Γιατί προδίδουν την πατρίδα τους οι Τούρκοι αξιωματικοί;

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Tούρκος αξιωματικός προσάγεται στο δικαστήριο,
κατηγορούμενος για υπόθεση κατασκοπίας.
Του Σάββα Καλεντερίδη

Στο άρθρο μας της Παρασκευής αναφερθήκαμε στο τεράστιο ζήτημα που ανέκυψε από τη δήλωση που έκανε η βουλευτής Γκιουλέρ στην τουρκική εθνοσυνέλευση, σύμφωνα με την οποία το κουρδικό έθνος (μιλέτ), είναι κατώτερο και δεν μπορεί να θεωρείται ίσο με το τουρκικό έθνος (ουλούς). Σε διευκρινιστικές δηλώσεις που έκανε, θέλοντας να δικαιολογήσει τη θέση της, είπε ότι το τουρκικό έθνος είναι ένα συνοθύλευμα φυλών, εθνοτικών και θρησκευτικών ομάδων που ενώθηκαν το 1923, για να αποτελέσουν το νέο τουρκικό έθνος.

Κατά την άποψή μας η ομολογία αυτή, που έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού έγινε μέσα στην αίθουσα της «Εθνοσυνέλευσης του Μεγάλου Τουρκικού Έθνους» (sic) και έχει καταγραφεί στα πρακτικά, φέρνει στο προσκήνιο ένα τεραστίας σημασίας ζήτημα, αυτό της εθνοφυλεκτικής συγκρότησης του λεγόμενου τουρκικού έθνους. Αν δε αναλογιστεί κανείς τον τρόπο με τον οποίο έγινε η συγκρότηση αυτή, δηλαδή ομογενοποίηση δια της βίας από το κεμαλικό κράτος διαφόρων φυλών και πληθυσμιακών ομάδων, ορισμένες από τις οποίες, μάλιστα, αποτελούν υπολείμματα γενοκτονιών και βίαιων εξισλαμισμών που έγιναν σε διάφορες φάσεις της ιστορίας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μπορεί να καταλήξει και σε ένα συμπέρασμα για τον τρόπο με τον οποίο συγκροτείται η πατριωτική συνείδηση των σύγχρονων Τούρκων.

Φυσικά το θέμα είναι τεράστιο και απαιτεί σοβαρή μελέτη, αφού η συγκρότηση της εθνικής και πατριωτικής συνείδησης των Τούρκων αποτελεί μια διαδικασία που -εκτός από την καταγωγή- επηρεάζεται και από μια σειρά άλλων παραγόντων, όπως είναι η επίσημη κρατική ιδεολογία, η επίσημη ιστορία, η θρησκεία και ο τρόπος με τον οποίο επιβάλλονται όλα αυτά στον πολίτη. Εμείς θα αναφερθούμε σε ένα τεράστιο ζήτημα που απασχολεί την τουρκική κοινή γνώμη τα τελευταία χρόνια, το οποίο θα μας βοηθήσει να εξάγουμε κάποια συμπεράσματα για το θέμα.

Από τα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας, ένας Τούρκος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού, έστησε ένα κύκλωμα νεαρών γυναικών, οι οποίες παρέσερναν αξιωματικούς των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, αξιωματούχους της ΜΙΤ και ευαίσθητων υπηρεσιών του τουρκικού κράτους, τους βιντεοσκοπούσαν και στη συνέχεια τους εκβίαζαν. Παράλληλα, μέσα από τη διαδικασία της κρεβατοκάμαρας και του εκβιασμού, συνέλεγαν πληροφορίες για το σύνολο των μελών της κυβέρνησης και την κορυφή της κρατικής εξουσίας.

Στα δίχτυα αυτής του δικτύου εκβιασμών και κατασκοπίας έπεσαν 1027 άτομα, από τα οποία τα 831 δεν έκριναν σκόπιμο να κάνουν μήνυση τους εκβιαστές, όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση.

Πώς αποκαλύφθηκε;

Μετά από χρόνια λειτουργίας του δικτύου, αποκαλύφθηκε μετά από δυο ηλεκτρονικά μηνύματα που έφθασαν στις αστυνομικές αρχές της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης.
Στα χέρια των διωκτικών αρχών έπεσαν πληροφορίες,

1)για ανώτατα μέλη της κυβέρνησης
2)για την συγκρότηση της ΜΙΤ
3)σχέδια στρατηγικής και σχεδόν όλα τα άκρως απόρρητα σχέδια επιχειρήσεων του πολεμικού ναυτικού, της αεροπορίας και του στρατού ξηράς
4)σχέδια ασφαλείας στρατοπέδων
5)οι περιοχές κάλυψης των ραντάρ της αεροπορίας και οι «τρύπες» που αφήνουν για να διεισδύσει απαρατήρητη η ελληνική πολεμική αεροπορία
6)οι περιοχές αναμονής και πύλες εισόδου στο Αιγαίο των υποβρυχίων
7)τα σχέδια επιχειρήσεων των ΤΕΔ για την περίπτωση που η Ελλάδα κηρύξει ΑΟΖ

και για μια σειρά από θέματα, που δεν θα μπορούσε να οργανώσει και να συλλέξει το καλύτερο δίκτυο κατασκοπίας του κόσμου.

Για το ζήτημα αυτό συνελήφθησαν περισσότεροι από εκατό Τούρκοι αξιωματικοί, ανάμεσα στους οποίους ο Επιτελάρχης του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, αντιναύαρχος Βεϋσέλ Κιοσελέ (Veysel Kösele), ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στις φυλακές, για να αφεθεί ελεύθερος κατόπιν παρέμβασης του ίδιου του πρωθυπουργού, αφού είχε προηγηθεί απειλή παραίτησης του ίδιου του αρχηγού του Τ/ΓΕΝ και παράκληση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ για αποφυλάκιση. Αργότερα ακολούθησε η παραίτηση του διοικητή του Στόλου, με αποτέλεσμα το Τ/ΠΝ να μην διαθέτει σήμερα ναύαρχο τεσσάρων αστέρων, πλην του αρχηγού του.

Φυσικά τίθενται πολλά ζητήματα, όπως αυτό της ασφάλειας πληροφοριών και το σε ποιες ξένες χώρες κατέληξε όλο αυτό το υλικό. Όμως αυτά είναι ζητήματα που δεν θα μας απασχολήσουν στο παρόν άρθρο.

Αυτό που απασχολεί το άρθρο μας είναι το πώς όχι ένας αλλά πολλές δεκάδες ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί παρέδωσαν εθνικά σχέδια σε ένα κύκλωμα εκδιδομένων γυναικών, προδίδοντας στην ουσία την πατρίδα τους.

Επαναλαμβάνουμε, το ζήτημα είναι τεράστιο, όμως ακριβώς επειδή πρόκειται για συμπεριφορά όχι ενός αλλά σχεδόν του συνόλου των αξιωματικών που έπεσαν στα δίχτυα του εν λόγω κυκλώματος, μας επιτρέπει να πούμε ότι η πατριωτική συνείδηση των Τούρκων, ακόμα και των αξιωματικών, είναι αυτή του συνοθυλεύματος εθνοτικών και θρησκευτικών ομάδων, που ομογενοποιήθηκαν με τη βία, με «συγκολλητική ουσία» κίβδηλες ηθικές αρχές, κεμαλικές/ρατσιστικές ιδεολογίες και μια ψευδέστατη επίσημη ιστορία.

Το αποτέλεσμα το είδαμε παραπάνω και θα επανέλθουμε με ...καυτά στοιχεία στο θέμα, στο οποίο εκτός των αξιωματικών εμπλέκονται και διπλωμάτες!

Ινφογνώμων

18 σχόλια:

Mithridates 3 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:23:00 μ.μ. EET  
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Mithridates 3 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:24:00 μ.μ. EET  

Γιατί; Γιατί έχουν μπει μέσα Αλεβίτες, Κούρδοι, Ισλαμιστές κ.ά. Ήρθε η στιγμή οι κεμαλοφασίστες να πληρώσουν για τα εγκλήματά τους... Αναμενόμενο...

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 3 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:26:00 μ.μ. EET  

Πολύ αισιόδοξο σενάριο για να είναι αληθινό. Υπάρχουν και άλλες εξηγήσεις. 1)Επέλεγαν άτομα που ήξεραν ότι βάζουν την καριέρα τους πάνω από όλα. Σε όλο τον κόσμο βρίσκεις τέτοιους, πόσο μάλλον στον τουρκικό στρατό που η αδιαφάνεια και το μέσον είναι κανόνας στην προώθηση σε καίριες θέσεις. Και όταν φτάσεις ψηλά δύσκολα ρισκάρεις πέσιμο. 2)Τα ήθη στην Τουρκία δεν είναι χαλαρά όπως εδώ που αν δεν έχεις γκόμενα δε σε εκτιμούν για πολιτικό πρόσωπο. Σε συνδυασμό με τον αδύναμο χαρακτήρα κάποιων, εύκολα μαζεύεις πληροφορίες. Να λάβουμε υπ'όψη επίσης οτι το στρατιωτικό κατεστημένο στην Τουρκία έχει δεχτεί ισχυρά πλήγματα από τον κεμαλισμό και αυτό αντανακλάται και στο ηθικό του στρατού. Μέσα σε αυτό το κλίμα δεν είναι παράδοξο που κάποιοι κοιτάξαν την πάρτη τους. Και υπήρχε και χρήμα στη μέση, όχι μόνο γυναίκες. 3) Σέρνει καράβι, όχι αστεία. Η Narin Korkmaz ήξερε τη δουλειά καλά. Ούτε που θέλω να σκέφτομαι τι θα μπορούσε να πετύχει εδώ με δεδομένη την οικονομική κατάσταση της χώρας και την οικονομική εξαθλίωση του κόσμου. Τα ανθρώπινα πάθη είναι παντού τα ίδια και ο πατριωτισμός δεν είναι αδαμάντινος παντού και σε όλους, ιδίως όταν μπαίνει χρήμα ή γυναίκα στη μέση. Σκέψου τώρα να είσαι εξηντάρης, λίγο πριν το μαύρο χειμώνα και να σου ρίξουν δίπλα την ουκρανέζα. Ως που μπορεί να φτάσει κανείς; ε, κάποιοι στην Τουρκία έφτασαν στα άκρα.

Ανώνυμος 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 3:20:00 π.μ. EET  

Συμφωνώ με τον Φτωχό και μόνο κάου-μπόυ.

Επιπλέον θεωρώ πρόχειρη και άστοχη την προσέγγιση του κ. Καλεντερίδη καθώς ένα δίκτυο κατασκοπίας με τις επιτυχίες του καταλήγει να απόδίδεται στην εθνοτική σύσταση του Τούρκικου λαού.

Αρχικά να παρατηρήσω πως ιστορικά η ομογενοποίηση εθνοτήτων είναι δεδομένη διαδικασία κατά την αποδόμηση αυτοκρατοριών και το σχηματισμό διάδοχων κρατών. Η εθνολογική υφή και σύσταση των νεοπαγών εθνών αποτελεί ίσως πεδίο ενδιαφέροντος εθνολόγων, ανθρωπολόγων και συναφών ειδικοτήτων και μόνο εξ αντανακλάσεως γεωπολιτικών αναλυτών.

Μια γεωπολιτικής ανάλυση έχει αξία να προσμετρά τέτοιες παραμέτρους όταν αυτές διεισδύουν στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι με τρόπο δραστικό που μεταγράφεται στους όρους της ανάλυσης.

Στην προκείμενη περίπτωση θα είχε νόημα να αναφερόμαστε στην εθνολογική σύσταση του τουρκικού έθνους εάν θεωρούσαμε ότι δεδομένα και σημαντικά τμήματα της τουρκικής κοινωνίας και ειδικότερα και των τούρκικων ενόπλων δυνάμεων όχι μόνο έχουν αποδομήσει την κυρίαρχη εθνική συνείδηση αλλά έχουν διαμορφώσει και μια διαφορετική εθνική ή ιδεολογική συνείδηση, τόσο ισχυρή και σθεναρή ώστε θέτοντας τη ζωή και την επαγγελματική και κοινωνική τους κατάσταση σε κίνδυνο να προβούν σε πράξη κατασκοπίας.

Κι αν μπορούμε να υποθέσουμε ότι σε κάποια (κατά την άποψή μου όχι ανώτατα)κλιμάκια των τούρκικων ενόπλων δυνάμεων, στελέχη φίλα προσκείμενα στο κουρδικό κίνημα ή αλλιώς Κούρδοι δραστηριοποιούνται συνεισφέροντας στο κουρδικό εθνοαπελευθερωτικό κίνημα (βλ. πράξεις σαμποτάζ των αεροπορικών επιδρομών στο Καντίλ προ μηνών) είναι παρακινδυνευμένο να γενικέυσουμε αυτή την προσέγγιση ώστε να περιλαμβάνει και τα ελληνοτουρκικά.

Το τελευταίο διάστημα μάλιστα καλλιεργείται καλοπροαίρετα ή αφελώς η προσέγγιση της Τουρκίας ως ενός κράτους αποτελούμενο από ένα έθνος σχεδόν εύθραυστο που είναι ζήτημα χρόνου να αποδομηθεί εις τα εξ ων συνετέθη Χωρίς να αρνούμαι το στοιχείο της πολυεθνοτικής σύνθεσης του "τουρκικού έθνους" θεωρώ πως η ενσωμάτωση και το συμπαγές του τεχνητού αυτού έθνους δεν είναι τόσο αμελητέα όσο υποστηρίζεται. Μάλιστα η εθνικιστική ιδεολογία του τουρκισμού είναι η κυρίαρχη κρατική ιδεολογία κι όσο κι αν μετασχηματίζεται σιγά σιγά σε μια νεο-οθωμανική - ισλαμική ιδεολογία δεν αναιρείται ως συγκολλητική ουσία.

Σε πρόσφατο μπεστ-σέλερ επιστρατεύθηκε ακόμη και η ενδεχόμενη ελληνική καταγωγή του Ατατούρκ για να πλαισιώσει το κεντρικό επιχείρημα (περί του εύθραυστου του τουρκικού έθνους) παραβλέποντας ότι αυτή η ίδια η ενδεχόμενη ελληνική καταγωγή του Ατατούρκ είναι το χαρακτηριστικότερο αντεπιχείρημα στην χρήση εθνολογικών αναλύσεων αυτού του είδους, δηλαδή ο Κεμάλ δεν είχε τον παραμικρό ενδοιασμό να γίνει Ατατούρκ μέσω εθνοκαθάρσεων, παρά την όποια ενδεχόμενη ελληνική καταγωγή του.

Καταλήγοντας θα έλεγα πως έχουν ενδιαφέρον οι αναλύσεις αυτού του είδους και είναι χρήσιμες για την προσέγγιση του κουρδικού αλλά δεν πρέπει να γίνουν εργαλείο ανάλυσης όλων των φαινομένων στην Τουρκία, πόσο μάλλον για τα ελληνοτουρκικά. Θεωρώ πιο σημαντικό στοιχείο για ανάλυση και κρίση στο γεωπολιτικό πεδίο το γεγονός ότι οι εισροές ξένων κεφαλαίων στην Τουρκία το 2012 αυξήθηκαν 60% στα 35 δισ. δολάρια παρά το ενδεχόμενο στο Ικόνιο να υπάρχουν μεταξύ των Αλεβίδων μερικές εκατοντάδες κρυπτοχριστιανοί. Ακόμα και η φλόγα της ρωμιοσύνης να καίει σε μερικές καρδιές στον Πόντο, παρόλο που με συγκινεί βαθύτατα δεν πρέπει να παραβλέπω τα ρεαλιστικά δεδομένα που διαμορφώνουν δεκαετίες τώρα τις γεωπολιτικές ισορροπίες στο δυτικό κόσμο.

Χιτζάζ

Ανώνυμος 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 9:11:00 π.μ. EET  

Εξετάστε και το ενδεχόμενο όλη η ιστορία να είναι στημένη και να διέρρευσαν σκόπιμα ότι ήθελαν να διαρρεύσουν.
Μου φαίνεται περίεργο ότι διέρρευσαν και "τα σχέδια επιχειρήσεων των ΤΕΔ για την περίπτωση που η Ελλάδα κηρύξει ΑΟΖ"
Ο νοών νοείτω

Μanolis 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 9:48:00 π.μ. EET  

Συμφωνώ με τον Φτωχό και μόνο κάου-μπόυ και τον Χιτζάζ. Οχι οτι ειναι απιθανο να συμβαινει σε καποιο ποσοστο οσα γραφει ο κ. Καλεντεριδης. Το πιο πιθανο ειναι να ισχυουν ολα τα παραπανω μαζι. Επισης, δεν ειμαι αισιοδοξος οτι δεν υπαρχουν τετοια δικτυα στη χωρα μας - στο βαθμο που υπαρχει ενδιαφερον απο ξενες υπηρεσιες για την πτωχευμενη Ελλαδα. Το πιο απλο παραδειγμα -που εγινε γνωστο- ειναι ο τυπος που ειχε στην κατοχη του μη ανακοινωσιμα ονοματα και φορολογικα κλπ. στοιχεια ΟΛΩΝ των ελληνων, κατευθειαν απο το ΚΕΠΥΟ ή το υπουργειο Οικονομικων και τα πουλουσε μεσω ...ιντερνετ σε καθε ενδιαφερομενο για μερικα χιλιαρικα. Ο υπαλληλος ή οι υπαλληλοι που τα προμηθευσαν, σιγουρα εκλογικευσαν στο μυαλο τους την πραξη τους, με το αιτιολογικο της μειωσης των μισθων τους και μονο...

Ανώνυμος 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:44:00 π.μ. EET  

είμαστε σε πολύ χειρότερη κατάσταση απο τη τουρκία. ακόμα και εποχές με τεράστια ασφάλεια πληροφοριών πχ απρίλης 41 οι αντίπαλοι ήξεραν τα πάντα.
μην κρυβόμαστε πίσω απο το δάχτυλό μας.

μηδενιστής

aviationlive 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:52:00 μ.μ. EET  

Καλό το παραμύθι μηδενιστή,αλλά όχι,δεν βρισκόμαστε σε τέτοιο χάλι και ούτε θα φτάσουμε.Η korkmaz είναι η κορυφή του παγόβουνου.Απέναντ συνεχίζουν και δραστηριοποιούνται "ομάδες" (διάβασε το δεύτερο σχόλιο) η κάθεμια για τους δικούς της σκοπούς,πολλοί οι πρόθυμοι να κάψουν τους αξ/κους τους.Ψάξε και πέρα από την "αλήθεια" της Hurriyet.

Ανώνυμος 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 3:04:00 μ.μ. EET  

+1 για τον καουμποϊ.
Αλλωστε ενα συνοθυλευμα εθνων ειναι κ οι ΗΠΑ αλλα κ η πρωην ΕΣΣΔ- σημερινη Ρωσια.Αυτο δεν τους εμποδιζει να ελεγχουνν σχεδον ολον τον πλανητη.
Το παραδειγμα της πρωην Γιουγκοσλαβιας, με το οποιο ισως καποιοι θελησουν να επιχειρηματολογησουν ειναι εδω ατοπο καθως η Τουρκια εχει προστατες ΗΠΑ-ΝΑΤΟ που ειναι βεβαιο οτι δεν θα μεινουν με σταυρωμενα τα χερια σε ενδοχομενη προσπαθεια αποσταθεροποιησης
και β) οι Κουρδοι μονοι τους δεν μπορουν να απειλησουν. Το πολυ πολυ μια αυτοδιαθεση σε συναρτηση με τα οσα συμβαινουν στις ομορες του Κουρδισταν χωρες και παντα με τις ευλογιες του μεγαλου αδερφου.
Πολυ φτωχη η αναγνωση του περιστατικου νομιζω, αν και καποιες φορες ολοι μας βλεπουμε αυτο που θελουμε να δουμε κ οχι αυτο που πραγματι συμβαινει.
Επισης εχω την εντυπωση οτι και στην σημερινη Τουρκια ειναι οι αριθμοι που ευδοκιμουν και οχι οι απλοι καθημερινοι ανθρωποι αν κ οφειλω να ομολογησω οτι δεν εχω τις γνωσεις επι του θεματος του συντακτη του αρθρου.
Χωις να θελω να κινδυνολογησω, πιστευω οτι ειναι πολυ πιθανο ενα παρομοιο (λογω φτωχιας κ εξαθλιωσης αλλα οχι μονο, εφιαλτες υπηρχαν κ θα υπαρχουν οαντα) ειναι εξισου πιθανο και για μας εδω.

Διαχειριστής 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 3:10:00 μ.μ. EET  

Oι παρατηρήσεις και οι ενστάσεις όλων δεκτές.
Απλά, να ξαναδιαβάσετε το κείμενο μετά από το "Γιατί προδίδουν την πατρίδα τους οι Τούρκοι αξιωματικοί;
Μέρος Α'
Μια μεγάλη αλήθεια για το «τουρκικό» έθνος"
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/02/blog-post_1566.html#.UQ-yp7996cY
και να λάβετε υπ' όψιν ότι το θέμα δεν εξαντλήθηκε.
Θα επανέλθουμε με νέα στοιχεία και επί πλέον προσεγγίσεις. Υπομονή...

Ανώνυμος 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 7:07:00 μ.μ. EET  

Πάντως προκαλεί εντύπωση η συχνότητα με την οποία εμφανίζονται πλέον στο διαδίκτυο πληροφορίες, οι οποίες ακόμα και στη χώρα μας που θεωρουμε σουρωτηρι φυλάσσονται καλά (πχ το βίντεο της τουρκάλας που ξυστηκε στο μιναρε & αλλα αντίστοιχα που έχουν παρουσιαστεί πρόσφατα στο εν κρυπτώ)

enkripto 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 8:01:00 μ.μ. EET  

Σε ποια βίντεο αναφέρεσαι; Το βίντεο της τουρκάλας υπάρχει online εδώ και πολλά χρόνια, δεν είναι πρόσφατο.

Αναδελφος 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:29:00 μ.μ. EET  

@ Φτωχο και μονο καου μπου.
Οταν γραφεις στην παραγραφο 2) οτι "το στρατιωτικο κατεστημενο στην Τουρκια εχει δεχθει ισχυρα πληγματα απο τον κεμαλισμο",μηπως εννοεις απο τον ισλαμισμο του ΑΚΡ,καθως το κατεστημενο ηταν ταυτισμενο με το κοσμικο CHP? Αν δεν κανω λαθος το ξηλωμα το αρχισε και το συνεχιζει ο Ερντογαν.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 4:01:00 π.μ. EET  

@Ανάδελφο
Ευχαριστώ για τη διόρθωση, δεν το πρόσεξα. Ναι, εννοούσα από τους ισλαμιστές.

Ανώνυμος 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 9:21:00 π.μ. EET  

@aviationlive
Φίλε κοιτάς τις τουρκικές εθνικότητες και δεν κοιτάς τις ελληνικές. Εδώ σφάζονται τα έθνη του πασοκ, νδ, κκε, σύριζα, χα, δημαρ, ανελ κτλ δίνοντας πληροφορίες και ικανοποιώντας όποιον τα σκάσει πρώτος. Η τρόικα ξέρει τα πάντα, κινητά παντού ανοιχτά, η vodafone μοσχοπουλάει, η ευπ ευτυχώς σταμάτησε τα μπουζούκια γιατί έπιασαν τον οργανωτή για κατασκοπία, χαρτιά όπως σχέδια πολέμου κυκλοφορούν ανοιχτά απο σπίτι σε σπίτι κτλ κτλ κτλ.
Μην μου λέτε για τούρκους όταν είναι γνωστό οτι είμαστε με διαφορά οι χειρότεροι στον γαλαξία σε ασφάλεια πληροφοριών.
Το μόνο που μας σώζει είναι τα ελάχιστα οργανωμένα σχέδια και η τάση μας να ζούμε στο χάος.

μηδενιστής

aviationlive 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 9:20:00 μ.μ. EET  

Μηδενιστή πέρα από τα όσα αναφέρεις,οι καταστάσεις δεν είναι οι ίδιες, δυστηχώς στην Ελλάδα κανείς δεν ασχολήθηκε σοβαρά με τη κατάσταση των απέναντι ώστε και εμείς να ξεστραβωθούμε.Σύμφερε η σύγκριση να γίνεται σε επίπεδο υλικού.

Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις

Ι)Του Τούρκου χειριστή Blackhawk Μ.Τ.Τ. ο οποίος είχε δεσμούς με το PKK (μέσω του πατέρα του) και είχε "φακελωθεί" από το δίκτυο κατασκοπείας που εξαρθρώθηκε πρόσφατα http://www.todayszaman.com/news-302792-spy-ring-planned-to-use-daughter-to-force-brigadier-generals-cooperation.html

ΙΙ)Του Γιανκί Μαγκτσιόγλου.Ο εν λόγω αξιωματικός του Τουρκικού ναυτικού,ήταν ο κυβερνήτης της Gocova όταν περισυνέλλεξε τη σωρό του Αθ. Μπατσάρα.Είχε κυκλοφορήσει το 2007 ένα άθλιο βίντεο με φωτογραφίες της περισυλλογής και "λεζάντες" που εξυμνούσαν τον εν λόγω αξιωματικό και το Τουρκικό έθνος.Μερικούς μήνες αργότερα ανέβηκε στο dailymotion συνομιλία του Γιανκί όπου μιλούσε για τις ρίζες του και τα Ρωμαίικα ονόματα των προγόνων του.(Δυστηχώς το βίντεο δεν το έχω σώσει)
http://www.aktifhaber.com/yeni-bir-video-bombasi-daha-177576h.htm

Ανώνυμος 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:58:00 μ.μ. EET  

Εννοώ ας πούμε αυτό:
http://www.enkripto.com/2012/10/blog-post_14.html?m=1
& ως γνωστόν για τέτοια θέματα τα 3-4 χρόνια είναι "χτες".

Διαχειριστής 6 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:43:00 π.μ. EET  

Επειδή σας υποσχέθηκα ότι θα επανέλθουμε, διαβάστε και το
Βόμβα στα θεμέλια της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας!!! 110 παραιτήσεις πιλότων μαχητικών!!!
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/02/110.html#.URIldL996cY
και θα συνεχίζουμε.
Το πράμα έχει πολύ ψωμί...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP