Εν Τάχει

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

• Ο Α/ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος πραγματοποίησε στις 9 και 10 Δεκεμβρίου  διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, κατόπιν προσκλήσεως του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων,  Αντιστράτηγου Binyamin “Benny” Gantz.  Στρατιωτική συνεργασία και "κοινές προκλήσεις ασφαλείας" βρίσκονται στην ατζέντα των συνομιλιών. Ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο της Διεύθυνσης Εθνικής Ασφαλείας του Ισραηλινού Υπουργείου Άμυνας, Amos Gilad. Ο Gilad έχει σημαντικό "βάρος" στην κοινότητα πληροφοριών του Ισραήλ αλλά και στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας, ενώ υπήρξε υψηλόβαθμο στέλεχος της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών του στρατού, Αman. Kατά την διάρκεια της επίσκεψης του ο Στρατηγός Κωσταράκος επισκέφθηκε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην πόλη Sderot, μη-κατονομαζόμενη α/β της Ισραηλινής ΠΑ καθώς και το μουσείο του Ολοκαυτώματος στην Ιερουσαλήμ.

• Την Τετάρτη 28 και την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος  Κωνσταντίνος Γκίνης, επισκέφθηκε μονάδες και φυλάκια των Νήσων Μεγίστη, Ρω, Στρογγύλη, Κάρπαθο, Τήλο και Κάσο.

Με τους Αμφίβιους Καταδρομείς στο Ανατολικό Αιγαίο

• Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού, μεταξύ 26 και 30 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε άσκηση Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΜΕΑ) στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Πελοποννήσου. Στην άσκηση έλαβε μέρος  Λόχος ΜΕΑ Sperwer του 472 Τάγματος Επιτήρησης Πληροφορικής. Σε υπηρεσία με τον ΕΣ βρίσκονται 4 συστήματα με συνολικά 16 ΜΕΑ Sperwer, διαμοιρασμένα ανάμεσα σε Δ΄ΣΣ (473 ΤΕΠΠ) και ΑΣΔΕΝ (472 ΤΕΠΠ). Παράλληλα, έχει καταστεί πλήρως επιχειρησιακή η βελτιωμένη έκδοση του Ελληνικής σχεδίασης και κατασκευής ΜΕΑ "Πήγασος". Η Μοίρα Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΜΜΕΑ/Φ) της ΠΑ , εδρεύει στην 131 Σμηναρχία Μάχης (Άκτιο), υπάγεται διοικητικά στον Διοικητή της 131 ΣΜ και επιχειρησιακά στο ΑΤΑ. Ως χαρακτηριστικό κλήσης η Μοίρα χρησιμοποιεί την ονομασία «Αχέρων». Από το 2009 βρίσκεται σε εξέλιξη η παραγωγή 12 επιπλέον αεροσκαφών με εμπλοκή του ΓΕΕΘΑ, λόγω της διακλαδικής αξιοποίησης του συστήματος.

ΜΕΑ Sperwer του Ε.Σ

• Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2012 επισκέφθηκε τη Σχολή Εθνικής Άμυνας ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, Arye Mekel, ο οποίος παρουσίασε στους σπουδαστές τους "Κύριους Στρατηγικούς Προσανατολισμούς του Ισραήλ".

• Στην αεροπορική βάση Ικονίου (3η ΑJU) βρίσκεται από προχθές το πρώτο α/φ Boeing 737 AEW του προγράμματος Peace Eagle. Oι πρώτες παραδόσεις στην ΤΗΚ αναμένονται εντός του 2013.

• Άσκηση Ειδικών Δυνάμεων με την ονομασία "Αετός του Καυκάσου" έλαβε χώρα στην Τουρκία απο τις 26/11 εώς και τις 2 Δεκεμβρίου. Κλιμάκια μονάδων ειδικών δυνάμεων από Τουρκία, Αζερμπαιτζάν και Γεωργία συμμετείχαν στην άσκηση που έλαβε χώρα στην περιοχή της Άγκυρας.

• Την αναδιάρθωση του ερευνητικού κέντρου TUBITAK ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, Nihat Ergun. Κύριος στόχος η ενίσχυση του τομέα R&D, με προσέλκηση εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού. Σύμφωνα με τον κ Ergun, έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες δοκιμές του βλήματος SOM, το οποίο αναμένεται να μπεί σύντομα σε μαζική παραγωγή. Επίσης ανακοινώθηκε η ημερομηνία εκτόξευσης του δορυφόρου τηλεπισκόπισης Göktürk-2: O βάρους 500 κιλών δορυφόρος θα μπεί σε τροχιά στις 19 Δεκεμβρίου.

Ο Ουκρανός Ναύαρχος παραλαμβάνει ομοίωμα LST τουρκικής κατασκευής από τον υπεύθυνο των ναυπηγείων.

• Επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποίησε ο Αρχηγός των Ουκρανικών ναυτικών δυνάμεων, Ναύαρχος Ilyin Yurii Ivanovych. Κατα την διάρκεια της παραμονής του επισκέφθηκε την ναυτική βάση Aκσάζ καθώς και τα ναυπηγεία ADİK, όπου και ενημερώθηκε για τα προιόντα της εταιρίας, κυρίως περιπολικά και αποβατικά σκάφη. Βλέπετε η στρατιωτική ηγεσία του ΤDK εκμεταλεύεται κάθε ευκαιρία που της παρουσιάζεται στα πλαίσια της στρατιωτική διπλωματίας για να προωθήσει τις ναυπηγικές μονάδες της γείτονος..

• Ανήκουστα πράγματα!.. "Πόρτα" έφαγε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Taner Yıldız, όταν επιχείρησε να ταξιδέψει αεροπορικώς στην πόλη Ερμπίλ του Ιρακινού Κουρδιστάν. Δεν εδόθη η κατάλληλη άδεια στον Τούρκο υπουργό και έτσι το αεροσκάφος του αναγκαστικά προσγειώθηκε στην Καισάρεια, και κατόπιν μετέβη στον προορισμό του οδικώς.. Αυτά γίνονται όταν οι αρμόδιοι δεν φοβόνται και την σκιά τους..

• Το τελευταίο (07-1030) από τα 30 νέα F-16 του προγράμματος Peace Onyx IV, παραδόθηκε σήμερα στην ΤΗΚ, σε τελετή που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της εταιρίας ΤΑΙ. Η παράδοση του σηματοδοτεί το τέλος της λειτουργίας της γραμμής συναρμολόγησης F-16, η οποία απέδωσε συνολικά 308 μαχητικά F-16.

• Στο ναύσταθμο του Ακσάζ ρυμουλκήθηκε στις 5/12 η τουρκική φρεγάτα F-494 Gökçeada, μετά από πρόβλημα που παρουσίασε στο μηχανοστάσιο. Πρόκειται για την ίδια φρεγάτα που είχε προσαράξει σε αβαθή Κενυάτικου λιμανιού το 2010. Το ήσσονος σημασίας περιστατικό πήρε μυθικές διαστάσεις από τις γνωστές εντυπωσιοθηρικές σελίδες, οι οποίες προσέφεραν άπλετο γέλιο για ακόμα μια φορά.

• Στην δημιουργία Διεύθυνσης Άμυνας Κυβερνοχώρου (Siber Savunma Komutanlığı) προχώρησαν οι Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

• Την απόκτηση υπερηχητικών βλημάτων CM-400AKG από την Πακιστανική αεροπορία πανυγηρίζουν Πακιστανικά έντυπα. Σε περίπτωση που επαληθευτούν τα δημοσιεύματα, φορείς των νέων βλημάτων αναμένεται να είναι τα νέα μαχητικά α/φ JF-17.

• Διακόσια άρματα μάχης Μ-1A1 πρόκειται να παραλλάβει η Αίγυπτος, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό του τύπου σε αιγυπτιακή υπηρεσία σε 1.200. Και αυτό παρά την παρουσία της Μουσουλμανικής Συμμαχίας σε κυβερνητικό ρόλο. Στα καθ'ημάς τώρα, ακόμα αγνοείται η τύχη της προσφοράς 400 αρμάτων του ιδίου τύπου στην χώρα μας. Ο κ.Παναγιωτόπουλος δείχνει να έχει πιάσει...ρυθμούς ανάλογους με αυτούς του κ.Μειμαράκη, αφήνοντας μια μεγάλη ευκαιρία για την χώρα μας ανεκμετάλλευτη.

• Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, κατά την διάρκεια του πρώτου δεκαμήνου του 2010, o Αμερικανικός Στρατός απέλυσε 1625 στρατιωτικούς, λόγω παχυσαρκίας..

• Η Αλβανική Αεροπορία παρέλαβε στις 3 Δεκεμβρίου το πρώτο ελικόπτερο AS-532 Cougar, από μια παραγγελία συνολικά 5 ελικοπτέρων. Μόλις δύο εξ'αυτών θα έχουν διαμόρφωση μεταφοράς στρατευμάτων - τα υπόλοιπα θα έχουν διαμόρφωση VIP (1), SAR (1) και ΜEDEVAC (1).

4 σχόλια:

Ανώνυμος 13 Δεκεμβρίου 2012 στις 1:57:00 μ.μ. EET  

Τώρα που πέρασαν μερικές μέρες από την επίσκεψη...μου κάνει εντύπωση που δεν υπάρχουν φωτογραφίες από την επίσκεψη ούτε στο site του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας ούτε στο site του Ισραηλινού Γενικού Επιτελείου!

Ανώνυμος 13 Δεκεμβρίου 2012 στις 2:38:00 μ.μ. EET  

Χωριανοόιοιοιοιοι έπεσε το τουίτερ του αρχηγού!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=W2IdDHO6u7k

μηδενιστής

Ανώνυμος 13 Δεκεμβρίου 2012 στις 5:59:00 μ.μ. EET  

Έχει πολύ πλάκα η φωτογραφία του θέματος με τον "μάχιμο" Έλληνα Α/ΓΕΕΘΑ φορτωμένο παράσημα και διαμνημονεύσεις και "πουλάδες" και από την άλλη τον "φαντάρο" Ισραηλινό Α/ΓΕΕΘΑ (;) με 2-3 διαμνημονεύσεις και 1-2 πουλάδες...

Ανώνυμος 14 Δεκεμβρίου 2012 στις 9:23:00 π.μ. EET  

@13 Δεκεμβρίου 2012 5:59:00 μ.μ. EET

εδώ ο αβραμό κάλεσε τον μπαράκ και αντί να ανοίξει τα αυτά του έβγαζε φωτογραφίες αλα σταή με το στυλό στο πιγούνι...

μηδενιστής

Υγ για τα παράσημα τα έχουμε ξαναπεί. οι μόνιμοι υποστηρίζουν οτι είναι ηθικοί ανταμοιβή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP