1.800 πρόσθετοι συνοριοφύλακες στον Έβρο, τον Οκτώβριο ο φράχτης

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012


1.800 συνοριοφύλακες μαζί με πλωτά μέσα μετακινούνται στον Έβρο, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει ριζικά το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Όπως δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας μετά από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, οι 1.800 συνοριοφύλακες μετακινούνται ήδη προς τον Έβρο, μαζί με έξι πλωτά, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα ο αριθμός των νέων πλωτών θα ανέλθει στα 26. Ο κ. Δένδιας έθεσε ως στόχο τη "σφράγιση" του Έβρου και δήλωσε ότι "αυτό το οποίο επιδιώκουμε είναι να σταματήσει η Ελλάδα να είναι ξέφραγο αμπέλι".

Εξ άλλου τον Οκτώβριο αναμένεται η ολοκλήρωση του φράχτη αποτροπής εισόδου των λαθρομεταναστών, που θα διαθέτει δυο σειρές συρματοπλέγματα, εξωτερικό ύψους 2,5 μέτρων και εσωτερικό ύψους 3 μέτρων. Στο μεσοδιάστημα των δυο συρματοπλεγμάτων που θα έχει μήκος 1,20 μ. θα τοποθετηθούν κονσερτίνες, των οποίων το ύψος θα υπερβαίνει τα 4 μέτρα. Το συνολικό μήκος του φράχτη θα είναι 10.310 μέτρα, με τοποθέτηση πασάλων ανά μέτρο, ενώ θα κατασκευαστούν και 2.000 πλαίσια που θα στηριχθεί το συρματόπλεγμα.

Ο κ. Δένδιας δήλωσε επιπλέον ότι τα γεγονότα στη Συρία δημιουργούν ανησυχία για νέο κύμα παράνομης μετανάστευσης, ενώ ανακοίνωσε και τη μετακίνηση 1.500 αστυνομικών από τη φύλαξη δημοσίων προσώπων στη μάχη για τη δημόσια ασφάλεια. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι παρέδωσε στον Α. Σαμαρά το πόρισμα της ειδικής επιτροπής αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία δημιουργήθηκε μετεκλογικά για να μελετήσει το θέμα των αστυνομικών, που διατίθενται για τη φύλαξη διαφόρων στόχων. Μετά την έγκριση που δόθηκε από τον πρωθυπουργό για την υλοποίηση των προτεινόμενων μέτρων, 1.500 αστυνομικοί, 100 αυτοκίνητα και 60 μοτοσικλέτες, θα σταματήσουν να φυλάσσουν δημόσια πρόσωπα και θα ριχθούν στη μάχη κατά του εγκλήματος.

Άντε να δούμε...

14 σχόλια:

Ανώνυμος 30 Ιουλίου 2012 στις 10:11:00 μ.μ. EEST  

Ο Τσίπρας συμφώνησε για το φράχτη...?!

Ανώνυμος 30 Ιουλίου 2012 στις 10:47:00 μ.μ. EEST  

1.800 συνοριοφύλακες στον Έβρο...χμ.. αναρωτιέμαι πόσοι από αυτούς θα φυλάνε το ποτάμ..

Ανώνυμος 31 Ιουλίου 2012 στις 9:30:00 π.μ. EEST  

πού ήταν μέρχι τώρα οι 1800; τί φύλαγαν; το κολωνάκι; το σύνταγμα;

αυτό δεν το ρωτάει κανένας στην βουλή;;;

συνοριοφυλακή + αγροφυλακή + λιμενικό = απολύτως τίποτα.

μηδενιστής

Ηλίας Κ. 31 Ιουλίου 2012 στις 1:12:00 μ.μ. EEST  

Προσέλαβαν συνοριοφύλακες? Μπα, αστυνομικους μεταθέτουν και αφηνουν ολοκληρες περιοχές απροστάτευτες. Και πως θα εμποδισουν τους λαθρομεταναστες? "Ξουτ φυγετε!" θα λενε ή θα τους μαντρωνουν και μετα βουρ για Αθηνα? Ο στρατος γιατι δε φυλαει τα συνορα, γιατι δεν ξαναμπαινουν ναρκοπεδια? Τι διαολο γμτ μου...

Ανώνυμος 31 Ιουλίου 2012 στις 1:21:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητέ μηδενιστή

Δυστυχώς το εν λόγω προσωπικό θα αποσπαστεί από άλλες κρίσιμες περιοχές. Ήδη 50 συνοριοφύλακες που υπηρετούν στην περιοχή μου (ακριτικό νησί,άσχετα αν κάποιοι δεν μας υπολογίζουν ως τέτοιο) έλαβαν απόσπαση για την περιοχή της Θράκης για το διάστημα Αυγούστου-Σεπτεμβρίου (αλήθεια μετά τι θα γίνει;;;) με αποτέλεσμα να προκληθούν τεράστια κενά εδώ... Γνωρίζω πως το ζήτημα ετέθη υπ'όιν του αρμόδιου υπουργού από την τοπική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων αλλά ακόμα απάντηση δεν ελήφθη....
Γ.Μ.

Ανώνυμος 31 Ιουλίου 2012 στις 3:12:00 μ.μ. EEST  

+1 στον μηδενιστη!!!

Ανώνυμος 31 Ιουλίου 2012 στις 4:59:00 μ.μ. EEST  

@φίλε Γ.Μ
συγνώμη αλλά οι συνοριοφύλακες τί κάνουν σε νησί;;;; τα νησιά τα φυλάει το λιμενικό σαν ακτοφυλακή! εντός του νησιού υπάρχει αστυνομία.
η συνοριοφυλακή κάνει ότι το λιμενικό για το ναυτικό. αστυνόμευση των ΧΕΡΣΑΙΩΝ συνόρων.
Πάνε όπου υπάρχει πρόβλημα, δεν είναι στατικοί και σίγουρα 100% δεν έχουμε σύνορα με πρόβλημα εκτός των 180χλμ στον έβρο. τα αλβανικά-βουλγαρικά-σκοπιανικά είναι τρύπια φυσικά αλλά απο κει δεν μπαίνουν 300-500 την μέρα.

Βασικά και τα 3 σώματα έχουν γίνει καταφύγιο βολεμένων (ειδικά η αγροφυλακή γνωστή και ως σκοπιά καφενείων) που εξυπηρετούν συμφέροντα τόσο προσωπικά όσο και πολιτικά.

το λαθρεμπόριο στην ελλάδα μόνο απο το 2000-2012 έχει τόσα κέρδη που έφτανε για να καλύψει τα 350δις που χρωστάμε.

έχεις δει σπίτι λιμενικού; αγροφύλακα; συνοριοφύλακα; σε πάω και σε έξτρα λουξ κατηγορία τώρα τύπου χόλιγουντ: έχεις δει σπίτι τελωνειακού;;;; ούτε ο λαλιώτης.

θέλουν κλείσιμο και αναδημιουργία χωρίς μονιμότητα σε καθαρά στρατιωτικά πλαίσια με κληρωτούς και μόνιμους.

μηδενιστής

Ανώνυμος 31 Ιουλίου 2012 στις 6:38:00 μ.μ. EEST  

Παρατηρώ ότι στα ΜΜΕ αναφέρονται πάντα γεγονότα και συνεχώς γίνονται επισημάνσεις του είδους: -Τόσοι μηχανικοί, γιατροί κ.λ. παράνομα δεν υπέβαλαν φορολογική δήλωση, τόσοι μεγαλογιατροί είχαν εκατομμύρια ευρώ σε τράπεζες.

Ποτέ δεν διαβάζω πως π.χ. κατασχέθηκαν τρία εκατομμύρια που ήσαν σε τράπεζα κατατεθημένα, για τα οποία δεν υπήρχαν δικαιολογητικά παραστατικά για την πηγή των εσόδων τους!

Συνεχώς γίνονται επισημάνσεις από τα ΜΜΕ, χωρίς όμως να αναφέρουν την απαραίτητη ποινή που θα όφειλε να ακολουθεί τέτοιες παρανομίες.

Ήδη ο Ελληνικός Λαος εξακολουθεί να σιτίζει πλουσιοπάροχα την οικογένεια Παπανδρέου, όπως τον ολετήρα της Ελλάδος ΓΑΠ, τον "πτωχό συγγραφέα" Νίκο που οδηγεί Porsche, τον διορισμένο καθηγητή πανεπιστημίου Ανδρίκο, καθώς και την μητέρα τους Μάργκαρετ που διαθέτει, αν κάνω λάθος διορθώστε με, έξη ( αριθ.6) αστυνομικούς για την ασφάλειά της.

Για όλους αυτούς και για άλλους, πληρώνω κι' εγώ ο συνταξιούχος, που με έχουν βάλει στην μέγγενη και βάλλομαι από παντού με "χαράτσια" και "φόρους δήθεν αλληλεγγής" και δεν συμμαζεύεται!

Και μετά σου λένε πως ο Ελληνικός Λαός είναι λέει έξυπνος!


Ευμένης Καρδιανός

Ανώνυμος 31 Ιουλίου 2012 στις 6:48:00 μ.μ. EEST  

Επειδη η καταγωγη μου ειναι απο Πυθειο Εβρου ξερω τι παιζεται ακριβως και τι χρειαζεται για να μην περνανε λαθρομεταναστες.
Το χωριο μου ειναι ενα χλμ απο το ποταμι Εβρος.Δεν υπαρχει στο ποταμι ουτε ενας συνοριοφυλακας,ολοι ειναι 2-3 χλμ πισω απο το ποταμι.Τους πιανουν οταν ειναι αργα,τους δινουν ενα χαρτι και ερχονται αθηνα.τι χειαζεται να γινει?Να τους αποτρεπσουν να φτασουν στο ελληνικο εδαφος.Πως γινεται αυτο?Να φυλαχτει το πρωτο αναχωμα (αναχωμα =αυτο που μας προφυλασσει απο τις πλημμυρες του Εβρου).Οταν γνωριζει ο τουρκος ή ελληνας λαθρεμπορος οτι φυλασσεται,δεν θα ερχεται με την βαρκα στο ελληνικο εδαφος με κινδυνο συλληψης του.Το επαναλαμβανω;το πρωτο αναχωμα(γιατι υπαρχουν και αλλα).Τι χρειαζεται για την φυλαξη?Η γραμμη του Εβρου απο οπου περνανε οι λαθρομεταναστες ειναι μονο μα μονο 100 χλμ!εκατο σκοπιες υπερυψωμενες θα χρειαστουν με θερμικες καμερες (εννοειται) και ενδιαμεσα ανα 500 μετρα πεζη περιπολος ανα 2 ατομα μαζι με σκυλια εκπαιδευμενα (ή και κοπροσκυλα,ας γαυγιζουν μοναχα!! ). Γι αυτο το πραγμα θα χρειαστουν 400 ατομα στα 100 χλμ των συνορων ,δλδ στο 24ωρο 1200 ατομα,βαλε και αλλα300 ατομα με τζιπ περιπολο,δλδ με 1500 ατομα φυλασσεται ο Εβρος και δεν περναει κουνουπι! Αυτους που εχουμε τωρα συνοριοφυλακες και της φρονντεεξ ειναι πιο πολλοι.
και 100.000 συνοριοφυλακες να φερουν αχριστοι εινε.

Ανώνυμος 1 Αυγούστου 2012 στις 1:42:00 π.μ. EEST  

Φίλε μηδενιστή

Φυσικά κι έχεις δίκιο σε όσα αναφέρεις για την ύπαρξη συνοριοφυλάκων σε νησιά. Αυτά όμως ισχύουν για την ιδεατή περίπτωση που:
-τα μέσα και το προσωπικό του ΛΣ επαρκούν για την από θαλάσσης (και αέρος.....) φύλαξη του νησιού ώστε να διασφαλίζεται πως κανείς δεν θα φτάσει παράνομα σ' αυτό

-τα μέσα και το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. θα επαρκούν για να συνδράμει στην από ξηράς φύλαξη των ακτών του νησιού

Όμως τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει κι κάπως έτσι αποφασίστηκε η δημιουργία Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης και σε ορισμένα νησιά. Δηλαδή, αφού δεν μπορούν να αποτρέψουν τους λαθρομετανάστες να πλησιάσουν στο νησί, σκέφτηκαν να φτιάξουν μια υπηρεσία που θα ασχοελίται με την σύλληψή τους όταν φτάσουν!
Ασφαλώς και δεν θεωρώ σωστή αυτή τη λογική. Όμως έτσι γίνεται!!!
Θα μπορούσε κάλλιστα το αντίστοιχο προσωπικό να διατεθεί για την ενίσχυση της εδώ δύναμης ΛΣ και της ΕΛ.ΑΣ. αφού υπήρχε η ανάγκη, και όχι να συσταθεί μια νέα υπηρεσία που προφανώς θα ήταν χρησιμότερη αλλού. Μην ψάξεις να βρεις λογική! Συμφωνώ μαζί σου στο ότι χρειάζεται διάλυση και στήσιμο από την αρχή σε πολλά πράγματα.

Για τα σπίτια των στελεχών τώρα, δεν νομίζω ότι αυτό που αναφέρεις είναι ο κανόνας. Σίγουρα πάντως υπάρχουν και αρκετές εξαιρέσεις....

Με εκτίμηση,
Γ.Μ.

Ανώνυμος 1 Αυγούστου 2012 στις 9:51:00 π.μ. EEST  

@φίλε Γ.Μ
το λιμενικό έχει το μισό προσωπικό απο ότι πρέπει. έχει αρμοδιότητες απο ακτοφυλακή εώς οαεδ. για να κανονίσεις δουλειά πχ να πάρεις το φυλλάδιο πρέπει να πας με μια κούτα τσιγάρα και ένα τζόνυ.
όπου μπλέκουν τα 3 σώματα μαζί γίνεται χαμός όπως και στην περίπτωση του νησιού σου δυστυχώς.

υπάρχουν λύσεις, τις ξέρουμε αλλά επίσης ξέρουμε οτι δεν θα εφαρμοστούν ποτε.

για τα σπίτια μην το ψάχνεις. θα βάλεις τα κλάματα.

μηδενιστής

Ανώνυμος 3 Αυγούστου 2012 στις 10:12:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητέ φίλε, να σου γνωστοποιήσω τα χαρακτηριστικά του σπιτιού μου στο νησί της παραμεθορίου που υπηρετώ 5 χρόνια:εμβαδόν 25 τ.μ., ενιαίος χώρος που περιλαμβάνει κουζίνα, κρεβάτι, καθιστικό, μια τουαλέτα που περιλαμβάνει ντουζιέρα,νιπτήρα και λεκάνη.Όλα αυτά στην προνομιακή τιμή των 300 ευρώ το μήνα...

Ένας λιμενικός σε νησί του Ανατολικού Αιγαίου.

Ανώνυμος 5 Αυγούστου 2012 στις 5:07:00 μ.μ. EEST  

@3 Αυγούστου 2012 10:12:00 μ.μ. EEST

φίλε μου λιμενοφύλακας είσαι και όχι και σε πόστο φαντάζομαι ή θα είσαι τίμιος κάτι σπάνιο για αυτή τη δουλειά. οι μη-τίμιοι πχ λιμενικό στον πειραιά, στην πάτρα, στην ηγουμενίτσα ζουν ζωή χαρισάμενη. νταλίκες, καράβια, παραλιακές καφετέριες. όλοι δίνουν όλοι παίρνουν. στο λέω γιατί έχω συγγενείς σε 2 λιμάνια και φίλο στα 12νησα και βγάζουν το μήνα διπλό μισθό σε σχέση με μένα που έχω και 6 χρόνια σπουδές. κάποτε με κυνήγαγε ο πατέρας μου να πάω λιμενικό αξκος και τον κοίταγα στραβά. δεν ήξερα...

μηδενιστής

Ανώνυμος 6 Αυγούστου 2012 στις 7:00:00 μ.μ. EEST  

@ μηδενιστής

Αγαπητέ φίλε, πιστεύω ότι καλά έκανες και δεν έχεις έρθει στο Λιμενικό Σώμα.Αυτό το Σώμα είναι φτιαγμένο απκλειστικά για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εφοπλιστών, πλοιοκτητών, ναυτιλιακών εταιριών. Γιατί νομίζεις το "έδεσαν" πάλι στο Υπ. Ναυτιλίας; Είναι σώμα ασφαλείας ναι ή όχι;
Τώρα όσον αφορά τους τίμιους ή μη λιμενικούς σε Πειραιά, Πάτρα, Ηγουμενίτσα κ.α. συμβαίνει το εξής τραγελαφικό:η δίωξη λαθρομετανάστευσης δεν γίνεται στα ανατολικά σύνορα, απ' όπου εισέρχονται οι λαθρομετανάστες, αλλά στα δυτικά σύνορα, απ' όπου προσπαθούν να εξέλθουν προς την υπόλοιπη Ευρώπη. Ξέρεις τι τραβάνε οι συνάδελφοι σε Ηγουμενίτσα, Πάτρα και Κόρινθο, που πρέπει να ψάχνουν όλα τα οχήματα (φορτηγά και ΙΧ) πάνε προς Ιταλία με τα ίδια τους τα χέρια και μάτια; Κι όλα αυτά επειδή το ελληνικό κράτος δεν μπορείνα αγοράσει 2-3 πύλες ανίχνευσης για να περνάνε από μέσα τα οχήματα και να ανιχνεύονται μέσα σε λίγη ώρα πολλά από αυτά. Κι αν τύχει κάποιοι λαθρομετανάστες και καταφέρουν να περάσουν Ιταλία και τους ξετρυπώσουν οι Ιταλιάνοι, πάρ' τους πακέτο-επιστροφή 'Ελληνα γιατί τους άφησες να περάσουν...
Κι έτσι όσοι μπαίνουν, απαγορεύεται να φύγουν προς δυσμάς, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να έχει μαζέψει τόσους λαθρομετανάστες (άραγε γνωρίζει κανείς με ακρίβεια πόσους;)

Ευχαριστώ.
Από το ανατολικό Αιγαίο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP