Νέες εξαγωγικές συμφωνίες για τη ΘΕΩΝ Αισθητήρες

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Το μονόκυαλο ΝΧ-122 και το δίκυαλο NX-222
της ελληνικής εταιρείας. (ΘΕΩΝ Αισθητήρες ΑΒΕΕ)
Η ΘΕΩΝ Αισθητήρες ΑΕΒΕ ανακοίνωσε χθες 7 Φεβρουαρίου την υπογραφή νέων εξαγωγικών συμφωνιών, που αφορούν προϊόντα της στους τομείς των ηλεκτροπτικών και των αισθητήρων Μικροηλεκτρονικής (MEMs). Συγκεκριμένα στον τομέα των ηλεκτροπτικών:

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της πρώτης παράδοσης του καινούριου Μονόκυαλου Νυκτερινής Όρασης της ΘΕΩΝ, NX-122, το Σουηδικό Υπουργείο Άμυνας ενεργοποίησε το δεύτερο μέρος της παραγγελίας μεγέθους 8.600 μονόκυαλων (παράδοση 2013-2014), όπως προβλέπεται από τη συμφωνία-πλαίσιο που έχει ήδη υπογράψει με τη ΘΕΩΝ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το καινούριο Μονόκυαλο NX-122 θεωρείται σε παγκόσμιο επίπεδο το πλέον προηγμένο προϊόν στην κατηγορία του, λόγω του χαμηλότερου βάρους του και πολλών άλλων τεχνικών πλεονεκτημάτων του.

Στην αγορά της Μέσης Ανατολής, υπεγράφησαν διάφορες παραγγελίες, συνολικού αριθμού 2,300 Δίκυαλων Νυκτερινής Όρασης της ΘΕΩΝ (παράδοση 2013-2014). Το συγκεκριμένο προϊόν είναι το καινούριο δίκυαλο της εταιρείας, το NX-222, που βασίζεται στο επιτυχές της μονόκυαλο NX-122. To NX-222 θεωρείται το ελαφρύτερο και το πλέον προηγμένο δίκυαλο στην κατηγορία των συστημάτων νυκτερινής όρασης, που αποτελούνται από δύο αυτόνομα μονόκυαλα.

Οι παραγγελίες της Μέσης Ανατολής θα επισημοποιηθούν κατά τη διάρκεια της επερχόμενης έκθεσης IDEX 2013, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Άμπου Ντάμπι από 17 έως 21 Φεβρουαρίου 2013.

Επίσης στον τομέα των ΜΕΜ:

Με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (Εuropean Space Agency: ESA) υπεγράφη συμφωνία για την ανάπτυξη αισθητήρα επιτάχυνσης για διαστημικές εφαρμογές. Σημειώνεται ότι το προϊόν αυτό θα είναι το πρώτο αμιγώς βασισμένο σε ευρωπαϊκές τεχνολογίες που θα πιστοποιηθεί για διαστημικές εφαρμογές. H συμφωνία επιτεύχθηκε κατόπιν συμμετοχής της ΘΕΩΝ στον ανοικτό διαγωνισμό που προκήρυξε η ESA, ο οποίος δεν απευθυνόταν αποκλειστικά σε ελληνικές εταιρείες. Αποτελεί την πρώτη συμφωνία της ΘΕΩΝ με την ESA, εκτός του Ελληνικού Πλαισίου Στήριξης (Greek Task Force).

Επίσης, η ESA ανέθεσε στη ΘΕΩΝ σε συνεργασία με τη γαλλική Εταιρεία Thales Alenia Space την ανάπτυξη και κατασκευή μιας οικογένειας αισθητήρων πίεσης πιστοποιημένων για εφαρμογές αεροδιαστημικής.

Μετά από επιτυχημένες δοκιμές ξεκίνησε η παραγωγή αισθητήρων ροής για μέτρηση της παροχής οξυγόνου σε νοσοκομειακές εγκαταστάσεις σε όλη την Ευρώπη, από ευρωπαϊκή εταιρεία κατασκευής ιατρικών μηχανημάτων. Αυτές αποτελούν και τις πρώτες εξαγωγές αισθητήρων MEMs από την Ελλάδα.

Σε συνέχεια της ανοδικής πορείας των πωλήσεών της, η ΘΕΩΝ ήδη προσέλαβε 15 νέους εργαζόμενους μέσα στο 2012 και προχωρά άμεσα στη δημιουργία 20 επιπλέον θέσεων εργασίας μέσα στο 2013.

Η ΘΕΩΝ Αισθητήρες ΑΕΒΕ είναι μία αμιγώς Ελληνική Εταιρεία, η οποία ειδικεύεται στη σχεδίαση, ανάπτυξη και κατασκευή ηλεκτρο-οπτικών συστημάτων, για εφαρμογές στην Άμυνα και στην Ασφάλεια, καθώς επίσης και μικρό-ηλεκτρομηχανικών συστημάτων (MEMS) για εφαρμογές στη βιομηχανία και την αεροδιαστημική.

www.hellenicdefence.gr

7 σχόλια:

Ανώνυμος 13 Φεβρουαρίου 2013 στις 8:18:00 μ.μ. EET  

Ελπιδοφόρα είδηση. Το μόνο που με ξενίζει είναι ότι το όνομα της εταιρείας μοιάζει με αυτό της RAYTHEON.

Ανώνυμος 14 Φεβρουαρίου 2013 στις 2:19:00 π.μ. EET  

THEON of Alexandria (360 AD) was a Greek philosopher and astronomer.


RAYTHEON "Ray" comes from "rai," an Old French word that means "a beam of light," while "theon" comes from the Greek and means "from the gods

Ανώνυμος 14 Φεβρουαρίου 2013 στις 9:32:00 π.μ. EET  

Μπα? Μας αφήσαν οι Οβραίοι να ανπτύξουμε τεχνολογία??

Ανώνυμος 14 Φεβρουαρίου 2013 στις 1:21:00 μ.μ. EET  

@14 Φεβρουαρίου 2013 - 9:32:00 π.μ. EET

Σοβαρά; Πρωτίστως οι Εβραίοι μας φταίνε ή τα ελαττώματά μας; Ας διορθώσουμε τον εαυτό μας, γιατί εχθρούς θα έχουμε πάντα.

Ανώνυμος 14 Φεβρουαρίου 2013 στις 3:49:00 μ.μ. EET  

Οι καλές εταιρείες θα πουληθούν σε ξένους...και οι ιδιωτικές.

Ανώνυμος 16 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:25:00 π.μ. EET  

Ρε μάγκες δε παίζεστε! Οι "Εβραίοι" οι καλές εταιρίες που θα πουληθούν, η "ray-theon" συνομοσίες παντού. Σήμερα έπεσε "φωτιά" από τον ουρανό γιατί δεν φτιάχνετε κανα καταφύγιο κάτω από το σπίτι σας να χωθείτε μέσα (πάρτε και τα άπαντα του Λιακόπουλου μαζί).

Ανώνυμος 16 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:30:00 π.μ. EET  

απεργεί το φόρουμ του πραβδανετ και μαζευτηκαν εδω ολοι τουτοι;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP