Συνάντηση Α/ΓΕΕΘΑ-Α/ΓΕΣ με Ομοσπονδία Εφέδρων

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Συνάντηση με τους Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μ.Κωσταράκο και Α/ΓΕΣ Στρατηγό Κ.Γκίνη είχε την Παρασκευή 01/02/2013, αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εθελοντών Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδίας, κατά την επίσκεψη συζητήθηκαν σε εγκάρδιο κλίμα θέματα που αφορούν την εκπαίδευση και επιστράτευση των εφέδρων. Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι: εφ. Λ/γος ΠΖ Ι.Σιδηρόπουλος, εφ. Υπ/γος ΠΖ Γ.Τσατσαρός, εφ. Ανθ/γος ΠΖ Ευ.Κουτσουράκης, εφ. Λ/χιας ΠΖ Ι.Μακρής, εφ. Υδ/νεας Τ.Μπίζογλου, εφ. Κ/Δ Μ.Βισβάρδης, εφ. ΣΤΡ Χ.Ρουμελιώτης.

8 σχόλια:

Ανώνυμος 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 2:51:00 μ.μ. EET  

Όλες οι ηγεσίες των τελευταίων χρόνων λησμονούν την σημασία των εφέδρων. Στην Ελλάδα που έχουμε ανάγκη τόσο πολύ τους εφέδρους σε όλους τους κλάδους των Ε.Δ. θα πρέπει να ανασυσταθεί το σύστημα αξιοποίησης τους. Το Ισραήλ που δέχεται καθημερινά απειλές βασίζει ένα μεγάλο κομμάτι της άμυνας του στους εφέδρους. Ακόμη και ιπταμένους έχει που χειρίζονται F-15! Εδώ σπάνια γίνεται κάλεσμα για εκπαίδευση και όταν αυτό γίνεται, δεν δίνεται βάση στην ουσία.

Ανώνυμος 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 5:50:00 μ.μ. EET  

Πολεμάς Οπως εκπαιδεύτηκες !!!!
ΤΡΙΣΑΘΛΙΟ να μην έχει η χώρα μας ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ εφέδρων σε επιχειρησιακή ετοιμότητα....
ΚΡΙΜΑ....
ΤΕΟ ΧΑΛΙΜ ΕΦΕΔΡΟΣ Λ/ΓΟΣ ΠΖ(ΚΔ)

Pro από Συμβασιλεύουσα 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 6:41:00 μ.μ. EET  


Επιτέλους για πρώτη φορά , τα νέα είναι καλά . Δεν αναφέρομαι σε αυτά που γράφτηκαν παραπάνω , αλλά σε αυτά που ειπώθηκαν στην επίσκεψη .

Το καθεστώς της εφεδρείας αναμορφώνεται . Τα πράγματα αλλάζουν και για πρώτη(ίσως) φορά προς το καλύτερο . Δεν μπαίνω σε περισσότερες λεπτομέρειες , πριν ανακοινωθούν επίσημα , αλλά να γνωρίζεται ότι έχουμε κάθε λόγο να χαμογελάμε.

Γιάννης Λέκκας 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 9:08:00 μ.μ. EET  

Μακάρι να είναι έτσι! Είναι κρίμα να μην αξιοποιείται η εκπαίδευση που έλαβαν πολλοί από εμάς.

Έφεδρος Ανθλγος ΠΖ (ΚΔ)

Αναδελφος 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:42:00 μ.μ. EET  

Eγω ελπιζω κατ'αρχην, να συνειδητοποιησει η κυβερνηση το μεγα λαθος που διεπραξε με την μισθολογικη εξαθλιωση των στρατιωτικων, και να το διορθωσει αμεσα.Αν ο μονιμος δεν εχει την οικονομικη δυνατοτητα να θρεψει η να ζεστανει την οικογενεια του, πιστευετε σοβαρα οτι θα του μενει οποιαδηποτε διαθεση και ηθικο να ασχοληθει με τους εφεδρους? Δυστυχως για ολα "Δει δη χρηματων".Αν με ρωτησετε που να τα βρει, η απαντηση ειναι στα εφαπαξ των 550.000 ευρω που δινουν στους υπαλληλους της βουλης, οταν βγαινουν στην συνταξη, ως ευδοκιμως τερματισαντες το ακρως επικινδυνο επαγγελμα του νεροκουβαλητου η στα 8.000 τον μηνα που παιρνουν οι βουλευτες.Ειναι αδιανοητο ανθρωποι που θελουν να λεγονται ηγετες, να εξαιρουν τους εαυτους τους απο την οικονομικη λαιλαπα που δημιουργουν για τους υπολοιπους.
Εφεδρος ΚΔ/ΑΛ

Ανώνυμος 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:47:00 μ.μ. EET  

Σχετικά με κάτι λόχους εθνοφυλάκων οι οποίοι θα απαρτίζονται από υπηρετήσαντες στις καταδρομές τι γίνεται? έχουμε καμία εξέλιξη? Πρόσφατα ζήτησα να γίνω εθνοφύλακας και η απάντηση ήταν ότι δεν γίνεται διότι πρώτον έχω πράσινο απολυτήριο και δεύτερον προέρχομαι από τις καταδρομές και δεν τους δίνουν λέει τους καταδρομείς στην εθνοφυλακή εν αναμονή του λόχου εθνοφυλάκων από καταδρομείς.

Ανώνυμος 6 Φεβρουαρίου 2013 στις 2:55:00 π.μ. EET  

Δεν υπαρχουν λοχοι εθνοφυλακων απο καταδρομεις . Υπαρχουν 40 λοχοι καταδρομεων με εσωτερικους τομεις ευθυνης οι οποιοι εχουν συγκροτηθει. Αν εχεις πρασινο απολυτηριο και εισαι καταδρομεας , ανηκεις ή σε τετοιο λοχο ή σε μοιρα καταδρομων . Το απολυτηριο σου το γραφει . Εν παση περιπτωσει εαν εχεις πρασινο απολυτηριο εισαι ενταγμενος σε μαχιμο σχηματισμο.

Ανώνυμος 6 Φεβρουαρίου 2013 στις 2:51:00 μ.μ. EET  

Φίλε 2.55 ήσουν κατατοπιστικός, δυστυχώς όμως εδώ και 17 χρόνια που απολύθηκα, αν και έχω πράσινο απολυτήριο, δεν με έχουν φωνάξει ποτέ. Πάντως δεν θα το έλεγες αυτό πρότυπο εφεδρείας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP