Μαζικές παραιτήσεις στελεχών της ΤHK λόγω εκβιασμού;

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

O Υποσμηναγός S.S. υποβλήθηκε σε πολύωρη
ανάκριση πριν αποταχθεί για ανήθικη
συμπεριφορά.
Συνέχεια στο ζήτημα των μαζικών παραιτήσεων στελεχών της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας δίνει ο βουλευτής Ικονίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), Atilla Kart, με κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον υπουργό Άμυνας İsmet Yılmaz. Σύμφωνα με τις καταγγελίες του Kart, η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία (ΤΗΚ) υπέβαλε σε ανακρίσεις 80 στελέχη της 3ης Κύριας Βάσης Αεριωθούμενων στο Ικόνιο και 200 ακόμη που υπηρετούν σε άλλες Αεροπορικές Βάσεις με ερωτήματα που προέκυψαν από τον έλεγχο των λογαριασμών του Facebook και του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου. Οι ερωτήσεις αφορούσαν την προσωπική τους ζωή ενώ σε αρκετούς από αυτούς τους επιδείχθηκαν βιντεοσκοπημένες λήψεις από την καθημερινότητά τους και προσωπικές τους στιγμές. Όπως αποκαλύπτει ο Kart, από αυτά τα στελέχη ζητήθηκε εκβιαστικά να παραιτηθούν με καταληκτική ημερομηνία υποβολής σχετικής αναφοράς την 28η Φεβρουαρίου. Αρκετά στελέχη της ΤΗΚ για να προστατεύσουν την προσωπικότητα τους και τις οικογένειες τους αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν ήδη την υπηρεσία.



Επειδή τα παραπάνω φαντάζουν εξωπραγματικά για όσους έχουν άγνοια της τουρκικής πραγματικότητας, το παρακάτω περιστατικό είναι αρκετά ενδεικτικό:

Η Υποσμηναγός Nazlıgül Dastanoğlu και ο Υποσμηναγός S.S. (χειριστής;) αποτάχθηκαν από την ΤΗΚ εξαιτίας ανήθικης συμπεριφοράς και απειθαρχίας. Ορισμένες ερωτήσεις που της έκαναν κατά την ανάκριση από τη Διεύθυνση Αντικατασκοπείας της ΤΗΚ:

Γιατί παντρεύτηκες; Γιατί χώρισες; Γιατί έχεις την επιμέλεια του παιδιού; Γιατί ο Αρίφ σου στέλνει μηνύματα; Τι υπάρχει ανάμεσα σε σένα και τον Εβρέν;

Μετά από τα μαθήματα Εθνικής Ασφαλείας, γιατί συνομιλούσες με τους πολίτες εκπαιδευτές;
Αυτοί οι άνδρες γιατί σε έψαχναν;Τι έκανες μ’ αυτούς; Γιατί μακιγιάρεσαι;

H Υποσμηναγός Nazlıgül Dastanoğlu που υπηρετούσε στη 12η Κύρια Βάση Αερομεταφορών αυτοκτόνησε, μην αντέχοντας τον εξευτελισμό.
Οι αντίστοιχες ερωτήσεις προς τον S.S.:

Έχεις κάνει ομαδικό sex; εικονικό sex; Είσαι χρήστης ναρκωτικών ουσιών; Έχεις σεξουαλικές επαφές με τρανσέξουαλ;

Ο Υποσμηναγός S.S. υποβλήθηκε σε πολύωρη ανάκριση πριν αποταχθεί για ανήθικη συμπεριφορά…
Οι δύο τους αποφάσισαν να αυτοκτονήσουν, ο S.S. τη τελευταία στιγμή έκανε πίσω. Αυτές οι συνθήκες επικρατούν στην ΤΗΚ και κάνουν τις Τουρκικές αερογραμμές να φαντάζουν το ιδανικό περιβάλλον εργασίας…

Εξαιρετική έρευνα του AviationLive

strategyreports

7 σχόλια:

Ανώνυμος 15 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:42:00 π.μ. EET  

ιρανοποιουνται σιγα σιγα...

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 15 Φεβρουαρίου 2013 στις 4:08:00 μ.μ. EET  

Πάντα έτσι ήταν. Μόνο που τώρα οι στρατιωτικοί μπαίνουν χοντρά στο στόχαστρο του Ερντογάν. Μας συμφέρει αφάνταστα η πολιτική του.

Ανώνυμος 15 Φεβρουαρίου 2013 στις 4:37:00 μ.μ. EET  

Συγνώμη, αλλά οι ερωτήσεις που τους έθεσε η υπηρεσία είναι οι τυπικές που κάνουν ακόμα και σε χαμηλόβαθμα στελέχη σε χώρες σαν τις ΗΠΑ. Στις ΗΠΑ μάλιστα ρωτάνε τις ίδιες ερωτήσεις σε γνωστά προς τον αξιωματούχο άτομα.

Διονύσης

aviationlive 15 Φεβρουαρίου 2013 στις 7:35:00 μ.μ. EET  

Με τη μόνη διαφορά,ότι στη γειτονική χώρα οι ερωτήσεις συνοδεύονται από "υλικό",γι'αυτό και η οικογένεια της Υποσμηναγού κινήθηκε νομικά εναντίων εκείνων που παραβίασαν την ιδιωτική της ζωή.

http://haber.gazetevatan.com/nazligulu-olume-suruklediler/495267/1/Haber

Ανώνυμος 15 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:44:00 μ.μ. EET  

@aviationlive

Θα συμπληρώσω μάλιστα οτι στις ΗΠΑ δεν αποσκοπούν οι ερωτήσεις σε τέτοια ασφυκτική ψυχολογική πίεση που θα σε οδηγήσει μέχρι και στην αυτοκτονία!

Μέντωρ

Μanolis 16 Φεβρουαρίου 2013 στις 3:15:00 μ.μ. EET  

Μα ειναι δυνατον να ρωτανε ειδικα τους πιλοτους μαχητικων αν κανουν εικονικο sex? Καθε μερα σχεδον , με την ΠΑ απο πισω!

Ανώνυμος 16 Φεβρουαρίου 2013 στις 5:56:00 μ.μ. EET  

@Manolis

Αυτό που τους κάνει η ΠΑ είναι κανονικότατο παρα φύσειν....!Οτιδήποτε άλλο αν έκαναν αυτοί μπορει να ήταν εικονικό!

Μέντωρ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP