Επίσκεψη Α/ΓΕΝ στον Ισραήλ - Ισραηλινή άσκηση στο Μυρτώο

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Πλοία του Ισραηλινού Ναυτικού θα πραγματοποιήσουν στις 18 Ιουλίου άσκηση με πραγματικά πυρά στο Μυρτώο πέλαγος.

Η άσκηση συμπεριλαμβάνει την πραγματοποίηση βολών στην βραχονησίδα Καράβια, δυτικά της Μήλου και αποτελεί ένδειξη της επέκτασης της αναβαθμισμένης στρατιωτικής συνεργασίας Αθηνών-Τελ Αβίβ και στο χώρο του Πολεμικού Ναυτικού. Τον συντονισμό των βολών θα αναλάβει το ραντάρ της Πάρνηθας, ενώ σύμφωνα με την πάγια τακτική των Ισραηλινών δεν έχει ανακοινωθεί ο αριθμός και ο τύπος των συμμετεχόντων σκαφών.

Όχι τυχαία, η άσκηση έρχεται γίνεται λίγες μόλις μέρες μετά την ολοκλήρωση της 4ημερης επίσκεψης του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Κοσμά Χρηστίδη ΠΝ στο Ισραήλ, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Αρχηγού του Ναυτικού του Ισραήλ, Αντιναύαρχου Ram Rutberg.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Ισραήλ ο Αρχηγός ΓΕΝ συναντήθηκε με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ Αντιστράτηγο Benjamin Gantz και τον Αρχηγό του Ναυτικού του Ισραήλ Αντιναύαρχο Ram Rutberg. Ο Έλληνας Α/ΓΕΝ επισκέφθηκε τον ναύσταθμο του Ισραηλινού Ναυτικού στη Χάιφα, όπου πραγματοποίησε σύντομο πλου με κορβέτα τύπου Sa’ar 5 και ενημερώθηκε από τους Ισραηλινούς επιτελείς επί θεμάτων της αρμοδιότητας τους. Επίσης στο πλαίσιο της επίσκεψης συναντήθηκε με την Αυτού Θειοτάτης Μακαριότητος Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ', τον Πρέσβη της Ελλάδας στο Ισραήλ κ. Κυριάκο Λουκάκη και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Ολοκαυτώματος.

Ισραηλινή κορβέτα τύπου Sa’ar 5

Η τεταμένη κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο έχει οδηγήσει το Ισραήλ σε αύξηση των περιπολιών του στην περιοχή. Ενδεικτική των προθέσεων του Ισραηλινού Ναυτικού είναι η αιτούμενη αύξηση του προϋπολογισμού του κατά 3 δισεκατομμύρια σέκελ για την αγορά νέων σκαφών επιφανείας για την αποτελεσματικότερη επιτήρηση και προστασία των κοιτασμάτων. Η εν λόγω αύξηση έχει λάβει το πράσινο φως από το Γενικό Επιτελείο και αναμένει κυβερνητική έγκριση.

2 σχόλια:

Ανώνυμος 15 Ιουλίου 2012 στις 6:31:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητό "Εν Κρυπτώ", μια μικρή παρατήρηση έξω από το θέμα της ανάρτησης αλλά σχετική με την ελληνική γλώσσα. Γράφετε για "την Αυτού Θειοτάτης Μακαριότητος Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ'" προφανώς αντιγράφοντας από κάπου αλλού. Δυστυχώς μέχρι και σήμερα η γλώσσα μας υποφέρει από βυζαντινισμούς, σχολαστικισμούς και λογιωτατισμούς. Αν κάποιος έχει αναδειχθεί στην υψηλότατη θέση του Πατριάρχη όλα τα άλλα επίθετα είναι περιττά. Όπως πολύ ορθά στο ίδιο άρθρο λέτε ο Αντιναύαρχος Τάδε και όχι ο Αντιναύαρχος κ. Τάδε, αφού ο βαθμός δεν χρειάζεται άλλη φιοριτούρα, δεν θα ήταν ορθότερο να λέγατε απλά ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων;. Η εκκλησία μας και το περιβάλλον των υψηλόβαθμων ιεραρχών προσπαθεί να τους αποδόσει και κοσμική-αυτοκρατορική εξουσία και φτάνει εκτός από τα επίθετα και στην ατυχή συντομογραφία κ.κ. που και εσείς επαναλαμβάνετε. Το κ.κ. στα ελληνικά σημάινει απλά "κύριοι". Μπορεί άραγε ένας πιστός να δει τον Πατριάρχη σαν πνευματικό πατέρα μετά από όλες αυτές τις προσφωνήσεις; Και κάτι από την ιστορία μας: ο Κολοκοτρώνης περνώντας νύχτα με τα παλληκάρια του κοντά από ένα μοναστήρι έξω από τη Μεγαλόπολη (Σινάνου τότε) λέει στο γραμματικό του -κάποιο λογιώτατο Φαναριώτη ίσως- να γράψει στον ηγούμενο για τρόφιμα. Βγάζει ο γραμματικός την πέννα και το μελάνι και αρχίζει να γράφει "Αγιότατε, μακαριώτατε, σεβασμιώτατε ηγούμενε, φιλώ την πατρική χείρα σας κλπ κλπ" οπότε ο Γέρος χάνοντας την υπομονή του του παίρνει το χαρί και τον κοντυλοφόρο και γράφει "Γούμενε ψωμί Κολοκοτρώνης"

enkripto 15 Ιουλίου 2012 στις 6:40:00 μ.μ. EEST  

"δεν θα ήταν ορθότερο να λέγατε απλά ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων;"

Ανώνυμε φίλε, ζητώ ταπεινά συγνώμη για το ολίσθημα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP