Διάλογος με έναν ΕΠ.ΟΠ

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Του Μάνου Ηλιάδη,ΚτΕ

3 σχόλια:

Ανώνυμος 27 Φεβρουαρίου 2010 στις 11:05:00 μ.μ. EET  

Μερικές επιπλέον επισημάνσεις στα λεγόμενα του αγαπητού ΕΠΟΠ:
Σε περίπτωση κρίσης, οι μονάδες καλύπτουν τα κενά τους με εφέδρους.Ακόμη και αν υποθέσουμε ότι προσλαμβάνονται 100.000 ΕΠΟΠ, επαρκούν για τις ανάγκες παρατεταμένης σύρραξης;
Από πού θα καλυφτούν οι απώλειες των πρώτων ημερών, των μονάδων που θα σηκώσουν το βάρος των επιχειρήσεων; Από ανθρώπους που δεν θα έχουν ξαναδεί όπλο;
Πώς να μην έχουν αισθήματα απέχθειας για τη θητεία οι νέοι, όταν η μόνη υπηρεσία που επιτελούν είναι τρελές σκοπιές και αγγαρείες;
Με την αναγκαιότητα της ύπαρξης επαγγελματιών οπλιτών ουδείς διαφωνεί, με την πλήρη απαξίωση της θητείας από κάθε άποψη,διαφωνώ.
Γιατί το να υπηρετείς την πατρίδα είναι δικαίωμα και όχι υποχρέωση.
Γιατί αν ήθελαν, ακόμη και με την 9μηνη θητεία, με το κατάλληλο πρόγραμμα εκπαίδευσης, πλούσιο σε δραστηριότητες και ενδιαφέροντα, με συνεχείς μετεκπαιδεύσεις μετά την απόλυση, θα είχαμε αξιόμαχη εφεδρεία και πλούτο έμψυχου υλικού.

Ανώνυμος 28 Φεβρουαρίου 2010 στις 1:37:00 π.μ. EET  

Για πια αξιολόγηση μιλάει ο φίλος ΕΠ.ΟΠ? Για πια τεστ?

Γι' αυτά που συμπληρώνονται ώστε όλοι να πληρούν τις προδιαγραφές?

Ανώνυμος 2 Μαρτίου 2010 στις 1:34:00 π.μ. EET  

7/10 εποπ στις μονάδες νομίζουν ότι είναι στρατηγοί και οι κληρωτοί σκλάβοι τους. Αν δεν είχαν λιώσει οι κληρωτοί σε σκοπιές, αγκαρίες, γραφεία, κτλ δε θα δούλευε τίποτα. Στη μονάδα οι επόπ κάνανε 3-4 υπηρεσίες το μήνα και γκρινιάζανε και εμάς μας πήγαινε 4/1 στα καλά μας. Εκτός του ότι δεν μπορούσαν να πάρουν τα πόδια τους από τα κιλά και τα τσιγάρα ακόμα και στην άσκηση στο 12ήμερο κρυβόντουσαν να μην κάνουν υπηρεσίες και κάναμε εμείς και τις δικές τους...Τραγικές καταστάσεις... 3/10 ήταν σωστοί και συνήθως αυτοί που είχαν περάσει από ειδικές δυνάμεις...Οι υπόλοιποι χείριστοι δημόσιοι υπάλληλοι. Αν δεν υπήρχε το φιλότιμο των κληρωτών θα το είχαμε κλείσει το μαγαζί.

2007 Α ΕΣΣΟ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP