε καν στα ψηφοδέλτια,αλλά και να υφίσταντο,να μου κοβόταν καλύτερα το χέρι.Ο άνθρωπος επιβλήθηκε σε αυτή τη θέση απο το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα,το οποίο δεν γνωρίζει έθνη,αξίες,ανθρώπινη αξιοπρέπεια.Φυσικά το τελικό οκέι το έδωσαν οι λάτρεις της επίκυψης οι πολιτικοί μας που μας παρέδωσαν πακέτο....

Μέντωρ

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 5:59:00 μ.μ. EET  

Να συμφωνήσω με τον Προβοκάτορα ότι η κομματική ταυτότητα τυφλώνει πολλούς εδώ μέσα. Υποθέτω πως εννοούμε διαφορετικά πράγματα αλλά παρόλα αυτά έχει τη ρήση την αξία της

Μου αρέσει που επικαλούνται πολλοί τη δημοκρατία και τον κίνδυνό της από τους τρομοκράτες. Δηλαδή από μια εκτροχιασμένη αστυνομία που δέρνει τους τρομοκράτες δεμένους (επιμένω: δεμένους, για τους τρεις ξέρω σίγουρα) και έπειτα δημοσιεύει θριαμβευτικά φωτογραφίες τους για να το παινευτεί και να στείλει τα σχετικά μηνύματα σε κάθε αποδέκτη, δεν πρέπει να φοβάμαι; Προφανώς άμα είμαι δεξιός, άμα μου αρέσει η σφαλιάρα ως παιδαγωγικό μέτρο, άμα τον γουστάρω τον Γερμανό μου, άμα δεν μπλέκω σε απεργίες και πολιτικολογίες, επικροτώ και δικαιολογώ τέτοιες πρακτικές. Αν είσαι αριστερός προβληματίζεσαι για την όλο και πιο διευρυμένη αξία που αποδίδεται στο νόμο και στην τάξη. Γιατί η ιστορία δείχνει πού πάνε τα πράγματα σε τέτοιες περιπτώσεις και ξέρουμε ποιος θα την πληρώσει. Σήμερα στο όνομα του νόμου και της τάξης δικαιολογείται η αστυνομία να μοιράζει σφαλιάρες σε κρατούμενους. Αύριο, πάλι για το νόμο και την τάξη, τι θα δικαιολογηθεί; τα τανκς;

Με το χέρι στην καρδιά, ποιος από όσους χειροκροτούν τώρα την απρέπεια της αστυνομίας θα κατέβει ποτέ σε πορεία και θα ρισκάρει ξύλο με τα ΜΑΤ; Μη σπρώχνεστε σας πιστεύω, όλοι...

Υπόσχομαι του χρόνου να πάρω το μάθημα της πολιτικής αγωγής όπου από την αρχή θα διδάσκω αγαπητέ ανώνυμε, ένα και μόνο πράγμα, έτσι για να τη σπάσω στους καραπατριώτες: Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη.

@μηδενιστή
Όταν επιμένω σε κάτι δεν είναι θεωρία ή μαλακία. Είπαμε ΞΕΡΩ και καλύτερα από δορυφόρο. Έγραψα ότι για λόγους ανωνυμίας δεν μπορώ να επεκταθώ και να δώσω περισσότερα στοιχεία. Αν είχα αμφιβολίες δε θα μιλούσα καθόλου,όπως δεν μιλώ για τον πρώτο που συνελήφθη, άλλωστε δεν έχω σκοπό να πείσω κανέναν ιδεολογικά εδώ μέσα ή αλλού. Δεν παίζω εδώ με αυτά που γράφω αλλιώς θα έγραφα στο DefenceNet.

enkripto 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 6:22:00 μ.μ. EET  

@ΦκμΚ

"Δηλαδή από μια εκτροχιασμένη αστυνομία που δέρνει τους τρομοκράτες δεμένους (επιμένω: δεμένους, για τους τρεις ξέρω σίγουρα)"

Γιατί είσαι τόσο σίγουρος;

Και όχι ΔΕΝ δικαιολογείται σήμερα η χειροδικία σε κρατουμένους. Η επίσημη εκδοχή θέλει τους ληστές να αντιστέκονται στην σύλληψη, όχι να δέρνονται όσο είναι υπο κράτηση.

Με το δεύτερο νομίζω δεν συμφωνεί κανένας μας. Με την αστυνομική αυθαιρεσία δεν μπορεί να συμφωνεί κανείς σώφρων άνθρωπος. Αρκεί να υπάρχει...και να μην βαφτίζουμε ως τέτοια την άσκηση βίας για την σύλληψη βαρύτατα οπλισμένων ληστών.

Να θέσω και ένα ακόμα θέμα το οποίο δεν ακούμπησε κανείς:

«Είχαμε διαπιστώσει από πριν στη διάρκεια της καταδίωξης, ότι ο οδηγός δεν είχε όπλο. Αντίθετα, ο συνοδηγός διαπιστώσαμε πως είχε καλάσνικοφ. Δεν ξέραμε αν και πόσοι ήταν στο πίσω μέρος. Όταν μπλοκάραμε το βανάκι και δεν είχε διέξοδο διαφυγής, πλησίασα την πόρτα του συνοδηγού, την άνοιξα όσο πιο γρήγορα μπορούσα, άρπαξα τον ένοπλο και τον πέταξα στον δρόμο κι αρχίσαμε να παλεύουμε. Σε δευτερόλεπτα, βλέπω ν’ ανοίγει η η πλαϊνή πίσω πόρτα και ένα άτομο να με σημαδεύει με το πιστόλι. Πριν προλάβει, ευτυχώς, να χτυπήσει είτε εμένα, είτε τον σύντροφό του έτσι όπως παλεύαμε, αντέδρασε ακαριαία συνάδελφός μου που του χτύπησε το χέρι και τον αφόπλισε. Εκεί τελείωσαν όλα και κάθε προσπάθειά τους να ξεφύγουν», λέει στην κατάθεσή του ο αστυνομικό

Aπο την κατάθεση ενός εκ των αστυνομικών.

Σε οποιαδήποτε άλλη -σοβαρή- ευρωπαική χώρα, με σαφείς κανόνες εμπλοκής για τα όργανα ασφαλείας, ο νεαρός που σημάδεψε τον αστυνομικό θα είχε βληθεί. Χωρίς πολλά πολλά και με συνοπτικές διαδικασίες.

Ανώνυμος 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 6:32:00 μ.μ. EET  

@ΦΚΜΚ

Τελευταίο σχόλιο.

Ας πάρουμε ένα άλλο παράδειγμα: Ο Κέννεντυ και ο διάδοχός του Τζόνσον στέλνουν την Εθνοφρουρά (στρατό δηλαδή) να επιβάλλει τον νόμο που κουβαλάει μαυράκια με το λεωφορείο από άλλους δήμους, σε αμιγώς λευκά σχολεία. Όποιος δεν φεύγει αντιμετωπίζει την ξιφολόγχη.

Στρατός εναντίον αμάχων. Χούντα;

Ξεκολλήστε με την αριστερά και τους υπερπατριώτες και δεν ξέρω τι άλλο.

Νόμος είναι ο νόμος του κράτους.

Δεν μπορώ να το πώ πιο απλά.

Αν δεν έχει γίνει πραξικόπημα δεν δικαιολογούνται καλάσνικοφ.

Απέχουμε ένα κλικ από την ζούγκλα αλλά κάποιοι θέλουν σύγκρουση γιατί θεωρούν ότι στο Γκούλαγκ ή στην Μακρόνησο θα πάνε "οι άλλοι". "Εμείς" θα νικήσουμε γιατί "έχουμε δίκιο".

Όσο για το αν θα διδάξετε τις προσωπικές σας απόψεις ή το πρόγραμμα του ΥΠΕΠΘ, σκεφτείτε ότι υπάρχουν και άλλοι που θεωρούν πως νόμος είναι το δίκιο του Ναζί ή του Κορανίου. Θα διδάσκει ο καθένας ό,τι γουστάρει να οδηγηθούμε σε πόλεμο στους δρόμους.

Κάνετε ό,τι γουστάρετε, τι να πώ; Χύστε αίμα για το επίδομα έγκαιρης προσέλευσης.

ΕτΑ 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 6:51:00 μ.μ. EET  

@enkripto

Κάνεις λάθος να υπονοείς ότι δεν υπάρχουν σαφείς κανόνες εμπλοκής για τα όργανα ασφαλείας.

Η κατάθεση αυτή που παρέθεσες μας πληροφορεί ότι γίνεται πάλη με έναν και ο άλλος αφοπλίζεται. Πως κατέληξαν εν τέλει και οι 4 με σπασμένα μούτρα;

enkripto 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 7:09:00 μ.μ. EET  

Ήταν συνολικά τρεις στο όχημα και από όσα διαβάζω καταλαβαίνω ότι ακολούθησε πάλη, μέχρι να ακινητοποιηθούν. Αλλά εύλογο το ερώτημα, μπορείς να το απευθύνεις στο press@hellenicpolice.gr

Σε ότι αφορά τους κανόνες εμπλοκής: Ποιοί είναι αυτοί; Δεν βάλουμε αν δεν βληθούμε;

Ας μας απαντήσει παρακαλώ κάποιος, μάλλον όχι σε εμάς, αλλά στην παράλυτη Σοφία Ψυχογιού και στους γονείς του Γιάννη Ευαγγελινέλη και του Γιώργου Σκυλογιάννη.

ΕτΑ 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 8:07:00 μ.μ. EET  

@enkripto

Από αυτό που παρέθεσες δεν βλέπω αυτό που καταλαβαίνεις, αντίθετα αναφέρει ότι αφού τον αφόπλισε Εκεί τελείωσαν όλα και κάθε προσπάθειά τους να ξεφύγουν.

Σε ότι αφορά τους κανόνες εμπλοκής προφανώς σε μια ευνομούμενη δημοκρατία δεν τους αναζητάς σε συγγενείς ή των ίδιων των θυμάτων αλλά στους νόμους της πολιτείας. Διαφορετικά ας εφαρμόσουμε το νόμο της ζούγκλας για να μη πω της Σαρίας. Στο ρητορικό μάλλον ερώτημά σου, απαντώ συγκεκριμένα με το νόμο Ν.3169/2003 κι ειδικά με το άρθρο 3 που μπορείς να το βρεις απευθυνόμενος στο http://www.astynomia.gr.

Συνέτρεχαν λόγοι εξαπόλυσης πυρών από τη πλευρά των αστυνομικών δίχως αμφιβολία. Το ζήτημα δεν είναι αυτό αλλά τίθεται το ερώτημα για το αν υπήρξε σωματική βία από εκδικητική διάθεση αφότου είχαν συλληφθεί και σε αυτό, σε μια ευνομούμενη δημοκρατία, δεν ζητάς την γνώμη κανενός ούτε τρομοκρατικών θυμάτων, ούτε των αστυνομικών που έθεσαν σε κίνδυνο την ζωή τους διότι έτσι νομιμοποιείς την αυτοχειρία και στέλνεις στο κάλαθο των αχρήστων κάθε έννοια έννομης τάξης και λογικής.

enkripto 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 8:37:00 μ.μ. EET  

Μερικές παρατηρήσεις:

1) Λέει οτι τον αφόπλισε με χτύπημα στο χέρι, δεν μας λέει όμως πώς τον ακινητοποίησε. Υποθέτω δεν τον παρακάλεσε ευγενικά..Πιθανότατα μεσολάβησαν και μερικές ψιλές.

2)Νομίζω ότι στο όχημα επέβαιναν τρια άτομα. Το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους δυο δράστες, οι οποίοι φαντάζομαι δεν έκατσαν με σταυρωμένα χέρια, μάλλον μεσολάβησε πάλη.

3) Η ουσία βρίσκεται εδώ : "Συνέτρεχαν λόγοι εξαπόλυσης πυρών από τη πλευρά των αστυνομικών δίχως αμφιβολία"

"Σε ότι αφορά τους κανόνες εμπλοκής προφανώς σε μια ευνομούμενη δημοκρατία δεν τους αναζητάς σε συγγενείς ή των ίδιων των θυμάτων αλλά στους νόμους της πολιτείας."

Δεν αντιλαμβάνομαι τι εννοείς.

Eίναι προφανές πως η παραπάνω παραίνεση δεν είχε κυριολεκτικό χαρακτήρα (..)

Για να το κάνω πιο λιανά, μιας και δεν έγινε αντιληπτό - Το δόγμα εξαπολύω πυρά πυρά μόνο αν δεχτώ πυρά, ίσως να ήταν επαρκές για τις συνθήκες του 1990-2000. Στις σημερινές συνθήκες όπου συμπλοκές με αποφασισμένους κακοποιούς, φέροντες επιθετικά τυφέκια/λεξίσφαιρα γιλέκα κτλ, είναι στην ημερήσια διάταξη, κάτι τέτοιο ισοδυναμεί με αυτοκτονία.

Χρειάζεται άμεση επανεξέταση του νομικού πλαισίου. ΞΕΚΑΘΑΡΟΙ κανόνες εμπλοκής και όχι γρίφοι (πυροβολισμοί «ακινητοποίησης», «εξουδετέρωσης» κτλ κτλ) Και -επιτέλους- παροχή κατάλληλης εκπαίδευσης στο προσωπικό.

HBS 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 9:05:00 μ.μ. EET  

Αναρωτιέμαι πως τα καταφέρνουμε ακόμη και σήμερα, που όλα γύρω μας έχουν γίνει ίσιωμα, να έχουμε τα κουράγια να ανεβαίνουμε πάνω σε κομματικά συγκρουόμενα και να τσουγκρίζουμε μεταξύ μας. Ψυχαναλύοντας τον εαυτό μου, έπαιξαν ρόλο πολλά, συνειδητά κι ασυνείδητα, που με καταχώρησαν στην μπάντα της "σοβιετίας". Επειδή όμως είναι βράδυ και δεν νομίζω πως ενδιαφέρει και κανέναν η αυτοψυχανάλυση ενός αριστερού, αποδέχομαι απλά πως σε γέρικα σκυλιά είναι δύσκολο να μάθεις νέα κόλπα (όπως προσπαθεί να μας κάνει να μάθουμε αυτό το κωλόπαιδο ο Μηδενιστής) και λουφάζω.
Στο προκείμενο τώρα:
- οι αστυφύλακες που εγκλώβισαν/ακινητοποίησαν/συνέλαβαν τους τρομοκράτες έκαναν πραγματικά ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ δουλειά. Επειδή λοιπόν, κατά καιρούς λούζονται πολλά περί ανικανότητας, ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥΣ.
- Η κοινή λογική λέει πως όταν "φτιάχνεις" φωτογραφίες για να σώσεις ό,τι μώλωπα σώζεται, τότε δύο τινά συμβαίνουν: είτε σε ενδιαφέρει πολύ το εικαστικό αποτέλεσμα για να φαίνεται ο τρομοκράτης ομορφότερος (γιατί νεότερος δεν γίνεται), είτε προσπαθείς να καλύψεις κάποια "υπέρβαση καθήκοντος". Δεν είναι ντροπή, συμβαίνουν αυτά: βγες σαν ηγεσία και ΠΡΟΒΑΛΕ τα (υπερ)θετικά της επιχείρησης. Επίσης, διέταξε ΕΔΕ για τα υπόλοιπα. Για τα μάτια του κόσμου βεβαίως (λέγε με ζαρντινιέρα).
- όπως και να χει, διαβάζω όλο αυτό το κατεβατό/μωσαϊκο και ηδονίζομαι. Γιασαν στο "εν κρυπτώ"...

ΕτΑ 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 9:51:00 μ.μ. EET  

Δεν έχω τις ειδικές γνώσεις για να κρίνω αν το νομικό πλαίσιο είναι τόσο αόριστο αλλά από όσο διαβάζω στο άρθρο 3 του σχετικού νόμου δεν βλέπω να τίθεται δόγμα εξαπολύω πυρά μόνο όταν δεχθώ πυρά. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τη τελευταία πρόταση σχετικά με την καταλληλότερη εκπαίδευση. Εξάλλου ήταν το πρώτο σχόλιο μου χθες.

http://www.enkripto.com/2013/02/blog-post_9310.html#comment-6056998207261208163

Μέσα από αυτήν θα μειωθούν οι δικαιολογίες που τόσο μας αρέσει να ακούμε, τύπου ζαρντινιέρας, εποστρακισμού, ακούσιας εκπυρσοκρότησης και απολύτως αναγκαίας σωματικής βίας κατά τη σύλληψη, με τα οποία καλύπτεται ένα ευρύ φάσμα υπέρβασης καθήκοντος.

Ανώνυμος 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:10:00 μ.μ. EET  

@ΕτΑ

Διάβασε το σχόλιο μου στις 5 Φεβρουαρίου 2013 - 2:06:00 μ.μ. και θα σου λυθούν οι απορίες κατά το μέγιστο δυνατό, αναφορικά με τη χρήση βίας.


Προβοκάτωρ

tancred de hauteville 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:45:00 μ.μ. EET  

Με συγχωρείτε για τον κυνισμό μου αλλά τα δυο εύκολα συμπεράσματα της υπόθεσης είναι αυτά:

1. επιβεβαιώνεται η υποκρισία της ελληνικής κοινωνίας που θα προτιμούσε να δει τους τρομοκράτες νεκρούς παρά με μώλωπες.

2. θα αυξηθούν οι πωλήσεις των βιβλίων της Παυλίνας Νάσιουτζικ.


@ Αρματιστή, δεν κατάλαβες καθόλου τι ήθελα να πω. Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι η εργασία διαμορφώνει τον άνθρωπο (και το εξηγεί ο Βέμπερ στο βιβλίο που παρέθεσα). Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν οι Γερμανοί και τα εγκλήματά τους με τον προτεσταντισμό.

ΑΧΕΡΩΝ 6 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:57:00 π.μ. EET  

@HBS
Και ὄμως φίλε μου,ὄταν πρόκειται για Έλληνα,ἔχει το ἐνδιαφέρον της η αὐτοψυχανάλυση ενός ἀριστερού,τύπου σοβιετίας,ἀλλά ἐθνικά συνειδητοποιημένου και ὀπλιτικά ἐννοιοποιημένου(τώρα σεργιανίζω στην δεκαετία του ΄80 και στην ὀρολογία της).
Βρίσκω ότι παρουσιάζετε μία ἀντίφαση,μία τραγικότητα,είστε και σπάνιο είδος,και κατά κάποιον τρόπο σας νοιώθω,ἄν και ώρες-ώρες δέν σας αντέχω,για να εἶμαι εἰλικρινής.
Ἔχετε πἀντως την συμπάθεια μου ὄταν σας την λέει ο μηδενιστής.
======================================
Επί του θέματος της ἀναρτήσεως δέν ἤθελα κατ΄ἀρχήν να τοποθετηθώ,ἐπειδή είχα την βεβαιότητα ότι μου διαφεύγουν σημαντικές λεπτομέρειες,κατά τα ἄλλα θεωρώ ότι ο προβοκάτωρ ἔκανε πολύ προσγειωμένη τοποθέτηση.
Ως προς τον ἐπικοινωνιακό χειρισμό της υποθέσεως ἐκ μέρους της ΕΛΑΣ,ἔ,η ἐπικοινωνία δέν εἶναι το φόρτε του ελλαδικού κράτους,σε κανέναν τομέα.
Μάλιστα,θυμήθηκα ένα σημείο ἀπό το βιβλίο ''Παγκόσμιοι εντολοδότες'' του Ἀθανασίου Στριγά,ὄποια γνώμη και ἄν ἔχει κάποιος για τον συγκεκριμένο,ὄπου σε περιγραφή κάποιου ἐπεισοδείου του πολιτικού παρασκηνίου ἀναφέρει ότι στην Ελλάδα δέν ἀπουσιάζει ποτέ το στοιχείο της πλάκας.
Ὄταν ὄμως ἄκουσα τον Ρουπακιώτη να δηλώνει συγλονισμένος ἤ κάτι τέτοιο,ἦταν σάν να βλέπω παληό θέμα σε νέα κινηματογράφηση.
Σε λίγο θα εἶναι σάν να βλέπουμε Μπόννυ και Κλάυντ ἀ λά ελληνικά,και μάλιστα με την εὐγενική χορηγία του υπουργείου δικαιοσύνης,ἀποκλεἰεται η γκάφα να μήν ἦταν γκάφα;
Την 17 Νοέμβρη χρειάστηκαν 17 χρόνια να την ''ἐξαρθρώσουν'',ἐνώ την ἀκουμπούσαν ὄπως ἔλεγαν τότε.
Σήμερα,σάν να βρήκαν καινούργιο γα'ι'τανάκι,προσαρμοσμένο στην μνημονιακή κατοχική περίοδο,και πάντως,ἔχω την αἴσθηση ότι τα μάχιμα μόμμολα είχαν την ἐντύπωση ότι ἔχουν γερἐς πλάτες.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 6 Φεβρουαρίου 2013 στις 1:14:00 π.μ. EET  

@ tancred de hauteville
Η αξία της εργασίας στην προτεσταντική (ακριβέστερα: καλβινιστική εκδοχή του προτεσταντισμού)πηγάζει από την αρχή του "απόλυτου προορισμού", κατά την οποία ο θεός έχει επιλέξει ποιους θα σώσει και μόνο η κοινωνική άνοδος και καταξίωση μπορεί να βελτιώσει τη θεϊκή ετυμηγορία. Η θέση αυτή τύποις δείχνει να τιμά την εργασία, ουσιαστικά όμως τιμά την οικονομική και κοινωνική ισχύ και θεωρείται φυσικά ιδεολογικό υπόβαθρο του καπιταλισμού. Η ίδια αυτή αντίληψη οδηγεί στην περιφρόνηση του φτωχού, αφού αυτός είτε δε νοιάζεται για τον θεό είτε δεν έχει την θεϊκή ευλογία και δεν προκόβει. Γι αυτό ο καπιταλισμός μιλά για "αξία", "ικανότητες", "γονίδια" και άλλα τέτοια γραφικά που κρύβουν ή δικαιολογούν μια αλήθεια: ποτέ δεν επιτυγχάνεται υπερβολικό πλουτισμός με τίμια εργασία. Κάτι που στην ορθοδοξία είναι κανόνας: δουλεύεις για να ζήσεις και να μην είσαι παράσιτο αλλά η συσσώρευση πλούτου δεν είναι καλό σημάδι γιατί σε κάνει εξαρτημένο από αυτόν και κινδυνεύεις να χάσεις την ψυχή σου. Θυμίζω το Κατά Ματθαίον ιθ΄ "Ευκολώτερον εστι κάμηλον διά τρυπήματος ραφίδος διελθείν ή πλούσιον εις την βασιλείαν τού Θεού εισελθείν".

Από την άλλη επίσης αυτό το πνεύμα του "σκληρά εργαζόμενου" Γερμανού σε αντίθεση με κάτι τεμπέληδες υπάνθρωπους του νότου ή της ανατολής δεν είναι άμοιρο στην υιοθέτηση της ρατσιστικής ιδεολογίας από τους Γερμανούς, γερμανόφωνους ή τευτονικής εν γένει καταγωγής βόρειους. Θυμίζω ότι η οικονομική ευμάρεια των Εβραίων ήταν ένας από τους λόγους που εξοντώθηκαν, όπως και ότι οι ορθόδοξοι του νότου και της ανατολής γνώρισαν σε Σερβία, Ελλάδα και ΕΣΣΔ πράξεις που θυμίζουν γενοκτονία. Αυτό το ίδιο πνεύμα οδήγησε και στο ανθελληνικό ντελίριο της Ευρώπης που - ω του θαύματος - κορυφώθηκε σε χώρες που κυριαρχεί το προτεσταντικό δόγμα και η ταύτιση με τους Γερμανούς.

Ανώνυμος 6 Φεβρουαρίου 2013 στις 1:55:00 π.μ. EET  

@enkripto 5 Φεβρουαρίου 2013 - 8:37:00 μ.μ. EET

Στο άρθρο 1 στοιχ. δ' του Ν. 3169/2003 "Οπλοφορία, χρήση πυροβόλων όπλων από αστυνομικούς, εκπαίδευσή τους σε αυτά και άλλες διατάξεις" ορίζεται ότι πυροβολισμός εξουδετέρωσης νοείται όταν στοχεύεται η πλήξη ανθρώπου και πιθανολογείται ακόμη και ο θάνατός του. Περαιτέρω, στο άρθρο 3§6 του ίδιου νόμου, ορίζεται ότι "Ο πυροβολισμός εξουδετέρωσης επιτρέπεται, αν αυτό απαιτείται: α) για την απόκρουση επίθεσης ενωμένης με επικείμενο κίνδυνο θανάτου ή βαριάς σωματικής βλάβης ανθρώπου ή β) για τη διάσωση ομήρων, για τους οποίους απειλείται κίνδυνος θανάτου ή βαριάς σωματικής βλάβης". Είναι σαφές ότι για τη χρήση όπλου από αστυνομικό δεν απαιτείται προηγούμενος πυροβολισμός εναντίον του, επειδή ως "επίθεση" νοείται και κάθε προηγούμενη ενέργεια που κατά λογική αναγκαιότητα θα οδηγήσει σ' αυτόν, όπως π.χ. η σκόπευση. Αλλιώς οι αστυνομικοί δε θα μπορούσαν ποτέ να πυροβολήσουν κατά ανθρώπου και θα μεταβάλλονταν σε κινούμενους στόχους. Η διάκριση του πυροβολισμού σε εκφοβιστικό ("στον αέρα"), κατά πραγμάτων (π.χ. κατά ζώου), ακινητοποίησης (στα πόδια) και εξουδετέρωσης έχει νόημα, επειδή συναρτάται με την αντίστοιχη κλιμάκωση των προϋποθέσεων χρήσης όπλων, οι οποίες περιγράφονται στο άρθρο 3 του νόμου. Η διάρθρωση του νόμου μπορεί να φαίνεται ασαφής, αλλά δεν είναι και στις σχολές της ΕΛ.ΑΣ. οι υποψήφιοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί διδάσκονται σε ειδικό μάθημα τις προϋποθέσεις που πρέπει να συντρέχουν κάθε φορά. Εν προκειμένω, από τα πραγματικά περιστατικά διαφαίνεται ότι θα μπορούσε να γίνει χρήση όπλων, επειδή συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του άρθρου 3§6. Μάλιστα, το γεγονός ότι επιτεύχθηκε η σύλληψη των δραστών χωρίς χρήση όπλων από τους αστυνομικούς, συνιστά από μόνο του επιτυχία των τελευταίων.
Α.Ε.

Ανώνυμος 6 Φεβρουαρίου 2013 στις 9:39:00 π.μ. EET  

@Μέντωρ

Αδερφέ δεν ψήφισες τον στουρνάρα. ψήφισες (εσύ ή κάποιοι άλλοι) τον σαμαρά ο οποίος έχει το συνταγματικό δικαίωμα να βάλει όποιον υπουργό γουστάρει. σ αρέσει, δεν σ αρέσει.
Η ηγεσία Σαμαρά είναι αποτέλεσμα δημοκρατικής διαδικασίας.

Αυτό που λέω τόση ώρα είναι οτι ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει το δικαίωμα αμφισβήτησης των διαδικασιών αυτών.
Οι ένοχοι πρέπει να τιμορούνται όχι μόνο στα πλαίσια ποινικού δικαίου αλλά και στο σοβαρότατο ΕΓΚΛΗΜΑ της προσπάθειας κατάλυσης δημοκρατίας.

Αν είχαν οι έλληνες έστω και το μέσο διεθνές IQ θα έβλεπαν οτι τα πιτσιρίκια και η χούντα ελάχιστα διαφέρουν και αυτό ως προς το αποτέλεσμα.

τέρμα οι χούντες μάγκες απο όποια ιδεολογία και αν προέρχονται.

@Αδερφέ ΦΚΜΚ
η ήσυχη σύλληψη που επιβεβαιώνεις δεν αλλάζει τίποτα.
το 1980κάτι - δεν θυμάμαι - ένας Σχης μπήκε στην ισπανική βουλή με παρέα οπλοφόρων και έκανε πραξικόπημα. τον έπιασαν χωρίς να χυθεί αίμα αλλά άπαντες έφαγαν πολύ πολύ πολύ ξύλο. καμία διαφορά με τα πιτσιρίκια όπως είπα και στον μέντωρ.
μα θυμίσω το κομουνιστικό coup στην ρωσία το 1991; να θυμίσω ότι μετά γέμισαν τα γκούλαγκ και πέθαναν άπαντες στην πενταετία;

αντί λοιπόν να μας απασχολεί η προσπάθεια κατάλυσης της δημοκρατίας όσο μικρή να είναι αυτή ασχολούμαστε με διάφορα άλλα - όχι φυσικά οτι δεν αξίζουν ποινές και καταδίκες.

και μιλάω χωρίς κομματικά πάθη όσο κυνικός και να ακούγομαι.

@HBS
αδερφέ -δεν είσαι και γέρος να σε λέω μπάρμπα! - το να είναι αριστερός κάποιος δεν είναι κακό. κακό είναι όταν βάζει την ομάδα του πάνω απο την εθνική.
ούτε κάποιος επειδή μεγάλωσε σταματάει να μαθαίνει. αν ήταν έτσι θα μέναμε όλοι στα 18.

η αστυνομία πληρώνει λάθη άλλων εποχών - ανέφερες την ζαρντινιέρα σωστά προσθέτω και την διατήρηση του κορκονέα σε υπηρεσία ενώ ήξεραν οτι ήταν επικίνδυνος.

πρέπει κάποια στιγμή η αστυνομία να σταματήσει να γίνεται όργανο προπαγάνδας και απο δεξιούς και αριστερούς και να την αφήσουμε να κάνει τη δουλειά της.
αυτοί που δεν το κάνουν έχουν να σώσουν την εικόνα και την ιδεολογία τους. μλκς τους και την πληρώνουμε εμείς στο τέλος.

σε 500 χρόνια δεν θα θυμάται κανείς πια το λόγο για τις π@π@ριές που κάναμε και λέγαμε και θα γελάνε με τα χάλια μας όπως γελάμε όπως εμείς με τον αιματηρό εμφύλιο εικολατρών-εικονομαχών.
ίσως να μην τη πατήσουμε όπως οι πρόγονοί μας τότε και να μην χάσουμε όπως αυτοί εθνικό έδαφος για 2 κόμματα και τις μάσες τους.

μηδενιστής

Αρματιστής 6 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:57:00 π.μ. EET  

@ Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ
@ tancred de hauteville

Αγαπητοί φίλοι καλημέρα

Πιστεύω ότι η ιδιοπροσωπεία των ανθρώπων, αλλά και τα χαρακτηριστικά των κοινωνιών – λαών και εθνών, δεν μπορεί διαμορφώνονται μόνο από την εργασία αλλά κυρίως από ένα πλήθος άλλων παραγόντων όπως είναι η οικογένεια, το σχολικό και κοινωνικό και εργασιακό περιβάλλον, η παρεχόμενη παιδεία, οι λαϊκές και εθνικές παραδόσεις και αφηγήσεις, η θρησκεία, ο πολιτισμός και η ιστορία της κοινωνίας και του έθνους κλπ. Δεν μπορεί να είναι μόνο η εργασία αυτή που εξυψώνει τον άνθρωπο. Ο άνθρωπος κατ’ εμέ εξυψώνεται κυρίως από τη παιδεία του, το πολιτισμό του, τη μόρφωσή του και την αγάπη του και τις ευαισθησίες για τον άνθρωπο την κοινωνία και τη πατρίδα του.

Το ερώτημά μου λοιπόν αφορούσε στο κατά πόσο η αυστηρή προτεσταντική ηθική επηρέασε το χαρακτήρα των Γερμανών (κ' του Γερμανικού έθνους), με αποτέλεσμα αυτοί να επιδεικνύουν αλαζονική σκληρή και απάνθρωπη συμπεριφορά προς τους ανθρώπους λαούς και φυλές που θεωρούν κατώτερους τους και η οποία (συμπεριφορά) τους οδήγησε στην εκτέλεση σφαγών και γενοκτονιών που μπροστά τους ωχριούν ακόμη και αυτές των ορδών των Ούνων των Μογγόλων και του Ταμερλάνου.
Και η απορία μου γεννιέται επειδή οι Γερμανοί (και το Γερμανικό έθνος) διαθέτουν πολύ σπουδαία χαρακτηριστικά (παιδεία, πολιτισμό, πειθαρχία, ιστορία, δυναμισμό) που τους καθιστούν ικανούς για μεγάλες κατακτήσεις στο τομέα του πνεύματος του πολιτισμού της επιστήμης της τεχνολογίας και των κατασκευών.
Πόσο μπορεί να ευθύνεται η προτεσταντική ηθική στη διαμόρφωση των χαρακτηριστικών των Γερμανών, που τους καθιστά ικανούς για τα πολύ μεγάλα, αλλά και για τη πρόκληση γενοκτονιών.
Πως αυτός ο λαός που θαυμάζει τον Ελληνικό πολιτισμό, μπόρεσε να διαπράξει τόσες σφαγές και αίσχη εναντίον του Ελληνικού έθνους;

Νομίζω όμως, ότι ο ΦΚΜΚ, έδωσε πολλές απαντήσεις στις απορίες μου.

Προτιμώ την ορθόδοξη ηθική και το πολιτισμό της φυλής μου, από το φτιάχνω «μερσεντές» και να διεξάγω σφαγές. Και πιστεύω ότι ο άνθρωπος γεννιέται ελεύθερος για να ακολουθήσει το δρόμο που θα επιλέξει στη ζωή του και σε καμιά περίπτωση αυτός (ο δρόμος) δεν είναι καθορισμένος από το Θεό.

TED 6 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:49:00 π.μ. EET  

@ tancred de hauteville

"θα αυξηθούν οι πωλήσεις των βιβλίων της Παυλίνας Νάσιουτζικ"

Όχι, αν διαβάσει ο κόσμος κριτικές σαν κι αυτήν (στο Βήμα, που δεν είναι δα και ακροδεξιά εφημερίδα):
http://www.tovima.gr/books-ideas/article/?aid=180260


@ A.E. 6 Φεβρουαρίου 2013 - 1:55:00 π.μ.

"το γεγονός ότι επιτεύχθηκε η σύλληψη των δραστών χωρίς χρήση όπλων από τους αστυνομικούς, συνιστά από μόνο του επιτυχία των τελευταίων"

Σε άλλες δυτικές δημοκρατικές χώρες (και όχι μόνο στην καρικατούρα ΗΠΑ) οι αστυνομικοί θα είχαν δεχθεί τουλάχιστον επίπληξη για το γεγονός ότι, αν και απειλούμενοι (σημαδευόμενοι) από πυροβόλο όπλο, δεν πυροβόλησαν. Δεν προτείνω να ισχύσει το αυτό και στην Ελλάδα, απλά το αναφέρω προς ενημέρωση όλων.

Ανώνυμος 6 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:59:00 π.μ. EET  

@ Αρματιστής,

«Πιστεύω ότι η ιδιοπροσωπεία των ανθρώπων, αλλά και τα χαρακτηριστικά των κοινωνιών – λαών και εθνών, δεν μπορεί διαμορφώνονται μόνο από την εργασία αλλά κυρίως από ένα πλήθος άλλων παραγόντων όπως είναι η οικογένεια, το σχολικό και κοινωνικό και εργασιακό περιβάλλον, η παρεχόμενη παιδεία, οι λαϊκές και εθνικές παραδόσεις και αφηγήσεις, η θρησκεία, ο πολιτισμός και η ιστορία της κοινωνίας και του έθνους κλπ. Δεν μπορεί να είναι μόνο η εργασία αυτή που εξυψώνει τον άνθρωπο. Ο άνθρωπος κατ’ εμέ εξυψώνεται κυρίως από τη παιδεία του, το πολιτισμό του, τη μόρφωσή του και την αγάπη του και τις ευαισθησίες για τον άνθρωπο την κοινωνία και τη πατρίδα του»

Φίλε έτσι ακριβώς είναι, παραπάνω, στο σύντομο σχόλιο μου, έθιξα ειρωνικά μόνο το γεγονός της αεργίας, του κηφηνισμού και της παραγεμισμένης τσέπης όλων αυτών των «αναρχικών» μπουμπουκιών που κατά καιρούς συλλαμβάνονται για ληστείες, βανδαλισμούς, καταστροφές, πυρπολήσεις, επεισόδια, πορείες αλληλεγγύης προς οτιδήποτε αντεθνικό, ανθελληνικό και εθνοκτόνο κλπ «ευγενείς» δραστηριότητες. Σχεδόν στο σύνολο τους κάτοικοι βορείων προαστίων ή σε γενικές γραμμές βολεμένα απ’ την κούνια τους, που ποτέ στη ζωή τους δεν ένιωσαν την αγωνία για το αύριο, αφού ο τραπεζικός λογαριασμός και η περιουσία του μπαμπά και της μαμάς τους έχουν εξασφαλίσει μια άνετη και ξεκούραστη πλουσιοπάροχη ζωή με όλα τα «ροκφόρ», που έλεγε και η Βασιλειάδου. Παιδιά που μεγάλωσαν στα πούπουλα μέσα σε αναρχοαριστεροειδές περιβάλλον από γονείς που τα έχουν κάνει σαν τα μούτρα τους, που αντί να σκύψουν το κεφάλι για τα καμώματα των κανακάρηδων τους, βγαίνουν και τα (υπο)στηρίζουν!!! Ληστεία τράπεζας με καλάσνικοφ και όμηρο έκαναν ρε, όχι ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας. (αλήθεια, αν σκότωναν κανέναν τι θα γινόταν…). Γονείς είναι βέβαια και πονάνε τα παιδιά τους, ποιος γονιός αφήνει το παιδί του απροστάτευτο στα δύσκολα, αλλά όχι να βγαίνει και στον Alpha η κ. Παυλίνα Νάσιουτζικ, μητέρα του Νίκου Ρωμανού-Νάσιουτζικ, και να δηλώνει «Είμαι πάρα πολύ περήφανη για τον γιο μου, που αγωνίζεται ενάντια σε μία άνομη και σάπια κοινωνία. Θα τον υπερασπιστώ μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός μου». ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΣΑΠΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, όχι ενάντια σε ένα άνομο και σάπιο πολιτικό σύστημα! Δηλαδή εναντίον όλων ημών, γενικά, αόριστα και «τσουβαλάτα». Να χαρώ εγώ «αγωνιστές», «ιδεολόγους» και «επαναστάτες». Βγαίνει και ο πατέρας Μπουρζούκου, συνταξιούχος αγιογράφος, και δηλώνει με στόμφο «Το παιδί μου είναι αναρχικός, όπως όλη η οικογένειά μας»…

Να χαίρεστε τα μπουμπούκια που βγάλατε στην κοινωνία κύριοι και κυρίες. Σα δε ντρέπεστε λέω γω, που έχετε τα μούτρα και μιλάτε! Έχετε το θράσος να κάνετε και μαθήματα. Όσο για αρκετούς δημοσιοκάφρους, που έτσι πως καλύπτουν το θέμα κοντεύουν να αγιοποιήσουν τα τέσσερα αυτά τσογλάνια, ειδικά στα μάτια των συνομήλικών τους (με ότι αυτό συνεπάγεται), ένα έχω να πω, είστε η χολέρα αυτού του έρμου τόπου.

Τόλης Β

Marines575 6 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:33:00 μ.μ. EET  

Λίγα σκόρπια λόγια και απο μένα. Μπράβο στους αστυνόμους που συνέλαβαν τους κακοποιούς-τρομοκράτες με οποιοδήποτε μέσο και τεχνική αφοπλισμού. Ντροπή στους αστυνομικούς που μετά τον αφοπλισμό και την σύλληψη των νεαρών τους τουλούμιασαν στο ξύλο ενω τους είχαν δεμένους με χειροπέδες. Πόσο άντρας μπορεί να είναι κάποιος όταν χρησιμοποιεί τέτοιες πρακτικές? Ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί και για τις δύο πλευρές. Παραδειγματική τιμωρία για όλους. Αλλά ποιός νόμος θα εφαρμοστεί σε αυτό το κράτος που για τόσα χρόνια οι νόμοι που υπάρχουν καταστρατηγούνται? Στο κράτος που έχει την υψηλότερη ανεργία στις νέες ηλικίες? Στο κράτος που έχει μία διαλυμένη παιδεία (εντάξει μωρέ θα σας τα μάθουν στο φροντιστήριο)? Ένα ξεχαρβαλωμένο σύστημα δημόσιας υγείας (τα φακελάκια πάνε και έρχονται)? Ένα σύστημα δικαιοσύνης που αφήνει φονιάδες ελεύθερους για τυπικούς γραφειοκρατικούς λόγους? Που η νεολαία του πνίγεται απο την έλειψη προοπτικής και την ανεργία? Για το κράτος που τόσα χρόνια το βιάζουν συστηματικά δεξιοί, αριστεροί, σοσιαλιστές και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις? Και εσείς κάθεστε και τσακώνεσται για τον Αντώνη, τον Αλέξη, τον Γιωργάκη και τα άλλα καλόπαιδα που ακόμα τρώνε με χρυσά κουτάλια? Ακόμα βάζετε τα κόμματα πάνω απο το Έθνος? Η κυβέρνηση ακόμα διορίζει κόσμο στο δημόσιο, η αριστερά (ΚΚΕ) σαν σκληρός εργοδότης απολύει κόσμο και κλείνει τις επιχειρήσεις της (902 τηλεόραση)και τρέχει να κάνει απεργίες (για τα άλλα αφεντικά όμως)!! Η τρομοκρατία εν μέρει είναι αποτέλεσμα μιας κοινωνίας διαλυμένης,αφοσιωμένης στο lifestyle και στον εύκολο πλουτισμό (αεριτζίδες),απο ανθρώπους που πατάνε επί πτωμάτων για να κονομήσουμε, μιας κοινωνίας που παίζει τον ρόλο υπνωτηρίου συνειδήσεων και ενός κράτους χωρίς προσανατολισμό και πρόγραμμα για την έξοδο απο την κρίση και την πρόοδο των πολιτών του. Έχετε δεί η ακούσει απο τους κυβερνόντες ένα σχέδιο εξόδου απο την κρίση εκτός του "βάζω φόρους σε ότι κινείται, πετάει και κολυμπάει"? Οι φωτοστεφανομένες συντεχνίες πολεμάνε για την τσέπη τους μόνο και επιστρατεύουν παλαιούς "συντρόφους" με πλούσιο βιογραφικό για εκπαίδευση των νέων γενεών συνδικαλιστών. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Marines575 6 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:58:00 μ.μ. EET  

Όλα αυτά έπρεπε να τα είχαμε καταλάβει τόσα χρόνια τώρα και να είχαμε προβλέψει για να μην φτάσουμε εδώ που φτάσαμε τώρα. Έπρεπε να είχαμε πρόληψη και όχι καταστολή. Μπορεί να φταίμε και εμείς που οι νέοι μας είναι οργισμένοι και κατευθυνόμενοι απο ανθρώπους και κέντρα εξουσίας που το μόνο που θέλουν είναι την καταστροφή της Ελλάδας και την πλήρη διάλυση της. Ίσως δεν τους δώσαμε τις σωστές κατευθύνσεις και τα σωστά παραδείγματα. Είναι εύκολο να χειραγωγήσεις ανθρώπους που είναι απελπισμένοι. Τα παιδία είναι μέρος της κοινωνίας μας όπως και εμείς και για τους αλλάξουμε την άποψη που έχουν για αυτήν πρέπει να τους πείσουμε ότι αλλάζουμε και εμείς.

HBS 6 Φεβρουαρίου 2013 στις 1:02:00 μ.μ. EET  

Το δυναμικό ενός λαού καθορίζεται από το θυμικό του -από τη δεξαμενή του συλλογικού ασυνειδήτου της φυλής. Εν προκειμένω, η αυστηρή προτεσταντική ηθική και τα απότοκά της (σιδηρά πειθαρχία, αποφασιστικότητα, αξιοκρατία) αποτελεί μερος της δεξαμενής του Γερμανικού λαού, όπως και η χαλαρότητα, η φιλοσοφική διάθεση και η υπεραναλυτικότητα (ως έλλειμα αποφασιστικότητας) αποτελεί μέρος της δεξαμενής του Ελληνικού λαού. Οι συνισταμένες οι οποίες ραφινάρουν και σχηματοποιούν τα επιμέρους χαρακτηριστικά καθώς και την ποιότητα τους είναι το περιβάλλον, η γεωγραφία, οι καιρικές συνθήκες κοκ. Όπως είναι λοιπόν φυσικό, ο Γερμανός έχει τη δυνατότητα να συγκεντρώνεται αποφασιστικά στον στόχο, να μελετά περισσότερο, να εργάζεται αποδοτικότερα, να παράγει συμπυκνωμένη και στοχευμένη σκέψη σε αντίθεση με έναν Έλληνα (έναν Ιταλό ή Πορτογάλο ή Ισπανό) ο οποίος έχει την τάση να φιλοσοφεί, να υπεραναλύει, να μπλέκεται με τη ματαιότητα των πραγμάτων και στο τέλος να αφήνεται να λουστεί κάτω από τον ήλιο και να απολαύσει τις μικρές χαρές της ζωής. Ειδικά αυτή η επαφή με την φυσική πραγματικότητα (όσο αυτή είναι "πραγματικότητα" με βάση την περιορισμένη αντιληπτική ικανότητα των αισθητηριακών μας οργάνων) κάνει τον Έλληνα περισσότερο συναισθηματικό -σε συνδυασμό δε με αυτά που έχει περάσει η φυλή από την άλωση και δώθε και τα οποία προφανώς και αποτελούν μέρος του θυμικού, τον αιχμαλωτίζει αυτή η αίσθηση της απώλειας, της μοιρολατρείας και της νωχελικότητας. Καμία σχέση δηλαδή με τους "ψυχρούς βόρειους" της βροχής και του χιονιού οι οποίοι σήκωσαν κεφάλι αμέσως μετά από δυο απανωτούς καταστροφικούς παγκόσμιους πολέμους. Το θυμικό όμως, έχει και την άλλη του όψη: η αυταπάρνηση, η γενναιότητα, η ΨΥΧΑΡΑ και το φιλότιμο είναι κι αυτά συνυφασμένα με την αρχέγονη ιστορία του Έλληνα. Θα μπορούσαμε να μιλάμε επι ώρες για τις θαυμαστές μεταμορφώσεις που έχουν υποστεί γενεές επί γενεών όταν ήρθε η ώρα να σφίξουν οι κώλοι, όπως και θα μπορούσα επί ώρες να μιλάω για τα αξιοθαύμαστα πράγματα που έχω δει να συμβαίνουν μπροστά στα μάτια μου σε στιγμές κρίσεων, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό -ο καθένας μας θα μπορούσε θαρρώ. Αντ' αυτού αφήνω τη μουσική και τον στίχο να (ΜΗΝ) μιλήσουν για την ΨΥΧΗ, αυτό το ΤΙΠΟΤΑ που όμως, την ωρα της φωτιάς είναι ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Ακούστε τον Gunther Emmerlich από το 06:45 και δώθε και θα καταλάβετε που διαφέρουμε...
http://www.youtube.com/watch?v=b-622YTEvc4

Ανώνυμος 6 Φεβρουαρίου 2013 στις 1:06:00 μ.μ. EET  

@μηδενιστή

Δε ξέρω αν έχεις αντιληφθεί,αλλά λέμε τα ίδια πράγματα όσον αφορά στο σεβασμό έναντι των νόμων του κράτους και στο Σύνταγμα.Εκεί όμως που θα διαφοροποιηθώ,είναι στο οτι επι της ουσίας και πέρα των διαδικαστικών,με ενοχλεί αφάνταστα ο πρωθυπουργός της χώρας να έχει παραδώσει εν λευκώ άνευ καμίας παρέμβασης την οικονομική διαχείριση της χώρας στον υφιστάμενό του.Που πήγαν οι εξαγγελίες απο το Ζάππειο για μη περαιτέρω φορολογική επιβάρυνση των συνηθισμένων υποζυγίων;Που πήγαν οι υποσχέσεις για λήξη των περικοπών των μισθωτών και ειδικά των χαμηλών εισοδημάτων;Πως άρα έρχεται σε τόσο μεγάλη αντίθεση ο προεκλογικός λόγος του Α.Σαμαρά με τα πεπραγμένα των συνεργατών του;Γι'αυτό έθιξα αυτό το οποίο δεν σου άρεσε....

Μέντωρ

Αρματιστής 6 Φεβρουαρίου 2013 στις 3:07:00 μ.μ. EET  

@Μηδενιστής

Πόσο σίγουρος είσαι ότι το Στουρνάρα τον διόρισε ο Σαμαράς;

Γιατί μένεις στο Σύνταγμα και δεν εξετάζεις λίγο τις πράξεις και τις δηλώσεις του Στουρνάρα; Μήπως συμπεριφέρεται ως ανθύπατος; Μέχρι να σκεφθείς, θα σου αναφέρω μια τελευταία δήλωση του όπως την άκουσα εγώ:

"Το πρόγραμμα εκτελείται σύμφωνα με τις έγγραφες δεσμεύσεις του πρωθυπουργού και (2) πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν τη κυβέρνηση, προς τη τρόικα"

Ανώνυμος 6 Φεβρουαρίου 2013 στις 3:52:00 μ.μ. EET  

@HBS

Μια παρατήρηση: το κλίμα δεν στρώνει χαρακτήρες. Το αίμα στρώνει.

Οι γερμανοί έσφιξαν κώλους υπο την πρωσική κυριαρχία και τους εχθρούς αυτής (αυστρία, ρωσία, σουηδία, λοιποί γερμανοί, γάλλοι, κτλ) Στο ίδιο κλίμα και οι ικαριώτες θα έφτιαχναν στρατό και χαρακτήρα με πείσμα, αξιοκρατία και αποφασιστικότητα (δεν είχαν χρόνο ποτέ για χάσιμο)

Κάποτε μια πόλη κράτος της ελλάδας φημιζόταν ΜΟΝΟ για τις γκόμενες αυτής σε σημείο που γράφτηκε ολόκληρο έπος για πόλεμο που έγινε για την χάρη της.
Χρειάστηκαν 200 χρόνια μεσσήνιοι, ο τυρταίος και ο λυκούργος για να γίνουν νούμερο 1.
Όσο πήρε και στους πρώσσους να κάνουν το ίδιο.

Μήπως οι εβραίοι δεν άλλαξαν νοοτροπία σε 5 χρόνια; μόλις 5.
είχαν να κερδίσουν πόλεμο απο το 1200πΧ.

Ο κίνδυνος αλλάζει νοοτροπία σε χρόνο ελάχιστο, σε σχέση με την θρησκεία ή την εκπαίδευση.

@Μέντωρ

Ο Σαμαράς αν έδωσε αέρα στον στουρνάρα είναι δικό του θέμα. Έχει την ΔΩΘΕΙΣΑ εξουσία να το κάνει.

"Γι'αυτό έθιξα αυτό το οποίο δεν σου άρεσε...."

Δεν μου αρέσει η δυσαρέσκεια στην δημοκρατία και όχι στα αποτέλεσμα του Φον Στουρνάρα πρώην Φον Σιμήτη και μελλοντικό Φον Βενιζέλο.
Με τσούζει όσο και σένα.

Μηδενιστής

ΟΠΛΙΤΗΣ 6 Φεβρουαρίου 2013 στις 5:36:00 μ.μ. EET  

Μερικά ερωτήματα:
Πιστεύεις στον ''ένοπλο'' αγώνα και στη φυσική εξόντωση των αστών και μετά εκλιπαρείς εσύ και οι συγγενείς σου για ''δημοκρατικά δικαιώματα''.
Η ''μαμά'' που τα παίρνει από το σύστημα ως καθηγήτρια πανεπιστημίου και ''διαβάλει'' με το πιό ανέντιμο τρόπο τα νειάτα της πατρίδος μας, στηρίζει τις επιλογές του υιού τους, αλλά διαμαρτύρεται στις ειδήσεις των οκτώ για τις φάπες που έφαγε ο γιόκα της. Κυρά μου, τα πάντα έχουν ένα τίμημα, και ο γιός δεν έπαιζε playstation.
O άλλος πατέρας, αγιογράφος και αναρχικός, πως συνδυάζονται αυτά τα δύο δεν ξέρω, σχεδόν επαινεί το βλαστάρι του, και εγκαλεί τη πολιτεία,κύριε αν δεν σου κάνει αυτή η πατρίδα ξεκίνα για όπου πιστεύεις ότι είναι καλύτερα.
Τώρα γι αυτούς τους δημοκράτες, που διαμαρτύρονται για τις μεθόδους της αστυνομίας, έπρεπε να σημάδευαν εσάς κάποιοι, ή να ξέρετε ότι επίκειται συμπλοκή με ενόπλους,τότε θα βλέπαμε τις αντιδράσεις, όμως δεν σας συμβαίνει και κρίνετε επικρίνοντας.Αλήθεια εσύ κύριε καθηγητά πως και έχεις τέτοια πληροφόρηση ότι τα ''παιδάκια'' κακοποιήθηκαν μετά τη σύλληψη τους, ήσουν παρών, όπως και στα σύνορα με τους αλβανούς που ανέφερες ήσουν και εκεί παρών και ποιές οι ενέργειες σου.
Το δυστύχημα αυτού του τόπου είναι στα σχολεία μας και στα πανεπιστήμια μας διδάσκουν ψευτοκουλτουριάδηδες, εθνομηδενιστές που δηλητηριάζουν τη νεολαία.









HBS 6 Φεβρουαρίου 2013 στις 7:42:00 μ.μ. EET  

@ Μηδενιστής

Τα πάντα στρώνουν και καθορίζουν τα φυλετικά χαρακτηριστικά μιας φυλής αδερφέ μου. Το κλίμα όχι (φυσικά) από μόνο του, ούτε όμως και το αίμα εξίσου από μόνο του: αν ήταν έτσι οι απόγονοι των Βίκινγκς δεν θα κατέληγαν θαυμαστές του Κωστή του Καρυωτάκη και εφευρέτες κάθε δυνατού τρόπου αυτοχειρίας. Όλα παίζουν το ρόλο τους, αλλά αυτό που μένει στο τέλος είναι τα επιτεύγματα της γραμμής του αίματος, τα πάθη, οι μεγάλες επιτυχίες και καταστροφές κι όλα αυτά τα "μεγάλα" (αρνητικά και θετικά) που σφυρηλατούν χαρακτήρα, συνείδηση και θυμικό.

Ανώνυμος 6 Φεβρουαρίου 2013 στις 8:28:00 μ.μ. EET  

@μηδενιστή,

Δεν είναι θέμα δυσαρέσκειας στη δημοκρατία.Είναι θέμα πολιτικής συνέπειας ή ασυνέπειας,πολιτικής εντιμότητας ή λαοπλάνης βάσει των αρχικών εξαγγελιών.Είμαι αρκετά δηκτικός,αλλά είμαι κι εγώ ένας απο αυτούς που ψήφισαν Σαμαρά ως τη βέλτιστη λύση σε μια πολύ κρίσιμη εθνικά συγκυρία και πλέον είμαι ενώπιον μεγάλων ερωτηματικών-όπως κι εσύ πιστεύω- σχετικά με τις προθέσεις και του συγκεκριμένου πολιτικού αρχηγού...Είναι αν θες ζήτημα του πως χειρίζονται οι πολιτικοί ταγοί τη δημοκρατία.Έχω αποφασίσει πλέον να είμαι αμείλικτος σε κάθε ασυνέπεια λόγων-πράξεων που βιώνω.

Μέντωρ

Ανώνυμος 6 Φεβρουαρίου 2013 στις 8:29:00 μ.μ. EET  

Σ.Σ Προβλέπω να σπάμε τη κατοστάρα...

Μέντωρ

Ανώνυμος 7 Φεβρουαρίου 2013 στις 9:44:00 π.μ. EET  

@Φίλε Μέντωρ

"Είναι θέμα πολιτικής συνέπειας ή ασυνέπειας,πολιτικής εντιμότητας ή λαοπλάνης βάσει των αρχικών εξαγγελιών"

Welcome to Greece!

"Έχω αποφασίσει πλέον να είμαι αμείλικτος σε κάθε ασυνέπεια λόγων-πράξεων που βιώνω."

Join the Group!

Φίλε σοβαρά τί περίμενες εσύ και γω και ο οποιοσδήποτε απο τον συγκάτοικο του Τζέφρυ; Να γράψει ένσημα ή να κάνει πράξη τα "θα";
Μερικά πράγματα δεν γίνονται όσο και να τα θέλουμε. Θυμάσαι τί λέγαμε στις εκλογές; Σαμαρά ή Τσίπρα; Αυτό ήταν το κριτήριο για τους 1,600,000 πολίτες που τους ψήφισαν. τίποτε άλλο.

Απο άνθρωπο που δεν πείνασε ποτέ μην περιμένεις ελεημοσύνη.
Απο άνθρωπο που δεν δούλεψε ποτέ μην περιμένεις αποτελέσματα.
Απο άνθρωπο που δεν σκότωσε μην περιμένεις διοίκηση.

μηδενιστής.

ΥΓ @HBS Συμφωνώ μαζί σου.

HBS 7 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:11:00 π.μ. EET  

@ Μηδενιστής

Άσε τα σάπια ρε, που "συμφωνείς μαζί μου". Πες καλύτερα ότι βαριέσαι να γράφεις πρωί-πρωί :)

Ανώνυμος 7 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:09:00 μ.μ. EET  

@HBS
Αν δεν έχω χρόνο το λέω! :)

Σε τί να διαφωνήσω μαζί σου; Τα είπες όλα και μάλιστα με ποιητικό τρόπο :P

μηδενιστής

Ανώνυμος 7 Φεβρουαρίου 2013 στις 6:17:00 μ.μ. EET  

@μηδενιστή

Άρα έρχεσαι στα λόγια μου για χειραγωγούμενη δημοκρατία,γιατί στη πραγματική δε χωρούν εκβιαστικά διλήμματα...

Μέντωρ

ΚΛΕΑΝΘΗΣ 7 Φεβρουαρίου 2013 στις 8:19:00 μ.μ. EET  

Φίλε HBS, γράφεις παραπάνω ότι ΄΄…σε αντίθεση με έναν Έλληνα (έναν Ιταλό ή Πορτογάλο ή Ισπανό) ο οποίος έχει την τάση να φιλοσοφεί, να υπεραναλύει, να μπλέκεται με τη ματαιότητα των πραγμάτων και στο τέλος να αφήνεται να λουστεί κάτω από τον ήλιο και να απολαύσει τις μικρές χαρές της ζωής…΄΄
Η απομόνωση μιας φράσης από κείμενο δεν είναι σωστή, αλλά εδώ το κάνω θέλοντας να εκφράσω μια διαφορετική οπτική για τον σύγχρονο Έλληνα. Μέχρι κάπου τη δεκαετία του ΄60 ο τρόπος ζωής της πλειοψηφίας των Ελλήνων δεν ήταν καθόλου έτσι και μάλιστα ταίριαζε περισσότερο στην περιγραφή για τον ‘’Γερμανό΄΄, σκληρή δουλειά, πειθαρχία (συχνά σιδηρά), αποφασιστικότητα και αρκετή αξιοκρατία.
Εξηγούμαι: Η πλειοψηφία των ελληνικών οικογενειών, ζώντας σε αγροτικές περιοχές, δούλευε σκληρότατα (άπαντες!) όχι απλά για να επιβιώσει αλλά και για να αυξήσει το ΄΄βιός της΄΄. Άντρες και συχνά γυναίκες έφευγαν από το σπίτι για δουλειά πριν ξημερώσει και γυρνούσαν σούρουπο, ενώ τα παιδιά από τα 10-12 συμμετείχαν στο σύστημα που περιελάμβανε βασικά υποχρεώσεις. Το δε καλοκαίρι, ΄΄θέρος τρύγος Πόλεμος΄΄ έλεγαν οι άνθρωποι που είχαν πολέμησαν και δεν διάβαζαν περιοδικά. Δεν ήταν εντολές από την Κυβέρνηση, ήταν ο μόνος τρόπος για τους περισσότερους. Και δεν ήταν απλά για επιβίωση, ήταν για μια καλύτερη ζωή. Για να χτιστεί το νέο σπίτι για το γιό, για τα προικιά του κοριτσιού, για να αγοραστεί άλλο ένα κτήμα, για να αγοραστεί (αργότερα) το μικρό διαμέρισμα στην πόλη. Τις αξίες εξέφραζε μια πληθώρα παροιμιών αλλά και λέξεων: λεβέντης (την λέει κανείς σήμερα για κάποιον;) νοικοκύρης, σέβας (μτφ. σεβασμός) προκοπή, δουλευτής, τίμιος κλπ. Διόλου τυχαία οι λέξεις σχεδόν ξεχάστηκαν ή χλευάστηκαν.
Τεμπέληδες με απατεωνιές και εκμεταλλευτές υπήρχαν βέβαια και τότε αλλά πολύ λιγότεροι και αυτό δεν επηρέαζε την ζωή των περισσότερων ειδικά με την σταδιακή διάλυση των τσιφλικιών. Σε κάθε περίπτωση η Συνταγή ήταν βασικά σκληρή δουλειά, σεβασμός και πειθαρχία. Η Συνταγή άλλαξε όταν αυτοί που έταζαν καλύτερη ζωή (πάντα υπήρχαν), το …παράκαναν χάρη στα ξένα λεφτά και τους κόπους των προηγούμενων αλλά και γιατί μια νέα Ιδεολογία (από το ΄60;) έσβησε τη συνταγή: δεν χρειαζόταν σκληρή δουλειά γιατί ΄΄λεφτά υπήρχαν΄΄, ο σεβασμός ήταν κόλπο και καταργήθηκε και η πειθαρχία καταπίεζε, η λέξη γούστο ήταν πιο πιασάρικη.
Εννοείται ότι δεν αναπολώ τα σκληρά χρόνια όπου η αμορφωσιά καλλιεργούσε και αδικίες και αποκλεισμούς. Όμως η μόρφωση και η τεχνολογία που μας έδωσε η εποχή και οι πατεράδες μας, μπορούσαν να συνδυαστούν με πολλά από τα παλιά θεμέλια. Δεν σεβαστήκαμε όμως τους κόπους και το αίμα των προγόνων μας, ο νέος ελληνικός ΄΄πολιτισμός΄΄ των 30 - 40 τελευταίων ετών μας έταξε ψεύτικα ΄΄σαλόνια΄΄.
Φίλοι, το αίμα χαράζει αλλά η Παιδεία κτίζει. Έχουμε απεγνωσμένα ανάγκη από μια Νέα Παιδεία που να διδάσκει –εντατικά και έμπρακτα- Ευθύνη σε Πολίτες και Ελληνικό Πολιτισμό.

HBS 8 Φεβρουαρίου 2013 στις 9:26:00 π.μ. EET  

Αγαπητέ Κλεάνθη,
καταρχήν, απόλαυσα τα γραφόμενα σου σχετικά με τη μάχη της Κιουτάχειας (στο πλαίσιο της πολύ ενδιαφέρουσας κουβέντας σου με τον Αρματιστή). Ευελπιστώ σε συνέχεια.
Εν προκειμένω τώρα: η αλήθεια κρύβεται στα λόγια σου και στα λόγια του Μηδενιστή. Όσο ήμασταν κοντά στην περίοδο που είχε τραβηχτεί "αίμα" διατηρούσαμε τα αντανακλαστικά εκείνα που μας γρηγορούσαν, μας πειθαρχούσαν και μας έκαναν να αποζητούμε τη βελτίωση. Όπως πολύ σωστά τονίζεις, από το '60 και δώθε άρχισε η χαλάρωση, η διαμόρφωση του τερατώδους πολιτικού συστήματος που οδήγησε την χώρα στην οικονομική καταστροφή των ημερών μας, εκμεταλλευόμενο την ανάγκη τους λαού να ξαποστάσει. Μιλάμε σκληρά για τούτο το λαό, αλλά ξεχνάμε και πόσο έχει βασανιστεί: Άλωση -τουρκοκρατία - απελευθέρωση/διχασμός - πόλεμος του'97 - Βαλκανικοί - Α ΠΠ - Μικρασιατική εκστρατεία/καταστροφή - Β ΠΠ - Εμφύλιος - Διχασμός/πόλωση - Χούντα. Είναι αυτό που λέμε "χωρίς ανάσα". Λογικό ήταν να θελήσει να ξαποστάσει και λογικό ήταν να προστρέξει στα βουλευτικά γραφεία του '60 και δώθε. Λογικό ήταν να πιστέψει τον λαοπλάνο του '80 και να κλείσει τα μάτια του για να γευτεί την "αστική ονείρωξη" που κράτησε (κρατάει;)ως τις μέρες μας. Εκεί υπεισέρχονται οι επιμέρους παράγοντες που είχα αναλύσει παραπάνω (περιβάλλον, γεωγραφία κλπ) οι οποίοι συνέδραμαν στη χαλάρωση αυτή.
Ως εδώ καλά. Τώρα; Που βρισκόμαστε τώρα; Ποια πρέπει να είναι η θέση μας; Τι σώζεται;
Η περίοδος αυτή είναι μεταβατική - είμαστε σαν τα άλογα του πολέμου που έπειτα από το καμτσίκι και το χαλινάρι, το φόρτωμα και τον όλεθρο αφέθηκαν ελεύθερα και ασύδοτα να καλπάσουν μακριά από το καθήκον. Σήμερα, νιώθω πως τα άλογα επιστρέφουν σιγά-σιγά στο χαλινάρι, στην ανάγκη να ανήκουν σε κάποιον στάβλο: έφαγαν, ήπιαν, είδαν, έζησαν για την πάρτη τους και μόνο, χόρτασαν. Σήμερα, νιώθω πως οι άνθρωποι επιστρέφουν στις παρέες, πάει να πει στο "νοιάζομαι" κι από κει στο "θυμάμαι". Κι αν ΈΝΑ πράγμα μπορεί να μας κρατήσει σήμερα, αυτό δεν είναι τίποτε άλλο (τίποτε όμως) παρά η ΜΝΗΜΗ...

enkripto 8 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:14:00 π.μ. EET  

+1

Μνήμη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP