Συνάντηση εφέδρων καταδρομέων με τον Διευθυντή ΔΕΔ

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Δελτίο τύπου ΠΣΕΕΔ

Με τον Διευθυντή της ΔΕΔ, Υποστράτηγο Θεόκλητο Ρουσάκη, τον υποδιευθυντή ταξίαρχο Λευτέρη Συναδινό και επιτελείς , είχε 2ωρη συνεργασία για θέματα επιχειρησιακής αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού των Εφέδρων Αξιωματικών Υπαξιωματικών και Καταδρομέων, το προεδρείο του ΠΣΕΕΔ/ Σύνδεσμος Αθηναίων Καταδρομέων με επικεφαλή τον Πρόεδρο του Δ.Σ Εφ. Ταγματάρχη ( ΚΔ) κ. Αλέξανδρο Κόντο.

Στην συνάντηση η οποία διεξήχθη σε φιλικό πνεύμα συζητήθηκαν τα προβλήματα επιστρατευτικών ασκήσεων των εφέδρων που αντί να αυξάνονται ελαττώνονται κάθε χρόνο και λειτουργού αντίστροφα με την επιχειρησιακή αξιοποίηση των εφέδρων, την ετοιμότητα, την εκπαίδευση, την συντήρηση των δεξιοτήτων και την απαραίτητη συνεργασία των εφέδρων με τα επαγγελματικά στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Συζητήθηκε η φοβική νομική γνωμάτευση – απαγόρευση στους εφέδρους να πραγματοποιήσουν βολή στους ετήσιους αθλητικούς στρατιωτικούς αγώνες εφέδρων που ξεκίνησε ο ΠΣΕΕΔ / ΣΑΚ το 1996 και διακόπηκαν το 2005!!!!

Η θλιβερή αυτή γνωμάτευση χαρακτηρίζει τους εφέδρους ως τρίτους…….. που δεν προβλέπεται να κάνουν χρήση των όπλων και των μέσων του Ε.Σ , ενώ τα προηγούμενα χρόνια το επέτρεπαν.

Οι τρίτοι είναι οι έφεδροι πολίτες – οπλίτες που διαχρονικά έχουν προσφέρει τις μεγαλύτερες ανθρωποθυσίες σε όλες τις Πολεμικές Αναμετρήσεις για ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία και δημοκρατία στη χώρα μας.
Ο στρατηγός έδειξε κατανόηση στα δίκαια αιτήματα – παράπονα υποσχέθηκε ανάπτυξη της αναγκαίας γέφυρας συνεργασίας εφέδρων και εν ενεργεία στελεχών και πρότεινε την νομοθετική αλλαγή από την πολιτική ηγεσία.

Ο κ. Κόντος στην τελετή τίμησης του Στρατηγού τον συνεχάρη γιατί εξόδεψε την σταδιοδρομία του εθελοντικά στις επίπονες Δυνάμεις Καταδρομών δείγμα μεγάλης φιλοπατρίας και προσφοράς και του δώρισε ξιφίδιο, το οποίο ο κ. Ρουσάκης δέχθηκε με χαρά χαρακτηρίζοντας το κόσμημα τιμής από τους ενεργούς πολίτες εφέδρους καταδρομείς.

Η επόμενη συνάντηση με τον υπουργό κ. Ευάγγελο Βενιζέλο ας ευχηθούμε να έχει επιτυχία προς όφελος των ένοπλων δυνάμεων, της εθνικής αξιοπρέπειας και της χρησιμοποίησης του εθελοντισμού των εφέδρων καταδρομέων υπέρ του ελληνικού λαού.

ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP