Αίσιο τέλος για τους αγνοούμενους στην Καλόλιμνο

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των τριών επιβαινόντων αλιευτικού σκάφους το οποίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου στις 21.02 και βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των νήσων Καλολίμνου και Καλύμνου.

Οι τρεις επιβάτες -ο κυβερνήτης, ένας αξιωματικός πεζικού και ένας στρατιώτης- εντοπίστηκαν στις 00:02 από ελικόπτερο Super Puma και περισυνελέγησαν σώοι. Μεταφέρθηκαν με πλωτό στο νοσοκομείο Καλύμνου. Τον φαντάρο είχε παραλάβει γύρω στις 9 παρά 10 το βράδυ το ιδιωτικό σκάφος από τη νήσο Καλόλιμνο. Στη διάρκεια όμως της επιστροφής το σκάφος προσέκρουσε σε βράχια, αλλά για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο συνέχισε το ταξίδι του.

Στην επιχείρηση διάσωσης, η οποία ξεκίνησε αμέσως μόλις ελήφθη το σήμα, μετείχαν μια κανονιοφόρος και ένα περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού δύο περιπολικά του Λιμενικού Σώματος δύο ελικόπτερα Super Puma και ένα C-130 της Πολεμικής Aεροπορίας καθώς και παραπλέοντα επιβατηγά και αλιευτικά σκάφη. Την επιχείρηση την παρακολούθησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης και ο Α/ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, σε συντονισμό με το Λιμενικό Σώμα

naftemporiki.gr

5 σχόλια:

Ανώνυμος 5 Φεβρουαρίου 2010 στις 10:30:00 π.μ. EET  

Ελικόπτερα δεν είχε ο ΕΣ στην περιοχή; Που είναι τα ακούραστα UH-1 που εμπιστεύεται και ο Α/Γ ΕΣ για τις μετακινήσεις του στο αιγαίο, που μας λένε ορισμένοι; Γιατί έπρεπε να μεταφερθεί ο στρατιώτης με ένα σκάφος; Για ποιο λόγο δεν τον συνόδευε κάποιος χαμηλόβαθμος αξιωματικός της μονάδος του και αναγκάστηκε ταγματάρχης να γίνει ο σύνοδος ενός οπλίτη; Είναι όλοι τόσο ανεύθυνοι που στο τέλος ο διοικητής της εκάστου μονάδος αναλαμβάνει και την πιο απλή δουλειά;

Ανώνυμος 5 Φεβρουαρίου 2010 στις 11:40:00 π.μ. EET  

Έτσι, από περιέργεια ρε παιδιά...
η αναφορά:
"Την επιχείρηση την παρακολούθησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης και ο Α/ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος"

για ποιό λόγο περιλαμβάνεται στην είδηση;

enkripto 5 Φεβρουαρίου 2010 στις 12:09:00 μ.μ. EET  

δλδ πρέπει να πούμε ότι τα UH-1 δεν είναι παντώς καιρού; νομίζω ότι αυτό είναι αυτονόητο

@ανώνυμε 11.40

για ποιόν λόγο δεν θα έπρεπε να περιλαμβάνεται;

Ανώνυμος 5 Φεβρουαρίου 2010 στις 5:12:00 μ.μ. EET  

Σοβαρά δεν είναι παντός καιρού; Τι λες ρε παιδί μου.

Ανώνυμος 5 Φεβρουαρίου 2010 στις 5:54:00 μ.μ. EET  

Που είναι τα ακούραστα UH-1 που εμπιστεύεται και ο Α/Γ ΕΣ για τις μετακινήσεις του στο αιγαίο, που μας λένε ορισμένοι

Ώπα ρε πλάκωσε και το τμήμα ροσβοροζουνιοζεξπορτ!

Τί έγινε παιδιά, δε θα βγάλει καμμιά καινούρια φωτογραφια η Ροκετσάν;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP