Και το E/V Nautilus στο Αιγαίο

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Σύμφωνα με τα δεδομένα ΑΙS (Automatic Identification System) που εξέπεμψε το ωκεανογραφικό σκάφος E/V Nautilus, προ ολίγων ωρών πέρασε νοτίως της Χίου με πορεία νοτιοανατολική προς το στενό Ικαρίας-Σάμου. Η πορεία του ωκεανογραφικού το έφερε εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, καθώς πέρασε 4,5-5 ναυτικά μίλια από τις νότιες ακτές τις Χίου με ταχύτητα 10 κόμβων. Στην επίμαχη περιοχή είχε λάβει χώρα η αερομαχία του 1996, κατά την διάρκεια της οποίας συνετρίβη το F-16 των Ερντογάν/Τσιτσεκλί, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων. Να θυμίσουμε ότι το E/V Nautilus συμμετείχε στις έρευνες για την ανάσυρση των συντριμμιών του καταρριφθέντος τουρκικού RF-4ETM στην Συρία.

Χωρίς να γνωρίζουμε αν όντως προέβη σε κάποιου είδους ερευνητική δραστηριότητα ή απλά έτυχε να βρίσκεται στην περιοχή, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι το σκάφος διαθέτει υπερσύγχρονο εξοπλισμό και σύμφωνα με γνώστες του αντικειμένου δύναται να προβεί σε έρευνες ακόμα και με ταχύτητα 10-11 κόμβων. Μετά την κατάρριψη του αναγνωριστικού της ΤΗΚ, ο τουρκικός προπαγανδιστικός μηχανισμός έσπευσε να αναμοχλεύσει την υπόθεση του 1996, έγινε δε λόγος για επικείμενη προσπάθεια ανάσυρσης των συντριμμιών του F-16, όπως έγινε και με το RF-4 ανοιχτά της Συρίας. Ακολουθούν εικόνες της πορείας του σκάφους όπως τις κατέγραψε το ΑΙS.


2 σχόλια:

Ανώνυμος 25 Ιουλίου 2012 στις 10:32:00 μ.μ. EEST  

Αααα, όλα κι όλα! Τα δικά τους χωρικά ύδατα δικά τους και τα δικά μας δικά τους πάλι! Ε, να μην μας πούνε και φασίστες...

Ανώνυμος 26 Ιουλίου 2012 στις 10:46:00 π.μ. EEST  

Ε βέβαια,τι λέτε τώρα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP