Επαναφορά του Ελληνικού γένους ως προϋπόθεση εισαγωγής στις Στρατιωτικές Σχολές

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

H κίνηση των 81 βουλευτών παρακάμπτει την
διστακτικότητα του ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλου.
81 βουλευτές της ΝΔ επαναφέρουν με τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας την προϋπόθεση του Ελληνικού γένους ως προαπαιτούμενου για την εισαγωγή στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ), τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), τις Αστυνομικές Σχολές και τις Σχολές όπου φοιτούν οι κατατασσόμενοι στο Λιμενικό Σώματος. Ο προβληματισμός που υπήρχε στην κυβέρνηση για τις πιθανές αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αλλά και η απαράδεκτη διστακτικότητα που επέδειξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος για μικροπολιτικούς λόγους ξεπεράστηκαν και πλέον κλείνει η κερκόπορτα που άνοιξε το 2010 ο τότε ΥπΕΘΑ Ευάγγελος Βενιζέλος. Η συγκεκριμένη τροπολογία προβλέπει επίσης δυνατότητα εισαγωγής υποψηφίων μη Ελλήνων το γένος στις σχολές για κάλυψη ειδικών αναγκών, οι οποίοι όμως δεν μπορούν να ξεπερνούν τους δύο κατ΄έτος για κάθε σχολή. Το θέμα έχει πάρει εξάλλου το δρόμο της Δικαιοσύνης, καθώς ομάδα πολιτών έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωση της υπουργικής απόφασης του Ευ. Βενιζέλου. Είναι εκπληκτικό πάντως πόσα προβλήματα έχει δημιουργήσει ο σημερινός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ σε όποιο υπουργικό θώκο κι αν βρέθηκε.



strategyreports

19 σχόλια:

komninos 25 Φεβρουαρίου 2013 στις 6:49:00 μ.μ. EET  

Δυστυχώς ο σημερινός ΥΠΕΘΑ επιδεικνύει κατ'επανάληψη ανεπάρκεια, και όχι μόνο για το συγκεκριμένο θέμα.

Φαίνεται ότι η μικροπολιτική οπτική του εφαρμόζεται σε όλα τα θέματα της αρμοδιότητάς του. Ακολουθεί την πετυχημένη τακτική του "κάνω ότι ασχολούμαι με πολλά και τελικά δεν ολοκληρώνω απολύτως τίποτα", που εφάρμοσαν πολλοί προκάτοχοί του στο παρελθόν.

Άλλο ένα τρανό παράδειγμα της οχαδερφιστικής μικροπολιτικής του, είναι η απόφασή του για το θέμα της αύξησης της θητείας.

Αφού τα επιτελεία του εξέφρασαν την δραματική ανάγκη για αύξηση του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων, η απάντησή του ήταν "δεν πρέπει να φορτώσουμε την νεολαία μας με επιπλέον μήνες θητείας"!

Λες και η εθνική ασφάλεια της χώρας είναι κατώτερη από την "διάθεση της νεολαίας μας"! Με τέτοιους ανάξιους πολιτικάντηδες του χειρίστου επιπέδου, δεν έχει απολύτως καμιά προοπτική η χώρα να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Ανώνυμος 25 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:59:00 μ.μ. EET  

Να κανω μια αφελη ερωτηση? Τα περιπου 100 ατομα μη ελληνες που εχουν μπει εως τωρα σε ολα τα σωματα τι θα τα κανουν? θα τα διωξουν?

ΚΛΕΑΝΘΗΣ 26 Φεβρουαρίου 2013 στις 1:15:00 π.μ. EET  

Tα κριτήρια τα οποία θέτει η Πολιτεία για να γίνει κάποιος αξιωματικός δείχνουν με αρκετή ακρίβεια το τι περιμένει το ελληνικό κράτος και κοινωνία από τον Στρατό. Η ποιότητα των τελευταίων καθορίζει κυρίως την συνολική ποιότητα του στρατεύματος, περισσότερο από τα όπλα. Τα κριτήρια εισόδου, παραμονής και εξέλιξης στο Σώμα Αξιωματικών αποτελούν φυσικά πολιτικές αποφάσεις και μέσω αυτών (και άλλων) το Κράτος διαμορφώνει το στράτευμα που επιθυμεί: πειθαρχημένο ελληνικό Δημόσιο Οργανισμό ή πολεμικό όργανο;
Τα υπάρχοντα κριτήρια, όπως αυτό του άρθρου, δυσκολεύουν –επίτηδες- τα ΄΄ματωμένα φλάμπουρα΄΄ του Μηδενιστή αλλά και τις καινοτόμες για την Ελλάδα ιδέες, ακόμη και όταν έχουν αποδειχτεί αλλού στην πράξη. Το ιδεολογικά κυρίαρχο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας έχει αποφασίσει να αποφύγει τον πόλεμο με κάθε κόστος και γι αυτό φαντασιώνεται ένα κόσμο τάχα ανθρωπισμού που δεν υπάρχει. Αυτό φέρνει τον πόλεμο πιο κοντά.

Ανώνυμος 26 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:06:00 π.μ. EET  

Κλεάνθη, σε αυτό που γράφεις, ότι «Το ιδεολογικά κυρίαρχο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας έχει αποφασίσει να αποφύγει τον πόλεμο με κάθε κόστος και γι αυτό φαντασιώνεται ένα κόσμο τάχα ανθρωπισμού που δεν υπάρχει», θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Όπως αφήνεις να εννοηθεί αναφέρεσαι στην Αριστερά. Η Αριστερά λοιπόν, τα γκρουπούσκουλα και οι συσπειρώσεις της, μαζί φυσικά με τα αναρχοαριστεροειδή παραμάγαζα της, δεν αποτελεί την κυρίαρχη ιδεολογία του Ελληνικού λαού. Δεν χρειάζεται να το πάμε μακριά με αναλύσεις επί αναλύσεων διότι μια αναδίφηση στα εκλογικά ποσοστά της τελευταίας πεντηκονταετίας το αποδεικνύει ξεκάθαρα, όσο για τα σημερινά υψηλά ποσοστά της, είναι πασιφανές και γνωστό σε όλους ότι αποτελούν προϊόν αγανάκτησης μέσα στο ευρύτερο κλίμα κατάρρευσης του μεταπολιτευτικού μοντέλου διακυβέρνησης από τους ελληνόφωνους ανελλήνιστους των μονοκομματικών κυβερνήσεων και της ανύπαρκτης αντιπολίτευσης ή της αντιπολίτευσης με τα δεμένα χέρια, αν ήθελε να κάνει κάτι (λέμε τώρα…), όπως ακριβώς τα αντίστοιχα υψηλά της Χρυσής Αυγής και τα χαμηλά του ΚΚΕ, που καταβαραθρώθηκε επειδή επιτέλους ο λαός πήρε πρέφα τι καπνό φουμάρουν εκεί στο Περισσό. Τώρα θα μου πεις γιατί ενώ έπεσε το ΚΚΕ ανέβηκε ο τρισχειρότερος ΣΥΡΙΖΑ, ε τι να κάνουμε, αφού έχουν δικαίωμα ψήφου ακόμη και τα παρατράγουδα της Πάνιας, τι περιμένεις! Η Αριστερά είναι πολύ καλά οργανωμένη, γι’ αυτό και φαίνονται πολλοί ενώ δεν είναι, και επίσης έχει διεισδύσει παντού και στα πάντα όλα, γεγονός που σε συνδυασμό με την νυχθημερόν παρουσία του κάθε αριστερού σε όλα τα ΜΜΕ δίνει την εντύπωση της παντοδυναμίας και κυριαρχίας στα πάντα. Επίσης έχει και πολλά πρόσωπα, σαν βιτρίνες, κρύβεται πίσω από ψευτοοικολογικές οργανώσεις έως συλλόγους αρχαιοελληνιστών, αρχαιολατρών, δωδεκαθεϊστών και νεοπαγανιστών. Ειδικά οι τελευταίοι (πρώην αριστεροί και νυν αριστερίζοντες), όπου στηθεί συλλογή υπογραφών από την οποιαδήποτε αριστερή συσπείρωση για τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας τρέχουν και το ρίχνουν δαγκωτό, και άλλα πολλά (π.χ. ας χτιστούν τζαμιά, βουδιστικοί ναοί κτλ, δεν πειράζει, διότι έτσι θα χτίσουμε και εμείς, σου λένε, ναό του Δία, και φυσικά οι συνέπειες ούτε που τους απασχολούν). Για να μην μακρηγορούμε, αν ψάξεις λιγάκι το θέμα, θα διαπιστώσεις ότι πίσω από τα κόμματα, κομματίδια, γκρουπούσκουλα, συσπειρώσεις, ομάδες πολιτών, forum, κινήσεις και στέκια κινούνται τα ίδια και τα ίδια άτομα, αριστεροί κάθε χώρου, ειρηνιστές, αντιφασίστες, επαναστάτες, αντιρρησίες κτλ επίθετα με τα οποία αυτοπροσδιορίζονται. Οπότε όχι, κυρίαρχη ιδεολογία δεν είναι, στις «καλές εποχές» όλοι αυτοί μαζί ούτε το 8, 9 ή 10% δεν ξεπέρασαν, απλά βρήκαν τις κατάλληλες συνθήκες τόσα χρόνια στην μεταπολίτευση και εξαπλώθηκαν σαν την πανούκλα παντού παρακμάζοντας ό,τι βρέθηκε μπροστά τους. Τρεις και ο κούκος μεν, με αξιοθαύμαστη οργάνωση δε, μόνο που δεν έχουν καταλάβει ότι ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη και ειδικά αυτήν που ονειρεύονται στα όνειρα των θερινών νυκτών τους, που μάλλον βαρυχειμωνιά είναι παρά άνοιξη.

Τόλης Β

ΝΕΣΤΩΡ 26 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:33:00 π.μ. EET  

Η δική μου απορία είναι, ότι από τους 300 μόνο 81 Βουλευτές της ΝΔ ενδιαφέρονται για το θέμα αυτό, οι υπόλοιποι τι γνώμη έχουν και ειδικά τα κόμματα, η Αξιωματική Αντιπολίτευση, ποια είναι η θέση της ? για να ξέρουμε και εμείς.

ΑΧΕΡΩΝ 26 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:35:00 π.μ. EET  

@Κλεάνθη
Χωρίς καμμία πρόθεση διαφωνίας,ἔχω ἀπλῶς να κάνω μία ἐπισήμανση.
Η ἀποστρατιωτικοποίηση,η φλωροποίηση,η γιουσουφακοποίηση στο Ελλαδιστάν,δέν νομίζω ότι εἶναι θέμα ἰδεολογίας,ἀλλά ''ἰδεολογίας''.
Διαπαραταξιακά υπάρχουν κόκκινοι Πάνοι και παρδαλά κατσίκια.
Εἶναι ο κακός εαὐτός της κοινωνίας της πρεμούρας,του ὠχαδερφισμοῦ,της σουλε'ι'μανομανίας,που ἀπεχθάνεται τον δύσκολο δρόμο που εἶναι ο δρόμος του Ελληνισμοῦ.
Παρήγορο βρίσκω,ὄμως,ότι και πάλι διαπαραταξιακά,ἔχει ἀρχίσει να συγκροτείται ένα κίνημα Ελλήνων των ὀποίων ἔχει γυαλίσει το μάτι,ὄπως λέει ο Φκμκ,και οι ὀποίοι ἀντιλαμβάνονται τις προκλήσεις της ἐποχῆς μέσω εθνικοῦ ἐνστίκτου πρωτίστως,και ὄχι με ὄρους ιδολογικοῦ ἀτταβισμοῦ.
Αὐτοί οι ἀφυπνισμένοι,ἄν θέλεις ἀγουροξυπνημένοι Έλληνες,δέν εἶναι βέβαια οι κυρίαρχοι του πολιτικοῦ παιχνιδιοῦ,ἀλλά υπάρχουν,και αὐξάνονται γρήγορα.
Το θέμα βέβαια,εἶναι ἄν θα προλάβουμε να πάρουμε τον κάβο,ἤ θα ρίξουμε το καράβι στα βράχια,ἰδανικοί αὐτόχειρες και ἀνήμποροι μαχητές ἀνακατωμένοι.

Ανώνυμος 26 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:44:00 π.μ. EET  

1. ίσως το πιο ξεφτιλισμένο τουίτ. τί να πω;;; ρατσισμός, ευθυνοφοβία και ψηφοθηρία στο μαξιμουμ.

2. οι 100 επιτυχόντες μπορούν να μπουν στην 2η σχολή προτιμήσεώς τους. υπάρχον σύστημα για τους αποτυχόντες/παραιτηθέντες στις στρατιωτικές σχολές.

3. ο υπεθα πατάει γερά στα βήματα των προηγούμενων. κάνω μια πρόταση και όσο και αν ακούγεται παράξενη έχει βήμα: ας βάλουμε υπεθά αλλοδαπό μισθωτό. αλβανό, καζάκο, χιληανό, ουγκαντέζο δεν με νοιάζει. καλύτερος θα είναι.

τέλος: φίλε Κλεάνθη το 2013 - εποχή σουλειμάν - ο μέσος έλληνας είναι τόσο μπάμιας που κάνει ότι του πουν. μετά απο 30 χρόνια το μυαλό έχει γίνει σφουγγάρι, αμερικανοποιήθηκε και υπακούει (και καλά νομίζει οτι αντιδρά...) σε ότι μλκ σκεφτεί η κάθε βολεμένη απο μκο στις ηγετικές θέσεις της χώρας (το θηλυκό γένος μπήκε επίτηδες)
επειδή η μλκ έχει πιάσει τοπ είναι πανεύκολο να ακολουθήσει άλλο δρόμο ακόμα και αν αυτός είναι 180 μοίρες αντίθετος.
φυσικά θα πρέπει να υπάρξει θέληση απο κάποιον πάνω ψηλά αλλά απο ότι βλέπουμε ακόμα και οι ικανότεροι ευθυνοφοβούν και την σκαπουλάρουν με ελαφρά πηδηματάκια. κρίμα για κάποιους που πέρασαν απο την μεγάλη του γένους σχολή εν ελλάδη (σσε, σι, σνδ). όταν ορκίζονταν κατάλαβαν τί έβγαινε απο το στόμα τους;;;;;

ο πόλεμος θα έρθει και όταν θα μας χτυπήσει την πόρτα και θα είναι με βαριοπούλα. εκεί θα δούμε αν υπάρχει θεός των ελλήνων...

μηδενιστής

Ανώνυμος 26 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:43:00 π.μ. EET  

Το κριτήριο να ισχύει για την είσοδο ΣΥΝΟΛΙΚΑ σε ΕΔ/ΣΑ/ΕΥΠ και όχι μόνο σε παραγωγικές σχολές

enkripto 26 Φεβρουαρίου 2013 στις 2:31:00 μ.μ. EET  

@μηδενιστη

Τον ρατσισμό που τον είδες;

enkripto 26 Φεβρουαρίου 2013 στις 2:34:00 μ.μ. EET  

ΥΓ ας αρχίσουν οι σχολιαστές να φτιάχνουν λογαριασμούς google, ειδικά οι τακτικοί, γιατι έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο κάποιοι να σχολιάζουν με ξένο νικ...

strategy 26 Φεβρουαρίου 2013 στις 3:15:00 μ.μ. EET  

Επειδή διάφοροι φέρνουν ως παραδείγματα τον SACEUR Ναύαρχο James Stavridis ή τον Nαύαρχο Sir George Zambellas του RN για τη μη επαναφορά του Ελληνικού γένους ως προϋπόθεση εισαγωγής στις Στρατιωτικές Σχολές θέλω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις:

1. Οι ΗΠΑ του melting pot και η πρώην αποικιοκρατική, νυν πολυπολιτισμική Μ.Β. δεν έχουν καμμία σχέση με την Ελλάδα που δέχθηκε τεράστια και ανεπιθύμητα κύματα λαθρομεταναστών, στους οποίους η κυβέρνηση ΓΑΠ επιχείρησε να αποδώσει Ιθαγένεια με ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ νόμο.

2. Η συντριπτική πλειοψηφία των αλλοδαπών που έλαβαν την Ιθαγένεια είναι αλβανικής καταγωγής. Προσωπικά θεωρώ απαράδεκτη τη φοίτηση "ελληνοποιημένου" αλβανού στη ΣΜΥ, όσο ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός επιβιώνει με το πιστόλι στο κρόταφο ή όταν διαβάζω ειδήσεις όπως αυτή: http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=194214&catid=4

Και σε τελική ανάλυση, πότε απέκτησαν Εθνική συνείδηση όλοι αυτοί, πριν ή μετά το βιβλίο Ιστορίας της Ρεπούση;

Ανώνυμος 26 Φεβρουαρίου 2013 στις 3:40:00 μ.μ. EET  

Δεν ρωτήθηκε ΣΥΡΙΖΑ/ἜΚΜ/ΒΙΛΑ ΑΜΑΛΙΑ/ΔΕΗ/ΑΔΕΔΥ/ΟΛΜΕ/ΤΑΠ-ΟΤΕ/ΚΕΔΚΕ/ΔΟΕ και ανησυχώ μήπως όταν τους φέρουν στα πράγματα. το καταργήσει και αυτό..

Υ.Γ:Σου το έχω επισημάνει κανά δυο φορές και μάλιστα για έναν που συνήθως γράφει με nickname και _(με "γνώσεις" επί παντός στρατιωτικού θέματος) "άλλοτε" όχι, είμαι αρκετά πεπεισμένος.

Προβοκάτωρ

Ανώνυμος 26 Φεβρουαρίου 2013 στις 3:40:00 μ.μ. EET  

@enkripto

δεν έγραψα ποστ αδερφέ αλλά τουίτ .
έχετε πάρει χαμπάρι τί γίνεται όλη μέρα με το τουίτ του υποψηφίου βουλευτή και νυν Α/ΓΕΕΘΑ; μόνο οι πέτρες δεν τον βρίζουν. σπο πασόκος έγινε ΧΑ σε χρόνο dt

@26 Φεβρουαρίου 2013 - 11:43:00 π.μ. EET

η ΕΥΠ αν δεν έπαιρνε ξένους δεν θα ήταν ευπ αλλά στρατιωτική μονάδα πληροφοριών. άλλη χρήση η μία άλλη η άλλη.

μηδενιστής

Ανώνυμος 26 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:34:00 μ.μ. EET  

Νομίζω ότι κάποιοι εδώ μέσα με τον όρο αριστερά βιάζονται να τα ισοπεδώσουν όλα και να μας βγάλουν "μαρξιστές" η "νεομαρξιστές" η "κρυπτομαρξιστές" με το ζόρι.

Προσωπικά από τότε που θυμάμαι να έχω κριτική σκέψη πάντα θυμάμαι τον εαυτό μου αριστερό - ΟΧΙ όμως με την έννοια που του δίνουμε στην Ελλάδα.

Αριστεροί (σοσιαλιστές) κυβερνούσαν και την Σουηδία και μια χαρά πατριώτες ήταν και η χώρα τους οπλισμένη σαν αστακός ήταν επίσης.

Ενδεχομένως να ήμασταν αρκετά ανόητοι να πιστεύουμε ότι αυτά τα πράγματα είχαν πιθανότητα να εφαρμοστούν και στην Ελλάδα.

Αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα γιατί και η άλλη πλευρά έβγαλε κάτι "φρούτα" άλλο πράγμα...

Γιατί δυστυχώς η Ελλάδα κυβερνήθηκε από ιμιτασιόν αριστερούς και δεξιούς και οι όποιοι νορμάλ υπήρχανε τους φάγανε τα "κτήνη" των πολιτικών σχηματισμών στους οποίους ανήκαν...

Δράκοντας

Ανώνυμος 26 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:53:00 μ.μ. EET  

@Δράκοντα, είπες… Αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα γιατί και η άλλη πλευρά έβγαλε κάτι "φρούτα" άλλο πράγμα...

Δεν ξέρω σε ποιους απευθύνεσαι όταν λες «κάποιοι εδώ μέσα» αλλά εγώ τουλάχιστον το είπα αδερφέ, «ελληνόφωνοι ανελλήνιστοι μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων», ως έκφραση εμπεριέχει έννοιες που ξεκινούν από το τρισάχρηστος και τελειώνουν στο εθνοπροδρότης, μεταξύ αυτών των δύο χωράνε δυο τρεις ντουζίνες άλλες κατηγορίες σε κατηγορητήριο Στρατοδικείου πριν το τρις εις θάνατον και τον τουφεκισμό με συνοπτικές διαδικασίες. Λεπτομερέστερη αναφορά δεν έγινε διότι τα ευκόλως εννοούμενα και γνωστά τοις πάσι μεταπολιτευτικά έπη παραλείπονται προς αποφυγήν σεντονιών, άλλωστε το θέμα μου ήταν η σχεδόν ανέκαθεν «δήθεν αριστερά» στα υπόγεια της οποίας κοιμάται το… προλεταριάτο! Όσο για την τελευταία σου φράση, μεγάλη αλήθεια που ο λαός μας έκανε σαράντα χρόνια να την πάρει είδηση. Κάλιο αργά παρά ποτέ όμως.

Τόλης Β

Ανώνυμος 27 Φεβρουαρίου 2013 στις 5:02:00 μ.μ. EET  

ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕ ΤΣΕΠΕΣ ΠΑΝΤΑ ΓΕΜΑΤΕΣ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΦΥΣΙΝ ΩΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ. ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΩΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ

Ανώνυμος 28 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:56:00 π.μ. EET  

Πάει και αυτό...

Σε απόσυρση της βουλευτικής τροπολογίας που προβλέπει την εισαγωγή σε στρατιωτικές, αστυνομικές και λιμενικές σχολές μόνο όσων είναι Έλληνες στο γένος προχώρησαν οι 84 βουλευτές της ΝΔ που την είχαν καταθέσει.

Ανώνυμος 28 Φεβρουαρίου 2013 στις 2:17:00 μ.μ. EET  

Αντε με το καλο σε 4-5 χρονια οι αστυνομικοι που θα φυλανε Βουλη και πολιτικους θα ειναι Αλβανοι, να τους χαιρονται.
Α και κατι καλο. Να βαλουν Αλβανους στα ΜΑΤ. Να μην εχουμε ενδοιασμους τυπου "Ελληνας ειναι, τη δουλεια του κανει, μανα εχει και παιδια κλπ". Ξενος στρατος θα ειναι, ο Θεος και η ψυχη τους λοιπον.

Ανώνυμος 28 Φεβρουαρίου 2013 στις 9:50:00 μ.μ. EET  

"Είμεθα έθνος ανάδελφον" ή "Μια χώρα απέραντο τρελοκομείο"...Τη βιομηχανία αθλητών-αξιωματικών εκ του σιδηρού παραπετάσματος την ξεχάσαμε; Ξεκαθάρισε πρώτα ποιοί θα παίρνουν την υπηκοότητα αφού σταματήσεις λαθρομετανάστευση. Όπως πάντα σοβαρές αποφάσεις λαμβάνονται στο πόδι;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP