Το "Σύνδρομο του Βιετνάμ" σκοτώνει στο Κουρδιστάν

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Στρατιώτης που υπηρετεί σε επαρχιακό φυλάκιο της κωμόπολης Περβάρι του νομού Σιίρτ, ένας από τους νομούς που oι αντάρτες του ΡΚΚ έχουν ισχυρή παρουσία, σε καθεστώς ψυχολογικής έξαρσης πήρε το ατομικό του τυφέκιο και άρχισε να πυροβολεί τους συναδέλφους του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις στρατιώτες, ενώ ο δράστης αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαριά. Το γεγονός έγινε στις 15:30 της σήμερον, στο φυλάκιο της Στρατοχωροφυλακής στο Ιγνελί (İğneli).

Να σημειωθεί ότι οι στρατιώτες που υπηρετούν στο Βόρειο Κουρδιστάν (ΝΑ Τουρκία) απαγορεύεται να εξέλθουν στις πόλεις και τις κωμοπόλεις της περιοχής, αφ' ενός λόγω του ότι κινδυνεύουν όταν κινούνται οδικώς και αφ' ετέρου λόγο του ότι αντιμετωπίζονται από τον τοπικό λαό εχθρικά και ως στρατός κατοχής.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πολύ κακής ψυχολογικής κατάστασης, που επιδεινώνεται όταν διεξάγονται επιθέσεις από τους αντάρτες ή επιχειρήσεις εναντίον των ανταρτών.

infognomon


Σημ Εν Κρυπτώ : Οι συνεχείς επιχειρήσεις του ΡΚΚ και η διαμορφωμένη κατάσταση στο κατεχόμενο Κουρδιστάν έχει σοβαρές επιπτώσεις στο προσωπικό των ΤΕΔ που υπηρετεί στην περιοχή. Ενδεικτικός της άσχημης κατάστασης είναι ο αριθμός των αυτοκτονιών, με συνολικά 230 αυτόχειρες σε μόλις τρία χρόνια (2010 3 αξιωματικοί/2 δόκιμοι/80 οπλίτες - 2011 2 δόκιμοι/3 λοχίες/65 οπλίτες - 2012  5 αξιωματικοί/6 δόκιμοι/2 λοχίες/62 οπλίτες).  Τα μεχμετζίκ που ζήτησαν ψυχολογική υποστήριξη και μεταφέρθηκαν σε κατάλληλα κέντρα για θεραπεία το ίδιο χρονικό διάστημα, είναι συνολικά 52.000.

Βλέπε σχετικά:Tουρκικό Κουρδιστάν : Καθυστερώντας το αναπόφευκτο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP