Διεύρυνση της συνεργασίας με την ΕΑΒ θέλουν οι ΗΠΑ

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Nέες επιχειρηματικές ευκαιρίες για συνεργασια μεταξυ της ΕΑΒ και της Αμερικανικης Πολεμικης Αεροποριας διαπιστωθηκε οτι παρεχουν οι δυνατότητες τεχνογνωσίας, εξειδίκευσης και ανταγωνιστικότητας της ελληνικης κρατικης εταιριας ΕΑΒ κατα επίσημη επίσκεψη του Διοικητή Αεροπορικού Υλικού της USAF Πτεράρχου Donald Hoffman, στις εγκαταστασεις της εταιριας σην Ταναγρα,χθές Παρασκευή.

Στόχος της επίσκεψης του Νο 3 της USAF - που συνοδευόταν από 11μελή συνοδεία εξίσου υψηλόβαθμων στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ - ήταν να δει απο κοντα το επιτελούμενο έργο της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας για την Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (αναβαθμισεις 96 μαχητικων F-16) και η διερεύνηση των δυνατοτήτων περαιτέρω διεύρυνσης της συνεργασίας.

Σχετικα θεματα συζητησε ο πτεραρχος Donald Hoffman με τον Αρχηγο ΓΕΑ αντιπτεραρχο Βασ. Κλοκοζα απο τον οποιο εγινε δεκτος χθες στο γραφειο του.

Ο Πτέραρχος Hoffman και οι επιτελείς του, περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ, και συγκεκριμένα, στα εργοστάσια Αεροσκαφών και Αεροκατασκευών, στα οποία μεταξύ άλλων, υλοποιούνται προγράμματα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και της Lockheed Martin, όπως η δομική και ηλεκτρονική αναβάθμιση των F-16 και τα προγράμματα κατασκευων μερων του μεταγωγικου C-130J και του F-16.

Ακολούθησε συζητηση για τα προγράμματα που ήδη υλοποιούνται για λογαριασμό της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας,ενω εξετασθηκαν και οι δυνατότητες τεχνογνωσίας, εξειδίκευσης και ανταγωνιστικότητας της ΕΑΒ οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν νέες διμερείς επιχειρηματικές ευκαιρίες.

O Πτέραρχος Hoffman - οπως ανακοινωσε η ΕΑΒ - εξέφρασε την ικανοποίησή του από το επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών και τη συνέχιση της συνεργασίας σε έργα κοινού ενδιαφέροντος. Ηδη οπως εχουν γραψει ΤΑ ΝΕΑ, θα γινει στην ΕΑΒ η αναβαθμιση και αλλων μαχητικων- πιθανως 10.

Tα Νέα

9 σχόλια:

Νήμα 6 Φεβρουαρίου 2010 στις 2:45:00 μ.μ. EET  

Αυτό είναι. Να παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις (και σε όλους τους τομείς απο θεατρικούς οργανισμούς μέχρι τα Πανεπιστήμια) όπως και για όλους τους πολίτες με κρατικοδίαιτο μυαλό και νοοτροπία.

Η Ε ξ ω σ τ ρ έ φ ε ι α έρχεται όταν μπορείς να ανταγωνιστείς και όταν είσαι σίγουρος γι'αυτό που παράγεις. Ο ανταγωνισμός δεν σημαίνει κωλοπαιδισμός άντε να ξεκολάμε!

Μπράβο στην Π.Α για μια ακόμη φορά. Μας κάνετε υπερήφανους.
Νήμα

Ανώνυμος 6 Φεβρουαρίου 2010 στις 3:44:00 μ.μ. EET  

Τι πάθατε και δεν βάζετε τόνους;

Ανώνυμος 6 Φεβρουαρίου 2010 στις 5:00:00 μ.μ. EET  

Ακόμη δεν καταλαβαίνω γιατί ενδιαφέρονται. Σιγά μη θαυμάζουνε την τεχνογνωσία μας για πράγματα που αυτοί έφτιαξαν πρώτοι. Μήπως ενδιαφέρονται για..πληροφορίες μέσα από την φαινόμενική συνεργασία? Ξέρουν ότι οι Έλληνες είναι εφευρετικοί...αλλά όχι τόσο εφευρετικοί για να φτάχνουν το 100% ενός όπλου. Μήπως ενδιαφέρονται να μάθουν για λογαριασμό τους κάποιες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες? Μια 11μελης ομάδα είναι μεγάλη για να είναι αγνών προθέσεων.

Ανώνυμος 6 Φεβρουαρίου 2010 στις 5:50:00 μ.μ. EET  

α. Κατ' αρχήν προσέχουμε την πηγή του δημοσιεύματος. Οψίμως το "Συγκρότημα" ανακαλύπτει την αμυντική βιομηχανία της χώρας, τώρα που πρέπει οπωσδήποτε να πείσουμε ότι και αλλάζουμε (έλα τώρα ...) και επιπλέουμε (σα φελοί ...).
β. Η Ε.Α.Β. δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Για την ακρίβεια η Ε.Α.Β. έχει περισσότερη σχέση με τη Lockheed Martin παρά με το Ελληνικό Κράτος, το οποίο απλώς πληρώνει τους λογαριασμούς.
γ. Η συνάντηση του πτεράρχου Hoffman με τον Αρχηγο ΓΕΑ καλύπτει όλη κι όλη μία αράδα του άρθρου, και σίγουρα δεν είχε να κάνει τίποτα με την Ε.Α.Β. Εικάζω ότι είχε μάλλον να κάνει με άλλα θέματα ΝΑΤΟικού ενδιαφέροντος. Απλώς ο αρθρογράφος είχε πολύ φαντασία ή σχετικές εντολές ...
δ. Μιλάμε για την ίδια Ε.Α.Β. που πριν από λίγο καιρό έπαιξε "παιχνίδι" με το ΣΕΠ του ΒΜΡ-3HEL.
ε. Μήπως αρχίζει (πάλι) η καλλιέργεια κλίματος και εντυπώσεων, τώρα που έρχεται η ώρα των επιλογών για το νέο ΝΜΑ ?
στ. Επειδή πρέπει να έχουμε αίσθηση του μέτρου, δε δικαιολογείται τόσος ενθουσιασμός για την ΠΙΘΑΝΗ δομική ανακατασκευή (όχι εκσυγχρονισμό) 10 ακόμα F16 της USAF. Άλλοι συμμετέχουν σε προγράμματα μαχητικών 5ης γενιάς, στρατηγικών μεταγωγικών, κατασκευάζουν μαχητικά α/φη και ε/π εδώ και 20 χρόνια, πουλάνε προωθημένη αμυντική τεχνολογία στη μισή υδρόγειο και εμείς ακόμα πανηγυρίζουμε για το σοβά.

Ανώνυμος 6 Φεβρουαρίου 2010 στις 6:04:00 μ.μ. EET  

Πραγματικά μπράβο. Τέτοιες επιχειρήσεις είναι που προωθούν την ελληνική οικονομία και παράγουν θέσεις εργασίας που τόσο ανάγκη έχει ο λαός. Εισρέει και συνάλλαγμα. Η ελληνική πολεμική βιομηχανία πρέπει να αναπτυχθεί δίνοντας ώθηση στην οικονομία και ελαφραίνοντας τα κόστη των ελληνικών και κυπριακών ενόπλων δυνάμεων αφού το χρήμα θα κινείται μέσα στην ελληνική οικονομία "με υψηλή ανταποδοτικότητα", κατά την προσφιλή έκφραση πολλών.

ΠΚΠ

Ανώνυμος 6 Φεβρουαρίου 2010 στις 8:00:00 μ.μ. EET  

40 χρόνια μετά και το Ελληνικό κράτος δεν έχει βρει ακόμα ρόλο για την ΕΑΒ.

ΝΜΑ, Ε/Π και λοιπά προγράμματα και συμμετοχή ~0.

Πότε επιτέλους θα υπάρξει σοβαρός σχεδιασμός σ' αυτή τη χώρα;

enkripto 6 Φεβρουαρίου 2010 στις 8:13:00 μ.μ. EET  

@Ανώνυμε 5.50

Η Ε.Α.Β. δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.
είχα την εντύπωση πως κάποια σχέση έχει..ίσως κάνω και λάθος βέβαια,θα μπορούσες να αναλύσεις το σκεπτικό σου;

Η συνάντηση του πτεράρχου Hoffman με τον Αρχηγο ΓΕΑ καλύπτει όλη κι όλη μία αράδα του άρθρου, και σίγουρα δεν είχε να κάνει τίποτα με την Ε.Α.Β.
και πάλι αφού προφανώς γνωρίζεις περισσότερα,ίσως θα μπορούσες να μας διαφωτίσεις

Μιλάμε για την ίδια Ε.Α.Β. που πριν από λίγο καιρό έπαιξε "παιχνίδι" με το ΣΕΠ του ΒΜΡ-3HEL.δεν ξέρω, παιχνίδια παίζουν πολλοί και για πολλούς λόγους.ειδικά όταν τους παίρνουν το φιλέτο μέσα απο τα δόντια..

Μήπως αρχίζει (πάλι) η καλλιέργεια κλίματος και εντυπώσεων, τώρα που έρχεται η ώρα των επιλογών για το νέο ΝΜΑ ?

Γιατί, πότε σταμάτησε η "καλλιέργεια κλίματος" για το ΝΜΑ ανώνυμε φίλε; ξεχνάς ότι ορισμένα έντυπα έχουν πάρει εργολαβία την προώθηση συγκεκριμένων μαχητικών νέας γενίας, τάση την οποία ακολουθούν κατα πόδας και τα mainstream μέσα; είναι πολλα τα λεφτά Άρη..

Επειδή πρέπει να έχουμε αίσθηση του μέτρου, δε δικαιολογείται τόσος ενθουσιασμός για την ΠΙΘΑΝΗ δομική ανακατασκευή (όχι εκσυγχρονισμό) 10 ακόμα F16 της USAF. Άλλοι συμμετέχουν σε προγράμματα μαχητικών 5ης γενιάς, στρατηγικών μεταγωγικών, κατασκευάζουν μαχητικά α/φη και ε/π εδώ και 20 χρόνια, πουλάνε προωθημένη αμυντική τεχνολογία στη μισή υδρόγειο και εμείς ακόμα πανηγυρίζουμε για το σοβά.

δηλαδή πρέπει να τα βάψουμε μαύρα που η ΕΑΒ κέρδισε το πρόγραμμα αυτό σε συνθήκες έντονου διεθνούς ανταγωνισμού και θα βάλει στα ταμεία της αρκετά εκατομύρια δολάρια; πρώτα μαθαίνεις να περπατάς και μετά να τρέχεις

γιατί πως περιμένεις να δημιουργηθεί κοινό αίσθημα ανάγκης για την ανάπτυξη εγχώριας βιομηχανίας όταν αντί να αναδεικνύουμε τις όποιες μικρές επιτυχίες μας, τις στηλιτεύουμε και απο πάνω; τα θετικά πρέπει να τα επισημαίνουμε, όπως και τα αρνητικά φυσικά

kostakoutas 6 Φεβρουαρίου 2010 στις 9:08:00 μ.μ. EET  

Ενκρυπτω,
Πραγματικά πιστεύεις οτι υπάρχει περίπτωση τον Βηματισμό της εγχώριας πολεμικής βιομηχανίας θα τον ακολουθήσει τρέξιμο;
Πόσο θα μας κόστιζε ενα 15-20ετες πλάνο προμήθειας 2000 τομα/τομπ/τομο κλπ αν αναπτυσαμε εμείς ενα δικό μας(πανω στον αλεξανδρο) και πόσο αν πάρουμε το κάθε σάπιο μαρντερ/μπραντλι ή αγορά ρωσικού,τσέχικου κι εγω δεν ξερω τι;
Εγω βλεπω τις κινησεις με την ΕΑΒ απλα σαν ζαχάρωμα.Εχει παρει τοσα δις η λοκχιντ μαρτιν και ειπε να δοσει κανα ψιχουλο για να ψαρώσουμε..

enkripto 6 Φεβρουαρίου 2010 στις 10:09:00 μ.μ. EET  

Kostakouta

πού είπα κάτι τέτοιο; εγώ μιλάω για βασικές προυποθέσεις. Και βασική προυπόθεση (μια απο τις πολλές..) για να αρχίσεις να μιλάς για σοβαρό R&D είναι η μείωση των ελλειμάτων και το θετικό πρόσημο στο τέλος κάθε έτους..

Αν μας χαλάει που η ΕΑΒ παίρνει δουλειές σαν την τελευταία ,καλό είναι να σταματήσουμε τις ονειρώξεις για ελληνικά προιόντα υψηλής τεχνολογίας,απλό είναι

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP