Λοιπόν κύριε Παναγιωτόπουλε;

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Φτάσαμε να μας υπαγορεύει η Τουρκία
αντικαταστάσεις αξιωματικών;
Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου (Πέμπτη 29/11/12) ανατίθενται καθήκοντα Προέδρου του Διοικητικού Συμβούλιου του Πολεμικού Μουσείου στον εν ενεργεία ταξίαρχο (ΠΖ) κ. Παναγιώτη Καπερώνη, σε αντικατάσταση του υποστρατήγου (ΕΜ) Παναγιώτη Λάζου. Επίσης διορίζονται: στη θέση του Α’ Αντιπρόεδρου του ΔΣ του Πολεμικού Μουσείου ο εν ενεργεία αρχιπλοίαρχος Αχιλλέας Αναστασόπουλος (ΠΝ), στη θέση του B’ Αντιπροέδρου ο εν ενεργεία ταξίαρχος (Ο) της Πολεμικής Αεροπορίας Νικόλαος Παλιάγκας και στη θέση του Β’ Συμβούλου του ΔΣ ο εν εφεδρεία αρχιπλοίαρχος (ΕΑ) Γεώργιος Τζιακίδης ΠΝ.

Το σχετικό δελτίο τύπου δημοσιεύθηκε εδώ:

Το ερώτημα είναι ποιοί πίεσαν τον κ. Υπουργό να πάρει αυτή την απόφαση και αν πρόκειται για Τούρκους Κυβερνητικούς παράγοντες; Ακόμα πιο συγκεκριμένα, το ερώτημα είναι αν η απόφαση αυτή συνδέεται με την παρουσίαση του βιβλίου του Μουράτ Καραγιλάν στο Πολεμικό Μουσείο, και τις σχετικές θρασύτατες τουρκικές αντιδράσεις. Γιατί ο εκπρόσωπος του ΥπΕξ Γ. Δελαβέκουρας μίλησε για "ευθύνες που αποδόθηκαν", και κάποιοι έσπευσαν να τον διαψεύσουν. Αλλά η τουρκική "Χουριέτ" μίλησε για "τέσσερις Έλληνες στρατηγούς που απαλλάχθηκαν των καθηκόντων τους" για την υπόθεση αυτή. Και όσο κι αν δεν θέλουμε να την πιστέψουμε, το γεγονός κολλάει γάντι...

Λοιπόν κύριε υπουργέ; Φτάσαμε να μας υπαγορεύει η Τουρκία αντικαταστάσεις αξιωματικών;

30 σχόλια:

Ανώνυμος 2 Δεκεμβρίου 2012 στις 6:11:00 μ.μ. EET  

"Λοιπόν κύριε υπουργέ; Φτάσαμε να μας υπαγορεύει η Τουρκία αντικαταστάσεις αξιωματικών;"

και ΠΟΣΑ ΑΛΛΑ που δεν γνωρίζουμε!!
ΚΡΙΜΑ τους αξκους που "τους έφαγε η μαρμάγκα", για να δείξουμε ΠΥΓΜΗ!!, αλλά και πόσο ΚΑΛΑ παιδιά είμαστε!
κάνουμε ΠΡΑΞΕΙΣ!! οχι μονο λόγια!!
τζάμπα ο σουλειμάν μοστράρει στην "ελληνική" TV;;!!

Γιάννης

Ανώνυμος 2 Δεκεμβρίου 2012 στις 6:25:00 μ.μ. EET  

Μπράβο σας που αποκαλύψατε αυτό που άλλοι ήθελαν να κρύψουν.
Δείτε τι έγραφε το "Πράβδανετ" προχθές:

"Και ερχόμαστε στο ψέμα:

-"Χθες, ιδιώτες διοργάνωσαν εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου στελέχους του ΡΚΚ, σε νοικιασμένη αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου, εν αγνοία των αρμοδίων αρχών. Το δε ΥΠΕΘΑ διενήργησε εξέταση και αποδόθηκαν ευθύνες".

Κατ'αρχήν, είναι πρωτοφανές ένα υπουργείο (το ΥΠΕΞ) να εκδίδει ανακοινώσεις για λογαριασμό ενός άλλου (του ΥΠΕΘΑ) επειδή πήρε ο Νταβούτογλου τηλέφωνο και ... "άλλαξε πάνα" ο Αβραμόπουλος.

Δυστυχώς γι αυτόν, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ούτε έχουν ιδέα για κάποια "εξέταση" ή ΕΔΕ ή οτιδήποτε άλλο, ούτε "αποδόθηκαν" ούτε και "θα αποδοθούν ευθύνες" για την εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο.

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας λυπούνται πολύ γιατί στεναχωρήθηκε ο Α.Νταβούτογλου, αλλά προτείνουν ... αντικαταθλιπτικά χάπια. Και αυτό αφορά, τόσο την στρατιωτική, όσο και την πολιτική ηγεσία..."


Και τώρα τρέχουν να τα μπαλώσουν, ότι και καλά ο Πάνος απέτρεψε ελληνοτουρκική κρίση και άλλα τέτοια.

Ανώνυμος 2 Δεκεμβρίου 2012 στις 7:11:00 μ.μ. EET  

Κύριοι η αλήθεια είναι πικρή.
Αν διαβάσετε τις ανακοινώσεις των υπουργείων (τα δημοσιεύματα του Πράβδανετ μετράνε ως ανακοινώσεις του Πάνου), θα καταλάβετε ότι κανείς δε νοιάζεται για την αξιοπρέπεια της Ελλάδας.
Το μόνο που τους απασχολεί είναι να ρίξει ο ένας το φταίξιμο στον άλλο, επειδή σκύψανε στους τούρκους. Το να μη σκύψουνε ούτε που τους πέρασε από το μυαλό, μόνο η "επικοινωνιακή διαχείριση".
Κατακαημένη Ελλάδα...

Alexandros 2 Δεκεμβρίου 2012 στις 7:27:00 μ.μ. EET  

Το πιο σημαντικό από όλα αυτά είναι ότι τα νέα έγιναν γνωστά πρώτα στον Τουρκικό τύπο, πράγμα που πάει να πει, πως ό,τι έγινε έγινε για να επιβεβαιώσουμε τον ραγιαδισμό μας! Τον ραγιαδισμό της κυβέρνησης για την ακρίβεια! Απλώς ο συγκεκριμένος Υπουργός είναι προς λύπηση!

Alexandros 2 Δεκεμβρίου 2012 στις 7:36:00 μ.μ. EET  

Τίποτα οι άνθρωποι είναι για λύπηση τελείως κρίμα!!!!

Αρματιστής 2 Δεκεμβρίου 2012 στις 7:37:00 μ.μ. EET  

Προς τι η έκπληξη;

Εδώ και περίπου 50 χρόνια ο Ελληνισμός (με ευθύνη αυτών που εκπροσωπούν το εθνικό κέντρο και ημών που τους εκλέγουμε), βρίσκεται σε υποχώρηση.

Κύπρος 1974, Ίμια, S-300, Οτσαλάν, μη επέκταση χωρικών υδάτων, μη ανακήρυξη ΑΟΖ, σύμφωνα Βέρνης Νταβός κ' Μαδρίτης και πολλά άλλα που δεν γνωρίζουμε. Και βεβαίως πολλά άλλα που θα έρθουν.

Και αλήθεια:
Με ποιο τρόπο μπορεί να απομακρυνθεί η λέρα που μολύνει το έθνος; Και αν με κάποιο μαγικό τρόπο την ρίξουμε στο καιάδα της ιστορίας, ποιοι είναι αυτοί που θα πάνε την πατρίδα μπροστά;
Υπάρχουν;

Ανώνυμος 2 Δεκεμβρίου 2012 στις 8:15:00 μ.μ. EET  

@ 2 Δεκεμβρίου 2012 6:25:00 μ.μ. EET

Τώρα όμως το Πράβδανετ έχει αλλάξει γραμμή, εξαφάνισε το προχθεσινό άρθρο και τώρα εκθειάζει τον Παναγιωτόπουλο ότι αποσόβησε ελληνοτουρκική κρίση

Ανώνυμος 2 Δεκεμβρίου 2012 στις 9:06:00 μ.μ. EET  

Υπουργός με αξιοπρέπεια και αρχές.Εκανε το καθήκον του απέναντι στην ΥΨΗΛΗ ΠΥΛΗ.ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟΙ.

Ανώνυμος 2 Δεκεμβρίου 2012 στις 10:59:00 μ.μ. EET  

Εκει καταντησαμε!

Δ.Ν.

Ανώνυμος 3 Δεκεμβρίου 2012 στις 3:17:00 π.μ. EET  

Λένε ότι σε χώρες που βιώνουν εσωτερική κρίση, η εκάστοτε κυβέρνηση φορά το εθνικιστικό της προσωπείο, μήπως και καταφέρει να στρέψει τα βλέματα των πολιτών αλλού.
Εδώ οι ανίκανοι, οι ανοιχτομπούτηδες του μνημονίου κάνουν το αντίθετο! Σφαλιάρες από Τουρκία, Σκόπια, Αλβανία και... Τσεχία.
Που να καταφύγει και ο έρημος ο κόσμος; Στην Χρυσή Αυγή φυσικά (καλώς ή κακώς... δεν θα αναφέρω την προσωπική μου άποψη εδώ).
Τελικά το !%!#% το βαρέλι φένεται πως δεν έχει πάτο...

Σκόρπιες σκέψεις κάποιου που δεν τον σηκώνει το κλίμα και σκέφτεται να την κάνει για άλλες πολιτείες...

ΑΧΕΡΩΝ 3 Δεκεμβρίου 2012 στις 8:11:00 π.μ. EET  

''Πρὸς τὶ η ὲκπληξη;''
Ο Αρματιστὴς τα εὶπε ὸλα.
Με τὲσσερις λὲξεις.

Ανώνυμος 3 Δεκεμβρίου 2012 στις 9:19:00 π.μ. EET  

Η χάραξη εξωτερικής πολιτικής δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες των αξιωματικών. Υπό αυτό το πρίσμα, πολύ καλά έκανε και τους αντικατέστησε. Αν βλέπατε λίγο μακρύτερα από τη μύτη σας, θα μπορούσατε να το αντιληφθείτε.

Μanolis 3 Δεκεμβρίου 2012 στις 9:45:00 π.μ. EET  

O ΓΑΠ εκανε ρουσφετια επι Τουρκικου εδαφους (βλεπε strategy: Κρίτων Αρσένης - νυν Έλληνας ευρωβουλευτής, πρώην υπάλληλος του τουρκικού υπουργείου Οικονομικών), τον κ.κ. ΥΕΘΑ Παναγιωτοπουλο εκανε ντα-ντα η τουρκικη πρεσβεια, τον Οτσαλαν τον παρεδωσε Ελληνικη Πρεσβεια στη ΜΙΤ, οι S300 (επιθετικο οπλο τοτε) ηταν πιο χρησιμοι στην Κρητη για την ΤΗΚ, το τουρκικο προξενειο της Ξανθης ειναι πια θεσμος στην τοπικη αυτοδιοικηση, ρε μπας και ειμαστε ηδη το νεο σαντζακ (sanğaq) του σουλτανου Ταγιπ?

Ανώνυμος 3 Δεκεμβρίου 2012 στις 10:36:00 π.μ. EET  

Ντροπή και πάλι ντροπή! Για μία ακόμα φορά κάποιοι εκλεγμένοι από τον λαό υπουργοί λειτούργησαν σαν εκπρόσωποι της υψηλής πύλης! Συγχαρητήρια στον υπουργό για την δουλική και στα μουλωχτά απόφαση να ξηλώσει το Δ.Σ του πολεμικού μουσείου.
Φοβήθηκε μην τον κάνει νταντά ο Αχμέτ!
@Πρός ανώνυμο 3/12/2012 9:19:00 π.μ. ΕΕΤ. Από πότε η παρουσίαση ενός βιβλίου από έναν εκδοτικό οίκο, ο οποίος έχει πληρώσει αδρά για να ενοικιάσει την αίθουσα του πολεμικού μουσείου είναι πράξη χάραξης εξωτερικής πολιτικής? Το ελληνικό ΥΠΕΞ έχει διαμαρτυρηθεί ποτέ για αντίστοιχες εκδηλώσεις που γίνονται στην φίλη και γείτονα χώρα? Έχουν προχωρήσει οι γείτονες σε τέτοιου είδους ξήλωμα μετά από ελληνικές διαμαρτυρίες?

Marines575

ΑΧΕΡΩΝ 3 Δεκεμβρίου 2012 στις 10:57:00 π.μ. EET  

@Ανὼνυμο 9:19
Τὼρα νομὶζεις ὸτι κὰτι εὶπες;
Καλὰ σου τα ὲχωσε ο Marines 575,αλλὰ ὲχω και εγὼ να σου κὰνω μὶα ερὼτηση:ποιὰς χὼρας εξωτερικὴ πολιτικὴ υπερασπὶζεσαι;

Ανώνυμος 3 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:57:00 π.μ. EET  

Κύριοι "τσιμπάτε" όλοι από μια φήμη, και όντας απληροφόρητοι, αρχίζετε και βρίζετε. Καταρχήν συμφωνούμε για όλα σχετικά με το βιβλίο και τον κακό χειρισμό από το ΥΠΕΞ, αλλά σχετικά με το ΥΠΕΘΑ, έχετε μπλεξει τα νεφρά με τα α.... Η απόφαση για αντικατάσταση του προέδρου του Πολεμικού Μουσείου έχει ληφθεί εδώ και μήνα περίπου και καμία σχέση δεν έχει με το συμβάν. Γίνεται στο πλαίσιο της τοποθέτησης ε.ε. αξιωματικών αντί των εξ ανακλήσεως αποστράτων, που ξεκίνησε εδώ και εξάμηνο περίπου. Άλλωστε ο κ. Λάζος (τοποθετημένος για δεύτερη θητεία μετά την επάνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία) έπρεπε κάποτε να φύγει. Δεν θα ήταν και ισόβιος.
Αυτά για να μην παραπληροφορείστε και παραπληροφορείτε. Κατά τα άλλα, περί Τουρκίας, ΥΠΕΞ κλπ, ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

Οδυσσέας 3 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:15:00 μ.μ. EET  

@ Ανώνυμο 9.19:
Όπως σωστά σου είπε ο Marine575, αλίμονο αν η παρουσίαση ενός βιβλίου από ιδιωτικό εκδοτικό οίκο, είναι θέμα της εξωτερικής μας πολιτικής... στην πραγματικότητα αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία βάζει χέρι στην εσωτερική μας πολιτική.
Και επιπλέον, ακόμα και αν θεωρήσουμε ότι έγινε λάθος και δεν έπρεπε να διατεθεί ο χώρος, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν έπρεπε να αντικατασταθούν τα στελέχη σε συμμόρφωση προς τουρκική απαίτηση.

@ Ανώνυμο 11.57:

Ποια φήμη και ποια παραπληροφόρηση; Φήμη είναι ότι ο Δελαβέκουρας δήλωσε πως "αποδόθηκαν ευθύνες"; Φήμη είναι το δελτίο τύπου της Πέμπτης 29/11 που δημοσιεύτηκε στο σάιτ του ΥΕΘΑ στη ζούλα, και όλοι προσπάθησαν να το κρύψουν;
Και αν ήταν προγραμματισμένο να αντικατασταθεί η διοίκηση του Πολεμικού Μουσείου, δεν είναι εκπληκτική σύμπτωση ότι συνέβη αυτό τη μέρα που το ανήγγειλαν το ΥπΕξ και η Χουριέτ;
Και μας κατηγορείτε εμάς για παραπληροφόρηση;

Mithridates 3 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:40:00 μ.μ. EET  

@ παραπληροφορείστε και παραπληροφορείτε. Κατά τα άλλα, περί Τουρκίας, ΥΠΕΞ κλπ, ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

3 Δεκεμβρίου 2012 11:57:00 π.μ. EET
Φήμη? Δωσε τον ορισμό της. Το Κομμάτι βασίζεται στο δημοσίευμα της ημικρατικης Χουρριυέτ και την επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΕθΑ. Υπάρχουν ζωντανά λινκς.

Τα περί δήθεν παραπληροφόρησης σου επιsτρέφονται αυτούσια. Περαστικά!

ΑΝΩΝΥΜΟΣ 3 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:50:00 μ.μ. EET  

Γιατί αυτή η Λογοκρισία ? έστειλα ένα σχόλιο για τον σύντροφο αρματιστή, τι γίνεται ?

Οδυσσέας 3 Δεκεμβρίου 2012 στις 1:02:00 μ.μ. EET  

@ Ανώνυμο 12.50:
Αυτό που γίνεται είναι ότι το σχόλιό σου προς τον Αρματιστή κόπηκε ως εκτός θέματος και προβοκατόρικο.

Ανώνυμος 3 Δεκεμβρίου 2012 στις 1:20:00 μ.μ. EET  

μπραβο παναγιωτοπουλε να φυγουν οι αποστρατοι και οι ελαφρας υπηρεσιας επιτελους δεν παραγουν τιποτε .

Ανώνυμος 3 Δεκεμβρίου 2012 στις 1:23:00 μ.μ. EET  

@σφουγγοκωλάριους του υπουργείου

Αντί για αφήνετε προβοκατόρικα σχολιάκια για αποπροσανατολισμό, δεν κάνετε μια προσπάθεια να απαντήσετε στα αμείλικτα ερωτήματα;

Ντροπή.

Ανώνυμος 3 Δεκεμβρίου 2012 στις 4:17:00 μ.μ. EET  

Τι καθεστε και μαλωνετε ρε παιδια? ειχαμε μια υπονοια οτι ειχαμε γινει φινλαδια, τωρα το επισημοποιησαμε.
Καληνυχτα μας και καλη μας τυχη...

Ανώνυμος 3 Δεκεμβρίου 2012 στις 5:56:00 μ.μ. EET  

ΖΗΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!! περίμενα να γίνουμε Φιλανδία απο τα ίμια. ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!


μηδενιστής

ΥΓ άνοιξα το παράθυρο αλλά δεν είδα 2μετρες ξανθές με σκιστά μάτια και subaru 4λιτρα...

θα ξανακοιτάξω και αύριο. οι εργαζόμενοι στο ΥΠΕΞ αποκλείεται να λένε ψέματα. Χροοοοοοοοονια τώρα δουλεύουν υπερ πατρίδος και πίστεως.

Ανώνυμος 3 Δεκεμβρίου 2012 στις 6:41:00 μ.μ. EET  

Ο υφυπουργός παρασημοφορεί τον υπουργό του! Σύμφωνα με το υπ' αριθμ. 1185 ΦΕΚ, με ημερομηνία 5 Νοεμβρίου 2012, με Προεδρικό Διάταγμα, που εκδόθηκε έπειτα από πρόταση του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Κούρκουλα, απονέμεται ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος του Φοίνικα στον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ανώνυμος 3 Δεκεμβρίου 2012 στις 7:10:00 μ.μ. EET  


Hyvää yötä! (φιλανδιστί καληνύχτα)

Schönauer

Ανώνυμος 3 Δεκεμβρίου 2012 στις 7:56:00 μ.μ. EET  

Καλά ο Κόκκινος Πάνος μαλλί γυαλί και παντελόνι λίιι!!!!

Η πίτσα του Λεβέντη λείπει!

GMphotography 3 Δεκεμβρίου 2012 στις 8:35:00 μ.μ. EET  

Τελικά σ αυτή τη χώρα πάντα θα υπάρχουν γιουσουφάκια...
Κ το προηγούμενο που είχαμε, υπουργός ήταν κι αυτός αλλά πήγε κ παραπάνω...

κ μια απορία...
Αν, σύμφωνα μ αυτά που διάβασα σε ιστοχωρο, ο Πρωθυπουργός της χώρας μας ενοχλήθηκε με την ωμή παρέμβαση των κακών γειτόνων μας, κ έδωσε εντολή να μην αλλάξει το πρόγραμμα της παρουσίασης, εμείς καταλήξαμε να κόψουμε κεφάλια (κ το έμαθαν πρώτα οι απέναντι) κάτι δεν πάει καλά.
Ή ο Πανουλης δεν ακούει τ αφεντικό του, ή το Αφεντικό του έβαλε τρικλοποδιά, εν όψει ανασχηματισμού.

Ανώνυμος 4 Δεκεμβρίου 2012 στις 10:05:00 π.μ. EET  

Για μια ακόμα φορά η Ελληνική πολιτική σκέψη παρασύρεται σε επιδερμική προσέγγιση ενός τοσο σοβαρού θέματος

Τα πάντα αναγονται στο δίπολο Τουρκία-Ελλάδα και εκει επιζητούμε την απάντηση

Η Ελλάδα τίθεται και επίσημα εκτός των εξελίξεων στο Κουρδικό ζήτημα και αυτό δεν αποτελεί τουρκική επιταγή

Επίσης κάτι ακόμα δεν αρκεί να σου επιβάλλει κάποιος την άποψη του , αδύναμος καθίστασαι όταν την υιοθετείς παρά την θέληση σου, οταν την αποδέχεσαι ως αναπόφευκτο γεγονός
Ανταίος

sirio1 5 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:34:00 π.μ. EET  

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ Κ ΣΑΒΑ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ ΕΥΧΕ ς ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP