Ψάχνουν 100 εκατ. ευρώ για καύσιμα και… μοχλεύουν νούμερα

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

του Ιωάννη Σ. Θεοδωράτου
Δημοσιογράφου-Αμυντικού Αναλυτή


Σημ. "Εν Κρυπτώ": Αναδημοσιεύουμε από το defencepoint.gr το άρθρο - έκκληση του Ι. Θεοδωράτου για την επαπειλούμενη νέα περικοπή των λειτουργικών δαπανών των ΕΔ, το οποίο προσυπογράφουμε πλήρως...


Για να περιγράψει κανείς με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την κατάσταση που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο, κυρίως όμως την οπτική όσων δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με το εξιδικευμένο αντικείμενο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τα λόγια του Μένανδρου είναι απολύτως χαρακτηριστικά… ΟΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙ ΜΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΓΕΝΟΜΕΝΟΣ, ΟΥΤΟΣ ΕΚΑΤΟΜΒΗΝ ΕΞΑΓΕΙ ΤΟΙΣ ΠΟΛΕΜΙΟΙΣ (Μένανδρος): «Όποιος είναι στρατηγός χωρίς να γίνει στρατιώτης, αυτός οδηγεί στους εχθρούς εκατόμβη σφαγίων»

Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δίνεται ακόμη μια μάχη ζωτικής σημασίας για το εύρυθμο της λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων, με επίκεντρο την εύρεση 100 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά καυσίμων και όχι μόνον… Ήδη είναι σε γνώση της νέας πολιτικής ηγεσίας η κατεπείγουσα ανάγκη επίλυσης ενός προβλήματος, το οποίο συνδέεται ευθέως με την επιχειρησιακή ικανότητα του στρατεύματος. Οι συνεχείς μειώσεις των λειτουργικών προϋπολογισμών όπως αυτοί προσδιορίστηκαν βάσει των απαιτήσεων του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 (βλέπε σχετικό πίνακα) δημιούργησαν ένα κενό, καθώς οι προβλέψεις για το 2012 (Λειτουργικές και λοιπές δαπάνες) εγγράφουν κονδύλια μειωμένα κατά 64 εκατομμύρια ευρώ περίπου, ενώ προβλέπονται έξοδα για «εξοπλισμούς» (σ.σ. ανταλλακτικά και πυρομαχικά δηλαδή) 700 εκατομμύρια!


Οι πίνακες αποκαλύπτουν ότι ο φετινός προϋπολογισμός δεν μπορεί να καλύψει τις πραγματικές δαπάνες, καθώς οι ανάγκες σε καύσιμα διατηρήθηκαν σε υψηλά επίπεδα για διάφορους λόγους, με συνέπεια να εμφανίζεται υστέρηση κατά 100 περίπου εκατομμύρια. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για τη γνωστή λύση μεταφοράς ισόποσου κονδυλίου από τον κωδικό των «εξοπλισμών», που σημαίνει ότι εκτός της εύρεσης του αντίστοιχου «ισοδύναμου» για τα ειδικά μισθολόγια, το ποσό που εγγράφεται ως δαπάνες για προμήθειες, στην πραγματικότητα είναι πλασματικό.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα έγκειται στην ίδια την φύση των περικοπών, η οποία ζητά απλά να μην δαπανώνται χρήματα για τίποτε! Δηλαδή, η Τρόικα δεν ενδιαφέρεται για το που προϋπολογίζονταν αυτά τα χρήματα αλλά πως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα συμβάλλει αποφασιστικά στην εξεύρεση όσο το δυνατόν περισσότερων χρημάτων, τα οποία θα αφαιρεθούν από εκείνους τους κωδικούς που χρηματοδοτούν μισθούς και έξοδα λειτουργίας.

Συμπερασματικά, το ποσό των 3 δις 714 εκατομμυρίων που προβλέφθηκε για το 2012 έναντι των 3 δισ. 491 εκατομμυρίων του περασμένου χρόνου, αναμένεται να συμπιεσθεί ισχυρά προς τα κάτω, καθώς – σύμφωνα με πληροφορίες – ο στόχος που έχει θέσει ο υπουργός Οικονομικών απαιτεί το λιγότερο εναρμόνιση με το προηγούμενο έτος και σε δεύτερη φάση μείωση επιπλέον έως και 30%. Εννοείται ότι σε ένα τέτοιο απλά απαράδεκτο ενδεχόμενο, οι Ένοπλες Δυνάμεις θα μεταπέσουν σε κατηγορία «Στρατοχωροφυλακής», «Λιμενικού Ναυτικού» και «Ένοπλης Αεροπορίας», όπως εύστοχα μας δήλωσε με σαφή ειρωνική διάθεση απόστρατος πρώην ανώτατος αξιωματικός.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος έχει ταχθεί σαφώς κατά οποιασδήποτε περεταίρω μείωσης των οικονομικών απολαβών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, καθώς και οι δύο υφυπουργοί προερχόμενοι από τις ΕΔ, Παναγιώτης Καράμπελας και Δημήτρης Ελευσινιώτης έχουν συγκροτήσει «οπλιτική φάλαγγα» με τα δόρατα υψωμένα. Εν ολίγοις, το ενθαρρυντικό είναι ότι πολιτική και στρατιωτική ηγεσία έχει αντιληφθεί το πρόβλημα και ενωμένη λειτουργεί σε μια προσπάθεια να αποτραπούν τα χειρότερα…

Υπό αυτές τις συνθήκες κινδυνεύει να μην υλοποιηθεί ένα σημαντικό κομμάτι που αφορά την προμήθεια κρίσιμων ανταλλακτικών, ενώ απειλείται επίσης η εύρεση του περίφημου οικονομικού ισοδύναμου για την αποσόβηση της περικοπής των ειδικών μισθολογίων. Σε κάθε περίπτωση οι επιτελείς του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα έχουν να αντιμετωπίσουν μια επιχείρηση τύπου «SAR» όπου ο στόχος είναι η παράλληλη εύρεση και διάσωση χρημάτων για τα καύσιμα καθώς και για τα ειδικά μισθολόγια. Οι «ασκήσεις επί χάρτου» γίνονται στην Αθήνα την ίδια στιγμή που η περιοχή μας έχει τεθεί στο επίκεντρο μιας γεωπολιτικής αντιπαράθεσης, η οποία βρίσκεται πάνω και πέρα από την οικονομική κρίση που δυναστεύει την χώρα.

Ελπίζουμε και θέλουμε να μην επαληθευτούμε ότι θα επικρατήσει ξανά το πνεύμα της «πληρωμής του σπασμένου μαρμάρου» από τους ήδη από τριετίας αναιμικούς κωδικούς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Γιατί σε μια τέτοια περίπτωση το μάρμαρο θα είναι η εθνική ασφάλεια και θα έχει τραγικά επακόλουθα στην ιστορία της χώρας…

Πηγή

17 σχόλια:

Ανώνυμος 19 Ιουλίου 2012 στις 12:55:00 μ.μ. EEST  

Ελπίζω να μην μειωθούν οι ώρες πτήσεως των ιπταμένων. Νομίζω ότι προτιμότερο είναι να μειωθεί ο μισθός ή το πτητικό επίδομα, παρά να πετάνε λιγότερες ώρες, που ίσως αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε λιγότερο ικανούς πιλότους μαχητές.

Ανώνυμος 19 Ιουλίου 2012 στις 2:25:00 μ.μ. EEST  

ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΥΤΕ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΟΥΤΕ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΙΚΑΡΩΝ ΜΑΣ ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΩΡΕΣ ΠΤΗΣΕΩΣ!!!

ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:
ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΒΟΛΕΥΤΩΝ!
ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΩΝ ΒΟΛΕΥΤΩΝ!
ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ "ΦΑΡΙΣΑΙΩΝ" ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ ΤΩΝ ΒΟΛΕΥΤΩΝ!
ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΒΟΛΕΥΤΩΝ!

ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

ΤΑ ΜΙΣΘΩΜΑΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΩΝ ΒΟΛΕΥΤΩΝ!
ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΒΟΛΕΥΤΩΝ ΣΕ ΚΙΝ.& ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ, ΓΡΑΦΕΙΑ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΦΩΣ, ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΖΟΥΝ ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΜΙΣΘΟ, ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!
ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΡΓΟ ΕΠ΄ΑΜΟΙΒΗ!!

Ζητάω ΠΟΛΛΑ;;;!!!
Νομίζω ότι είναι τα πλέον ΛΟΓΙΚΑ αιτήματα ΟΛΩΝ των Ελλήνων!!

Γιάννης

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 19 Ιουλίου 2012 στις 2:38:00 μ.μ. EEST  

Μήπως θα έπρεπε να επιχαίρω που η "πατριωτική" και "εθνικόφρων" δεξιά ξεβρακώνεται ένα μήνα μετά τις εκλογές βάζοντας στο στόχαστρο όχι μόνο τους μισθούς των στρατιωτικών (και όχι μόνο) αλλά την ίδια την ασφάλεια και εθνική ακεραιότητα; Θα το ήθελα αλλά δε μου βγαίνει. Δε μου βγαίνει να χαίρομαι που πέντε γερμαναράδες ξεφτιλίζουν τα πάντα στη χώρα μας με μια κυβέρνηση 180 βουλευτών να κάθεται προσοχή και παρουσιάζει όπλα (δηλαδή πισινό παρουσιάζει...). Τελικά η Δούρου, ο Στρατούλης και ο Τσίπρας είχαν το όνομα και άλλοι τη χάρη. Και μην ακούσω υποθέσεις για το τι ΘΑ έκαναν αν γινόταν εξουσία. Έχουν την ίδια αξία με αυτά που ΘΑ έκανε η ελληνική τρόικα που κυβερνά. Σώθηκε η χώρα από τον ερυθρό κίνδυνο...ας πεθάνει στα χέρια του τέταρτου ράιχ.

ΥΓ: Λεφτά (ακόμα) υπάρχουν για πέταμα σε τσέπες κολλητών: http://wiredandready.net/2012/07/18/apait/

Ανώνυμος 19 Ιουλίου 2012 στις 3:00:00 μ.μ. EEST  

μονο οτι ακουγεται παντου οτι δεν εχουμε καυσιμα κτλπ ειναι οτι χειροτερο καθως η Τουρκια το μαθαινει
Ουσιαστικα αμα συνεχισουμε ετσι σε 5-10χρονια οχι ΑΟΖ αλλα ουτε την Αθηνα δεν θα μπορουμε να προστατευσουμε

Αρματιστής 19 Ιουλίου 2012 στις 9:20:00 μ.μ. EEST  

@ Φτωχός και μόνος κάου – μπόυ

Μη περιμένεις απάντηση.

Θα το ξαναγράψω όμως, μήπως κάποιοι που για άλλα γράφω και σε άλλα απαντούν, μπορέσουν και το καταλάβουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει προεκλογικά ότι θα μειώσει τις αμυντικές δαπάνες και του την έπεσαν. Και πολύ καλώς. Η εκφρασθείσα πρόθεσή του υπόψη κόμματος για τη μείωση των αμυντικών δαπανών, αποτέλεσε και βασικό επιχείρημα των υποστηρικτών της ΝΔ για τη καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ, ότι με το πολιτικό του πρόγραμμα θα οδηγήσει τις ΕΔ στη διάλυση …. και τα λοιπά. Βεβαίως αυτό δεν εμπόδισε τη ΝΔ να σχηματίσει κυβέρνηση με τη «κοσμοπολίτικη αριστερά των σαλονιών», για την οποία έθνος, πατρίδα, άμυνα και ΕΔ, αποτελούν έννοιες που δεν έχουν καμιά απολύτως αξία.

Βεβαίως εγώ υποστήριζα ότι οι αμυντικές δαπάνες θα μειωθούν, διότι αυτό απαιτεί η τρόικα και ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος έχουν υπογράψει δηλώσεις ότι θα εφαρμόσουν πλήρως τις συμφωνίες που προβλέπουν περικοπές 11,5 δις ευρώ, για το 2013 και 2014. Και βεβαίως επειδή το ποσό είναι τεράστιο, θα πάρουν και από τον ΠΟΥ της άμυνας.

Τώρα τι μαθαίνουμε τώρα:
Ο κ Σταϊκούρας δήλωσε στο συνέδριο του Economist, νομίζω στις 3/7, ότι η κυβέρνηση «θα επιδιώξει την μείωση των αμυντικών δαπανών».
Στα μμε αναφέρθηκε ότι το ΥΕΘΑ θα συμβάλει στο πρόγραμμα περικοπών των 11,5 δις, με 680 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή με 120 εκατομμύρια λιγότερα από το σύνολο των λειτουργικών δαπανών των ΕΔ, όπως φαίνεται στο παραπάνω πίνακα.

Και βεβαίως στα παραπάνω, επικρατεί άκρα σιγή τάφου. Σφυρίζουν αδιάφορα. Γράφω ότι αντί να έχουμε σαν παράδειγμα την ξεβράκωτη Ισραηλινή θα πρέπει να έχουμε παράδειγμα και οδηγό την ιστορία μας και μου τη πέφτει από τη μια ο Νέστορας «ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αριστερό κόμμα» και από την άλλη ο ΝΦ «ότι η Ελλάδα για να σωθεί θα πρέπει οι υπηρετούντες συνάδελφοί μου να κατεβάσουν τα άρματα». Δηλαδή «τρία πουλάκια κάθονταν».

Ανώνυμος 20 Ιουλίου 2012 στις 1:35:00 π.μ. EEST  

ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΕΙ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ ! ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙ Η ΘΡΑΚΗ Η ΚΑΝΕΝΑ ΝΗΣΙ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ Η ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΥΣΗΜΑ ΤΟΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ !

NF 20 Ιουλίου 2012 στις 5:35:00 π.μ. EEST  

Ελληνικη Οικονομια 1967-1973:
Δημοσιο Χρεος: 22 % του ΑΕΠ
Μεσος Ρυθμος Αναπτυξης: 9 %
Ανεργια: 3,5 %

Ελληνικη Οικονομια 2012:
Δημοσιο Χρεος: 160 % του ΑΕΠ
Ρυθμος αναπτυξης: -7 %
Ανεργία : 23 %

Οπερ εδει δειξαι
I rest my case........

Διευκρινηση: Η προβολη των καταπληκτικων οικονομικων επιδοσεων εκεινου του καθεστωτος δε σημαινει βεβαιως επιδοκιμασια των απαραδεκτων συμπεριφορων του (βασανιστηρια αντιφρονουντων κλπ)

Αυτοι που θα ερθουν θα πρεπει να μοιαζουν με εκεινους του 1909 μαλλον και οχι με εκεινους του 1967.

ΠΑΝΟΣ 20 Ιουλίου 2012 στις 11:23:00 π.μ. EEST  

Θα δούμε λοιπόν τώρα ποιοι είναι οι πατριώτες και ποιοι υπηρετούν για τα λεφτά.
Ακόμα όμως δεν είδαμε στρατιωτικούς να λένε καλύτερα να τους κόψουν τους μισθούς παρά να μην έχουν καύσιμα ή πυρομαχικά οι ΕΔ.

Ανώνυμος 20 Ιουλίου 2012 στις 11:24:00 π.μ. EEST  

@NF
Μόνο που η χούντα, όταν κατέλαβε την εξουσία βρήκε ήδη μια ακμάζουσα οικονομία που ήταν αποτέλεσμα της οικονομικής πολιτικής Καραμανλή. Τη δεκαετία του 60 η Ελλάδα ήταν δεύτερη χώρα σε ρυθμούς ανάπτυξης μετά την Ιαπωνία.

Ανώνυμος 20 Ιουλίου 2012 στις 12:23:00 μ.μ. EEST  

Φίλε Πάνο, ξεχνάς ότι και οι στρατιωτικοί έχουν οικογένειες με παιδιά! Φίλου μου ο γιός θα δώσει φέτος, όπως η κόρη μου, πανελλήνιες και ο άνθρωπος αξκος της ΠΑ σκέφτεται αν μπορεί να πληρώσει το φροντιστήριο;;; ξεχνάς τις μεταθέσεις, καθώς και το ότι αναγκάζονται να νοικιάζουν "σπίτια αποθήκες" γιατί δεν βγαίνουν για κάτι καλύτερο!
Συνεπώς, άσε κατά μέρος το ποιός είναι πατριώτης και ποιός φυλάει τα σύνορα μόνο για τη ψυχή της μάνας του!
Οι βολευτές δηλ. είναι οι πατριώτες και οι θεματοφύλακες των ιερών της πατρίδας, ενώ οι λοιποί πρέπει να δουλεύουν "για την Ελλάδα ρε γαμώτο!"
ΟΧΙ φίλε, νηστικό αρκούδι δε χορεύει!!

Γιάννης

Ανώνυμος 20 Ιουλίου 2012 στις 12:25:00 μ.μ. EEST  

και κάτι "ενθαρρυντικό"!

ο σαμαράς άφησε το βολευτικό του αυτοκίνητο και κράτησε το πρωθυπουργικό!!

Έτσι για να γελάσουμε!, μέρα πουναι σήμερα!!

Γιάννης

Ανώνυμος 20 Ιουλίου 2012 στις 12:32:00 μ.μ. EEST  

έκανε ο καραμανλής οικονομική πολιτική; γιατί όταν ξαναβγήκε ότι βρήκε μπροστά του το ξήλωσε.

Alexandros 20 Ιουλίου 2012 στις 1:00:00 μ.μ. EEST  

Θα το ξαναπώ, δυστυχώς, η πολιτική που ακολουθείται αυτή τη στιγμή δεν συνάδει με αυτά που λέγονταν πριν τις εκλογές, τα αποτελέσματα δεν θα είναι καλά.......Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα δουν πολλά τα ματάκια μας......

NF 20 Ιουλίου 2012 στις 2:01:00 μ.μ. EEST  

@Ανώνυμος 20 Ιουλίου 2012 11:24:00 π.μ. EEST

Εχεις απολυτο δικαιο. Οι συνταγματαρχες βρηκαν τη Οικονομια σε καλη κατασταση το 1967, και την πηγαν ακομα καλυτερα.
H Ελλαδα σημειωσε εκπληκτικη οικονομικη προοδο μετα το 1950. Κατα τα αλλα, οι Αριστεροι μιλουν για το κρατος της επαράτου Δεξιάς.

Το οικονομικο προβλημα της Ελλαδας ξεκινα στις 18/10/1981.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 20 Ιουλίου 2012 στις 2:52:00 μ.μ. EEST  

Πράγματι η οικονομία το 1950 ήταν υποδειγματική. Τα νούμερα ανθούσαν χαρις στο σχέδιο Μάρσαλ. Αλλά ο κόσμος πεινούσε. Κοπάδια φεύγαν για Γερμανία, Καναδά και Αυστραλία. Για ρωτήστε πως ζούσε ο κόσμος το 50 και το 60 στην επαρχία και στις φτωχογειτονιές της Αθήνας. Τη βιτρίνα κοιτάτε μόνο και τα greek statistics. Εγώπου είμαι σχεδόν πενήντα θυμάμαι τη γειτονιά μου σε επαρχιακή πόλη...οι άνθρωποι ήταν πιο φτωχοί κι από τις πέτρες και κάθε σπίτι είχε μετανάστες...ακόμα και τη δεκαετία του '70 έφευγε κόσμος για έξω. Συνοικία το όνειρο. Δείτε να πάρετε μια ιδέα. δεν την απαγόρευσαν άδικα (Α, συγνώμμη ξέχασα...του Αλεξανδράκη είναι και η οπτική είναι αριστερή...)Εκπληκτική πρόοδο... μέτραγε ο κόσμος τα λεφτά να πάρει παπούτσι. Δε θυμάμαι πως ζούσαν οι γονείς μου το 60; Αλλά η πολιτική σας στραβομάρα εξιδανικεύει μέχρι και τη χούντα. Και για όσους νοσταλγούν τη χούντα ένα λέω πάντα και δημόσια και ιδιωτικά: Η διαφορά του ανθρώπου από το βόδι είναι οτι χρειάζεται κάτι παραπάνω από το φαί στο παχνί, το ζευγάρωμα και τον καθαρό στάβλο. Αν δε μπορείτε να το βρείτε, μπορείτε να μείνετε στο παχνί σας και...εγέρθητι. Εμείς οι υπόλοιποι ζητάμε το παραπάνω.

Alexandros 20 Ιουλίου 2012 στις 3:03:00 μ.μ. EEST  

Εγώ δεν είμαι στρατιωτικός, αλλα όμως θα ήθελα να ρωτήσω τον Πάνω αν έχει υπόψιν του πως πληρώνονται οι στρατιωτικοί στο εξωτερικό και μάλιστα σε οποιαδήποτε χωρα του κόσμου, καθώς και η αστυνομία, συγκριτικά πάντοτε με τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Δεν μπορεί να βγει αυτό το πρόγραμμα περικοπών, οι περικοπές ΔΕΝ είναι μεταρρυθμίσεις, η πολιτική ηγεσία είναι ελαχιστη και επιβιώνει λόγω της έλλειψης εναλλακτικής επιλογής, αν ο Τσίπρας αποτελούσε σοβαρή επιλογή θα κυβερνούσε τώρα, αν η Χρυσή Αυγή αποτελούσε σοβαρή επιλογή θα κυβερνούσε τώρα...........

Αρματιστής 20 Ιουλίου 2012 στις 3:41:00 μ.μ. EEST  

@ ΠΑΝΟΣ

Η παρλαπίπα δεν έχει κανένα όριο;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP