Συνάντηση ΥΕΘΑ - Αμερικανού πρέσβη

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Επίσκεψη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας πραγματοποίησε χθες ο πρέσβης των ΗΠΑ, Ντάνιελ Μπένετ Σμίθ, όπου και είχε σύντομη συνάντηση με τον ΥΕΘΑ Πάνο Παναγιωτόπουλο. Ο κ.Παναγιωτόπουλος καλωσόρισε τον Αμερικανό πρέσβη προσφέροντας του ένα συμβολικό δώρο, βιβλίο με τίτλο "Αιγαίο - το επίκεντρο του Ελληνικού Πολιτισμού". Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την δωρεάν παραχώρηση μεταχειρισμένων αρμάτων μάχης Μ1Α1, ΤΟΜΠ Μ113 και λοιπού στρατιωτικού εξοπλισμού στην χώρα μας, καθώς και τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ημερήσιου τύπου το "αγκάθι" του κόστους μεταφοράς των οχημάτων έχει ξεπεραστεί οριστικά μετά από παρέμβαση Έλληνα εφοπλιστή. Προς μεγάλη απογοήτευση ορισμένων τρωκτικών των αμυντικών προμηθειών και των "τελάληδων" τους - να προσθέσουμε εμείς. Μετά το πέρας της συνάντησης οι δυο άντρες γευμάτισαν στην λέσχη του ΓΕΑ.

Κατόπιν, ο κ.Παναγιωτόπουλος μετέβη στο Μαξίμου όπου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά
για θέματα της αρμοδιότητας του, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά...

«Με τον Πρωθυπουργό, όπως συμβαίνει από την εποχή που ήταν στο νοσοκομείο στο Χαϊδάρι, έχουμε τακτικότατες συναντήσεις για θέματα της δικής μου αρμοδιότητας. Όπως αντιλαμβάνεστε, στις συναντήσεις αυτές τα συζητούμε όλα. Και σήμερα αυτό έγινε.

Δόθηκαν από τον Πρωθυπουργό συγκεκριμένες εντολές, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε θέματα της δικής μας αρμοδιότητας.»

Ουσιαστικά ήταν μια συνάντηση προετοιμασίας για το ΚΥΣΕΑ που θα συγκληθεί σύντομα, όπου και αναμένεται η ανακοίνωση των οριστικών αποφάσεων για τα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα του ΥΕΘΑ. Οψόμεθα.

19 σχόλια:

Gor 11 Ιουλίου 2012 στις 10:14:00 π.μ. EEST  

..το ποσό μεταφορας των τθ για να εχει βρεθει απο ελληνα εφοπλιστη, ειδικα τετοιες δυσκολες (€) εποχες, αξιζει ΠΕΛΩΡΙΑ μνεια στον ΠΑΤΡΙΩΤΗ αυτον!

ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ

(κ να μην ακουσω μπουρδες φθονου για εφοπλιστες κτλ..καποιοι ειναι οντως βληματα, καποιοι ομως ΚΥΡΙΟΙ!)

Ανώνυμος 11 Ιουλίου 2012 στις 3:21:00 μ.μ. EEST  

ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ

Ανώνυμος 11 Ιουλίου 2012 στις 3:38:00 μ.μ. EEST  

Επαυξάνω και μία ακόμη είδηση εφοπλιστής έδωσε εκατομμύρια ευρώ για την συντήρηση των πλοίων του ΠΝ χωρίς να θέλει να δημοσιευτεί το ονομά του. Κατα τα άλλα ας διώξουμε τους εφοπλιστές για να είμαστε προοδευτικοί δημοκράτες αριστεροί του κ...λου

NF 11 Ιουλίου 2012 στις 3:40:00 μ.μ. EEST  

Αν εδωσε τα λεφτα Ελληνας εφοπλιστης, τοτε αυτος ειναι οντως ενας γνησιος γιος της Ελλαδας, που επιδιωκει τη Αρετή μαλλον και οχι το Χρημα, και βοηθαει την Πατριδα, αντι να σκορπα χρηματα σε ποδοσφαιρικες ομαδες, "φιλανθρωπικα παρτυ" κλπ.

Θέραπς 11 Ιουλίου 2012 στις 7:33:00 μ.μ. EEST  

Παράδειγμα προς μίμησι ο εφοπλιστής αυτός! Ε Υ Γ Ε.

'Ελληνας πράγματι.

Αν δεν είχαμε διώξει και τόσους άλλους με την κούφια αριστεροαριστερή ρητορική θα είμασταν σε καλύτερη μοίρα χρόνια τώρα.

ΑΧΕΡΩΝ 11 Ιουλίου 2012 στις 9:03:00 μ.μ. EEST  

Ὴρεμα,παὶδες,ἂς ξεκαθαρὶσει πρὼτα το πρὰγμα,και μετὰ...μετονομὰζουμε και οδοὺς και πλατεὶες προς τιμὴν του θρυλοὺμενου ευεργὲτη.
Ἢ,μὴπως να δὼσουμε το ὸνομα του ανθρὼπου στο κυλικεὶο της Βουλὴς;
Απ´ὸτι λὲνε κὰποιες κακὲς γλὼσσες,εκεὶ φαὶνεται να καταλὴγουν τα χρὴματα...

Ανώνυμος 11 Ιουλίου 2012 στις 9:54:00 μ.μ. EEST  

ο Βικτωρ Ρέστης ειναι

Ανώνυμος 11 Ιουλίου 2012 στις 10:22:00 μ.μ. EEST  

και επειδή το χρήμα δεν έχει πατρίδα και επειδή οι εποχές Ιωάννου Βαρβάκη, Αβέρωφ, Ζάππα και άλλων ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ έχει περάσει ανεπιστρεπτί!! ας κρατάμε "μικρό καλάθι" μήπως ξαφνικά ακούσουμε ότι πήρε τίποτα άγονες γραμμές ακτοπλοΐας ή ανταλλάγματα για άλλους σκοπούς! θα δείξει!

Ανώνυμος 12 Ιουλίου 2012 στις 10:07:00 π.μ. EEST  

Το θέμα είναι ότι γίνεται η μεταφορά! από κει και πέρα ό,τι και να ζητήσει--αν το ζητήσει--
το αξίζει και με το ΠΑΡΑΠΑΝΩ!! εδώ θα κολλήσουμε;;;!!!
Εδώ άλλοι κομματόσκυλα των εκάστοτε κυβερνήσεων ΔΕΝ προσφέρουν "μια" και ΠΑΙΡΝΟΥΝ και έχουν την ΕΥΝΟΙΑ των κυβερνώντων ως υγειή, ενεργά (μη χ..ω!) μέλη της παράταξης!!
ΜΠΡΑΒΟ στον εφοπλιστή,όποιος κι αν είναι!!

Γιάννης

Ανώνυμος 12 Ιουλίου 2012 στις 10:21:00 π.μ. EEST  

μην ξεχνατε ομως οτι οι εφοπλιστες πληρωνουν απο ελαχιστους ως ανυπαρκτους φορους...καπως πρεπει να ανταποδωσουν και αυτοι στον ελληνισμο.

Ανιχνευτής 12 Ιουλίου 2012 στις 10:58:00 π.μ. EEST  

Ας έρθουν και άς τα έχει πληρώσει και ο Πάπας ο ίδιος.. Αλλά ας έρθουν πρώτα..
(δεν ξεχνάνε και τα πυρομαχικά μέσα να έρθουν "γεμισμένα" λέω εγώ γιατί 400 άρματα θέλουμε ΠΟΛΛΑ βλήματα να παραγγείλουμε)

HBS 12 Ιουλίου 2012 στις 11:38:00 π.μ. EEST  

Το ΓΕΣ ήταν με το μαχαίρι στα δόντια εξαρχής για την υπόθεση αυτή. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα (ειδικά για μεταχειρισμένο υλικό) εκπόνησε μελέτη που περιλαμβάνει εκτός της αρχικής αξιοποίησης, το κόστος των πυρομαχικών και των άλλων προβλέψεων δημιουργίας υποδομής, τις απαιτήσεις συντήρησης και υποστήριξης καθώς και άλλες παρελκόμενες ανάγκες και δαπάνες εκσυγχρονισμού και μάλιστα για ολοκληρωμένο κύκλο ζωής του συστήματος. Επίσης συμπλήρωσε το αρχικό αίτημα και με άλλο που αφορά παρελκόμενα οχήματα υποστήριξης, εξομοιωτές και βοηθήματα εκπαίδευσης, μηχανολογικό εξοπλισμό δοκιμών και συλλογές εργαλείων σε επίπεδο εργοστασίου βάσης. Όπως ακριβώς συνέβη με την υπόθεση των Μ109Α3GEA2 όπου σκουπίσαμε ΟΛΑ τα τεράστια στρατηγικά αποθέματα των Γερμανών. Ήδη, έχουν ξαμοληθεί προς ανεύρεση πυρομαχικών...

* Προς enkripto: παρατηρείς ΠΟΛΥ αυξημένη διαδικτυακή κίνηση από τους απέναντι τον τελευταίο καιρό;

Gor 12 Ιουλίου 2012 στις 12:33:00 μ.μ. EEST  

..εχουμε περισσια 'βληματων' Ανιχνευτή! :D

Κατα τα αλλα, ναι, ας ερθουν πρωτα να τα δουμε σε ελληνικο εδαφος, αλλα ασχετως φορολογισης ή μη των εφοπλιστων (ειναι άλλο κεφαλαιο αυτο, σημαντικο δε!), αυτος που με πρωτοβουλια του' βαζει το χερι στην τσεπη κ βγαζει τετοιο μεγαλο ποσό ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, σε συγκριση με το διπλανο του που δεν κανει καν την κινηση, ειναι ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ!

enkripto 12 Ιουλίου 2012 στις 4:46:00 μ.μ. EEST  

Ναι, υπάρχει σημαντική αύξηση

Ανώνυμος 12 Ιουλίου 2012 στις 6:08:00 μ.μ. EEST  

κάποιοι πρέπει να μάθουν για τους proxy servers

enkripto 13 Ιουλίου 2012 στις 1:17:00 μ.μ. EEST  

Σύμφωνα με τον φίλο strategy το κόστος μεταφοράς των αρμάτων μάχης Abrams ανέρχεται σε 4,2€ εκατ. και θα καλυφθεί από τον προυπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ανώνυμος 13 Ιουλίου 2012 στις 2:36:00 μ.μ. EEST  

@ enkripto

Συνεπώς, άδικα τα τόσα "σιχαρίκια" στον εν λόγω εφοπλιστή!

Γιάννης

Ανώνυμος 15 Ιουλίου 2012 στις 7:14:00 μ.μ. EEST  

Γιατί μόνος ο Παναγιωτόπουλος με τον πρεσβη των ΗΠΑ? Ετσι επιτάσσει η διαφάνεια?

Ανώνυμος 15 Ιουλίου 2012 στις 7:21:00 μ.μ. EEST  

LOL στελτου μήνυμα να σε πάρει μαζί την επόμενη φορά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP