Παραμύθια τα περι "οικονομίας" για την ακύρωση των εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Του Ν.Μελέτη

Αντί το υπουργείο Εξωτερικών να παραδεχθεί την γκάφα της κατάργησης -λόγω... οικονομικής κρίσης- του εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου από τις πρεσβείες μας στο εξωτερικό, επανήλθε δυστυχώς με νέα εγκύκλιο που κάνει ακόμη χειρότερα τα πράγματα. Ετσι, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΞ με εγκύκλιο που υπογράφεται από τον διευθυντή της ΣΤ’ Γενικής Διεύθυνσης Προσωπικού πρέσβη Γ. Παΐζη απορρίπτει το αίτημα πολλών πρεσβευτών και προξένων να διοργανώσουν αδαπάνως για το ελληνικό Δημόσιο την καθιερωμένη δεξίωση για την εθνική εορτή, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι πρέπει να υπάρξει, λέει, ενιαία εικόνα σε όλες τις ελληνικές διπλωματικές αποστολές...

Έθνος

6 σχόλια:

Ανώνυμος 24 Φεβρουαρίου 2010 στις 9:56:00 μ.μ. EET  

Αρα το "πρόβλημα" δεν είναι οικονομικό. Είναι καθαρά ΕΘΝΙΚΟ. Ο Τζέφρυ με την συμμορία του, οδηγεί ολοταχώς την Ελλάδα στην εθνική αποδόμηση και τον αφανισμό. Ο εξοχώτατος Πρόεδρος της Ελληνικής (κατά τα άλλα) Δημοκρατίας, για την επανεκλογή του οποίου τα παράτησε όλα ο Καραμανλής ανοίγοντας το δρόμο στον Τζέφρυ, τί λεει για όλα αυτά;;; Συμφωνεί;; Οι αρχηγοί των Ε.Δ. πως θα σταθούν στην εξέδρα των επισήμων για την ερχόμενη παρέλαση της 25ης Μαρτίου;;; Με τι φιλότιμο;;; τους έχει μείνει ίχνος;;; Αν ναί, ας μας το δείξουν!!!!!

Ανώνυμος 24 Φεβρουαρίου 2010 στις 10:10:00 μ.μ. EET  

Η γραφειοκρατία δεν δίνει καμία σημάσία για την Ελλάδα. Τι θα κάνει ο αναπληρωτής υπουργός? τι θα αποφασίσει? Ξέρει ότι αυτή η άρνηση έχει αντίκτυπο στο ηθικό των διπλωματικών υπηρεσιών του εξωτερικού? Οι πρέσβεις εκεί ξέρουν πολύ καλά τις οικονομικές δυασκολίες που αντιμετωπίζουν για δεκαετίες. Δεν θα το πρότειναν αν απλά δεν το αισθανόντουσαν ως υποχρέωσή τους, ηθική. Και ίσως αισθάνεται κάποιος πιο Ελληνας όταν υπηρετεί στο εξωτερικό. Γιατί εδώ μόνο κυνισμός και νεποτισμός κυριαρχεί. Ο αγνός πατριώτης διώκεται όπου και αν βρεθεί. Ειδικά στα πανεπιστήμια. Και κάποια ιδρύματα 'ερευνών' πληρώνονται από το κράτος για να υπηρετούνε τη δική τους ανόητη ατζέντα.Πρέπει ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου Να Γίνει. Και οι αγωνιστές ούτε χρήματα, ούτε όπλα είχαν. Ενώθηκαν όμως και μας δώσανε την Ελλάδα.

Ανώνυμος 24 Φεβρουαρίου 2010 στις 11:22:00 μ.μ. EET  

Αίσχος, ντροπή, όνειδος

BRIDAK 25 Φεβρουαρίου 2010 στις 12:06:00 π.μ. EET  

Ποιός τους έδωσε το δικαίωμα να λαμβάνουν τέτοιες αποφάσεις; Είναι δικιά τους η επέτειος και οι παρελάσεις; Ή έγινε κάποιο δημοψήφισμα και συμφωνεί η πλειοψηφία; Θέλουν ενιαία και λιτή εικόνα σε όλες τις πρεσβείες; Κανένα πρόβλημα: ελληνικός καφές και μουστοκούλουρο. Υπάρχουν μάγκες που θα κάνουν διπλωματία και με αυτά. Λοιπόν, λάκηδες των υπουργείων και των επιτελείων, ακούστε το καλά: εδώ μακριά, όπως και σε πολλά μέρη ανά τον κόσμο, θα γιορταστεί η επέτειος όπως της αρμόζει, διότι Έλληνες με μπαλάκια υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν!

gatos 25 Φεβρουαρίου 2010 στις 9:23:00 π.μ. EET  

ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΝΑ ΚΑ ΝΕΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΤΟ ΑΠΑΝΑΞΕΦΤΙΛΙΣΗ ΤΟ ΗΔΗ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ JEFFRY!!

koyrsaros 25 Φεβρουαρίου 2010 στις 11:28:00 π.μ. EET  

H απόφαση αυτή είναι εξωπραγματική. Αν θέλει η Πολιτεία, μπορεί να κάνη περικοπές δαπανών σε άλλους τομείς και όχι στις εθνικές παρελάσεις, που επί τέλους γίνονται δύο φορές το χρόνο. Κανείς τελικά δεν αναλογίζεται, πόσο εξυψώνεται το εθνικό φρόνημα του λαού όταν βλέπει ακόμα και τα οπλικά μέσα των Ενόπλων μας Δυνάμεων ; Τι επιδιώκουν με την εν λόγω απόφασή τους και τις φαιδρές δικαιολογίες για περικοπή τάχα των δαπανών ; Πως θα εξυψωθεί τελικά το φρόνημα της νέας γενιάς αλλά και γενικότερα του Ελληνικού Λαού ;

Είτε λοιπόν καταργώντας τα υπουργεία Μακεδονίας - Θράκης και Αιγαίου, είτε αφαιρώντας τον όρο «εθνικός» από τα υπουργεία Παιδείας και Αμύνης, είτε καταργώντας την παρουσία των μηχανοκινήτων τμημάτων από τις παρελάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά ακόμα και επιχειρώντας την νομιμοποίηση χιλιάδων λαθρομεταναστών προς άγραν ψήφων και τόσα άλλα , νομίζω ότι ξεπουλάμε ουσιαστικά την Πατρίδα μας στην οποία, όπως πάμε θα καταντήσουμε να είμαστε ξένοι.

Ας μη κάνουμε πια τα ιερά του Έθνους μας , θέμα μόνο οικονομικό θέμα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP