Ελλάδα - η χώρα των Καλάσνικοφ

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Σε συνέχεια πρόσφατης ανάρτησης με τίτλο "Ο νόμος του ΑΚ-47" στην οποία υπογραμίζαμε την αθρόα εισροή κλώνων του ΑΚ-47 στην Ελλάδα και την μετάλλαξη του κοινού εγκλήματος που συνεπάγεται... Στην διαδικτυακή έκδοση του Βήματος δημοσιεύεται σήμερα η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εξομολόγηση ενός λαθρέμπορου όπλων, που εισάγει πολεμικά τυφέκια στην χώρα μας.

«Φέρνουμε τα Καλάσνικοφ από Αλβανία μαζί με διάφορα προϊόντα, αλλά συνήθως σε φορτηγά με... αγελάδες, βόδια και μοσχάρια προκειμένου να είναι δύσκολο στους αστυνομικούς να τα ψάξουν. Οι πιο πολλοί φοβούνται τα στοιβαγμένα αγριεμένα μοσχάρια και δεν κάνουν έλεγχο.

»Στην Αθήνα υπάρχουν περισσότερα από 1.000 σπίτια που αποτελούν "καβάτζες" με Καλάσνικοφ και άλλα όπλα, που τα μοιράζουμε σε μικρές παρτίδες. Τα πτυσσόμενα Καλάσνικοφ τα πουλάμε περίπου 1.200 έως 1.500 ευρώ μαζί με δύο γεμιστήρες που έχουν 60 σφαίρες.Ακόμη μεγάλο σουξέ έχουν οι κυκλικοί γεμιστήρες των 100 σφαιρών για να ρίχνουν αδιάλειπτα κατά των αστυνομικών, τους οποίους πουλάμε 500 ευρώ, χωρίς τις σφαίρες! Μεγάλη ζήτηση έχουν κυρίως κινεζικές σφαίρες οι οποίες έχουν τη δυνατότητα διάτρησης όχι μόνο των αλεξίσφαιρων γιλέκων των αστυνομικών αλλά και των περιπολικών της ΕΛ.ΑΣ. Αυτές τις πουλάμε πέντε ευρώ τη μία, ενώ τις κανονικές μόνο ένα.

»Στην Ελλάδα κυκλοφορούν περίπου 600.000 Καλάσνικοφ πολλών προελεύσεων. Πρέπει να καταλάβετε ότι η ζήτησή τους αυξάνεται λόγω της παρουσίας πολλών αστυνομικών και των περιπολιών της ομάδας ΔΙΑΣ στους δρόμους. Ολοι πλέον θεωρούν βέβαιη κάποια στιγμή τη σύγκρουση με αστυνομικούς και γι' αυτό ψάχνουν και εξοπλίζονται με βαριά όπλα. Ακόμη κι όταν είναι να κάνουν ληστείες σε μικρά μαγαζιά ή σε σπίτια, κουβαλούν Καλάσνικοφ, αν και ξέρουν ότι σπάνια θα χρειαστεί εκεί να χρησιμοποιήσουν ένα τέτοιο όπλο. Ομως φοβούνται μετά ότι μπορεί να πέσουν πάνω σε αστυνομικούς. Ολοι ετοιμάζονται για μάχες του δρόμου και ζητούν ολοένα περισσότερα Καλάσνικοφ...».

Ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Β.Λαμπρόπουλου

14 σχόλια:

Ανώνυμος 2 Ιουλίου 2012 στις 12:01:00 π.μ. EEST  

Πρόταση:
Γιατί δεν εξοπλίζεται κάθε μηχανή των ΔΙΑΣ (ένας στους δύο επιβαίνοντες) με ένα καλάσνικοφ από αυτά που σίγουρα κατάσχει η αστυνομία σε μεγάλους αριθμούς (ή μπορεί αν θελήσει να κατάσχει); Το όπλο θα χρησιμοποιείται σε ανταλλαγή πυρών όταν οι "κακοί" έχουν αντίστοιχο βαρύ οπλισμό.

ΠΚΠ (δηλώνω άσχετος με όπλα)

Φτωχός και μόμος κάου μπόυ 2 Ιουλίου 2012 στις 12:58:00 π.μ. EEST  

Στη λιανική φτάνει το ΑΚ με το ξύλινο κοντάκι στα 1500 ευρώ και με το ζόρι 2 γεμιστήρες. Σφαίρες σε διάφορες τιμές αλλά βρίσκεις εύκολα. Όταν για ένα 9αρι σου ζητάνε πάνω από 1000αρικο συμφέρει το ΑΚ. Βέβαια κάπως άβολο αλλά μπορεί να καλύψει άνετα μια γρήγορη υποχώρηση με τον όγκο πυρός που παρέχει. Περίπου όπως το οπλοπολυβόλο όταν μια ομάδα επιδιώκει να απεμπλακεί από τη μάχη και να διαφύγει.

Τι έλεγα για την εγκληματικότητα των Αλβανών; Πιτσιρικάδες που αντιγράφουν τη δόξα των "προτύπων" τους, συμμοριών σε Ελλάδα και Αλβανία. Κανένας σοβαρός ληστής δε χτυπά σπίτια, μόνο μαγαζιά και τράπεζες - χοντρά λεφτά. Επιπλέον φροντίζει να μην τραυματίσει κανέναν γιατί αν τον πιάσουν τρώει πάνω από 10 χρόνια. Και αν σκοτώσει 20 και βάλε. Τι βλέπουμε να γίνεται; τα ακριβως αντίθετα. Επιδιώκουν να σκοτώσουν αστυνομικό, θεωρούν οτι χτίζουν τουν image τους έτσι. Δε φοβούνται μήπως σαπίσουν στη φυλακή, δεν το σκέφτονυαι καν. Όπως οι παλιοί ληστές την εποχή της ληστοκρατίας στον τόπο μας (στα χρόνια του Όθωνα αλλά και έως τα μέσα της δεκαετίας του τριάντα. Τους ενδιαφέρει η φήμη, η τρομοκράτηση του κόσμου και το εύκολο χρήμα - τράπεζες και μαγαζιά είναι πιο δύσκολοι στόχοι από περίπτερα και σπίτια. Δεν έχουν και πολύ μυαλό (άλλωστε είναι οι περισσότεροι σχεδόν αγράμματοι) αλλά είναι πολύ επικίνδυνοι γιατί πατάν τη σκανδάλη για πλάκα. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να το χειριστεί μόνο η αστυνομία. Ο HBS είχε κάνει μία πρόταση (http://www.enkripto.com/2012/06/47.html). Συντάσσομαι για άλλη μια φορά μαζί του.

ΑΧΕΡΩΝ 2 Ιουλίου 2012 στις 3:44:00 π.μ. EEST  

Tην τελευταὶα παρὰγραφο,ο Αμυρὰς την ὲγραψε;
Χωρὶς ὶχνος αστε'ι'σμοὺ,πιστεὺει κανεὶς ὸτι 600.000 Ὲλληνες ζητοὺν καλὰσνικωφ για να τα χρησιμοποιὴσουν κατὰ της Αστυνομὶας;
Ἢ μὴπως καλλιεργεὶται υφὲρπον εμφυλιοπολεμικὸ κλὶμα;
Προσὲξτε το αυτὸ.

Ανώνυμος 2 Ιουλίου 2012 στις 7:38:00 π.μ. EEST  

Συγνώμη, αλλά πως μπορεί να βρει ένας δημοσιογράφος ολόκληρο λαθρέμπορο όπλων και δεν μπορεί να τον βρει και να τον συλλάβει η ΕΛ.ΑΣ.;;; Κάτι βρωμάει εδώ...

NF 2 Ιουλίου 2012 στις 12:47:00 μ.μ. EEST  

Θα ηθελα να υπενθυμισω σε ορισμενους ότι καποτε υπηρξαν αυτοι που ηξεραν να τα βαλλουν με αυτους τους κακοποιους, αλλα και μπορουσαν να φυλαξουν τα συνορα. Ηταν η Χωροφυλακη, που διαλυθηκε το 1983, και απορροφηθηκε από την Αστυνομια Πολεων. Η Χωροφυλακη καταπολεμησε τη ληστοκρατια στην Ελλαδα το 19ο αιωνα. Ηταν ένα ημιστρατιωτικο σωμα, με βαρυ οπλισμο , στρατιωτικη οργανωση και πειθαρχια. Εν καιρω πολεμου πολεμουσε στο πλευρο του Στρατου. Πολεμησε κατά των Γερμανων Αλεξιπτωτιστων στη μαχη της Κρητης και τους εντυπωσιασε τοσο πολύ, που νομιζαν ότι οι ανδρες αυτοι με τα κορδονια στις μασχαλες ηταν Καταδρομεις του Ελληνικου Στρατου. Εμειναν αφωνοι όταν εμαθαν ότι ηταν Σωμα Εσωτερικης Ασφαλειας.
Ποιος ηταν ο μισθος που εδωσε η Πολιτεια στη Χωροφυλακη για την προσφορα της στην πατριδα; Μα φυσικα η καταργηση της, από μικροψυχους «προοδευτικους» πολιτικους της Δεκαετια του 1980. Δεν συγχωρησαν την αποφασιστικη συμβολη της στη συντριβη της κομμουνιστικης ανταρσιας το 1944-1949.
Επρεπε να γινει «εκδημοκρατισμος» βλεπετε. Ποιοι πολεμουν τους μαφιοζους στην Ιταλια; Στη Ιταλια τους μαφιοζους δεν τους πολεμουν οι Αστυνομικοι, αλλα οι καραμπινιεροι (Ιταλικη Χωροφυλακη)

red 2 Ιουλίου 2012 στις 2:54:00 μ.μ. EEST  

...αυτό το είδες "εν κρυπτώ";.. http://diktiospartakos.blogspot.gr/2012/07/blog-post_8365.html

Ανώνυμος 2 Ιουλίου 2012 στις 10:38:00 μ.μ. EEST  

στο εν κρυπτό έχει αναφερθεί και άλλη φορά για το δίκτυο Σπάρτακος, οι οποίοι το λένε καθαρά ότι θέλουν να καταργήσουν τους στρατούς στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας! αλλά πρέπει να μην ξεχνάμε ότι "Ελεύθερον το εύψυχον" η πλάκα είναι ότι χρησιμοποιούν το όνομα του Σπάρτακου που πολέμησε για την ελευθερία του! μάλλον έπρεπε να του πει το δίκτυο Σπάρτακος να διεκδικήσει τα δικαιώματα του με απεργία και συνδικαλισμό!

Πέτρος Κ.

Οδυσσέας 2 Ιουλίου 2012 στις 11:02:00 μ.μ. EEST  

Για να μας επιτίθεται το "δίκτυο Σπάρτακος" σημαίνει ότι κάτι κάνουμε καλά...

Ανώνυμος 3 Ιουλίου 2012 στις 12:27:00 π.μ. EEST  

Έχω δει σε ντοκυμαντέρ πως σε άλλες δυτικές χώρες έχουν στα σύνορα μηχανήματα ακτίνων χ. Έδειχνε να περνάει από το μηχάνημα μία νταλίκα και φάνηκε αμέσως που είχαν κρύψει ένα πιστόλι σε αυτή.
Ανάλογα μηχανήματα έπρεπε να υπάρχουν εδώ στις πύλες εισόδου και εξόδου της χώρας. Αλλά φαίνεται πως οι προτεραιότητες είναι μόνο για στέγαστρα Καλατράβα, φιέστες, πυροτεχνήματα, Γιουροβίζιον κτλ.

Για την ΕΛ.ΑΣ, οι αλβανοί έχουν Καλάσνικοφ και οι αστυνομικοί βγάζουν πιστόλια για να τους αντιμετωπίσουν. Πρέπει να αναβαθμιστεί άμεσα ο αστυνομικός οπλισμός και να γίνεται η κατάλληλη εκπαίδευση.

Ανώνυμος 3 Ιουλίου 2012 στις 1:57:00 π.μ. EEST  

Και την ώρα που τα AK -47 αλωνίζουν, απαγορεύονται οι δίοπτρες στα αεροβόλα και τα airsoft. Επίσης, δεν μπορείς να κάνεις σκοποβολή με αεροβόλο στο ύπαιθρό αλλά μόνο σε σκοπευτικό όμιλο όπου εκεί όμως δεν σε αφήνουν! Μιλάμε για ένα κράτος κωμικοτραγικό!
Για δικαίωμα στην αυτοάμυνα δεν μιλάμε καν! Η ΝΔ θα αλλάκει τίποτα απο αυτά; Σίγουρα όχι αφού και αυτή είναι ένα ακράιο νεοφιλελεύθερο κόμμα.

Ανώνυμος 4 Ιουλίου 2012 στις 2:37:00 μ.μ. EEST  

Ο νεοφιλελευθερισμός θεωρεί αναφαίρετο δικαιωμα , το δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Όταν λέμε λιγότερο κράτος , το εννοούμε :)) .

Ανώνυμος 4 Ιουλίου 2012 στις 5:05:00 μ.μ. EEST  

ευχαριστω εν κρυπτω για την φιλοξενια προκαταβολικως

γυμναστηρια καθαρματων "παιδιων" οχι φιλιων ειναι τα κεντρα της πρωτευουσας αυτα ειναι που πρεπει οι υπηρεσιες να σκουπισουν πρωτα.. τα οπλα δεν ελεγχονται γρηγορα τα χερια που πατανε σκανδαλη ελεγχονται ομως.. και πριν τα χερια ελεγχονται τα μυαλα..
επισης απο μοτοσυκλετα βολη ειναι ενα αστειο να γινει.. δεν γινεται λογω αδρανειας της βολιδας, και με τραγικη συγκεντρωση πυρων.. 12 γαλ 30 βολων καλυτερα πιο απλα πιο αποτελεσματικα και ενω με αλεξισφαιρο γιλεκο (πολιτικου εμποριου(!)) καρφωμα επι τοπου αμεσως.. χερια ποδια απαντα

ευχαριστω
Δαυιδ

Ανώνυμος 5 Ιουλίου 2012 στις 8:33:00 π.μ. EEST  

ΑΠΛΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!!!!
ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!!!ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗ!!!ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ!!!!ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ!!!!

oikologia-gea 12 Φεβρουαρίου 2013 στις 9:13:00 π.μ. EET  

Όσον αφορά τις συσκευές ακτίνων, σας πληροφορώ ότι λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων, υπήρχαν στην Ελλάδα αρκετές για να ασφαλίσουν όλες τις εξόδους και εισόδους της χώρας μας.

Ειδικά στην Πάτρα, απ' όπου έφευγαν λαθραία οι διάφοροι Λαθρομετανάστες κάθε καρυδιάς καρύδι, θα σταματούσε αμέσως η λαθραία αυτή διαδικασία, διότι οι ειδικές συσκευές θα τους ανίχνευαν αμέσως.

Και όμως, δεν εγκατέστησαν στο λιμάνι της καμιά από αυτές!

Ίσως, επειδή κάποιοι θα έχαναν την βολή τους και ίσως άλλοι κάποια χρήματα.............!

Ευμένης Καρδιανός

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP