Εν Τάχει

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

• Συνεχίζονται οι ανακατατάξεις στα Ελληνικά τεθωρακισμένα εν όψη της άφιξης των αμερικανικών Μ1Α1 και της παράδοσης πυρομαχικών 120mm. Ήδη, ΑΔΤΕ μεγάλης νήσου του Ανατολικού Αιγαίου αντικατέστησε πλήρως τα άρματα μάχης του σχηματισμού με νεώτερο θώρακα ο οποίος αφίχθη ακτοπλοϊκώς από Αλεξανδρούπολη.

• Σήμερα στις 07:30 δόθηκε από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ εντολή για άσκηση φόρτωσης οπλισμού στο σύνολο των αεροπορικών μέσων της δύναμης ταχείας αντίδρασης. Σκοπός της άσκησης ήταν να γίνουν οι φορτώσεις οπλισμού σε όλα τα αεροπορικά μέσα (επιθετικά και αμυντικά) εντός των προβλεπομένων από τα σχέδια χρόνων. Η άσκηση δεν περιελάμβανε μετακινήσεις δυνάμεων και ολοκληρώθηκε νωρίτερα των προβλεπόμενων χρόνων, λόγω αναφοράς πέρατος φόρτωσης από όλους τους εμπλεκόμενους. Οι χρόνοι που πέτυχαν όλες οι ομάδες φόρτωσης ήταν άριστοι.

• Πτήση με Μ2000-5 στο Ανατολικό Αιγαίο εώς τις εσχατιές της Μεγίστης πραγματοποίησε ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μ.Κωσταράκος. Mε τον Α/ΓΕΕΘΑ πέταξαν ο Διοικητής και δυο Σμηναγοί της 331 ΜΠΚ σε σχηματισμό 3 αεροσκαφών. Η πτήση δεν πέρασε απαρατήρητη από τα ΜΜΕ της γείτονος και φυσικά την ΤΗΚ..

• Έκρηξη συγκλόνισε αποθήκη πυρομαχικών Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στη Νικομήδεια (İzmit) της επαρχίας Kocaeli. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν 4 άτομα ενώ υπάρχουν σημαντικές υλικές ζημιές.



• Στη συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας προχωρά η κυβέρνηση, όπως ανέφερε κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή ο ΥΕΘΑ, Πάνος Παναγιωτόπουλος. Σύμφωνα με τον υπουργό, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, θα είναι το κατεξοχήν όργανο διαχείρισης κρίσεων και θα έχει ρόλο στην πρόληψη, την αποτροπή και την αντιμετώπιση κρίσεων στον τομέα της εθνικής ασφάλειας.

• Τούρκος αξιωματούχος επιβεβαίωσε εμμέσως την κατάρριψη του RF-4E/TM από αντιαεροπορικό πυροβολικό -προφανώς εντός Συριακού εναερίου χώρου- όπως υποστήριξε από την αρχή το Εν Κρυπτώ. Κατά τον Τούρκο η παρουσία RWR στο μαχητικό και η απουσία ένδειξης ότι προειδοποιήθηκε για εισερχόμενο βλήμα, "δείχνει" κατάρριψη από πυρά α/α πυροβόλων.

• Συνέχισε τις ενημερωτικές επισκέψεις του ο νέος ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος, επισκεπτόμενος την έδρα της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα, το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), τις 110 και 111 Πτέρυγες Μάχης, καθώς και τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας. Δυστυχώς δεν είναι η μόνη καθιερωμένη πρακτική που ακολουθεί ο νέος ΥΕΘΑ. Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι ο νέος υπουργός έχει ζητήσει ήδη σωρεία ρουσφετιών από τα επιτελεία...Με το καλημέρα.

• Αποχαιρετά την Θράκη ο γενικός πρόξενος Μ. Σαρνίτς, ο οποίος παίρνει "φύλλο πορείας" για την Τουρκική πρεσβεία στην Μογγολία. Το τελευταίο διάστημα δεν έχει αφήσει χωριό που να μην έχει επισκεφτεί, τζαμί που να μην έχει βγάλει λόγο, συνοδευόμενος πάντα από τις άλλες πρακτοράτζες του προξενείου. Ο διάδοχος του ονόματι Ιλχάν Σενέρ, έχει υπηρετήσει επί μακρόν στην Ελλάδα και στη Θράκη και γνωρίζει άριστα την ελληνική γλώσσα...

• Στην δική της απογραφή των Ελλήνων μειονοτικών προχωρά το κόμμα Ομόνοια, αμφισβητώντας εμπράκτως την εγκυρότητα της γενικής απογραφής που έγινε πέρυσι στην Αλβανία. Να θυμίσουμε ότι τότε λόγω των απαράδεκτων αλβανικών μεθοδεύσεων η Ομόνοια είχε κηρύξει αποχή. Η απογραφή θα γίνει από τις 24 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο.

• Μετά την αγορά αριθμού ολλανδικών πυρομαχικών 120mm από τον τότε υπηρεσιακό ΥΕΘΑ Φ.Φράγκο, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας περνάει στην επόμενη φάση απόκτησης πυρομαχικών 120mm, αυτή την φορά με στόχο τα γερμανικά αποθέματα. Οι συζητήσεις μεταξύ ΓΔΑΕΕ-BWB αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα.

7 σχόλια:

vaggelas 10 Ιουλίου 2012 στις 2:10:00 μ.μ. EEST  

Είναι τσεκαρισμένο ότι έγινε αντικατάσταση αρμάτων σε νήσο?

NF 10 Ιουλίου 2012 στις 2:18:00 μ.μ. EEST  

Αν οντως μεταφερονται αρματα απο τη Θρακη στο Αιγαιο, τοτε τα Abrams θα πρεπει αν ελθουν εντος του μηνα, και θα πρεπει ηδη να φορτωνονται στα πλοια σε διαφορα Αμερικανικα λιμανια. Εχουμε πιο συγκεκριμενες πληροφοριες;
Σε οτι αφορα τον Πανο Παναγιωτοπουλο: Τι περιμενατε δηλαδη; Οτι θα σταματουσαν τα ρουσφετια;
Οσο κοβει η π...να το γ...ήσι, αλλο τοσο κοβουν και οι πολτικοι τα ρουσφετια!

Ανώνυμος 10 Ιουλίου 2012 στις 3:24:00 μ.μ. EEST  

Αντε να έρθουν τα Μ1. Τώρα τι ακριβώς αντικατέστησαν στο νησί που αναφέρεται το άρθρο με τι είναι ένα θέμα. Υπονοείται ότι LEO1 (βλέπε φώτο) αντικατέστησαν M48. Μήπως όμως από την Αλεξ/πολη ξεκίνησαν Μ48 να αντικαταστήσουν.. άλλα Μ48 :) Σε κάποιο σαιτ το διάβασα, ελπίζω να μην παίζει εκτός αν έχει νόημα.. (αύξηση δύναμης και όχι αντικατάστασης)

Ανώνυμος 10 Ιουλίου 2012 στις 7:32:00 μ.μ. EEST  

Λίγο δύσκολο βλέπω το να ξεκίνησε η αντικατάσταση αρμάτων των νησιών με νεώτερα προερχόμενα από την Θράκη, πριν καλά-καλά ξεκαθαρίσει τι (και πότε) θα γίνει με τα Μ-1Α1.
Μήπως η αλλαγή αυτή έχει να κάνει περισσότερο με την έναρξη χορήγησης πυρομαχικών στις Μονάδες των Leo-2, οπότε αυτές αποδεύουν σταδιακά τα άρματα με πυροβόλα 105mm που διατηρούσαν;

Επ' ευκαρίας: αγαπητοί διαχειριστές του ΕνΚρυπτώ σας έστειλα τρεις φορές mail με ένα άρθρο μου για την Π.Α., αλλά απάντηση δεν έχω λάβει. Να υποθέσω ότι δεν σας ενδιαφέρει;;;

Γ.Μ.

enkripto 10 Ιουλίου 2012 στις 7:58:00 μ.μ. EEST  

Καλοκαίρι γαρ, υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση στις απαντήσεις στα email και τις αναρτήσεις.

Σε ότι αφορά την προέλευση του θώρακα,νομίζω ότι είσαι "επί". Μιλούσα για ευρύτερες ανακατατάξεις ΚΑΙ εν όψη έλευσης αμερικανικού θώρακα, όντως διατυπώθηκε λάθος.

enkripto 10 Ιουλίου 2012 στις 11:58:00 μ.μ. EEST  

@Ανώνυμε νησιώτη

Για ευνόητους λόγους δεν γίνεται να ανέβει το σχόλιο σου. Χαιρετισμούς στο νησί, καλή δύναμη.

Ανώνυμος 13 Ιουλίου 2012 στις 1:34:00 π.μ. EEST  

Καλοδεχούμενα τα M1 και όταν στρώσουν τα οικονομικά ας αναβαθμιστούν. Το πρόβλημα όμως λέγεται πυρομαχικά. Ας στηθεί μια γραμμή παραγωγής στην Ελλάδα να ανεβάσουμε λίγο και το ΑΕΠ μας. Τόσα χρήματα ξοδεύουμε σε ΜΚΟ και σε τάισμα λαθρομεταναστων.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP