"Σκιώδης" ΥΕΘΑ του ΣΥΡΙΖΑ ο Θ.Δρίτσας

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ημερήσιου τύπου, στην χθεσινή σύσκεψη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας γνωστοποίησε τα ονόματα των 16 βουλευτών που θα παρακολουθούν ανα τομέα το έργο της κυβέρνησης. Τον ευαίσθητο τομέα της Εθνικής Άμυνας ανέλαβε ο βουλευτής Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας. Ο κ.Δρίτσας έχει διατελέσει βουλευτής Α' Πειραιά & Νησιών, Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά για πέντε χρόνια, ενώ είχε κατέβει και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά. Στο παρελθόν διετέλεσε και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ.Δρίτσας ήταν και το πρόσωπο που είχε παρουσιάσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την αμυντική πολιτική στο επικαιροποιημένο του πρόγραμμα. Επιγραμματικά μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται :

Η σταθερή επιδίωξή για "μείωση των εξοπλισμών τόσο στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου ειδικά, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο γενικά"

Απεμπλοκή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων απο τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ

Εφαρμογή της αρχής «καμία μονάδα των Ε.Δ. σε στρατιωτική αποστολή εκτός συνόρων»

Διακοπή της στρατιωτικής συνεργασίας με το επιθετικό κράτος του Ισραήλ

Μείωση περιττών λειτουργικών δαπανών που δεν σχετίζονται με μισθούς προσωπικού,

Επανεξέταση των προγραμμάτων εκπαίδευσης και του πλαισίου λειτουργίας των στρατιωτικών σχολών όλων των βαθμίδων, ώστε να διασφαλίζεται η προσαρμογή στα σύγχρονα επιστημονικά επιτεύγματα και ο συνδυασμός της άρτιας στρατιωτικής εκπαίδευσης με την εκπαίδευση σε ακαδημαϊκά γνωστικά αντικείμενα απαραίτητα για την εκπλήρωση της αποστολής των στελεχών των ΕΔ, αλλά και ο εκδημοκρατισμός και η κατάργηση στρατοκρατικών καταλοίπων στις σχολές.

Αναθεώρηση του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα, ώστε η αρμοδιότητα των Στρατοδικείων να περιορίζεται σε αμιγώς στρατιωτικά αδικήματα

Δημοκρατική αναθεώρηση του συστήματος διοικητικών ποινών


Υποστήριξη του συνδικαλισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών κανόνων και του Συντάγματος.

Αλλαγή του νομικού και κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας των Ε.Δ. ώστε τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των στρατευμένων και των υπόχρεων στράτευσης να εναρμονιστούν με τις επιταγές του Συντάγματος και τις υποδείξεις του Συνηγόρου του Πολίτη και της Διεθνούς Αμνηστίας.


Σε αυτό το τελευταίο θα θέλαμε να σταθούμε λίγο, μιας και ο κ.Δρίτσας ως σφοδρός πολέμιος της αύξησης της στρατιωτικής θητείας και υπερασπιστής των αντιρρησιών συνείδησης είχε καταθέσει ερώτηση στην Βουλή (5/10/2011) με την οποία ζητούσε να πληροφορηθεί "με βάση ποια τεκμηριωμένη ανάλυση, αντικειμενικά κριτήρια και υπαρκτές ανάγκες εξετάζεται η πιθανότητα αύξησης της στρατιωτικής θητείας".

Με δυο λόγια, βάση της αντίληψης του νέου υποψήφιου ΥΕΘΑ δεν υπάρχουν υπαρκτές ανάγκες που να δικαιολογούν την αύξηση της στρατιωτικής θητείας.

Αντιθέτως υπάρχει επιτακτική ανάγκη να "σταματήσουν οι διώξεις των αντιρρησιών συνείδησης" και η οικονομική τους αφαίμαξη (αναφερόμενος στα πρόστιμα για ανυποταξία).

Είναι σημαντικό να έχεις σωστές προτεραιότητες.. Άντε και υπουργός..

57 σχόλια:

TED 4 Ιουλίου 2012 στις 1:10:00 μ.μ. EEST  

1ον
Αναμένω με αγωνία κάποιο σχόλιο του κ. Αρματιστή.

2ον
Γνωρίζουμε αν έχει υπηρετήσει ο κ. Δρίτσας;

Nikos 4 Ιουλίου 2012 στις 1:14:00 μ.μ. EEST  

εγώ θα ήθελα τη Δούρου αλλά την έβαλαν στο εξωτερικών...

Ανώνυμος 4 Ιουλίου 2012 στις 1:28:00 μ.μ. EEST  

Και να μην ξεχνάμε τις απαξιωτικές - ρατσιστικές, για τους συνδέσμους εφέδρων, απόψεις του.

Ανώνυμος 4 Ιουλίου 2012 στις 1:33:00 μ.μ. EEST  

οι οποίες είναι;

Ανώνυμος 4 Ιουλίου 2012 στις 1:35:00 μ.μ. EEST  

TED καλημέρα!
Ο φίλτατος ΑΡΜΑΤΙΣΤΗΣ--αν και δεν έχει ανάγκη τη δική μου παρέμβαση--
απο την προϋπηρεσία του ως αξκος στο στράτευμα, αλλά και από τα ΝΗΦΑΛΙΑ σχόλια του, καταλαβαίνω ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ότι δεν ΟΝΕΙΡΟΒΑΤΕΙ!!!είναι "από μέσα" ΚΑΛΟΣ γνώστης της κατάστασης και σίγουρα θα απαντήσει όπως πρέπει!
Εύκολα στην αντιπολίτευση ο κάθε δρίτσας ΜΠΟΡΕΙ να λέει Ο,ΤΙ θέλει!! και ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτό προβλέπω, να γίνει!! ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ για την ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ!! όταν όμως φτάσει "ο κόμπος στο χτένι" τότε θα δούμε πόσα απίδια.... κλπ! και μπορεί ο δρίτσας με τους αντιρρισίες και τους λοιπούς να θέλουν την ξάπλα τους!! εύκολα όμως κάποιος τους "κολλάει στον τοίχο" με το Σύνταγμα, όπου αν θέλουν να λέγονται Έλληνες πολίτες οφείλουν και να υπηρετούν στο στρατό!! Εδώ Ολλανδία ΕΥΤΥΧΩΣ ακόμη δεν έχουμε γίνει!!!
Έξω από το χορό.... κλπ!! τα ίδια με τον κο σαββόπουλο!! ναι, ναι το τραγουδοποιό! τον καιρό της στρατ. θητείας, όπως και άλλα "φυντάνια" ηθοποιοί και τραγουδιστές τους έρχονταν βαριά τα άρβυλα και οι στολές!! ΤΩΡΑ όμως λέει ΜΑΚΑΡΙ να μπορούσα να υπηρετήσω ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ!!
Δεν θα ξεχάσω το δημοσιογράφο Βασίλη Ραφαηλίδη-ακραιφνής κομμουνιστής--ο οποίος σε ΚΑΘΕ συνέντευξη που έδινε, έλεγε ότι όποιος δεν υπηρετεί,πρέπει να θεωρείται ΠΡΟΔΟΤΗΣ!!!

Γιάννης

Ανώνυμος 4 Ιουλίου 2012 στις 2:35:00 μ.μ. EEST  

Είναι ολοφάνερα επικίνδυνοι... Μετά την Δούρου που απασχολούσε τον Τσοχατζόπουλο ως υπάλληλο... μας προέκυψε ο Δρίτσας, ο οποίος σύμφωνα με αυτά που έχουν διατυπωθεί στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, θα μας πει ότι πρέπει να κάνουμε στρατιωτική συμμαχία με τους αγιατολάδες και τους Κινέζους, οι οποίοι θ΄ αναλάβουν βέβαια να προστατεύουν τα σύνορά μας...

Ανώνυμος 4 Ιουλίου 2012 στις 2:59:00 μ.μ. EEST  

"Υποστήριξη του συνδικαλισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών κανόνων και του Συντάγματος."

Θα ζητήσει το ΕΚΑΕ την άμεση απογείωση των readiness από την Σκύρο και οι χειριστές θα είναι σε απεργία!

Αυτοί οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ είναι ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΙ! Εκτος του οτι δεν έχεουν ιδέα για τα τεκτενόμενα στις Ε.Δ. δεν τους ενδιαφέρει η Εθνική Άμυνα.

Ανώνυμος 4 Ιουλίου 2012 στις 3:07:00 μ.μ. EEST  

Δρίτσας- Από το δημωδ.δρίτσα(συνηθ.πληθ.δρίτσες), ναυτικός όρος, τα σχοινιά από τα οποία κρέμονταν οι αρτέμονες.<ιταλ.drizza.Πρβλ. σχετικά με τη ναυσιπλοία επώνυμα Μάϊνας, Μπαρμπαρέσος, Λαγουδέρης, Φλόκος κτλ συνήθως ιταλικής προέλευσης αφού τα ιταλικά(βενετικά) ήταν ηlinguafranca και περίπου επίσημη γλώσσα των ναυτικών την περίοδο της δικής μας τουρκοκρατίας. (ΛΔΗΜ)


Καλά μιλάμε τα ελληνικά γονίδια βράζουν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ!!!!

NF 4 Ιουλίου 2012 στις 3:17:00 μ.μ. EEST  

Όπως εγραψα παλαιοτερα, οι Αριστεροι μισουν το Ισραηλ, πολύ περισσοτεροι από ότι η Χρυση Αυγη. Tι και αν οι Ισραηλινοι κολλησαν στον τοιχο τους Τουρκαλαδες στην κριση των Κυπριακων γεωτρησεων; Αυτοι θα κανουν το διεθνιστικο καθηκον τους, και ας παει στο διαβολο το εθνικο συμφερον!

Το 60 % των δαπανων του ΥΕΘΑ είναι μισθολογικες. Ποιες μη μισθολογικες δαπανες θα κοψουν; Συντηρηση και εκπαιδευση προφανως!

Οσο για των εκδημοκρατισμο του Στρατου , θα γινει όπως στα σχολεια, με Επιτροπες Στρατευμενων, 15μελη κλπ. Οι στρατευσιμοι θα μετεχουν με εκπροσωπο τους στη Διοικηση της Μοναδας! Οσο για τη ΣΣΕ, θα γινει όπως το Πανεπιστημιο! Θα γινονται καταληψεις, θα χτιζουν το Στρατηγο-Διοικητη της Σχολης στο γραφειο του, μπορει να τον δερνουν κιολας. Θα γινονται Γενικες Συνελευσεις, οι σπουδαστες θα λαμβανουν δημοκρατικες αποφασεις!
Σε τι χρειαζεται η Πειθαρχια και αλλα τετοια στρατοκρατικα καταλοιπα;

Αντιρρησιες συνειδησης; Οι ιδιοι οι αντιρρησιες συνειδησης εχουν ζητησει να κανουν εναλλακτικη θητεια σε «βιβλιοθηκες, κονωνικες υπηρεσιες, δημους». Βλεπετε η προσφορα εργασιας στα χωραφια η στις Υπηρεσιας Καθαριοτητας τους πεφτει βαρια! Γεννηθητω!

Οι ανθρωποι ειναι απιστευτα διασκεδαστικοι, και μας προσφερουν μπολικο γελιο. Μην ανησυχειτε, και να ερθουν θα μεινουν 3-4 μηνες. Θα πεσουν πιο γρηγορα και απο τον Αντωνακη.

Αρματιστής 4 Ιουλίου 2012 στις 3:17:00 μ.μ. EEST  

@ TED

Προκηρύχθηκε η θέση «επιτρόπου» για την Ελλάδα (http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=158432&catID=11)

Προκηρύχθηκε και επίσημα η θέση του «επιτρόπου» επί του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας. Σε επιβεβαίωση προηγούμενου δημοσιεύματος του Real.gr που έκανε λόγο για κεντρικό επόπτη και συγχώνευση των εργασιών της τρόικας και της task force, η γενική διεύθυνση οικονομικών της Κομισιόν, η κατεξοχήν γραφειοκρατική δομή που εποπτεύει το ελληνικό πρόγραμμα, περιέλαβε και επίσημα τη θέση «επικεφαλής του γραφείου Ελλάδας» στο οργανόγραμμά της.
...........
Ο ανθύπατος, όπως τον χαρακτηρίζουν οι ίδιες πηγές, κάνοντας έναν αστεϊσμό σε σχέση με τα δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου, θα βρίσκεται θεσμικά δύο βαθμίδες πάνω από τον κ. Μόρς στην ιεραρχία και θα δίνει λογαριασμό κατευθείαν στον γενικό διευθυντή της DGECFIN M. Μπούτι. ...... Η έδρα του λεγόμενου ανθύπατου θα είναι στην Αθήνα ..... Με αυτόν τον τρόπο οι δημοσιονομικές αποκλίσεις θα ελέγχονται ευκολότερα, οι διορθώσεις θα ζητούνται πιο άμεσα και η διαδικασία των τριμηνιαίων εκθέσεων θα γίνεται «αναίμακτα και χωρίς περιττή δημοσιότητα», όπως ασφαλώς διευκρινίζουν οι ίδιες πηγές «αν όλα πηγαίνουν καλά»...

Φίλε μου η Ελλάδα έχει καταστεί προτεκτοράτο. Εκτός και αν δεν το έχεις καταλάβει. Και τα προτεκτοράτα δεν διαθέτουν ανεξάρτητη πολιτική. Ακόμη δεν έχουν και τα χρήματα για να διαθέτουν αξιόλογη άμυνα. Και χρήματα δεν υπάρχουν, επειδή οι κυβερνώντες χθες και σήμερα, αποδέχθηκαν τη προτεραιότητα των δανειστών έναντι των αναγκών της χώρας. Και για αυτό τοποθετείται ανθύπατος. Αυτό το έχεις καταλάβει;

Να σου κάνω και εγώ μια ερώτηση. Πιστεύεις ότι η Ελλάδα μπορεί να διεξαγάγει πολεμικές επιχειρήσεις; Δηλαδή έχει τα οικονομικά μέσα για να διεξαγάγει πόλεμο; Και αν έχει κάποια μέσα, πόσων ημερών επιχειρήσεις μπορεί να διεξαγάγει; Γνωρίζεις πόσο μπορεί να στοιχίζει μια επιστράτευση; Και σκέψου κάτι ακόμη; Πόσο τη παίρνει την Ελλάδα να αντιμετωπίσει με "σθένος και την προβολή της απαραίτητης ισχύος" μια κρίση; Δεν μιλώ για θερμό επεισόδιο ή πόλεμο...

Κατά τα άλλα το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την άμυνα κάνει μόνο για κωλόχαρτο, όπως και το αντίστοιχο πρόγραμμα της ΝΔ. Όπως δήλωσε και ο αγαπητός μου Βλισάριος.

Άλλωστε τι να τα κάνεις τα αμυντικά προγράμματα, όταν έχει εκχωρηθεί η εθνική κυριαρχία και υπάρχουν οι Ύπατοι και οι Ανθύπατοι.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 4 Ιουλίου 2012 στις 4:38:00 μ.μ. EEST  

Περίεργο πάντως...στο OnAlert που γράφουν επίσης στρατιωτικοί δεν πολυθέλουν την αύξηση της θητείας, τουλάχιστον αν δε συνοδεύεται από αναδιάρθρωση λειτουργίας του στρατού
http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=20&ς art_id=14156

Ο αντιρρησίας συνείδησης είναι άχρηστος σε μια μονάδα ούτως ή άλλως. Αν κάποιος δε θέλει να κάνει κάτι δεν έχει νόημα να τον υποχρεώσεις. Θα το υπονομεύσει, θα σου σπάει τα νεύρα, θα τον έχεις τρεις και λίγο στρατοδικείο, πονεμένες αριστερές των βορείων προαστίων θα πιέζουν τον δεξιό ή πασόκο μπαμπά "να το σώσει το παιδί από τους καραβανάδες" Αν κάνει όμως το τρυφερό πόδι διετή, χωρίς μειώσεις, θητεία σε νοσοκομείο (όχι αλλού, νοσοκομείο) και μόνο των νησιών που έχουν στρ. μονάδες και της Θράκης, με μισθό στρατιώτη, θα γίνει πολύ χρήσιμος. Αλλά δε νομίζω οτι θα πάνε πια και τόσοι πολλοί... Υπάρχουν λοιπόν απλές και δημοκρατικότατες λύσεις. Και εξοικονομεί το κράτος ένα σωρό λεφτά. Και το βουλώνουν όλοι οι εξυπνάκηδες και λουφαδόροι

Δεν αφήνετε στην ησυχία του τον Δρίτσα και να πιάσετε καλύτερα τους Χατζηαβάτηδες της ΝΔ; Τι να κάνω την επιτυχία του Νηρέα όταν σε μερικές εβδομάδες δεν θα έχει καύσιμα; θα εγκρίνει η κομμαντατούρ τα καύσιμα; θα εγκρίνει το κονδύλι για τη μεταφορά των Ambrams; ή μήπως αφού δεν είναι Leopard μας πει "νιξ"
Ο Δρίτσας πια μας μάρανει... καλά λέγαν στο Βυζάντιο "ελάκτισεν ο γάιδαρος και δέρνουσι το σάγμα/ να κίνει καλοσάγματον, άλλο να μη λακτίζει"
(σάγμα = σαμάρι,για τους νεώερους που δεν ξέρουν "βαθιά" ελληνικά)

Alexandros 4 Ιουλίου 2012 στις 5:04:00 μ.μ. EEST  

Από ο,τι φαίνεται τις τελευταίες μέρες, ο Δρίτσας και ο κάθε Δρίτσας, μάλλον είναι το μικρότερο πρόβλημα μας. Η τρομοκρατία με την βοήθεια όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών δυνάμεων έπιασε τόπο, όλοι βγήκαν ευχαριστημένοι εξυπηρετώντας το δικό τους μικροπολιτικό συμφέρον και χωρίς να δείχνουν κανένα ενδιαφέρον για το εθνικό και λαϊκό συμφέρον. Επιχειρώντας να κάνω έναν μικρό απολογισμό των πρώτων πολύ σημαντικών ημερών της κυβέρνησης, βλέπει κανεις καταρχάς το ότι η Ισπανία και η Ιταλία διαπραγματεύτηκαν μαζί έναντι στη Γερμανία και δεν υπέγραψαν κανένα μνημόνιο, ενώ από ο,τι φαίνεται οι αποφάσεις για Ισπανία και Ιταλία δεν θα επηρεάσουν καθόλου το δικό μας πρόγραμμα, ο Αντωνάκης και να θέλει να διαπραγματευτεί κάτι λίγα πραγματάκια, αφενός βρίσκει μπροστά την αλύγιστη στάση της Τρόικας αλλα και τις τρεκλοποδιες που πάνε να του βάλουν οι "αριστεροί" της κυβέρνησης, οι οποιοι και τρέμουν μήπως και πετύχει έστω και στο ελάχιστο η οποια προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης. Ο ΣΥΡΡΙΖΑ συνεχίζει ακάθεκτος το αντιπολιτευτικό του? πως να το πει κανεις "έργο" μην αλλάζοντας ούτε στο ελάχιστο τις ακραίες θέσεις του, θεωρώντας τες προφανώς "ολοσωστες", οι ανεξάρτητοι Έλληνες τηρούν σιωπή, το ΚΚΕ μάλλον διαλύεται και η Χρυσή Αυγή συνεχίζει τη λαικιστικη ρητορική της εκμεταλλευόμενοι την απουσία έστω και ελαχιστης πολιτικής λογικής από τα αλλα κόμματα. Για παράδειγμα ήταν το μοναδικό κόμμα που απάντησε στον Aσμουσεν και ήταν το μονο πολιτικο κόμμα που αντέδραση στην επίσκεψη του Γκρίζου λύκου, όχι τίποτα ιδαίτερο βεβαια, κάνα δυο συνθηματάκια και τέλος, άλλωστε παρα τα τόσα γιαούρτια που έπεφταν πριν τις εκλογές κανένας δε χαράμισε ένα γιαουρτάκι και για τον γκρίζο λύκο.
Επίσης, μάθαμε πως η Ιρλανδία βγαίνει δειλά δειλά στις αγορές, το οποιο σημαίνει πως οι δικοί μας πολιτικοί δεν έχουν προβεί ούτε σε μια από τις μεταρρυθμίσεις, οι οποιες ναι μεν αναγράφονται στο κατάπτυστο μνημόνιο, αλλα είναι και απαραίτητες να γίνουν αν και κανένας δεν λέει τι ακριβώς πρέπει να γίνει, ενώ και κανένας δεν λέει που πάνε τα λεφτά μας από την τεραστια και άνιση φορολογία, τα στοιχεια της οικονομίας παραμένουν επτασφράγιστα μυστικά, ωστόσο κανένας από τα αντιπολιτευτικά κόμματα δεν φαίνεται να διαμαρτύρεται, έχουν προφανώς πιο σημαντικά πράγματα να κάνουν και δεν υπάρχει και κανένας λόγος να στενοχωρήσουν τους ψηφοφόρους τους.
Η απογοήτευση συνεχίζεται, επιμένω πως είναι απαραίτητο να αναδειχτούν νέες πολιτικές δυνάμεις, μπορεί να κέρδισαν χρόνο οι τροικανοι αλλα κερδίσαμε και εμείς λίγο χρόνο μήπως και αναδειχθούν οι νέες πολιτικές δυνάμεις, οι οποιες θα γκρεμίσουν την μεταπολίτευση ουσιαστικά και μέσα εκεί ανήκουν όλα τα υπάρχοντα κόμματα του κοινοβουλίου, διαφορετικά το μέλλον που μας περιμένει είναι μαύρο κατάμαυρο, τα "εθνικόσοκιαλιστικα" κόμματα θα δυναμωθούν σε τεράστιο βαθμό και αν αυτό έγινε εδώ, που δεν έχουμε και καμια ιδιαίτερη παράδοση σκεφτείτε τι θα γίνει σε χώρες με παράδοση σε αυτές τις παρατάξεις, ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, θα τα δούμε τα αποτελέσματα στις επόμενες εκλογές και εκεί.
Πρέπει όλοι να αφυπνιστούμε και να εξαφανίσουμε τόσο την φανερή όσο και τη μασκαρεμένη μεταπολίτευση!
Κατά τα αλλα τρομακτικά σενάρια περί EOZ, ξεπουλήματος υποδομών, συνεργασίας με την Τουρκια συνεχίζονται.....

Ανώνυμος 4 Ιουλίου 2012 στις 5:38:00 μ.μ. EEST  

Απορία.
Υπάρχει κανένα από τα παραπάνω μέτρα, το οποίο να αποσκοπεί στην βελτίωση και την αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων;
Με την ουσία ρε παλιοβλάκες αριστεροί θα ασχοληθείτε;

Ανώνυμος 4 Ιουλίου 2012 στις 7:57:00 μ.μ. EEST  

Γιατί τον Δρίτσα; Ας βάλουν κατευθείαν τον Ερντογάν να τελειώνουμε...

Ανώνυμος 4 Ιουλίου 2012 στις 8:12:00 μ.μ. EEST  

"Οι έφεδροι καταδρομείς και τα σωματεία τους είναι παρακρατικοί".
http://www.youtube.com/watch?v=15A4x10Q9JY
3:40 και μετά.

Αρματιστής 4 Ιουλίου 2012 στις 9:39:00 μ.μ. EEST  

Παρεμπιπτόντως

Το επίσημο τηλεοπτικό κανάλι του συστήματος έθεσε απόψε δια χειλέων της κ. Τρέμη το ζήτημα των ΤΘ οχημάτων που μας προσφέρονται δωρεάν από τις ΗΠΑ. Βεβαίως αναφέρθηκε σε 550 τεθωρακισμένα οχήματα που προσφέρονται δωρεάν και η παραλαβή τους σκοντάφτει στο «υπέρογκο» (!) κόστος μεταφοράς των 5 εκατομμυρίων ευρώ!!!

Αν και ο αριθμός των προσφερομένων μέσων που αναφέρθηκε (550) δεν είναι ακριβής, αφού μαζί με τα άρματα ανέρχεται στα 1200 περίπου, μου προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση η αναφορά του ΜΕΓΚΑ σε ένα τέτοιο ζήτημα. Αναφέρθηκε επίσης ότι τα οχήματα κινδυνεύουν να χαθούν, επειδή οι ΗΠΑ δέχονται πιέσεις από τη Ρουμανία και το Πακιστάν για να παραλάβουν αυτές οι χώρες τα τεθωρακισμένα… Από πότε τέτοιες ευαισθησίες από ένα τηλεοπτικό κανάλι και μάλιστα το μεγκα;;;

Το ερώτημα που τίθεται όμως, είναι αν ο «κόκκινος Πάνος» θα βάλει την υπογραφή για να παραλάβει ο ΕΣ τα προσφερόμενα τεθωρακισμένα. Τώρα πριν είναι αργά. Και σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να αποτελούν εμπόδιο τα 5 εκατομμύρια. Όταν το ίδιο το ΜΕΓΚΑ, άρχισε το βραδινό δελτίο του με την ανακοίνωση ότι οι υπάλληλοι της βουλής ζήτησαν από τον απερχόμενο πρόεδρο του σώματος, να λάβουν το εξωφρενικό επίδομα «μη εργασίας» για τους δύο μήνες που η βουλή ήταν κλειστή!!! Επί δύο (2Χ2.000 ευρώ) παρακαλώ, αφού είχαμε δύο συνεχόμενες εκλογές. Πόσοι είπαμε ότι είναι οι υπάλληλοι της βουλής;;;

Και το μάπα πρόγραμμα της ΝΔ και το μαπα του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφεραν ότι θα επιδιωχθεί η αύξηση της αποτρεπτικής ικανότητας των ΕΔ. Πως;;; Με λόγια; Θα τα πάρουν τα τεθωρακισμένα;

Ανώνυμος 5 Ιουλίου 2012 στις 1:21:00 π.μ. EEST  

Φίλτατε Αρματιστή καλησπέρα! αν και περίμενα διαφορετική απάντηση στο σχόλιο σας περί δρίτσα, οφείλω να ομολογήσω ότι με "προλάβατε" στο θέμα οικονομίας με την ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΗ είδηση στο mega για τα λεφτά που ζητούν οι υπάλληλοι της Βουλής!!! Τελικά το κομματικό ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ!!! και δυστυχώς ο σαμαράς κάτι με την υγεία του, κάτι με το ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ!! του νεποτισμού και της νομενκλατούρας ΔΥΣΤΥΧΩΣ γράφω και πάλι ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ!!! Λόγια, ευχολόγια και τα γνωστά ΛΑΜΟΓΙΑ να εκμεταλλεύονται καταστάσεις και να κονομάνε και πάλι!! Εύχομαι και ελπίζω να μην αναφωνίσει ΣΥΝΤΟΜΩΣ: τελικά ποιός κυβερνά αυτόν τον τόπο;;;!!!
Μήπως άραγε όλα αυτά είναι ΚΟΛΠΑ κάποιων για να δουν οι "τροϊκανοί" ότι "χαΐρι" δεν γίνεται και μας "σουτάρουν" ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΑ απ΄οτι περιμένουμε;;;!!!
Αλλά και για την είδηση του mega περί της "προσφοράς" των αρμάτων, μήπως ΕΠΙΤΗΔΕΣ το αναφέρουν, για να ξεσηκωθεί ο κόσμος, καθότι λεφτά για την υγεία και για φάρμακα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!, όμως για ΤΑΝΚΣ και στρατιωτικές δαπάνες ΥΠΑΡΧΟΥΝ!! συνεπώς πως θα επιτευχθούν οι στόχοι του δημοσιονομικού προγράμματος;;!!
Ας αφήσουμε λοιπόν στην άκρη τις στρατ.δαπάνες "σε καιρό ειρήνης"!!! και ας ασχοληθούμε με τα φλέγοντα θέματα της οικονομίας!!

Γιάννης

NF 5 Ιουλίου 2012 στις 8:47:00 π.μ. EEST  

Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Ο !!!!!
ΑΤΙΜΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!
Δεν εχουν λεει 5-10 εκ. Ευρω να φερουν τα αρματα.Οσο το εβδομαδιαιο κοστος λειτουργιας της Βουλης! Οσο οι ζημιες που συσσωρευει μια ΔΕΚΟ οπως η ΕΡΤ σε 2 εβδομαδες!
Και να μας πληρωναν οι Αμερικανοι, παλι θα εβρισκαν δικαιολογια να μην τα παρουν.
Γιατι δε λενε απλα οτι οι Γερμανοι εβαλλαν βετο;
Μπραβο Αντωνακη! Μπραβο παλληκαρι μου! Μπραβο μεγαλε «Πατριωτη»! ΦΤΥΣΕ ΚΑΙ ΠΝΙΞΟΥ ΜΕΣΑ!
Αυτη ειναι η «Πατριωτικη» Νεα Δημοκρατια!

ΝΕΣΤΩΡ 5 Ιουλίου 2012 στις 12:46:00 μ.μ. EEST  

΄΄Να σου κάνω και εγώ μια ερώτηση. Πιστεύεις ότι η Ελλάδα μπορεί να διεξαγάγει πολεμικές επιχειρήσεις; Δηλαδή έχει τα οικονομικά μέσα για να διεξαγάγει πόλεμο; Και αν έχει κάποια μέσα, πόσων ημερών επιχειρήσεις μπορεί να διεξαγάγει; ....΄΄ Η Ελλάδα μέχρι τώρα έχει πτωχεύσει τέσσερις φορές ( 1827, 1843, 1893/΄97, 1932 ). Εάν κοιτάξει κανείς τα χρόνια αυτά θα διαπιστώσει ότι παρά τις πτωχεύσεις η Ελλάδα προχώρησε κάτω από την Ηγεσία Μεγάλων Ηγετών, εξοπλίζονταν και διεξήγαγε νικηφόρους πολέμους ( Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-13, Μικρά Ασία, Έπος 1940, κλπ ). Θα σταθώ στην πτώχευση του 1893/΄97 όπου της επιβλήθηκε Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος (ΔΟΕ), αντίστοιχος με την σημερινή Τρόικα.Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος (ΔΟΕ) ονομαζόταν ο έλεγχος των δημοσίων οικονομικών της Ελλάδας που επιβλήθηκε από Ευρωπαϊκές χώρες που δάνεισαν την Ελλάδα το φθινόπωρο του 1897 ενώ αυτή είχε χρεοκοπήσει τέσσερα χρόνια πριν, με στόχο την αποπληρωμή των χρεών της προς τους πιστωτές της. Τον έλεγχο εκτελούσε μια εξαμελή επιτροπή, η Διεθνής Οικονομική Επιτροπή (Commission Internationale Financière de la Grèce), με μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα από το 1897 μέχρι το 1978, για 81 χρόνια. (ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ). Ενδιαφέρον αποκτούν όσα γράφει στο Βιβλίο του ΄΄ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ Ή ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΙ περί των συμβάντων κατά την διάρκειαν της Επαναστάσεως της 15ης Αυγούστου 1909΄΄/ 1925, ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΟΡΜΠΑΣ, για το Πρόγραμμα Στρατιωτικής Οργανώσεως των κατά Ξηράν και Θάλασσαν Δυνάμεων και τον Εξοπλισμόν τους από τον ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ, την περίοδο αυτή και πως έγιναν όλα αυτά κάτω από την επίβλεψη της ΔΟΕ, ΄΄σε καθεστώς περιορισμένης Κυριαρχίας΄΄, θα μας έλεγαν σήμερα κάποιοι όψιμοι Πατριδοκάπηλοι. Πως τα έκανε όλα αυτά η Ελλάδα τότε και ο Ελληνικός Στρατός έφθασε από την ΜΕΛΟΥΝΑ μέχρι έξω από την ΑΓΚΥΡΑ ? δεν είχε χάσει την Εθνική της Ανεξαρτησία ? Πρέπει όμως να διαβάζουμε σωστά την Ιστορία και όχι όπως μας συμφέρει, για να βγάζουμε σωστά συμπεράσματα.

΄΄Κατά τα άλλα το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την άμυνα κάνει μόνο για κωλόχαρτο ...΄΄ πολύ σοφά λόγια Μεγάλων Ανδρών, που αφορά αυτούς που έμαθαν να στήνουν τον κ..... τους και ξέρουν τα πράγματα από πρώτο χέρι από μέσα και όχι εμάς τους υπόλοιπους.

NF 5 Ιουλίου 2012 στις 3:41:00 μ.μ. EEST  

Σε ότι αφορα την εναλλακτικη θητεια των αντιρρησιων, από το 1977 με Νομο του Ε. Αβερωφ τους επιτρεποταν να υπηρετουν Ι4 αοπλοι. Ολοι θυμομαστε από το Στρατο ότι οι Ι4 δεν κανουν σχεδον τιποτα. Όμως ουτε αυτό τους αρεσε.


Θα δωσω την προσωπικη μου μαρτυρια. Ειχα συμφοιτητη που ηταν μαρτυρας του Ιεχωβα. Φυσικα αρνηθηκε να καταταγει στο Στρατο. Όταν δικαστηκε, ειπε αντρικια στους Δικαστες ότι δεν μπορουσε να υπηρετησει για θρησκευτικους λογους. Οι δικαστες εφαρμοσαν το νομο και τον καταδικασαν σε φυλακιση 4 ετων όπως προεβλεπε τοτε ο Νομος. Ζητησε να μεταφερθει και να εργαστει σε Αγροτικες Φυλακες, όπως ειχε δικαιωμα αφου δεν ειχε διαπραξει βαρυ εγκλημα. Δουλεψε σαν το σκυλι. Στις αγροτικες Φυλακες, κάθε μερα εργασιας μετραει για 2 μερες ποινης. Σε 2 χρονια ηταν εξω. Τοτε η θητεια ηταν 18 μηνες. Η δωρεαν παραγωγικη εργασια του φανηκε χρησιμη στην κοινωνια.
Δεν συμφωνω βεβαια με την αποφαση του να μην υπηρετησει, αλλα η συμπεριφορα του ηταν εντιμη.

Οι αντιρρησιες όχι μονο δε θελουν να πανε στρατιωτες, αλλα θελουν να κανουν εναλλακτικη θητεια σε «βιβλιοθηκες, δημους, κοινωφελεις υπηρεσιες, εθελοντικες οργανωσεις ΜΚΟ» κλπ. Στη συντριπτικη τους πλειοψηφια προκειται περι απλων λουφαδορων και κουραμπιεδων. Παραπανω περιεγραψα την περιπτωση ενός ειλικρινους αντιρρησια.

Ακουστηκαν διαφορα περι "υπηρεσιας σε νοσοκομεια της μεθοριου" τα οποια προτιμω να μη χαρακτηρισω. Τι ξερουν να κανουν αυτοι οι λουφαδοροι στα νοσοκομεια; Θα κουβαλανε τις παπιες στους ασθενεις;
Δεν θελουν να μην υπηρετησουν; Θελουν εναλλακτικη θητεια; Καλως! Θα κανουν ότι και ο ειλικρινης αντιρρησιας που περιεγραψα. Θα εργαστουν για 2-2,5 χρονια σε καταναγκαστικες αγροτικες εργασιες,αφου χρειαζομαστε χερια στη γεωργια. Οχι ψευτοδουλειες και λουφα σε «ΜΚΟ, δημους και βιβλιοθηκες»! Δε θα μενουν στα σπιτια τους, θα μενουν σε στρατοπεδα αντιρρησιων, με μια εξοδο την εβδομαδα, και θα τους διδεται μονο φαγητο και 10 ευρω το μηνα, όπως ακριβως οι στρατιωτες! Αν δεν δουλευουν αρκετα σκληρα οι μερες δεν θα «γραφονται» και η¨"εναλλακτικη θητεια" τους θα παρατεινεται εσαεί!

bob 5 Ιουλίου 2012 στις 6:01:00 μ.μ. EEST  

μήπως είναι καλύτερα να κάνουν τη θητεία τους αγκαλιά με τη τζούλια στο θάλαμο?

Αρματιστής 5 Ιουλίου 2012 στις 8:37:00 μ.μ. EEST  

@ Νέστωρ

Έχω την εντύπωση, ότι μάλλον ηθελημένα συγκρίνεις ανόμοια γεγονότα.

Σχετικά με τη πτώχευση του 1893 του Τρικούπη.

Αρχικά θα πρέπει να δούμε ποια ήταν τότε η διεθνής θέση της χώρας. Για την ιστορία θα πρέπει να θυμηθούμε ότι η Ελλάδα μόλις πριν δέκα χρόνια είχε προσαρτήσει τη Θεσσαλία, τα σύνορα της έφθαναν στη Μελούνα, λίγο βόρεια του Τυρνάβου, το δε διεθνές στάτους της Μικράς Ελλάδος, προσδιοριζόταν από την ακόλουθη φράση του Βρετανού πρεσβευτή στην Ελλάδα το 1841 sir Edmund Lyons:

«Μια πραγματικά ανεξάρτητη Ελλάδα είναι παραλογισμός. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει είτε Ρωσική είτε Αγγλική. Και αφού δεν πρέπει να γίνει ρωσική είναι ανάγκη να γίνει Αγγλική».

Η παραπάνω δήλωση είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο οι ξένοι και ειδικά οι Άγγλοι, αντιμετώπιζαν την ελληνική ανεξαρτησία και κυριαρχία.

Παρ’ όλα ταύτα και ο Τρικούπης και η διάδοχος κυβέρνηση του Δεληγιάννη, προσπάθησαν ανεπιτυχώς να έρθουν σε συμβιβασμό με τους δανειστές της χώρας, αρνούμενοι όμως επί 4 χρόνια να παραχωρήσουν έλεγχο επί της δημοσιονομικής πολιτικής και της κυριαρχίας της χώρας. «Ήρθε» όμως ως ο από μηχανής Θεός ο «ατυχής» πόλεμος του 1897 [στον οποίο εξωθήθηκε η χώρα από τους πατριδοκάπηλους της Εθνικής Εταιρείας (ενώ γνώριζαν το ανέτοιμο στου στρατού) και αυτούς που είχαν συμφέρον από τη συντριβή της], η συντριπτική ήττα του ΕΣ, η απώλεια της Θεσσαλίας και η σύμπτυξη στο Σπερχειό. Οι Τούρκοι για να επιστρέψουν τη Θεσσαλία ζητούσαν 4 εκατομμύρια χρυσές λίρες Τουρκίας (εξωφρενικό ποσό), που δεν υπήρχαν. Η «ατιμασμένη Ελλάς», σύρθηκε στα γόνατα εμπρός στους μεγάλους εκλιπαρώντας βοήθεια. Της πρόσφεραν ένα υπέρογκο δάνειο 150 εκατομμυρίων εκ του οποίου τα 2/3 δαπανήθηκαν για την πολεμική αποζημίωση της Τουρκίας και της επέβαλαν τον Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο (ΔΟΕ) που επί τρία χρόνια αρνιόταν.

Όμως ο τότε ΔΟΕ, καμιά σχέση δεν έχει ασφαλώς με αυτά που γίνονται σήμερα, χωρίς μάλιστα να έχει προηγηθεί πόλεμος, ήττα και απώλεια εδάφους. Ούτε το διεθνές στάτους της χώρας τότε, είχε καμιά σχέση με το αντίστοιχο του 2010. Τότε οι ξένοι πιστωτές ενδιαφέρθηκαν να εισπράξουν αυτά που τους χρωστούσαμε, επιβάλλοντας έλεγχο επί των εσόδων του κράτους που τους εκχωρήθηκαν και τίποτε περισσότερο. Η ραγδαία άνοδος του εθνικού εισοδήματος στη συνέχεια, βοήθησε ώστε πολύ γρήγορα να ξεπεραστούν τα δυσμενή προβλήματα από την αποστέρηση του δημοσίου από τα έσοδα που εκχωρήθηκαν στους δανειστές.

Σχετικά τώρα με τους πολέμους στους οποίους αποδύθηκε το έθνος στη συνέχεια:

1)Τους Βαλκανικούς πολέμους τους διεξήγαγε η Ελλάδα σε συμμαχία με τα άλλα Βαλκανικά κράτη και όχι μόνη της. Και μάλιστα η Ελλάδα αντιμετώπισε το μικρότερο τμήμα των Οθωμανικών δυνάμεων της Βαλκανικής.

2) Η Ελληνική οικονομία τότε στηριζόταν αποκλειστικά στη γεωργία και όχι στο τουρισμό (σκέψου μια κρίση σήμερα εν μέσω τουριστικής περιόδου).

3) Το και σπουδαιότερο, οι πολεμικές επιχειρήσεις το 1912-13, καμιά σχέση δεν έχουν από άποψη οικονομικού κόστους με τις σημερινές πολεμικές επιχειρήσεις. Τα μεγέθη είναι άνισα από όπου και αν θελήσεις να τα πιάσεις. Ο Στρατός το 1912 μεταφερόταν με τα πόδια και με μουλάρια. Η τροφή του πολλές φορές ήταν βρασμένο σιτάρι. Τα μουλάρια τρέφονταν εξ επιτοπίων πόρων και με κριθάρι. Σήμερα όμως; Σήμερα τα πάντα στηρίζονται σε πανάκριβα μηχανήματα όπλα και πυρομαχικά, καύσιμα κλπ.

Ας μη το συζητήσουμε περισσότερο. Ένας πόλεμος σήμερα, θα ήταν η απόλυτη οικονομική καταστροφή. Ακόμη και μια κρίση με τη Τουρκία υπό τις παρούσες συνθήκες, με μερική επιστράτευση και κινητοποίηση δυνάμεων, θα αποτελούσε οικονομική αιμορραγία που δεν αντέχεται.

Σήμερα η χώρα επιβάλλεται να επιδεικνύει ήρεμη αποφασιστικότητα, να βελτιώνει το επίπεδο ετοιμότητας των δυνάμεων, να τηρεί ψηλά το φρόνημα του προσωπικού και να αποφεύγει να απαντά εν θερμώ στις προκλήσεις.

Τα παραπάνω ασφαλώς, σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνουν ότι αν απαιτηθεί να πολεμήσουμε, θα αρνηθούμε το πόλεμο.

ΝF 5 Ιουλίου 2012 στις 10:58:00 μ.μ. EEST  

Δεν μπορει να γινει συγκριση μεταξυ του ΔΟΕ του 1897 και της σημερινης Τρόικας.

Γιατι; Διοτι ο Διεθνης Οικονομικος Ελεγχος επβαλλε στην Ελλαδα 2 πραγματα:
1)Ελεγχο της Νομισματικης Κυκλοφοριας, προς αποφυγη του πληθωρισμου, ωστε να ειχαν αξια οι δραχμες με τις οποιες θα πληρωνε η ελλαδα τους δανειστες της.

2)Δεσμευση ενος μονο μερους των κρατικων εσοδων: Στο ΔΟΕ αποδίδονταν τα έσοδα των μονοπωλίων αλατιού, πετρελαίου, σπίρτων, τραπουλόχαρτων, τσιγαροχάρτων και σμυρίδας Νάξου, ο φόρος καπνού, τα τέλη χαρτοσήμου και οι δασμοί του τελωνείου Πειραιά.
Σε αντιθεση με τη σημερινη τροικα, δεν χειραγωθηθηκε πληρως η Οικονομικη Πολιτικη της Χωρας, δεν μπηκε υποθηκη η Κρατικη Περιουσια. Ο ΔΟΕ ηταν πολυ ηπιοτερος και λιγοτερο ταπεινωτικος. Οι Ελληνικες Κυβερνησεις του 1898-1912 ηταν πολυ ικανες. Και πλεονασματα σχηματισαν, και τις Ενοπλες Δυναμεις εξοπλισαν, και τις υποχρεωσεις προς τον ΔΟΕ εκπληρωσαν, οι οποιες ομως δεν ηταν εξοντωτικες.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 6 Ιουλίου 2012 στις 3:58:00 π.μ. EEST  

@NF
Αν ξημεροβραδιαζόσουν δυο μήνες σε νοσοκομείο σε 8αωρη βάρδια ταϊζοντας (με σύριγγα) και αλλάζοντας ασθενή, θα διαπίστωνες οτι το προσωπικό είναι μονίμως ανεπαρκές και προσλήψεις δε γίνονται. Εκεί είναι το ζόρι, σωματικό και ψυχολογικό. Μόνο ο τραυματιοφορέας έχει τουλάχιστον δύο ορόφους χρεωμένους και δεν παίρνει ανάσα. ¨οσον αφορά τους νοσοκόμους τα (πολύ) βασικά του επαγγέλματος τα μαθαίνει κανείς σε 2-3 εβδομάδες. Τα άλλα είναι πρακτική.Υπάρχει επιπλέον έτσι η πιθανότητα να γίνει κανείς καλύτερος άνθρωπος (μικρή αλλά υπάρχει). Σε βεβαιώνω οτι δε συγκρίνεται με καμιά εργασία,ούτε με τα χωράφια, όπου έχω άλλωστε επίσης κάποια πείρα. Σου εύχομαι να μην αποκτήσεις σε τίποτα από τα δύο πείρα.

Ανώνυμος 6 Ιουλίου 2012 στις 10:02:00 π.μ. EEST  

@Αρματιστής
Πόσο έχεις αλλάξει απο τότε που έγραφες περι βαριοπούλας...

σχετικά με τους "πατριδοκάπηλους" του 1897. ήξεραν και το ανέτοιμο και την επερχόμενη ήττα. ήξεραν όμως οτι μόνο με πόλεμο θα παίρναμε το αρχαιότερο ελληνικό έδαφος - την ρίζα μας - πίσω. πήραμε δάνειο όπως λες αλλά πήραμε την ΚΡΗΤΗ. αν δείχναμε την ίδια "πατριδοκαπηλία" και αργότερα η κύπρος και η β.ήπειρος θα ήταν ελληνική.

σχετικά με τα 1,2,3:
1. η ελλάδα αντιμετώπισε μια αυτοκρατορία μαζί με άλλα 3 βαλκανικά κρατίδια που ξεκίναγε στην σαλούν και τέλειωνε στην λιβύη με πληθυσμό κοντά 25εκ και 500 χρόνια ιστορία στο πεδίο της μάχης. η μικρή ελλάς αν και είχε τις μικρότερες δυνάμεις και αντιμετώπισε τους ελαφρότερους σχηματισμούς πέρασε σουβλάκι ότι οχυρή τοποθεσία βρήκε (ΑΠΟΡΘΗΤΕΣ κατα τους γερμανούς σχεδιαστές) ενώ το ΠΝ όχι μόνο κατέστρεψε το μογγολικό ναυτικό αλλά κυρίως απέτρεψε την ενίσχυση με το εμπειροπόλεμο ΣΣ της αντιόχειας που θα τέλειωνε σε χρόνο dt τον Α'ΒΠ αν αποβιβαζόταν στην θεσσαλονίκη.
Αυτά τα ξέρεις καλύτερα απο μένα καθώς η ΣΣΕ έχει τρομερό τμήμα ιστορίας.

2+3. Το 1911 ο ελληνικός λαός είχε την ίδια δυσκολία να αγοράσει σανό για 10 μουλάρια με την ίδια δυσκολία που έχουμε εμείς να αγοράσουμε βενζίνη για 10 στάγιερ. Η διαφορά είναι οτι το 1911 οι άντρες ήταν ΑΝΤΡΕΣ και όταν οι οθωμανοί ελλαδίτες έβγαιναν και έλεγαν οτι η μακεδονία, η θράκη κτλ "είναι μακρυά" ή "είχε συνωστισμό" έπεφταν οι σφαίρες χαλάζι. οι αξκοι δεν έγλειφαν για ένα υπουργείο ή μια θέση στα ελληνικά πετρέλαια.

δεν έχω να πω τπτ παραπάνω και ούτε θέλω κουβέντα ή διάλογο. τα σημερινά χάλια μας τα ξέρουμε αλλά με την καμία δεν προσβάλουμε τις μνήμες όλων αυτών που το 1821-1923 έκαναν ότι δεν κάνουμε εμείς σήμερα: να είμαστε άντρες.

μηδενιστής
---------------------------
ΥΓ η κουβέντα σας για δάνεια κτλ δεν με ενδιαφέρει. σχολίασα μόνο την "ιστορική" αναδρομή του αρματιστή.

Ανώνυμος 6 Ιουλίου 2012 στις 10:43:00 π.μ. EEST  

Συνεχιζω να μην καταννοω την αντιπαθεια πολλων για τους αρνητες στρατευσης.
Εγω υπηρετησα τη θητεια μου(στη Μεγαλονησο) αλλα δεχομαι καποιος να μη θελει να υπηρετησει.
Και προσωπικα συμφωνω με την προταση να υπηρετησει τη θητεια του,προφανως οχι σε ΜΚΟ και βιβλιοθηκες αλλα σε νοσοκομεια της μεθοριου οπου υπαρχει ελλειψη προσωπικου,σε ορφανοτροφεια,σε γηροκομεια και τα συναφη-με μισθο παντα στρατιωτη.
Στην τελικη οπως πολυ σωστα ειπωθηκε αν ο αλλος δεν θελει να κανει κατι,να βαλει τα χακι,το να τον υποχρεωσεις να τα βαλει με το ζορι θα σου δημιουργησει μεγαλυτερα προβληματα.

Μιλανεζος.

Ανώνυμος 6 Ιουλίου 2012 στις 1:35:00 μ.μ. EEST  

@ Μιλανέζος και λοιποί

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

'Αρθρο 4: (Ισότητα των Ελλήνων)

1. Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
6. Kάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων.

Είμασταν τα κορόϊδα που "φάγαμε" στη μάπα τη στρατ. θητεία και όχι το 9μηνο νηπιαγωγείο!!!
Για να έρχονται οι ΧΑΜΕΝΟΙ και να μας λένε, δεν θέλω να σκοτώνω, η θρησκεία μου ΔΕΝ το επιτρέπει και άλλες βλακείες!! Ουτε εμείς που υπηρετήσαμε θέλαμε να σκοτώσουμε! αλλά αν παραστεί ανάγκη τι θα κάνουμε;;;!! θα ζητάμε διάλογο;;; ή εναλλακτική θητεία;;;!!!
Σε λίγοι οι τούρκοι θα γιορτάζουν τα "κατορθώματά τους" στην Κύπρο!!
Φαντάζεστε τους Ελδυκάριους Βαρελτζή και Σιμίτα που΄ΓΥΡΙΣΑΝ ΠΙΣΩ τους τούρκους πολυβολώντας ΟΡΘΙΟΙ και ΓΥΜΝΟΙ από τη μέση και πάνω, προστατεύοντας το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ ή τον ΚΔ Μπικάκη που με το ΠΑΟ 90 εξουδετέρωσε 7 τάνκς--χωρίς καμία αναγνώριση!! σιγά τώρα τι έκανε;;;!!!-- να λέγανε στους τουρκαλάδες η θρησκεία μου ΔΕΝ επιτρέπει σκοτωμούς!!!! ή ελάτε να τα βρούμε!!!
Αρκετά με τις μ...ες των ψευτοκουλτουριάρηδων και των "προοδευτικών"!!
ΘΕΛΕΙΣ να λέγεσαι Έλλην υπήκοος και να παραπονείσαι για τις αδυναμίες του κράτους;;; Φρόντισε τις βασικές υποχρεώσεις σου προς την Πατρίδα και μετά ΜΙΛΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ!!!

Γιάννης

ΝΕΣΤΩΡ 6 Ιουλίου 2012 στις 1:39:00 μ.μ. EEST  

@Αρματιστή
Θα έχετε φυσικά ακούσει για το θωρηκτό Γεώργιος Αβέρωφ, έχω ένα απόσπασμα από την Βικιπαίδεια για να δείτε ότι η αγορά του κόστισε κάποια χρήματα:
΄΄Το πολεμικό πλοίο Αβέρωφ είναι ιστορικό πλοίο της νεότερης Ελλάδας. Παρά την ονομασία του ως θωρηκτού, στην πραγματικότητα είναι θωρακισμένο καταδρομικό, κλάσης ΠΙΖΑ, το οποίο ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία του Oρλάντο στο Λιβόρνο της Ιταλίας την περίοδο 1908 - 1911, και εντάχθηκε στο τότε Ελληνικό Βασιλικό Ναυτικό.
Η τότε κυβέρνηση του Κυριακούλη Μαυρομιχάλη δαπάνησε 22.300.000 δρχ. για την απόκτηση του. Τα 8.000.000 δρχ. προέρχονταν από το 20% της συνολικής κληρονομιάς του Γεωργίου Αβέρωφ, που παραχώρησε με τη διαθήκη του στο Ταμείο Εθνικού Στόλου το 1899 (χρονολογία δημοσίευσης της διαθήκης), σύμφωνα με την οποία και όριζε ότι το διατεθημένο ποσό παραχωρείται για την ναυπήγηση πολεμικού πλοίου που θα φέρει το όνομα του και θα χρησιμοποιείται ως Εκπαιδευτικό πλοίο και "Σχολή Ναυτικών Δοκίμων". Το υπόλοιπο ποσό καλύφθηκε από το Δημόσιο Ταμείο.΄΄
Επίσης εάν ανατρέξετε στο Βιβλίο ΄΄ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ Ή ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΙ περί των συμβάντων κατά την διάρκειαν της Επαναστάσεως της 15ης Αυγούστου 1909΄΄/, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΟΡΜΠΑΣ,1925, ο οποίος διετέλεσε Αρχηγός του Στρατιωτικού Συνδέσμου, σελίδα 96-106, στο Κεφάλαιο ΄΄Τα συντελεσθέντα υπό του Σ.Σ δια το στράτευμα΄΄, θα διαβάσετε ότι έγιναν ενδιαφέροντα πράγματα, ώστε ο Ελληνικός Στρατός να διεξαγάγει τους μετέπειτα νικηφόρους Αγώνες, όπως αγορά: 1. Του Θωρηκτού Γ. ΑΒΕΡΩΦ, του οποίου η Κυβέρνηση Μαυρομιχάλη ήθελε να ακυρώσει, 2. του 1ου Ελληνικού Υποβρυχίου(ΔΕΛΦΙΝ) που έλαβε το Ναυτικό μας. 3. έξι(6) Αντιτορπιλικά, 4. για Στρατό Ξηράς ( Πυρομαχικά παντός διαμετρήματος, 1500 ίππων από Ουγγαρία και 100 ημιόνων από Ιταλία,ιματισμού και λοιπού υλικού, κ.ο,κ ). Προφανώς τα παραπάνω κόστιζαν κάποια χρήματα, αναλογικά με σήμερα, πολλά χρήματα θα έλεγα και είναι μακριά από αυτό που θέλετε να περάσετε ότι ΄΄Το και σπουδαιότερο, οι πολεμικές επιχειρήσεις το 1912-13, καμιά σχέση δεν έχουν από άποψη οικονομικού κόστους με τις σημερινές πολεμικές επιχειρήσεις. ΄΄. Μη ΤΡΟΜΑΖΕΤΕ η προσφορά του Στρατιωτικού Συνδέσμου στην Πατρίδα έχει αναγνωρισθεί από τον Ελληνικό Λαό, το ίδιο και η προσφορά του Ι. Μεταξά στην προετοιμασία του Ελληνικού Στρατού ( Εξοπλισμό και Οργάνωση ), παρά την πτώχευση που είχε προηγηθεί, στο Έπος του ΄40 και είναι φαίνεται μακριά από τις Ιδεοληψίες σας.

Επίσης εμείς σήμερα δεν πρέπει να μιλάμε μόνο για Πόλεμο αλλά να προετοιμαζόμαστε γι αυτόν, και να έχουμε μια αξιόπιστη ΑΠΟΤΡΟΠΗ, και για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει συνδυασμός δυο(2) αναλλοίωτων Ιστορικών Παραγόντων ΗΘΙΚΩΝ και ΥΛΙΚΩΝ, εάν ο ένας πάσχει τότε ο άλλος δεν έχει καμία αξία. Τα μεταχειρισμένα άρματα μόνα τους δεν σώζουν τον Ελληνικό Στρατό. ( Το 1912 το Ελληνικό ΠΝ είχε το θωρηκτό Γ. ΑΒΕΡΩΦ, το οποίο διέλυσε το Ναυτικό μιας Αυτοκρατορίας, φυσικά μαζί με τον Παύλο Κουντουριώτη και το ηρωικό του Πλήρωμα ).

Αρματιστής 6 Ιουλίου 2012 στις 3:49:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμο 6 Ιουλίου 2012 10:02:00 π.μ.

Μαζί σου. Να πάρουμε τη Πόλη και τη Κόκκινη Μηλιά.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 6 Ιουλίου 2012 στις 3:55:00 μ.μ. EEST  

@Μηδενιστή
Έχεις βαλθεί να επιβεβαιώσεις το παρατσούκλι σου αλλά εγω συνεχίζω να μην το δέχομαι.
Δεν είπε τίποτα φοβερό ο αρματιστής. Στην πραγματικότητα το μόνο λάθος που έκανε ήταν, όντας στρατιωτικός, έστω και απόστρατος, να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ (κοινώς εαμοβούλγαρους) και να το αιτιολογήσει δημόσια. Τώρα ό,τι και να πει ακούει τα εξ αμάξης. Αν δεν ήταν και στρατιωτικός, φαντάζομαι πως θα υποψιάζονταν οτι είναι ο Δρίτσας (μην πω πάλι ο Αμοιράς. Υποθέτω επίσης οτι τα δύο τρίτα των ανώνυμων και κάμποσοι από τους επώνυμους σχολιαστές δε θα είχαν κανένα πρόβλημα αν ο αρματιστής ψήφιζε το κόμμα των δολοφόνων και των συνεργατών τους στο Χορτιάτη, τα Καλάβρυτα, το Μεσόβουνο, το Κομμένο, τη Κάνδανο, το Κολυμβάρι και αλλού. Ευτυχώς που το εν κρυπτώ ανήκει στο υπόλοιπο ένα τρίτο.

Υπήρχαν όντως σοβαρά προβλήματα στον πόλεμο 12-13. Δεν έχουν να κάνουν με το ηθικό του στρατεύματος. Τα προβλήματα ήταν στην επιμελητεία καθώς για μέρες οι στρατιώτες έμεναν νηστικοί επειδή η προέλαση ήταν ταχύτατη και η διοικητική μέριμνα ζοριζόταν (Αλήθεια, διαβάζω ένα σωρό άθρα για οργανώσεις επιχειρήσεων, μονάδες στρατιωτικές, εξοπλισμό αλλά κανένα για ζητήματα διοικητικής μέριμνας. Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ήταν στοιχειώδης και λιγότερο. Επιπλέον το επιτελείο ψαχνόταν για το που θα πάει και δεν υπήρχε στόχος στρατηγικός ( Ο Βενιζέλος υπέφερε να πείσει τον διάδοχο να μην κινηθεί προς το Μοναστήρι και μόνο με τη συνδρομή του βασιλιά και της τύχης κατέλήφθη η Θεσσαλονίκη, που θα έπρεπε να είναι ο ένας κύριος στόχος - ο άλλος τα νησιά του Α.Αιγαίου.Ας μη συζητήσω τέλος τις επιθέσεις με εφόπλου λόγχη σε οχυρές θέσεις και τις ανάλογες απώλειες που κορυφώθηκαν στον Β΄ΒΠ. Όσο οι ανώτεροι αξιωματικοί κρίνονταν και κρίνονται με βάση τους πολιτικούς συσχετισμούς, δύσκολα θα βρει κανείς ικανό επιτελείο. Σκεφτείτε, ποια θα ήταν η τύχη της Γερμανίας το ΒΠΠ αν οι αξιωματικοί προάγονταν με βάση την πίστη τους στο ναζιστικό κόμμα; ϊδια με αυτή των Ιταλών: καλό δυναμικό, κάκιστο επιτελείο.

Εγώ είμαι πεπεισμένος οτι ο στρατευμένος, έφεδρος ή μόνιμος, ανεξάρτητα από πολιτικά πιστεύω, θα κάνει εκείνη την ώρα αυτό που πρέπει. Η Ελλάδα δεν έχει στρατηγικό βάθος. Αν χάσεις μια γραμμή άμυνας χάνεις το 1/5 της εδαφικής σου κυριαρχίας. Όλοι ξέρουμε οτι είμαστε σε περίπτωση σύρραξης με την πλάτη στον τοίχο και δεν έχει πίσω, ούτε παράδοση (ξέρουμε τι απέγιναν οι αγνοούμενοι στην Κύπρο). Η γκρίνια για τις παλιές καλές εποχές που όλα ήταν καλύτερα (η κοινωνία, ο στρατός, το πανεπιστήμιο, οι ταβέρνες, οι γκόμενες) είναι σημάδι γηρατειών απλώς. Και στην αρχαιότητα οι παλαίμαχοι των Περισκών πολέμων έπρηζαν τους νεώτερους με τα πραγματικά (αλλά και φανταστικά) κατορθώματά τους. Θα έπρεπε να γκρινιάζω εγώ που πλησιάζω τα πενήντα, όχι εσύ.

Ανώνυμος 6 Ιουλίου 2012 στις 7:10:00 μ.μ. EEST  

O κ Δρίτσας υπηρέτησε ως έφεδρος ανθυπολοχαγός των τεθωρακισμένων,1970-73.Στη διάρκεια της θητείας του ήταν οργανωμένο μέλος αριστερής αντιστασιακής οργάνωσης.Τον Νοέμβριο του 1973,υπηρετούσε στο Γουδί.

Αρματιστής 6 Ιουλίου 2012 στις 7:58:00 μ.μ. EEST  

@ Νέστωρ

Μπορείς να επιμένεις, αλλά τα οικονομικά μεγέθη ενός πολέμου σήμερα με τα αντίστοιχα των Βαλκανικών πολέμων, ακόμη και με αυτά του 1940, δεν έχουν καμιά σχέση. Το Τάγμα Πεζικού των Βαλκανικών πολέμων, διέθετε μόνο Μάνλιχερ, ενώ σήμερα ένα απλό Τάγμα Πεζικού και όχι Μ/Κ, είναι μια τεράστια πολεμική μηχανή με πλήθος σύγχρονων οπλομηχανημάτων ευθυτενούς και καμπύλης τροχιάς, καθώς και άλλων μηχανημάτων (όλμοι, Α/Τ όπλα, πολυβόλα, οπλοπολυβόλα, βομβιδοβόλα, πολυβομβιδοβόλα, Σ/Α κλπ). Το σημερινό Τάγμα πεζικού, διαθέτει την ισχύ πυρός μιας μεραρχίας των Βαλκανικών πολέμων. Ο Μαυρομιχάλης αγόρασε 60.000 μάνλιχερ και έλυσε σχεδόν το πρόβλημα του πεζικού. Μπορούμε και σήμερα να αγοράσουμε 200.000 Μ16. Τι ισχύ όμως θα πρόσθεταν αυτά τα όπλα στο πεζικό και κατά πόσο θα μπορούσαμε να λύσουμε τα προβλήματα του Πεζικού; Και αναφέρθηκα στο απλό πεζικό μόνο. Σκέψου να πάω και στα υπόλοιπα Όπλα του ΕΣ και στους άλλους κλάδους των ΕΔ. Τι μπορούμε να πούμε για την αεροπορία και τα πυραυλικά συστήματα που μεταφέρουν τον πόλεμο βαθειά στην ενδοχώρα με κίνδυνο καταστροφής κρίσιμων υποδομών; Δεν υπάρχει σύγκριση μεγεθών. Ξέρεις τι βλέπω εγώ Νέστορα; Σε λίγα χρόνια και εφόσον συνεχίζετε το πρόγραμμα φτωχοποίησης της χώρας, με την απουσία έστω και ενός ελάχιστου αναπτυξιακού προγράμματος για τις ΕΔ και ειδικά για την ΠΑ και το ΠΝ, οι ΕΔ θα αποτελούν σκιά των σημερινών και μάλιστα απέναντι σε ένα αντίπαλο που υπερεξοπλίζεται.

Θα το επαναλάβω γιατί και ο Μηδενιστής δεν θέλησε να το καταλάβει. Δεν θα αρνηθούμε ένα πόλεμο που θα μας επιβληθεί. Εγώ πιστεύω ότι οι Έλληνες και ιδιαίτερα οι νέοι δεν αλλάξει και θα κάνουν το χρέος τους. Οι νέοι άνθρωποι ενδιαφέρονται πέρα από αυτό που φαίνεται για τη χώρα. Ενδιαφέρονται και αγωνιούν. Απαιτείται λοιπόν, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να στηριχθούμε περισσότερο στον άνθρωπο και σε φθηνά μέσα διεξαγωγής του πολέμου, αφού δεν μπορούμε να διαθέτουμε σύγχρονες μηχανές. Απαιτείται να επαναφέρουμε σε χρήση τα περιφρονημένα απλά Τάγματα Πεζικού. Απαιτείται να στραφούμε στην παραγωγική εκπαίδευση του απλού μαχητή. Ο άνθρωπος και η εκπαίδευσή του θα πρέπει να αντικαταστήσουν στο μέτρο του δυνατού τη μηχανή. Αμυντικό αγώνα πρόκειται να διεξαγάγουμε και το έδαφος της χώρας μας προσφέρεται για αυτό.

Και μια απάντηση στο Γιάννη.
Το Σύνταγμα αναφέρεται σε αυτούς που μπορούν. Και οι αντιρρησίες συνείδησης δεν μπορούν. Και εμένα δεν μου αρέσει, αλλά δεν μπορούν. Αρκεί να είναι δηλωμένοι αντιρρησίες συνείδησης και όχι αντιρρησίες της έσχατης ώρας (λίγο πριν τη στράτευση). Ο στρατός χρειάζεται αυτούς που μπορούν και όχι αυτούς που θα φέρουν προσκόμματα. Βεβαίως οι αντιρρησίες θα πρέπει να προσφέρουν έργο κοινωνικό, ανάλογου χρόνου (δηλαδή αυξημένου) με το χρόνο αυτών που υπηρετούν ενόπλως. Έργο όμως που θα πιστοποιείται και θα βεβαιώνεται.

Ανώνυμος 6 Ιουλίου 2012 στις 9:32:00 μ.μ. EEST  

Το βρίσκω ενδιαφέρον πως ορισμένοι εδωμέσα κόπτονται τόσο για τους αντιρρησίες και την εθ. θητεία και δεν βλέπουν τους φαντάρους που "υπηρετούν" την πατρίδα στις λέσχες, τα κααυ και τα πρατήρια. Και πόσους άλλους που κάνουν εικονική θητεία με τις ευλογίες των διοικητών τους...

btw. NF, ο μισθός του φαντάρου ειναι 8,6€ όχι 10€ :D

NF 6 Ιουλίου 2012 στις 10:23:00 μ.μ. EEST  

Δεν μπορουν να υπηρετησουν αυτοι που εχουν προβλημα σωματικης ή ψυχικης υγειας.Οι αντιρρησιες (διαβαζε λουφαδοροι) απλα δε ΘΕΛΟΥΝ. Να πω οτι υπαρχουν νεοι συμπολιτες μας που ενω επασχαν απο ασθμα, διαβητη, και αλλες σοβαρες ασθενειες, προτιμησαν να υπηρετησουν αντι να απαλλαγουν, διοτι δεν ηθελαν να ειναι «αλλιωτικοι» απο τους αλλους.
Ο πιο τρομερος φορος που επιβαλλει στους πολιτες του ενα Κρατος ειναι ο Φορος Αιματος: Αν γινει πολεμος , θα στειλει τους ιδιους η τα παιδια τους στην ανθρωποσφαγη.Με ποιο δικαιωμα καποιοι απαλασσονται απο αυτον;
Θα ηταν χρησιμη η συγκριση με το Ισραηλ, το οποιο οι Αριστεροι μισουν πολυ.
Απο συζητησεις μου με Ισραηλινους εμαθα τα εξης. Καθε ανδρας υπηρετει 3 χρονια στον Ισραηλινο Στρατο, και καθε γυναικα 2 χρονια. Οι ανδρες επανερχονται καθε 4 χρονια για 3 εβδομαδες για να επαναλαβουν την εκπαιδευση τους, και αυτο μεχρι τα 42 τους χρονια. Οι ανδρες υπηρετουν μονο σε μοναδες εκστρατειασς, ενω οι υπηρεσιες στα μετοπισθεν στελεχωνονται απο γυναικες.
Δικαιουνται να εξαιρεθουν της θητειας μονο οι υπερορθοδοξοι Εβραιοι, που ειναι το 15 % του πληθυσμου.Κανεις αλλος.Αυτοι αρνουνται να στρατευονται, λεγοντας οτι ο Γιαχβε προστατευει τους Εβραιους και οχι ο Στρατος, και διαφορες αλλες ανοησιες. Οι υπολοιποι Ισραηλινοι τους περιφρονουν για πολλους λογους, αλλα κυριως για τη φυγοστρατια τους. Απαλασσονται και οι Μουσουλμανοι του Ισραηλ για προφανεις λογους
Ομως υπαρχει αυστηροτατος ελεγχος. Οι υπερορθοδοξοι Εβραιοι ακολουθουν ενα τροπο ζωης, αναλογο της θρησκοληψιας τους. Αν οι ΥπηρεσιεςΑσφαλειας του Ισραηλ ανακαλυψουν οτι καποιος απο αυτους, αντι να νηστευει και να προσευχεται, τριγυρναει με γκομενες στα μπαρακια τις νυχτες, (τουτεστιν υποκρινεται τονυπερορθοδοξο) και γενικως ζει βιο «κοσμικο» τοτε ΤΗΝ ΕΒΑΨΕ!.
Αν οι δικοι μας κουραμπιεδες (συγγνωμη, εννοουσα «αντιρρησιες συνειδησης») ηταν Ισραηλινοι, το κρατος του Ισραηλ θα τους εστελνε νασπανε πετρες στα ορυχεια της ερημου Νεγκεβ, για πολλα πολλλα χρονια.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 7 Ιουλίου 2012 στις 4:27:00 π.μ. EEST  

@NF
Επειδή μας έχεις πρήξει το συκώτι με τους Εβραίους που τους θαυμάζεις τόσο, δες λίγο τι έγινε στη Sabra και Shatila το 1982. Τα θυμάμαι πολύ καλά γιατί τα έζησα. Ίδιοι με τους ναζί γίναν. 48 ώρες έσφαζαν άοπλους παλαιστίνιους οι φαλαγγίτες του Λιβάνου και οι Εβραίοι είχαν περικυκλωσει τα στρατόπεδα και έρριχναν φωτιστικά για να βλέπουν στο σκοτάδι οι φονιάδες. Χώρια τι έκαναν και κάνουν στη Δυτική όχθη για δεκαετίες. Τι εμπιστοσύνη να τους έχω, ίδιοι με τους Τούρκους είναι και ξανά με αυτούς θα τα ξαναβρούν. Κολεγιά με δολοφόνους δε γίνεται. Αργά ή γρήγορα θα καθαρίσουν και σένα.
Και μην αρχίσει κανείς το παραμύθι "δεν είναι όλοι έτσι" και άλλα φιλολογικά. Αν δεν ήταν όλοι θα υπήρχε και κάποια κυβέρνησή λιγότερο μιλιταριστική. Όπως καταδικάζουμε τους Τούρκους για τις γενοκτονίες που διέπραξαν, τα ίδια μέτρα πρέπει να κρατάμε και γι αυτούς. το ότι τους έχουμε και μας έχουν ανάγκη προσωρινά δε σημαίνει οτι θα κάνουμε γαργάρα τα εγκλήματά τους. Χτύπα sabra massacre και δες τις φωτογραφίες. Το σχετικό λήμμα στην wiki χρήσιμο αλλά μάλλον άχρωμο.

enkripto 7 Ιουλίου 2012 στις 10:26:00 π.μ. EEST  

Ξέρεις καμία χώρα που να συνάπτει συμμαχίες με βάση κάποια σκάλα ηθικών αξιών; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;

Ανώνυμος 7 Ιουλίου 2012 στις 11:55:00 π.μ. EEST  

Απο συζητησεις μου με Ισραηλινους εμαθα τα εξης. Καθε ανδρας υπηρετει 3 χρονια στον Ισραηλινο Στρατο, και καθε γυναικα 2 χρονια. Οι ανδρες επανερχονται καθε 4 χρονια για 3 εβδομαδες για να επαναλαβουν την εκπαιδευση τους, και αυτο μεχρι τα 42 τους χρονια. Οι ανδρες υπηρετουν μονο σε μοναδες εκστρατειασς, ενω οι υπηρεσιες στα μετοπισθεν στελεχωνονται απο γυναικες.

Συμπληρώνω κι' εγώ, πως στο Ισραήλ, εις το οποιο αναφέρομαι τελείως ψυχρά,- "Great Britain has no permanent friends, only permanent interests!"-, εκεί όποιος άρρην ή θήλυς δεν υπηρετήσει τότε δύσκολα μπορεί να παντρεύτεί διότι θεωρείται "βεβαρημένος" (κοινώς, ότι κάτι έχει με την υγεία του φυσική τε πνευματική !)!

Ευμένης Καρδιανός

Υ.Γ. Δεν σχολιάζω τα κομματικά "προγράμματα" τα οποία με κάνουν ... να αφρίζω, για λόγους ψυχικής μου υγείας!
Παλαιά, είχαμε το Παλάτι που είχε να προωθήσει τους "δικούς του". Το Παλάτι έφυγε και ήρθε ο σημερινός "κομματισμός" που ζητά να υπάρχει συνδικαλισμός ... (!) στο Στράτευμα .....! Άλλο τίποτε !

Ανώνυμος 7 Ιουλίου 2012 στις 2:10:00 μ.μ. EEST  

Θα ήθελα να τονίσω ότι όσων αφορά την εναλλακτική θητεία με μόνο μισθό το οποίο παίρνει και ο στρατευμένος στρατιώτης, υπάρχει νομικό κώλυμα γιατί υπάρχουν νόμοι ευρωπαϊκοί, ανθρωπίνων δικαιωμάτων κτλ τους οποίους έχει αποδεχτεί το ελληνικό κράτος και οι οποίοι αναφέρουν κατηγορηματικά ότι εφόσον δεν είναι μέρος του στρατού και εργάζονται πρέπει να πληρώνονται και να δουλεύουν οκτάωρο. οπότε δεν έχει βάση το ότι θα πληρώνονται με 8,6 ευρώ του στρατευμένου. και ενώ ο στρατευμένος θα υπηρετεί έχοντας τόσα μειονεκτήματα, ο αντιρρησίας θα ζει κανονικά την ζωή του όπως και πριν, εργασία οκταώρου και πίσω στο σπίτι του! αν τους επιβληθεί να υπηρετούν εναλλακτική θητεία χωρίς τον κατώτατο μισθό θα πάνε στα δικαστήρια και θα δικαιωθούν! οπότε μιλάμε για κατάφωρη παραβίαση του συντάγματος περί ίσων δικαιωμάτων και υποχρεώσεων. Αλλά φυσικά οι αντιρρησίες δεν θα πολεμήσουν ποτέ αφού αν δεν στρατευτούν δεν καταχωρούνται στην εφεδρεία όπως οι Ι5. οπότε ας πάνε να σκοτωθούν τα κορόιδα! για να εφαρμοσθεί το ότι θα εργάζονται σε μη μάχιμες υπηρεσίες και να δουλεύουν αλλά με τα χρήματα του στρατευμένου θα πρέπει να τους κατατάσσουν στον στρατό και από εκεί σαν φαντάροι να τους στέλνουν για εναλλακτική θητεία με εργασία με 8,6 ευρώ. οι αντιρρησίες συνείδησης είναι απλώς λουφαδόροι οι οποίοι θέλουν να συνεχίσουν την ζωή τους όπως και πριν στην υγεία των κορόιδων!

NF 7 Ιουλίου 2012 στις 3:33:00 μ.μ. EEST  

Τα πραγματα σχετικα με τα γεγονοτα του 1982 ειναι πιο περιπλοκα. Βασικα τη σφαγη διεπραξαν οι Λιβανεζοι, και οι Ισραηλινοι κατηγορουνται οτι τους εβαλλαν
πλατη.

Οπως ελεγα οι Αριστεροι μισουν το Ισραηλ πολυ περισσοτερο απο τους (πρωην) Ναζιστες της Χρυση Αυγη. Μια ενδιαφερουσα λεπτομερεια. Απο τοτε που η Χρυση Αυγη μπηκε στη Βουλη, δεν εχει πει ΛΕΞΗ εναντιον του Ισραηλ. Μόκο, μουγκα! Ακομα και αυτοι οι λυσσαλεοι αντισημιτες, αντιλαμβανονται ποιο ειναι το συμφερον της Πατριδας.

Οι ΗΠΑ ευθυνονται για το θανατο 3 εκατομμυριων πολιτων στο Βιετναμ. Οι Ρωσοι κατηγορουνται για σφαγες στην Τσετσενια. Οι Γαλλοι διεπραξαν απιστευτες ωμοτητες στην Αλγερια το 1954-1960. Για τους Ισραηλινους τα ειπε ο προλαλησας. Ολες οι Μεγαλες Δυναμεις εχουν πολυ λερωμενη τη φωλια τους. Ας μη συμμαχησουμε λοιπον με κανεναν απο αυτους.
Με ποιον θελουν να συμμαχησουν τοτε οι ΣΥΡΙΖΑιοι; Με τον Τσαβεζ και τον Καστρο;
Εγω ξερω οτι το Ισραηλ εκανε αυτο που οφειλαμε να κανουμε εμεις: Υπερασπιστηκε την Κυπρο. Κολλησε στον τοιχο τους Τουρκαλαδες στο θεμα των γεωτρησεων. Που ειμασταν εμεις; Που κρυβομασταν, οταν η «Μικρα Ελλας της Ανατολικης Μεσογειου» δεχοταν τις κτηνωδεις απειλες του Σουλτανου Ταγίπ;

Ειναι τοσο φιλικη η πολιτικη των Ισραηλινων απεναντι στην Κυπρο, που τους ερωτευτηκε μεχρι και ο Χριστόφιας! Ναι, ναι, ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, ο Μικρος Σταλιν της Λευκωσιας, ειδε "το φως το αληθινον" ! Ποτε θα το δουν και οι εδω Αριστεράτζες;

Κυριοι, οι Ηνωμενες Πολιτειες εβραιοκρατουνται. Αυτη ειναι η αδυσωπητη πραγματικοτητα. Αν τα εχουμε καλα με το Ισραηλ, θα τα εχουμε καλα και με τους Αμερικάνους. Και δε θα θυμωνουν οταν αληθωριζουμε καπως και προς τους Ρωσους.

NF 7 Ιουλίου 2012 στις 3:50:00 μ.μ. EEST  

Επιστροφη στο θεμα μας:
Η Ελλαδα πραγματικα ανιμετωπιζει μια επικινδυνη και τρομερα δυσκολη κατασταση. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξερει οτι ο Αντωνακης Σαμαρας δεν θα μακροημερευσει. Ο κ. Τσιπρας, ο κ. Δριτσας και οι λοιποι Αριστεροι του ΣΥΡΙΖΑ προβαλλουν ηδη τα υπουργικα τους κουστουμια, και ετοιμαζονται να μας σωσουν!
Εγω απλα αφιερωνω στους Αριστερους του ΣΥΡΙΖΑ τους φοβερους στιχους του Κωστη Παλαμα απο το ποιημα «οι Λυκοι»

ΟΙ ΛΥΚΟΙ
Βοσκοί, στη μάντρα της Πολιτείας οι λύκοι! Οι λύκοι!
Στα όπλα, Ακρίτες! Μακριά και οι φαύλοι και οι περιττοί,
καλαμαράδες και δημοκόποι και μπολσεβίκοι,
για λόγους άδειους ή για του ολέθρου τα έργα βαλτοί.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 7 Ιουλίου 2012 στις 3:57:00 μ.μ. EEST  

@εν κρυπτώ
Πιστεύεις άραγε σοβαρά οτι υπάρχουν περιθώρια συμμαχίας με το Ισραήλ; Σου θυμίζω δική σου ανάρτηση: http://www.enkripto.com/2010/08/blog-post_20.html
Είπαμε: τα πάμε καλά, βγάζουμε φωτογραφίες, (κανένα άλλο κέρδος), ανταλλάσουμε επισκέψεις, άντε και κανα-δυο αγορές αλλά η συμμαχία μάλλον απίθανη. Με το που θα αρχίσει το πανηγύρι στο Ιράν η Τουρκία θα μπει στο μαντρί, η Αμερική θα μαζέψει και θα κολλήσει τα σπασμένα των δύο τραμπούκων της περιοχής και εμείς πάλι μπουκάλα. Δεν μπορούμε για μια φορά να είμαστε ο επιτήδειος ουδέτερος; Δε μπορούμε για μια φορά να ζητήσουμε πρακτικά ανταλλάγματα για τη "συμμαχία" μας που - το εν κρυπτώ μου το ξεκαθάρισε - είναι προϊόν τακτικής και όχι στρατηγικής ανάγκης για το Ισραήλ;

Οι ηθικές αξίες μπαίνουν στο ράφι σε συμμαχίες ανάγκης και ευκαιριακές. Σε σοβαρές και με ικανό ορίζοντα χρόνου συμμαχίες το ποιόν του συμμάχου παίζει ρόλο. Μετράται η αξιοπιστία του, το ποσο συγκλίνουν οι μακροχρόνιες επιδιώξεις των συμμάχων, το ιστορικό των σχέσεων. Στη βάση αυτή μπαίνουν και οι ηθικές αξίες. Συμπέρασμα: Μπορεί προσωρινά να κλείνουμε τα μάτια για το ποιόν των καινούριων μας συμμάχων αλλά το να ξεχνάμε ποιοι είναι μπορεί να μας κοστίσει πολύ περισσότερο από τα όποια - ανύπαρκτα ακόμη - κέρδη αυτής της προσέγγισης. Τα παραμύθια άλλωστε τελειώνουν γρήγορα.

NF 7 Ιουλίου 2012 στις 10:30:00 μ.μ. EEST  

Σχετικα με τους εφεδρους και τη θητεια στο Ισραηλ.
Ειδα κατι στην ιστοσελιδα των IDF και τρελαθηκα.
Δειτε το και εσεις εδω:
http://www.iaf.org.il/4382-38993-en/IAF.aspx

Κυριοι ο εφεδρος Επισμηναγος Lior, πιλοτος στα F-16 της Ισραηλινης Αεροποριας, και καρδιοχειρουργος το επαγγελμα! Κανει μια πτηση την εβδομαδα για ν α ειναι σε φορμα, και υπηρετει 60 μερες το χρονο ως εφεδρος!
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΙ ΣΤΡΑΤΟ ΜΙΛΑΜΕ;
Εδω κλαψουριζαμε οτι χρειαζομαστε ΕΠΟΠ για να «χειριζονται τα συγχρονα οπλα»., και οι Ισραηλινοι....
Ολοι οι Ισραηλινοι 18-42 ετων εχουν στη ντουλαπα του σπιτιου τους τον στρατιωτικο τους ιματισμο και τα ατομικα τους στρατιωτικα ειδη . Κρανος, εξαρτυση, αρβυλα, στολες παραλλαγης, τα προβλεπομενα ατομικα ειδη ετοιμα στο σακκιδιο. Σε περιπτωση επιστρατευσης ντυνονται σπιτι τους, πανε στη μοναδα τους παιρνουν οπλισμο και πυρομαχικα και ειναι ετοιμοι! Ο Ισραηλινος Στρατος εχει ασυλληπτους χρονους κινητοποιησης, μπορει να εκτελεσει γενικη επιστρατευση σε 24 ωρες!
Σχεδον ολο το στρατιωτικο προσωπικο απο το βαθμο του ανθυπασπιστη και κατω ειναι κληρωτοι, μονο οι αξιωματικοι ειναι μονιμοι. Τη επιδρομη στο Mavi Marmara την εκαναν 20χρονοι πιτσιρικαδες καταδρομεις.
Ενω στο Ισραηλ οι γυναικες υπηρετουν 2 χρονια στα 18 τους, εμεις μιλαμε για 9μηνα και για δικαιωματα ανυποτακτων!
Ε, λοιπον κυριοι ας το παραδεχτουμε: Ειμεθα δια τον π...τσον! Διατι να το κρυψωμεν αλλωστε;

Ανώνυμος 8 Ιουλίου 2012 στις 5:27:00 μ.μ. EEST  

@ ανωνυμος στις6 Ιουλίου 2012 1:35:00 μ.μ. EEST

Αν νιωθεις κοροιδο που υπηρετησεις στις Ελληνικες Ενοπλες δυναμεις,μαλλον καλυτερα να μην ειχες υπηρετησει καθολου.

Μιλανεζος.

Ανώνυμος 9 Ιουλίου 2012 στις 10:09:00 π.μ. EEST  

@ Φτωχός και μόνος κάου – μπόυ

Πραγματικά δεν με ενδιαφέρει τι ψήφισε ο Αρματιστής. Με ενδιαφέρει ότι προσπαθεί να δώσει μια καλή εικόνα σε κάτι βάση των "κακών" βαλκανικών. Επειδή τον διαβάζω πάνω από 6 μήνες έχει αλλάξει πολύ σε αυτά που λέει. Πάρα πολύ. Καλή η αλλαγή – ακόμα και αν δεν συμφωνούσα – αλλά σιχαίνομαι τον οπαδισμό. ΤΠΤ περισσότερο.

Μια συμβουλή από μένα σε σένα: Βλέπω οτι παρ όλο που είσαι σοβαρός ακολουθείς ένα μονοπάτι κλαψουρίσματος που υιοθετεί η αριστερά από την ίδρυσή της. Οι αριστεροί δεν είναι ούτε λεπροί ούτε τους φέρεται κανείς με αυτόν τον τρόπο. Μακάρι η αριστερά να είχε τα @@ και πατριωτισμό και θα ήμουν πρώτος που θα τους επαινούσα. Δεν το κάνουν όμως και ανήκουν ακριβώς στο ίδιο σκαλοπάτι με τα άλλα κόμματα: στο τελευταίο. Δεν διαφέρουν από τα δεξιά, ακροδεξιά, κεντρώα κόμματα πουθενά. Οπότε δεν αξίζει να γυρνάς όλα τα μυν σου προς τα εκεί. Ακούγεσαι σαν οπαδός ομάδας της θεσσαλονίκης...

Σχετικά με τον Α'ΒΠ και τις διαπιστώσεις σου: πρώτον δεν υπήρχαν πολιτικές και κόμματα, και δεύτερον ελάχιστοι ήξεραν να γράφουν. Κερδίσαμε γιατί ήμασταν λιγότεροι κακοί από τους άλλους. Πάντως είχαμε τα @@ τότε να κάνουμε πόλεμο και ας μην ξέραμε που θα μας βγάλει. Δεν υπήρχαν πολυθρόνες τότε.
«Θα έπρεπε να γκρινιάζω εγώ που πλησιάζω τα πενήντα, όχι εσύ.» Η γκρίνια είναι υγεία. Χαχαχαχαχαχα

@ Αρματιστής
« αλλά τα οικονομικά μεγέθη ενός πολέμου σήμερα με τα αντίστοιχα των Βαλκανικών πολέμων, ακόμη και με αυτά του 1940, δεν έχουν καμιά σχέση»
Έχουν σχέση γιατί ο κόσμος το 1911 είχε ανάλογη φτώχια. Όταν έτρωγαν ένα κοτόπουλο το εξάμηνο το μάνλιχερ ήταν ακριβό όσο ένα Leopard2A6 σήμερα.
«Θα το επαναλάβω γιατί και ο Μηδενιστής δεν θέλησε να το καταλάβει….έδαφος της χώρας μας προσφέρεται για αυτό.»
Μόνο που δεν μας λες εδώ και 4 μήνες περίπου πώς θα γίνει αυτό, όταν αυτοί που πιστεύεις ότι θα μας σώσουν, δεν πιστεύουν στο στρατό…

@Λοιποί κύριοι
Η συμμαχία με το ισραήλ είναι θείο δώρο. Αρκεί να το εκμεταλλευτούμε πριν χαθεί από τα χέρια μας. Αν δεν το κάνουμε θα το κάνουν άλλοι.
Και σε περίπτωση που η μόνη ιστορία που διαβάσατε είναι της 3ης λυκείου, η κύπρος έπεσε τον οκτώμβρη του 73 όταν δεν αφήσαμε να ανεφοδιαστούν. Τα «πολυτεχνεία» και η "καταστροφή της αριστεράς στην κύπρο" ήταν μέρος του σχεδίου ΤΟΥΣ να αποκτήσουν βάση ανεφοδιασμού δίπλα τους. Δεν έχουν άλλα συμφέροντα εκτός των εθνικών τους όπως όλα τα σοβαρά κράτη. Τεράστια μαγκιά τους.

μηδενιστής

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 9 Ιουλίου 2012 στις 8:16:00 μ.μ. EEST  

@μηδενιστή
Συνήθως τα περί κλάψας των άλλων τα επικαλούνται όσοι πραγματικά αδικούν τους άλλους. Φυσικά και είμαι παοκτσής. Και εν τέλει δε θεωρώ οτι ο αρματιστής είναι καν αριστερός, πόσο μάλλον οπαδός. Δεν υπάρχει απλώς μια Ένωση Κέντρου για να τον εκφράσει πολιτικά. Εκτίμηση κάνω. Τις περί αριστερών κρίσεις σου τις προσπερνώ, άλλωστε χρόνια τις ακούω καθημερινά και έχω συνηθίσει.

Ο Α΄ΒΒ βρήκε μια Ελλάδα ριζικά αλλαγμένη σε σχέση με το 1897. Φυσικά υπήρχαν και πριν κόμματα και μάλιστα με σημαντικες διαφοροποιήσεις (λ.χ Τρικούπης vs Δηλιγιάννης) όμως αυτά που άλλαξε τα πράγματα ήταν το κίνημα στο Γουδί και στη συνέχεια η οριστικοποίηση και πρακτική εφαμογή των όσων ζητούσε ο Στρατιωτικός Σύνδεσμος από τον Βενιζέλο. Οι αλλαγές στο στράτευμα ήταν κοσμογονικές: Στη σελίδα του ΓΕΣ καταγράφονται συνοπτικά αλλά καίρια οι μεταρρυθμίσεις http://www.army.gr/default.php?pname=anadiorganwsh_stratou1897&la=1 και κυρίως ένα αρχείο pdf στο τελος του άρθρου. Αντίστοιχα το ΓΕΝ: http://www.hellenicnavy.gr/index.php/istoriapn.html#a3 (φτωχό πάντως, σε αντίθεση με την ιστορία του Όπλου). Χώρια που από το 1903-1907 υπήρχε ήδη σημαντικός αριθμός εμπειροπόλεμων αξιωματικών λόγω του Μακεδονικού Αγώνα. Δυστυχώς παρέμειναν στην κορυφή του στρατεύματος ο Διάδοχος και οι πρίγκηπες καθώς και η κλίκα τους. Πολλά θα ήταν διαφορετικά αν ο Βενιζέλος είχε ακούσει τις εισηγήσεις του Συνδέσμου σε αυτό το θέμα. Πάντως ήξεραν τις δυνατότητές τους. Ο Βενιζέλος είπε στο Γεώργιο Α΄ οτι πάνε για Θεσσαλονίκη. Και οταν ο Γεώργιος του αντέτεινε οτι την θέλει η Αυστρουγγαρία και δε θα μας αφήσουν, του είπε "θα πάρουμε ανταλλάγματα" (άλλο που δεν ήθελε ο Γεώργιος να πάρει τη ρεβανς για την ξεφτίλα του 1897). Βέβαια κανείς από τους συμμάχους δε μας υπολόγιζε ως χερσαία δύναμη και μας έβαλαν με το ζόρι στη συμμαχία και χάριν του ναυτικού. Στο τέλος όμως το μεγάλο έπαθλο (Θεσσαλονίκη) πέρασε σε μας.

Όσον αφορά το κόστος των όπλων δεν ήταν δα και φοβερό. Κόστιζε το ίδιο ή λιγότερο απ'όσο κοστίζει σήμερα ένα ΑΚ και μάλιστα η οπλοκατοχή δεν ήταν παράνομη. Το Μακεδονικό Κομιτάτο έστελνε συχνά φορτία με όπλα στην σκλαβωμένη Μακεδονία. Τα Μάννλιχερ και Μάουζερ κόστιζαν βεβαια αλλά η δυσκολία ήταν όχι να τα αποκτήσεις αλλά να τα περάσεις στον τόπο προορισμού - λχ. από Αθήνα σε Καστοριά ή Σέρρες.

Για το Ισραήλ. Αν είχαμε το 1/3 της υποστήριξης που έχει το Ισραήλ από τους τεξανούς πετρελαιάδες των minor churches που πστεύουν οτι ο Χριστός θα ξαναγεννηθεί στο Ισραήλ και σπρώχνουν με χίλια το εβραϊκό λόμπυ θα είχαμε σήμερα σύνορα στην Αρμενία. Κατά τα άλλα πολλή διαφήμιση και πολύ χρήμα πάνω και κάτω από το τραπέζι για μια οικονομία που οι αμυντικές δαπάνες θα έπρεπε να την έχουν γονατίσει (το πως επιβιώνει το γνωρίζει η Fitch και άλλα ευαγή ιδρύματα - πιστοληπτική ικανότητα Α )

ΑΧΕΡΩΝ 9 Ιουλίου 2012 στις 8:56:00 μ.μ. EEST  

Φὶλε Μηδενιστὴ
Εὶναι ὰχαρο να τοποθετεὶς τον δὰκτυλον επὶ των τὺπον των ὴλων,αλλὰ...κὰποιος πρὲπει να το κὰνει κι´αυτὸ,και αυτὸς εὶναι ο λὸγος που δεν σε ὲχω σχολιὰσει μὲχρι τὼρα.
Ὰλλωστε και εμὲνα μου καταλὸγισε παλαιὸτερα ισοπὲδωση ο ''εν κρυπτὼ'',(enkripto.com/2010/09/71.html),και μὰλιστα συγχὲοντὰς με με κὰποιον ανὼνυμο.
Σὴμερα ὸμως θα τοποθετηθὼ στο τελευταὶο (μὲχρι στιγμὴς) σχὸλιὸ σου,σε δὺο σημεὶα,με μὶα συμφωνὶα και μὶα διαφωνὶα.
Που συμφωνὼ:στο κὸστος των Βαλκανικὼν Πολὲμων.
Αναλογικὰ,το κὸστος θα πρὲπει να ὴταν παρεμφερὲς με το σημερινὸ,καθὼς εκτὸς απὸ το κὸστος των ὸπλων και πυρομαχικὼν,υπὴρχε και το κὸστος των επιτὰξεων που δεν πρὲπει να ξεχνὰμε.Ιδὶως η επὶταξη πλωτὼν μὲσων,εκτὸς του ὸποιου αντιτὶμου,αφαιροὺσε και πλοὶα απὸ την παραγωγικὴ δραστηριὸτητα με ὲμμεσο αλλὰ υπαρκτὸ αντὶκτυπο στην οικονομὶα.
Και ποὺ διαφωνὼ:αναφερὸμενος στο Ισραὴλ,γρὰφεις ὸτι''Δεν ὲχουν ὰλλα συμφὲροντα εκτὸς των εθνικὼν τους ὸπως ὸλα τα σοβαρὰ κρὰτη''.
Το Ισραὴλ ὸμως,δεν εὶναι σαν οποιοδὴποτε ὰλλο κρὰτος.Η μεγαλὺτερη ισχὺς του Ισραὴλ βρὶσκεται εκτὸς των περιορισμὲνων συνὸρων του,και εὶναι παγκοσμὶως δικτυωμὲνη,με ακλὸνητα,για την ὼρα τουλὰχιστον, ερεὶσματα στις ΗΠΑ και ΕΕ μεταξὺ ὰλλων.
Οπὸτε,ο ορισμὸς του εθνικοὺ συμφὲροντος στην περὶπτωση του Ισραὴλ εὶναι αντικειμενικὰ πολυπλοκὼτερος απ´ὸτι για τα περισσὸτερα κρὰτη.
Γρὰφεις ὸτι ὴταν ''τερὰστια μαγκιὰ τους''.Ακριβὼς εδὼ ὸμως,προκὺπτει και το αβὶαστο ερὼτημα:ποιὸς επετὲλεσε την μαγκιὰ;
Που ανιχνεὺεις την ισραηλινὴ ανὰμιξη;
Ο Σὶσκο,ο Κὶσσινγκερ,ο Τὰσκα,και ο Κὰλλαχαν ὴταν Ισραηλινοὶ;
Ὴ μὴπως εξυπηρετοὺσαν τα ισραηλινὰ συμφὲροντα ως τρὶτοι;
Οι Βρεττανικὲς βὰσεις,ο Ὲκτος Στὸλος και οι Κυανὸκρανοι του ΟΗΕ,δεν ὴταν βεβαὶως Ισραὴλ.
Για την Τουρκὶα και το Κεμαλικὸ καθεστὼς της, μὰλλον θα χρειαστεὶ ιδιαὶτερη αναφορὰ,απὸ καλὰ ενημερωμὲνους,οπὸτε δεν θα επεκταθὼ.
Ὰρα,ποιὸ συμπὲρασμα προκὺπτει;
Απλοὺστατα,ὸτι τα συμφὲροντα ὰλλων ταυτὶστηκαν με του Ισραὴλ,και η δὺναμη ὰλλων τὲθηκε στην διὰθεσὴ του,οπὸτε μιλὰμε για συμφὲροντα πολὺ ευρὺτερα απὸ αυτὰ ενὸς μὸνο ὲθνους.

NF 9 Ιουλίου 2012 στις 9:34:00 μ.μ. EEST  

Το κινημαου 1909 ηταν ενα κανονικοτατο στρατιωτικο πραξικοπημα που εθεσε υπο κηδεμονια μια δημοκρατικοτατα εκλεγμενη κυβερνηση και εν τελει την καπελωσε επιβαλλοντας Πρωθυπουργο τον Βενιζελο. Αλλα στην Ελλαδα τις «καλες» στρατιωτικες επεμβασεις τις λεμε κινημα ενω τις «κακες» τις λεμε πραξικοπημα.

Περι Ισραήλ:
Οι ΗΠΑ υποστηριξαν την Αιγυπτο εναντιον της Βρεττανιας και του Ισραηλ το 1956. Εμειναν ουδετερες το 1967, και ουσιαστικα αρχισαν να υποστηριζουν απροκαλυπτα το Ισραηλ μονο μετα το 1969, με την ανοδο των Νιξον-Κισσιγκερ στην εξουσια.
Το Ισραηλ εισπραττει ετησιως 2-3 δις. δολλαρια βοηθεια απο τις ΗΠΑ.Η Ελλαδα εισπραττει 4 δις ευρω ετησιως απο τα ευρωπαικα ταμεια ετησιως ή 5 δις. δολλαρια. Συνολικα εισπραξαμε 120 δις. ευρω το 1981-2012. Η διαφορα ειναι οτι οι Ισραηλινοι αξιοποιησαν σωστα τη βοηθεια, ενω εμεις τα φαγαμ ε «ελληνοπρεπως».
Επισης οι Ισραηλινοι εισπραττουν πολλα χρηματτα και απο τις δωρεες του ζαπλουτου εβραϊκου στοιχειου στη Δυση, ιδιως στην ΗΠΑ. Δε φταιει το Ισραηλ αν η εβραϊκη διασπορα βοηθησε περισσοτερο τη χωρα των προγονων της απο οτι η ελληνικη ομογενεια.
Η συγκριση Ελλαδας Ισραηλ μοιαζει με τη συγκριση ενος ισραηλινου κιμπουτς με εναν ελληνικο γεωργικο συνεταιρισμο. Ο νοων νοειτω.
Οσο για τον ισχυρισμο οτι εμεις θα φταναμε στην Αρμενια αν ειχαμε τη βοηθεια που εχει το Ισραηλ, μια παροιμια μου ερχεται στο μυαλο: « Της κοντης ψ....λης τα μαλλια της φταινε.»
Μετα συγχωρησεως δηλαδή!
Ισραηλινοι επιστημονες πηραν το Βραβειο Νομπελ Χημειας το 2004, το 2009 και το 2011.
Πριν ιδρυσουν το Ισραηλ οι Εβραοι ειχαν ως προτυπο τη Νεοτερη Ελλαδα: Μελετουσαν τη Νεοτερη Ελληνικη ιστορια, για να δουν πως οι πρωην δουλοι των Οθωμανων αναστηθηκαν μετα απο 400 χρονια, εφτιαξαν κρατος και μεσα σε 100 χρονια κυνηγησαν τους πρωην δυναστες τους μεχρι το οροπεδιο της Αγκυρας. Μας θαυμαζαν, μας θεωρουσαν παραδειγμα προς μιμηση, και πασχιζαν να μας αντιγραψουν. Καποτε μαθαιναν αυτοι απο εμας. Δεν ειναι ντροπη να διδαχθουμε τωρα εμεις απο αυτους.
Οπως εχω ξαναπει, οι Αριστεροι μισουν το Ισραηλ πολυ περισσοτερο απο οτι η Χρυση Αυγη.Το Ισραηλ εχει εκταση 22000 τ. χλμ., το 1/6 της Ελλαδας, και το 40 % καλυπτεται απο τη ερημο Νεγκεβ.Εγω δεν εχω ιδιαιτερη συμπαθεια για τους Εβραιους, αλλα δικαιουνται και αυτοι μια μικρη εστω πατριδα.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 10 Ιουλίου 2012 στις 12:50:00 π.μ. EEST  

@NF
Αν βρεις εσύ στην Ελλάδα άλλο πραξικόπημα με τόση λαϊκή συναίνεση τότε πες το πραξικόπημα. Δεν επεκτείνομαι: μια σύντομη αναφορά εδώ:http://www.tovima.gr/society/article/?aid=248317 και όσους δεν είναι αλλεργικοί στο σφυροδρέπανο εδώ: http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=903432&publDate=12/8/2001

Επιπλέον είναι επιεικως γελοίο να εγκαλούνται οι αριστεροί για μίσος προς τους Εβραίους όταν σύμπασα η δεξιά ορύεται για την εβραϊκή προέλευση του κομμουνισμού. Δες πρόχειρα και εδώ: http://www.knossopolis.com/2010-09-08-21-43-18/201-2010-10-04-19-13-42.html Αλλά ξέχασα. Για όλα φταίει η αριστερά. Ίσως και για το προπατορικό αμάρτημα. Μετά γκρινιάζει ο μηδενιστής οτι κλαίγομαι. Εγώ φταίω αν άλλοι έχουν τρικυμία εν κρανίω;

Παρεμπιπτόντως οι Φιλισταίοι ήταν Έλληνες, κρήτες. Έχουμε και μεις ιστορικά δικαιώματα στην Παλαιστίνη. Τόσα όσα είχαν οι Εβραίοι που δίωχτηκαν από εκεί το 70μΧ, επέστεψαν απ'όλα τα μέρη της γης από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα και έδιωξαν τους Παλαιστίνιους από τα σπίτια τους. Αυτό είναι το πρόβλημά μου με τους Εβραίους, το ότι αρνούνται στους παλαιστίνιους την πατρίδα τους και ουσιαστικά κάνουν ό,τι έκαναν οι χιτλερικοί σε αυτούς: γενοκτονία. Το σιωνιστικό όραμα δεν είναι παραμύθι. Δεν είναι τυχαίο που σε κάθε αμερικάνικη σειρά ή ταινία θα πετύχεις και εναν ήρωα Εβραίο. Μάθαμε όλοι τι είναι το μπαρ μιτζβά και η χανούκα. Δεν έχω μαθει παρά ελάχιστα όμως για τους Ιρλανδούς, τους Πολωνούς, τους Ιταλούς, Ολλανδούς, Έλληνες της Αμερικής. Τόσο ασήμαντοι πια όλοι οι υπόλοιποι; ή τόσο σπρώξιμο από παντού στη σιωνιστική ιδέα; Κάτι έλεγα πριν για διαφήμιση.

Εννοείται οτι τα σχόλιά σου περί κοντης ψωλής επιστρέφονται ως απαράδεκτα. Άλλωστε δεν είπα τυχαία για τα σύνορα με Αρμενία καθώς είχα υπόψη μου την βραχύβια πονταρμενική ομοσπονδία που καταδίκασε η πολιτική "μυωπία" του Βενιζέλου. Τα χοντρά λεφτά για το μεγαλοαστικό κεφάλαιο που τον στήριζε ήταν στη Σμύρνη με το χρηματιστήριο και όχι στα λασπωμένα φτωχοχώρια του Πόντου...

Ανώνυμος 10 Ιουλίου 2012 στις 10:14:00 π.μ. EEST  

@Φτωχός και μόνος κάου – μπόυ
Το να είσαι παοκτζής είναι τιμή. Το να κλαις -όταν δεν έχεις ομάδα- ότι σε αδικούν ειδικά σε πουλημένο πανάθλιο πρωτάθλημα είναι παραλογισμός. Αυτό κάνει η αριστερά. ΤΠΤ άλλο εκτός από κλάψα. Ότι ακους καθημερινά περι κλάψας λοιπόν είναι φυσιολογικό όσο θα ακούει ο μέσος πασόκος για μίζες τα επόμενα 20 χρόνια.

Δεν διαφωνώ για τον ΑΒΠ. Ούτε για το ισραήλ. Πλάκα-πλάκα στο 2ο έχεις πάει; Αν όχι χάνεις και θα καταλάβεις την διαφορά με ελλάδα. Εκεί θα δεις γιατί έχει "Α" και γιατί είμαστε μόνο για σφαλιάρες σαν κράτος.

@ΑΧΕΡΩΝ
Η κριτική είναι καλοδεχούμενη άσχετα αν με χαροποιεί ή όχι. :)
Εκτός των επιτάξεων ο ΕΣ από το 09 μέχρι το 11 είχε συνεχείς εκπαιδεύσεις στελεχών, ενώ νωρίτερα είχε επωμιστεί και το κόστος του μακεδονικού. Ταυτόχρονα είχε στελέχη από την ήπειρο μέχρι τον πόντο στα κρυφά, μετέφερε τρόφιμα και χρήμα στις σωστές τσέπες και οργάνωνε μια εθνοεξέγερση που σε μια δεκαετία πολλαπλασίασε το κράτος. Μην σου πω ότι χάλαγαν και περισσότερα χρήματα σε σχέση με τώρα.

Το ισραήλ δεν είναι εθνικό κράτος αλλά θρησκευτικό με την έννοια ότι αν είσαι εβραίος όπου και να είσαι, είσαι ισραηλινός κάτι που δεν ισχύει για όλους τους γηγενείς κατοίκους. (Στην ελλάδα με λίγα χρήματα είσαι ελληνας άσχετα αν γεννήθηκες στο καράτσι ή στο λάγος.... )
Η δικτύωση του που οφείλεται σε ένα τεράστιο κόμπεξ ανασφάλειας – λογικό μετά τον αδόλφο- είναι απίστευτη σε εύρος και στρατηγικό βάρος.
Λες για συμφέρωντα άλλων που ταυτίστηκαν με το ισραήλ. Να θυμίσω τους Α/Β ΒΠ, Α/Β ΠΠ; Το 1821; Λες αν δεν είχαν οι άγγλοι τα ίδια συμφέροντα με μας να είμασταν ελεύθεροι; Δεν διαφέρουμε σε αυτό. Η διαφορά είναι ότι από το 1948 το ισραήλ ΚΥΝΗΓΑΕΙ τα συμφέροντα αυτά με νύχια και με δόντια. Βρήκε τον ισχυρότερο παίχτη στην περιοχή και του έγινε κολαούζος και ας έτρωγε και σφαλιάρες. Κόλλησε τόσο πολύ πάνω στις ΗΠΑ που αρκετοί θεωρούν ότι είναι η 52 πολιτεία μετά το ΗΒ. Και κυνήγησε όσο καμία άλλη χώρα το στόχο να υπάρχει. Δεν κόλλησε ούτε σε ανατιναγμένα αεροπλάνα και νηπιαγωγεία ούτε 3ετής θητείες.
Δεν υπήρχαν βίλες, λούσα, μπιχλιμπίδια μόνο εθνικό συμφέρον. Το μέσο σπίτι το 80 – όταν οι έλληνες εδώ κάναμε παρέα με τον καντάφι, και αγοράζαμε BMW σαν φυστίκια με 4ωρη δουλειά στο δημόσιο– είχε ένα τραπέζι ένα κρεβάτι μια τιβί και ένα Galil. Δούλευαν στα χωράφια και στα στρατόπεδα σαν τα σκυλιά και έφαγαν φτώχια που είχαμε να δούμε εδώ απο την τουρκοκρατία. Ταυτόχρονα επένδυσε στην παιδεία στην εσωτερική δημοκρατία στην γεωργία και στον τουρισμό.( Αν είχαν παράδοση και στην ναυτιλία θα μας είχαν πάρει και εκεί τα σώβρακα… Αποτέλεσμα το 2012; Πρώτοι σχεδόν σε όλα.
Λογικό επίσης να είναι παντού όπως λέει και ο ΦΚΜΠ αφού επένδυσαν δις με εταιρίες μάρκετινγκ και έχουν και ποσοστά στις μεγάλες εταιρίες του χόλυγουντ. Τι κάναμε εμείς; ΜΑΣΑ ΜΑΣΑ ΜΑΣΑ.
Ξανα λέω: ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΑΓΚΙΑ.

μηδενιστής

ΥΓ ΦΚΜΚ
αδερφέ ο πόντος ήταν πολύ μακριά ότι και να λέμε. και δεν ήταν κύπρος με μια θάλασσα στη μέση αλλά με την καρδιά των τούρκων ενδιάμεσα.

ΑΧΕΡΩΝ 10 Ιουλίου 2012 στις 11:31:00 π.μ. EEST  

Φὶλε μηδενιστὴ
Οι Εβραὶοι δεν μπὴκαν στο παιχνὶδι το 1948,οὺτε λὶγο νωρὶτερα,αλλὰ πολὺ-πολὺ πρὶν την δικὴ μας εθνικὴ παλιγγενεσὶα.
Γνωρὶζεις πιστεὺω ποιοὶ ὴσαν οι πρὼτοι δανειστὲς της Επαναστὰσεως,και θα ὲχεις ακοὺσει για τον Ντισραὲλι.
Για το ὸτι οι Εβραὶοι ὲδειξαν κὸτσια ιδρὺοντας και υπερασπὶζοντας το νὲο κρὰτος του Ισραὴλ,που θα ὲπρεπε να μας φρονηματὶζουν,καμμὶα διαφωνὶα.
Για το οικονομικὸ κὸστος της Εθνικὴς Εξορμὴσεως,εὶναι και δικὴ μου εκτὶμηση ὸτι ὴταν αναλογικὰ,και για τα τὸτε δεδομὲνα,βαρὺ.
Κλεὶνοντας,σχετικὰ με τον Πὸντο,με βρὶσκεις χωρὶς περιστροφὲς απὲναντι.
ΥΠΗΡΧΕ θὰλασσα που ὲνωνε την Ελλὰδα με τον Πὸντο,και εκεὶνη ακριβὼς την θὰλασσα διὲσχισε ο ''Αβὲρωφ'',τον Φεβρουὰριο του 1922,επικεφαλὴς μοὶρας,και κανονιοβὸλησε την Τραπεζοὺντα.
Ὲνα εξοπλισμὲνο επὶτακτο μὰλιστα,χὼθηκε κυριολεκτικὰ μὲσα στον λιμὲνα,σφυροκοπὼντας τις τουρκικὲς θὲσεις.Και ὲφερε το μελωδικὸ,ὲνδοξο ὸνομα ''Μακεδονὶα''.
Βλὲπεις λοιπὸν,ὸτι ὴταν ζὴτημα θελὴσεως,και ὸποιος δεν θὲλει να ζυμὼσει...αφὴνει τον μαχὸμενο Ποντιακὸ Ελληνισμὸ στην μοὶρα του,αλλὰ και την Ανατολικὴ Θρὰκη επὶσης.

HBS 10 Ιουλίου 2012 στις 12:04:00 μ.μ. EEST  

Η διαφορά είναι πως οι Ισραηλίτες από το '48 και μετά πολεμούν (σε μεγάλη η μικρότερη κλίμακα) και κάθε χρόνο (ακόμη και στις ενδιάμεσες "ειρηνικές" περιόδους) μετρούν νεκρούς είτε από βομβιστικές/πυραυλικές επιθέσεις είτε από ανταλλαγές πυρών. Έχω βαρεθεί να ακούω πως το Ισραήλ αποτελεί "πρότυπο" προς αντιγραφή για μια χώρα σαν τη δική μας που έχει να πολεμήσει (ουσιαστικά) από το Β' ΠΠ. Το ισραηλιτικό "δόγμα/σύστημα πολέμου" προέκυψε και υιοθετήθηκε από ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ. Γιαυτό και έγινε αποδεχτό δίχως πολλές-πολλές δεύτερες σκέψεις από το σύνολο των πολιτών, αν και, τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν μια χαλάρωση, έναν επαναπροσδιορισμό, και είναι λογικό: κουράστηκαν κι αυτοί οι ίδιοι. Καταλαβαίνω κάποιος να το θαυμάζει όλο αυτό, αλλά, πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν σε κάθε τόπο. Καλώς ή κακώς ΔΕΝ είμαστε η (στρογγυλή) Ελλάδα (και οι Έλληνες) της πολεμικής περιόδου 1904-1922...

Ανώνυμος 10 Ιουλίου 2012 στις 12:28:00 μ.μ. EEST  

Φίλοι θιασώτες του "κράτους" του Ισραήλ!
Ένα καθ΄ολοκληρία ΣΤΡΑΤΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ "κράτος" είναι, ιδρυθέν και υποστηριζόμενο από τους ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ σιωνιστές, οι οποίοι ΕΛΕΓΧΟΥΝ τον κόσμο!!
Ας μην είχαν τις "πλάτες" των αμερικάνων και τα χρήματα των ρότσιλ, ροκφέλερ και άλλων σιωνιστών και θα βλέπατε, πως θα ήταν!! Τόσο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ δε που τον Βανούνου, με το χριστιανικό σταυρουδάκι στο λαιμό, ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ από τις διαστάσεις που πήρε το θέμα του ΔΕΝ το "φύτεψαν" στην έρημο!!! "Λυσσάνε" για τα πυρηνικά των γειτόνων τους, ενώ για τα ΔΙΚΑ τους κουβέντα καμία!
άραγε γνωριζετε για τις ΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ στην έρημο αιχμαλώτων στρατιωτών στους πολέμους με τα αραβικά κράτη;;; έχετε δει ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ παλαιστινίων--γύμνωνοντας πρώτα τα θύματά τους;;; ο Αντιφωνητής του κου Καραΐσκου εκεί είναι και μπορείτε να δείτε "πλούσιο" φωτογραφικό υλικό!!!
Είναι Ο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ της περιοχής και αν βγεί η Συρία από τη μέση, θα είναι ο γκαρουλάιτερ ΟΛΗΣ της νότιας Ευρώπης! όταν ο "μεγάλος" Κέννεντυ έλεγε: "είμαι ένας Βερολινέζος" δίπλα στο τείχος του Βερολίνου, γιατί δεν λένε και για τους Παλαιστινίους, στο τείχος του αίσχους που έχουν φτιάξει και αφήνουν ΕΝΑΝ ολοκληρο λαό να λιμοκτονεί;;;!!!
ή μήπως θέλετε για τους δίδυμους πύργους, που τους έριξε ένας νεφροπαθής από τα βουνά του Αφγανιστάν!!!
Είναι τόσα πολλά, που δεν έχουν τελειωμό!!
Απλά, ας φροντίσουμε, στο χάλι που έχουμε φτάσει, να εκμεταλλευτούμε κάποια ευνοική συγκυρία μαζί τους και όχι ΣΥΜΜΑΧΙΑ, γιατί συμμάχους δεν μας έχουν δει ΠΟΤΕ, μήπως και "ξεκλεψουμε κάτι τις" και καταφέρουμε να ορθοποδήσουμε!
Δυστυχώς, από αρχαιοτάτων χρόνων οι λυκοφιλίες είχαν πολλές φορές και τα "καλά τους"!!

Γιάννης

Ανώνυμος 10 Ιουλίου 2012 στις 1:08:00 μ.μ. EEST  

@φίλε ΑΧΕΡΩΝ
Υπήρχαν αλλά όχι σαν κράτος. Το ότι έκαναν ότι έκαναν και ΧΩΡΙΣ κράτος είναι άλλη μια μαγκιά τους.

Ο Πόντος πιστεύω ήταν και είναι μακριά ακόμα και αν είχαμε την περιοχή της σμύρνης ελληνική. Πως θα περάσεις τα στενά όταν η πόλη είναι τουρκική; Πώς θα πας οδικώς; Το φλεβάρη του 22 ήδη είχαν αποφασίσει ότι η πόλη θα έμενε στα τουρκικά χέρια… Τώρα πια είναι πολύ πολύ πολύ αργά. Κρίμα. Φυσικά υπήρχαν τότε και τώρα έλληνες σε πιο κοντινά και προσβάσιμα μέρη μερικά μόλις δεκάδες χλμ από τα γιάννενα. Πολύ μούγκα εκεί...

@φίλε HBS
Μην νομίζεις ότι ο πόλεμος γινόταν πάντα χωρίς να φταίνε. Πχ ξέρεις για τον πόλεμο του νερού; Ο ίδιος ο Νταγιάν τον ξεκίνησε και πρακτικά οι ίδιοι άνοιξαν και ΚΡΑΤΗΣΑΝ ανοικτά τα μέτωπα της συρίας και της ιορδανίας. Ο λόγος; Η εγρήγορση και η δημιουργία πολεμικής νοοτροπίας σε μια φυλή που είχε ταλέντο στα οικονομικά και στις επιστήμες αλλά ήταν μέχρι το 48 ο πιο φλούφλης λαός στην πολεμική ιστορία. Είχαν να κερδίσουν πόλεμο από τον Δαυίδ.

Θαυμάζουμε το κράτος (σήμερα τα ΜΜΕ γράφουν πως θα κλείσουν φυλακή τον πρωθυπουργό Ωλμέρτ… χιλιάδες χρόνια μπροστά!!!!! τα δικά μας λένε ότι ο γιωργάκης έπεσε από το ποδήλατο αντί να λένε πόσες πέτρες σπάει στην γυάρο…) αλλά όχι την νοοτροπία του απαρχάιντ που έχουν φτιάξει. Αυτή πρέπει να την απεχθανόμαστε.

ΥΓ φίλε Γιάννη το ισραήλ του 1948-2012 είναι η ελλάδα του 1821-1923.

Μηδενιστής

NF 10 Ιουλίου 2012 στις 3:02:00 μ.μ. EEST  

« Οι Ελληνες τους Τούρκους τους καταφρόνεσαν όλως δι’ όλου. Καθημερινώς πολεμούσαμεν, κι όλο τους νικούσαμεν ποτέ δεν κέρδεσαν. Τους πήραμεν τον αγέρα και τους είχαμεν σαν Οβραίους ».

Στρατηγος Ιωαννης Μακρυγιαννης

Πραγματι οι Εβραιοι ηταν καποτε οι μεγαλυτεροι φλουφληδες!
Και δειτε τους τωρα............

ΑΧΕΡΩΝ 10 Ιουλίου 2012 στις 10:13:00 μ.μ. EEST  

Φὶλε μηδενιστὴ
Αυτὸ που ὲγινε τον Φεβρουὰριο 1922 θα ὲπρεπε να το κὰναμε το 1919-1920.
Ὸμως,την μὶα δεν το ὴθελαν λὲει, οι συμμαχοι(και τὶ θα ὲκαναν,θα μας κὴρυτταν τον πὸλεμο εν εναντὶα περιπτὼσει;),την μὶα δεν ὴθελαν οι Ηνωμὲνοι,την ὰλλη δεν ὴθελε ο ...Θεὸς,στην πραγματικὸτητα ακὸμη και η Σμὺρνη ὲνας αντιπερισπασμὸς ὴταν,για να μην εξασφαλὶσουμε την Πὸλη,απὸ ὸπου θα μποροὺσαμε να κινηθοὺμε ὸπως κρὶναμε εὶτε προς Πὸντο,εὶτε προς Ιωνὶα,αυτὸ βὲβαια που γρὰφω εδὼ δεν μπορει να εξαντληθεὶ σε στὴλη σχολὶων,αλλὰ σημεὶωσὲ το.
Σχετικὰ με το ὸτι οι Εβραὶοι δεν εὶχαν κρὰτος,αντιτὰσσω ὸτι εὶχαν τις τρὰπεζες των σημαντικοτὲρων κρατὼν,και βὲβαια,τον εθνικοθρησκευτικὸ μεγαλο'ι'δεατισμὸ που συλληβδην ονομὰζουμε Σιωνισμὸ,με τις πὰμπολλες διασυνδὲσεις και προεκτὰσεις του.
Χαρακτηριστικὰ,στην δὶκη της Νυρεμβὲργης,οι ΗΠΑ και ΕΣΣΔ εκπροσωπὴθηκαν κυρὶως απὸ Εβραὶους αμερικανικὴς και σοβιετικὴς υπηκοὸτητος αντιστοὶχως.Ειδικὰ ο σοβιετικὸς Μανουὴλσκυ εὶχε και εμπλοκὴ στην τρὶτη διεθνὴ και στην πὶεση που ασκὴθηκε στο ΣΕΚΕ για να εγγυηθεὶ την ''εθνικη αποκατὰσταση Μακεδονὶας και Θρὰκης''προκειμὲνου να εξασφαλισθεὶ η ''Μπολσεβικοποὶηση''του κὸμματος.
Κὰποιες φορὲς πιστεὺω ὸτι εὶναι καλὺτερα να μην ὲχεις κρὰτος αλλὰ εθνικὴ ιδὲα,παρὰ κρὰτος με αντεθνικὴ ιδεολογὶα.

Ανώνυμος 11 Ιουλίου 2012 στις 10:24:00 π.μ. EEST  

@ΑΧΕΡΩΝ

φίλε καλημέρα
σχετικά με την Πόλη... έστω οτι μας την είχαν δώσει και πες οτι ο βενιζέλος δεν έκανε εκλογές και είχαμε και τον θύλακα της σμύρνης. πες οτι κάπου κάπως βρήκαμε και στρατό/λεφτά να φυλάξει τα νέα σύνορα και να πάρει και τον πόντο έστω και κομμάτι αυτού.
σκέψου 20 χρόνια μετά την έλευση του ΒΠΠ.... θα χαμε 3ο βαλκανικό όλοι εναντίον εμάς όπως την πάτησε η βουλγαρία στον 2οΒΠ και τα σύνορα θα τα ξαναβλέπαμε στη λαμία.
σενάρια κάνουμε φυσικά αλλά ποτέ δεν ξέρεις. γι αυτό λέω οτι ο πόντος ήταν μακρυά. εδώ την κύπρο δεν καταφέραμε να κρατήσουμε ολόκληρη...

μηδενιστής

ΑΧΕΡΩΝ 12 Ιουλίου 2012 στις 9:26:00 π.μ. EEST  

Φὶλε μηδενιστὴ
Ὸπως εὶπες,υποθὲσεις κὰνουμε,αλλὰ και τα μεγαλὺτερα τολμὴματα με κὰποιες υποθὲσεις εργασὶας ξεκινοὺν να παὶρνουν μορφὴ.
Κρὶνοντας εκ των υστὲρων,αφοὺ οὺτε την Ιωνὶα φανὴκαμε ὰξιοι να κρατὴσουμε(γιατὶ ἂς μὴν γελιὸμαστε,εμεὶς χὰσαμε,δεν κὲρδισαν οι Τοὺρκοι),γιατὶ,εφὸσον πὴγαμε που πὴγαμε στην Μικρὰ Ασὶα,δεν κὰναμε αμμὲσως παιχνὶδι με αξιὼσεις,αλλὰ αυτοπεριοριστὴκαμε σε ρὸλο σὰκου πυγμαχὶας;
Η συγχωρεμὲνη η γιαγιὰ μου ὲλεγε:ἂν εὶναι να πνιγεὶς,να πνιγεὶς σε μεγὰλο ποτὰμι.
Κὰποιοι στο Ελλὰντα το λὲνε ''think big'',ἂν και μὰλλον εννοοὺν το χρηματιστὴριο...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP