Επέστρεψε στο Μαξίμου ο πίνακας του Βρυζάκη

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Και μια μικρή είδηση η οποία ίσως πέρασε απαρατήρητη. Επέστρεψε στο πρωθυπουργικό γραφείο του Μαξίμου ο πίνακας «H Eλλάς ευγνωμονούσα» του Θεοδώρου Βρυζάκη (1858), ένα εξαιρετικό έργο τέχνης με πολλαπλούς εθνικούς συμβολισμούς. Όπως είναι γνωστό ο συγκεκριμένος πίνακας είχε αφαιρεθεί από το γραφείο του Πρωθυπουργού της Ελλάδος με απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου (βλέπε Πρωθυπουργικές αλλεργίες - 13/4/2010) , μια κίνηση η οποία είχε πολύ συγκεκριμένο συμβολισμό, και ιδεολογικό περιεχόμενο.

Η απομάκρυνση του πίνακα είχε γίνει αντιληπτή τον Οκτώβριο του 2010 από φωτογραφίες διακαναλικής συνέντευξης του Γ. Παπανδρέου. Ο τωρινός ένοικος Α.Σαμαράς αποφάσισε -ορθώς κατά την γνώμη μας- να πραγματοποιήσει την αντίστροφη συμβολική κίνηση, αποφασίζοντας την επιστροφή του έργου από την Εθνική Πινακοθήκη.

11 σχόλια:

Ανώνυμος 13 Ιουλίου 2012 στις 12:40:00 μ.μ. EEST  

Ομοίως πέρασε απαρατήρητη και η "επιστροφή" στο ΥΠΕΘΑ, του πίνακα με θέμα τη ναυμαχία του Μούδρου. Πίνακας ο οποίος είχε "κατέβει", για να μη στεναχωριούνται τα απέναντι καρντάσια, "κατά τη διάρκεια επισκέψεων τους και εχόντων σειρά επαφών και συνομιλιών με τους εν τω Ελλαδιστάν ιθύνοντας!!" Ο αβραμόπουλος είδε τον πίνακα σε κάποιο γραφείο! και ζήτησε την επανατοποθέτησή του στην προτεραία θέση του!! αλλά μήπως και η ντορούλα, επί θητείας της στο Δημαρχείο Αθηνών δεν είχε "αποκαθηλώσει" πίνακα με θέμα της Έλληνικής Επανάστασης;;;
Δεν φτάνει η κακοποίηση της ένδοξης ιστορίας μας, "τη σήμερον ημέρα", αλλά και οι πίνακες ζωγραφικής με ιστορικά ένδοξα θέματα δεν μένουν στο απυρόβλητο!
Τελικά, ο φίλος Μηδενιστής έχει άδικο, σε όσα γράφει, για το πώς εννοούν κάποιοι μεγαλόσχημοι την
αγάπη προς την πατρίδα;;;!!

Γιάννης

Ανώνυμος 13 Ιουλίου 2012 στις 12:50:00 μ.μ. EEST  

@φίλε Γιάννη
κράτα μικρό καλάθι.

μηδενιστής

Ανώνυμος 13 Ιουλίου 2012 στις 1:06:00 μ.μ. EEST  

Επιτέλους νικήσαμε το ΓΑΠ και τον ανθελληνικό συρφετό του.Μας έμεινε ο Αλέξης τώρα...!

Ανώνυμος 13 Ιουλίου 2012 στις 1:15:00 μ.μ. EEST  

@μηδενιστής

13 Ιουλίου 2012 12:50:00 μ.μ.

αγαπητέ, εννοείς ότι αν αρχίσουν τις επισκέψεις οι απέναντι, για συνομιλίες με τις νέες ηγεσίες, να έχουμε πάλι "ανεβοκατεβάσματα" πινάκων;;;!!!

Γιάννης

Ανώνυμος 13 Ιουλίου 2012 στις 1:58:00 μ.μ. EEST  

@φίλε Γιάννη
ο υπαμ μας δεν είναι ο Εχούντ Μπαράκ όσο και να θέλαμε.
ούτε οι υπάλληλοι του υπαμ χρειάζονται επισκέψεις ξένων για να κάνουν @@@. μπορούν άνετα και μόνοι τους χρόνια τώρα.

θυμάσαι τον "έλληνα" πολιτικό που πάταγε πάνω στην σημαία όταν ο τούρκος δίπλα του την σήκωσε και την φίλησε;

γι αυτό λέω: μικρούτσικο καλάθι

μηδενιστής

Ανώνυμος 13 Ιουλίου 2012 στις 2:09:00 μ.μ. EEST  

Ο πίνακας ήταν στην Εθνική Πινακοθήκη για συντήρηση την περιόδο που τα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι κατέβηκε με πρωτοβουλία του Παπανδρέου.

Φιλικά,

Σπύρος

enkripto 13 Ιουλίου 2012 στις 2:27:00 μ.μ. EEST  

O πίνακας απο τον Οκτώβρη του 2010 μέχρι και χθές (περιόδου Πικραμένου συμπεριλαμβανομένης) είχε απομακρυνθεί απο το πρωθυπουργικό γραφείο. Υπάρχουν και οι κατάλληλες φωτογραφίες που το αποδεικνύουν.

Κατα την γνώμη μου τα περι..2ετούς συντήρησης είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

Φιλικά στον ΓΑΠ έντυπα είχαν προσπαθήσει τότε να κάνουν το μαύρο άσπρο με σειρά δικαιολογιών -

ξεκίνησαν από το "αφαιρέθηκε για συντήρηση", πέρασαν από το "καλύφθηκε" και (όταν πια κατέστη σαφές ότι αφαιρέθηκε ο πίνακας) φτάσαμε στην "αισθητική του χώρου".

Ο άνθρωπος άλλωστε είχε δώσει δείγματα γραφής και στο παρελθόν (βλ (αφαίρεση πίνακα σε επίσκεψη του Τζεμ)

Φιλικά,

Εν Κρυπτώ

Ανώνυμος 13 Ιουλίου 2012 στις 2:28:00 μ.μ. EEST  

@μηδενιστής

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΟΝΕΙΡΟΒΑΤΩ! Αλλά οι εποχές που ο χοντροπάγκαλος ρωτούσε, αν μπορεί να πέσει η σημαία μας με τον άνεμο, έχουν ΠΕΡΑΣΕΙ!!
Οι νέοι μας θα βγούν ΜΠΡΟΣΤΑ! Γιατί η νεολαία μας δεν είναι τα τσογλάνια που καίνε τις σημαίες μας, ούτε τα "τσιπρόπουλα" με τις κοτσίδες, τους χαλκάδες και τα μούσια, που εχουν άποψη για ΟΛΑ!
Είναι ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ που νιώθουν ΑΗΔΙΑ για ΟΛΟΥΣ τους πουλημένους, για τη μίζερη ζωή που τους και μας έχουν επιβάλλει και στην ΠΡΩΤΗ ευκαιρία θα τους "αλλάξουν τα φώτα" (μη γράψω τπτ άλλο!!) είναι επίσης΄--όσο κι αν ακούγεται παράδοξο--οι πιτσιρικάδες, που όταν ο μ..ας ΓΑΠ ήθελε από κοινού με την τουρκία το Ευρω 2008, φώναζαν μέσα στα γήπεδα ΟΧΙ, το είχαν γραμμένο στο στήθος τους και τραγουδούσαν: γιωργάκη είσαι τρέλα με την κόκκινη φανέλα!!
Τώρα οι υπαλληλίσκοι και οι κάθε λογής μανδαρίνοι των υπουργείων, υπήρχαν και θα υπάρχουν!
Αλλά για άλλες μ...ες, ειδικά τους "μεγάλους" δεν τους "ΠΑΙΡΝΕΙ"
ίδωμεν!!

Γιάννης

Ανώνυμος 13 Ιουλίου 2012 στις 3:26:00 μ.μ. EEST  

@Γιάννης

φίλε Γιάννη δυστυχώς ονειροβατείς.

Οι μεγάλοι δεν αλλάζουν. Το πασοκ των ιμίων και η νδ της καμένης πελοποννήσου βγήκαν κυβέρνηση και πήραν και θάρρος απο αυτό να κάνουν ότι γουστάρουν - προχτές το ανέφερε ο πάγκαλος στην τιβι.

Οι κρατικοί υπάλληλοι - αυτοί που μπήκαν με βύσμα και έχουν κύριες θέσεις - δεν έχουν απολυθεί και εξακολουθούν να έχουν τις ίδιες θέσεις και παίρνουν και προαγωγές.

Δεν αλλάζει κάτι και τώρα που το σκέφτομαι και τον Μπαράκ υπουργό να είχαμε θα τον είχαν πνίξει με τις βυζαντινές σκευωρίες τους αυτοί και τα "αφεντικά" τους.

Ήδη σήμερα απο το πρωί έχει ξεκινήσει εκστρατεία κατά του άχρωμου παναγιωτόπουλου οτι δήθεν ανεβάζει θητεία για καταπολέμηση της ανεργίας....
Θα δει ο υπαμ τα γκάλοπ θα νοιώσει οτι δεν θα βγει ξανα βουλευτής και η θητεία θα πάει βόλτα.

για να κάνουμε όνειρα πρέπει να σταματήσει η σαπίλα και αυτό γίνεται με μαζικές απολύσεις και όχι αναρτήσεις πινάκων.

μηδενιστής

Ioannis 13 Ιουλίου 2012 στις 6:21:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητοί ακόμα και τώρα μας δουλεύουν όπως μας δούλευαν και στο παρελθόν,είναι οι ίδιοι άνθρωποι που μας οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση είναι δυνατόν αυτοί να μας σώσουν
Με τι;
Το ομολόγησε η ίδια η τρόϊκα στην Ιρλανδία ότι η φαρμακευτική αγωγή ήταν σωστή αλλά ο ασθενής απεβίωσε.
Η Ελλάδα μόνη της δεν μπορεί,μπορεί όμως με την Ιταλία,Ισπανία,Ιρλανδία,την Γαλλία και με όλες τις άλλες που έπονται.
Διότι σε αυτήν την σαπίλα που βρισκόμαστε μόνο βίαια γεγονότα φέρνουν την αλλαγή,ομελέτα γίνεται αφού σπάσεις τα αυγά.
Ες αύριο τα νεώτερα.

Ανώνυμος 16 Ιουλίου 2012 στις 10:23:00 π.μ. EEST  

@μηδενιστής 13 Ιουλίου 2012 3:26

"....για να κάνουμε όνειρα πρέπει να σταματήσει η σαπίλα και αυτό γίνεται με μαζικές απολύσεις..."

Εννοείς οπωσδήποτε απολύσεις του κομματικού στρατού και των δύο "μεγάλων". Έλα όμως, που σε αυτούς στηρίζονται και "ξαναβγαίνουν"! συν το παραμύθι ευρώ ή δρχ, οπότε τους "σβερκοθήκαμε" πάλι! Όπως καταλαβαινεις είμαστε μεταξύ "σκύλας (οι δύο "μεγάλοι") και χάρυβδης ( ο τσίπρας) με την παρέα του, που δυστυχώς δεν έδωσε τα εχέγγυα--ή μήπως το έκανε κι επίτηδες-- για να πιστέψει ο κόσμος κάτι διαφορετικό, αφού από τους απαρτίζοντες την παρέα, ο καθένας είχε τη δική του λογική!

Γιάννης

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP