Ολλανδία: Τίτλοι τέλους για το F-35

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Το Ολλανδικό Κοινοβούλιο υπερψήφισε την πρόταση για τερματισμό της συμμετοχής της χώρας στο πρόγραμμα του F-35 Joint Strike Fighter, κάτι που αναμενόταν το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο, ο Υπουργός Άμυνας Χανς Χίλεν, δήλωσε ότι, η επένδυση της κυβέρνησης στο πρόγραμμα ίσως να μην τερματιστεί απλά και μόνο λόγω της ψηφοφορίας. Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει αν θα το προχωρήσει. Το ζήτημα είναι ότι η Ολλανδία είχε ξεκινήσει τη συμμετοχή της στην ανάπτυξη του JSF, έχοντας προγραμματίσει την προμήθεια 85 αεροσκαφών, έναντι 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ και παραλαβή των πρώτων αεροσκαφών το 2014. Όμως, ο προγραμματισμός έχει αλλάξει, όπως και το κόστος. Έτσι, ο ίδιος αριθμός αεροσκαφών κρούσης θα κοστίσει 5,4 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ η αρχική ημερομηνία παραλαβής τους μετατοπίστηκε για το 2019.

Φυσικά η πορεία του προγράμματος έχει να αντιμετωπίσει αρκετούς και ακριβούς ακόμα σκοπέλους, κάτι που θέτει εύλογα ερωτήματα και για την προμήθεια από πλευράς της Τουρκικής Αεροπορίας και την χρονική και αριθμητική αμεσότητα της απειλής…

Πηγή

5 σχόλια:

NF 10 Ιουλίου 2012 στις 9:24:00 μ.μ. EEST  

Συμφωνα με τις πιο προσφατες πληροφοριες , τα 100 τουρκικα F35 θα κοστισουν 16 δισ. δολλαρια. Τα 85 F-35 θα κοστιζουν επομενως 13,6 δισ. δολλαρια. Με τη σημερινη ισοτιμια αυτο ειναι 10,9 δισ. ευρω. Συνεπως η παλαια κοστολογηση των 5,4 δισ. ευρω εχει ξεπεραστει προ πολλου απο τα γεγονοτα.
Οι Ολλανδοι βγαζουν στο σφυρι σχεδον ολα τους τα αρματα. Υπερβολικη και αστοχη κινηση βεβαια. Αλλα αν δεν θελουν να διατηρησουν αρματα, θα ηταν παλαβοι να αγορασουν F-35. H Ολλανδικη Αεροπορια μια χαρα θα ειναι και με φθηνοτερα αλλα καλα μαχητικα. Λιγοτερες παραγγελιες απο αλλες χωρες σημαινει ακομα υψηλοτερη τιμη για τους Τουρκους, αλλα ισως ταχυτεροι χρονοι παραδοσης.
Οι μονοι που δε διαμαρτυρονται για την τιμη του F-35 ειναι οι Ισραηλινοι. Γιατί; Διοτι θα τα παρουν τζαμπα........

Ανώνυμος 10 Ιουλίου 2012 στις 10:07:00 μ.μ. EEST  

Το καλύτερο αεροσκάφος ever...

Βασίλης 10 Ιουλίου 2012 στις 11:10:00 μ.μ. EEST  

Κάτσε να τελείωσει πρώτα..και ακόμα και οοοτάν τελειώσει τι να το κάνεις αμα με τα ίδια λεφτα περνεις 3πλασια Eurofighter h Rafale..και σου μένουν και κατί "ψιλά" για να κάνεις και τα F16 στην εκδοση V

Ανώνυμος 12 Ιουλίου 2012 στις 12:37:00 π.μ. EEST  

Aferim!

Ανώνυμος 12 Ιουλίου 2012 στις 12:34:00 μ.μ. EEST  

υπάρχει στο youtube ένα αφιέρωμα στον διαγωνισμό JSF
http://www.youtube.com/watch?v=7WnQROVmik4

όπου μάλιστα αναφέρουν τον περιορισμό του κόστους στις επιλογές τους και μάλιστα σε σχέση με το αυξημένο κόστος του ef2000.
Τότε είχαν δίκιο αλλά οι επιλογές τους τους οδήγησαν αλλού.

Νομίζω πως η λογική του ''κάνω τα πάντω και συμφερω'' ήταν μεγάλο λάθος

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP