Προκλητική στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Το πρωτοσέλιδο της Nova Makedonija με τις
απαράδεκτες δηλώσεις της Ιωάννας Γαϊτάνη.
Yποστήριξη στην ανθελληνική προπαγάνδα της ΠΓΔΜ συνεχίζουν να παρέχουν βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλώντας δημόσια το γειτονικό κράτος με το όνομα «Μακεδονία». Στις 20 Νοεμβρίου 2012, λίγο πριν το Συμβούλιο Κορυφής της Ε.Ε εξετάσει το αίτημα της ΠΓΔΜ να αρχίσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις χωρίς λύση στην εκκρεμότητα της ονομασίας τους, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννα Γαϊτάνη, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Nova Makedonija των Σκοπίων, που δημοσιεύτηκε στο πρωτοσέλιδο με τίτλο «Το ζήτημα της ονομασίας είναι προκάλυμμα για τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου στη Μακεδονία», ανάμεσα στα άλλα, δήλωνε: ““Επιτρέψτε μου να πω ότι άτομα από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν σε διαδηλώσεις στη χώρα σας το 2010 και υπήρξε προσκεκλημένος από το κόμμα στην κρατική τηλεόραση ο οποίος χρησιμοποίησε το όνομα που χρησιμοποιείτε εσείς: Μακεδονία. Εγώ νομίζω ότι το πρόβλημα δεν έγκειται μόνον στο όνομα. Εάν τα πράγματα είχαν έτσι και εάν όλα ήταν τόσο απλά, τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Πίσω από το ζήτημα της ονομασίας υπάρχει η επέκταση της οικονομίας της Ελλάδας. Η Ελλάδα επιχειρεί να καταστεί υπερδύναμη στα Βαλκάνια και επιχειρεί να επεκταθεί σε όλη την περιοχή της βαλκανικής χερσονήσου. Αιτία για αυτό που συμβαίνει με το όνομα είναι τα συμφέροντα των Ελλήνων καπιταλιστών στη Μακεδονία. Το όνομα συνιστά απλώς άλλοθι και χρησιμοποιείται ως προκάλυμμα, προκειμένου να καλυφθούν τα άλλα πράγματα που συμβαίνουν“.

Επιπλέον, την Κυριακή 2.12.2012, η εφημερίδα Αυγή, δημοσίευσε άρθρο στο οποίο ο αρθρογράφος της, Θόδωρος Παρασκευόπουλος, χαρακτηρίζει το πρόβλημα της Ελλάδος με τα Σκόπια «εθνικιστικό και παράλογο καβγά για την ονομασία της Δημοκρατίας της Μακεδονίας» και σημειώνει πως «η προσπάθεια τους (σ.σ. της Ελλάδας! )έπεσε στο κενό”, αναφέρει το non paper, καθώς το πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα και ρητά ότι η επίλυση της διαφοράς μας με τα Σκόπια για την ονομασία τους με αμοιβαίο αποδεκτό τρόπο, είναι προϋπόθεση για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων».

Αυγή, 2.12.2012
Διαδήλωση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στις 18/5/2012 στο κέντρο των Σκοπίων υπέρ του δικαιώματος της ΠΓΔΜ να χρησιμοποιεί την ονομασία “Μακεδονία” και την αναγνώριση “μακεδονικής μειονότητας” στην Ελλάδα.

strategyreports

59 σχόλια:

Ανώνυμος 18 Δεκεμβρίου 2012 στις 9:29:00 π.μ. EET  

γνωστοι εθνομηδενιστες....

Ανώνυμος 18 Δεκεμβρίου 2012 στις 10:29:00 π.μ. EET  

Τα έχουμε πει αυτά. Σε κάθε εθνική προσπάθεια ή πρόβλημα οι κουμμουνιστές (με τις δεξειές τσέπες, τους παχυλούς βουλευτικούς μισθούς και τις κομματικές επιχορηγήσεις...και πιος ξέρει τι άλλο?) ήταν ΠΑΝΤΟΤΕ με τους απέναντι.
Και δυστηχώς δεν αλλάζουν ούτε εν έτη 2012.
Είναι αλεργικοί σε κάθε τι που προάγει τα συμφέροντα της Ελλάδος.
Αυτό κάνει πολλούς νοήμονες να πιστευούν ότι πάντοτε δεν ήταν τίποτε περισσότερο από πληρωμένους πράκτορες ξένων κέντρων εξουσίας ή ξένων κρατών.

Την ρητορική τους βέβαια (αφού δεν κατάφεραν δια των όπλων να επιβληθούν)την ασπάζονται δυστηχώς αρκετοί ελαφρόμυαλοι συμπατριώτες μας (χρήσιμοι ηλίθιοι).

Ανώνυμος 18 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:16:00 π.μ. EET  

Χρήσιμοι ηλίθιοι..

Προβοκάτωρ

Ανώνυμος 18 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:33:00 π.μ. EET  


Aποκαλυπτικη , οχι προκληκτικη .

Alexandros 18 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:34:00 μ.μ. EET  

Προσπαθώ να δω τον ΣΥΡΡΙΖΑ με συμπάθεια, ορισμένες φορες έχουν βγει στελέχη του και έχουν μιλήσει για εθνική ανεξαρτησία και αλλα τέτοια ωραία και πάντα βγαίνει κάποιος και παρουσιάζει δημοσίως το πραγματικό πρόσωπο.

Πέρα δηλαδή ότι επί δυο χρονια δεν έχουν να πουν τίποτα καινούριο και αν όντως πριν δυο χρονια αυτά που έλεγαν είχαν βάση, τώρα δεν έχουν καμια βάση και δεν μπόρεσαν να προσαρμόσουν την πολιτική τους, κάνουν δηλώσεις, οι οποιες είναι πέρα για πέρα απαράδεκτες. Εκτος από το ότι μιλάει για το όνομα με τρόπο που καταμαρτυρά μισος προς τις παραδόσεις μας, την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας και όλα τα υπόλοιπα που αναφέρει είναι πέρα για πέρα απαράδεκτα!

Για μένα βεβαια είναι απλό όταν κάποιος αναφέρεται σε αυτό το μόρφωμα ως Μακεδονία η ζυγαριά είναι τόσο βαριά εναντίον του που ο,τι και να βάλεις από την άλλη μεριά δεν εξισορροπείται με τίποτα! Η απώλεια της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς είναι σημαντικότερη ακόμα και από την απώλεια εδαφών!

Ανώνυμος 18 Δεκεμβρίου 2012 στις 1:19:00 μ.μ. EET  

ΚΡΙΜΑ για τέτοιες ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ δηλώσεις των μελών του ΣΥΡΙΖΑ!
Ας έκαναν τον κόπο προ ημερών, να παρακολουθήσουν στην ΕΤ3 ΕΛΛΗΝΑ Άγγλο καθηγητή, ο οποίος είναι ΛΑΤΡΗΣ της χώρα μας και αναφερόμενος στην ιστορία της Μακεδονίας και του Μεγάλου Αλεξάνδρου είπε επί λέξει: αυτά που λένε οι σκοπιανοί περί του Αλεξάνδρου και της Μακεδονίας είναι ΑΝΟΗΣΙΕΣ και συμπλήρωσε ότι τα ίδια λόγια τους έχει πει ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ όπου μαζεύονται και ισχυρίζονται τις μπούρδες τους!
Εξήγησε βέβαια ΟΛΟ το οικογενειακό δέντρο των Μακεδόνων βασιλέων, τις πόλεις και τα χωριά τους, το ότι ο Αλέξανδρος μιλούσε ελληνικά, αγαπούσε τους έλληνες θεούς, ήθελε να ονομάζεται πρώτα Ελληνας και μετά Μακεδόνας, που ΑΝΑΘΕΜΑ σε μας και τους "ΈΛΛΗΝΕΣ" πολιτικάντηδες, αν τα ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ όλα αυτά ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ!

Γιάννης

Ανώνυμος 18 Δεκεμβρίου 2012 στις 1:47:00 μ.μ. EET  

Χαϊβάνια!!!!

Για τον Θανάση Στεργίου δεν έχει ευαισθησία ο σύριζα;

http://www.enkripto.com/2009/10/blog-post_7873.html

Για τον πιθανότατα δολοφονημένο Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς δεν άκουσαν τίποτα στην Κουμουνδούρου; Λίγη τσίπα ρε!

http://www.enkripto.com/2009/07/blog-post_9514.html



Ανώνυμος 18 Δεκεμβρίου 2012 στις 3:08:00 μ.μ. EET  

Με γεια μας η νεοι βουλευτες!! ελα και οι αλλοι να βγαζουν τις μασκες σιγα σιγα για να ετοιμασουμε την λιστα με τους συχρονους ΕΦΙΑΛΤΕΣ-ΠΡΟΔΟΤΕΣ. Αυτην την πληρωνουμε εμεις!! και δουλευει για τα σκοπια...

Ανώνυμος 18 Δεκεμβρίου 2012 στις 3:33:00 μ.μ. EET  

Είναι πάρα πολύ θλιβερό το γεγονός οτι η παράταξη που έρχεται πρώτη στις προτιμήσεις των Ελλήνων ψηφοφόρων,απαρτίζεται απο έναν μεγάλο αριθμό ανθελληνικών και εγκάθετων στοιχείων.Πιστεύετε οτι δεν είναι υποκινούμενοι;Πιστεύετε οτι θα βρεθεί κάποιος στο κόμμα τους που θα τους περιμαζέψει γι'αυτές τους τις δηλώσεις;Μάλλον θα τους επικροτήσουν!Λαθρολαγνεία,ηθικός ισοπεδωτισμός,τουρκο'υ'ποτέλεια και σκοπιανοφιλία!Να τους χαίρονται όσοι τους ψηφίζουν συνειδητά(δέχομαι οτι ένα μεγάλο μέρος του κόσμου τους επέλεξε απο αντίδραση και μόνον)!

Ανώνυμος 18 Δεκεμβρίου 2012 στις 4:22:00 μ.μ. EET  

Αρκετοί Έλληνες δεν έχουν ελληνική καταγωγή, αλλά και αρκετοί Έλληνες δεν έχουν μυαλό για να δουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί τα συμφέροντα γειτονικών κρατών

Ανώνυμος 18 Δεκεμβρίου 2012 στις 5:04:00 μ.μ. EET  

Από την εποχή της Αρχαίας Αθήνας όποιος χάϊδευε αυτιά κι έλεγε ότι ήθελε ν ακούσει ο λαός εκλεγόταν... Αφού λόγω μνημονίου έχουν το προβάδισμα, θα λουστουμε και τα υπόλοιπα... Αλλα μην πει κανεις "εγώ δεν ήξερα"...

Ανώνυμος 18 Δεκεμβρίου 2012 στις 5:23:00 μ.μ. EET  

κοψε φάτσα να καταλάβεις..

http://i.imgur.com/QWDed.jpg

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 18 Δεκεμβρίου 2012 στις 7:36:00 μ.μ. EET  

@18 Δεκεμβρίου 2012 10:29:00 π.μ. EET
Καλύτερα ηλίθιος παρά ελληναράς αγράμματος. Έξι λάθη σε οχτώ σειρές είναι ρεκόρ για οποιονδήποτε "νοήμονα". Βάλε ορθογράφο στον φυλλομετρητή σου για να γλυτώνεις τα ρεζιλίκια. Πατριώτης και αγράμματος δεν νοείται.

Και επειδή συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες: αν αυτά δηλώνει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (και βγάζουμε γενικεύοντας συμπεράσματα για τον ΣΥΡΙΖΑ), τι συμπέρασμα μπορούμε να βγάλουμε σε αντίστοιχη γενίκευση για την ΝΔ που είχε πρόεδρο και πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη; Για να μην ξεχνιόμαστε: http://www.thermopilai.org/content/kris-spurou-%3C%3Co-metsotakes-mas-koroideue-me-ta-skopia-kai-te-makedonia%3E%3E

Δεν έχετε παράπονο ελπίζω, διάλεξα ένα "εθνικά σκεπτόμενο" ιστολόγιο καθώς θα έλεγαν οι πατριώτες και αντικομμουνιστές σχολιαστές (κομμουνιστής, όχι κουμμουνιστής, αμάν πια ασχετοσύνη, το έχω δει εδώ άπειρες φορές)

Ανώνυμος 18 Δεκεμβρίου 2012 στις 9:27:00 μ.μ. EET  

δειξε μου το κομμα σου να σου πω ποιος εισαι
καποια σοβαρα στελεχη μετρημενα στα δαχτυλα και μετα το χαος
τατσιοπουλος,δουρου και αλλοι ΑνθΕλληνες

η μονη λυση ειναι ενα δεξιο κομμα δυστυχως..και τα λεει αριστερος αυτα

Pro από Συμβασιλεύουσα 18 Δεκεμβρίου 2012 στις 10:31:00 μ.μ. EET  


Μου αρέσει που κάποιοι προσπαθούν να καλύψουν τον Σύριζα πάση θυσία .
Όχι ρε φίλε από την άγρια δύση , υπάρχουν και πατριώτες αγράμματοι , όπως οι γονείς μας , όπως τα παιδιά που δουλεύουν εν έτη 2012 στα ζώα (πεντάλοφος θεσσαλονίκης)και πρέπει να βοηθάνε τους γονείς τους από 12 χρονών 7 ημέρες την εβδομάδα . Υπάρχει και αυτή η Ελλάδα . Τελευταία στα βιβλία , αλλά πρώτη στην μάχη αν χρειαστεί .
Και η σύγκριση που έβαλες δεν βοηθάει . Τον τύπο αυτόν , τον καθάρισε σαν αυγό κάποιος άλλος γνωστός σου . Ξες εσύ .
Και αν θέλεις να γνωρίζεις , χωρίς να εθελοτυφλείς , για κάθε 10 δεξιούς προδότες , μετράμε 1000 αριστερούς . (Παράσιτα - σκουπίδια που τρέφονται από τα λεφτά του Σόρος , των ΜΚΟ και του Ελληνικού Δημοσίου)
Ήξερα ότι είσαι ιδιότροπος , αλλά δεν περίμενα να "αγοράζεις" σύριζα . Να υποθέσω ότι ψήφισες και Μπουτάρη?

ΥΓ . Κουμουνιστες , Κουμμονισταις , Κουμουννησταις . Και Ξυδακι .

Ανώνυμος 18 Δεκεμβρίου 2012 στις 10:49:00 μ.μ. EET  

Δυστυχως ο Συριζα ακομα λειτουργει με την λογικη του 3% οπου οτι βλακεια λεγανε παλια ο κοσμος ελεγε"ε σιγα λες και θα κυβερνησουν ποτε"
Ομως το πληρωμα του χρονου εφτασε και απο τι φαινεται θα κυβερνησουν.Αν δε σοβαρευτουν γρήγορα και δε ξεφορτωθουν κατι τετοια τυπακια,η επόμενη διαδηλωση στο Συνταγμα θα ειναι ενα εκατομμυριο και θα ειναι εναντιον τους
Ενας Κυψελιωτης αριστερος εθνικιστης

Pro από Συμβασιλεύουσα 18 Δεκεμβρίου 2012 στις 10:52:00 μ.μ. EET  


"εθνικά σκεπτόμενο" , "πατριώτες" , "αντικομμουνιστές" πρόσεξε μη γράφεις τέτοια , θα βγάλεις σπυριά .

Τί να κάνουμε , κάποιοι είμαστε ΕΘΝΙΚΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ , ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ και ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.......ά και ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΕΣ - ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ . Τα δύο τελευταία , μπορείς να τα γράψεις χωρίς το φόβο αναφυλαξίας .

ΥΓ . Έχω κρατήσει και το σχόλιο που μου έγραψες ώς απάντηση σε άλλη ανάρτηση "με δυο μισθούς τα έφερνα ανέκαθεν στα όρια (για τώρα δε μιλάμε)."
Οι μισθοί , είναι καθηγητών φιλόλογων .
Την δείχνω στους φίλους μου(Δυτική Θεσσαλονίκη) και γελάμε με την κατάντια των "αριστερών" δημοσίων υπαλλήλων , που νίκησαν το "ΚΕΦΑΛΑΙΟ" αφού το ξεπέρασαν στον καταναλωτισμό .

Μην πιστεύεις ρε φίλε τον Τσίπρα . Δεν υπάρχουν λεφτά , μόνο Σοβιέτ και Σιβηρία .

Άντε γειά............

Ανώνυμος 18 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:29:00 μ.μ. EET  

Προς Φτωχό και μόνο μορφωμένο καουμπόυ 18 Δεκεμβρίου 2012 7:36:00 μ.μ. EET

Φτωχέ και μόνε μορφωμένε καουμπόυ!!!όπως πάντα εριστικός έναντι των συνομιλητών σου και επιθετικός (από το ίντερνετ!! μεγάλο παληκάρι) σε θαυμάζουμε!!

Βιαζόμουνα να το γράψω και ξέχασα πρώτα να το γράψω στο world για να μου το διορθώσει αυτόματα ή να μπω στο google και να βρώ την σωστή ορθογραφία.
Εδώ και χρόνια στην δουλειά μου (αεροπορική εταιρία)δυστυχώς γράφουμε μόνο αγγλικά και όντως έχω ξεκινήσει να ξεχνάω την ορθογραφία.
Ευτυχώς που θα ανοίξει φροντιστήριο ο φτωχός και μόνος μορφωμένος καουμπόης για να μας δώσει τα φώτα του!! στην ορθογραφία και τον πατριωτισμό!!!

Ανώνυμος 18 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:29:00 μ.μ. EET  

@Φτωχός και μόνος κάουμπο'ι'

''Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες'' .Λοιπόν,ο Αλέξης για να φτάσει εδώ,συστράτευσε πάρα πολλούς απο τις λεγόμενες'' συνιστώσες''(σωστά;) .Είναι γνωστό τοις πάσει οτι σε αυτές περιλαμβάνονταν πολλά εξτρεμιστικά στοιχεία,όπως Ν.Γιαννόπουλος και κάτι άλλα τέτοια λουλούδια που λίγο ή πολύ πρεσβεύουν ό,τι και η εν λόγω κυρία.Πολύ φοβάμαι οτι η μια περίπτωση αποτελεί μεμονωμένο γεγονός,οι δυο σύμπτωση,αλλά απο εκεί και πάνω,έχουμε κανόνα....''Καλύτερα ηλίθιος παρά πατριώτης αγράμματος;''Μεγάλη κουβέντα,ευχαριστώ,δε θα πάρω...Ένα θα πω προς απάντηση.Στρατηγός Μακρυγιάννης.
@Pro απο Συμβασιλεύουσα.
Σε λίγο θα βγούμε και γείτονες(Δυτική Θεσσσαλονίκη)

Μέντωρ

Pro από Συμβασιλεύουσα 19 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:02:00 π.μ. EET  

Καποια απο τα καλυτερα παιδια μενουν δυτικη θεσσαλονικη φιλε . Δεν ειναι τυχαιο .
Οπως τυχαιο δεν ειναι οτι και εγω τον Μακρυγιαννη σκεφτομουνα(κατα συμπτωση τον διαβαζα εχθες) και απαντησα στον αριστερο φιλο μας απο το φαρ-ουεστ. Αλλιως δεν θα ασχολουμουν .
Ο συγκεκριμενος παντως το παρακανε.

TED 19 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:23:00 π.μ. EET  

@ ΦΚΜΚ

Επειδή με κάλυψαν οι προλαλήσαντες, θα αρκεστώ να πώ πως η παραπάνω απάντησή σου
α) διώχνει την μπάλα στην κερκίδα (ασχολείσαι με την ανορθογραφία του άλλου, και όχι με την ουσία),
β) πασχίζει (μάταια) να γελοιοποιήσει κάποιον με αφορμή ένα πρόβλημα (σοβαρό και υπαρκτό) για το οποίο φέρουν ευθύνη πάρα πολλοί (πχ. ασυνείδητοι συνάδελφοί σου - ναι, υπάρχουν) και πάντος ελάχιστα ο ίδιος,
γ) αποδεικνύει την ένδοια επιχειρημάτων και λόγω του επιχειρούμενου συμψηφισμού με τον Μητσοτάκη. Λες και επειδή είπε ο Δρακουμέλ τα όσα είπε (προ εικοσαετίας), δικαιολογείται η ΤΩΡΙΝΗ προδοτική στάση αρκετών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Για να μην μακρυγορήσω απλά τονίζω πως το σχόλιο σου αδικελι το υψηλό μορφωτικό σου επίπεδο και την έως τώρα σοβαρή παρουσία εδώ μέσα. Ελπίζω να ξαναδιαβάσω τον (αριστερό μεν, σοβαρό δε) ΦΚΜΚ που όλοι ξέραμε.

Pro από Συμβασιλεύουσα 19 Δεκεμβρίου 2012 στις 1:20:00 π.μ. EET  

@ φτωχος και μονος γελαδαρης

Καποιος που υπογραφει με τον ιδιο τροπο οπως εσυ , στην αναρτηση για την επετειο των καλαβρυτων , εγραψε το κομμουνιστης με ενα "μου" . Ξερω οτι δεν εισουν εσυ γιατι εσυ δεν εισαι αμορφωτος σαν εμας να κανεις ορθογραφικα λαθη . Εγω παντως στην θεση σου θα το εψαχνα . Ποιος να ναι αυτος ο αμορφωτος που υπογραφει ως φτωχος και μονος καουμπους; Σου χαλαει το ονομα .
Αντε γεια ..................

Ανώνυμος 19 Δεκεμβρίου 2012 στις 1:50:00 π.μ. EET  

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μπαλάφας δήλωσε: "θα το ρισκάρουμε" μιλώντας για την άμυνα της χώρας μας. Η βουλευτίνα Δούρου (η δασκάλα που έγινε... τουρκολόγος) δήλωσε σε εφημερίδα της Τουρκίας, θαυμάστρια της πολιτικής του Ερντογαν! και τώρα αυτό το σούργελο κάνει δηλώσεις για "Μακεδονία".
Και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το θράσος να αποκαλεί προδότες τους πολιτικούς του αντιπάλους....

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 19 Δεκεμβρίου 2012 στις 5:07:00 π.μ. EET  

Πρώτα από όλα μου κάνει εντύπωση το κάκιστο επίπεδο σχολιασμού με ελάχιστες
εξαιρέσεις. Να το αποδώσω σε τι; έλλειψη παιδείας; εμπάθεια και μισαλλοδοξία; ανοησία; ανυπαρξία πολιτικής σκέψης και κριτικής; Περίμενα κάτι περισσότερο από τους σχολιαστές εδώ. Αλλά οι σοβαροί σχολιαστές πλην δύο ή τριών σιωπούν. Φαίνεται ότι για τους υπόλοιπους ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε πολύ πια και η ψυχραιμία εκλείπει.

Οι χαρακτηρισμοί "παράσιτα, σκουπίδια" κλπ, οι καγχασμοί για τα φραγκοδίφραγκα του μισθού μου και το ανάλογο γενικότερα ύφος και χαρακτηρισμοί, ταιριαστό σε επίπεδο σχολίων σε ειδήσεις στο "Πρώτο Θέμα", επιβεβαιώνουν την παλαιότερη απόφασή μου να μην απαντώ σε θαυμαστές του Μιχαλολιάκου, φανερούς και μη, όπως ο Pro. Άλλωστε εκπροσωπούν το απεχθέστερο κομμάτι της συμβασιλεύουσας, το κομμάτι που έλκει την καταγωγή του από την αλήστου μνήμης ΕΕΕ και τους συνδέσμους χριστιανοφασιστικών οργανώσεων. Υποθέτω οτι η παρέα του Pro και ο ίδιος είναι αρκετά ... πλούσιοι για να ειρωνεύονται το μισθό φιλολόγου. Εκτός και αν είναι το κόμπλεξ ενάντια στους ΔΥ και ειδικότερα στους εκπαιδευτικούς. Εκεί πάω πάσο. Να υποθέσω ακόμη ότι ψήφιζαν και τον καταχραστή Παπαγεωργόπουλο...

Αναφέρθηκα στο πώς γράφουν κάποιοι συνδυάζοντάς το με τον πατριωτισμό. Γιατί αυτού του είδους ο μισαλλόδοξος και κραυγαλέος "πατριωτισμός" είναι συνήθως προερχόμενος από μια μερίδα της δεξιάς (ΝΔ και επέκεινα ή ΠΑΣΟΚ) που υπήρξε ο καλύτερος πελάτης των βουλευτικών γραφείων και τώρα που η στρόφιγγα έκλεισε θυμήθηκαν τα σχετικά με πατρίδα κλπ. Κατά κανόνα τα άτομα αυτά υπήρξαν από επιλογή απαίδευτα (μερικοί έμαθαν πέντε γράμματα αλλά από παιδεία μηδέν. Πολιτικές απόψεις ό,τι πήραν από τους γονείς, ψάξιμο μηδέν, συνθήματα και πλαστικές σημαίες για ιδεολογία. Ουδέποτε μπήκαν στον κόπο να γνωρίσουν τι ψηφίζουν και γιατί. Αν το ήξεραν θα ήταν σαφώς πιο επιφυλακτικοί σε χαρακτηρισμούς διαβάζοντας τη μακριά λίστα πράξεων εθελοδουλείας και εθνομειοδοσίας των πολιτικών τους πατρόνων.

Και μην ακούω συγκρίσεις με τον Μακρυγιάννη: την εποχή του Μακρυγιάννη ο κόσμος ήταν αγράμματος επειδή δε μπορούσε να μάθει γράμματα, όχι επειδή δεν ήθελε. Επιπλέον ο Μακρυγιάννης δεν είχε έλλειμμα παιδείας, γράμματα δεν ήξερε αλλά φρόντισε να μάθει. Και ο Κολοκοτρώνης έβαλε τον Τερτσέτη να του γράψει τα απομνημονεύματα από φόβο μη δεν τα γράψει σωστά (κακώς, θα ήταν ένα ακόμη μνημείο λαϊκού λόγου το κείμενό του). Όσοι πάλι για οικονομικούς λόγους δεν μπόρεσαν να τελειώσουν το σχολείο υπάρχουν Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και Εσπερινά Γυμνάσια και Λύκεια. Είναι σχολεία για εργαζόμενους ανεξαρτήτως ηλικίας καθώς υπάρχουν και πενηντάρηδες και εξηντάρηδες εκεί.Οπότε δε χρειάζεται να ανοίξω φροντιστήριο. Ούτε και κήρυγμα για εργαζόμενους από την παιδική ηλικία χρειάζομαι. Κοντά είκοσι χρόνια τους βλέπω καθημερινά. Αυτά έβλεπα και έγινα αριστερός ξεπερνώντας τα ακροδεξιά εμφυλιοπολεμικά συμπλέγματα του οικογενειακού κύκλου. Τώρα αν κάποιοι δουλεύουν από τα δώδεκα και είναι δεξιοί...η επιστήμη σηκώνει τα χέρια

Και τέλος δε δέχομαι μαθήματα πατριωτισμού από άτομα που υποστηρίζουν, έμμεσα ή άμεσα, μια κυβέρνηση δοσίλογων. Δεν κοιτάτε που η τρόικα έδωσε εντολή να καταργηθεί η θητεία και ψάχνουν τώρα πώς θα το σερβίρουν. Δεν κοιτάτε που μέχρι και η Ουγγαρία μιλά για "Μακεδονία" και η εθνικά περήφανη κυβέρνηση το κάνει δυο μέρες ουσιαστικά γαργάρα. Δεν κοιτάτε που η τρόικα έχει πια τη δυνατότητα να πουλά ό,τι θέλει. Οι δηλώσεις πέντε καραγκιόζηδων του ΣΥΡΙΖΑ είναι το θέμα. Να ξέρω δηλαδή να βγάζω συμπεράσματα για τη ΝΔ από τις απόψεις του μητσοτακέικου για τα Σκόπια.

Δε σκοπεύω να επανέλθω στο θέμα εκτός και αν ανέβει το επίπεδο σχολιασμού και η αντιπαράθεση γίνει σε όρους πολιτικούς και όχι γηπεδικούς.

Pro από Συμβασιλεύουσα 19 Δεκεμβρίου 2012 στις 9:46:00 π.μ. EET  


Α. Δεν είμαι Φασίστας - Ναζιστής , στο γυρίζω στα μούτρα . Όλοι εδώ μέσα γνωρίζουν ότι είμαι αντι . Φυσικά για εσένα ο απλός λαικός πατριωτισμός ισούται με τα παραπάνω . Αυτό δείχνει και την πενία επιχειρημάτων σου . Μόνο οι άσχετοι χαρακτηρισμοί σου έμειναν . Μήπως είσαι αριστερο Φασίστας - Ναζιστής?
Β . Το ελιτίστικο επίπεδο σχολιασμού και κατάκρισης , είναι το μόνο όπλο που έχεις ως παρηκμασμένος καπιταλιστο-αριστερος . Φυσικά ρίχνει άσφαιρα .
Γ. Δυτική θεσσαλονίκη φίλε . Του τέστιν δεν ψηφάω στο κέντρο . Αλλά μπροστά στην μπουταρική λαίλαπα , άνετα θα ψήφιζα Γκιουλέκα . Εσύ προφανώς γουστάρεις ΚΕΜΑΛ.
Δ. Δυστηχώς για εσένα , στην μετα ΠΑΣΟΚΙΚΗ Ελλάδα , οι περισσότεροι άνθρωποι που δουλεύουν από τα 12 , είναι δεξιοί. Γιατί απεχθάνονται τους αριστερούς αγωνιστές ΔΥ αραχτούς στα γραφεία τους . Σου προτείνω να πετάξεις τα επιστημονικά σου βιβλία .
Ε . "ξεπερνώντας τα ακροδεξιά εμφυλιοπολεμικά συμπλέγματα του οικογενειακού κύκλου" . Και έχεις υιοθετήσει όλα τα αντίστοιχα ακροαριστερά από αντίδραση . Έτσι εξηγήται . Φιλαράκι σου έχω νέα . Αυτά που σου έλεγαν οι Γονείς σου για τους Κωμουννισταις (sic) ήταν αλήθεια . Βάλτα σε ένα τσουβάλι μαζί με αυτά που έμαθες μετά , και βρες την ισοροπία σου , γιατί τώρα έπιασες πάτο στα αριστερά .
ΣΤ. Εγώ στην οικοδομή που δουλεύω η μόνη βία που έχω γνωρίσει , είναι από τα συντρόφια σου που κατεβάζουν τον κόσμο με το ζόρι να απεργήσει .
Ζ. Δεν κοροιδεύαμε τον μισθό σου , αλλά την αντίληψή σου ότι δύο μισθοί εκπαιδευτικών με 20 χρόνια υπηρεσία , είναι ψίχουλα . Φίλε σου έχω άλλο ένα νέο . Ησουν υψηλόμισθος . Ακόμα είσαι συγκριτικά με τους γύρω σου .

Για την τελευταία παράγραφο , δεν έχω να πω τίποτα . Είναι δίκαιη και σωστή κριτική . Και φυσικά δεν πιστεύω να νομίζεις ότι υπάρχει έστω και ένας εδώ μέσα που να μην πληγώνεται από τα παραπάνω .
Φυσικά οι δηλώσεις 5 καραγκιόζηδων της Αξιωματικής αντιπολίτευσης ΕΙΝΑΙ το θέμα . Είναι πιθανα αυριανά κυβερνητικά στελέχη .

Φτωχός και μόνος Cowboy .
Ακροαριστερός , ψηφοφόρος του μπουτάρη , υποστηριχτής του Σύριζα , άνθρωπος που προτιμάει κατά δήλωσή του να είναι "ηλίθιος" , παρά "αμμόρφωτος πατριώτης" . Με δύο μισθούς δημοσίων υπαλλήλων "φιλολόγων" να μπαίνουν στο σπίτι που τους θεωρεί ψίχουλα .

Πες την αλήθεια φίλε ....... Δεν έρχεσαι για ενημέρωση εδώ . Για άλλο πράγμα έρχεσαι.......

Αρματιστής 19 Δεκεμβρίου 2012 στις 9:48:00 π.μ. EET  

Όταν απουσιάζει η ευθύνη και ο ρεαλισμός το αποτέλεσμα είναι ο δογματισμός, διχασμός, οι αλληλοκατηγορίες για προδότες και πατριώτες και στο τέλος η ήτα.

Καλό όμως είναι να κάνουμε μια μικρή ιστορική αναδρομή για το ζήτημα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων

Τα Σκόπια ανεξαρτητοποιήθηκαν από τη Γιουγκοσλαβία στις 8 Σεπτεμβρίου 1991, με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Μέχρι τότε αποτελούσαν ομόσπονδη δημοκρατία στο πλαίσιο της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας, με την επίσημη ονομασία «Γιουγκοσλαβική Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας» και σημαία το πεντάκτινο αστέρι. Οι ελληνικές κυβερνήσεις στο πλαίσιο των καλών σχέσεων με το Βελιγράδι απέφευγαν επί σειρά δεκαετιών να διαμαρτυρηθούν για τη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» από ένα ομόσπονδο κράτος της Γιουγκοσλαβίας. Όλοι όμως όσοι ασχολούνταν με το υπόψη ζήτημα γνώριζαν ότι μετά το θάνατο του Τίτο θα ξεκινούσαν οι διασπαστικές τάσεις στο κρατικό οικοδόμημα της Γιουγκοσλαβίας και θα άρχιζαν τα προβλήματα με την ονομασία και την αλυτρωτική πολιτική του κράτους των Σκοπίων.

Μέχρι και τα μέσα Δεκεμβρίου όμως του 1991 η Ελληνική κυβέρνηση παραμένει ουσιαστικά αδιάφορη με το ζήτημα της χρήσης του ονόματος Μακεδονία από ένα κράτος που έχει αποσχισθεί αναίμακτα από τη Γιουγκοσλαβία και ζητά διεθνή αναγνώριση.

Στις 2 Δεκεμβρίου 1991, ο τότε ΥΠΕΞ Αντώνης Σαμαράς υπέγραφε μαζί με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους συναδέλφους του (12 τότε) τον περίφημο «Κανονισμό 3567/91» του Συμβουλίου υπουργών εξωτερικών της ΕΟΚ, σύμφωνα με τον οποίο η νεότευκτη Δημοκρατία των Σκοπίων αναφέρεται με το όνομα «Μακεδονία».

Στις 16 Δεκεμβρίου του 1991, συνέρχονται στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Εξωτερικών των «12» της Ε.Ο.Κ. με κεντρικό θέμα την αναγνώριση των νέων κρατών που προέκυψαν στην Ανατολική Ευρώπη, μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και της Σοβιετικής Ένωσης. Αυτή που ενδιαφέρεται και πιέζει αφόρητα για αναγνώριση των νέων κρατών και ειδικά της Κροατίας και της Σλοβενίας, είναι η Γερμανία. Οι υπόλοιποι εκπρόσωποι υποχωρούν και αποφασίζουν να αναγνωριστούν τα νέα κράτη μεταξύ των οποίων και το κράτος των Σκοπίων, εφόσον αυτά αποδέχονται τα εξής κριτήρια:
1) Το σεβασμό του «χάρτη» του ΟΗΕ.
2) Την αναγνώριση των υποχρεώσεων που απορρέουν από την τελική πράξη του Ελσίνκι.
3) Το σεβασμό προς τους γείτονες (έλλειψη αλυτρωτικού πνεύματος κτλ.).
Πουθενά – πουθενά όμως στις αποφάσεις που έλαβε η διάσκεψη των ΥΠΕΞ της τότε ΕΟΚ δεν υπάρχει απολύτως καμιά δέσμευση για το όνομα των Σκοπίων που ενδιέφερε ιδιαίτερα κρίσιμα την Ελλάδα. Μόνο γενικόλογα κριτήρια και υποχρεώσεις που το κράτος των Σκοπίων έσπευσε αμέσως να αποδεχθεί.

Στην Αθήνα όμως ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε ξεκάθαρα πως, για να αναγνωρισθεί η νεότευκτη Δημοκρατία των Σκοπίων θα έπρεπε να εκπληρώνονται τρεις προϋποθέσεις:
1) Να εγγυάται το Σύνταγμα της καινούριας Δημοκρατίας ότι δεν τρέφει εδαφικές αξιώσεις έναντι της Ελλάδας.
2) Να διευκρινίσει ρητά ότι δεν υπάρχει «μακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα και
3) Να αλλάξει το όνομά της κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις.

Δυστυχώς όμως η συμφωνία των Βρυξελών της 16/12/1991 για την οποία πίεσε αφόρητα η Γερμανία δεν προέβλεπε καμιά απολύτως δέσμευση για αλλαγή του ονόματος των Σκοπίων. Ο τότε Έλληνας ΥΠΕΞ που παρίστατο στη σύνοδο δεν πέτυχε τίποτε απολύτως το καθοριστικό. Ο 3ος όρος της συμφωνίας των Βρυξελλών ήταν απολύτως γενικόλογος και ασαφής σχετικά με την υποχρέωση των Σκοπίων να αλλάξουν το όνομά τους. Ήταν μια ιστορική ευκαιρία για τη πατρίδα μας να λύσει το όνομα των Σκοπίων σύμφωνα με τα εθνικά συμφέροντα, αλλά απέτυχε. Η Γερμανία πήρε όλα αυτά που επιδίωκε και η Ελλάδα πήρε το …..!
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Αρματιστής 19 Δεκεμβρίου 2012 στις 9:51:00 π.μ. EET  

ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Στις 17 Ιανουαρίου του 1992, στο Παρίσι, η επιτροπή Μπανταντέρ που είχε συγκροτηθεί από το Σεπτέμβριο του 1991, εξέδωσε την υπ’ αριθμόν 6 γνωμοδότηση «Για την αναγνώριση της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και των κρατών - μελών της».

Στις 7 Απριλίου του 1993 με την απόφαση υπ’ αριθ. 817 του Συμβουλίου Ασφαλείας τα Σκόπια γίνονται δεκτά με το προσωρινό όνομα FYROM χωρίς το δικαίωμα ανάρτησης σημαίας.

Τι σημαίνει όμως ακριβώς το σημερινό προσωρινό όνομα του κράτους των Σκοπίων πάνω στο οποίο στηρίζουμε όλοι σήμερα την προβολή του «πατριωτισμού μας»;

Είναι αυτό που ακριβώς μεταφράζεται το FYROM; Δηλαδή «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας»;

Ή μήπως είναι «Η Δημοκρατία της Μακεδονίας της πρώην Γιουγκοσλαβίας».

Ότι και να σημαίνει όμως, η Ελλάδα ήδη έχει αναγνωρίσει ένα κράτος που στην ονομασία του περιέχεται ήδη η λέξη Μακεδονία και μάλιστα έχει συνάψει και σχέσεις μαζί του. Οπωσδήποτε έχει συνάψει ευρείες οικονομικές σχέσεις αφού στο υπόψη κράτος δραστηριοποιείται μεγάλος αριθμός Ελληνικών επιχειρήσεων που μάλιστα έχουν χρηματοδοτηθεί από την Ελληνική πολιτεία για να φύγουν από την Ελλάδα και να δραστηριοποιηθούν στη Δημοκρατία των Σκοπίων.

Υπόψη ότι ακόμη βρίσκεται σε ισχύ η κοινή απόφαση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό το πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή της 13ης Απριλίου 1992 ότι εάν η Δημοκρατία των Σκοπίων επιθυμεί την αναγνώρισή της θα πρέπει να συμμορφωθεί με την απόφαση των Βρυξελλών (16/12/1991) προσφέροντας 1) συνταγματικές και πολιτικές εγγυήσεις σχετικά με μη προβολή εδαφικών διεκδικήσεων, 2) αποφυγή προπαγανδιστικών και εχθρικών δραστηριοτήτων και 3) ονομασία που δεν θα έχει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγά του.
Εμείς όμως την αποκαλούμε επίσημα και ανεπίσημα με ένα προσωρινό όνομα που περιέχει και το όνομα Μακεδονία. Αυτό για να μη στρουθοκαμηλίζουμε.

Και που βρισκόμαστε σήμερα;
1) Η Ελλάδα αποκαλεί τα Σκόπια με ένα προσωρινό όνομα που περιέχει τη λέξη Μακεδονία.
2) Τα περισσότερα κράτη του κόσμου μεταξύ των οποίων και πολλά από τα μεγάλα που είναι και μόνιμα μέλη του Σ.Α. του ΟΗΕ αποκαλούν τα Σκόπια με τη συνταγματική τους ονομασία, δηλαδή «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
3) Η Ελληνική Πολιτεία έχει διολισθήσει από την απόφαση των πολιτικών αρχηγών της 13ης Απριλίου 1992 σε μια θέση που αφορά σύνθετη ονομασία που θα ΠΕΡΙΕΧΕΙ το όνομα Μακεδονία με γεωγραφικό προσδιορισμό (και βεβαίως κάποια στιγμή θα φύγει ο Γεωγραφικός και θα μείνει σκέτο το Μακεδονία)
4) Την επίσημη Ελληνική θέση για σύνθετη ονομασία του κράτος των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία με γεωγραφικό προσδιορισμό, την αποδέχονται όλα τα κόμματα και ο ΣΥΡΙΖΑ

Αρματιστής 19 Δεκεμβρίου 2012 στις 9:54:00 π.μ. EET  

ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Και τώρα ύστερα από αδυναμίες ολιγωρίες και ανικανότητα στο χειρισμό του κρίσιμου αυτού ζητήματος από τις κυβερνήσεις που άσκησαν εξουσία (και ξέρουμε ποιοι είναι), απουσία καθαρής στρατηγικής, συνεχείς υποχωρήσεις, έμμεσες αναγνωρίσεις των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία, ερχόμαστε όλοι οι Μακεδονομάχοι και αντί να βαράμε το γαϊδούρι που ήταν κουτσό και δεν περπάταγε, βαράμε το σαμάρι. Όπου σαμάρι η ανοητεύουσα μέχρι ηλιθιότητας βουλευτής μιας παραφυάδας του ΣΥΡΙΖΑ (που δεν εκφράζει τίποτε) με «υψηλού επιπέδου αίσθημα εθνικής ευθύνης». Ενώ δυστυχώς όλοι γνωρίζουμε ότι το κρίσιμο αυτό εθνικό ζήτημα βρίσκεται στη σημερινή κατάσταση στασιμότητας (που τίποτε το ευχάριστο δεν προοιωνίζει) επειδή το χειρίστηκαν κατά βάση ανίκανοι πολιτικοί. Αντί λοιπόν να βρίζουμε τα ανίκανα «υπεύθυνα» πολιτικά γαίδούρια, ψάχνουμε να βρούμε σαμάρια. Και όποιος δεν ταυτίζεται με αυτή την άποψη, είναι προδότης κλπ.

Ποιο είναι το μόνο όπλο που έχει απομείνει στη φαρέτρα της Ελληνικής πολιτικής; Η προβολή βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ εφόσον δεν επιλύεται το ζήτημα του ονόματος. Για πόσο καιρό όμως μπορεί να αντιστέκεται το «προτεκτοράτο Ελλάς» στις πιέσεις των ισχυρών Νατοϊκών «συμμάχων» και Ευρωπαίων «εταίρων» που αρκετοί εξ αυτών έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια με τη συνταγματική τους ονομασία; Νομίζω για πολύ λίγο ακόμη. Βλέπετε υπάρχουν οι δόσεις. Κανένας ναρκομανής δεν μπορεί να αντισταθεί στα φαινόμενα στέρησης.

Το εθνικό για μας ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων το χειρίζεται εδώ και πολλά χρόνια μεσολαβητής του ΟΗΕ (Νίμιτς) που συμβαίνει να είναι Αμερικάνος. Θεωρητικά επιδιώκει να βρει μια λύση κοινά αποδεκτή. Ουσιαστικά τραινάρει την επίλυση μέχρις ο χρόνος να αμβλύνει τις αντιστάσεις και το όνομα της Δημοκρατίας των Σκοπίων να το επιβάλει το Σ.Α. του ΟΗΕ. Που βεβαίως θα είναι κάτι μεταξύ της «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» ή της «Άνω Μακεδονίας».

Και αυτό θα αποτελεί μια ακόμη εθνική ήτα. Μια ακόμη χαμένη υπόθεση μέσα στις τόσες άλλες. Αν σας θυμίζει κάτι, το Κυπριακό ξεκίνησε με την «Πανελλήνια Απόφαση» εδώ και στη Κύπρο για ένωση. Καταλήξαμε με τη μισή Κύπρο κάτω από τη μπότα του Αττίλα, το σχέδιο Ανάν και σήμερα τη Κύπρο σε μνημόνιο. Ξεκινήσαμε με «το δόγμα του ΕΑΧ» και σήμερα δεν υπάρχουν πλοία και αυτά που υπάρχουν δεν έχουν βενζίνη για να πλεύσουν μέχρι τη Κύπρο.

ΥΓ. Οι Ελληνικής επιχειρήσεις συνεχίζουν να φεύγουν για τα Σκόπια. Και οι Έλληνες των παραμεθόριων περιοχών «ψωνίζουν» και «φουλάρουν» στο κράτος των Σκοπίων. Και ότι είπε η ανόητη του ΣΥΡΙΖΑ και οι καμιά 200 @@@@@@ της παραφυάδας έχει μηδενική σημασία.

wotan398 19 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:26:00 π.μ. EET  

Ευτυχώς υπάρχουν το Ιππικό και τα Τεθωρακισμένα !
Η παρέμβαση του Αρματιστή επανέφερε στην τάξη την καφενειακή αντιπαράθεση με αφορμή την ανευ σημασίας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και την δήλωση της.
Το πικρό ποτήρι του "ονόματος" το εχομε ηδη πιεί, μάχη οπισθοφυλακής ως συνήθως δίνομε και υπο την κάλυψη των εθνικών κορωνών κάποιοι επιτήδειοι συνέλληνες επενδύουν στα Σκόπια και αποβιομηχανίζουν την χώρα.
Η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτή του εν λόγω κνωδάλου - βουλευτού και ας επικεντρωθούμε σε αλλα ζητήματα ουσίας οπου πράγματι διακυβεύεται η εθνική κυριαρχία.

Ανώνυμος 19 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:29:00 π.μ. EET  

"Ποιο είναι το μόνο όπλο που έχει απομείνει στη φαρέτρα της Ελληνικής πολιτικής; "

Εξαρτάται ποιός είναι ο τοξότης.

Αν ο τοξότης ενδιαφέρεται μόνο για την φαρέτρα ως κόσμημα και δεν έχει τόξο ναι τα όπλα δεν είναι πολλά...
Αν ο τοξότης έχει τόξο και θέληση για χρήση ιδού τα όπλα:

1. πολιτικό όπλο: εμπάργκο, βέτο, διακοπή σχέσεων κτλ για πάντα δεχόμενοι και τα αρνητικά.
στην κατάσταση που είμαστε τί χειρότερο να πάθουμε;;;; φυσικά το όπλο αυτό είναι αργών αποτελεσμάτων.

2. στρατιωτικό όπλο για επιβολή με τη βία της διάσπασης του κρατιδίου δεχόμενοι και τα αρνητικά που είναι πολλά αλλά έχει και αρκετά θετικά όπως πχ αναβάθμιση της χώρας απο μλκ της περιοχής και απόκτηση στρατιωτικής εμπειρίας απο την εποχή που είχαμε κινητά ουραία στα τυφέκια

3. ημιστρατιωτικό όπλο: δράση ΕΥΠ και "αλβανών" και στο τέλος του στρατού για "ειρήνευση". είναι η καλύτερη λύση με διαφορά. η τεχνική πρωτοεφαρμόστηκε απο τους ρωμαίους σε ΜΑΣ με μεγάλη επιτυχία.

το κράτος αυτό είναι καρκίνος. υπάρχει ακόμα γιατί ζει ελληνικές μεγαλο-οικογένειες. ο καρκίνος θα εξαπλωθεί όσο τον αφήνουμε.

δείχνοντας επιτέλους οτι δεν είμαστε η δωρεάν πόρνη στην περιοχή γλιτώνουμε 3 πράγματα μελλοντικά - αδιάφορα στους πολιτικούς φυσικά:
1. αλβανοποίηση της β.ηπείρου. μπορεί να δοθεί στην ελλάδα ως ανταλλαγή μαζί με το μοναστήρι.
2. τουρκοποίηση της θράκης ή αλβανοποίηση την ν. ηπείρου. ποιος θα κάνει προπαγάνδα όταν δει τα απάτσι να γαζώνουν με το 30ρι και τα MLRS να φτιάχνουν κάρβουνα;
3. απο-αυνανοποίηση της κύπρου με την συνειδητοποίηση εκ μέρους των κυπρίων οτι δεν αφήνουμε πια τους έλληνες, την ιστορία και την ζωή τους στην τύχη.

μηδενιστής

Ανώνυμος 19 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:52:00 π.μ. EET  

@Φτωχός και μόνος καο'υ'μπόι
Ορθόν(περί Μακρυγιάννη).Αν θέλω όμως να εμβαθύνω το επιχείρημά μου,θα πω οτι το μεγαλείο του συγκεκριμένου και άλλων πολλών πατριωτών της εποχής,έγκειτο στο γεγονός οτι σε αντίθεση με πολλούς σύγχρονούς τους εγγράματους(πρόκριτοι),πρωτοστάτησαν στους αγώνες του Έθνους.Όσον αφορά στην εθνική μας φαγωμάρα που ξεκινά απο τον εμφύλιο,θα έλεγα οτι κάθε πλευρά θα πρέπει να δεχθεί καλόπιστα τα λάθη της,προκειμένου να εξάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα.Προσωπικά,κρίνοντας εκ των αποτελεσμάτων στις γειτονικές μας βαλκανικές χώρες εκτιμώ οτι ήμασταν πολύ τυχεροί που δε γίναμε Σοβιέτ .
@Προ απο Συμβασιλεύουσα
Σε ευχαριστώ για τα καλά λόγια,ανταποδίδω!
@Αρματιστής
Πέρα για πέρα ορθός!Απλά συμπληρώνω οτι όταν κάποια στιγμή έπεσε η πρόταση να ονομαστεί η γείτων ''Σλαβομακεδονία'',κάτι το οποίο θα έλυνε ένα μεγάλο μέρος των προβλημάτων που ανέκυψαν απο αυτή την ιστορία .Κάποιοι τότε φρόντισαν να μιλήσουν εθνική μειοδοσία και έπρατταν μετά τα αντίθετα μέσω πολιτικών του κατευνασμού....

Μέντωρ

enkripto 19 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:57:00 π.μ. EET  

@Μέντωρ

Καλωσήλθες στην παρέα

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 19 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:05:00 μ.μ. EET  

@ TED
Υποσχέθηκα να απαντήσω σε σοβαρά σχόλια και για αυτό επανέρχομαι.

Τι επιχειρήματα ακούστηκαν ως τώρα για το ζήτημα; Εγώ διάβασα έναν οχετό ύβρεων και εθνικιστικής ρητορείας που βγάζει το 1/4 των Ελλήνων προδότες. Είδα μόνο ένα χυδαίο εμφυλιοπολεμικό κλίμα με αφορμή μια βλακέντια δήλωση κάποιας ασήμαντης συνιστώσας. Αν οι προλαλήσαντες που σε κάλυψαν είναι οι σωστοί πατριώτες, εγώ ευχαριστώ, τέτοιος ανθρωποφαγικός πατριωτισμός μακρυά από εμένα.


Εξ αρχής η μπάλα δεν παίχτηκε στο γήπεδο, κανένα σχόλιο δεν προσέγγισε το θέμα. Οπότε πώς και γιατί εγώ να παίξω μέσα; Ορίστε, ο Αρματιστής βλέπω έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση στο θέμα. Θα καταλάβουν τίποτα οι Νεάντερταλ, ορφανά της χούντας, σχολιαστές τύπου Pro; Αφού γράφουν μόνο για να βγάλουν το κόμπλεξ τους και την ασχετοσύνη τους. Δεν καταλαβαίνω γιατί εγκαλούμαι εγώ όταν κάποιοι κατά τεκμήριο (βάσει γραπτών) ηλίθιοι και αστοιχείωτοι καθυβρίζουν τις πολιτικές μου επιλογές. Φαντάζομαι και πόσα σχόλια έκοψαν οι διαχειριστές... Αν απαντούσα στο ίδιο επίπεδο "περήφανης δυτικής Θεσσαλονίκης", θα ήμουν μέσα στο γήπεδο; Θεωρώ ότι απάντησα ευπρεπέστατα με δεδομένο το ποιόν των σχολιαστών

ΥΓ. Ο ηλεκτρονικός ορθογράφος του firefox καταγράφει το "κομμουνιστής" με ένα μ, δηλαδή λανθασμένα "κομουνιστής" και διορθώνει το σωστό ως εσφαλμένο. Μέχρι να το εντοπίσω έφυγαν λάθη.

enkripto 19 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:16:00 μ.μ. EET  

Παρακαλώ να πέσουν λίγο οι τόνοι, αντιμετωπίστηκαν με ελαστικότητα κάποια σχόλια παραπάνω, στο εξής δεν θα δημοσιεύονται.

enkripto 19 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:21:00 μ.μ. EET  

Και ένα σύντομο σχόλιο για το θέμα:

Οι εποχές που οι δηλώσεις γραφικών γκρουπούσκολων της ροζ αριστεράς, αντιμετωπίζονταν με γέλια και καλαμπούρι, έχουν περάσει.

Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι η εν λόγω κυρία, ανήκει στην ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, είναι εν δυνάμει βουλευτής κυβερνητικού κόμματος και ίσως μελλοντικά "αξιοποιηθεί" σε κυβερνητικό πόστο.

Όταν το 3% γίνεται 30%, σταματάει η πλάκα.

Οδυσσέας 19 Δεκεμβρίου 2012 στις 1:22:00 μ.μ. EET  

Για τον καβγά που προηγήθηκε έχω μόνο το εξής σχόλιο: είχα συνηθίσει καλύτερο επίπεδο από τον ΦΚΜΚ. Δεν είναι τόσο η αρχική ειρωνεία περί ορθογραφίας, όσο η αναίτια επίθεση πχ στον Pro από Συμβασιλεύουσα ως κρυπτοχρυσαυγίτη κλπ., ενώ δεν έχει δώσει καμία τέτοια ένδειξη. Λοιπόν φίλε ΦΚΜΚ η όλη παρουσία σου εδώ είναι εποικοδομητική, αλλά καμιά φορά οι κομματικές (ή έστω πολιτικές) παρωπίδες φορτίζουν το λόγο σου και σε αδικούν.

Αυτό που αξίζει αντίκρουσης είναι η τοποθέτηση του Αρματιστή.
Κατ' αρχήν φίλε Αρματιστή, από πού κι ως πού η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ "δεν εκφράζει τίποτε;" Το κατά πόσον ανήκει σε παραφυάδα ή περικοκλάδα είναι απολύτως αδιάφορο. Είναι ή δεν είναι εκλεγμένη βουλευτής του κόμματος;
Επικαλέστηκε ή δεν επικαλέστηκε φιλοσκοπιανές ενέργειες νεολαίων του ΣΥΡΙΖΑ; Και το κόμμα αρκείται να επαναλαμβάνει την πάγια θέση του; Δεν απαιτείται και κάποια καταδίκη των απόψεων της βουλευτίνας και της νεολαίας; Εδώ ακόμα και ο ΓΑΠ είχε διώξει το Βαλλιανάτο όταν εκφράστηκε υπέρ της ύπαρξης "μακεδονικής" μειονότητας και της χρήσης της ονομασίας "Μακεδονία" από τα Σκόπια. Μια διαγραφόύλα θα έπεφτε βαριά στη συντρόφισσα Γαϊτάνη; Ή μήπως δε μπορεί ο Τσίπρας να βάλει ένα "χέρι" στη νεολαία του; Μην τρελλαθούμε...

Δεύτερον: Στην εκτενή αναδρομή σου για το θέμα των Σκοπίων, παραλείπεις εντελώς να αναφερθείς στις δύο περιπτώσεις που η Ελλάδα "πάτησε πόδι" και πέτυχε κάτι:
(1) το εμπάργκο του 1994-95, που επιβλήθηκε από την Ελλάδα με εισήγηση Ευάγγελου Βενιζέλου και απόφαση Ανδρέα Παπανδρέου και κρίθηκε νόμιμο από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παρά την αντίδραση της Κομισιόν, πράγμα που συχνά ξεχνάμε. Χάρη στο εμπάργκο αυτό επιτεύχθηκε η ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, με την οποία τα Σκόπια αφαίρεσαν τον Ήλιο της Βεργίνας από τη σημαία τους και υποχρεώθηκαν να διακηρύξουν ότι σέβονται τα υφιστάμενα σύνορα και δεν έχουν διεκδικήσεις κατά της Ελλάδας.
(2) Το δεύτερο που παραλείπεις να αναφέρεις είναι το βέτο που άσκησε ο Καραμανλής κατά της εισόδου των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, το 2008 στη σύνοδο του Βουκουρεστίου, μέσα στα μούτρα του τότε προέδρου Μπους. Πολλοί το ξεχνούν αυτό ή το υποβαθμίζουν. Και όμως, παρά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης που καταδίκασε την Ελλάδα για το βέτο αυτό, τόσο το ΝΑΤΟ όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν πλέον υιοθετήσει την ελληνική θέση ότι η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας είναι προϋπόθεση της ένταξης των Σκοπίων στους οργανισμούς αυτούς. Άρα η Ελλάς βρίσκεται σε θέση υπεροχής, αφού τα Σκόπια δεν μπορούν μακροπρόθεσμα να επιζήσουν εκτός αυτών των θεσμών.
Εσύ (αφού αποσιωπάς το πώς επιτεύχθηκε αυτή η ελληνική θέση υπεροχής) προεξοφλείς ότι ο χρόνος θα αμβλύνει τις αντιστάσεις και ότι το "προτεκτοράτο Ελλάς" κάποτε θα καμφθεί. Αυτό είναι ζήτημα εκτίμησης του καθενός, δικαίωμά σου να κάνεις τη δική σου. Αλλά μη μας λες ότι είναι άνευ σημασίας μια μειοδοτική τοποθέτηση βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, επειδή η ελληνική θέση ίσως να καμφθεί κάποτε...
Επειδή λοιπόν από έναν άνθρωπο της δικής σου εμπειρίας είναι δύσκολο να διέφυγαν τα δύο αυτά σημεία, επίτρεψέ μου να σου πω ότι κατά τη γνώμη μου τα αποσιώπησες λόγω συμπάθειας προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή προκειμένου να μειώσεις τη σημασία του ατοπήματος της βουλευτίνας, υπονοείς ότι έτσι κι αλλιώς η υπόθεση πάει κατά διαόλου, λόγω λαθών των κομμάτων που συναποτελούν τη σημερινή συγκυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ), και επομένως οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ είναι συγκριτικά μικρές.
Λοιπόν κατ' αρχήν, παρά τα λάθη που έγιναν κατά καιρούς, η Ελλάδα δύο φορές (μία επί ΠΑΣΟΚ και μία επί ΝΔ) επέδειξε πυγμή και πέτυχε κάποια πράγματα, που σήμερα μας επιτρέπουν να λύσουμε το Σκοπιανό προς όφελός μας. Και επομένως, οι ευθύνες όποιου "σπάει" το εθνικό μέτωπο δεν είναι και τόσο μικρές.

Ανώνυμος 19 Δεκεμβρίου 2012 στις 1:40:00 μ.μ. EET  

κι εγώ να ρωτήσω-- κάνοντας το συνήγορο του διαβόλου--αν τέτοιες δηλώσεις εκφράζονταν από κομματικά στελέχη ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ ή από νεολαίους αυτών των κομμάτων, τι θα γίνονταν τότε;;
δεν θα λέγαμε: ορίστε οι εθνικοί μειοδότες που μας κυβερνούν και τα στελέχη τους που αργότερα ίσως δουν και υπουργικούς θώκους;;!!
γιαυτό ΚΑΛΑ θα κάνει ο τσίπρας να μαζέψει ΟΛΗ την παρέα του και να τους εξηγήσει ότι ΤΕΤΟΙΕΣ δηλώσεις ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ούτε σαν αστείο ούτε και σαν προσωπικές γνώμες, για τον απλούστατο λόγο ότι είναι εν δυνάμει κόμμα εξουσίας, στις δημοσκοπήσεις (όποιες κι αν είναι, προηγείται το κόμμα τους) και συνεπώς τέτοιου είδους ΑΤΟΠΗΜΑΤΑ απαγορεύονται δια ΡΟΠΑΛΟΥ!
Εκτός κι αν είναι ΚΑΛΥΤΕΡΑ στην αντιπολίτευση, για να λέμε όπως η αλέκα: ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να είσαι στην αντιπολίτευση;;!!!
και να κρινεις και να λες Ο,ΤΙ θελεις εκ του ασφαλούς!

Ανώνυμος 19 Δεκεμβρίου 2012 στις 1:44:00 μ.μ. EET  

@Eν κρυπτώ

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα!Κάνω κι εγώ μια έκκληση να πέσουν οι τόνοι

Pro από Συμβασιλεύουσα 19 Δεκεμβρίου 2012 στις 3:32:00 μ.μ. EET  


Γενικά με κάλυψε ο Οδυσσέας . Και για το σημείο που λέει ότι ο ΦΚΜΚ μου επιτέθηκε αναίτια , ΑΛΛΑ κυρίως για το ξεκαθάρισμα των ιστορικών γεγονότων .
Ευχαριστώ φίλε μου γλύτωσες πολύ γράψιμο .
ΕΠ αυτού έχω να προσθέσω ότι το χαρτί της καταγγελίας της ενδιάμεσης συμφωνίας από την Ελλάδα , δεν έχει παιχτεί ακόμα . Σε λίγο που θα παιχτεί , θα έχουμε πολύ γέλιο .Έτσι φρονώ . Επίσης και ο μηδενιστής δίνει μερικές λύσεις .

ΦΚΜΚ . Καταρχήν , δεν κράτησες τον λόγο σου και επανήλθες , με το πιο υβριστικό σχόλιο μέχρι τώρα " Θα καταλάβουν τίποτα οι Νεάντερταλ, ορφανά της χούντας, σχολιαστές τύπου Pro; Αφού γράφουν μόνο για να βγάλουν το κόμπλεξ τους και την ασχετοσύνη τους. Δεν καταλαβαίνω γιατί εγκαλούμαι εγώ όταν κάποιοι κατά τεκμήριο (βάσει γραπτών) ηλίθιοι και αστοιχείωτοι καθυβρίζουν τις πολιτικές μου επιλογές."

Φτωχέ και μόνε καουμπόυ . Έχασες την ψυχραιμία σου . Αν δεν μπορείς να δεχτείς κριτική , παράτα τα . Τι να κάνουμε αυτός είσαι . Κάποιος έπρεπε να στο αποκαλύψει . Και άλλη φορά να κρατάς τον λόγο σου . Είναι πιο ανδροπρεπές .

ΕΝΚΡΥΠΤΩ . Ευχαριστώ(μιλάω σοβαρά) που δεν έκοψες το συγκεκριμένο σχόλιο του ΦΚΜΚ , παρόλο που σίγουρα ανήκει στην κατηγορία των Ύβρεων . Έτσι θα γνωρίζουμε και θα θυμόμαστε για πάντα το ποιόν του ανδρός . Τα γραπτά μένουν .

Βασικά το συγκεκριμένο άρθρο μπαίνει μόνιμα στους σελιδοδείκτες μου .

ΑΧΕΡΩΝ 19 Δεκεμβρίου 2012 στις 3:34:00 μ.μ. EET  

@Οδυσσὲα
Παρατηρὼ ὸτι υπὰρχει πὸλωση και εριστικὸτητα στα σχὸλια,μετὰ απὸ την ανὰρτηση για τα Καλὰβρυτα.
Σε εκεὶνη την αντιπαρὰθεση δὲν θὲλησα να σχολιὰσω,επειδὴ με αρρωσταὶνει η παραταξιολογὶα,αλλὰ ἂν συνεχιστεὶ αυτὸ το κλὶμα,απλὼς θα πρὲπει να παραιτηθὼ του σχολιασμοὺ,πρὰγμα που δεν σκοπεὺω να κὰνω.
Ως προς τη επισὴμανσὴ σου στον Αρματιστὴ,ὲχω τις εξὴς παρατηρὴσεις:
α)Απὸ το εμπὰργκο θησαὺρισαν κὰποιοι στην Ελλὰδα.
Πὼς ὲγινε αυτὸ;
Μα φυσικὰ,παραβιὰζοντὰς το,με πρὸσχημα τον εφοδιασμὸ της Σερβὶας.
Ὸταν με τα πολλὰ ''επετεὺχθη''η ενδιὰμεση συμφωνὶα,απεδεὶχθη μετριοπαθὲστατη σε σχὲση με την υποτιθὲμενη επιτυχὶα του εμπὰργκο,και ο λὸγος γι΄ αυτὸ πιστεὺω ὸτι πρὲπει να αναζητηθεὶ στις προηγηθεὶσες ελληνικὲς δεσμεὺσεις του ''Μακεδονομὰχου''ΥΠΕΞ Α.Σαμαρὰ,τις οποὶες ορθὼς επισημαὶνει ο Αρματιστὴς,την συμπὰθεια του οποὶου προς τον ΣΥΡΙΖΑ δὲν συμμερὶζομαι,και το ὲχω ξεκὰθαρα διατρανὼσει σε δὺο τουλὰχιστον περιπτὼσεις.
Αλλὰ η ενδιὰμεση συμφωνὶα απεδεὶχθη γρὴγορα ὸτι απλὼς παγὶδευσε την Ελλὰδα σε στὰση σωματοφὺλακος της Βαρδαρὶας,ενὼ το ''ευχαριστὼ''ὴλθε με την μορφὴ της αρχαιολατρεὶας ὰ λὰ Γκρουὲφσκυ.
β)Η ενδιὰμεση συμφωνὶα,ὸπως ὸλα τα λὰθη ὸταν ὲχουν συνὲπειες,πὴρε την εκδὶκησὴ της,και συγκεκριμὲνα στο Βουκουρὲστι.
Η ελληνικὴ διπλωματὶα,ἢ ὸτι τὲλος πὰντων υπὰρχει στην θὲση της,ὲπρεπε να αφὴσει το βὲτο να αιωρεὶται σιωπηλὰ,αλλὰ χωρὶς να αφὴνει αμφιβολὶες,και να αφὴσει το μπαλλὰκι στο ΝΑΤΟ,που οὺτως ἢ ὰλλως θα ὲδειχνε πὸρτα στην επὲκταση λὸγω Ουκρανὶας.
Αντ΄αυτοὺ,ὲσπευσε να παὶξει το χαρτὶ του βὲτο,για το οποὶο κὰποιοι διατεὶνονται ὸτι πληρὼθηκε πολὺ ακριβὰ απὸ τον Καραμανλὴ,αλλὰ,το χειρὸτερο,απὸ την Χὼρα.
Και βεβαὶως,το βὲτο πληρὼθηκε και στην Χὰγη,ακριβὼς λὸγω της μὴ συμμορφὼσεως προς την ενδιὰμεση συμφωνὶα,κὸστος που κατὰ την ταπεινὴ μου γνὼμη μποροὺσαμε να αποφὺγουμε.
===================================
@Mηδενιστὴ
Το σημεὶο 3 θα ὴταν ὸντως καλὴ μαγκιὰ,αλλὰ...εὶμαστε σε αφασὶα.
Μακὰρι να γὶνει ''κὰτι''να μας ξυπνὴσει,πρὶν γὶνει κὰτι και μας ''κοιμὴσει''για τα καλὰ.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 19 Δεκεμβρίου 2012 στις 5:07:00 μ.μ. EET  

@ Οδυσσέα
Επαναλαμβάνω: πώς χαρακτηρίζονται σχόλια τύπου "πληρωμένους πράκτορες ξένων κέντρων εξουσίας ή ξένων κρατών.", "χρήσιμοι ηλίθιοι", "χαϊβάνια", "Εφιάλτες προδότες","μεγάλο αριθμό ανθελληνικών και εγκάθετων στοιχείων", και το εν γένει ειρωνικό σχόλιο του Ακατονόμαστου (μην πω πάλι Νεάντερταλ και μου βάλετε πιπέρι)με αποκορύφωμα: "Έχω κρατήσει και το σχόλιο που μου έγραψες ώς απάντηση σε άλλη ανάρτηση "με δυο μισθούς τα έφερνα ανέκαθεν στα όρια (για τώρα δε μιλάμε)."Οι μισθοί, είναι καθηγητών φιλόλογων. Την δείχνω στους φίλους μου(Δυτική Θεσσαλονίκη) και γελάμε με την κατάντια των "αριστερών" δημοσίων υπαλλήλων, που νίκησαν το "ΚΕΦΑΛΑΙΟ" αφού το ξεπέρασαν στον καταναλωτισμό";

Αν εσύ δέχεσαι να σου απευθύνονται έτσι, δικαίωμά σου. Εγώ δεν το δέχομαι. Και αν οι δικές μου "ιδεολογικές παρωπίδες" με κάνουν άδικο ή εμπαθή, σκέψου μήπως οι δικές σου σε οδηγούν να καλύπτεις άτομα του επιπέδου που προαναφέρθηκε. Παρεμπιπτόντως άλλος ήταν συστηματικά εριστικός: "Φτωχός και μόνος Cowboy .Ακροαριστερός , ψηφοφόρος του μπουτάρη , υποστηριχτής του Σύριζα , άνθρωπος που προτιμάει κατά δήλωσή του να είναι "ηλίθιος" , παρά "αμμόρφωτος πατριώτης" . Με δύο μισθούς δημοσίων υπαλλήλων "φιλολόγων" να μπαίνουν στο σπίτι που τους θεωρεί ψίχουλα .Πες την αλήθεια φίλε ....... Δεν έρχεσαι για ενημέρωση εδώ . Για άλλο πράγμα έρχεσαι.......". Και συνεχίζει να είναι σε πρόσφατο σχόλιό του όπου μας κάνει και μαθήματα ...ανδροπρέπειας. Τώρα λοιπόν το ποιον του καθενός φαίνεται από τα γραπτά του και το αφήνω στην κρίση όσων μπορούν να δουν ακόμη. Προσωπικά, και το ξέρεις, καμιά διάθεση δεν έχω να κάνω τον απολογητή της κάθε πικραμένης συνιστώσας. Αλλά το να ανέχομαι έναν ακροδεξιό βόθρο να ξεχύνεται στα μούτρα μου, ε, πάει πολύ, πάρα πολύ. Και στο τέλος τέλος, αν ήθελα να εκτονωθώ, θα έμπαινα με ip Γαλλίας και θα απαντούσα με ανάλογα γαλλικά στους ανώνυμους σχολιαστές, αντί να κάθομαι να γράφω σεντόνια. Θα το έχω υπόψη μου σαν λύση στο μέλλον.
Υ,Γ: Δε μένω Θεσσαλονίκη, έζησα κοντά εφτά χρόνια εκεί και περνώ συχνά. Ίσως γι'αυτό κάμποσοι νομίζουν ότι είμαι από εκεί.

Pro από Συμβασιλεύουσα 19 Δεκεμβρίου 2012 στις 5:33:00 μ.μ. EET  

Για εμενα το θεμα εχει ληξει .Ισως απο εδω και μπρος καποιοι να το ξανασκεφτουν πριν κανουν μαθηματα ........... ορθογραφικου πστριωτισμου . Τωρα για τις Υβρεις........ Εμπιστευομαι την κριση των διαχειριστων .
Αντε και να μενουμε στο θεμα.

Οδυσσέας 19 Δεκεμβρίου 2012 στις 5:38:00 μ.μ. EET  

@ ΦΚΜΚ: αυτά που αναφέρεις γράφτηκαν αφού εσύ προκάλεσες πρώτος. Κατά τα άλλα αν σχολίαζα εν μέσω του καβγά θα έγραφα αυτό που έγραψε ο TED (19.12, 12.23'). Δε θέλω να ξαναγίνει ο καβγάς από την αρχή, οπότε σταματώ εδώ.

@ Αχέροντα:
(1) το τι κερδίσαμε και τι χάσαμε με την ενδιάμεση συμφωνία είναι μια ενδιαφέρουσα συζήτηση. Εγώ πάντως δε θεωρώ καθόλου αμελητέο ότι σταματήσαμε την καπηλεία του Ήλιου της Βεργίνας - επιπλέον υπάρχουν θέματα που δε γράφτηκαν στην ενδιάμεση συμφωνία, συνδέονται έμμεσα με αυτήν και το εμπάργκο, όπως π.χ. ότι τα ΕΛΠΕ απέκτησαν τον έλεγχο του διυλιστηρίου των Σκοπίων (ΟΚΤΑ).
(2) Στο Βουκουρέστι η Ελλάδα δεν πρόφερε τη λέξη "βέτο", αλλά επειδή αυτό προέκυπτε από κάποιες δηλώσεις της Μπακογιάννη η Χάγη θεώρησε ότι το ασκήσαμε και μας καταδίκασε. Το κρίσιμο θέμα όμως δεν είναι αυτό: το κρίσιμο θέμα είναι ότι επειδή η Ελλάδα έδειξε διατεθειμένη να φτάσει στα άκρα, τόσο το ΝΑΤΟ όσο και η ΕΕ έχουν (παρά την απόφαση της Χάγης) εντάξει την ελληνική απαίτηση στις ενταξιακές προϋποθέσεις των Σκοπίων.

TED 19 Δεκεμβρίου 2012 στις 6:12:00 μ.μ. EET  

Μόλις τώρα διαβάζοντας το προηγούμενο σχόλιό μου διαπιστώνω πως γράφοντας μες στης μάχης την αντάρα, έκανα μερικά χοντρά ορθογραφικά λάθη.
Καλά, γιατί δε με το λέτε;

Ανώνυμος 19 Δεκεμβρίου 2012 στις 6:56:00 μ.μ. EET  

Επειδή δεν έχω διαβάσει όλα τα σχόλια, η αντιπαράθεση σε ποιό ακριβώς σημείο έγκειται;

Στις δηλώσεις της κυρίας;

Στους χειρισμούς του(θου κύριε φυλακήν τω στόματι μου) Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών;

Ή στους ανυπόστατους ισχυρισμούς και απαιτήσεις, από εποχής Τίτο;

Προβοκάτωρ

Pro από Συμβασιλεύουσα 19 Δεκεμβρίου 2012 στις 7:14:00 μ.μ. EET  


Γεια σου φίλλε TED
ΔΕΝ παίρνω την πάσα , αν και σηκώνει λίγο ακόμα χαβαλλέ .
Οχι τίποτα , απλά επειδή το δήλωσα πριν από σεβασμό σε Οδυσσέα , Αχέρωντα , Αρματιστή , Μεντωρ και ΕΝΚΡΥΠΤΩ . Ο μηδενιστής δεν ασχολείται .

Αρματιστής 19 Δεκεμβρίου 2012 στις 7:21:00 μ.μ. EET  

@ Οδυσσέας

Αγαπητέ Οδυσσέα

Κατ’ αρχή θα αρχίσω λίγο ανάποδα. Αναφέρεσαι στη «συμπάθειά» μου προς το ΣΥΡΙΖΑ. Επέτρεψε μου να σου πω ότι κάνεις μεγάλο λάθος. Δεν υπάρχει καμιά απολύτως συμπάθεια. Με το ΣΥΡΙΖΑ με χωρίζουν πάρα πολλά. Ειδικά στα εθνικά και αμυντικά ζητήματα. Εσύ εκλαμβάνεις την απόφασή μου να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές που την ανέφερα εδώ σε σχετικό άρθρο σου, ως συμπάθεια. Η τότε απόφασή μου ήταν καθαρά προσωπική θέση και εδραζόταν στο ότι εγώ δεν μπορώ να ψηφίσω πολιτικούς και πολιτικά κόμματα που είναι απολύτως υπεύθυνα για το ότι η χώρα οδηγήθηκε στη καταστροφή την απαξίωση, τη ταπείνωση και στη παράδοση μέρους της κυριαρχίας της. Και πιστεύω ότι καλά έπραξα και επιχειρηματολόγησα σχετικά και όλα έχουν καταγραφεί. Αν έχω κάνει λάθος θα το δείξει το μέλλον. Οπωσδήποτε το ότι δεν ήθελα να ψηφίσω τους υπεύθυνους της καταστροφής, δεν σημαίνει ότι θα μπορούσα να ψηφίσω ναζιστές ή το συστημικό ΚΚΕ που έβαλε πλάτη στη κυβέρνηση Παπαδήμου (στήριξης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ). Και βεβαίως ο λαός που κατάλαβε καλά το τι παιζόταν, τιμώρησε και τα 4 κόμματα. Δυστυχώς όμως το σύστημα έχει μεγάλες εφεδρείες. Και σήμερα διαθέτει. Αυτά πίστευα και έτσι υποστήριξα ΣΥΡΙΖΑ, αλλά καμιά συμπάθεια. Είμαι βέβαιος ότι δεν έκανα λάθος που δεν ψήφισα ΝΔ (δεν γίνεται συζήτηση για τους άλλους), αλλά έχω την εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον κάτι δεν έχει καταλάβει καλά από το αποτέλεσμα των εκλογών του Ιουνίου. Καμιά συμπάθεια λοιπόν προς το ΣΥΡΙΖΑ. Και κάτι ακόμη Οδυσσέα. Ποτέ δεν ήμουν αριστερός. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να δέχομαι σαν αλήθεια ότι μου σερβίρουν οι υπεύθυνοι της σημερινής κατάστασης, αλλά ούτε και να ασπάζομαι την αφήγηση των νικητών του εμφυλίου που αναγνώρισαν ως εθνική αντίσταση τα τάγματα ασφαλείας. Ομολογώ ότι κάποια περίοδο ασπαζόμουν και εγώ την αφήγηση των νικητών. Αλλά όταν έφυγα από το στρατό και βρήκα χρόνο για να διαβάσω άλλαξα πολλές από τις απόψεις μου. Εκείνο όμως που με ενδιαφέρει είναι να μην εντάσσομαι κάτω από ταμπέλες.

Καμιά προσπάθεια να μειώσω τη σημασία του ατοπήματος της βουλευτίνας κυρίας «τίποτε». Τη κυρία «τίποτε», αν θέλεις μπορώ ακόμη και να τη «λιθοβολήσω». Σε μένα οι δηλώσεις της εν λόγω «τίποτε» δεν μου λένε απολύτως «τίποτα». Και ούτε νομίζω ότι επηρεάζουν σε κάτι την εξωτερική πολιτική της χώρας. Η ανοησία και η ανευθυνότητα του «τίποτε» είναι αέρας κοπανιστός. Η αμετάκλητη όμως παραίτηση από την ασυλία της χώρας, το Αγγλικό δίκαιο, οι δεκάδες ή και εκατοντάδες γκαουλάιτερ που μας έχουν κατσικωθεί στο σβέρκο, η αποδόμηση του κοινοβουλίου, το ξεπούλημα των φιλέτων της δημόσιας περιουσίας, η απομείωση των ΕΔ (τα έχουμε γράψει πολλάκις), τα Υ/Β που δεν παραλαμβάνονται, τα πυρομαχικά των αρμάτων, η λειψανδρία που ταλανίζει τις ΕΔ, ο χρόνος της θητείας που δεν αυξάνεται για να μη ταλαιπωρηθούν τα «αγόρια», η φυγοστρατία που επιβραβεύεται, τα Μ1Α1 που δεν έρχονται επειδή το απαγορεύει η τρόικα, η ΑΟΖ που δεν ανακηρύσσεται, η Θράκη που απειλείται, το πελατειακό κράτος που συνεχίζει να διατηρείται ανέπαφο, αποτελούν ζητήματα απείρως σημαντικότερα από τις θέσεις της κυρίας «τίποτε» για τα Σκόπια. Και οι ευθύνες αυτών που έχουν την εξουσία για να δώσουν απαντήσεις στα παραπάνω ζητήματα και δεν δίνουν, είναι απείρως σοβαρότερες από τις αερολογίες της κυρίας «τίποτε».
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Αρματιστής 19 Δεκεμβρίου 2012 στις 7:31:00 μ.μ. EET  

ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να καταδικάσει τις απόψεις της κυρίας «τίποτε». Δεν το έκανε και μάλλον «κάτι δεν έχει καταλάβει καλά», όπως έγραψα. Δεν έχει καταλάβει ότι είναι αξιωματική αντιπολίτευση, ότι δεν μπορεί να συμπεριφέρεται ως κόμμα διαμαρτυρίας, ότι η πολυφωνία βλάπτει και ότι τα στελέχη του δεν μπορεί να είναι ανεύθυνα στις αναφορές τους στα εθνικά ζητήματα και σε αυτά της εθνικής άμυνας. Και ακόμη δεν έχει καταλάβει ότι όσοι τον ψήφισαν, το έπραξαν για να αγωνιστεί εναντίον του μνημονίου και όχι να συμπεριφέρεται χαλαρά και άνετα. Δεν μπορώ να κάνω τίποτε όμως επ’ αυτού, μια και δεν ανήκω στο υπόψη κόμμα. Αλλά η πολυφωνία και στη «πατριωτική» παράταξη είναι εγγενής, ακόμη και στα μείζονα εθνικά ζητήματα. Γνωρίζουμε τις διαφορετικές θέσεις των πολιτικών ηγετών για το σχέδιο Ανάν... Ακόμη οι παλαιότεροι γνωρίζουμε πόσο έβλαψε τη διαχείριση του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων η διαφορετική προσέγγιση και τέλος η σύγκρουση μεταξύ του τότε πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη και του τότε ΥΠΕΞ Α. Σαμαρά.

Ειλικρινά δεν υπήρξε δόλος από μέρους μου που δεν αναφέρθηκα στο εμπάργκο του 1994-95 και στο βέτο του Κ. Καραμανλή στο Βουκουρέστι το 2008. Κατ’ αρχή δεν αναφέρθηκα διότι κατ’ εμέ το ζήτημα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων παίχτηκε και χάθηκε την 16η Δεκεμβρίου 1991 στη σύνοδο των ΥΠΕΞ της ΕΟΚ στις Βρυξέλες. Εκεί παρουσιάστηκε η μεγάλη ευκαιρία (κατ’ εμέ) να δεσμευτεί η τότε ΕΟΚ σαν σύνολο ότι δεν θα αναγνωρίσει τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία ή με παράγωγα αυτού. Η Γερμανία ήθελε να αναγνωριστούν αμέσως η Σλοβενία και η Κροατία και η Ελλάδα μπορούσε να βάλει βέτο εφόσον δεν θα περιέχονταν σαφείς όροι και δεσμεύσεις για αναγνώριση του κράτους των Σκοπίων με ονομασία που δεν θα περιέχεται η λέξη Μακεδονία. Αρκέστηκε όμως σε μια γενικόλογη δέσμευση. Το δεύτερο σημαντικό ήταν η διολίσθηση από την απόφαση των πολιτικών αρχηγών για τη μη αναγνώριση του κράτους των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία ή παράγωγα αυτού. Αν και η απόφαση αυτή ουδέποτε αναιρέθηκε, οι επόμενες κυβερνήσεις προχώρησαν ύστερα από την ενδιάμεση συμφωνία στη πολιτική της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό. Ακόμη και στο προσωρινό όνομα τους κράτους των Σκοπίων περιέχεται το όνομα της Μακεδονίας.

Η άποψη μου είναι ότι το εμπάργκο, η ενδιάμεση συμφωνία και το βέτο, ή ακόμη και επόμενα βέτο που μπορούν να τεθούν (μπορούν να τεθούν;;;) αποτελούν μάχη οπισθοφυλακών. Ως πότε η διεθνής κοινότητα που στο μεγαλύτερο σύνολο αποκαλεί τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία θα συνεχίσει να αποδέχεται τις ενστάσεις της Ελλάδας; Μπορεί σήμερα να έχουμε λάβει διαβεβαιώσεις από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ ότι τα Σκόπια δεν θα ενταχθούν αν δεν λυθεί το ζήτημα του ονόματος, αλλά τίποτε δεν τους εμποδίζει να ασκήσουν αφόρητες πιέσεις προκειμένου η Ελλάδα να ενδώσει στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Ας μη ξεχνάμε ότι οι σύμμαχοι και οι εταίροι μας αλλά και εμείς, δεν φημίζονται και δεν φημιζόμαστε για τη σταθερότητα των θέσεών μας.

Σχετικά με το εμπάργκο. Τα αναφέρει ο ΑΧΕΡΩΝ. Κάποιοι έβγαλαν πολλά λεφτά παραβιάζοντας το εμπάργκο μέσω της Βουλγαρίας και ουσιαστικά το εμπάργκο είχε αποτύχει. Τα Σκόπια ίσως λίγο ακριβότερα, εφοδιάζονταν κανονικότατα από την Ελλάδα σε όλα τα αναγκαία και ειδικά σε καύσιμα.

Ο ΓΑΠ έδιωξε τον αδελφό Βαλιανάτο, αλλά συναντήθηκε με τον Γκρουέφσκι. Αν θυμάμαι καλά στις Πρέσπες. Και αυτό αποτελεί αναγνώριση.

Η άποψη μου είναι ότι η Ελλάδα έχει ακόμη σοβαρά όπλα στα χέρια της αν και εφόσον εγκαταλείψει το συστημικό τρόπο επίλυσης του προβλήματος. Αν και εφόσον καταγγείλει την ενδιάμεση συμφωνία και δηλώσει ότι δεν αναγνωρίζει το κράτος των Σκοπίων με ονομασία που περιέχει το όνομα της Μακεδονίας ή και παράγωγα αυτού. Αν δηλαδή επανέλθει στη πολιτική που είχε καθοριστεί με την απόφαση των πολιτικών αρχηγών το 1992. Πιστεύω ότι το κράτος των Σκοπίων πάνω απ’ όλα χρειάζεται την αναγνώριση της Ελλάδας. Περισσότερο και από την αναγνώριση όλων των κρατών του ΟΗΕ. Τα Σκόπια είναι απόλυτα εξαρτημένα από την Ελλάδα. Η επικοινωνία τους με τον κόσμο και η ύπαρξή τους, εξαρτάται αποκλειστικά από την Ελλάδα.

Alexandros 19 Δεκεμβρίου 2012 στις 9:52:00 μ.μ. EET  

Διαβάζοντας το πρώτο σχόλιο του Αρματιστή , το πρώτο πράγμα που ήθελα να του απαντήσω είναι πως η αθώωση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν είναι κυβέρνηση και πως για όλα τα δεινά φταίνε οι κυβερνώντες μέχρι τώρα είναι εσφαλμένη, γιατί ουσιαστικά οι κυβερνώντες έχουν παραμείνει στη θέση τους μέχρι σήμερα, γιατί οι εναλλακτικές ήταν πολύ χειρότερες και μια από αυτές είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ότι έχει μετατραπεί σε κόμμα εξουσίας δεν οφείλεται σε τίποτα άλλο παρά μόνο στο γεγονός πως οι κυβερνώντες έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη μας.

Η Κυρία αυτή δεν είναι ένα τίποτα είναι βουλευτής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και εκφράζει απόψεις πολύ ισχυρές μέσα στο κόμμα της. Άλλες τέτοιες απόψεις, για τις οποίες πλακώνομαι πολύ συχνά με φίλο μου, "ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ιμπεριαλιστής σφαγέας των λαών, οι Έλληνες δεν υπάρχουν, εμείς σήμερα είμαστε μίξη Αλβανών, Βουλγάρων και Σλάβων και Τούρκων, όλοι δηλαδή μας επηρέασαν εκτός από εμείς αυτούς" αυτές οι απόψεις είναι ανθελληνικές ξεκάθαρα και μη μου πείτε πως δεν τις έχετε ξανακούσει.

Όσον αφορά την πολιτική ροή των πραγμάτων, ως συνήθως χαρακτηρίστηκε από έλλειψη φαντασίας και αναίτια υποχωρητικότητα. Διαφωνώ με την προσέγγιση του μηδενιστή, δεν είμαι σίγουρος αν θα μας συνέφερε ένα πιθανό ενδεχόμενο διαμελισμού της χώρας, εκείνο όμως που θα έπρεπε να έχουμε κάνει και όχι μόνο με τα Σκόπια, είναι να ελέγξουμε τη χώρα πλήρως μέσω της οικονομίας και της παιδείας. Αποτύχαμε σε αυτό, τώρα πρέπει να ξεφορτωθούμε την υπάρχουσα κυβέρνηση των Σκοπιών, αυτό πρέπει να κάνουμε. Όσον αφορά το πλαίσιο, στο οποίο πρέπει να κινηθούμε διπλωματικά πλέον, καταρχάς να ζητήσουμε την αναγνώριση της ελληνικής μειονότητας, που αριθμεί, σύμφωνα με τη Βουλγαρία 200 000 κόσμο, κατά δεύτερον, να αποκλείσουμε την πιθανότητα επίλυσης με γεωγραφικό προσδιορισμό, το όνομα πρέπει ή να μην περιέχει το όνομα Μακεδονία ή να περιέχει ξεκάθαρο εθνολογικό προσδιορισμό, ταυτόχρονα θα πρέπει να ξεκινήσουμε άμεσα επιμορφωτική εκστρατεία μέσω όλων των προξενείων για την ελληνικότητα της ιστορίας της αρχαίας Μακεδονίας, το ΥΠΕΞ αυτό δεν το εκλαμβάνει υπόψιν, αλλά εκεί στηρίζεται η κυβέρνηση των Σκοπίων και ζητά την ονομασία της με αυτό το όνομα! Επίσης, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στα Σκόπια πως αν δεν ήταν η Ελλάδα, ίσως να είχαν ήδη διαμελιστεί, καθώς και να τους
τονίσουμε πως ο κίνδυνος αυτός παραμένει! Θα πρέπει επιθετικά να επιδιώξουμε την επίλυση του ζητήματος με τους όρους μας και με τις προτάσεις που πρέπει και όχι να καθυστερούμε συνεχώς την υπόθεση, γιατί υπό τις παρούσες συνθήκες θα βγούμε χαμένοι!

ΑΧΕΡΩΝ 19 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:12:00 μ.μ. EET  

@Oδυσσὲα
Με την ενδιὰμεση συμφωνὶα επισημοποιὴσαμε τον κατὴφορο του κατευνασμοὺ.
Αφοὺ δεχθὴκαμε να διαπραγματευθὸυμε τα επιμὲρους,ὸπως τα σὺμβολα,και αποποιηθὴκαμε το μεὶζον,που εὶναι το ὸνομα.
Το ὸνομα,Οδυσσὲα,εὶναι η ουσὶα του προβλὴματος,αφοὺ,αλλὰ και επειδὴ ὸλα τα υπὸλοιπα,σὺμβολα,συντὰγματα,και αλυτρωτισμοὶ,σκοπὸ ὲχουν να τεκμηριὼσουν ακριβὼς το ὸνομα.
Χωρὶς το ὸνομα,δὲν μποροὺν οὺτε αλυτρωτισμὸς,οὺτε κλεψιτυπὶα(κλὸπυρὰ'ι'τ) να ὲχουν αντὶκρυσμα.
Κοὶταξε τους Βουλγὰρους,πὸσο χολωμὲνοι εὶναι που δὲν ὲχουν λὸγο και μερὶδιο επειδὴ οι κομιτατζὴδες εξασφὰλισαν την πατὲντα.
Πολὺ σωστὰ επιμὲνει ο Αρματιστὴς,ὸτι χὰσαμε το τραὶνο,εγὼ λὲω ὸτι απαθεὶς το αφὴσαμε να φὺγει,ὸταν ακὸμη ὴταν ζεστὸ το σὶδερο.Κατὸπιν,ὰρχισαν οι εκπτὼσεις και διολισθὴσεις απὸ τις ελληνικὲς θὲσεις ὸπως με την υιοθὲτηση εκ μὲρους του συμβουλὶου των πολιτικὼν αρχηγὼν της σὺνθετης ονομασὶας,που οὺτε και αυτὸ θα αντὲξει για πολὺ,εκτὸς ἂν προλὰβουν να διαλυθοὺν οι Βαρδὰριοι.
Ο ὴλιος της Βεργὶνας,Οδυσσὲα,ὴταν εξ αρχὴς αναλὼσιμος,μὶα μαξιμαλιστικὴ εκκὶνηση,που σκοπὸ εὶχε απλὼς να ανεβὰσει τον πὴχυ των διεκδικὴσεων,παρουσιὰζοντας στην πορεὶα μὶα προ'υ'πολογισμὲνη ''υποχὼρηση''.
Το ουσιὼδες,ὴταν-και παρὲμεινε-το ὸνομα.
Τὼρα,για το ἂν τα ΕΛΠΕ ὲβαλαν πὸδι στον ΟΚΤΑ,ἂνθρακες ο θησαυρὸς,αφοὺ αυτὸ,αντὶ να γὶνει ὲνα επιπλὲον εργαλεὶο πιὲσεως στα χὲρια μας,ὲγινε τελικὰ βρὸγχος,ὸπως και ὰλλα ιδιωτικὰ συμφὲροντα,τα οποὶα αξὶωναν ''ευελιξὶα'' απὸ την Ελλὰδα,για το δικὸ τους ὸφελος.
Ὰλλωστε,η ψυχὴ της Πατρὶδος ΔΕΝ εξαργυρὼνεται με τὰλαντα,και το γνωρὶζεις.
Και τελευταὶο,αλλὰ ὸχι λιγὼτερο σημαντικὸ,οὺτε και ὸταν η Βαρδαρὶα κλονιζὸταν συθὲμελα κατὰ την κρὶση του Τετὸβου,το αξιοποιὴσαμε,αντιθὲτως,τρὲξαμε,στο ακατανὸητο πνεὺμα της ενδιὰμεσης,να την σὼσουμε,εὶναι αυτὸ που εννοὼ στο προηγοὺμενο σχὸλιο μου ὸτι γὶναμε σωματοφὺλακες της Βαρδαρὶας.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 19 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:18:00 μ.μ. EET  

@ Οδυσσέα
Όχι βέβαια. Προς αποκατάσταση της αλήθειας ένα μικρό χρονικό:

18 Δεκεμβρίου 2012 10:29:00 π.μ. EET "χρήσιμοι ηλίθιοι", "τίποτε περισσότερο από πληρωμένους πράκτορες ξένων κέντρων εξουσίας ή ξένων κρατών".

18 Δεκεμβρίου 2012 1:47:00 μ.μ. EET
"χαϊβάνια"

18 Δεκεμβρίου 2012 3:08:00 μ.μ. EET
" ΕΦΙΑΛΤΕΣ-ΠΡΟΔΟΤΕΣ."

18 Δεκεμβρίου 2012 3:33:00 μ.μ. EET
"απαρτίζεται από έναν μεγάλο αριθμό ανθελληνικών και εγκάθετων στοιχείων.Πιστεύετε ότι δεν είναι υποκινούμενοι"

18 Δεκεμβρίου 2012 4:22:00 μ.μ. EET
"Αρκετοί Έλληνες δεν έχουν ελληνική καταγωγή, αλλά και αρκετοί Έλληνες δεν έχουν μυαλό για να δουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί τα συμφέροντα γειτονικών κρατών"

Το πρώτο δικό μου σχόλιό μου : 18 Δεκεμβρίου 2012 7:36:00 μ.μ. EET. Αφορά το δεύτερο σχόλιο. Περιέχει τέσσερις προτάσεις. Και οι τέσσερις είναι υβριστικές. Η ανωνυμία δεν είναι ασυλία. Στόχευσα στην ορθογραφία, κακώς. Έπρεπε να απαντήσω με ύβρεις και χυδαιότητα. Αυτή είναι η νέα τάση φαίνεται, όπως - πολύ διακριτικά - έθεσε ο Αχέροντας.

Ακολούθησαν δύο ειρωνικότατα σχόλια ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ και χωρίς να έχω απευθυνθεί στο εν λόγω άτομο: 18 Δεκεμβρίου 2012 10:31:00 μ.μ. EET και 18 Δεκεμβρίου 2012 10:52:00 μ.μ. EET. Θεωρώ λοιπόν ότι μετά τα παραπάνω σχόλια βρισκόμουν σε άμυνα. Το ότι κλιμάκωσα την φρασεολογία οφείλεται στο ότι υπήρξε και στο παρελθόν εξίσου αγενής και προκλητικός απέναντί μου. Υπάρχει ένας μόνο πολιτικός χώρος της δεξιάς που στεγάζει τέτοια άτομα. Τον ανέφερα. Τα υπόλοιπα γνωστά.

@ΤΕD To "με" δεν είναι λάθος. Ίσως να είναι και ορθότερο. Προσωπικά θεωρώ το όλο θέμα ζήτημα τιμής και αξιοπιστίας και ΔΕΝ κάνω χαβαλέ ούτε πλάκα. Η ψήφος σε ένα κόμμα δεν είναι επιλογή ποδοσφαιρικής ομάδας ούτε μπορεί να γίνει αντικείμενο ειρωνείας ή λοιδορίας. Εδώ μέσα σεβαστήκαμε και συζητήσαμε ακόμη και πολύ "ιδιόρρυθμες" πολιτικές απόψεις. Δε νομίζω ότι η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ είναι πια τόσο ακραία. Αλλά και πάλι αυτό είναι ζήτημα χρώματος γυαλιών που φορά κανείς. Το ζήτημα έληξε για μένα.

Ανώνυμος 19 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:44:00 μ.μ. EET  

@Αρματιστή,
@Alexandros
Για όλα αυτά έγραψα πιο επάνω οτι κλωτσήσαμε την ευκαιρία όταν μας δόθηκε αναφορικά με τη πρόταση για ονομασία του κρατιδίου ως ''Σλαβομακεδονία''.Εμπεριέχεται ξεκάθαρα εθνολογικός προσδιορισμός(είστε Σλάβοι και δεν έχετε καμία σχέση με τους πραγματικούς Μακεδόνες που ήταν,είναι και θα είναι Έλληνες,απλά κατοικοεδρεύετε και εσείς στην ευρύτερη περιοχή που γεωγραφικά εντάσσεται στη Μακεδονία),ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και έναν μονολεκτικό προσδιορισμό-ασφαλιστική δικλείδα,καθότι θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο οτι θα απομονώσουν τη λέξη ''Μακεδονία'' αν αποδεχθούμε πιθηκοειδείς ονομασίες τύπου ''Ανω,Βόρεια,κτλ.Μακεδονία'' .Φυσικά η όλη πρόταση θα όφειλε και να συνοδευόταν απο τις ανάλογες απαγορεύσεις που θα έπρεπε να είχαν αναφορικά με τη χρήση συμβόλων και ανακήρυξης αυτόνομης (ψευτο)''μακεδονικής'' γλώσσας.

Μέντωρ

Pro από Συμβασιλεύουσα 20 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:40:00 π.μ. EET  


@ Μέντωρ .
Το Σλαβομακεδονία τέθηκε και παρόλο που ήταν αποδεκτό από τους τότε σκοπιανούς , δεν ήταν αποδεκτό από τους Αλβανούς . Δεν υπήρχε καμία ουσιαστικά συμφωνία . Απλά μια πρόταση από την δική μας πλευρά .
Έτσι θυμάμαι . Αν κάποιος ξέρει κάτι άλλο , σχετικά με το Σλαβομακεδονία , ας το γράψει .

Θεωρώ πάντως ότι δεν χάθηκε τίποτα με τους Σκοπιανούς , αφού ουσιαστικά στα πλαίσια του ΟΗΕ , υπάρχει το Έργκα Όμνες , το οποίο αυτοί δεν το δέχονται με τίποτα , γιατί σημαίνει ότι το καινούριο όνομά τους θα είναι για όλες τις χρήσεις . Δηλαδή όλες οι χώρες που τους αναγνώρισαν , θα πρέπει να τους ξανααναγνωρίσουν . Επίσης στην συμφωνία που θα γίνει , εμείς ξεκαθαρίσαμε ότι δεν αποδεχόμαστε Μακεδονική γλώσσα και Μακεδονική εθνική ταυτότητα . Άλλες δύο κόκκινες γραμμές για αυτούς , αλλά και για μας . Αυτοί θέλουν μια διμερή συμφωνία η οποία να ισχύει μόνο για τις μεταξύ μας σχέσεις .

Στον ΟΗΕ , στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε , έχει περάσει το δικό μας . Λίγο ανακινήθηκε το θέμα ,από την προπροηγούμενη πολιτική ηγεσία και η Μαιμουδο-μακεδονική εξέλιξη μπήκε στον πάγο . Οι σκοπιανοί καίγονται για ΝΑΤΟ (ασφάλεια) Ε.Ε (χρήμα) και για ΟΗΕ (αναγνώριση ως κράτος) . Επίσης έχουν ανοιχτό το Αλβανικό θέμα . Επίσης η Βουλγαρία , η οποία έχει σημαντική εθνική δυείσδυση στο κρατίδιο , βρίσκεται διπλωματικά απέναντί τους . Ουσιαστικά (εγώ θεωρώ) ότι ο χρόνος που περνάει εξυπηρετεί εμάς .
Ίδη η αντιπολίτευση τους είναι πιο διαλακτική . Πόσο νομίζεται ότι θα είναι της μόδας ακόμα ο Γκρούεφσκι?

Να γράψω και αυτό . Αν δεν είχαμε τον απόλυτο εθνομηδενισμό επί σημίτη με τους νόμους που ψηφίστηκαν τότε (και δεν καταργήθηκαν μετά) και την διευκόλυνση μετάβασης επιχειρήσεων στα σκόπια , για να τους μεταγγίζουμε παράδες μέχρι σήμερα , θα υπήρχε το κρατίδιο αυτό?

Τέλος να γράψω , ότι ακόμα μπορούμε να σκληρύνουμε την στάση μας προς τους γείτονες σε οποιοδήποτε επίπεδο σποφασίσουμε . Μια πιθανή μελλοντική καταγγελία της ενδιάμεσης συμφωνίας , θα μας δώσει το δικαίωμα σε συνεργασία με τους Βούλγαρους , των οποίων τα συμφέροντα ταυτίζονται με τα δικά μας στο συγκεκριμένο ζήτημα , να τελειώσουμε μέσα σε έξη μήνες με αυτό το κρατίδιο .
Το μόνο πράγμα που θα πάθουμε είναι να την πληρώσουν τα εγχώρια κεφάλαια που επένδυσαν εκεί .
Δυστηχώς έτσι είναι οι επενδύσεις σε ασταθή αντιδημοκρατικά κρατίδια .

Βαρδαρία και πολύ τους είναι .
Μόνο πολιτική βούληση χρειάζεται .



Οδυσσέας 20 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:43:00 π.μ. EET  

@ Μέντωρ:
Το "Σλαβομακεδονία" είναι είναι καλή λύση, αλλά το πρόβλημα των Σκοπιανών είναι ότι δεν εκφράζει τους Αλβανούς κατοίκους της χώρας και επομένως αναδεικνύει τον υφιστάμενο εθνοτικό διχασμό (Σλάβοι - Αλβανοί). Γι' αυτό είναι απίθανο να γίνει δεκτό από τους Σκοπιανούς - εκτός βέβαια αν μείνουν χωρίς τους Αλβανούς...

@ ΦΚΜΚ:
Τα σχόλια που παραθέτεις ως προηγηθέντα του δικού σου ήταν γενικά και όχι επί προσωπικού. Την πρώτη επίθεση επί προσωπικού την έκανες εσύ. Τέλος πάντων, όπως είπα δε θέλω να επαναληφθεί ο καβγάς.

Μanolis 20 Δεκεμβρίου 2012 στις 10:12:00 π.μ. EET  

Πολύς και βαρύς ο Θυμός...Χθες πλακωνοταν στην Πατρα οπαδοι της...Παναχαικης και του Ολυμπιακου. Για ποιο λογο? Στο εν κρυπτω (και οχι μονο βεβαιως) μεγαλη φαγωμαρα απο την επετειο των Καλαβρυτων και εξης. Παντου στον τοπο υπαρχει μεγαλος θυμος και φαγωμαρα. Το ενιαιο μετωπο που απαιτηται για να βγουμε επιτελους απο την κριση και να μην πεθανουν και αλλοι συμπατριωτες μας απο πεινα ή κρυο ειναι πιο μακρυα απο ποτε...

Ανώνυμος 20 Δεκεμβρίου 2012 στις 10:26:00 π.μ. EET  

@Pro απο Συμβασιλεύουσα
@Οδυσσέας

Σας ευχαριστώ θερμά για την ανταπόκριση.Είναι γεγονός οτι ο αλυτρωτισμός τους οξύνθηκε επί του φαιδρού Γκρούεφσκι ο οποίος(ευτυχώς για εμάς)τους σπρώχνει σε ένα τοίχο.Απο την ηγεσία τους πέρασαν άνθρωποι όπως ο Μπ.Τσεβρενκόφσκι οι οποίοι διήκριναν οτι η συνέχεια και η σωτηρία τους διέρχεται απο τις καλές τους σχέσεις με την Ελλάδα.Pro έχεις απόλυτο δίκιο,εάν αποσύρουμε τα επενδυτικά κεφάλαια απο δαύτους,θα μας παρακαλούν γονυπετείς μετά οι ίδιοι!Χρειάζεται βέβαια και συλλογική συνείδηση απο εμάς,ειδικά τους Βορειοελλαδίτες,καθώς θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός να δίνουμε τον οβολό μας για ψώνια ή φουλάρισμα με βενζίνη απο τα πρατήριά τους(ως γιατρός,θα σας πω κι οτι η ηπατίτιδα πλέον θερίζει στα θεραπευτήριά τους,οδοντιατρεία π.χ.,προσοχή στον ιατρικό τουρισμό εκεί!).Έχετε απόλυτο δίκιο επίσης στο γεγονός οτι το αλβανικό στοιχείο είναι αρκετά υπολογίσιμο για να αγνοηθεί.....

Μέντωρ

Ανώνυμος 20 Δεκεμβρίου 2012 στις 1:06:00 μ.μ. EET  

κάτι ακόμη τους σκοπιανούς.
Πριν 2 χρόνια σε επίσημη επίσκεψη του Βούλγαρου Προέδρου στα σκόπια, όταν ετοιμάστηκε να μιλήσει σε ακροατήριο κυβερνητικών παραγόντων, τον ρώτησαν, άν ήθελε διερμηνέα. Εκείνος απάντησε: "τι διερμηνέα, αφού ΑΥΤΟΙ είναι Βούλγαροι και καταλαβαίνουν όσα λέω!" Έμειναν ΑΦΩΝΟΙ οι ψευτόμαγκες σκοπιανοί!
ΔΥΣΤΥΧΩΣ, κάνουν τα "παιχνίδια" τους σε μας, γιατί ΔΥΣΤΥΧΩΣ και πάλι, εμείς το ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ!

Γιάννης

Alexandros 20 Δεκεμβρίου 2012 στις 3:19:00 μ.μ. EET  

Συμπληρώνοντας το σχόλιο μου που περιμένει δημοσίευση Παραθέτω τη μελέτη για την Οθωμανική απογραφή του 1897, όπως επίσης να πω πως πηγή για την αναζήτηση εργασίας από τον Γκρούεφσκι στο ελληνικό προξενείο είναι άρθρο που διάβασα στο defencepoint.

http://www.hips.hacettepe.edu.tr/nbd_cilt25/mutlu.pdf

Ανώνυμος 22 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:29:00 μ.μ. EET  

Για να μην ξεχνιόμαστε, δηλώσεις του πρωθυπουργού πριν μια βδομάδα στις Βρυξέλλες 14 τρέχοντος:
Σε ερώτηση για την πΓΔΜ και ένα έγγραφο που κατέθεσε στην Σύνοδο του ΕΛΚ ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Ν.Γκρουέφσκι, ο κ. Σαμαράς είπε ότι η επίλυση της εκκρεμότητας της ονομασίας αποτελεί προϋποθεση για ενταξιακές διαπραγματεύσεις Βρυξελλών-Σκοπίων


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP