Ρωσικά πολεμικά στην Λεμεσό

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Στο λιμάνι της Λεμεσού κατέπλευσε χθες το ρωσικό αντιτορπιλικό Smetlivi, το οποίο ανεφοδιάστηκε και απέπλευσε το απόγευμα. Πρόκειται για την πρώτη φορά που ρωσικό πολεμικό πλοίο ελλιμενίζεται στην Λεμεσό.

Σήμερα το πρωί στις 11.00 "έδεσε" και το βοηθητικό Shakhtar το οποίο θα αποπλεύσει την Τρίτη. Και τα δύο σκάφη ανήκουν στον στολίσκο που απέπλευσε την προηγούμενη εβδομάδα από την ναυτική βάση της Σεβαστούπολης.(βλ Πρόβες κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο) Ο προορισμός τους είναι η ρωσική ναυτική βάση στην Ταρτούς της Συρίας.

Παράλληλα το αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Dwight Eisenhower (CVN-69) εξακολουθεί να βρίσκεται στην Ρόδο από το Σάββατο, όπου και αναμένεται να παραμείνει τρεις ημέρες για ξεκούραση και ψυχαγωγία των 4.150 αξιωματικών και ναυτών που υπηρετούν σε αυτό. Tο αεροπλανοφόρο κλάσης Νimitz μεταφέρει την Carrier Air Wing 7 (CVW-7), μια ισχυρότατη δύναμη κρούσης η οποία αποτελείται από τις VFA-83 και VFA-131 (~20 F/A-18C Hornet), τις VFA-103 και VFA-143 (~24 F/A-18F/Ε Super Hornet), την VAW-121 (~4 E-2C ΑΕW Hawkeye), την VAQ-140 (~4 EA-6B Prowler), ανθυποβρυχιακά ε/π SH-60F και μεταγωγικά C-2A Greyhound.

3 σχόλια:

Ανώνυμος 16 Ιουλίου 2012 στις 2:38:00 μ.μ. EEST  

Η χίλαρι δηλώνει από την Αίγυπτο, πως είναι μετρημένες οι μέρες του Άσσαντ. Οι "ισλαμιστές" Αδελφοί Μουσουλμάνοι μόνο ΑΓΚΑΛΙΑ δεν πήραν την αμερικάνα, για να μην κουραστεί, να περπατά! ---που είναι ο φίλος σχολιαστής, που έγραφε για ισλαμικά καθεστώτα γύρω από το Ισραήλ;;;!!---
μήπως η συγκέντρωση των στόλων, σκοπό έχει την ασφαλή απομάκρυνση΄Άσσαντ και μεταφορά του στη Ρωσία;;; και κάποια μεταβατική κυβέρνηση των δύο μεγάλων για να σταματήσει το μπάχαλο και να εξασφαλίσουν και οι Ρώσοι κάποιες προσβάσεις στην περιοχή;;; ούτως ή άλλως το ΝΑΤΟ και οι αγγλοαμερικάνοι έχουν το "πάνω χέρι", καθόσον η τουρκία,τα κατεχόμενα της Κύπρου και το Ισραήλ είναι από κοντά, συνεπώς έχουν ΟΛΑ τα πλεονεκτήματα. Ίσως συμφώνησαν με τους Ρώσους, για να μην ελέγχουν τελείως την κατάσταση οι "επαναστατημένοι" --τσιράκια των αμερικάνων-- να "ησυχάσει για λίγο το πράγμα" με τη φυγή Άσσαντ και στην πορεία μια "δημοκρατικά" εκλεγμένη κυβέρνηση, να εξισορροπήσει τα πράγματα.
Βέβαια ας μη ξεχνάμε και την περίπτωση Ιράν, όπου κάθε άλλο ευαχριστημένοι θα είναι με την πτώση Άσσαντ, αφού αισθάνονται πλέον την "ανάσα" των εχθρών τους μέσα στην Τεχεράνη! καθότι και οι Ρώσοι δεν είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με την "εξαγωγή" της Ιρανικής Επανάστασης, αλλά δεν επιδιώκουν και την καταστροφή του Ιράν. Απλά θέλουν, να λειτουργούν ως το αντίπαλο δέος και ανάλογα να πιέζουν!

Γιάννης

Ανώνυμος 16 Ιουλίου 2012 στις 10:28:00 μ.μ. EEST  

τα πλοία σταμάτησαν για ανεφοδιασμό στη Κύπρο καθοδόν για τη βάση ανεφοδιασμού τους στα 100? μιλια πιο πέρα. Πιθανόν ενδιαφέρον για τις προθέσεις τους

Ανώνυμος 17 Ιουλίου 2012 στις 1:52:00 π.μ. EEST  

Η βάση τους είναι σε μια χώρα που είναι σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου. Πόσες είναι οι πιθανότητες να υπάρχει επάρκεια τροφίμων στην Συρία και σε τιμές "λευκής"... αγοράς;

Άρα λογικότατο να ανεφοδιάστηκαν στην Κύπρο, να πάνε και καμιά ντομάτα στη βάση τους στην Συρία γιατί θα πεινάνε οι συνάδελφοί τους εκεί.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP