Ελληνο-Πολωνική Συνεκπαίδευση

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

F-16 F-16 Block 52+ της 32 BLoT προσγειώνεται
στην αεροπορική βάση Αράξου
Ολοκληρώθηκε η κοινή εκπαιδευτική αεροπορική άσκηση μεταξύ Ελλάδας και Πολωνίας που διεξήχθη από 3 έως 14 Δεκεμβρίου στην 116 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Αράξου στο πλαίσιο του προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας – Πολωνίας 2012. Στην άσκηση συμμετείχαν από πλευράς Πολωνίας τέσσερα μονοθέσια και δύο διθέσια F-16 Block 52+ με 12 χειριστές από τις 31 και 32 BLoT (Μοίρες). Έλληνες και Πολωνοί συνεκπαιδεύτηκαν σε αντικείμενα όπως τακτικές εναέριας μάχης, εγγύς αεροπορική υποστήριξη και συντονισμό προσβολών και αναγνώρισης ενώ παράλληλα τα πληρώματα αντάλλαξαν τις εμπειρίες τους πάνω στη σχεδίαση και εκτέλεση αποστολών και τις εντυπώσεις τους από την αξιοποίηση του ατρακτιδίου τακτικής αναγνώρισης DB-110. Αποκορύφωμα της συνεκπαίδευσης υπήρξε η συμμετοχή των Πολωνών σε πακέτο COMAO, όπου τα F-16 Βlock52+ της 31BLoT και της 335 Μoίρας πέταξαν απέναντι σε Mirage-2000, F-4E και A-7E.

F-16C Block52+ της 31 ΒLoT με βλήμα αέρος-αέρος AIM-9X ατρακτίδιο ναυτιλίας και σκόπευσης Sniper XP.

Στιγμιότυπο από τη συνεκπαίδευση της 335 Μοίρας και 31 ΒLoT.

Aναμνηστική φωτογραφία των στελεχών της Ελληνικής και Πολωνικής ΠΑ μετά το πέρας της συνεκπαίδευσης.
strategyreports

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP