Ερευνες για Παπαντωνίου

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

O κ.Παπαντωνίου με τον προκάτοχο του στο
ΥΠΕΘΑ, Άκη Τσοχατζόπουλο
Της Ιωαννας Mανδρου

Τέσσερις συμβάσεις 7 δισ. ευρώ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έρευνες των δικαστικών αρχών για εξοπλιστικά προγράμματα που υπογράφηκαν και στην «μετά Ακη» εποχή στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Στο επίκεντρο έχουν τεθεί οι «διάδοχοί» του στο υπουργείο, και ειδικότερα ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος πήρε τη σκυτάλη για το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου από τον κ. Τσοχατζόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», την ώρα που η ανάκριση για τον τελευταίο έκλεισε, δρομολογώντας διαδικασίες για ταχεία εκκαθάριση της υπόθεσης, προκειμένου σύντομα να φθάσει στο ακροατήριο, τέσσερις έρευνες τρέχουν παράλληλα για συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων που υπογράφηκαν επί υπουργίας Παπαντωνίου. Σύμφωνα με τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, βρίσκονται σε κομβικό σημείο και δεν αποκλείεται ακόμα και πριν από το τέλος του χρόνου να δρομολογηθούν σημαντικές δικαστικές εξελίξεις.

Οι συμβάσεις που θέτουν στο στόχαστρο τον αντικαταστάτη του κ. Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας αφορούν τα εξοπλιστικά προγράμματα Leopard, στη δεύτερη σύμβαση για τα υποβρύχια τύπου 209, στη σύμβαση για την προμήθεια των ελικοπτέρων Απάτσι και στη σύμβαση για την αγορά των φρεγατών.

Και οι τέσσερις έχουν κόστος για το Δημόσιο που ξεπερνά συνολικά τα 7 δισ. ευρώ και αποτελούν αντικείμενο ερευνών που διενεργούνται ταυτόχρονα από ομάδα εισαγγελέων στην οποία μετέχουν έμπειροι εισαγγελικοί λειτουργοί όπως οι κ. Πόπη Παπανδρέου, Ελένη Σίσκου, Ευγενία Κυβέλου και ο κ. Aντ. Ελευθεριάνος. Στο πλαίσιο των ερευνών, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», έχουν ήδη ζητηθεί από το 2011 να ανοίξουν οι λογαριασμοί του κ. Παπαντωνίου, αλλά και συγγενικών του προσώπων, ενώ αιτήματα δικαστικής συνδρομής έχουν σταλεί σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες σε αναζήτηση στοιχείων για τυχόν ύπαρξη λογαριασμών που μπορεί να σχετίζονται ή να αποδεικνύουν τη ροή μαύρου πολιτικού χρήματος.

Καθημερινή

3 σχόλια:

Ανώνυμος 3 Δεκεμβρίου 2012 στις 7:34:00 μ.μ. EET  

Παντως η βιλα του ηταν σαλονι σε καποια αλλη εφημεριδα πριν κανα μηνα.

Ανώνυμος 3 Δεκεμβρίου 2012 στις 10:55:00 μ.μ. EET  

Για τα NH90 δεν διάβασα κάτι; € 650 εκατομμύρια για 20 ελικόπτερα.....που βέβαια ακόμη δεν έχουν παραληφθεί!

Μanolis 4 Δεκεμβρίου 2012 στις 8:48:00 π.μ. EET  

Ποια αγορα φρεγατων? Την αναπαλαιωση των κλασης "ΕΛΛΗ" εννοει?
Τα βλεπει αυτα ο αχρηστος Μειμαρακης και αισθανεται αρχοντας...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP