Τόσα ξέρουν, τόσα λένε..

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Του Ν.Ζ

Έχουμε τον Πρωθυπουργό που κάθε τόσο μιλάει για «απώλεια εθνικής κυριαρχίας»!

Την πρώτη φορά είπαμε, άλλο ήθελε να πει ο άνθρωπος, του ξέφυγε. Και τα ελληνικά δεν είναι το φόρτε του. Το επανέλαβε όμως… Και δεν βρέθηκε κανείς να του εξηγήσει ότι άλλο πράγμα να χάνουμε «βαθμούς ελευθερίας» στη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών μας λόγω υπερχρέωσης και υψηλών ελλειμμάτων κι άλλο πράγμα – εντελώς διαφορετικό – η «απώλεια εθνικής κυριαρχίας»

Απώλεια ελέγχου στη δημοσιονομική διαχείριση είναι να σου επιβάλλουν να μειώσεις τα ελλείμματα, ώστε να σε δανείσουν για να καλύψεις τις τρέχουσες υποχρεώσεις σου. Είναι μέτρο προσωρινό. Απώλεια εθνικής κυριαρχίας, είναι απώλεια εθνικού χώρου. Κι είναι μόνιμο και μη αντιστρέψιμο.

Έχουμε και τον κ. Χρυσοχοϊδη που την περασμένη Δευτέρα αποκάλεσε τον Μπάρακ Ομπάμα … Μουσουλμάνο! Έκανε δηλαδή τέτοια «πατάτα», που αν ήταν υπουργός άλλου κόμματος στην θέση του, θα τον είχαν «κρεμάσει» την επόμενη στα μανταλάκια, θα τον είχαν κάνει «ρόμπα ξεκούμπωτη», θα τον είχαν υποχρεώσει σε παραίτηση από την κυβέρνηση και άδοξη αποχώρηση από την Πολιτική. Με δύο λόγια, θα τον είχαν «λιώσει»…

Αλλά ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Επομένως ό,τι απίστευτη ανοησία κι αν πει περνάει απαρατήρητη. Όχι, δεν θα ήταν «προσβλητικό» να ήταν ο Αμερικανός Πρόεδρος Μουσουλμάνος. Αλλά είναι προσβλητικό να μη γνωρίζει Έλληνας υπουργός ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος ΔΕΝ είναι μουσουλμάνος… Και ορκίστηκε στο Ευαγγέλιο ο άνθρωπος. Κι αν ήταν Μουσουλμάνος θα απαιτείτο συνταγματική πράξη στις ΗΠΑ (όπως το 1961 χρειάστηκε συνταγματική πράξη για να ορκίσουν Πρόεδρο τον Κέννεντυ που ήταν Καθολικός! Μέχρι τότε ούτε Καθολικοί επιτρεπόταν να ορκιστούν Πρόεδροι…)

Αυτά θα έπρεπε να τα γνωρίζει ο κ. Χρυσοχοϊδης. Κι αν δεν τα γνώριζε, ας μην άνοιγε το στόμα του να πετάει «κοτρώνες».

Αλλά το πρόβλημά μας δεν είναι βέβαια, η απίστευτη γκάφα Χρυσοχοϊδη. Είναι το γεγονός ότι την επομένη μέρα (και τις μέρες που ακολούθησαν) ο Τύπος την έκανε «γαργάρα»! Ενώ αν ήταν Νεοδημοκράτης στη θέση του…

Συμπέρασμα πρώτο: Δεν υπάρχει Τύπος στην Ελλάδα. Όχι απλώς, δεν υπάρχει «αντικειμενική δημοσιογραφία». Δεν υπάρχει Τύπος… Ούτε για να ενημερώνει το κοινό, ούτε για να κρίνει την εξουσία. Είναι οι Νεοδημοκράτες επάνω; Τους ξεσκίζουν, για όσα φταίνε και για όσα δεν φταίνε. Είναι οι ΠΑΣΟΚοι πάνω; Τους καλύπτουν ό,τι κι αν κάνουν ό,τι κι αν πουν, με ένα μοναδικό μίγμα δουλικότητας και υποκρισίας.

Δυστυχώς επτωχεύσαμεν!

Γιατί δημοκρατία που δεν έχει Τύπο είναι χρεοκοπημένα πολιτικά. Ξέρετε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα όπου θα έλεγε τέτοια κουβέντα ο Πρωθυπουργός της και θα έστεκε έστω και μια μέρα; Μπορείτε να φανταστείτε να έλεγε τέτοια κουβέντα Πολιτικός της «Δεξιάς» και να μη ξεσηκώνονταν εναντίον του και οι πέτρες;

Τελικά δεν φταίνε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου και ο κ. Χρυσοχοϊδης.

Τόσα ξέρουν τόσα λένε…

Φταίει το σύστημα που τους προωθεί, τους ανέχεται και τους στηρίζει. Ίσως γι’ αυτό ακριβώς: γιατί τόσα ξέρουν τόσα λένε… Τους επιλέγουν, τους επιβάλλουν και τους προστατεύουν!

Γι’ αυτό ακριβώς – αυτό είναι το μεγάλο τους «προσόν»:

Τόσα ξέρουν τόσα λένε…

www.antinews.gr

10 σχόλια:

Ανώνυμος 15 Φεβρουαρίου 2010 στις 11:06:00 π.μ. EET  

Επτωχεύσαμε... την πιο πλούσια γλώσσα εδώ και καιρό.....

Ακου.. Εθνική κυριαρχία!!!!

κ. Πρωθυπουργέ φροντίστε σύντομα να εμπλουτίσεται την γλώσσα σας και αμέσως μετά..την οικονομία της Ελλάδας.

Ανώνυμος 15 Φεβρουαρίου 2010 στις 12:25:00 μ.μ. EET  

ΣΩΣΤΟΣ...ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ..ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ..ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ! ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ...ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ...ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ...ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΟΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΙ ''ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ'' ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ (ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ)! ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΝ ΣΑΝ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ...ΟΧΛΟΥ! ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΕΙ ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ, ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ...ΟΣΟ ΠΙΟ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΠΟΔΗΓΕΤΕΙΤΑΙ, ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ, ΑΠΟΧΑΥΝΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ...ΕΛΛΗΝΙΚΗ ''ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ'';; ΟΧΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ...ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ..ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΔΕ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΤΩΡΑ, ΓΙΑΤΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΡΟΥΝ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΡΗΜΑ..ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ..''ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΩ ΕΓΩ ΜΕΤΑ'', ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ, ΚΑΠΟΤΕ..ΕΑΝ ΚΡΙΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΠΗΡΕΑΣΕ ΚΑΙ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ...ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ''ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥΣ''...

Ανώνυμος 15 Φεβρουαρίου 2010 στις 2:00:00 μ.μ. EET  

ΝΖ=ΧΛ; γιατι ΧΛ=ΝΔ

enkripto 15 Φεβρουαρίου 2010 στις 2:13:00 μ.μ. EET  

ε καί;

Ανώνυμος 15 Φεβρουαρίου 2010 στις 2:53:00 μ.μ. EET  

τότε ας αφισει το χρυσοχοϊδη και τις γκαφες του και εαν βοηθήσει το σαμαρα στο ανοιχτό πλεον πολεμο με τη σινιορα ντοριτα διοτι δεν ξερω ποιος ειναι σε πιο δυσκολη θεση ο ΓΑΠ ή ο σαμαρας (σιγουρα οχι ο κωστακης πλεον)

enkripto 15 Φεβρουαρίου 2010 στις 3:01:00 μ.μ. EET  

Ανώνυμε φίλε είμαι σίγουρος ότι γνωρίζεις με ποιές λέξεις συνήθως συγχέεται η "βούρτσα"

εναλακτικά υπάρχει και η έκφραση "άλα νταλα της παρασκευής το γάλα"

Ανώνυμος 15 Φεβρουαρίου 2010 στις 3:03:00 μ.μ. EET  

"Κι αν ήταν Μουσουλμάνος θα απαιτείτο συνταγματική πράξη στις ΗΠΑ (όπως το 1961 χρειάστηκε συνταγματική πράξη για να ορκίσουν Πρόεδρο τον Κέννεντυ που ήταν Καθολικός! Μέχρι τότε ούτε Καθολικοί επιτρεπόταν να ορκιστούν Πρόεδροι…)"
σε ποια ακριβως πραξη αναφερεται ο κ ΝΖ; απο οτι γνωριζω δεν υπαρχει καμια αναφορα στο αμερικανικο συνταγμα για το θρήσκευμα υποψηφίου προέδρου ουτε νομιζω να υπαρχει τροπολογια που να αναφερεται σε κατι τέτοιο σχετικά με τον Κεννεντυ και καθολικους. Δεν νομιζω οτι απαγορευετο σε καθολικους να ορκιστουν ως προεδροι (παρα μονο αντιδρασεις) ουτε ειναι υποχρεωτικο να ορκισθουν στην βιβλο αλλωστε υπηρχε την δεκαετια του 20 και αλλος υποψηφιος για την προεδρία που ηταν καθολικος (αλλα εχασε τις εκλογές). ευχαριστω

Ανώνυμος 15 Φεβρουαρίου 2010 στις 3:11:00 μ.μ. EET  

http://en.wikisource.org/wiki/Address_of_Senator_John_F._Kennedy_to_the_Greater_Houston_Ministerial_Association

Ανώνυμος 15 Φεβρουαρίου 2010 στις 3:24:00 μ.μ. EET  

ευχαριστω για την απαντηση αλλα η ηλεκρονικη διευθυνση ειναι μαλλον κομμενη.. εννοειται την ομιλια του προεδου κεννεντυ στο Greater Houston Ministerial Association ;

Ανώνυμος 16 Φεβρουαρίου 2010 στις 9:19:00 π.μ. EET  

Ο παραπάνω σχολιαστής έχει δίκιο. Δεν χρειάζεται, ούτε χρειάστηκε ποτέ, καμία συνταγματική πράξη για να ορκισθεί ένας μή προτεστάντης πρόεδρος. Το άρθρο 6 του συντάγματος λέει μεταξύ άλλων ότι ουδείς υποψήφιος δημόσιος λειτουργός δύναται να ελεγθεί με βάση το θρήσκευμά του, δηλαδη η θρησκεία δεν δύναται να αποτελέσει εμπόδιο για την ανάληψη αξιώματος ομοσπονδιακού ή πολιτειακού.
Ο Κεννεντυ είχε κατηγορηθεί απο τους Προτεστάντες οτι ώντας Καθολικός θα γεινόταν το δεξί χέρι του Πάπα διορίζοντας Καθολικούς. Έτσι στη ομιλία του στο Προτεσταντικό σύλλογο του μείζωνος Χιούστον (Greater Houston Ministerial Association)απέρριψε τις παραπάνω κατηγορίες λέγοντας ότι πιστεύει ακράδαντα στην ανεξηθρησκεία και δεν υποστηρίζει οποιαδήποτε αλλαγή στο άρθρο 6, το οποίο απαγορεύει τη ιδιαίτερη μεταχείρηση αξιωματούχων με βάση το θρήσκευμα.
Τα μόνα κριτήρια υποψηφίου προέδρου είναι η ιθαγενής υπηκοότητα (να ειναι γεννημένος σε αμερικανικό έδαφος ή απο αμερικανούς γονείς στο εξωτερικο) να ειναι τουλάχιστον 35 ετών και να έχει διαμήνει τουλάχιστον 14 ετη στη χώρα). Εαν ισχύουν τα παραπάνω η ορκωμοσία είναι πλέον δεδομένη και όπως σωστά εγράφη δεν είναι υποχρεωτικός ο όρκος επί Βίβλου ούτε επί κανενός άλλου εγγράφου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP