Ίμια στην οικονομία..

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Του Στάθη, από το σημερινό "Παρόν"

"Απώλεια μέρους της εθνικής κυριαρχίας". Τόσο απλά, με πέντε αθώες λεξούλες, μας ανακοινώθηκε προχθές ότι χωρίς να το καταλάβουμε και χωρίς να ανοίξει μύτη (εκκωφαντική σιγή από τα καθεστωτικά ΜΜΕ..), παραχωρήσαμε σε ξένο διευθυντήριο το τιμόνι της χώρας. Κόντρα στο Σύνταγμα,κόντρα στην λαϊκή εντολή, με υπόγειες συνεννοήσεις και -όπως φαίνεται- χωρίς να έχει εξασφαλίσει έστω και ένα ευρώ μέχρι στιγμής, ο πρωθυπουργός από την Μινεσότα μας μετέτρεψε με το μαγικό ραβδάκι της 4μηνης αδράνειας από πολίτες, σε υποτελείς του ΔΝΤ.

Μυστικές διαπραγματεύσεις εφ'όλης της ύλης για το Αιγαίο, απόδοση ιθαγένειας σε εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες, ακρωτηριασμός των Ελληνικών ΕΔ και κηδεμονία απο το ΔΝΤ και τις Βρυξέλες. Όλα αυτά εντός μόλις 4 μηνών. Και έπεται συνέχεια...

5 σχόλια:

Ανώνυμος 14 Φεβρουαρίου 2010 στις 4:11:00 μ.μ. EET  

Δηλαδή οι 4 μήνες αδράνειας μας οδήγησαν σε "Απώλεια μέρους της εθνικής κυριαρχίας"? Τα 20 έτη που εθελοτυφλούσαμε όλοι απέναντι στην διαφθορά, στην αναξιοκρατία ή στην έλλειψη οποιουδήποτε μακροχρόνιου σχεδιασμού (άμυνα-οικονομία-εξωτερική πολιτική κλπ) δεν έχουν σχέση? Η αναφερόμενη απώλεια κυριαρχίας δεν έχει επέλθει ,ακόμα πιο ουσιαστικά, με την εκ των πραγμάτων αποδοχή των γκρίζων ζωνών (ρωτήστε και τους Καλύμνιους πόσα χρόνια δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν την περίοδο της τσιπούρας ), τον μη καθορισμό ΑΟΖ με την Κύπρο, την μη επέκταση των χωρικών υδάτων έστω σε 10nm, τις ως μάνα εξ ουρανού μειώσεις της θητείας (που έτσι που υπηρετείται τώρα και να καταργούνταν… ), την μη ανάπτυξη εθνικού δόγματος άμυνας (ας συνεχίσουμε ως το 2050 να έχουμε στατικές μονάδες άμυνας στα νησιά και όχι μονάδες πλήρως αμφίβιες ικανές να μεταφέρουν το κέντρο βάρους στις εκτεταμένες και ιδιαίτερα βιομηχανοποιημένες μικρασιατικές ακτές )κλπ κλπ?
Επιτέλους ας σταματήσουμε να έχουμε μυωπικές προσεγγίσεις... Εάν η χώρα μας δεν αναπτύξει ,καλώς εννοούμενη, γραφειοκρατία έρχονται και τα χειρότερα. Για πόσο ακόμα θα εξαρτάται ο καθορισμός της πορείας της χώρας από τον ανά 4ετία και κρατικό μηχανισμό?

enkripto 14 Φεβρουαρίου 2010 στις 4:38:00 μ.μ. EET  

Δηλαδή οι 4 μήνες αδράνειας μας οδήγησαν σε "Απώλεια μέρους της εθνικής κυριαρχίας"?

με μια λέξη; ναι

το γιατί μπορείς να το διαβάσεις εδώ για οικονομία χώρου
http://www.antinews.gr/?p=34348

Ανώνυμος 14 Φεβρουαρίου 2010 στις 5:13:00 μ.μ. EET  

http://taxalia.blogspot.com/2010/02/relax-greeks-are-doing-fine.html

Αριστοτέλης 14 Φεβρουαρίου 2010 στις 6:06:00 μ.μ. EET  

"εν κρυπτώ"
Έχω την εξής ερώτηση

"Μήπως θα ήταν καλύτερα να δηλώσουμε πτώχευση; Στάση πληρωμών";

Μόνο τα 12δις που δεν θα πληρώνουμε για τόκους φτάνουν.

Θα μας αποκλείσουν από τα φόρουμ, από το παγκόσμιο γίγνεσθαί; και τι έγινε; μήπως και έτσι όπως είμαστε ποιος μας παίρνει στα σοβαρά;

Και κάτι άλλο: Μήπως πρέπει να αλλάξουμε τα ευρώ σε δολάρια;

kostakoutas 14 Φεβρουαρίου 2010 στις 7:02:00 μ.μ. EET  

δεν γίνεται να πτωχευσουμε φίλε μου,ούτε να βγούμε απο Ευρωζωνη.
Σύμφωνο σταθερότητας,Μάαστριχ,κλπ κλπ κλπ...
Θα μας γδάρουν κυριολεκτικά.
Και σε δέκα χρόνια(κι αν δεν εχει διαλυθεί το σύμπαν)θα δούμε τι γίνεται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP