Μακεδονομάχος 2010 : Αλλαγή τοποθεσίας διεξαγωγής

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Δελτίο τύπου της ΛΕΦΕΔ

Το διοικητικό συμβούλιο της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων επιθυμεί να ενημερώσει όλους τους τυχόν ενδιαφερόμενους ότι, η άσκηση/στρατιωτικός αγώνας ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2010 μετά από συγκεκριμένες εξελίξεις που ουδεμία σχέση έχουν με την λέσχη, θα αλλάξει τοποθεσία διεξαγωγής. Αντί να πραγματοποιηθεί όπως και τα δύο προηγούμενα έτη στην ευρύτερη περιοχή της Ρεντίνας, θα λάβει χώρα στην περιοχή Κασσάνδρα της Χαλκιδικής και συγκεκριμένα πλησίον της Νέας Φώκαιας στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων Σκούρα αλλά και στις γύρω περιοχές. Το υπόλοιπο πρόγραμμα των αγώνων παραμένει ως έχει (ημερομηνία διεξαγωγής, πρόγραμμα αγώνων, αγωνίσματα).
Δυστυχώς ο ΕΣ μας απάντησε ότι λόγω πολαπλών δραστηριοτήτων δεν μπορεί να μας συνδράμει σ'αυτά που του ζητήσαμε ούτε καν να μας παραχωρήσει τον χώρο του "ορεινού" στην Ρεντίνα και μας ευχήθηκε καλή επιτυχία στην προσπάθεια μας. Τους ευχόμαστε από βάθος καρδιάς το αυτο.
Ταπεινή μας άποψη όμως είναι ότι δεν νοείτε σε περιόδους όπως αυτή που διανύουμε τώρα, να μην υπάρχει η αυτονόητη υποστήριξη του ΥΠΕΘΑ της χώρας στους ενεργούς έφεδρους οι οποίοι προσπαθούν να εκπαιδευτούν και να προσφέρουν. Όταν απλοί Έλληνες στερούν χρόνο και χρήμα από τους ευατούς τους και τις οικογέννειές τους απλά για να προσφέρουν ανιδιοτελώς στην ασφάλεια και την προστασία της χώρας τους, η λογική προτάσει ότι οι φυσικοί προϊστάμενοι μας σε καιρό πολέμου ή καταστροφών θα έπρεπε να προσφέρει τα αυτονόητα αλλά φεύ.

Στην χώρα μας προφανώς δεν υπάρχει χώρος για εθελοντές και ενεργούς πολίτες οπλίτες που η κινητήριος δύναμή τους είναι απλά η αγάπη για την Πατρίδα και η θέληση τους για προσφορά. Καλούμε λοιπόν όλους τους εφέδρους, τους πολίτες οπλίτες αυτής της χώρας, να συμετέχουν στον φετινό ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟ έτσι ώστε να αποδείξουμε ότι αυτό που απεγνωσμένα προσπαθούν να απαξιώσουν εδώ και χρόνια, υπάρχει!
Μεγάλη τιμή αλήθεια να είναι κάποιος Πολίτης-Οπλίτης αυτού του ΕΘΝΟΥΣ.
Τιμή και δόξα στην εφεδρεία!

Για να δηλώσετε συμμετοχή κατεβάστε το παρακάτω έντυπο ,και αφού το εκτυπώσετε συμπληρώστε τα στοιχεία σας υπογράψτε και στείλτε το με τηλεομοιοτυπία (FAX) στην ΛΕΦΕΔ.( 2310 517 028)

Δήλωση Συμμετοχής Word

14 σχόλια:

Ανώνυμος 18 Φεβρουαρίου 2010 στις 10:03:00 μ.μ. EET  

το ΚΚΕ και ο Μπεγλίτης έκαναν το θαύμα τους..

Νήμα 18 Φεβρουαρίου 2010 στις 10:35:00 μ.μ. EET  

Τι ''κυβέρνηση'' ΚΑΙ ΑΥΤΉ.
!ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!
'Αντί να υποστηρίζουν τέτοιες κινήσεις τις θάβουν.

Κάτσε να είσασταν καμιά ΜΚΟ, ή κανένα κουκουλοφόρο τσογλάνι/πρακτορόπουλο και εκεί να έβλεπες βοήθεια.

Στην ΛΕΦΕΔ τι άλλο. ΕΥΓΕ και συνεχείστε.

Νήμα

kostakoutas 19 Φεβρουαρίου 2010 στις 1:43:00 μ.μ. EET  

πω πω ξιπασμος...

Ανώνυμος 19 Φεβρουαρίου 2010 στις 6:25:00 μ.μ. EET  

Ο Ελληνικός στρατός, στον οποίο υπηρέτησα σαν έφεδρος αξιωματικός, τρείς φορές με κάλεσε για εκπαίδευση μεχρι την ένταξη μου στις εφεδρείες με λευκό απολυτήριο με βολές κ.α. (που θα μπορούσε να ήταν απείρως πιο ουσιώδεις κατά την άποψή μου). Διαφωνώ με το πνεύμα ότι άδικα δεν διαθέτει εγκαταστάσεις κλπ. Δεν μπορεί να συνταχθεί με οργανώσεις και εθελοντές και σωστά πράτει! Αν η πατρίδα μας χρειαστεί, το γεναίο της ψυχής του Έλληνα στρατιώτη αρκεί! Θα ομολογήσω στην ανεπάρκεια και καλύτερη οργάνωση των συγκροτημένων από αυτόν μετεκπεδεύσεων. Οι ήρωες, πάντοτε σε δύσκολες για το έθνος χρόνους, ήταν πάντα άγνωστοι και ασήμαντοι άνθρωποι που έβγαλαν το μεγαλείο της Ελληνικής φυλής. Καλό paint ball.

Ανώνυμος 19 Φεβρουαρίου 2010 στις 10:26:00 μ.μ. EET  

Ανωνυμε 6:25:00 θα θεωρούσα το σχόλιο σου καλοπροαίρετο αλλά το "Καλό paint ball." μάλλον φανερώνει τις πραγματικές προθέσεις σου και πραγματικά λυπάμαι για την κατάντια ενως Έφεδρου Αξιωματικού όπως ισχυρίζεσαι ότι είσαι. Αν και ήδη το γνωρίζεις να σε ενημερώσω ότι ο Ελληνικός Στρατός εδώ και δύο χρόνια διέθεσαι και εγκαταστάσεις και φιλοξενεία και υποστήριξη. Κατα την γνώμη σου λοιπόν κακώς έπραξε?
Το "γενναίο της ψυχής του Έλληνα στρατιώτη αρκεί"?
Αλήθεια?
Τότε να καταργήσουμε και την θητεία?
Αφού λοιπόν κατα την γνώμη σου "Αρκει το γενναίο της ψυχής" γιατί να εκπαιδευόμαστε?
Και αν δεν το κατάλαβες για εκπαίδευση εφέδρων (πολύ απαιτιτική μάλιστα) πρόκειτε και όχι για αγώνες paintball.

Νήμα 19 Φεβρουαρίου 2010 στις 10:56:00 μ.μ. EET  

''Αν η πατρίδα μας χρειαστεί, το γεναίο της ψυχής του Έλληνα στρατιώτη αρκεί!''

Κι εμείς υπηρετήσαμε κύριε 'Εφεδρε Στρατηγέ και σε δυνατή μονάδα ως έφεδροι ΣΡΑΤΙΏΤΕΣ. Αλλά μπορούμε να ξεχωρίσουμε ότι δεν βλάπτει να υπάρχει η ΛΕΦΕΔ και η κάθε ΛΕΦΕΔ. !ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ!

''Δεν μπορεί να συνταχθεί με οργανώσεις και εθελοντές και σωστά πράτει! ''
Γιατί δεν μπορεί ΤΩΡΑ και πριν μπορούσε. Τι άλλαξε; 'Εχουμε πλεόνασμα ειρήνης ;
'Ισα-ίσα θα όφειλε να προωθεί τέτοιες ενέργειες και να τις υποστηρίζει.
Εύχομαι να μην σε έχω αξιωματικό κάπου/κάποτε αφού απ'ότι φαίνεται δεν μπορείς να δεις τα αυτονόητα.

Το paint-ball δεν χρειάζεται να πάς στην ρεντίνα να το κάνεις *τον παίζεις και σε video game*. Αλλά τι να λέμε τώρα... την πικροχολίαση αλλού!
Νήμα

enkripto 19 Φεβρουαρίου 2010 στις 11:05:00 μ.μ. EET  

να πέσουν οι τόνοι παιδιά, δεν είμαστε αντίπαλοι..

με την φαγωμάρα χαίρονται μόνο οι απέναντι

Νήμα 19 Φεβρουαρίου 2010 στις 11:27:00 μ.μ. EET  

εντάξει εν κρυπτώ. σωστά το λές.

Ανώνυμος 20 Φεβρουαρίου 2010 στις 1:28:00 μ.μ. EET  

Δεν επανέρχομαι για να απαντήσω παρά τα πικρόχολα σχόλια ορισμένων. Απλά να προσθέσω μια εμπειρία εκπαιδευτικής αντίληψης. Λαμβάνοντας μέρος σε εκπαιδευτική βολή επειδή εκτέλεσα με μεγάλη ευστοχία βολές με πιστόλι 0,45 και FN στη συνέχεια μαζί με άλους δύο εκπεδευόμενους μας δόθηκαν πολυβόλα με διαταγή του ταξίαρχου που είχε έλθει να εποπτέυσει. Τα στήσαμε και καμαρωτοί (λόγω ευστοχίας στις προηγ. βολές) τραβήξαμε τη σκανδάλη. Χαμός. Στην αρχή παρατεταμένες ριπές μετά βελτίωσα την ευστοχία μου με μικρότερες ριπές. Η πλαγιά του λόφου που κτυπούσαμε γέμισε σκόνη σε σημείο που δεν βλέπαμε πια τους στόχους. Όταν κατακάθισε το κουρνιαχτό είχαμε ξυλώσει δύο από τα μαδέρια των στόχων, όμως δεν χρειάσθηκε η κρύπτη να μας ενημερώσει, ήταν προφανές ότι οι περισσότερες από τις μισές σφαίρες χτένισαν τη πλαγιά αντί να βρούν το χαρτί του στόχου. Ο ταξίαρχος ειρωνικά μας είπε "κλωτσάει έ;" Η περιφάνεια για τις ικανότητές μας είχε γίνει σκόνη, όμως, φοβερή η πρώτη εμπειρία με το κροτάλισμα του πολυβόλου και ήταν απίστευτα απολαυστικό να γαζώνεις τα πάντα στο πεδίο βολής. Η γνώση όμως ήρθε σχεδόν αμέσως μετά. Ο ταξίαρχος διέταξε να πάμε όλοι οι εκπαιδευόμενοι στις κρύπτες (εκεί που γυρίζουν οι στόχοι κάτω από το έδαφος) και τους αξιωματικούς βολής να βάλουν με τα πολυβόλα.
Τότε πήραμε μάθημα ζωής. Οι σφαίρες κτύπαγαν το τσιμέντο και ο συριγμός τους, ένα "...τσανγκ" δεν τον ξεχνώ, έκανε τη αδρεναλίνει να στάζει. Ο υπόκωφος ήχος άλλοτε όταν κτυπούσαν το χώμα ήταν η χροιά της φωνής του ίδιου του θάνατου. Πολοί παρά το ότι ήμασταν στην κρύπτη καλύφθηκαν στις γωνίες στα άκρα. Μαζί με ένα άλλο παιδί μείναμε στήλη άλλατος, ποτέ δεν καταλάβαμε το γιατί όσο και αν το συζητήσαμε ύστερα. Δύο ολόκληρα λεπτά, εκατοντάδες ήχοι που έμειναν στη μνήμη σαν χαρακιές.
Γυρίζοντας στη γραμμή βολής στα 500μ. ο ταξίαρχος με σοβαρό ύφος είπε: "... τώρα μάθατε τη δύναμη της ψυχής όταν οι πατεράδες σας φώναζαν αέρα και επιτίθεντο στα πολυβόλα των Ιταλών." Αυτό είπε κι έφυγε.
Αυτό που έχω να σας μεταφέρω λοιπόν είναι ότι όταν οι σφαίρες σφυρίζουν, μετράει η καρδιά και όχι τα μπράτσα για να μη μιλήσω για κατουρημένα παντελόνια από μπρατσαράδες. Γι αυτό σε κάποιες περιοχές του πλανήτη οι σιδηρόφρακτες μεραρχίες με τα hi-tech όπλα τα βρίκουν σκούρα. Βιετνάμ, Αφγανιστάν κ.α. σύγχρονοι πόλεμοι. Κάποιες βόμβες αερίου με πυροκροτητή καθυστέρησης έφαγαν πολλά παλικάρια στα bunkers του Ιράκ για να μην επεκταθώ σε άλλα hi-tech όπλα που πολύ σωστά ο Ελληνικός στρατός αποφάσισε επιτέλους να εκπαιδεύσει μόνιμο προσωπικό. Εξαίρετη η ακτίνα βολής του Firtina αλλά αν αυτοί που τα επανδρώνουν δεν το λέει μέσα τους, θα τρέχουν να περάσουν το βόσπορο με χίλια. Μυαλό, ψυχραιμία και κότσια κερδίζουν τις μάχες, όχι οι αριθμοί, ούτε τα commanda ούτε τα κουμάντα. Και μια και το έχεται πολύ ωραία αναρτήσει δέστε και το βίντεο με τον Αβέρωβ στα Δαρδανέλια.
Και να καταλήξω: Ο Ελληνικός στρατός δεν έχει ανάγκη εκπαίδευσης γκρίζων λύκων και γαλάζιων αρκούδων. Όσοι φυλάνε θερμοπύλες, ένστολοι ή μη, θα τις φυλάνε από αγάπη στην πατρίδα τους και σεβασμό στην ιστρορία τους. Όσο για μένα κάνω γυμναστική στο σπίτι μου και διδάσκω στα παιδιά μου ιστορία, τη λέξη λεβεντιά, φιλότιμο και αξιοπρέπεια. Τα καουμπολίκια έτσι κι αλλιώς λόγω ηλικίας τα αφήνω για τη νέα γενιά των 20άριδων.
Και κάτι τελευταίο για τους θερμόαιμους επικριτές. Έχω την τιμή να είμαι από τους λίγους παρασημοφορημένους έφεδρους αξιωματικούς, όμως αυτό είναι μια άλλη ιστορία, και θέλω να συστήσω πιο μέτρια λόγια και πιο άξιες πράξεις. Ευχαριστώ τους ανθρώπους του site για τη φιλοξενία.Άντε και καλό βόλι όπως έλεγαν κάποιοι παλιοί.

Νήμα 20 Φεβρουαρίου 2010 στις 2:24:00 μ.μ. EET  

Θα ήθελα να προσθέσω ένα-δύο σκέψεις πάνω στο σχόλιο του φίλου.

1. Η διαπίστωση ότι οι μάχες είναι/θα είναι κολαστήριο την έχουν κάνει όλοι όσοι έχουν συμμετάσχει υποθέτω σε ασκήσεις. Λιγότερο ή περισσότερο.

2. Το ότι η ψυχή δεν έχει να κάνει με σούπερ-κομμάντα, ρομποκοπ και παντός είδους αμερικανιές είναι φανερό αρκεί να δει κάποιος τα παλικάρια που έχουν υπηρετήσει/ουν στις μοίρες των καταδρομών.

3. Γεγονός ότι έξω απο την μάχη πολλά μπορούμε να λέμε όλοι μας.
Απο τον στρατιώτη ΜΈΧΡΙ και τον συνταγματάρχη+.

4. Δεν θεωρώ ότι η ΛΕΦΕΔ (που δεν είμαι μέλος) ή η κάθε τέτοια οργάνωση είναι γκρίζοι λύκοι /γαλάζιες αρκούδες ή υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνει κάτι τέτοιο.
(Αυτά τα αφήνουμε ως 'Ελληνες για άλλες λατσόνες όπου και ειδικεύονται).

5. Προσωπικά τις μάχες μου τις δίνω στο επαγγελματικό πεδίο δράσης μου και αν μου ζητηθεί να παραστώ για την Ελλάδα φυσικά και θα το πράξω.

6. Για την σύσταση περί μέτριων λόγων και για πιο άξιες πράξεις συμφωνώ και ισχύει για όλους.

Νήμα

enkripto 20 Φεβρουαρίου 2010 στις 2:29:00 μ.μ. EET  

ανώνυμε φίλε, μια μόνο ερώτηση. Αν δεν είχες κάνει τις βολές με το FN και το σαρανταπεντάρι, δεν θα εξακολουθούσες να ρίχνεις στον γάμο του καραγκιόζη;

Έχω την εντύπωση ότι η διαφωνία εδώ δεν έχει να κάνει με την αξία της εκπαίδευσης, την οποία και εσύ εμμέσως αναγνωρίζεις στα λεγόμενα σου, αλλά με το γεγονός ότι ένας σύλλογος εφέδρων, διοργανώνει μια εκπαιδευτική δραστηριότητα με την οποία δεν είσαι σύμφωνος.

Κατα την ταπεινή μου γνώμη(όση αξία έχει αυτή τελοσπάντων) τα εμβατήρια, οι παιάνες και τα εμψυχωτικά λόγια κάνουν καλό στο ηθικό, αλλά δεν προετοιμάζουν μαχητές, παρα υποψήφια πτώματα, όταν αυτά δεν συνοδεύονται με την καταλληλη εκπαίδευση.

Το ιδανικό σενάριο για την Ελληνική εφεδρεία θα ήταν να οργανωθεί ΣΩΣΤΑ απο το ίδιο το στράτευμα με τακτική εκπαίδευση (όπως σε κάποιες χώρες της Μ.Ανατολής..) απο τον ΕΣ (τον άμεσα ενδιαφερόμενο), έτσι ώστε να μην χρειάζεται η ιδιωτική πρωτοβουλία η οποία μερικές φορές δημιουργεί προβλήματα και τριβές (άλλες φορές πάλι είναι ιδιαιτέρως χρήσιμη και αποδίδει, όπως στην περίπτωση αυτής της άσκησης)

Δυστυχώς κάποια εκπαιδευτικά αντικείμενα δεν μπορείς να τα παρακολουθήσεις απο το σπίτι, ούτε μπορεί να τα αντικαταστήσουν τα βαράκια, την πορεία με φόρτο στο βουνό. Θα έπρεπε να είναι δουλειά του ΕΣ να τα οργανώσει αλλά φεύ. Η ανακύκλωση,τα "πράσινα στρατόπεδα" και η παραγωγή μερίσματος ειρήνης δια του ακρωτηριασμού των ενεργών μονάδων, δείχνουν να είναι πιο ψηλά στις προτεραιότητες της πολιτικής ηγεσίας. Δυστυχώς.

Άλλωστε οι άνθρωποι δεν προετοιμάζονται για πόλεμο,το έχουν δηλώσει ευθαρσώς. Επειδή όμως θα μας τον επιβάλλουν χωρίς να μας ρωτήσουν και επειδή θα είμαστε εσύ και εγώ έξω στις λάσπες χρειαζόμαστε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία. Όσοι απο εμάς έχουν σκοπό να πάνε προς τον Εβρο δηλαδή και όχι προς το Ριο (δεν εννοώ το Ριο-Αντιρριο..) Και είμαι σίγουρος οτι δεν είμαστε λίγοι.

Ο Ελληνικός στρατός δεν έχει ανάγκη εκπαίδευσης γκρίζων λύκων και γαλάζιων αρκούδων.

Τούτων λεχθέντων νομίζω ότι το σχόλιο περι "γκρίζων λύκων" είναι αδικαιολόγητο , δείχνει ίσως και λίγο εμπάθεια; ,κατα την γνώμη μου θα μπορούσες να το αποφύγεις χωρίς να κάνεις καθόλου μαλακότερη την κριτική σου.

Ο ΕΣ έχει ανάγκη εκπαιδευμένης ετοιμοπόλεμης εφεδρείας -καθώς κατα βάση βασίζεται εκεί για να συμπληρώσει τους αριθμούς του-, κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση είναι θετική και πρέπει να την στηρίζουμε.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια της διχόνοιας παίδες,ας την αποβάλουμε, μας κάνει κακό.

Σε ευχαριστώ για την συμμετοχή σου

Ανώνυμος 20 Φεβρουαρίου 2010 στις 3:53:00 μ.μ. EET  

Διαβάζω σωστές και μεστές θέσεις επιτέλους και χαίρομαι πολύ γι αυτό και συμφωνώ στο πνεύμα τους.
Δεν γράφω με τη παραμικρή εμπάθεια αλλά με το πνεύμα ενός ανήσηχου πολίτη που πέρα από την οικονομική ένδοια της χώρας μας παράλληλα αντιμετωπίζει το παραλλίροιμα του στρατιοτικοπολιτικού καταστημένου της γείτονος που προκαλεί και μηχανεύεται όσα οι τελευταίες κυρίως ειδήσεις βρίσκουν το φως του ήλιου για δοκιμές αντοχής μας (πεδία σκήσεων) και σχέδια για καταρίψεις ακόμη και δικών τους αεροσκαφών. Όχι ότι ήμασταν ανύποπτοι αλλά άλλο να βγαίνουν στα φόρα και εισαγγελείς να ανακρίνουν υψηλόβαθμους αξιωματικούς. Το πνεύμα μου είναι στο ότι δεν πρέπει να μας συμπαρασύρουν σε πόλεμο λίγων ημερών ή σε μια Ελληνική "εργκενεγκον" και εφιστώ απλά προσοχή με τό λόγο μου. Ένας πόλεμος σήμερα είναι περισσότερο πόλεμος διπλωματίας και πολιτικής παρά καθολικός, είναι περισσότερο έντεχνος με συστήματα τεχνολογίας και τεχνογνωσίας παρά σε στρατιωτικούς ελιγμούς μικρών ή μεγάλων μονάδων (Παράδειγμα η σημαντική τεχνολογική και στρατιωτική ανάπτυξη της βιομηχανίας της γείτονος). Πιστεύω, ότι οι εφεδρίες δεν θα προφτάσουν να ενσωματωθούν καν σε μάχιμες μονάδες. Blietzkrieg και τετελεσμένα γεγονότα σε συνδυασμό με ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΗΒ θα εμπλακούν διπλωματικά και οικονομικά στη δημιουργία τετελεσμένων και βρήτε τα στο τραπέζι - διαφορετικά θα διαλυθεί κάθένοια συνοχής του δυτικού κόσμου όπως αποκαλείτε μετά το Β' παγκόσμιο πόλεμο. Η Ρωσία μόνο είχε το πολιτιοικονομικό βάρος ενός πολέμου στη Γεωργία μέχρι τελικής επκράτησης - η Ελλάδα μας θα βρεθεί διπλωματικά στο καναβάτσο από "αντικανονικό χτύπημα έστω". Το βάρος της σύγρονης αντίληψης που πρέπει να επικρατεί στη στρατιωτική μας ηγεσία είναι σύνεση, ψυχραιμία, εκπαίδεσυη και επικράτηση μάχης παρά τον όποιο αιφνιδιασμό του επιτιθέμενου. Διαφορετικά θα συρθούμε σε διαπραγματεύσεις. Και εκεί όπως λέει ένας φίλος "θα φάμε τα μουστάκια μας, όμως μια και εγώ δεν έχω μουστάκι θα φάμε το δικό σου". Είμαι υποστηρικτής της "φεύ" εκπαίδευσης γιατί μην αιθεροβατούμε - αν επέλθει κρίση μόνο οι μάχιμες μονάδες θα παίξουν ρόλο και θα πρέπει να είναι άμεσα νικηφόρες ή να δημιουργήσουν αντίστοιχα τετελεσμένα αποτελέσματα ...ο νοών νοήτο. Ο στρατός μας δεν πρέπι να είναι αυτός της διαφήμισης γνωστής εταιρείας κινητών τηλ. Αυτά - μόνο για το συντάκτη του "εν κρυπτό". Συγχαρητήρια για την προσπάθεια του site και θα πρότεινα να δώσετε μεγάλη σημασία στη διένεξη Αργεντινής με ΗΒ στα Φώκλαντς. Έχει σημαντικές διπλωματικοπολιτικές ομοιότητες και σημασία με τις επιδιώξεις της γείτονος στο Αιγαίο. Χρείζει μεγάλης ανάλυσης από ειδικούς και στρατιωτικούς τόσο επιχειρησιακά όσο και διπλωματικοπολιτικά.

Ανώνυμος 22 Φεβρουαρίου 2010 στις 9:59:00 π.μ. EET  

Ξεκινωντας θα ηθελα να πω αλλοιμονο αν νομιζαμε οτι οι αντρες της Λ.ΕΦ.Ε.Δ,ειναι οι μοναδικοι ή οι καλυτεροι αντρες της πατριδας μας.Ειχα την τιμη να υπηρετησω ως εφ.αξ/κος στις ΕΙΔ.ΔΥΝ.και φυσικα οταν απολυθηκα εσπευσα να γραφτω στον τοπικο Σ.Ε.ΑΝ(πραξη που προβλεπεται και απο το Ε.Ε.20-1)απογοητευτηκα ομως οταν διαπιστωσα οτι οι απαραδεκτοι αυτοι τυποι που ειχαν το προνομιο και την τιμη να υπηρετησουν ως Δ.Ε.Α.με θεωρουσαν ΧΑΖΟ διοτι ηθελα να συνεχισω να εκπαιδευομαι και να ταλαιπωρουμαι ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ(ειμαι σιγουρος οτι ο προλαλησας εφ.αξ/κος δεν θα τους εκανε τα παραπονα του περι γαλαζιων αρκουδων διοτι ειναι γαλαζοπρασινοι καρεκλοκενταυροι).Οταν αργοτερα συνηδειτοποιησα οτι αν θελεις κατι σωστο πρεπει να το κανεις μονος σου φυσικα γραφτηκα στην ΛΕΦΕΔ,η οποια τι ειναι;1)οσο και να απογοητευω καποιους το καταστατικο της αναφερει(βιβλιο πρωτοδικων εισαγγελιας θεσ/νικης)ΡΗΤΑ την διαλυση της εν καιρω πολεμου και την μεσω της νομιμου επιστρατευτικης οδου καταταξη των μελων της στον Ε.Σ..2)ενα απλο παραδειγμα του τι προσφερει ειναι το οτι εκανα fast rope κατα την διεξαγωγη 'ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥ'3)Εχω κανει απο το 95 που απολυθηκα γυρω στις 50 ασκησεις σαν μελος εφεδροπολεμικων σωματειων και διοικησα μεχρι και 78 ατομα σε καταδρομικη ασκηση και ατομα που δεν με ειχαν καμια απολυτως αναγκη και υποχρεωση(δηλ.χωρις τον φοβο της τιμωρια που υπηρχε κατα την διαρκεια της θητειας).Τωρα αν νομιζει καποιος οτι αυτη η εμπειρια αντικαθισταται απο την θεια φωτιση και πατεντα της στιγμης τοτε ολοι αυτοι που πληρωνουμε απο το στερημα μας για να ειμαστε ετοιμοι...κανουμε λαθος.

Ανώνυμος 4 Φεβρουαρίου 2011 στις 9:25:00 π.μ. EET  

Για το λόγο οτι διάβασα τρελά πράγματα σχετικά με τη ΛΕΦΕΔ.
Η ΛΕΦΕΔ δεν είναι ουτε Οργάνωση Ουτε γκριζοι λύκοι!
Η Λεφέδ είναι ΛΕΣΧΗ. Σκοπός της είναι ολοι εμείς οι οποίοι είμαστε σε κάτάσταση εφεδρίας, να είμαστε και έτοιμοι, Η ΛΕΦΕΔ υπάρχει για να κάνουμε ολοι εμείς εκπαίδευση. Οσο γενναίος και να έισαι σαν Έλληνας, θα είσαι πιο αποτελεσματικός οταν ξέρεις να κινηθείς. Ας μην γελιόμαστε οτι οσοι υπηρετήσαμε εκπαιδευτήκαμε και σωστα!....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP