Στην Αθήνα ο Γάλλος υπουργός Άμυνας

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

O Γάλλος υπουργός Άμυνας, Ζαν-Υβ Λε Ντριάν
Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί σήμερα, ο Γάλλος υπουργός Άμυνας, Ζαν-Υβ Λε Ντριάν, κατόπιν πρόσκλησης του Έλληνα ομολόγου του, Πάνου Παναγιωτόπουλου.

Σύμφωνα με το το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στη διάρκεια της συνάντησης που θα έχουν στην Αθήνα οι υπουργοί θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την αμυντική και στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας, το συντονισμό των δύο υπουργείων, καθώς και ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος των δύο χωρών. Ο Γάλλος υπουργός παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Καθημερινή, όπου και αναφέρθηκε στο θέμα της ενοικίασης φρεγατών FREMM και κατά πόσο θα είναι χρήσιμες για την Ελλάδα.

«Η Γαλλία και η Ελλάδα μοιράζονται μακρά κοινή Ιστορία σε θέματα άμυνας. Είναι μια βαθιά σχέση εμπιστοσύνης. Η γαλλική βιομηχανία υπήρξε σημαντικός προμηθευτής των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, συνεχίζει δε να υποστηρίζει τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις για την καλή κατάσταση των εξοπλισμών.

Σήμερα, όλοι συνειδητοποιούν την οικονομική και δημοσιονομική συγκυρία, άρα στο επίκεντρο των ανταλλαγών μας, περισσότερο από την απόκτηση νέων εξοπλισμών, υπάρχει η εμβάθυνση της συμφωνίας μας για αμυντική συνεργασία στην στρατηγική και την επιχειρησιακή της διάσταση» δήλωσε σχετικά.

Είναι προφανές ότι η επίσκεψη συνδέεται με το θέμα της εκμίσθωσης αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας ή/και φρεγατών που ήρθε στο προσκήνιο το τελευταίο δεκαήμερο. Μάλιστα σύμφωνα με το έγκυρο defencepoint.gr συγκλήθηκε χθες το ΑΝΣ προκειμένου να επικαιροποιήσει σχετική παλαιότερη απόφασή του. Επιφυλασσόμαστε να τοποθετηθούμε όταν ξεκαθαρίσει το τοπίο, γιατί ίσως το έργο έχει περισσότερα επεισόδια...

Σχετικά άρθρα:
Σενάρια ενοικίασης γαλλικών φρεγατών και ΑΦΝΣ από το ΠΝ
Επιβεβαιώνεται η πρόθεση ενοικίασης φρεγατών και ΑΦΝΣ

9 σχόλια:

Ανώνυμος 28 Φεβρουαρίου 2013 στις 4:12:00 μ.μ. EET  

Μηπως στο βαθος της μισθωσης εκει στα ψιλα γραμματακια λεει τιποτα και για 20-30 RAFALE η Μ-2000ΜΚ 2 εξτρα μισθωση. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΜΕ ΠΑΠΑ.......

Ανώνυμος 28 Φεβρουαρίου 2013 στις 5:30:00 μ.μ. EET  

@Aνώνυμο 29/8 ώρα 4.12 μμ
Ε μιας που δεν υπάρχουν λεφτά για την αγορά καυσίμων και ανταλλακτικών για τα α/φη μας να πάρουμε και μία 30αριά Ραφάλ. Όχι τίποτε άλλο, για να χρεωθούμε περισσότερο και να μας παρέχει καλύτερο νταβατζιλίκι ο γάλλος. Μιας που εμείς είμαστε μικροί, φτωχοί, ταλαίπωροι και δεν μπορούμε με τίποτα να διεκδικήσουμε μόνοι μας τα δίκια μας. Να βάλουμε και τα 120 άρματα Leclerc που θέλουν να ξεφορτωθούν οι γάλλοι μιας που δεν αντέχουν το κόστος συντήρησης τους ?? Μιας που δεν θα πάρουμε άλλα Leo-2, δεν φαίνονται στον ορίζοντα τα Μ-1. Ε όχι να τα ακουμπήσουμε στην Μέρκελ και στους αμερικάνους.... Να βάλουμε και μία 20αριά ελικόπτερα Tiger ?? Μιας που δεν πρόκειται να εκσυγχρονιστούν τα αρχικά Απάτσι τα οποία θα απαξιωθούν....
Τελικά την ζητάει ο οργανισμός μας την απόλυτη χρεοκοπία.... Μόνο αν καταλήξουμε όλοι να ψάχνουμε για φαί στους κάδους θα αλλάξουμε μετά μυαλά....

Ανώνυμος 28 Φεβρουαρίου 2013 στις 7:22:00 μ.μ. EET  

Νομίζω ότι το συμβόλαιο ενοικίασης και στο μέλλον αγοράς αυτών των σκαφών είναι ότι χειρότερο για τα ελληνικά συμφέροντα. Φοβάμαι ότι το ίδιο θα γίνει και με τους Γερμανούς που θα μας υποχρεώσουν να πάρουμε τα EF-2000 που υποσχεθήκαμε επί κινέζου όπως και τα ΒΜΡ-3. Οι ένοπλες δυνάμεις θα πάθουν τεράστια ζημιά που αυτήν την φορά θα είναι πολύ σημαντική γιατί αυτή θα άφορα το ΠΝ και την ΠΑ που θα φορτωθούν με όπλα που είναι ακατάλληλα και πανάκριβα. Τα ΒΜΡ-3 αν και πολύ ακριβά γι' αυτό που προσφέρουν, δεν προκαλούν την ζημιά που προκαλούν τα EF-2000 και οι FREMM.

Ανώνυμος 28 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:20:00 μ.μ. EET  

Οι FREMM στην Γαλλικη εκδοση δεν ειναι αυτο που επιθυμει το Π.Ν. αλλα σιγουρα ειναι πολυ καλυτερο απο τις σημερινες ΜΕΚΟ και STANDART !Το Π.Ν. ζητουσε καλυτερο ρανταρ για αυτο και οι γαλλοι αποφασισαν να εξελιξουν την εκδοση αεραμυνας ! Εφοσον οι FREMM γινουν μονοδρομος τοτε θα επρεπε να η συμφωνια να προβλεπει μετα την κατασκευη της εκδοσης αεραμυνας να επιστραφουν οι δυο πρωτες και περασουμε στην εκδοση αεραμυνας! Παντως τα πλοια φερουν πυραυλους ASTER 15/30 ..........οι επιδοσεις τους ειναι πολυ ανωτερες απο οτι εχουμε μεχρι τωρα ! Η ελιψη ρανταρ ογκου η ενος ποιο εξελιγμενου AESA μπορει να αντιμετωπιστει ! Ετσι και αλλιως οι γαλλοι εχουν αναφερει οτι θα σταματησουν την παραγωγη των HORIZON και θα υοθετησουν την φθηνοτερη FREMM αεραμυνας !

ΚΟΒΑ

Ανώνυμος 1 Μαρτίου 2013 στις 3:30:00 π.μ. EET  

@KOBA
Οποιοδηποτε καινουργιο πλοιο να επιλεξουμε σιγουρα θα ειναι καλυτερο απο τις STANDARD και ΜΕΚΟ της δεκαετιας του 80.
Τα λεφτα για τον δανεισμο των 2 FREMM θα προκαλεσουν προβλημα για υπολοιπα πλοια του Π.Ν. Τι να το κανω να δανειστω 2 νεες φρεγατες και μετα να μην εχω λεφτα για να εκσυχρονισω τις 4 ΜΕΚΟ ?? Το καταλαβανεις αυτο που γραφω ??
Σιγα μην επιστραφουν οι 2 πρωτες FREMM. Αν δεν εχεις καταλαβει μετα θα τις αγορασουμε....
Αster-30, μαζί με τους Patriot και S-300 θα έχουμε και τα τρία συστήματα HI-SAM της Δύσης. Αυτό είναι αδιανόητο για μία μικρή χώρα. Για αυτό χρεοκοπήσαμε.
Όπως επίσης μία μικρή -και φτωχή- χώρα δεν είναι είναι δυνατόν να έχει τρεις τύπους ε/π (AS-322, S-70, NH-90) αντί ένα, και άλλα πολλά.
Σε αυτή την χώρα η αυτοκαταστροφή, η ανοργανωσιά, η μίζα, η υποτέλεια κ.α πολλά πάνε Σύννεφο.

Ανώνυμος 1 Μαρτίου 2013 στις 7:47:00 π.μ. EET  

"Δίνεις εντολή στη ΔΑΣΠ (Διεύθυνση Αμυντικής Σχεδίασης και Προγραμματισμού) και λες στείλε ένα request...εγώ μέχρι και ελικόπτερα τους ζήτησα. Όταν ανέλαβα υπουργός έδωσα εντολή στον Α/ΓΕΑ και τον Α/ΓΕΝ να ζητήσουν αεροπλάνα και πλοία. Μου λένε αυτά που τίθενται εκτός υπηρεσίας και τους είπα όχι θα τους ζητήσετε αυτά που έχουν σε ενεργεία τώρα. Αφού δεν μπορούμε να αγοράσουμε θα μείνουμε στα Α-7; Θα μας πείραζε να πάρουμε π.χ. F-15; Ή σκάφη επιφανείας μεγάλου εκτοπίσματος κατάλληλα για ανοικτές θάλασσες λέω εγώ... Δεν πρέπει να φτάνουμε στην Κύπρο ή την Ανατολική Μεσόγειο;"

"Όταν χρωστάς 400 δις, δεν χάλασε ο κόσμος να τα κάνεις 401 για την άμυνα της χώρας σου με την άμυνα δεν μπορείς να παίζεις αν χάσεις έδαφος το έχασες οριστικά"...

Στρατηγός Φ.Φράγκος

Ανώνυμος 1 Μαρτίου 2013 στις 10:24:00 π.μ. EET  

Πολύ περίεργη όλη η υπόθεση..εξίσου και η σιγή ασυρμάτου από Γερμανία και Η.Π.Α., τι μοιρασιά έχει γίνει άραγες..?

Προβοκάτωρ

Ανώνυμος 1 Μαρτίου 2013 στις 2:53:00 μ.μ. EET  

Το να ζητήσει κάτι ο κάθε Φράγκος από τις Η.Π.Α δεν στοιχίζει κάτι.
Το να στο δώσουν θα στοιχίζει. Και είναι θέμα αν έχουμε λεφτά να το συντηρήσουμε, να το εκσυγχρονίσουμε, αν θα πρέπει να αυξηθεί η πολυτυπία, π.χ στα μαχητικά α/φη (για τα F-15)κ.α
Πιστεύει κανείς πως οι αμερικάνοι θα μας έδιναν A. Burke ?? Μόνο Perry που θα έπρεπε να τα ακουμπήσουμε χοντρά γιατί θα πρέπει να τις εκσυγχρονίσουμε. Αλλά εδώ δεν έχουμε λεφτά για καύσιμα και ανταλλακτικά για τα πλοία, αεροπλάνα κ.α συστήματα.
Τα F-15 και τα Α. Burke μας μάραναν....
Τα F-15 από αυτά που κόβονται στην μέση όταν πετάνε, είναι 25-32 ετών, που για να τα εκσυγχρονίσουμε πρέπει να μπούμε υποθήκη, κ.α. Πάλι καλά που δεν ζητήθηκαν και F-117.....

Ανώνυμος 1 Μαρτίου 2013 στις 10:48:00 μ.μ. EET  

Φιλε ...1 Μαρτίου 2013 - 3:30:00 π.μ. EET

Εγω καταλαβαιμω τι προσκυνημενοι ειναι οι πολιτικοι μας ! Το σιγουρο ειναι οτι δεν πρεπει για τις FREMM να διαλυθει ο υπολοιπος στολος ......τα λεφτα ειναι ελαχιστα και θα πρεπει να αυξηθει ο προυπολογισμος του ΥΠΕΘΑ , οπως και να εχει θα πρεπει να ξεκωλησουν τα αλλα προγραμματα ( υποβρυχια , πυραυλακατοι ) .Αν για λογους διπλωματιας πρεπει να συνεργαστουμε με τους Γαλλους ας αφησουν τους στρατιωτικους να διαπραγματευθουν και να παρουν τα μεγιστα ! Εξαλου το προγραμμα φενεται να κινηται στα προσυμφωνημενα επι Καρα-μαν-αλη! Κατι αλλο οποια φρεγατα και αν αγοραζαμε παλι ενα καινουργιο αντιαεροπορικο δεν θα αγοραζαμε ?????? Δεν καταλαβα τα AEGIS εχουν PATRIOT πανω ??????? Το θεμα ελικοπτερα στην Ελλαδα συμφωνο ειναι γελιο ...........

ΚΟΒΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP