Γιάννης Μηλιός : "Η Ελληνική επεκτατική πολιτική ευθύνεται για το Κυπριακό"

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση προκαλούν οι απόψεις του στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Γιάννη Μηλιού, για την τουρκική εισβολή του 1974. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ.Μηλιός αποδίδει την τουρκική εισβολή στην "ελληνική επεκτατική πολιτική στην Κύπρο" και τον "ελληνικό εθνικισμό", ενώ εγκαλεί τους "οικονομικά ευημερούντες" Ελληνοκυπρίους για την καταπίεση των Τουρκοκυπρίων.... Το κείμενο που συνυπογράφουν οι Νάσος Θεοδωρίδης (μέλος του Συνασπισμού), Σίσσυ Βωβού (μέλος της ΑΚΟΑ) και Γιάννης Μηλιός, μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και διευθυντής του περιοδικού ΘΕΣΕΙΣ, υπάρχει στην προσωπική σελίδα του τελευταίου.

Σε ανακοίνωση της η ΝΔ εξαπέλησε σφοδρή επίθεση εναντίον του συνεργάτη του κυρίου Τσίπρα, καλώντας τον ίδιο να απαντήσει αν ταυτίζεται με αυτές τις απόψεις. Μετά τον σάλο που προκλήθηκε ο Γ.Μηλιός επιχείρησε να απαντήσει κατηγορώντας την ΝΔ για μνημονιακή πολιτική, προσθέτοντας πως οι απόψεις του διαστρεβλώθηκαν (...) και ότι το κείμενο δημοσιεύτηκε προ 8ετίας. Απέφυγε ωστόσο να απαντήσει για την "ταμπακέρα", δηλαδή για τα όσα εξωφρενικά υποστηρίζει στο εν λόγω άρθρο....

Με τις απαράδεκτες απόψεις του κ.Μηλιού είχαμε ασχοληθεί και στο παρελθόν εδώ (βλ σχόλια εδώ). Ακολουθούν οι ανακοινώσεις και των δύο πλευρών, καθώς και το επίμαχο κείμενο για να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του.

Ανακοίνωση ΝΔ

“Θλίψη και οργή προκαλούν σε όλους τους Έλληνες, βεβηλώνοντας τη μνήμη των Ηρώων του Κυπριακού Ελληνισμού, οι απαράδεκτες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, που δημοσιεύονται στην προσωπική διαδικτυακή σελίδα του προβεβλημένου στελέχους του, Γιάννη Μηλιού και συνυπογράφουν τα επίσης μέλη του, Σίσσυ Βωβού και Νάσος Θεοδωρίδης, ανήμερα της Μαύρης Επετείου της εισβολής του Αττίλα“, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τις απόψεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, για τα δεινά του Κυπριακού Ελληνισμού, ευθύνονται ο «ελληνικός εθνικισμός» και η «ελληνική επεκτατική πολιτική». Κατηγορούν, μάλιστα, τους Ελληνοκυπρίους ότι καταπιέζουν τους Τουρκοκυπρίους!!!

38 χρόνια μετά την εισβολή του Αττίλα στη Μεγαλόνησο, αναρωτιόμαστε αν το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ταυτίζεται πλήρως με τα όσα ακραία και επικίνδυνα υποστηρίζουν τα στελέχη του. Σε αυτό κ. Τσίπρα επιτέλους θα απαντήσετε;”.


Ανακοίνωση Γιάννη Μηλιού

"Είναι απορίας άξιο που βρίσκουν χρόνο τα στελέχη της ΝΔ να ξεψαχνίζουν κείμενα προ οκταετίας και να απομονώνουν φράσεις για να διαστρεβλώσουν την επιχειρηματολογία των συντακτών τους. Ό,τι όμως και να ισχυριστούν πως «ανακάλυψαν» σε παλιά κείμενα, η προσοχή του κόσμου δεν πρόκειται να αποσπαστεί από την πολιτική που ασκούν ως ο βασικός εταίρος της μνημονιακής κυβέρνησης.

Ούτε πρόκειται να παραπλανηθούν άλλο όσοι πολίτες πίστεψαν προεκλογικά στα ψέματά τους περί «επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου», και σήμερα μετατρέπονται σε θύματα της εξελισσόμενης ανθρωπιστικής κρίσης που προκαλεί η πολιτική της ΝΔ και των συμμάχων της. Η παραπλάνηση έχει κοντά ποδάρια, οι ψεύτες για λίγους μήνες χαίρονται!".


Οι «μαρξιστές» της Εποχής για το Κυπριακό

Χωρίς να θέλουμε να φτιάξουμε κάποιο σίριαλ, αποφασίσαμε να ξανα-αναφερθούμε στο ζήτημα της απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων για το οποίο γράψαμε στην Εποχή της 24-12-06. Αφού ο σ. Κολοκασίδης, μέλος της ηγεσίας του ΑΚΕΛ, μας τίμησε με μια απάντηση παρά το «κατάντημά» μας, όπως αναφέρει, και παρά το ότι μας θεωρεί μαρξιστές εντός εισαγωγικών, θέλουμε κι εμείς να πάρουμε τη σκυτάλη για τη συνέχεια. Ας σημειώσουμε ότι δεν αναφερθήκαμε στο μικρό μας άρθρο στην πολιτική του ΑΚΕΛ, αν και φυσικά οι ιδέες που το άρθρο αυτό περιέκλειε είναι κριτικές για την πολιτική του. Θεωρούμε ότι το Κυπριακό είναι ένα διεθνές ζήτημα, και ο λόγος για τον οποίο ενδιαφερόμαστε περισσότερο γι’ αυτό παρά για κάθε άλλο, είναι γιατί εμπλέκεται ο ελληνικός εθνικισμός, ο οποίος μας αφορά άμεσα, οι ελληνοτουρκικές διαφορές και οι υπερβολικοί εξοπλισμοί με βάση αυτό το επιχείρημα, αλλά και γιατί το Κυπριακό αποτελεί το πεδίο άσκησης επεκτατικής πολιτικής του ελληνικού κράτους αλλά και διαφόρων φανερών και κρυφών κλάδων του παρακράτους, εδώ και 50 τουλάχιστον χρόνια.

Πρώτον, ο σ. Κολοκασίδης, αντιμετωπίζοντας την Τουρκία με ψυχροπολεμικό τρόπο, δηλαδή ως τον αιώνιο και απόλυτο εχθρό, όπως έκαναν κάποτε οι ΗΠΑ με την ΕΣΣΔ, κατηγορεί το άρθρο μας ότι, έτσι όπως είναι, «ευχαρίστως θα το δημοσίευαν όλες οι εφημερίδες στην Τουρκία καθώς και πολλές τ/κυπριακές εφημερίδες». Εδώ έχει δίκιο. Γιατί στην Τουρκία υπάρχει κάποια ελεγχόμενη ελευθερία του τύπου, και πράγματι οι τουρκικές εφημερίδες θα μπορούσαν να το δημοσιεύσουν αν κάποιοι φίλοι ή φίλες μας από την αριστερά το μετέφραζαν και το προωθούσαν. Ακόμα περισσότερη ελευθερία του τύπου έχει κατακτηθεί στη Βόρειο Κύπρο, και για τον ίδιο λόγο θα μπορούσε κι εκεί να δημοσιευθεί. Όμως, ο σ. Κολοκασίδης ξεκινάει το άρθρο του με την προφανή άποψη ότι «εκεί» δημοσιεύονται μόνο αυτά που ευνοούν την πολιτική της Άγκυρας. Η πραγματικότητα, ευτυχώς, είναι αρκετά διαφορετική. Ας ελπίσουμε ότι ένα τέτοιο αιρετικό άρθρο θα μπορούσε να δημοσιευτεί και στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπου, όπως και στην Ελλάδα, δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς οι φωνές που συγκρούονται με την κατεστημένη σκέψη.

Δεύτερον, παραδέχεται ότι υπάρχει απομόνωση των Τ/Κυπρίων, ή λεγόμενη απομόνωσή τους, όπως αναφέρει, και ότι αυτή είναι απότοκο της εισβολής και κατοχής. (Όσο για την εισβολή, ας την αφήσουμε για κάποια άλλη στιγμή, δεν ξεχνούμε ότι δυστυχώς έγινε μετά από κάποιο πραξικόπημα της ελληνικής χούντας με τη βοήθεια βέβαια των Κυπρίων εθνικιστών με την αρωγή και τη συμβολή της ελληνικής χούντας, το 1974, αν δεν μας απατά η μνήμη μας). Φυσικά η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας κάνει ότι μπορεί για να συνεχιστεί αυτή η απομόνωση, και να τιμωρείται η Τ/Κυπριακή κοινότητα, μέχρι που η Τουρκία να αποσύρει τα στρατεύματά της και να επανέλθει η Κυπριακή Δημοκρατία στην προ του 1974 εποχή. Μα, μήπως ξέχασε ο σύντροφος, ότι η διχοτόμηση και η πράσινη γραμμή υπάρχει από το 1964, 10 χρόνια δηλαδή πριν την τουρκική εισβολή και κατοχή; Μήπως ξέχασε επίσης ότι ο οικονομικός στραγγαλισμός των Τ/Κ υπήρχε και καθ’ όλη αυτή τη 10ετία με την πολιτική του Μακαρίου; Μήπως ξέχασε το σχέδιο Ανάν, το 2004, που το κόμμα του, ενώ αρχικά είχε πει ότι ήταν θετικό αλλά ήθελε κάποιες εγγυήσεις, τελικά ζήτησε την καταψήφισή του από την Ε/Κυπριακή κοινότητα; Τι θα κάνουμε τώρα, μέχρι ένα νέο σχέδιο επανένωσης της Κύπρου προκύψει από τον ΟΗΕ, κάτι για το οποίο καμία σπουδή δεν υπάρχει από την Κυπριακή Δημοκρατία ή από το ΑΚΕΛ; Θα αρνούμαστε στους Τ/Κύπριους το εμπόριο, την άμεση επικοινωνία με τον έξω κόσμο, την πολιτιστική παρουσία τους σε κάποιες διεθνείς διοργανώσεις κ.λπ.; Γιατί η κυπριακή κυβέρνηση, ναι μεν έχει συμφωνήσει στα λόγια για την άρση της απομόνωσης, αλλά δεν παίρνει μέτρα γι’ αυτό. Γιατί έχουμε αντίθετη πολιτική με τα άλλα εμπάργκο που έχουν ταλαιπωρήσει αφάνταστα άλλους λαούς, όπως του Ιράκ, της Σερβίας, της Κούβας, κ.λπ.; Το ΑΚΕΛ έχει πράγματι άμεση ευθύνη γι’ αυτή την πολιτική, στο βαθμό που στηρίζει έναν πρόεδρο με ακροεθνικιστικό παρελθόν, που επιπλέον έχει ένα κόμμα πολύ μικρότερο του ιδίου. Και στο βαθμό που συμμετέχει στην κυβέρνηση. Η χρήση από εμάς του όρου λαός και λαοί, όταν αναφερόμαστε στις δύο κοινότητες του νησιού, δεν οφείλεται στην υποστήριξη της πολιτικής της Άγκυρας, επειδή ακριβώς δεν τη θεωρούμε μαρξιστική, αλλά σε μια συνήθεια που έχουμε και που πράγματι πρέπει να την αλλάξουμε, μια και η πίστη μας στο γεγονός ότι ο λαός αυτός είναι ενιαίος και πρέπει να απολαμβάνει ισότητας ανεξαρτήτως εθνικότητας, έχει καταγραφεί επανειλημμένα μέσα από τις θέσεις μας και τις ενέργειές μας.

Η καταπίεση των Τ/Κυπρίων από τους οικονομικά ευημερούντες Ε/Κυπρίους είναι γεγονός, και όχι ένα τάχα, με τη διαφορά ότι η καταπίεση γίνεται από την Ε/Κυπριακή αστική τάξη και όχι από τους απλούς ανθρώπους της Ε/Κυπριακής κοινότητας. Και φυσικά μπράβο στην ΠΕΟ (αντίστοιχο της ΓΣΕΕ) «που έχει οργανώσει απεργίες εκεί που διαπίστωσε παραβίαση των συλλογικών συμβάσεων σε βάρος Τ/Κυπρίων εργαζομένων». Αλλά και είναι αυτονόητη υποχρέωσή της, φυσικά. Εμείς ζητούμε τον τερματισμό της τουρκικής στρατιωτικής κατοχής στη Βόρειο Κύπρο, όπως και το ΑΚΕΛ, αλλά οι Τ/Κύπριοι εκφράζονται αυτή τη στιγμή από ένα μη αναγνωρισμένο κράτος, την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, η οποία όμως κατά τα τελευταία χρόνια έχει γίνει επίσημος συνομιλητής σε διεθνή φόρα αλλά και με την κυπριακή κυβέρνηση. Η δημιουργία αυτού του κράτους είναι ένα αρνητικό γεγονός, προϊόν βεβαίως της κατοχής, που όμως έχει πλέον μια ζωή τριάντα ετών και η διάλυσή του πρέπει να συνδυάζεται με την επανένωση με βάση τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία όπως έχει γίνει κοινά αποδεκτό. Η άρνηση κάθε σχεδίου επανένωσης απλώς παγιοποιεί ακόμα περισσότερο αυτό το μικρό και μη αναγνωρισμένο κράτος.Ο σ. Κολοκασίδης μιλά για «την Τουρκία» και τους «Τουρκοκύπριους» σαν να πρόκειται για ενιαία και αδιαίρετα Υποκείμενα, χωρίς εσωτερικές αντιφάσεις και συγκρούσεις, διαφορετικές στρατηγικές κ.ο.κ. Στο πλαίσιο αυτής της απαράδεκτης για έναν αριστερό ιδεολογίας, δεν έχει υποπτευθεί ότι στη Β. Κύπρο έλαβε χώρα ένα μεγαλειώδες κίνημα που ανέτρεψε τον Ντενκτάς και άφησε συγκεκριμένα θεσμικά και διεθνοπολιτικά ίχνη, που δημιουργούν προϋποθέσεις κοινής δράσης με τα ε/κ κινήματα και τις αντίστοιχες αριστερές πολιτικές δυνάμεις. Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση το ΑΚΕΛ έχει επιλέξει τα συμφέροντα της ε/καστικής τάξης και δεν καταγγέλλει καν τις παράνομες μπίζνες ή χορηγίες που κάθε τόσο βγαίνουν στην επιφάνεια, και στις οποίες φέρεται έντονα εμπλεκόμενος ο εκλεκτός του πρόεδρος Παπαδόπουλος. Όσο για τον όρο Β. Κύπρος, που εμείς χρησιμοποιούμε, πρέπει να θυμίσουμε ότι άλλη η γλώσσα ενός αριστερού άρθρου κι άλλη εκείνη της διπλωματίας (ή του ελληνικού ιμπεριαλισμού). Όλες αυτές οι εσωτερικές αντιφάσεις και συγκρούσεις που αναφέρουμε παραπάνω, εκδηλώνονται συχνά. Πρόσφατη είναι η περίπτωση της γέφυρας στην οδό Λήδρας, που ο Ταλάτ καθώς και η τουρκική κυβέρνηση ήθελαν να γκρεμίσουν, εις όφελος της προσέγγισης των δύο κοινοτήτων, ενώ ο τουρκικός στρατός πρόβαλε βέτο. Τελικά η γέφυρα γκρεμίστηκε στις 9/1.

Τέλος, μας είναι περισσότερο από φανερό ότι η μικρή Κυπριακή Δημοκρατία μπορεί να εμποδίσει την Τουρκία να μπει στην ΕΕ, αφού την χρησιμοποιούν (την Κύπρο) οι μεγάλεςδυνάμεις «της νέας τάξης πραγμάτων» όπως θα τις έλεγε ο σ. Κολοκασίδης, και έτσι να διαιωνίσει ένα καθεστώς ταϊβανοποίησης της Βόρειας Κύπρου ή κάτι παρόμοιο. Το αν οιαπόψεις μας ή αυτές του ΑΚΕΛ συνάδουν με τις απόψεις της «νέας τάξης πραγμάτων», είναι στην κρίση των αριστερών ανθρώπων που διαβάζουν την Εποχή ή παρόμοια έντυπα και κείμενα, να το κρίνουν. Φανταζόμαστε ότι πολλοί άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους εκπαιδευμένοι στην εθνο-πατριωτική λογική από τις συντηρητικές πολιτικές δυνάμεις, αλλά και ορισμένοι από την αριστερά, που απλώς προσθέτουν το επίθετο «αντιιμπεριαλιστική» σε αυτή την κυρίαρχη αστική λογική, θα χαρακτηρίσουν εμάς ως φορείς της «νέας τάξης πραγμάτων», όπως κάνει εξ άλλου και ο σ. Κολοκασίδης. Αντίθετα με τη λογική αυτή, εμείς επιμένουμε ότι δεν είναι η «πάλη των εθνών» αλλά τα συμφέροντα των εργαζόμενων και υποκείμενων σε εκμετάλλευση τάξεων, ε/κ και τ/κ, που πρέπει να μας ενδιαφέρουν.Παράλληλα ρωτάμε, βέβαια, πόσο «αντιιμπεριαλιστικές» είναι όλες οι διευκολύνσεις που έχει υπογράψει ο Παπαδόπουλος με τις ΗΠΑ για τη διευκόλυνση του πολέμου στο Ιράκ, ή για τη συμφωνία έκδοσης πολιτών στις ΗΠΑ, την οποία η Κύπρος έχει υπογράψει και για την οποία επαίρεται ο Παπαδόπουλος.Τέλος μας είναι φανερό ότι ένα μεγάλο αριστερό κόμμα σαν το ΑΚΕΛ, αν συγκρουστεί με τον εθνικισμό που είναι σύμφυτος με την αστική ιδεολογία, αρχικά ασφαλώς θα έχει κάποιες απώλειες στην επιρροή του. Διότι τότε δεν θα μπορεί ούτε θα θέλει να συγκυβερνά με τον Παπαδόπουλο σε μια συνδιοίκηση καθαρά αστική (αλλά και εθνικιστική απέναντι στην μειοψηφική κοινότητα που ζει στο νησί). Και γιατί να συγκρουστεί, λοιπόν; Γιατί ο καπιταλισμός χρειάζεται ανατροπή και όχι συγκυβέρνηση, τόσο στην Κύπρο όσο και παντού αλλού. Αλλά σήμερα δεν έχουμε (οι εργαζόμενοι και τα κινήματα) τη δύναμη να ανατρέψουμε ούτε τους εθνικισμούς ούτε πολύ περισσότερο τους καπιταλισμούς. Μήπως είναι όμως η εποχή της σωστής προετοιμασίας για επόμενες και επερχόμενες αναμετρήσεις; Σ’ αυτό το ερώτημα εμείς απαντούμε θετικά, ενώ παράλληλα υποστηρίζουμε, ενθαρρύνουμε και συμμετέχουμε στα αντιεθνικιστικά κινήματα επαναπροσέγγισης τα οποία ήδη έχουν παίξει το θετικό τους ρόλο ο οποίος πρέπει να δυναμώσει στο μέλλον.

Νάσος Θεοδωρίδης, μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ
Σίσσυ Βωβού, μέλος της ΑΚΟΑ
Γιάννης Μηλιός, μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και διευθυντής του περιοδικού
ΘΕΣΕΙΣ

41 σχόλια:

Ανώνυμος 21 Ιουλίου 2012 στις 3:46:00 μ.μ. EEST  

Επίτηδες κάνουν τέτοιες δηλώσεις για να τραβούνε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους. Μην ψαρώνετε. Αγνοήστε τους και θα δείτε που δεν θα έχουν να παρουσιάσουν τις θέσεις τους πουθενά. Επιωιώκουν να σχολιάζονται σε μπλόγκς εφόσον όλα τα μεγάλα κανάλια στα δελτία ειδήσεων με τη μεγαλύτερη ακροαματικότητα παρουσιάζουν μόνο της δηλώσεις Τσίπρα και κανενός άλλου. Έτσι η ηγίσκοι του ΣΥΡΙΖ προσπαθούνε με ακραίες δηλώσεις να σχολιαστούν- έστω και αρνητικά- σε μπλογκς. Εξάλλου bad publicity is good publicity.

Ανώνυμος 21 Ιουλίου 2012 στις 3:59:00 μ.μ. EEST  

Καλα κάνει και τα προβάλει το μπλογκ για να τα βλέπουν μερικοί μερικοί

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 21 Ιουλίου 2012 στις 5:44:00 μ.μ. EEST  

Μόνο που της εκτελέσεις των Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων της ανέλαβαν κατά μείζονα λόγο οι Τουρκοκύπριοι. Αλλά μπορεί να έφταιγαν και αυτοί οι ίδιοι οι αιχμάλωτοι που προκάλεσαν με τη στάση τους. Κατά τα άλλα εκ κόρακος κρα. Οι τρεις είναι γνωστοί για τις θέσεις τους: ο δε πρώτος υπογράφων είναι ο ορισμός του μαλάκα (ή του πράκτορα, έχω αρχίσει να υποψιάζομαι πολλά μετά την υπόθεση του bulgarmak - υπόσχομαι να την διερευνήσω περισσότερο). Τα είπαμε για τον ΣΥΡΙΖΑ: ή θα ξεφορτωθεί τους πάσης φύσεως ηλίθιους και εγκάθετους της Άγκυρας ή δεν θα κυβερνήσει - αν το κάνει, θα είναι δώρο στην ακροδεξιά η στάση του.

Στην αριστερά γενικά υπάρχει η τάση να πέφτουν στον εθνομηδενισμό ως αντίδοτο στην πατριδοκαπηλεία στην οποία τείνει η δεξιά. Η έλλειψη παιδείας - πολλοί άνθρωποι με φτωχή παιδεία έχουν εντυπωσιακούς τίτλους σπουδών - ή η μονοδιάστατη σκέψη οδηγεί συχνά σε τέτοιες ανόητες ιδεοληψίες. Υπάρχει μεγάλο έλλειμα παιδείας στη χώρα μας: αντιστρόφως ανάλογο προς το επίπεδο γνώσεων των νέων κυρίως ανθρώπων. Ειδικά σε μαθήματα που συνθέτουν την παιδεία, όπως η ιστορία, το έλλειμα είναι τραγικό και φυσικά εσκεμμένα δημιουργημένο από την πολιτεία. Φοβούνται την παιδεία, φοβούνται τους δασκάλους. Τους συμφέρουν, ανάλογα με την πολιτική τους θέση, οι καραγκιόζηδες τωςν δύο πλευρών, τρεις εκ των οποίων οι παραπάνω. Πιστεύω πάντως οτι ο πατριωτισμός σε συνδυασμό με αυστηρή κριτική για τα λάθη μας κερδίζει έδαφος και στις δυο πλευρές, όσο κι αν η κρίση πολώνει τις απόψεις.

Υ.Γ: Αρχίζω να φοβάμαι οτι η Αλέκα είχε λίγο δίκιο που πέταξε τη μπάλλα στην κερκίδα. Ανεύθυνη στάση μεν αλλά...όταν βλέπεις τις συνιστώσες και το τι περνά από νου κάθε πικραμένου. Ώρες ώρες καλύτερα είναι φαίνεται να μη μιλάς, ή αν μιλάς, η ξύλινη γλώσσα με την αοριστολογια της είναι μια λύση να αποφεύγεις τις κακοτοπιές.

Ανώνυμος 21 Ιουλίου 2012 στις 7:41:00 μ.μ. EEST  

Η Μισή Kύπρος είναι 38 χρόνια υπό κατοχή, υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι, και κάποιοι ακόμα σκέφτονται με στερεότυπα για να δικαιολογήσουν ιδεολογικά τη στάση τους. Από τέτοια κολλημένα μυαλά τι να περιμένει κανείς;

Ανώνυμος 21 Ιουλίου 2012 στις 8:28:00 μ.μ. EEST  

Μη βλέπετε σαν κακία ή προδοσία εκείνο που εξηγείται πλήρως από τη συνιστώσα βλακεία και των τριών.

Ανώνυμος 21 Ιουλίου 2012 στις 10:52:00 μ.μ. EEST  

Μάλιστα τι παράλογο! Η ελληνική επεκτατική πολιτική ευθύνεται για το Κυπριακό. Λες και όλες οι μεθοδεύσεις της Αθήνας με αποκορύφωμα το πραξικόπημα της Χούντας για την ανατροπή του Μακαρίου δεν ήταν επεκτατική πολιτική και δεν έστρωσε το χαλί στην Τουρκία.

Άλλωστε δεν ήταν η επεκτατική πολιτική της Ελλάδας που έφερε την Μικρασιατική καταστροφή. Πρωτάκουστα πράγματα.

Το προφανές άλλωστε είναι ότι άνθρωποι με διεθνή αναγνώριση και δύο διδακτορικά συγγραφείς βιβλίων και 100αδων άρθρων στερούνται παιδείας ή είναι βλάκες όταν γράφουν το αυτονόητο. Ευτυχώς που δεν χαρακτηρίζονται εδώ προδότες (αλλού γίνεται και αυτό) γιατί πολύ φοβάμαι ότι ο μεσαίωνας άλλων εποχών μας χτυπάει την πόρτα.

Δυστυχώς η προπαγάνδα καλά κρατεί και αλιευμένα άρθρα ανάμεσα σε 100αδες κείμενα αρκούν για να καλιεργήσουν το κατάλληλο κλίμα.

Ανώνυμος 21 Ιουλίου 2012 στις 10:57:00 μ.μ. EEST  

Τα πολλα ναρκωτικα κανουν κακο
Αυτο το πραγμα ενα κομμα πατριωτικο να μην βρισκεις να ψηφισεις ειναι το κατι αλλο
Δηλαδη με αυτα που λενε σε λιγο θα βγει Χ.Α με 20%

Ανώνυμος 22 Ιουλίου 2012 στις 2:52:00 π.μ. EEST  

Έχω μια απορία. Πληρώνει καλά λεφτά η ΜΙΤ;;;

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 22 Ιουλίου 2012 στις 3:04:00 π.μ. EEST  

@ ανώνυμο 21 Ιουλίου 2012 10:52:00 μ.μ
Τι ακριβώς ορίζουμε ως επεκτατική πολιτική; Ολόκληρη η ανάπτυξη του ελληνικού κράτους έγινε εις βάρος του τουρκικού. Έτσι επεκτατική πολιτική είναι και οι πόλεμοι για την απελευθέρωση της Κρήτης, του 12-13, το '22, ενώ αντίστοιχα το δύστυχο τουρκικό κράτος αναγκάστηκε να διώξει τους ρωμιούς της Πόλης (γιατί οι Έλληνες πάντα είχαν προς τα 'κει επεκτατικές βλέψεις) και να εισβάλει στην Κύπρο για την προστασία των ατυχών Τουρκοκυπρίων από τον επεκτατισμό των Ελλήνων. Άσε που και σήμερα δεν τους αφήνουμε σε ησυχία και καθημερινά δημιουργούμε προβλήματα με παραβιάσεις του εναέριου και θαλάσσιου χώρου της Τουρκίας. Χώρια που αντί να μοιραστούμε στη μέση το Αιγαίο εκμεταλλευτήκαμε τη μετριοπάθεια και ανεκτικότητα των τουρκικών κυβερνησεων και τους φάγαμε όλο το Αιγαίο. Αυτά ακριβώς ισχυρίζονται τα επίσημα εγχειρίδια ιστορίας των γειτόνων. Αυτό είναι λοιπόν κατά τον φίλο μας το προφανές. Δικαίωμά του να το πιστεύει και δικαίωμά μας να είμαστε λίιιιγο επιφυλακτικοί σε αυτήν την εκδοχή.

Πάντως έπρεπε να γίνει και μια αναφορά στα δικαιώματα της μειονότητας στη Θράκη. Είναι απαράδεκτο να μην τους επιτρέπουμε τον εθνικό τους προσδιορισμό ως Τούρκους. Και κάποιοι που φωνάζουν οτι είναι Πομάκοι και δεν είναι Τούρκοι μην τους ακούτε. Είναι πράκτορες των εθνικιστών Ελλήνων. Έχουν παντού πράκτορες αυτοί, και στη βόρειο Τουρκία έχει πολλούς. Κάποιοι μάλιστα μιλούν και ελληνικά (φαντάσου θράσος!) Δεν υπάρχουν λοιπόν Πομάκοι. (Έτσι κι αλλιώς σε λιγότερο από δεκαετία δε θα υπάρχουν πράγματι, προς δόξαν της πολιτικής ορθότητας και ψύχραιμης ανάγνωσης της ιστορίας.)

Οι τίτλοι σπουδών δε μου λένε προσωπικά τίποτα. Αν αποκτήσεις και συ δυο τρεις θα τους απομυθοποιήσεις. Οι υπογράφοντες έχουν μια οπτική της ιστορίας που θα έστεκε στη γέννηση της σοσιαλιστικής σκέψης στην Ελλάδα, όχι έναν αιώνα μετά. Τέτοιες μπούρδες απέφευγαν να τις πουν ως και οι κνίτες στα αμφιθέατρα του '80, όχι πανεπιστημιακός. Αν δε μπορείς να διακρίνεις στην ιστορία τη διαφορά αιτίου και αφορμής τότε τζάμπα οι τίτλοι. Και φυσικά οι Τούρκοι ειχαν σχέδια για την Κύπρο, και φυσικά το πραξικόπημα ήταν αφορμή, και φυσικά αν δεν γινόταν οι γείτονες θα έστηναν συντομότατα μια προβοκάτσια όπως η βόμβα στο τουρκικό προξενείο για να εισβάλουν. Δε χρειάζεται διδακτορικό στην ιστορία για να το καταλάβεις. Τυφλαμάρα δε θέλει. Τα ίδια έλεγαν και για το στρατό στον Έβρο ώσπου αποκαλύφθηκε η βαριοπόύλα. Ξέρεις πόσες βαριοπούλες έχουν στα χαρτιά; Ilk hedef akdeniz σου λέει τίποτα; Ψάξτο.

Τέλος το προδότες είναι βαριά κουβέντα αλλά για τον Τανέρογλου (= Θεοδωρίδη) δεν είναι άδικη. Προδότες και δοσίλογοι και τουρκοπροσκυνημένοι είναι αυτοί που αρνούνται τη γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού. Δες και που δημισίευσε ο ερίφης το άθρο του και πες μου πως λέγεται αυτό. Έστειλαν μέσα στο καταχείμωνο ολόκληρο τον πόντο στο Ερζερούμ....οι προπάποι μου δεν έφτασαν ποτέ. Ποιος ξέρει σε πια χαράδρα βρίσκονται τα κόκαλά τους. Έφταιγε ο ελληνικός εθνικισμός γι'αυτό; Είναι και αυτό "αυτονόητο";

ΑΧΕΡΩΝ 22 Ιουλίου 2012 στις 3:50:00 π.μ. EEST  

@21/7/1012 10:52:00
Παρὰθεσὲ μας εσὺ μερικὰ επιλεγμὲνα ὰρθρα των ανωτὲρω,που να δὶνουν διαφορετικὸ στὶγμα,και να δημιουργοὺν διαφορετικὸ κλὶμα.

Ανώνυμος 22 Ιουλίου 2012 στις 8:35:00 π.μ. EEST  

«Κυπριακέ λαέ,

Του Θεού δώρον είναι η ελευθερία. Της Θείας αυτής ευλογίας η μικρή πατρίδα μας στερείται από αιώνων πολλών. Ξένος κυρίαρχος της νήσου μας κατά την τελευταίαν 70ετίαν παραμένει η Μ. Βρετανία.

Σαν φρουροί των συμφερόντων του νησιού, προεκρίναμε σαν πρώτο μέτρο του απελευθερωτικού αγώνα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος&το οποίον θα διενεργηθεί την Κυριακήν της 15ης Ιανουαρίου 1950.

Κυπριακέ λαέ,

Καλείσαι όπως ενωμένος και αδιάσπαστος πάνω από κάθε άλλη περίπτωση, επιτελέσεις και τώρα το προς την δούλην πατρίδα το καθήκον σου, με ενθουσιασμό. Για Ένωση και μόνον Ένωση, αγωνίστηκες επί τόσα έτη. Ένωση και μόνον Ένωση καλείσαι να επισφραγίσεις με τη ψήφο σου.

Εμπρός, Κύπριοι. Όλοι στις επάλξεις για τη μάχη του δημοψηφίσματος, για την Εθνική αποκατάσταση μας, για την Ένωση με την Αθάνατον Μητέρα Ελλάδα. Ο δίκαιος Θεός που εδημιούργησε τον άνθρωπο για να ζει ελεύθερος, είναι βοηθός και συμπαραστάτης του αγώνα μας.

Ζήτω η Ένωση!»

Και ακολουθούνε οι υπογραφές του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Μακαρίου Β' και των λοιπών συνοδικών.


Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της 16ης Ιανουαρίου είναι γεμάτα από φωτογραφίες από τις θερμές εκδηλώσεις του λαού και ρεπορτάζ από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη της Λευκωσίας όπου πρώτος υπέγραψε ο Εθνάρχης Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Β'. Ο γέρο-Αρχιεπίσκοπος έκανε το σημείο του σταυρού σήκωσε το χέρι του κατασυγκινημένος και ψιθύρισε: «Η δύναμις σου Κύριε, και να είναι η ώρα η καλή» Αφού υπέγραψε στράφηκε προς τους παρευρισκομένους και με συγκίνηση έδωσε το σύνθημα και έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Από τους 225.042 ψηφοφόρους ψήφισαν για Ένωση οι 215.103, ένα ποσοστό 96,7%. Συντριπτικό το αποτέλεσμα αλλά τι θα γίνει τώρα; Θα το αποδεχθεί η Αγγλία; Θα χαρίσουνε στο νησί την ελευθερία του;

Τον Αύγουστο του 1950 ο μητροπολίτης Κυρηνείας Κυπριανός επικεφαλής της Κυπριακής αποστολής μετέφερε τους τόμους των υπογραφών στον Υπουργό Αποικιών ο οποίος όμως δε δέχτηκε να συναντηθεί με την Κυπριακή αποστολή. Τους τόμους δεν παρέλαβε ούτε η Ελληνική Κυβέρνηση και έτσι παραλείφθηκαν από τον πρόεδρο της βουλής των Ελλήνων.
Αυτή τη μέρα οι Έλληνες της Κύπρου έβαλαν την υπογραφή τους και αξίωσαν την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Αυτή ήταν η επίσημη αρχή. Το τέλος του αγώνα εκείνου ποτέ δεν έφτασε..

απο...

kalnterimi.pblogs.gr/tags/istoria-gr.html

Ανώνυμος 22 Ιουλίου 2012 στις 8:50:00 π.μ. EEST  

@21 Ιουλίου 2012 10:52:00 μ.μ. EEST

Η Μικρασιατική εκστρατία δεν ήταν επεκτατική αλλά απελευθερωτική. Περισσότεροι εκ του 50% των Ελλήνων βρίσκονταν στην Μ.Ασία, αλλά για σένα (προφανώς θα μιλάνε καμιά ξένη γλώσσα στο χωριό σου και θα έχεις κάποιο κόμπλεξ κατωτερότητας με τους Έλληνες της Μ.Ασίας) αυτά είναι λεπτομέρειες.
Επίσης η επεκτατική πολιτική της Τουρκίας στην Κύπρο υπήρχε από την απελευθέρωση του νησιού από τον αγγλικό ζυγό. Φαίνεται πως δεν γνωρίζεις για το 63-64. Που να γνωρίζεις βέβαια! Οι δικοί σου τότε έκαναν ανταρσίες στα στρατόπεδα ενώ οι δικοί μας γονείς στέλνονταν στην Κύπρο για να υπερασπίσουν από τους τούρκους κομμάντο που έκαναν "προεργασίες" για εισβολή.
Όσο για τα "διεθνώς αναγνωρισμένα" ρεζιλίκια (η Δούρου γνώρισε τον Τσάβες και έγινε "αναγνωρισμένη") με τα πέτσινα διδακτορικά (ο καθένας μπορεί να πάρει, ιδιαίτερα από Ελληνικά πανεπιστήμια ή σε σπουδές που δεν χρειάζονται ιδιαίτερη ευφυΐα), δεν είναι ούτε θεοί ούτε αυθεντίες για να "καταπιούμε" τις παπαρολογίες έτσι όπως τις ξεφουρνίζουν. Αυτά τα κάνουν οι στενόμυαλοι οπαδοί τους. Ειλικρινά, οι πιο στενόμυαλοι άνθρωποι στην Ελλάδα είναι οι ακραίοι αριστεροί.

Ανώνυμος 22 Ιουλίου 2012 στις 10:33:00 π.μ. EEST  

Χωρίς να λέω ότι οι Έλληνες δεν έχουν κάνει λάθη στο θέμα της Κύπρου, αυτό που με τρελαίνει με τους "αριστερίζοντες" κουλτουριάριδες (αλλο να είσαι αριστερός και άλλο "αριστερίζων" κουλτουριάρης) είναι ότι είναι βασιλικότεροι του βασιλέως όταν είναι να υπερασπιστούν τα "δίκαια" των άλλων (Τούρκων Σκοπιανών Μουσουλμάνων κτλ).

Η κριτική τους στάση περιορίζεται στον "αντιεθνισμό" και "ανθελλινισμό" και συμπεριφέρονται σαν φωνές του αντιπάλου. Δεν έχουν καταλάβει ότι δεν ζούμε σε ένα κόσμο ιδανικό και ότι οι "απέναντι" που υπερασπίζονται δεν είναι τα καλύτερα παιδιά. Οπως για παράδειγμα εναντιώνονται σε κάθε τι που έχει να κάνει με την ορθόδοξη εκκλησία (άθεοι γαρ και αντι-χριστιανοί) ενώ "υπερασπίζονται" άκουσον άκουσον τα "δικαιώματα" των "καταπιεσμένων" μουσουλμάνων (ζητάνε να τους ανοίξουν τζαμιά να όπου θέλουν, να έχουν δικαίωμα να φοράνε μπούρκες και κελεμπίες στα σχολεία και άλλα ωραία). Αγνοούν βέβαια πως άμα έρθουν εν τι βασιλεία τους (οι μουσουλμάνοι πχ) όλους σαν την φάρα τους (τους αριστερίζοντες) θα τους κάνουν σαπούνια για αρχή. (για μια ίσως σκισμένη σελίδα Κορανίου πήγαν να κάψουν την Αθήνα τα τσουτσέκια).
Αντίστοιχα θα μπορούσα να πώ και για τους καημένους Τούρκους που υπερασπίζονται τα επιχειρήματά τους καλύτερα και από τους ίδιους. (και ας μην αναφερθώ οι Τουρκοι κάνουν σε κάτι αριστερούς σαν αυτούς)

Υ.Γ. Και να πώ ότι δεν είμαι ύπερ-Χριστιανός και τίποτα άλλο (αθρησκος είμαι).

Alexandros 22 Ιουλίου 2012 στις 1:40:00 μ.μ. EEST  

Εγώ θα είμαι πιο συνωμοσιολόγος και θα προσπαθήσω να αναδείξω το ότι ο Σύρριζα μαζί με όλο τον συφερτό των αριστεριζόντων όπως πολύ ορθά γραφει κάποιος άλλος, δουλεύει για το σύστημα πιο πολύ από όλους. είναι τυχαία η δήλωση του Μήλειου χρονικά? Γιατί να κάνει μια τόσο προκλητική δήλωση και να βλάψει θεωρητικά το κόμμα του? Μήπως ήθελε να ικανοποιήσει κάποιον άλλον και ποιον? Μήπως γίνεται μια προσπάθεια αποκοπής των δεσμών των Ελληνοκυπριων με τους Έλληνες? Και ποιοι εξυπηρετούνται από αυτό? Αυτά είναι τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν, όπως επίσης θα πρέπει να γίνει ερευνα για το ποιος εργάζεται για ξένα συμφέροντα αποτελώντας την πέμπτη φάλαγγα!

Ανώνυμος 22 Ιουλίου 2012 στις 2:31:00 μ.μ. EEST  

@ φτωχός και μόνος καουμπόυ

Κανείς δεν αρνείται ότι οι επεκτατικές βλέψεις και πολιτικές της Τουρκίας ήταν και είναι πολλαπλάσιες από αυτές της Ελλάδας. Αλλά στο εθνικισμό και στον επεκτατισμό δεν απαντάς με εθνικισμό (ούτε και με ενδοτισμό βέβαια). Είναι η σίγουρη συνταγή για μεγάλες περιπέτειες και καταστροφές. Η Ελλάδα αυτά τα λάθη τα έχει πληρώσει ακριβά το 1897 το 22 και το 74. Άλλωστε οι νεοοθωμανικοί μεγαλοιδεατισμοί και τα ανοίγματα της Τουρκίας έχουν ήδη προσκρούσει σε αδιέξοδα. Αντί η Τουρκία να κοιτάξει τις τεράστιες εσωτερικές της αντιφάσεις και εμείς τα χάλια μας καλιεργείται ο εθνικισμός και το μίσος προς τέρψιν των διεθνών παικτών που καραδοκούν.
Το ότι τίτλοι σπουδών ειδικά στα ελληνικά πανεπιστήμια τους παίρνεις για πλάκα και είναι κουρελόχαρτα δεν θα το σχολιάσω. Ίσως έχεις δίκιο γιατί στην Αγγλία και την πολιτισμένη δύση αρκεί να πληρώσεις για να τους πάρεις.

@ ΑΧΕΡΩΝ
Δεκάδες άρθρα και αναλύσεις για τα αίτια της κρίσης και τη λυσσασμένη επίθεση στα εργατικά και λαικά δικαιώματα. Όταν ένα άρθρο γραμμένο προ οκταετίας τις ημέρες της επετείου μιας καταστροφής που έγινε πριν 40 χρόνια, ξεθάβεται και γίνεται αιτία επίσημης ανακοίνωσης του κυβερνητικού κόμματος που ετοιμάζεται για νέα μέτρα καταλήστευσης του λαού σήμερα, θα έπρεπε τουλάχιστον να υποψιάζει.

@22 Ιουλίου 2012 8:50:00 π.μ. EEST

Απελευθερωτική η μικρασιατική εκστρατεία για πληθυσμούς που ήταν στην καταπίεση και στη σκλαβιά;;; Δεν το νομίζω. Η επέμβαση έγινε τη στιγμή που οι ελληνικοί πληθυσμοί των παραλίων γνώριζαν τεράστια οικονομική και πολιτισμική άνθηση και συμβίωναν ειρηνικά με τους Τουρκικούς πληθυσμούς. Άλλωστε γι' αυτό ο ελληνικός στρατός έφτασε στα περίχωρα της Άγκυρας, για να απελευθερώσει την προαίωνια αυτή ελληνική πόλη. Το ποιος είχε κόμπλεξ κατωτερότητας με τους Μικρασιάτες άλλωστε φάνηκε από την μεταχείριση και αντιμετώπιση που είχαν οι πρόσφυγες από τους εδώ "αυτόχθονες". Αν νομίζεις ότι η αντίληψη οι ιδέες και η σκέψη είναι προϊόν του τι έκαναν οι πρόγονοι μου ή οι δικοί σου στο παρελθόν δεν θα μπω σε τέτοια κουβέντα.

22 Ιουλίου 2012 10:33:00 π.μ. EEST

Κάνεις λάθος, σύσσωμη η αριστερά καταδικάζει το Τουρκικό κράτος για τις επεκτατικές και αντιλαικές πολιτικές του. Η στρατοκρατία, ο επεκτατισμός, τα λευκά κελιά, τα παράνομα εργατικά κόμματα η καταπίεση των μειονοτήτων αποτελούν πάντα θέματα καταδίκης και κριτικής του Τουρκικού κράτους. Στα πατριωτικά μέσα όμως πάντα προβάλλονται με προπαγανδιστικό τρόπο τα κείμενα που στηλιτεύουν τα ελληνικά "ανδραγαθήματα" και στη συνέχεια ακολουθεί αντιαριστερή ρητορεία που φτάνει έως και την υστερία (βλέπε παραπάνω για προδοσίες, χρηματισμούς, πρακτοριλίκια). Μην ξεχνάς όμως ότι για να κάνεις καλύτερο τον κόσμο πρέπει πρώτα να ξεκινήσεις από το σπίτι σου.

Γιάννης Γ. 22 Ιουλίου 2012 στις 5:41:00 μ.μ. EEST  

Έλληνες αριστερούληδες,ή αλλιώς καλοθρεμμένοι με κρατικό χρήμα και τσάμπα μάγκες,ανέκαθεν είσασταν προδότες αυτής της χώρας.Κατά τη Μικρασιατική Εκστρατεία βάζατε τους σιδηροδρομικούς να απεργήσουν σαμποτάροντας έτσι τη μεταφορά εφοδίων στα μαχόμενα τμήματα του Στρατού στη Μ.Ασία γιατί ο Κεμάλ σας είχε συμμαχήσει με την ΕΣΣΔ.Μετά την ήττα το 41 και τη φυγή του στρατεύματος στην Αίγυπτο οργανώσατε κομμουνιστική ανταρσία στον Στόλο που ναυλοχούσε στην Αλεξάνδρεια με αποτέλεσμα οι ελληνικές ΕΔ να πέσουν σε ανυποληψία με ότι αυτό συνεπάγεται για την ικανοποίηση των εθνικών επιδιώξεων (Β.Ήπειρος,Κύπρος,Δωδεκάνησα κ.α.). Αργότερα δε,τάξατε τη Μακεδονία στους Σλάβους με αντάλλαγμα την υποστήριξή τους στον ένοπλο αγώνα σας για επιβολή κομμουνιστικής δικτατορίας στη χώρα.Συνεπώς,είσαστε γνωστοί.Απλώς,τώρα πια που όλοι οι μεταπολιτευτικοί μύθοι καταρρέουν,μαζί με τη μπαρούφα του αδικημένου αγωνιστή αριστερού,μην τα λέτε αυτά τα πράγματα γιατί θα ξεγυμνώνεται η βρωμερή αλήθεια σας.

Ανώνυμος 22 Ιουλίου 2012 στις 9:37:00 μ.μ. EEST  

@22 Ιουλίου 2012 2:31:00 μ.μ. EEST

Είτε σου αρέσει είτε όχι ήταν απελευθερωτικός ο αγώνας αλλά η τότε Σοβιετική Ένωση έδωσε χέρι βοηθείας στους Τούρκους με πολεμικό εξοπλισμό ενώ την ίδια ώρα ο ελληνικός στρατός αφηνόταν άλλη μια φορά από τους ανεγκέφαλους προδότες χωρίς προμήθειες. Καταλαβαίνω πως δεν μπορείτε να μην υπερασπιστείτε τις θέσεις σας περί "ιμπεριαλιστικού" επεκτατισμού (προφανώς μόνο ο Πανσλαβισμός δεν ήταν ιμπεριαλιστικός). Οι δε του ΚΚΕ το χάρηκαν πολύ με την Μικρασιατική Καταστροφή. Η ιστορία υπάρχει για να ξέρει ο κόσμος και όλοι ξέρουμε τι έκαναν οι ακροαριστεροί που ήθελαν μια Ελλάδα μέχρι την Λαμία, ακριβώς όπως την ήθελαν οι Σλάβοι και οι Γερμανοί για να έχουν άπλα για τους δικούς τους, πραγματικότατους ιμπεριαλισμούς. Άντε τώρα να μιλήσεις τίποτε σλάβικα ή αλβανικά στο χωριό σου "ντόπιε" σκλαβούνε/φραγκο-αλβανέ, να πείτε για την καταπίεση που σας υποβάλει το Ελληνικό κράτος που δεν σας αφήνει να λέτε πως η Αλβανία φτάνει μέχρι την Καλαμάτα και η Malakedonjia φτάνει μέχρι την Λαμία! Και δαγκωτό ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ την επόμενη φορά...

Ανώνυμος 22 Ιουλίου 2012 στις 11:16:00 μ.μ. EEST  

ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΩΜΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ' ΚΑΛΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙ ΑΥΤΑ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ. ΑΝΤΕ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ

ΑΧΕΡΩΝ 23 Ιουλίου 2012 στις 1:35:00 π.μ. EEST  

@22/7/2012 2:31:00
''Δεκὰδες ὰρθρα και αναλὺσεις...για τα εργατικὰ και λα'ι'κὰ δικαιὼματα''
Τὶ σχὲση ὲχουν αυτὰ με την αντεθνικὴ ρητορεὶα;
Αποτελοὺν ελαφρυντικὸ;
Μὴπως αποτελοὺν ὰλλοθι;
Η μὴπως πρὲπει να γὶνει κὰποιος αρνησὶπατρις για να ὲχει την ὲξωθεν καλὴ μαρτυρὶα ως φιλεργατικὸς και φιλολα'ι'κὸς;
Και το ὸτι ο Μηλιὸς ὲγραψε το κεὶμενο προ οκταετὶας,τι σημαὶνει;
Οτι τὸτε ὴταν μικρὸς και δεν ὴξερε;
Ἢ μὴπως το ὲχει ενδιὰμεσα αποκηρὺξει;
Και κὰτι ακὸμη,ναὶ εὶμαι υποψιασμὲνος,ὶσως πολὺ περισσὸτερο απ´ὸτι νομὶζεις,απὲναντι σε ὸλους και ὸλα ὸσα ὲχουν σχὲση με την πολιτικὴ,και αυτὸ περιλαμβὰνει και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ν.Μ.Π. 23 Ιουλίου 2012 στις 2:23:00 π.μ. EEST  

"Μετά τον σάλο που προκλήθηκε ο Γ.Μηλιός επιχείρησε να απαντήσει κατηγορώντας την ΝΔ για μνημονιακή πολιτική, προσθέτοντας πως οι απόψεις του διαστρεβλώθηκαν (...) και ότι το κείμενο δημοσιεύτηκε προ 8ετίας"

Μου θύμισε τον Μιχαλολιάκο που σε κάποια συνέντευξη παραπονιόταν στον δημοσιογράφο ότι του παρουσίαζε άρθρα που είχε υπογράψει προ πολλών ετών. Σε αυτά τα άρθρα βέβαια φαινόταν ξεκάθαρα το ιδεολογικό του υπόβαθρο (που στην συνέντευξη αρνήθηκε).

Τελικά σε όλους έρχεται κάποια στιγμή το παρελθόν και χτυπάει την πόρτα.

@ ΦΜΚΜ
"Τα είπαμε για τον ΣΥΡΙΖΑ: ή θα ξεφορτωθεί τους πάσης φύσεως ηλίθιους και εγκάθετους της Άγκυρας ή δεν θα κυβερνήσει - αν το κάνει, θα είναι δώρο στην ακροδεξιά η στάση του."

Πράγματι αν ο ΣΥΡΙΖΑ κρατήσει αυτή τη στάση θα είναι δώρο στην ακροδεξιά. Δεν μπορώ όμως να πιστέψω ότι δεν το βλέπουν. Από την άλλη δεν μπορώ και να το εξηγήσω. Πιστεύουν ότι μία άνοδος της ΧΑ θα τους ωφελήσει; Ίσως.


"Πιστεύω πάντως οτι ο πατριωτισμός σε συνδυασμό με αυστηρή κριτική για τα λάθη μας κερδίζει έδαφος και στις δυο πλευρές, όσο κι αν η κρίση πολώνει τις απόψεις."

Χαίρομαι που είσαι αισιόδοξος αλλά θα διαφωνήσω (δυστυχώς). Και στις δύο πλευρές οι φανατικοί έχουν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται με γρήγορους ρυθμούς.

Θα αλλάξω στην παραπάνω φράση σου το "Πιστεύω" και θα βάλω το "Εύχομαι".

Ν.Μ.Π.

Ανώνυμος 23 Ιουλίου 2012 στις 3:26:00 π.μ. EEST  

@ 22 Ιουλίου 2012 2:52:00 π.μ. EEST

Φράγκο δεν ξοδεύει η ΜΙΤ. Είναι τόσο χαζοί που πράγματι τα πιστεύουν!

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 23 Ιουλίου 2012 στις 4:24:00 π.μ. EEST  

Μια διευκρίνηση: καθόλου δεν υποτιμώ τα ελληνικά πανεπιστήμια. Απλώς οι τίτλοι σπουδών δε με εντυπωσιάζουν πια ίσως γιατί κάποτε, όχι πολλά χρόνια πριν, ο πανεπιστημιακός δάσκαλος ηταν δάσκαλος - κι ας μην συμφωνούσα πολιτικά με κάμποσους. Σήμερα βλέπω πολλούς, μα πάρα πολλούς, μέτριους έως ανεπαρκείς.

Η αριστερά στην Ελλάδα έχει νοοτροπία δεξιάς. Συχνά λειτουργεί, όπως και η δεξιά, με το σύνδρομο του καθρέφτη. Αν οι δεξιοί μιλούν για έθνος, κάποιοι στην αριστερά αισθάνονται την ανάγκη να μιλούν για διεθνισμό αποκλείοντας κάθε ιδέα έθνους. Αν η δεξιά μιλά για τουρκικό εθνικισμό, θα μιλήσσουν για ελληνικό. Οι δεξιοί έχουν συχνά την τάση να τα φορτώνουν όλα στους κακούς άλλους, στην αριστερά ο κακός είσαι πάντα εσύ (έως αυτομαστιγώματος δηλαδή._ Γενικά είναι ενοχλητικό να διαμορφώνεις μια ταυτότητα μέσω αντανάκλασης. Δηλαδή η απάντηση στην καφρίλα μερικών όπως οι δυο χρυσαυγίτες μετά το πρόσφατο σχόλιό σου ποια θα έπρεπε να είναι; Οι χαζομάρες του Μηλιού; Αφήνω δε κατά μέρος το άλλο απίθανο: αν στους δεξιούς βρίσκεις μερικούς νοσταλγούς της χούντας, στην αριστερά απαντούν με ιδέες για αφοπλισμό.
Αλήθεια, πως απαντάς στον εθνικισμό; Με διάλογο; με καταγγελίες; με μονομερή μέτρα καλής θέλησης; Βεβαιότατα...αν οι τούρκοι ήταν Ελβετοί.
@Ν.Μ.Π
Νομίζω απλώς οτι όλοι έγιναν λίγο θορυβώδεις παραπάνω. Πιο πολύ μ'ανησυχεί η ημιμάθεια και η αμάθεια, στοιχεία που υποθάλπτουν τον φανατισμό. Είπαμε: ούτε διαβάζουν ούτε συζητάνε οι πολλοί. Και έχουν και άποψη. Διαβάζω τα σχόλια σε ειδήσεις (στο Πρώτο Θέμα κυρίως που έχει ανοιχτό σχολιασμό) και τρομάζω από την απίστευτη καφρίλα και αγραμματοσύνη των σχολιαστών. Ζωώδης κατάσταση. Τι να πω;

NF 23 Ιουλίου 2012 στις 8:56:00 π.μ. EEST  

Ο Μηλιος ειναι καθηγητης Πολιτικης Οικονομιας στο ΕΜΠ. Αυτος και ο μαλλον συμπαθης Γιαννης Δραγασακης εχουν ενα προσον: Ηταν οι μονοι ΣΥΡΙΖΑιοι που δεν γινονταν ρεζιλι προεκλογικα οταν μιλουσαν για την Οικονομια.Ολοι οι αλλοι (Γλεζος, Στρατουλης, δουρου, Μπαλαφας κλπ) αυτογελοιοποιηθηκαν.
Ο Μηλιος και ο Δραγασακης θα αναλαβουν την Οικονομικη Πολιτικη της Χωρας αν ο ΣΥΡΙΖΑ γινει Κυβερνηση.
Ο Μηλιος παρα τις αντεθνικες θεσεις του ειχε γραψει το 1988 ενα ενδιαφερον αρθρο, για τον πολεμο Αθηνων Λευκωσιας το 1964-1967. Η Ελλαδα ειχε στειλει Στρατο στην Κυπρο και ηταν ετοιμη να κηρυξει την Ενωση, ακομα και με πολεμο, με την υποστηριξη των Αμερικανων.Οι Τουρκοι ειχαν σχεδον αποδεχθει την ηττα τους και παζαρευαν ανταλλαγματα. Πλην ομως ο Μακαριος τορπιλισε την Ενωση με τη βοηθεια του Ανδρεα Παπανδρεου. Ο Μηλιος γραφει για το Συμβουλιο του Στεμματος της 6.2.1967 οπου μετεχουν οι Ελληνες πολιτικοι αρχηγοι και ο Μακαριος. Ο ΥΠΕΞ Ι. Τουμπας ανακοινωνει οτι οι Τουρκοι δεχονται πλεον την Ενωση με μονο ανταλλαγμα την αγγλικη βαση της Δεκελειας (1 % του Κυπριακου εδαφους), και οι πολιτικοι αρχηγοι επιτιθενται στο Μακαριο κατηγορωντας τον οτι αυτος και μονο εμποδιζει την ενωση.
Θα βρω το αρθρο και θα το στειλω.

ΝΕΣΤΩΡ 23 Ιουλίου 2012 στις 12:29:00 μ.μ. EEST  

Η Αριστερά στην Ελλάδα ( εννοώ την Ηγεσία της ) έχει ξενόφερτη πολιτική φιλοσοφία, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την Εθνική Ελληνική φιλοσοφία. Σε όλους τους Αγώνες του Έθνους στάθηκε απέναντι, τους υπονόμευσε και όπου μπόρεσε εργάστηκε για την ήττα των Εθνικών Ελληνικών ΕΔ. Δεν καταλαβαίνουν από Εθνικούς Αγώνες, μόνο από Ταξικούς, εργάζονται για την ήττα των Εθνικών ΕΔ, την επιδιώκουν, ώστε να μπορέσουν στην συνέχεια να επικρατήσουν. Εγώ απορώ πως μερικοί δηλώνουν ότι είναι Πατριώτες και μπορεί να είναι, και ενώ μας κάνουν Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση (ΕΗΔ), από παλιά ΑΛΜΑΝΑΚ που διαθέτουν, για Εθνικούς Αγώνες και για Ήρωες που έπεσαν για την Ιδέα της Πατρίδας και του Έθνους, κατά τα άλλα υποστηρίζουν την κομμουνιστική Ιδεολογία του ΚΚΕ και των αποχρωσεών του ( ΣΥΡΙΖΑ ). Μετά από λίγο θα μας πουν ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι Αστικό Κόμμα. ! ! ! Πρέπει να διαλέξουν με το μέρος ποιανού είναι για μπορούμε να συνεννοηθούμε, είναι θέμα Αρχής και Αξιοπρέπειας. Έχει ακούσει κανείς το ΚΚΕ και οι λοιπές αριστερές παραφυάδες του να τιμούν τις Ελληνικές ΕΔ και τους Ήρωες που έπεσαν στους Αγώνες του Έθνους ?

NF 23 Ιουλίου 2012 στις 5:03:00 μ.μ. EEST  

Απο το ποιημα του Κωστη Παλαμα "ΟΙ ΛΥΚΟΙ"


Βοσκοί, στη μάντρα της Πολιτείας οι λύκοι! Οι λύκοι!
Στα όπλα, Ακρίτες! Μακριά και οι φαύλοι και οι περιττοί,
καλαμαράδες και δημοκόποι και μπολσεβίκοι,
για λόγους άδειους ή για του ολέθρου τα έργα βαλτοί.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 23 Ιουλίου 2012 στις 5:22:00 μ.μ. EEST  

@Nέστορα
Έτσι ακριβώς είναι. Σε περιμένουν από το ΣΥΡΙΖΑ με το κονσερβοκούτι στο χέρι. Απ'ότι φαίνεται όμως από τα ίδια ΑΛΜΑΝΑΚ και επιθεωρήσεις της Χωροφυλακής αντιγράφεις και εσύ τα την πατριδοκάπηλη ρητορεία σου. Εγέρθητι λοιπόν και ζήτω η επανάστασις της 21ης Απριλίου.

ΑΧΕΡΩΝ 24 Ιουλίου 2012 στις 2:51:00 π.μ. EEST  

@ΝΕΣΤΩΡ
Ὸταν στα 1999 ἂν θυμὰμαι καλὰ,εορτὰστηκαν τα 100χρονα του ΓΕΕΘΑ(μη κολὰς στο πως ονομαζὸταν ὸταν ιδρὺθηκε),μὸνο το ΚΚΕ ὲστειλε αντιπροσωπεὶα,με επικεφαλὴς τον Ορὲστη Κολοζὼφ.
Οι ηγεσὶες ὸλων των υπολοὶπων κομμὰτων,και ο Π.τ.Δ Στεφανὸπουλος,προτὶμησαν να παραστοὺν στο Μὲγαρο Μουσικὴς.
Μὰλιστα,επὶ σειρὰ ετὼν το ΚΚΕ τιμοὺσε εκδηλὼσεις των Ε.Δ,και η Αλὲκα Παπαρὴγα επισκεπτὸταν στρατὸπεδα κατὰ τους εορτασμοὺς του Πὰσχα.
Αυτὰ,για να εὶμαστε δὶκαιοι,αλλὰ και τυπικὰ εντὰξει.
Κατα τα ὰλλα,οι αγκυλὼσεις της αριστερὰς,(αλὴθεια,ποιὰς αριστερὰς;) ἂς μην γὶνονται ὰλλοθι για τις αναπηρὶες ὰλλων.Τον Με'ι'μαρὰκη,τον Βενιζὲλο,τον Μπεγλὶτη,και τον Αβραμὸπουλο,ὰλλοι τους διὸρισαν υπουργοὺς Ὰμυνας.

Αρματιστής 24 Ιουλίου 2012 στις 1:10:00 μ.μ. EEST  

@ ΝΕΣΤΩΡ

Ίσιωσε. Έχεις ξεφύγει.
Επειδή επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες, σου συνιστώ κρύα λουτρά. Κάνουν καλό.

Αρματιστής 24 Ιουλίου 2012 στις 1:59:00 μ.μ. EEST  

Και οπωσδήποτε δεν έχω καμιά διάθεση να μπω στο διάλογο για εθνικόφρονες και μιάσματα, ή για πατριώτες και απάτριδες. Αυτούς τους διχασμούς, η πατρίδα τους έχει πληρώσει με αίμα και καταστροφή. Όσοι επιθυμούν να συνεχίζουν να αναφέρονται σε διχαστικά διλήμματα, δικαίωμα τους, να γνωρίζουν μόνο ότι κάνουν πολύ κακό. Άλλο κριτική στις ανοησίες και τις παρλαπίπες του κάθε Μηλιού και άλλο να βάζεις ετικέτες και να στοχοποιείς κάποιους ως μιάσματα.

Κύριε Νέστορα, εσύ μπορείς να συνεχίζεις το θεάρεστο έργο σου. Προσπάθησε όμως να διαβάζεις καλά αυτά που γράφω και να μη μου αποδίδεις χαρακτηρισμούς που δεν μου πρέπουν. Είναι ανήθικο.

Και δύο λόγια για την ιστορία:

1) Είμαι περήφανος για την ιστορία του αγράμματου πατέρα μου. Κατετάγη εθελοντής στο Μ/Κ σύνταγμα της χωροφυλακής το 1945 και έλαβε μέρος σε πολλές μεγάλες μάχες του εμφυλίου (ή "συμμοριτοπόλεμου" για κάποιους), από τη Πελοπόννησο μέχρι τα Καμβούνια, μάχες που ακόμη κάποιοι συνεχίζουν να τιμούν, όπως πχ της Δημητσάνας. Τιμήθηκε με προαγωγή επ' ανδραγαθία, αργυρό αριστείο ανδρείας, τρεις πολεμικούς σταυρούς και πολλές εύφημες μνείες. Τιμητικές διακρίσεις που δεν διέθεταν ούτε αξιωματικοί. Μετά το τέλος του πολέμου αποστρατεύθηκε με αίτησή του και συνέχισε ως τσαγκάρης-μπαλωματής στην ιδιαίτερη πατρίδα μου. Οι ιστορίες όμως που μου είχε διηγηθεί, θα είναι τραγωδία να επαναληφθούν.

2) Έχω χειριστεί πληροφοριακούς φακέλλους, ή φακέλλους κοινωνικών φρονημάτων, όταν κάποιο φεγγάρι είχα και το 2ο γραφείο κάποιας μονάδας. Σας λέω λοιπόν ότι το όλο ζήτημα, είχε οσμή βόθρου. Ένας νέος μπορούσε να χαρακτηριστεί ως κομμουνιστής Α' κατηγορίας (το πιο αθώο, διότι υπήρχαν οι κατηγορίες Β' και Γ'), επειδή κάποιος ανώνυμος πληροφοριοδότης της ασφάλειας, είχε δώσει ραβασάκι ότι ο πατέρας του νεαρού, συμπαθούσε την ΕΔΑ. Τότε γύρω στο 1978 και οι συμπαθούντες ή οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ, λάμβαναν χαρακτηρισμό "Χ". Ήταν δηλαδή "μη εξακριβωμένων εθνικών ιδεών". Ευτυχώς ο ανδρέας τους έκαψε, αν και στη συνέχεια άνοιξε άλλους φακέλλους σε ηλεκτρονική μορφή, για το ποιοι ήταν πράσινοι και ποιοι μπλε. Δυστυχώς όμως ανάλογους "φακέλλους" εκεί γύρω στο 1989, διέθετε και η ΝΔ και τον είχα δει και το γράφω μετά λόγου γνώσεως.

3) Κάποια εποχή,εκεί γύρω στο 1985, η ΕΛΕΥΘΟΤΥΠΙΑ είχε δημοσιεύσει μια κατάσταση με κάποιες εκατοντάδες αξκών, που τους θεωρούσε "σταγονίδια" (όρος που χρησιμοποίησε ο Αβέρωφ για τους χουντικούς που συμμετείχαν στο πραξικόπημα της 21 Απριλίου). Στη κατάσταση αναφερόταν και το όνομά μου. Εγώ όμως το 1967 φόραγα κοντό παντελονάκι και ήμουν κουρεμένος με τη χοντρή, με εξαίρεση μια φούντα ενός πόντου πάνω από το μέτωπο (κλασσικό σχολικό κούρεμα της εποχής). Έτσι δίνονται οι πληροφορίες και στοχοποιούνται άνθρωποι, όταν αρχίζουν οι διχασμοί.

Όσοι λοιπόν επιθυμούν να επιστρέψουμε σε τέτοιες καταστάσεις, μπορούν να συνεχίσουν. Προηγουμένως όμως, ένα κρύο λουτρό δεν βλάπτει.

Ανώνυμος 24 Ιουλίου 2012 στις 7:37:00 μ.μ. EEST  

@ΑΧΕΡΩΝ

Τα δεκάδες άρθρα και τις αναλύσεις για τα εργατικά και λαϊκά δικαίωματα τα αναφέρω γιατί αυτά είναι τα επίκαιρα και φλέγοντα ζητήματα σήμερα. Παρά την επιχειρηματολογία μου συνεχίζεις και αναφέρεσαι στο άρθρο σαν αντεθνική ρητορεία. Αντιεθνικιστική σίγουρα ναι. Αντεθνικές με την έννοια που αναφέρεις εσύ όμως αποδείχτηκαν εκ του αποτελέσματος οι επεκτατικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν τότε και έφεραν τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα. Ο Μηλιός και σήμερα τα ίδια πιστεύει και τα ίδια θα έγραφε. Το ότι γράφει χωρίς εθνικές παρωπίδες από τη Μαρξιστική του σκοπιά είναι λογικό σε πολλούς που δεν είναι εξοικειωμένοι με τη Μαρξιστική σκέψη να τα χαρακτηρίζουν προδοτικά, αντεθνικά και άλλα τέτοια ωραία. Χαίρομαι που είσαι υποψιασμένος γενικότερα για την πολιτική (και με τον ΣΥΡΙΖΑ), αυτό μας φέρνει ακόμα πιο κοντά σε αντιλήψεις.

@φτωχός και μόνο καουμπόυ

Συμφωνώ μαζί σου ότι η αντίδραση της αριστεράς στις εθνικιστικές κορώνες της δεξιάς είναι άστοχη και ελιτίστικη. Άστοχη γιατί η δεξιά εκμεταλλεύεται κατά κόρον αυτή την αντιδραστική στάση και ελιτίστικη γιατί αποκλείει μεγάλες μάζες ανθρώπων που δεν είναι εξοικειωμένοι με τις ιδέες και την σκέψη της αριστεράς. Στον εθνικισμό των γειτόνων (που κατά κύριο λόγο καλλιεργείται για εσωτερικούς λόγους) απαντάς με ήπια πολιτικά μέσα, αποδόμηση της εθνικιστικής προπαγάνδας, ενίσχυση των λογικών φωνών (πάντα υπάρχουν ακόμα και στην Τουρκία που τις καταπιέζει συστηματικά). Φυσικά αν δεχτείς στρατιωτική επίθεση απαντάς στρατιωτικά και πίστεψέ με ένας λαός που δεν έχει ανάγκη εθνικισμούς για να κυβερνηθεί είναι πολύ πιο δυνατός και ετοιμοπόλεμος. Απώτερος στόχος είναι ο όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αφοπλισμός εκατέρωθεν αλλά κανείς δεν ισχυρίζεται ότι αυτό μπορεί να γίνει άμεσα. Χώρες που έχουν αφοπλιστεί π.χ. Γερμανία, Σκανδιναβικές χώρες είναι ωφελημένες το μέγιστο. Φυσικά η Τουρκία δεν είναι Σουηδία και κανείς δεν λέει ότι θα γίνει αύριο. Όμως ακόμα και η Τουρκία μετά από μια περίοδο με απανωτά στρατιωτικά πραξικοπήματα και τον κεμαλικό φασισμό να κυριαρχεί δείχνει να κάνει βήματα εκδημοκρατισμού (είναι ακόμα πάααρα πολύ πίσω), την ώρα που εμείς οπισθοδρομούμε.

Συνεχίζω να διαβάζω για το κείμενο ότι είναι χαζομάρες, παρλαπίπες κ.ο.κ. Δεν επιχειρηματολόγησε κανείς παραπάνω γιατί διαφωνεί ότι η Ελληνική επεκτατική πολιτική ευθύνεται για το Κυπριακό.

Αναγνωρίζω ότι είναι ένα ειδικό κείμενο γραμμένο σαν απάντηση σε ένα αριστερό κόμμα το ΑΚΕΛ και ότι οποιοσδήποτε δεν έχει επαφή με την μαρξιστική σκέψη θα του φανεί εξωφρενικό. Είναι δεύτερη φορά που στοχοποιείται ο συγκεκριμένος καθηγητής και η επιλογή ενός τέτοιου κειμένου δικαιώνει τους εμπνευστές της στοχοποίησης. Άλλωστε σημείωσε τεράστια επιτυχία την ίδια στιγμή που οι ίδιοι συζητούν νέα μέτρα καταλήστευσης και καταρράκωσης του ελληνικού λαού ο οποίος στην επίθεση που δέχεται, υφίσταται τη μία ήττα πίσω από την άλλη.

Αρματιστής 25 Ιουλίου 2012 στις 1:53:00 π.μ. EEST  

Αγαπητοί φίλοι του εν κρυπτώ

Απάντησα σε ένα σχόλιο του Νέστορα που απευθυνόταν ξεκάθαρα σε μένα και στο οποίο αφού έθετε υπό αίρεση το πατριωτισμό μου, ανέφερε στη συνέχεια ότι υποστηρίζω την ιδεολογία του ΚΚΕ και των αποχρώσεων του ΣΥΡΙΖΑ (όχι το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τις αποχρώσεις του! – τελικά τι είμαι; κουκουές, συριζαίος, ή παραφυάς!!! – ας διαλέξει επιτέλους) και με καλούσε να διαλέξω με ποιανού το μέρος είμαι, γιατί λέει είναι ζήτημα αρχής και αξιοπρέπειας (;!). Μου ζήτησε με άλλα λόγια ο Νέστορας, (ο οποίος είναι μόνιμος αξιωματικός ε.α.), να κάνω δήλωση φρονημάτων, όπως οι δηλώσεις που έκαναν οι κουμουνιστές στην ασφάλεια κατά τη διάρκεια του εμφύλιου. Να γίνω δηλωσίας…

Βεβαίως στην ανάρτησή σας για το άρθρο του Μηλιού, δεν είχα κάνει κανένα σχόλιο, διότι θεώρησα ότι το άρθρο ήταν ανάξιο οποιουδήποτε σχολιασμού. Ως εκ τούτου δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο μου τα έχωσε και πάλι ο Νέστορας, ο οποίος πιστεύει ότι διαθέτει το αποκλειστικό προνόμιο του πατριωτισμού, με δικαίωμα μάλιστα να αποδίδει το παράσημο του πατριώτη όπου αυτός κρίνει, όπως έκανε πριν 30 χρόνια η ασφάλεια…

Δεν χρειάζεται να αναφερθώ στο τι έχω γράψει, αλλά πουθενά δεν έδειξα να «εμφορούμαι» από κουμμουνιστικά φρονήματα, ούτε να υποστηρίζω την ιδεολογία του ΚΚΕ (και ασφαλώς δεν απολογούμαι, αλλά βλέπετε πόσο εύκολο είναι να σου βάλουν ταμπέλα – και αυτό φοβάμαι, ότι δηλαδή θα αρχίσουμε σε λίγο να βάζουμε ταμπέλες και να χωριζόμαστε σε βασιλικούς και Βενιζελικούς). Απλά δήλωσα ότι θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ σε σχετικό άρθρο σας και εξήγησα και τους λόγους, όπως και εσείς μας είπατε ότι η πρότασή σας είναι Σαμαράς. Όμως το ύφος και η απαίτηση του Νέστορα να διαλέξω με ποιανού το μέρος είμαι (να υποβάλω δήλωση δηλαδή), δείχνουν ότι ο άνθρωπος είναι ένας φασίστας του κερατά. Απάντησα λοιπόν ανάλογα στην αρχή (πιστεύω πολύ ευγενικά) και στη συνέχεια εξήγησα γιατί δεν πρέπει να βάζουμε ετικέτες στους ανθρώπους και να καλλιεργούμε διχασμούς … και όποιος κατάλαβε έχει καλώς … (πιστεύω να θυμάστε ένα σχόλιο κάποιου σχολιαστή πριν λίγο καιρό, που το σημειώσατε ειδικά: «μην αρχίσει Έλληνας να τουφεκάει Έλληνα»).

Εμφανίστηκε λοιπόν από το πουθενά κάποιος «Κώστας Μαυροσκούφης», ο οποίος μου τα έχωσε με πεζοδρομιακή γλώσσα. Δεν σχολίασε κάτι από αυτά που έγραψα (αυτό δεν τον ενδιέφερε), αλλά άφησε ελεύθερο τον οχετό (που το εν κρυπτώ δεν το επιτρέπει).

Νομίζω ότι το εν κρυπτώ έχει σαν αρχή ότι: «Σχόλια στα greeklish και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται». Πιστεύω ότι επί δύο χρόνια, είμαι και συνεχίζω να παραμένω ένας ευπρεπής σχολιαστής που σέβεται τις αρχές σας και τη φιλοξενία σας.

Δεν με ενοχλεί η αντιπαράθεση εφόσον γίνεται με επιχειρήματα, όσο σκληρή και ακραία και αν είναι. Μάλιστα η έντονη αντιγνωμία είναι κάτι που με ενδιαφέρει. Νομίζω όμως, ότι το σχόλιο του μαυροσκούφη δεν είναι απλά υβριστικό, αλλά «υπόνομος ακαθάρτων».

Θα ήθελα να ξέρω αν ήρθε η ώρα να «σωπάσω»; Ευθέως.

enkripto 25 Ιουλίου 2012 στις 1:58:00 π.μ. EEST  

Έχεις απόλυτο δίκιο, το αφαίρεσα

Αρματιστής 25 Ιουλίου 2012 στις 2:00:00 π.μ. EEST  

Ευχαριστώ ιδιαίτερα για την αποκατάσταση.
Καλή συνέχεια

α 25 Ιουλίου 2012 στις 6:14:00 π.μ. EEST  

@24/7/2012 7:37:00
Ειλικρινὰ,δεν μπορὼ να εντοπὶσω την επιχειρηματολογὶα που αναφὲρεις.Απλὼς ὲκανες λὸγο για δεκὰδες ὰρθρα και αναλὺσεις για εργατικὰ και λα'ι'κὰ δικαιὼματα,καθὼς και την πολιτικοοικονομικὴ συγκυρὶα.Δεν εὶναι αυτὸ το θὲμα μας.Ὰν βὲβαια θὲλεις την ὰποψη μου,αυτὴ εὶναι ὸτι ο ΣΥΡΙΖΑ εὶναι πολυ ευχαριστημὲνος που δεν ὲχει την ευθὺνη διακυβερνὴσεως αυτὴν την στιγμὴ,ὰρα η συγκυρὶα βολεὺει και τον ὶδιο,πὰντα κατὰ την ὰποψὴ μου(ὸπως εὶπα,εὶμαι υποψιασμὲνος,ἢ ὲστω,καχὺποπτος).
Εγὼ εστιὰζω στην οπτικὴ και την σημειολογὶα του ὰρθρου,το οποὶο αποτελει,ὸπως επισημαὶνει και ο Φκμκ,πρὰξη αυτομαστιγὼματος,αλλὰ και εξὼφθαλμης διαστρεβλὼσεως της πραγματικὸτητος.Ὸταν μου παρουσιὰζει τους Τ/Κ ως θὺματα,ως κὰτι το διαφορετικὸ απὸ την Τουρκὶα,ὸταν παραβλὲπει την επιβλειθεὶσα πραγματικὸτητα της εισβολὴς,διχοτομὴσεως και κατοχὴς,ὸταν αποσιωπὰ την παρουσὶα των εποὶκων απὸ την ανατολὶα,ἒ,πὼς να το κὰνουμε,εὶναι αναπαραγωγὴ της τουρκικὴς προπαγὰνδας.Ὸταν μὰλιστα δεν εκφὲρει ὲνα ''κιχ''για απομὰκρυνση πρὼτα των κατοχικὼν στρατευμὰτων(ὸχι και της ΕΛΔΥΚ,για να εὶμαστε εξηγημὲνοι),εὶναι ἢ δεν εὶναι αντεθνικὸ κὰτι τὲτοιο;
Στον ὸλο και πιὸ αδιευκρὶνιστο πολιτικὸ χὼρο που αποκαλεὶται ἢ αυτοαποκαλεὶται αριστερὰ καλλιεργοὺνται κὰποιοι ατταβισμοὶ(ενστικτὼδεις αυτοματισμοὶ) ὸπως η αποστροφὴ σε κὰποιες ὲννοιες,εὶτε και απλὼς λὲξεις,που χρησιμοποιοὺνται κὰπως σαν αμπρακατὰμπρες,υπνωτιστιστικὰ ἢ εξορκισμοὶ,νοθεὺοντας τον διὰλογο,και υποκαθιστὼνας τον με συνθηματολογὶα.Ὲτσι,ανακατεὺετε τον ὸρο ''εθνικισμὸς''με περισσὴ ευκολὶα σε κεὶμενα η αποστροφὲς,και ὲχετε την εντὺπωση ὸτι αποστομὼσατε τους πατριὼτες.Στην πραγματικὸτητα σπρὼχνετε κὰποιους στην Χ.Α ἢ σε ὸτι πὰρει την θὲση της,ὰλλους απλὼς τους απωθεὶτε προκαλὼντας τους ρὶγη και ανατριχὶλες.
Εξ ὰλλου,ο καλὺτερος τρὸπος να ενισχὺσεις τον εθνικισμὸ,εὶναι να τον δαιμονοποιὴσεις και να τον στοχοποιὴσεις σε περιὸδους πολιτικοκοινωνικὼν εντὰσεων,ἂν παρατὴρησες,τα μνημὸνια μπορεὶ να ενὶσχυσαν τον ΣΥΡΙΖΑ,αλλὰ ὲβαλαν και την Χ.Α στην βουλὴ.
Συμφωνὼ ὸτι ο νηφὰλιος πατριωτισμὸς εὶναι και υγιὲστερος,και προσθὲτω αποτελεσματικὼτερος,αλλὰ και διαρκὲστερος του εθνικισμοὺ,ο οποὶος συνὴθως παρουσιὰζει σὺντομες εξὰρσεις,αλλὰ παρατεταμμὲνες υφὲσεις.
Στο σημεὶο αυτὸ θα κὰνω και μὶα παρατὴρηση:κατηγοροὺν πολλοὶ σε αυτὴ την χὼρα,και ὸχι μὸνο αριστεροὶ,τον εθνικισμὸ ως πηγὴ δεινὼν και συμφορὼν,ὸπως η Μικρασιατικὴ Καταστροφὴ,ὸταν ὸμως η συζὴτηση στρὲφεται στον αντὶπαλο μας εκεὶ,εννοὼ βεβαὶως τον Μουσταφὰ Κεμὰλ,πατὲρα του τουρκικοὺ εθνικισμοὺ,και προστατευομὲνου του σοβιετικοὺ διεθνισμοὺ, η αριστερὰ του αναγνωρὶζει συνὴθως πολιτικὲς αρετὲς,αποσιωπὰ την γενοκτονικὴ του πολιτικὴ και στρατηγικὴ,και τον παρουσιὰζει κὰπως σαν τους καημὲνους τους Τουρκοκυπρὶους:ως θὺμα του ελληνικοὺ επεκτατισμοὺ.
Μὴπως τελικὰ,ΚΑΙ για την αριστερὰ,καλὸς εθνικισμὸς εὶναι ο νικητὴς εθνικισμὸς,και κακὸς εθνικισμὸς εὶναι ο νικημὲνος εθνικισμὸς;
Ἂν και θα πρὲπει να διευκρινιστεὶ ὸτι εκ μὲρους μας δεν ὴταν ακριβὼς εθνικισμὸς,αλλὰ μεγαλο'ι'δεατισμὸς.
Τὼρα ὸμως,αφοὺ ο διὰλογος μας τὲθηκε σε κὰποια τροχιὰ,θα ὴθελα να σε ρωτὴσω πὼς κατὰ την γνὼμη σου μποροὺμε να ενισχὺσουμε τις λογικὲς φωνὲς στην Τουρκὶα.

ΝΕΣΤΩΡ 25 Ιουλίου 2012 στις 10:16:00 π.μ. EEST  

Αγαπητό enkripto θα ήθελα να δώσω μια τελευταία απάντηση στον ΑΡΜΑΤΙΣΤΗ και να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί του, όπως και με κάθε άλλον σχολιαστή, διότι ούτε καν τον γνωρίζω, μπορεί στην πραγματικότητα να γνωριζόμαστε και δεν το ξέρουμε, διότι αρχή μου είναι η ανταλλαγή απόψεων και όχι η ανταλλαγή προσωπικών ύβρεων. Εάν στο από 23 Ιουλίου 2012 12:29:00 μ.μ. EEST σχόλιον μου στην παρούσα ανάρτηση υπάρχει κάτι που θεωρήθηκε ως προσωπικό θέμα από τον ΑΡΜΑΤΙΣΤΗ, τον προκαλώ να το δηλώσει κόσμια και να ζητήσει εξηγήσεις και είμαι διατεθειμένος να τις δώσω και να ζητήσω συγνώμη εάν απαιτηθεί. Θεωρώ ότι η απάντησή του στο συγκεκριμένο σχόλιό μου όπως ΄΄@ ΝΕΣΤΩΡ
Ίσιωσε. Έχειςξεφύγει. Επειδή επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες, σου συνιστώ κρύα λουτρά. Κάνουν καλό.24 Ιουλίου 2012 1:10:00 μ.μ. EEST΄΄, ξεπερνά τα όρια της κοσμιότητας για το πρόσωπό μου και φθάνει στην περιοχή της ύβρεως..

Αρματιστής 25 Ιουλίου 2012 στις 2:58:00 μ.μ. EEST  

@ ΝΕΣΤΩΡ

Το τι έγραψες είναι ακόμη αναρτημένο, το επισήμανα, αλλά εσύ αρνείσαι να το αντιληφθείς, ή προσποιείσαι ότι δεν αντιλαμβάνεσαι. Να στα επισημάνω και πάλι αναλυτικά, αν και είναι κουραστικό.

1. Αναφέρθηκες και πάλι σε μένα στη παρούσα ανάρτηση, άνευ αιτίας και χωρίς να έχω κάνει κάποιο σχόλιο για να κρίνεις το λόγο μου. Κατά βάση αναφέρεσαι σε ότι γράφω και μάλιστα ειρωνικά και χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Ουσιαστικά δεν υπάρχει αντίλογος από μέρους σου στα σχόλια μου, αλλά καθαρή επιθετική ειρωνεία. Αλλά αυτό είναι κάτι χωρίς ουσία και με αφήνει αδιάφορο.

2. Γράφεις:
«Εγώ απορώ πως μερικοί δηλώνουν ότι είναι Πατριώτες και μπορεί να είναι».

Δηλαδή μπορεί και να μην είμαι;! Δυστυχώς αυτό γράφεις και κάνεις ότι δεν το καταλαβαίνεις. Αγαπητέ μου κύριε, είναι ή δεν είναι αυτό ευθεία αμφισβήτηση του πατριωτισμού μου; Και ποιος είσαι εσύ που μπορείς να κάνεις τέτοιες αξιολογικές κρίσεις; Που βρισκόμαστε; Στην εποχή του «συμμοριτοπόλεμου»;

3. Γράφεις:
«… κατά τα άλλα υποστηρίζουν την κομμουνιστική Ιδεολογία του ΚΚΕ και των αποχρώσεων του ΣΥΡΙΖΑ».

α. Εν γνώσει σου γράφεις ανακρίβειες, διότι εγώ ουδέποτε υποστήριξα σε αυτό το χώρο την κομμουνιστική ιδεολογία. Είπα απλά ότι θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ σε σχετικό άρθρο του εν κρυπτώ και υποστήριξα με επιχειρήματα την απόφασή μου (και νομίζω ότι δικαιώνομαι σε σχέση βεβαίως με τη πρόταση του εν κρυπτώ). Αλλά και αν ακόμη υποστήριζα τη κομμουνιστική ιδεολογία, να είσαι σίγουρος ότι δεν θα αισθανόμουν καμιά απολύτως ενοχή. Μήπως νομίζεις ότι ή θέση μου είναι στη Μακρόνησο;

β. Με αυτά που γράφεις, βάζεις ταμπέλες κύριε. Και αυτό είναι φασισμός. Με άλλα λόγια γράφεις «δεν είσαι πατριώτης, εμφορείσαι από κομμουνιστικά φρονήματα, είσαι κακός Έλληνας και πρέπει να διαγραφείς». Εγώ έτσι το αντιλαμβάνομαι και δεν μου αρέσει. Το σιχαίνομαι.

γ. Θέλω να σου πω μόνο, ότι γνωρίζω αρκετούς αριστερούς και με εκπλήσσει η πολιτικοποίηση τους και η εντιμότητά τους και η αγωνιστική τους συνέπεια, που γενικά απουσιάζει από τη «αστική τάξη»... Και ειλικρινά, αυτοί που γνωρίζω, αποδίδουν μεγαλύτερο σεβασμό προς τις ΕΔ από αυτό που αποδίδουν διάφοροι «πατριώτες» της απ’ εδώ πλευράς.

δ. Δεν νομίζεις ότι θα πρέπει να αποφασίσεις τι είμαι; Κουκουές, συριζαίος, ή παραφυάδα; Τα τρία αυτά δεν ταυτίζονται.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Αρματιστής 25 Ιουλίου 2012 στις 3:01:00 μ.μ. EEST  

ΣΥΝΕΧΕΙΑ
4. Γράφεις:
«Πρέπει να διαλέξουν με το μέρος ποιανού είναι για μπορούμε να συνεννοηθούμε, είναι θέμα Αρχής και Αξιοπρέπειας».

Με ποιο δικαίωμα κύριε μου ζητάς να κάνω δήλωση φρονημάτων; Τι είσαι τέλος πάντων και σε ποια εποχή νομίζεις ότι ζεις; Αν δεν το έχεις καταλάβει, κάπου ξεφεύγεις. Για αυτό και σου σύστησα κρύα λουτρά. Παρ’ όλα ταύτα, ΣΟΥ ΔΗΛΩΝΩ ελεύθερος και αδέσμευτος. Ανεξάρτητος. Διατηρώ το δικαίωμα μου να αποφασίζω εγώ για τον εαυτό μου και να επιλέγω ελεύθερα ΤΟ τι θα ψηφίσω και ποιο κόμμα θα υποστηρίξω. Ψηφίζω με βάση το συμφέρον του έθνους, της πατρίδας και του λαού. Δεν είμαι κάπου ταγμένος με νοοτροπία ποδοσφαιρικής ομάδας.

5. Τα περί αλμανάκ, όχι σε μένα. Πιθανό να τα χρειάζεσαι εσύ. Γράφω ελεύθερα και άνετα χωρίς να χρειάζομαι βοηθήματα. Αν απαιτείται, συμβουλεύομαι πηγές. Δεν αντιγράφω ΑΛΜΑΝΑΚ.

6. Σχετικά τώρα με το ποιοι τιμούν τις ΕΔ, ο καθένας το βλέπει από τη σκοπιά του και από τη φανέλα που φορά. Έτσι δεν είναι; Πως τη βλέπεις τη δουλειά με την προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του ΥΕΘΑ να επιβάλει στον Α/ΓΕΣ το ποιοι ανώτατοι αξκοί θα αποστρατευθούν ή θα προαχθούν (άθλια τακτική που βεβαίως ακολουθείται παγίως); Και μάλιστα η υπόψη προσπάθεια φαίνεται να καταβλήθηκε από ένα πρώην στρατηγό, ο οποίος θα έπρεπε να είναι περισσότερο ευαίσθητος σε αυτές τις πολιτικές (σύμφωνα βεβαίως με όσα διέρρευσαν). Αποτελεί αυτό τιμή και σεβασμό προς τις ΕΔ και μάλιστα από ένα εθνικό-πατριωτικό κόμμα;

Κατά τα άλλα δεν παίρνω απολύτως τίποτε πίσω αναφορικά με τα κρύα λουτρά. Διάλογος και σκληρός βεβαίως. Χαρακτηρισμούς, ταμπέλες και δηλώσεις, με κανένα τρόπο.

ΑΧΕΡΩΝ 25 Ιουλίου 2012 στις 5:18:00 μ.μ. EEST  

Aπὸ αβλεψὶα,δεν υπὲγραψα ορθὰ το σχὸλιο της 25/7/2012 6:14 ως ΑΧΕΡΩΝ,αλλὰ ως α.

Ανώνυμος 27 Ιουλίου 2012 στις 10:54:00 π.μ. EEST  

Αν δεν είναι μια φορά το θέμα μας η καταλήστευση και η καταρράκωση του ελληνικού λαού που λαμβάνει χώρα σήμερα, τότε σίγουρα δεν είναι το κυπριακό πρόβλημα που υφίσταται κοντά μισό αιώνα. Για μένα το θέμα είναι και γι'αυτό επιχειρηματολογώ σε όλη τη συζήτηση ότι επιχειρήθηκε απροκάλυπτη επιχείρηση αποπροσανατολισμού και στοχοποίησης με επίσημη ανακοίνωση από το κυβερνητικό κόμμα. Και δυστυχώς πέτυχε το σκοπό της.

Όσο αναφορά τα γραφόμενα του Μηλιού, αναφέρεις ότι η σημειολογία του κειμένου είναι πράξη αυτομαστιγώματος και διαστρεβλώνει εξόφθαλμα την πραγματικότητα. Διαφωνώ κάθετα και εξηγώ:

Όταν ο Μηλιός γράφει ένα κείμενο σε επιστημονικό περιοδικό ή προς ένα άλλο αριστερό κόμμα όπως στην προκειμένη περίπτωση δεν γράφει σαν Έλληνας συγγραφέας και δεν τον ενδιαφέρουν οι εθνότητες. Με εργαλείο και μέθοδο την Μαρξιστική σκέψη τον ενδιαφέρουν οι επιμέρους λαοί και η βάση της ανάλυσής του είναι οι εξουσίες που δρουν και συγκρούονται. Επομένως εφόσον διαφέρει το υποκείμενο που σε καμία περίπτωση δεν είναι ο Ελληνάς συγγραφέας Μηλιός αλλά ο καθηγητής μαρξιστής Μηλιός για ποιο αυτομαστίγωμα μιλάμε. Πιθανότατα είναι το πρώτο κείμενο με βάση τη Μαρξιστική σκέψη που διαβάζεις και δεν σε αδικώ καθόλου που σε ξενίζει. Το γεγονός αυτό αξιοποιήθηκε εντέχνως από τους εμπνευστές της στοχοποίησης που έδωσαν ένα τέτοιο κείμενο για ευρεία κατανάλωση. Γι'αυτό το λόγο ο Μηλιός στην ανακοίνωση-απάντησή του μιλάει για παρερμηνεία και αποπροσανατολισμό.

Ως προς την αντικειμενική πραγματικότητα τώρα. Ποιος αρνείται ότι οι ενέργειες της στρατιωτικής δικτατορίας της Αθήνας έστρωσαν το χαλί για την εισβολή της Τουρκίας; Φυσικά οι Τ/Κ είναι θύματα και οπωσδήποτε κάτι πολύ διαφορετικό από την Τουρκία (σαφέστερα Τουρκικό κράτος). Δες τις εσωτερικές έριδες μέσα στο ψευδοκράτος και κυρίως τις δυναμικές διαδηλώσεις των τουρκοκυπρίων ενάντια στην εξουσία της Άγκυρας που έλαβαν χώρα τον τελευταίο χρόνο. Ο Τουρκοκυπριακός λαός είναι θύμα γιατί καταπιέζοταν πριν την εισβολή επί Μακαρίου, στη συνέχεια απομονώθηκε λόγω της Ελληνοκυπριακής πολιτικής ως αντίδραση στην κατοχή των εδαφών και έχει συν τοις άλλοις το εξουσιαστικό Τουρκικό κράτος και παρακράτος στο σβέρκο του. Ο Ελληνοκυπριακός λαός είναι επίσης θύμα γιατί μεγάλο του κομμάτι ξεριζώθηκε και κάποιο άλλο σκοτώθηκε. Οι Έλληνες καταδρομείς ήταν επίσης θύματα αφού η εξουσία της Αθήνας τους αυτοκτόνησε σε ένα στημένο παιχνίδι για να σώσει τα προσχήματα. Τα πράγματα δεν είναι μαύρα-άσπρα, κακοί Τούρκοι εναντίων καλών Ελλήνων. Ο Συριακός λαός σήμερα είναι επίσης θύμα γιατί έχει να διαλέξει μετάξύ ενός στυγνού δικτάτορα και ξενοκίνητων μισθοφορικών και ισλαμιστικών ομάδων. Γι'αυτό το λόγο μια Μαρξιστική ανάλυση υπερέχει σε κάθε επίπεδο από μία εθνική που ξέρουμε από πριν σε ποιον θα δώσει δίκιο και σε ποιον άδικο και πιθανότητα θα οδηγήσει σε δεινά και για τους δύο λαούς. Ο Μηλιός ως αναλυτής δεν τον ενδιαφέρει να ζητήσει απομάκρυνση εποίκων ή στρατευμάτων. Ως προς τα υπόλοιπα θέματα θα επανέλθω αύριο γιατί δεν προλαβαίνω.

ΑΧΕΡΩΝ 27 Ιουλίου 2012 στις 9:05:00 μ.μ. EEST  

@27/7/2012 10:54
Εὰν δεν εὶναι το Κυπριακὸ το θὲμα που μας απσχολεὶ,αφοὺ χρονὶζει επὶ μισὸν αιὼνα,τὸτε γιατὶ μπὴκε στον κὸπο ο μαρξιστὴς καθηγητὴς Μηλιὸς να τοποθετηθεὶ εν ὲτει 2004;
Μὴπως επειδὴ και τὸτε το Κυπριακὸ βρισκὸταν στο προσκὴνιο;
Μὴπως μεσουρανοὺσε το σχὲδιο Αννὰν;
Μὴπως,κατὰ διαβολικὴ σὺμπτωση,ο Μητσοτὰκης ὲκανε τις τοποθετὴσεις του ως μαρξιστὴς καθηγητὴς και εκεὶνος;
Ἂν ὸχι,ἒ,μὰλλον δεν εὶναι απαραὶτητο να εὶσαι μαρξιστὴς για να δὼσεις δὶκηο στον Αττὶλα.
Σχετικὰ με το πυὼδες και αστὴρικτο εκεὶνο σκεπτικὸ των Τουρκοκυπρὶων ως θυμὰτων,διαφωνὼ κὰθετα.
Η αλὴθεια εὶναι ὸτι οι Τ/Κ συντὰχθηκαν με την Βρεττανικὴ αποικιοκρατὶα,ἂν αυτὸ επικροτεὶται απὸ την μαρξιστικὴ σου θεὼρηση,θα πρὲπει μὰλλον αυτὴ να εὶναι αιρετικὴ.
Οπως μὰλλον αιρετικὸ βρὶσκω,ὲνας μαρξιστὴς να αποδοκιμὰζει τον αντιαποικιοκρατικὸ αγὼνα του οποιουδὴποτε λαοὺ,που για την Κὺπρο και αυτὸ το ακοὺσαμε.
Επὶ της ουσὶας τὼρα οι Τ/Κ ὴταν εξ αρχὴς τα χα'ι'δεμὲνα παιδιὰ των συνθηκὼν Ζυρὶχης-Λονδὶνου,με διπλὰσια αναλογικὰ εκπροσὼπηση στις δομὲς εξουσὶας(βουλὴ και αστυνομὶα,δικαὶωμα αρνησικυρὶας),ὼσπου αποφὰσισαν να αυτοεξαιρεθοὺν απὸ την Κυπριακὴ Δημοκρατὶα,και να συγκροτὴσουν ανεξὰρτητη διοὶκηση,με την ανταρσὶα του 1963.Ὲκτοτε δὲ,διατὴρησαν την δικὴ τους αποκλειστικὴ επικρὰτεια στους θὺλακες,ενὼ συμμετεὶχαν και στην οικονομικὴ δραστηριὸτητα της Κ.Δ.
Ὸλες τις προβοκὰτσιες μεταξὺ 1963 και 1967,ουσιαστικὰ οι Τ/Κ τις υλοποὶησαν.
Τὲλος,και στον Αττὶλα,οι Τ/Κ συμμετὲσχαν μαζικὰ,και επὶ δεκαετὶες πανηγὺριζαν κὰθε 20ὴ Ιουλὶου,αλλὰ και 29η Μα'ὶ'ου.
Απλὼς,ὸταν κὰποτε κατὰλαβαν τι ὴλθε στο κεφὰλι τους,ὰρχισαν τον λυπητερὸ αμανὲ.
Στην πρὰσινη γραμμὴ ὸμως,τον Αὺγουστο 1996,ὲδειξαν και πὰλι το γνωστὸ πρὸσωπὸ τους.
Γρὰφεις ὸτι οι ενὲργειες της δικτατορὶας ὲστρωσαν το χαλὶ στην εισβολὴ της Τουρκὶας.
Αντιτὰσσω ὸτι η Τουρκὶα δεν χρειαζὸταν την χοὺντα για να βρεὶ αφορμὴ-το 1963 δεν υπὴρχε χοὺντα στην Ελλὰδα ὸταν η Ὰγκυρα απειλοὺσε ὸτι ''Η τουρκικὴ αεροπορὶα θα κατακαὺσει την ελληνικὴ ὺπαιθρο''.
Αλλὰ κα αντιστρὲφοντας την δικὴ σου θεὼρηση,αντιτεὶνω ὸτι οι ενὲργειες της Τουρκὶας και των Τ/Κ στην Κὺπρο αναιροὺσαν τις συνθὴκες Ζυρὶχης-Λονδὶνου,δὶδοντας στην Ελλὰδα το δικαὶωμα να μεταβὰλει το status quo στην Μεγαλὸνησο,π.χ με μὶα μορφὴ de facto ενὼσεως(ἂν εὶχαμε κὸτσια).
Γρὰφεις επὶσης,ὸτι η μαρξιστικὴ θεὼρηση υπερὲχει της οποιασδὴποτε εθνικὴς,η οποὶα ξὲρουμε εκ των προτὲρων σε ποιὸν θα δὼσει δὶκηο.
Περὶεργο,εγὼ,ὸποτε βλὲπω μαρξιστικὴ θεὼρηση,ξὲρω εκ των προτὲρων ὸτι θα δὼσει δὶκηο σε οποιονδὴποτε,εκτὸς του Ελληνισμοὺ.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 27 Ιουλίου 2012 στις 10:17:00 μ.μ. EEST  

Με πρόλαβε ο Αχέροντας. Να τονίσω μόνο οτι μπορεί να διαφωνήσει κανείς μαρξιστικότατα με τον Μηλιό καθώς η μαρξιστική σκέψη δεν είναι μία και μοναδική. Γιασ το ίδιο ιστορικό φαινόμενο μπορεί κανείς να διαβάσει τελείως διαφορετικές αναλύσεις πάντα από μαρξιστές. Δεν έχει την αποκλειστικότητα ο Μηλιός.
Και στο φινάλε δεν είναι δύσκολο να κάνει κανείς αριστερή κριτική στο ΑΚΕΛ που έχει γίνει πια κόμμα τουρλουμπούκι. Αλλά το τσουβάλιασμα θυτών και θυμάτων, η προσπάθεια αντιμετώπισης των τουρκοκυπρίων ως θύματα (από που ως που θύματα; θύμα είσαι όταν σου επιβάλλουν κάτι με τη βία. Δεξί χέρι των Εγγλέζων ήταν και έπειτα από την εισβολή τον χασάπη τον Ντεκτάς είχαν ηγέτη για δεκαετίες, χώρια πόσους αιχμαλώτους έσφαξαν και τους ψάχνουμε σε λάκους στα κατεχόμενα) και η εξίσωση Ελλάδας και Τουρκίας (με τη δεύτερη να την έχουν στηρίξει όλες οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις του κόσμου και την πρώτη να βρίσκεται σε γύψο από τους ίδιους ιμπεριαλιστές δεν είναι μαρξισμός. Η μαρξιστική σκέψη είναι λεπτό εργαλείο. Δεν είναι μπαλτάς να κόβεις δεξιά κι αριστερά το ίδιο. Αλλιώς είναι σε λάθος κόμμα. Μάλλον με την ΟΑΚΚΕ έπρεπε να συνταχτεί.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP