Νέος Α/ΓΕΣ ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Τον μέχρι σήμερα διοικητή της 1ης Στρατιάς και Γενικό Επιθεωρητή Στρατού, δεύτερο στην ιεραρχία αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Γκίνη επέλεξε ως νέο Αρχηγό του Γενικού Επιτελειου Στρατού, το ΚΥΣΕΑ κατά τη σημερινή συνεδρίασή του υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Απαντώντας σε ερώτηση για την παραίτηση Ζιαζιά, ο ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε πώς "η παραίτηση του κ. Ζιαζιά ήταν μία προσωπική του επιλογή. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι περισσότερο. Απλώς, επειδή ακούω στα ραδιόφωνα διάφορα από το πρωί, δεν υπήρξε ποτέ και δεν ετέθη ποτέ θέμα επιστροφής αποστράτων στις Ένοπλες Δυνάμεις." Επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά προηγούμενη ανάρτηση του Εν Κρυπτώ, η οποία "έδειχνε" ως υπαίτια της κρίσης την απαράδεκτη αναξιοκρατική νοοτροπία του ΥΦΕΘΑ Καράμπελα, ο οποίος προσπάθησε να επιβάλει πρόσωπα της αρεσκείας του.

Ο νέος Α/ΓΕΣ προέρχεται απο το Πυροβολικό και έχει υπηρετήσει ως Επιτελής στο ΓΕΣ και στο ΓΕΕΘΑ. Υπηρέτησε επίσης στην Ελληνική Στρατιωτική Αντιπροσωπεία στο Αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και σε ειρηνευτικές αποστολές στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Του ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του.

Οι προηγούμενες θέσεις του νέου Α/ΓΕΣ :

11/2011 εώς σήμερα - Γενικός Επιθεωρητής Στρατού και Διοικητής 1ης Στρατιάς
2011 - Διοικητής στη ΧΙΙ-Μ/Κ-ΜΠ ‘’ΕΒΡΟΥ’’.
2010 - 2011 Διευθυντής Α’ Κλάδου του ΓΕΣ.
2009 - 2010 Διευθυντής της Διευθύνσεως Επιχειρήσεων του ΓΕΣ.
2008 - 2009 Διοικητής 80 ΑΔΤΕ.
2006 - 2008 Διευθυντής Συντονισμού Επιτελείου του ΓΕΕΘΑ.
2005 - 2006 Διοικητής Διεύθυνσης Πυροβολικού στη XVI-Μ/Κ-ΜΠ
2004 - 2005 Διευθυντής του Επιτελικού Γραφείου του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Προγενέστερες Θέσεις - Διοικητής Υπομονάδων και Μονάδας Πυροβολικού Μάχης.

5 σχόλια:

Ανώνυμος 25 Ιουλίου 2012 στις 7:19:00 μ.μ. EEST  

Ο ΥπΕΘΑ ενώ διαψεύδει τα περί επιστροφής αποστράτων, δεν τολμά να διαψέυσει τα περί λιστών με ονόματα και την παρέμβαση του ΥφΕΘΑ. Γιατί κ υπουργέ; Μήπως αληθεύουν; Τότε ένα μεγάλο ΕΥΓΕ στον Αρχηγό ΓΕΣ! Σε κάθε σοβαρή χώρα θα είχε παραιτηθεί ο ΥφΕΘΑ, αλλά εδώ δεν τρέχει κάστανο.

Ανώνυμος 25 Ιουλίου 2012 στις 9:49:00 μ.μ. EEST  

Συγγνώμη αλλά προτιμώ έναν τεθωρακισμένο από έναν πυροβολικάριο.

Ανώνυμος 25 Ιουλίου 2012 στις 11:43:00 μ.μ. EEST  

Εγώ πάλι εναν αποδεδειγμένα @@το. Αν στην επόμενη απόπειρα παρέμβασης για βυσματικές κρίσεις-μεταθέσεις και ο νέος Α/ΓΕΣ παραιτηθεί, τότε ναι, ίσως κάτι να έχει αλλάξει προς το καλύτερο στον Στρατό.

Γιαννης 27 Ιουλίου 2012 στις 9:49:00 μ.μ. EEST  

Κύριε Υπουργέ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ είναιο Ζαζιάς οχι κύριος. ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ.

Ανώνυμος 31 Ιουλίου 2012 στις 10:16:00 π.μ. EEST  

ΚΑΛΑ ΤΙ ΑΗΔΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ. ΠΡΟΤΙΜΑ ΛΕΕΙ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟ ΚΙ ΟΧΙ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΑΡΙΟ. ΣΥΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ. ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ. ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP