Η εφαρμογή του "αμυντικού" δόγματος ΓΑΠ ξεκίνησε

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Διαβάζοντας σήμερα για την "ανάγκη μετεξέλιξης των Ενόπλων Δυνάμεων λόγω των νέων σύγχρονων μορφών απειλών", θυμηθήκαμε κάτι που γράφαμε πριν από 4 μήνες σε ένα κομμάτι με τίτλο "Ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις".. Και πιο συγκεκριμένα εκείνη την αναφορά στον πολιτικό επαρχιωτισμό και τις ιδεοληψίες που βρίσκονται πίσω από την δήθεν ανάγκη περικοπών και της μετατροπής των ΕΔ σε ένα αποσκελετωμένο άλλοθι για τις κυοφορούμενες παραχωρήσεις.

Και αυτό γιατί η δεδηλωμένη πολιτική της κυβέρνησης όπως αυτή εκπορεύεται από τον "τοποτηρητή του πρωθυπουργού" κ Μπεγλίτη και τον υπουργό Ευ.Βενιζέλο, δεν είναι απλά μια αριθμητική μείωση στα πλαίσια αναδιοργάνωσης αλλά μια ριζική ΑΛΛΑΓΗ της πολιτικής εθνικής άμυνας της χώρας. Αλλαγή που αποσκοπεί στην μετατροπή των ΕΔ σε μια δύναμη ¨μικρή-ευέλικτη" προσανατολισμένη στην αντιμετώπιση..ασύμμετρων απειλών και φυσικά εντελώς ακατάλληλη για μια ένοπλη αντιπαράθεση όπως αυτή που μπορεί να μας επιβληθεί ανα πάσα στιγμή. Δηλαδή αεροναυτικές επιχειρήσεις μεγάλης έκτασης και συγκρούσεις μεταξύ μεγάλων μηχανοκίνητων σχηματισμών.

Και έπονται χειρότερα..Σε παλαιότερες δηλώσεις πράσινων στελεχών γινόταν λόγος για μείωση οροφών και στους 3 κλάδους και συγκεκριμένα μείωση της οροφής της ΠΑ σε 200-250 μαχητικά,μείωση των φρεγατών σε 10 για το ΠΝ, μείωση της οροφής του ΕΣ στους 70.000! άνδρες με κυριολεκτικό πετσόκομμα αρκετών μείζονων σχηματισμών.

Η σταδιακή μείωση της θητείας που δημιούργησε το πρόβλημα των άδειων στρατοπέδων και φυσικά την ανάγκη πρόσληψης εκατοντάδων χιλιάδων ΕΠ.ΟΠ (που κοστίζουν στον προϋπολογισμό του υπουργείου 600 εκ ευρώ ετησίως) παραμένει εκτός ατζέντας, καθώς η λύση είχε δρομολογηθεί πριν καν υπάρξει το πρόβλημα. Αντί να γεμίσουμε τα άδεια στρατόπεδα, τα καταργούμε για να μην πιάνουν σκόνη!

>Φυσικά αυτή η μετεξέλιξη δεν γίνεται λόγω οικονομικών δυσκολιών καθώς είχε διακηρυχθεί πριν την οικονομική κρίση, αλλά εντάσσεται στα πλαίσια του γενικότερου πολιτικού σχεδιασμού της ομάδας (γιατί περι αυτού πρόκειται) που ξεκίνησε τις μυστικές συνομιλίες για το Αιγαίο το 2000 και λίγο έλειψε να το παραδώσει "πακέτο" στην Άγκυρα το 2003. Η οικονομική δυσπραγία απλά απετέλεσε ένα ευπρόσδεκτο άλλοθι για να ξεδιπλωθεί η στρατηγική αυτή, με τρόπο μάλλον βιαστικό και άγαρμπο. Τα πρώτα θύματα του "εξορθολογιστικού" οίστρου απετέλεσαν τα μηχανοκίνητα στις παρελάσεις, την ίδια στιγμή που αποφασίζεται η νεκρανάσταση περιοδικών-βιτρίνα για το βόλεμα στρατών κονδυλοφόρων.

Η επιχειρούμενη οικονομική εξαθλίωση του μέσου Έλληνα ο οποίος καλείται να πληρώσει αμαρτίες άλλων, παίζει φυσικά και αυτή τον αποπροσανατολιστικό ρόλο της, περιορίζοντας τις αντιδράσεις (με την βοήθεια των τηλεοπτικών φακίρηδων των 8:00). Την ίδια στιγμή που καταργείται ο 14ος μισθός και τα φημολογείται η αύξηση του ΦΠΑ κατά δύο μονάδες (στο 21%), την ίδια ακριβώς στιγμή, τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα που υποστηρίζουν την "ώριμη πολιτική ΓΑΠ" και το νοικοκύρεμα των ΕΔ, υπάγονται σε συντελεστή ΦΠΑ 4,5% και φυσικά "οι εκδότες" συνεχίζουν να παίρνουν παράνομα κατασκευαστικά φιλέτα..

Δυστυχώς παρά τα φτιασιδώματα και τις επιχειρούμενες εκλογικεύσεις, η ωμή αλήθεια είναι μία : η ομάδα των μαθητευόμενων μάγων του ΥΠΕΞ (της περιόδου 2000-2004) η οποία βρίσκεται σήμερα στο τιμόνι της χώρας προχωρά, (κυρίως) για ιδεολογικούς λόγους, στον εκούσιο αφοπλισμό των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Το σκεπτικό φρόντισε να μας το εξηγήσει, ανερυθρίαστα, ο κ.Μπεγλίτης σε πρόσφατη τηλεοπτική εμφάνιση του (σχετικό βίντεο στο λίνκ) :

"Είτε μας αρέσει, είτε όχι για αντικειμενικούς λόγους (δημογραφικούς, μεγέθους, κτλ.) η Τουρκία είναι μία μεγάλη περιφερειακή δύναμη και εμείς πρέπει να αναπροσαρμόσουμε την πολιτική μας". Μάλιστα σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, ο "παιδευτικός ρόλος του πολιτικού" (sic) περιλαμβάνει την ανάγκη εμπέδωσης από τον Έλληνα των λόγων για τους οποίους πρέπει να δορυφοριοποιηθεί η χώρα.

Η καλή μέρα..απο το πρωί φαίνεται.


Διαβάστε επίσης :

1) Το δόγμα της καφετζούς : Περικοπές μονάδων και μείωση εξοπλισμών
2) Ο επικίνδυνος κύριος Μπεγλίτης
3) Ο επικίνδυνος κύριος Μπεγλίτης : Μέρος 2ο
4) Βραχονησίδες Καλόγεροι : To "κλειδί" του Κεντρικού Αιγαίου
5) Ένα καλά στημένο σκηνικό
6) Την επομένη της απόφασης της Χάγης θα ξυπνήσουμε με τα ελληνικά νησιά να «επιπλέουν» στην τουρκική υφαλοκρηπίδα

5 σχόλια:

Ανώνυμος 22 Φεβρουαρίου 2010 στις 7:39:00 μ.μ. EET  

Ο πιο ανέξοδος και "νόμιμος" στρατός κατοχής της Ελλάδος (για λογαριασμό των αφεντικών της "Νέας τάξης"), ονομάζεται Τσιντενμάουμ-ΜινέΪκο-Παπανδρέου Τζέφρυ ή Γεώργιος ή αλλοιώς αναγραφόμενος ως Γ.Α.Π. Όχι μόνον δεν καταναλώνει, άνδρες, πυρομαχικά, καύσιμα. πολεμικό υλικό κλπ., αλλά "πληρώνεται" κιόλας από τα κορόϊδα που νομίζουν ότι "εξεπλήρωσαν τις δημοκρατικές τους υποχρεώσεις" στέλνοντας στην κυβέρνηση της Πατρίδας τους, αυτή την δράκα των προδοτών που έχουν κάνει σκοπό της ζωής τους την υλοποίηση του δόγματος "κίσσινγκερ". Ότι δεν κατόρθωσαν ολοι οι ανθέλληνες τόσους αιώνες να το εφαρμόσουν δια των όπλων, δυστυχώς, το κατάφεραν με την ψήφο των ....Ελλήνων. Ο Τζέφρυ και η συμμορία του είναι νομίμως εκλεγμένοι εκπρόσωποι των "προβάτων" που αυτοαποκαλούνται (χωρίς να έχουν το δικαίωμα λόγω των πεπραγμένων τους), Έλληνες.Και σ' άλλα με υγεία!!!!!!! Η κορυφή του παγόβουνου μόλις και φαίνεται. Προς τα κει έχει χαράξει πορεία και ο Τζέφρυ. Άλλωστε ο ίδιος δεν μίλησε προσφάτως για ,,, Τιτανικό;;;;;;

flanker7 22 Φεβρουαρίου 2010 στις 7:39:00 μ.μ. EET  

Eαν οι εξ Ελλάδος Έλληνες επιθυμείτε ακόμα να λέγεστε Έλληνες φροντίστε να ανατρέψετε αυτή την κατάσταση. Ένα από τα καλά της δημοκρατίας είναι η μέρα της ψήφου. Μην κλοτσάτε την μόνη μέρα στην οποία σας δίνεται ο λόγος. Μην είστε άβουλα αρνιά. Εσείς έχετε ακόμα ελπίδα. Εμείς εδώ δεν έχουμε πλέον

Ανώνυμος 22 Φεβρουαρίου 2010 στις 7:40:00 μ.μ. EET  

Η αριθμητική και ποσοτική μείωση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας μας θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην μαχητική τους ικανότητα.
Υπάρχει εσκεμμένη υποτίμηση της Τουρκικής απειλής.
Η λογική λέει να αύξηθεί η θητεία,να επανδρωθούν οι μονάδες, να αγορασθούν ότι είναι σε έλλειψη.(πυρομαχικά,ανταλλακτικά, οπλικά συστηματα κ.λπ.)
Διά να μην έχουμε σε επανάληψη τα της Κύπρου.

Ανώνυμος 9 Ιουνίου 2010 στις 1:18:00 π.μ. EEST  

Ο μονος τροπος να παραμεινη ανεξαρτητη,κυριαρχη και ασφαλης η Ελλαδα,ειναι η εντελως αντιθετη πορεια απο αυτην που ακολουθουμε τωρα.Δυστυχως,η παρουσα κυβερνηση δεν πραττει το πρεπον,αλλα το βολικο.Η μονη λυση,ειτε μας αρεσει ειτε οχι,ειναι η στρατιωτικοποιηση της ελλαδας,η αριστη εκπαιδευση και τα οπλικα συστηματα που ωφελουν τον στρατο και οχι τις τσεπες καποιων.Επισης και αλλαγη πολιτικης ηγεσιας.(ηγεσιας???!!!)

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2011 στις 4:43:00 μ.μ. EEST  

Απο Πλατεια Βαθης
Η αποδοχη πολεμου ειναι μαθηματικη συνεπεια της πολιτικης ενδοιας -προδοσιας- και απελπισιας του λαου.
Προσοχη... ο κυριος εχθρος ειναι ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ. Γνωριζει οτι αν "πεσει ντουφεκια, θα παρουν φωτια τα αχυρα -και οι αχυρανθρωποι". Ολα θελουν να γινουν "χωρις να ανοιξει μυτη", αλλιως... το ΚΙΝΗΜΑ θα ΕΞΟΠΛΙΣΤΕΙ και δεν θα προλαβουν να πουν ΟΥΤΕ ΑΧΧ..!!
Αραα... καλως να ελθει ο πολεμος, να παρουμε τα οπλα μας. Ετσι απλα !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP