Eμπιστευτικά έγγραφα σε κοινή θέα;

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Στην κατηγορία "κοινοβουλευτική δραστηριότητα" της ιστοσελίδας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δημοσιεύεται εμπιστευτική αναφορά με ημερομηνία 10 Φεβρουάριου 2010 της Διεύθυνσης Διαβιβάσεων του ΓΕΣ που δόθηκε συνημμένη ως απάντηση σε βουλευτές. Το έγγραφο αφορά την εγκατάσταση κεραίας επικοινωνίας του Συστήματος Επικοινωνιών Ζώνης Μάχης (ΣΕΖΜ) "ΕΡΜΗΣ" στην 79 ΑΔΤΕ (Σάμος) αναφέροντας κάθε λεπτομέρεια.

Αφού το έγγραφο έχει διαβάθμιση, πως είναι δυνατόν να δημοσιεύεται ελαφρά τη καρδία στο διαδίκτυο; Και αφού βγήκαν όλα στη φόρα, γιατί δε δημοσιεύονται και οι συνημμένες φωτογραφίες με τις "λεπτομέρειες του χώρου" κύριοι του υπουργείου;

strategy-geopolitics

6 σχόλια:

kostakoutas 24 Φεβρουαρίου 2010 στις 2:28:00 μ.μ. EET  

Αφου είπε ο ΓΑΠ,ολα σο διαδίκτυο!!
Ε τώρα τι σας κάνει εντύπωση;

Ανώνυμος 24 Φεβρουαρίου 2010 στις 4:45:00 μ.μ. EET  

Η ανικανότητα και το επάγγελμα του Γιωργάκη...ο ερασιτεχνισμός. Χέρι-χέρι σ' αυτήν την προσπάθεια και ο Δ. Βερύκιος με το άρθρο του σήμερα στο Έθνος. Έβγαλε λίστα με όλες τις μονάδες και υπομονάδες στον Έβρο και στα βόρεια σύνορά μας και πόσες υπηρεσίες εκτελούν οι οπλίτες εκεί. Ήμαρτον!!! Όταν υπηρετούσαμε μέχρι και το χαρτί με τις υπηρεσίες καίγαμε κι έχουμε τον γνωστό Βερύκιο να τα δημοσιεύει; Αυτά δεν είναι για πρόστιμα;;;

Ανώνυμος 24 Φεβρουαρίου 2010 στις 5:12:00 μ.μ. EET  

opengov πλήρης διαφάνεια

Ανώνυμος 24 Φεβρουαρίου 2010 στις 10:55:00 μ.μ. EET  

ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΑΚΟΜΑ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ GAP ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ (ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΟΠΑΠ κλπ) ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.
ΟΜΟΙΩΣ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΕΡΙΕΡΓΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ, ΣΑΝ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Η Ο.Λ.Μ.Ε. ΣΤΟ ΑΠΟ 8-Ιαν-2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (http://olme-attik.att.sch.gr/files/annolmε/idiotes08012010.pdf).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΤΟ "ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΨΥΧΡΑΙΜΟ" ΥΠ.ΕΘ.Α. ΧΑΛΑΡΑ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ, ΑΦΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΗΜΕΤΕΡΩΝ. ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΑΛΛΟΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΗΣΣΟΝΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ.

ΑΛΗΘΕΙΑ ... ΟΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ - ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠOTE ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ?

strategy 25 Φεβρουαρίου 2010 στις 12:36:00 μ.μ. EET  

Το έγγραφο παραμένει ως έχει αλλά απαλείφθηκε η διαβάθμιση "Εμπιστευτικό" και ο βαθμός προτεραιότητας "Επείγον". Ας ελπίσουμε τουλάχιστον να είναι περισσότερο προσεκτικοί στο μέλλον.

Billy 2 Μαρτίου 2010 στις 11:25:00 μ.μ. EET  

Ρε παιδιά αφού ξέρουμε τώρα στην τερατολόγο Ελλάδα και πατρίδα της κάθε υπερβολής, πώς γίνεται η διαβάθμιση των εγγράφων. Ακρως Απόρρητο (ΕΧ) η αίτηση αδείας. Κάποια φανταρίνα που το χτύπησε το ονόμασε Εμπιστευτικό γιατί της προκαλούσε εμπιστοσύνη...ο τίτλος.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP