Άρνηση αποδοχής των επιθετικών ελικοπτέρων Τ-129 από τον Τουρκικό Στρατό

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Σοβαρά τεχνικά προβλήματα για το Τ-129
Ο Τουρκικός Στρατός απέρριψε την αποδοχή των πρώτων 5 επιθετικών ελικόπτερων Τ129Α βασικής διαμόρφωσης λόγω σημαντικών τεχνικών προβλημάτων. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Cumhuriyet, τα ελικόπτερα δεν εκπληρώνουν τις συμβατικές προδιαγραφές στις επιδόσεις «βάρος», «ισορροπία» και «δόνηση» ενώ παράλληλα αφήνονται υπονοούμενα για μίζες στη συγκεκριμένη προμήθεια, μετά και τις πρόσφατες αποκαλύψεις για δωροδοκία της ινδικής κυβέρνησης από την ιταλική Finmeccanica. Ειδικότερα αναφέρεται πως το ελικόπτερο εμφανίζει ανισομερή κατανομή βάρους μεταξύ εμπρόσθιου και οπίσθιου τμήματος, η τεχνική επίλυση του οποίου απαιτεί προσθήκη βάρους με αποτέλεσμα δραματικές επιπτώσεις στις επιδόσεις πτήσης. Το δημοσίευμα επισημαίνει χαρακτηριστικά πως το αυξημένο όριο βάρους καθιστά τα ελικόπτερα αναποτελεσματικά για επιχειρήσεις στους ορεινούς όγκους της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Σημειώνεται πως αντίστοιχο πρόβλημα εμφανίστηκε και στα Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη (UAV) ANKA λόγω μεγάλου βάρους του αισθητήρα AselFLIR-300 που εξοπλίζει και τα μελλοντικά επιθετικά ελικόπτερα του Τουρκικού Στρατού.

strategyreports

8 σχόλια:

Ευστάθιος Παλαιολόγος 23 Φεβρουαρίου 2013 στις 6:24:00 μ.μ. EET  

Μάλλον ΑΝΚΑ και Τ129 θα πρέπει να κάνουν δίαιτα...

komninos 23 Φεβρουαρίου 2013 στις 7:01:00 μ.μ. EET  

Προτείνω άμεσα στην ελληνική κυβέρνηση, να κάνει αίτημα στην Ιταλική κυβέρνηση για "ενοικίαση ή δωρεάν παραχώρηση επιθετικών ελικοπτέρων Τ129Α"!

Από άχρηστα και πλήρως ανενεργά οπλικά συστήματα, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν την μεγαλύτερη πείρα παγκοσμίως. Λίγα ακόμα όπλα λοιπόν, στο νεκροταφείο "σύγχρονων - ανενεργών" οπλικών συστημάτων που ονομάζεται "Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις"....

Ανώνυμος 23 Φεβρουαρίου 2013 στις 7:46:00 μ.μ. EET  

Επειδή αδυνατείτε προφανώς να κατανοήσετε την τεχνική πολυπλοκότητα των εν λόγω προβλημάτων, καλό θα είναι να είστε πιο συγκρατημένοι ως προς την περιφρόνησή σας.

Vangelis M. 23 Φεβρουαρίου 2013 στις 8:37:00 μ.μ. EET  

Ειναι συχνο νεα συστηματα να εμφανιζουν προβληματα που στην συνεχεια συνηθως επιλυονται. Η Τουρκια απο την στιγμη που αποφασισε να παραγει εγχωρια οπλικα συστηματα κινειται προς την σωστη κατευθυνση και καποιες αποκλισεις δεν πρεπει να την σταματουν. Αν στηριξουν με επιμονη και συνεπεια την αμυντικη παραγωγη τους και δεν εχουν λαμογιες και αρπαχτες αργα ή γρηγορα θα τα καταφερουν... Οσο αφορα εμας το εθνικο σπορ της αρπαχτης δεν θα επιτρεψει στην αμυντικη βιομηχαμηχανια μας να αναπτυξει εστω και ενα συμφωνο με τις προδιαγραφες και σε λογικη τιμη σουγια...

Ανώνυμος 23 Φεβρουαρίου 2013 στις 8:52:00 μ.μ. EET  

Τα μισά να κατασκευάζαμε από ότι αυτοί ή έστω την βούληση και την προσπάθεια που καταβάλουν να γίνουν ανεξάρτητοι και θα το καταφέρουν αργά η γρήγορα και δεν θα μεμψιμοιρούσαμε σήμεροις..

Προβοκάτωρ

Ανώνυμος 23 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:57:00 μ.μ. EET  

Οταν προσπαθείς να παράγεις ΕΕ/Π που θα ήθελες να κάνουν ότι τα ΑΗ-64 και Tiger και πας να το κάνεις με ελαφρύτερο σκάφος, είναι σίγουρο ότι δεν θα βγει εντος προδιαγραφών...είναι κάτι σαν το βαθμό απόδοσης των τζακιών - ο καθε κατασκευαστής τάζει φοβερό ποσοστό αλλά στην πράξη πρέπει να γίνουν πολλά για να φτάσεις σε ενα αποδεκτό επίπεδο.
Μπορεί να αποκτήσουν και θα την αποκτήσουν τελικά την τεχνογνωσία κατασκευής - πλην όμως το κόστος ανα μονάδα θα εκτοξευτεί και ακόμη πιο σίγουρα θα καθυστερήσουν σημαντικά οι παραδόσεις, με ότι αυτό συνεπάγεται για την μαχητική ικανότητα των γειτόνων.

Vangelis M. 24 Φεβρουαρίου 2013 στις 1:29:00 μ.μ. EET  

Η Τουρκια με πληθυσμο περιπου στα 80 εκ. ειναι μια μεσαια χωρα. Αν καταφερει να ανεβασει και το βιοτικο της επιπεδο λογικο ειναι να επιχειρησει να αναπτυξει σε μεγαλο βαθμο την δικη της αμυντικη βιομηχανια. Ετσι κατα την γνωμη μου κινειται στην σωστη κατευθυνση.

Φυσικο ειναι οι πρωτες προσπαθειες να μην δωσουν αριστα αποτελεσματα αλλα συμφωνα με το οτι ειναι ορατο αυτη την στιγμη η Τουρκια δεν απειλειται απο κανεναν (το αντιθετο μαλιστα απειλει τουλαχιστον εμας και την Κυπρο), επομενως εχει την πολυτελεια της αποτυχιας του πρωταρη. Με μια σωστη και λογικη διαχειρηση του ζητηματος της αναπτυξης και παραγωγης οπλικων συστηματων αργα ή γρηγορα θα τα καταφερουν. Αν μαλιστα το προβλημα ειναι μονο στο βαρος των σκοπευτικων μπορουν να το λυσουν μειωνοντας εστω τις επιδοσεις (ειπαμε σοβαρη ορατη απειλη δεν αντιμετωπιζουν).

Με το προγραμμα αυτο θα εχουν την τεχνογνωσια και την εμπειρια το επομενο ελικοπτερο που θα παραγουν να ειναι ισως και ολοκληρο δικο τους και μαλλον πολυ αξιολογο σαν οπλικο συστημα.

Ανώνυμος 25 Φεβρουαρίου 2013 στις 9:30:00 π.μ. EET  

@23 Φεβρουαρίου 2013 - 7:46:00 μ.μ. EET

επειδή στην ελλάδα μαζεύουμε μόνο πατάτες και δεν έχουμε ιδέα απο ηλεκτρονικά, ούτε έχουμε καν σχόλια, όντως δεν καταλαβαίνουμε πώς και δεν χώρεσαν όλα αυτά μέσα στο σασί ελαφρού ελικοπτέρου...μα γιατί;;;; αφού οι τούρκοι είναι γνωστοί κατασκευαστές και εφευρέτες!!!! χαχαχαχαχαχα

η περιφρόνησή δεν είναι ως προς το ελικόπτερο - που είναι ιταλικό και πετάει απο το 1992 στην σομαλία επιτυχημένα σε πολεμικές αποστολές - αλλά ως προς τη φυλή που νομίζει οτι με αφήνοντας χαίτη και χτυπώντας τατουάζ θα γίνουν ιταλοί και αυτοί και θα φτιάξουν ελικόπτερα και αεροπλάνα ενώ ακόμα δεν έχουν χαρτί υγείας στο 80% του πληθυσμού.

μηδενιστής

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP