Διπλωματική ηττοπάθεια

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Του Μιχάλη Ιγνατίου

Η δοκιμασία την οποία υπέστη η ελληνική διπλωματία από τα Τίρανα και την Άγκυρα την περασμένη εβδομάδα προκάλεσε λύπη και ανησυχία. Δυστυχώς, η οικονομική κρίση φαίνεται ότι έχει αλλάξει τον τρόπο σκέψης και στα εθνικά θέματα. Η αντίδραση των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας σε δύο γεγονότα που προσέβαλαν την Ελλάδα και το λαό της δεν ήταν η αρμόζουσα. Ήταν ορθή μεν η απόφαση του υπουργού Εξωτερικών να ακυρώσει την επίσκεψη του στην Αλβανία, αλλά ήταν λάθος να μην αντιμετωπιστεί η πρόκληση του Σαλί Μπερίσα με σκληρό τρόπο. Και αφέθηκε να αιωρείται η απειλή του εναντίον της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας με μισές κουβέντες και υπό καθεστώς διπλωματικής …ευγένειας, η οποία προκαλείται προφανώς από την ηττοπάθεια. Στον κ. Μπερίσα έπρεπε να υπενθυμιστεί ότι η οικονομία της χώρας του στηρίχθηκε από την Ελλάδα, η οποία ακόμα και τώρα – εν μέσω μιας πρωτόγνωρης κρίσης – επιτρέπει την εκροή εκατομμυρίων ευρώ στην Αλβανία, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να επιβάλει «οροφή» στην εξαγωγή συναλλάγματος. Ακόμα και τώρα κάποιος πρέπει να ασχοληθεί με το μείζον αυτό θέμα, όχι επειδή ο κ. Μπερίσα πρέπει να «πονέσει», αλλά διότι αυτό απαιτεί η κρίση. Ο Αλβανός ηγέτης είναι μια περίεργη περίπτωση. Εργάστηκε πιστά για το αιμοβόρο καθεστώς του Ενβέρ Χότζα και άρχισε να αποστασιοποιείται μόνο όταν ο Αλία του κατήργησε τα προνόμια που απολάμβανε. Ενισχύθηκε – και οικονομικά – από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, αλλά δεν έκρυψε ποτέ τον αλυτρωτισμό του, ακόμα κι όταν τη δεκαετία του ’90 η ΝΔ του έστελνε και στελέχη της για να τον βοηθήσουν στις εκλογές. Η στάση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών ήταν κατώτερη των περιστάσεων…

Η Τουρκία απαίτησε την τιμωρία των υπευθύνων του Πολεμικού Μουσείου επειδή δόθηκε μια αίθουσα του για την παρουσίαση του βιβλίου που έγραψε ο στρατιωτικός ηγέτης του ΡΚΚ και εκδόθηκε στα ελληνικά από τον Σάββα Καλεντερίδη. Το υπουργείου Εξωτερικών έσπευσε να απολογηθεί και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, έπαυσε τους υπευθύνους του Μουσείου. Πρόκειται για δουλοπρεπή στάση που προκαλεί τα δημοκρατικά και εθνικά αισθήματα των πολιτών. Την ίδια στιγμή, προκαλεί και αίσθημα φόβου, διότι, όταν η Ελλάδα κάνει πίσω σ’ ένα θέμα που αφορά σ’ ένα βιβλίο για το ΡΚΚ, τι θα πράξει αν η Τουρκία θέσει ζήτημα στο Αιγαίο ή στη Θράκη; Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, όπου η Ελλάδα είναι μέλος, χαρακτηρίζουν «τρομοκράτες» του αντάρτες του ΡΚΚ. Δικαίωμα τους. Όμως εμείς γιατί πρέπει να δεχόμαστε να μας επιβάλλουν τις θέσεις τους, όταν έχουμε ίδια γνώμη για το θέμα; Ούτε οι υπουργοί Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας μπορούν να αμφισβητήσουν ότι οι αντάρτες παλεύουν για το δικαίωμα να έχουν πατρίδα. Άλλωστε, όποιος μελέτησε τα έγγραφα του WikiLeaks για το Κουρδιστάν γνωρίζει ότι η Αμερική συνομιλεί μαζί τους, αν και – κατά τα λοιπά – τους θεωρεί «τρομοκράτες».

Στους διπλωματικούς διαδρόμους της Ουάσινγκτον περιγράφουν ως επίδειξη τόλμης το τέλος μιας συνομιλίας μεταξύ του Ταγίπ Ερντογάν και του πρωθυπουργού του Ισραήλ. Όταν ο πρώτος ζήτησε από τον κ. Νετανιάχου να αποδεχτεί την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα της Παλαιστίνης, του απάντησε: «Γιατί δεν δέχεσαι κι εσύ το Ντιγιαρμπακίρ ως την πρωτεύουσα του Βόρειου Κουρδιστάν;» Ποια θα ήταν η ελληνική απάντηση άραγε; Η στάση έναντι του Μπερίσα και του Νταβούτογλου σίγουρα προδιαθέτει…

Επίκαιρα

47 σχόλια:

Ανώνυμος 19 Δεκεμβρίου 2012 στις 4:30:00 μ.μ. EET  

ποιός υπεξ και ποιός άμυνας κύριε Ιγνατίου;
ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τα γράφετε και τα λέτε!
ΙΔΡΩΝΕΙ όμως τ΄αυτί κανενός από τους υπαλλήλους που --και καλά-- κυβερνούν τον τόπο;!
Στην "μπανανία" όπου ζούμε, ΟΠΟΙΟΣ θέλει και ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ και ΑΠΕΙΛΕΙ!! και δεν έχουμε δει ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΟΜΗ!
Αρκεί που ήρθε η "δόση" και η "ανάπτυξη"! Περάστε κόσμε!!

Γιάννης

ΑΧΕΡΩΝ 19 Δεκεμβρίου 2012 στις 5:06:00 μ.μ. EET  

Ο κὺριος που κὰνει χειραψὶα με τον Αδὸλφο,εὶναι ο Νὲβιλ Τσὰμπερλαιν,γνωστὸς ως ''κατευναστὴς'',ἂν σας θυμὶζει κὰτι ο ὸρος.
Θα αρκεστὼ να παραθὲσω την γνωμη που εὶχε γι΄αυτὸν ὲνας ομοεθνὴς του,ο Ου'ὶ'νστον Τσὼρτσιλ:
''ο ὰνθρωπος που εὶχε να επιλὲξει ανὰμεσα στην ταπεὶνωση και τον πὸλεμο,και επὲλεξε καὶ τα δὺο''.

Ανώνυμος 19 Δεκεμβρίου 2012 στις 5:17:00 μ.μ. EET  

Η κατεύθυνση που έχουν εδώ και πολλά χρόνια είναι, να σφυράμε αδιάφορα ό,τι και να συμβεί για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.

Ανώνυμος 19 Δεκεμβρίου 2012 στις 7:00:00 μ.μ. EET  

Τί να πει κανείς..Αβραμόπουλος Υπ.Εξ..Παναγιωτόπουλος Υπ.Αμ., πιάσε το αβγό και κούρεψ’το.
Όχι ότι υπήρξαν και πολύ καλύτεροι από αυτούς.


Προβοκάτωρ

Ανώνυμος 19 Δεκεμβρίου 2012 στις 8:12:00 μ.μ. EET  

Πολύ σύντομη και σωστότατη η τοποθέτηση του κ. Ιγνατίου.

Δυο μεγάλα ζητήματα που τα χειρίστηκαν υποτονικά χωρίς κανένα λόγο. Ο Reyban είναι καλός για φωτογραφίες και δημόσιες σχέσεις, αλλά πυγμή μηδέν. Αν ήταν πχ ο Φράγκος ΥΠΕΞ δε θα έδινε πιο νετανιάχεια απάντηση;

ΠΚΠ

Ανώνυμος 20 Δεκεμβρίου 2012 στις 1:25:00 π.μ. EET  

Να πει τα πράγματα με τ'όνομά τους ο Ιγνατίου και κάποιοι άλλοι! Ποιά ηττοπάθεια; Προδοσία λέγεται!

Ανώνυμος 20 Δεκεμβρίου 2012 στις 9:15:00 π.μ. EET  

@ΑΧΕΡΩΝ
"Θα αρκεστὼ να παραθὲσω την γνωμη που εὶχε γι΄αυτὸν ὲνας ομοεθνὴς του,ο Ου'ὶ'νστον Τσὼρτσιλ:
''ο ὰνθρωπος που εὶχε να επιλὲξει ανὰμεσα στην ταπεὶνωση και τον πὸλεμο,και επὲλεξε καὶ τα δὺο''"

Φιλε ο Τσαμπερλάιν αδικήθηκε ιστορικά. Ήταν καλός άνθρωπος, τίμιος και είχε όραμα: έβλεπε ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ και στο μέλλον κάτι που τσούζει ακόμα και τώρα τους άγγλους. Είδε τον στρατό της αγγλίας που ήταν πρακτικά αστυνομία και έκατσε στα αυγά του.

Τα σχέδια του τα χάλασαν ο μπογιατζής που βίαζε την ανιψιά του, και ο χασάπης μπον βιβέρ του ναυαρχείου γνωστός για τις τεράστιες αποτυχίες του σε Α και Β ΠΠ. Ο δεύτερος αν δεν ήταν Δούκας του Marlborough και εμπνευστής της BP θα είχε πάρει πόδι απο τον ΑΠΠ που γύρναγε στα μετόπισθεν λιάρδα απο το μεθύσι. Στον ΒΠΠ μετά την Διέπη απορώ προς τον κράτησαν...
Στο τέλος απο τα υπέρογκα δάνεια έκαναν μάγκα την ΗΠΑ -που πριν τον ΒΠΠ πείναγε με 11εκ άνεργους και μέσο μισθό τα 5 δολ/εβδ.- και πέθαναν αργά αργά χάνοντας το 1/3 του πλανήτη που είχαν...

Η ιστορία γράφετε απο τους νικητές και τους προπαγανδιστές...

μηδενιστής

Ανώνυμος 20 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:31:00 μ.μ. EET  

@ Προβοκάτωρ, ΠΚΠ

Στην Ελλάδα, συνηθίζουμε να διαχωρίζουμε τους υπουργούς από την κυβέρνηση, λες και ο καθένας εφαρμόζει δική του πολιτική, χωρίς έγκριση του πρωθυπουργού. Είναι λάθος να κατακρίνουμε τον Αβραμόπουλο, διότι την ευθύνη φέρει ο Σαμαράς, που τον έχει ΥπΕξ και δέχεται τις επιλογές του (αν είναι δικές του). Είναι λάθος να λέμε «Αν ήταν πχ ο Φράγκος ΥΠΕΞ…», διότι κι αυτός θα είχε πάνω από το κεφάλι του τον πρωθυπουργό. Εκτός πια κι αν δεχτούμε ότι πράγματι καθένας χαράζει δική του πολιτική στην Ελλάδα.

Ανώνυμος 20 Δεκεμβρίου 2012 στις 6:07:00 μ.μ. EET  

Προς "Μηδενιστή" (20/12/2012-09:15 π.μ.)

Έχετε μία κάπως ιδιότυπη ερμηνεία ιστορικών γεγονότων. Μήπως μπορείτε να μας εξηγήσετε πώς ο τότε Άγγλος Πρωθυπ. Chamberlain (o οποίος ήδη είχε προσβληθεί από την επάρατη νόσο)χρειάσθηκε σχεδόν 48 ώρες να κηρύξει πόλεμο στην Ναζιστική Γερμανία τον Σεπτέμβριο 1939 κι ενώ ήδη "έβρεχε" Γερμανικές βόμβες στην Βαρσοβία; Το ίδιο άτομο είχε ήδη "πουλήσει" την Αυστρία και την Τσεχοσλοβακία στον τέως "μπογιατζή." Δεν θέλω να πιστεύω ότι θεωρείται τον Κο. Chamberlain ως "παράδειγμα προς μίμηση" εάν - ό μη γένοιτο - κάποιο Τουρκικό άγημα αποφασίσει να κάνει απόβαση ή αεραπόβαση στο Φαρμακονήσι.

Λάμπρος Ε.Π.-εν Η.Π.Α. μετανάστης
20/12/2012 - 11:07 τοπική ώρα - ώρα Ελλάδος 18:07

Ανώνυμος 20 Δεκεμβρίου 2012 στις 6:44:00 μ.μ. EET  

@ Nativist

Δεν είμαι βέβαιος για αυτό που ισχυρίζεσαι. Στο Υπ.Αμ. συνατήθηκαν και αποφάσισαν περικοπές.Για τα υπόλοιπα ότι κατεβάσει το κεφάλι των αρμοδίων και βλέπουμε.
Για το Υπ.Εξ., ζήτημα άμα του έδωσε καμιά οδηγία για να αποφύγει τις χοντρές παπαριές με Σκόπια-Τουρκία και με τα Αλβανά, να το παίξει μάγκας άμα δει ότι τον παίρνει.Αυτός,τα ταξίδια του στο αμέρικα για PR με έξοδα του δημοσίου και με πρόφαση να δει το παιδί του.Τα παιδιά των άλλων είναι κωλοπαίδια,μάλλον.

Συγκεκριμένες πολιτικές κατευθύνσεις μόνο στην οικονομία δίδονται πιστεύω.

Ο Αντώνης ο Σ,περιμένει αναγκαστικά τον κατάλληλο χρόνο για να τους αλλάξει διότι λειτουργούν με τηλεοπτικούς όρους.

Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι άμοιροι των ευθυνών τους οι μαϊντανοί αυτοί εκτός αν έχουν το ακαταλόγιστο και όχι λόγω ψυχασθένειας.
Προβοκάτωρ

Pro από Συμβασιλεύουσα 20 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:36:00 μ.μ. EET  


Να και μια πρωτιά .
Συμφωνώ με τον ΝΑΤΙΒΙΣΤ . (Ο έταιρος "αγαπημένος" μου σχολιαστής , μαζί με τον Φτωχό και μόνο καουμπόυ , ο συγκεκριμένος από την άλλη άκρη του ιδεολογικού φάσματος)
Όντως έχει ευθύνη ο Σαμαράς . Σε τέτοια θέματα , δεν μπορούν να αποφασίζουν μόνοι . Σίγουρα υπάρχει κάποια συνενόηση .
Από την άλλη πλευρα , η παρουσία του Φραγκούλη Φράγκου σε οποιαδήποτε εξ αυτών των θέσεων , είμαι σίγουρος ότι θα διαμόρφωνε εν πολλοίς την στρατηγική (λόγω χαρακτήρα και αξίας του ανδρός) με εναλλακτική την παραίτησή του . Οπότε συμφωνώ και μαζί σας Προβοκάτωρ και ΠΚΠ .
Υπάρχουν τεράστιες διαφορές .

Πάντως για το Αλβανικό και το σκοπιανό , έφαγαν πόρτα και οι δύο χώρες στην Ε.Ε από δική μας παρέμβαση πρόσφατα . Τουλάχιστον έτσι λένε αυτοί .
Εγώ απλά εύχομαι να υπάρχει σχέδιο .

Για το Θέμα του Μουσείου και της εκδήλωσης Καλεντερίδη , το έχω γράψει σε άλλη ανάρτηση , είναι ντροπή . Η όλη στάση μας και συμπεριφορά μας . Και αν στο τέλος η εκδήλωση έγινε τελικά εκεί (όπως διέρευσε ανεπίσημα) με προσωπική παρέμβαση Σαμαρά , αν όντως μετά ξηλώθηκε η διοίκηση του μουσείου επειδή το ζήτησαν οι Τούρκοι , το κάνει ακόμα χειρότερο . Φυσικά περισσότερες λεπτομέρειες για αυτά τα πράγματα θα μάθουμε αργότερα .

Αυτά τα γεγονότα , όσο μικρά και ασήμαντα και αν είναι , σε σχέση με ΙΜΙΑ , S300 , Οτσαλαν , Μαδρίτη , Νταβός κτλ , δεν παύουν να πληγώνουν τον μέσο Έλληνα Πατριώτη.

Όπως είπα . Εύχομαι να υπάρχει σχέδιο .

ΑΧΕΡΩΝ 21 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:43:00 π.μ. EET  

@Μηδενιστὴ
Το ἂν ὴταν καλὸς και τὶμιος ἂνθρωπος ο Τσὰμπερλαιν,ἂς το προσπερὰσουμε.
Ας θὲσουμε καλὺτερα το ερὼτημα πὸσο τὶμια και ανθρωπιστικὴ ὴταν η Βρεττανικὴ Αυτοκρατορὶα.
Ὸπως ο Τσὼρτσιλ,εὶχε και αυτὸς τις ὰκρες και τις πλὰτες του,ὰλλωστε ὴταν απὸ τζὰκι.
Σχετικὰ με την κατὰσταση του Βρεττανικοὺ Στρατοὺ το 1938,δὲν ὴταν βεβαὶως λαμπρὴ,ὸοομως:
α)οὺτε η Βερμαχτ ὴταν ακὸμη στο επὶπεδο του 1940.
β)το Royal Navy υπερεὶχε ασυγκρὶτως της Kriegsmarine,κὰτι που μακροπρὸθεσμα θα βὰραινε αποφασιστικὰ,ὸπως και ὲγινε.
γ)ὸταν μιλὰμε για Βρεττανὶα,εννοὺμε και την Βρεττανικὴ Κοινοπολιτεὶα συνολικὰ.
δ)υπὴρχε και ο ὲτερος παρτεναὶρ της Αντὰντ,La France βεβαὶως-βεβαὶως,που μὸνη της παρὲτασσε το 1938 τις διπλὰσιες χερσαὶες δυνὰμεις απ΄ὸτι η Γερμανὶα,και δὲν ὴταν αμελητὲα ποσὸτητα οὺτε απὸ αεροπορικὴ και ναυτικὴ ὰποψη.
ε)κὰτι ανὲφερες για κὰποια ΒΡ...
Ὰν επιχειρὴσουμε μὶα χονδρικὴ επισκὸπηση των συνεπειὼν της κατευναστικὴς πολιτικὴς του Τσὰμπερλαιν,βλὲπουμε ὸτι:
α)αποθρὰσυνε τον Αδὸλφο,κὰτι που ὲφερνε πιὸ κοντὰ το σημεὶο ρὴξεως.
β)αποθὰρρυνε χὼρες υπὸ Ανταντικὴ επιρροὴ να σταθοὺν απὲναντι στο Γ΄Ρὰ΄ι΄χ,αλλὰ αντιθὲτως,περὶπου τις προὲτρεπε να πὲσουν στην αγκαλιὰ του,βλὲπε την περὶπτωση της Γιουγκοσλαβὶας.
γ)επιβρὰβευε αλλὰ και επιδοτοὺσε την γερμανικὴ προκλητικὸτητα,χαρὶζοντας της π.χ το διὸλου ευκαταφρὸνητο οπλοστὰσιο της Τσχοσλοβακὶας,και ὲτι περισσὸτερο,την αποδοτικὼτατη πολεμικὴ της βιομηχανὶα.
Στην διὰρκεια του Β΄ΠΠ, η Βὲρμαχτ εξὸπλισε 12 μεραρχὶες με Τσεχοσλοβακικὰ τυφὲκια και πολυβὸλα,μεταξὺ ὰλλων,ενὼ 2 απὸ τις συνολικὰ 8 Panzerdivisionen που εισὲβαλλαν στην Γαλλὶα το 1940,συμπεριλαμβανομὲνης της μεραρχὶας του Ρὸμμελ(9η;),ὴτοι το 25%, ὴσαν εξοπλισμὲνες με Ρz 35t και Pz 38t,Τσεχοσλοβακικοὺ τὺπου.
Εν πὰση περπτὼσει,η εστὶαση στην πολιτικὴ Τσὰμπερλαιν εὶναι ελλιπὴς,εἂν δεν συνεξεταστεὶ και η στρατιωτικὴ πολιτικὴ του Εmpire.
Υπ΄αυτὸ το πρὶσμα,ψὰξε και την στὰση του War Office,και του ''αφανοὺς'' λὸρδου Γκὸρτ.
Συμπερασματικὰ,ἂστα φὶλε μου,παὶχθηκε ασὺλληπτη σκηνοθεσὶα στις πλὰτες της ανθρωπὸτητας,προκειμὲνου να επιβληθεὶ κὰποια-τὸτε-νὲα τὰξη πραγμὰτων.

Pro από Συμβασιλεύουσα 21 Δεκεμβρίου 2012 στις 1:12:00 π.μ. EET  

Μηπως ακουσα το ονομα Ντέιβιντ Ιρβινγκ?

Ανώνυμος 21 Δεκεμβρίου 2012 στις 10:01:00 π.μ. EET  

@Λάμπρο

1. "χρειάσθηκε σχεδόν 48 ώρες να κηρύξει"

εμείς έχουμε κάνει 40 χρόνια για την κύπρο...
του πήρε 2 μέρες για καθολικούς, σλάβους, μη αναφοδιαζόμενους και με την ρωσία πίσω τους!
ναρκωτικά μάλλον θα παίρνανε και που το σκεφτήκανε αλλά την πατήσανε όταν έφτιαξαν το ξέρασμα συνθήκης του Α'ΠΠ.

εκεί κολλάει και το τίμιος. αν θυμάσαι καλά η χώρα που μένεις έκανε την ΚΟΤΑ κατα τη διάρκεια του ΨΠ σε τσεχία και ουγγαρία οπότε σε σχέση με τζόνσον, κάρτερ, νίξον, κένεντυ κτλ ο τσαμπ ήταν θεός...

2."Το ίδιο άτομο είχε ήδη "πουλήσει" την Αυστρία και την Τσεχοσλοβακία στον τέως "μπογιατζή"

η αυστρία ήταν είναι και θα είναι γερμανική. το οτι είχε διαφορετική βασιλική οικογένεια δεν αλλάζει την φυλή. ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΤΕ.

η τσεχοσλοβακία ήταν τεχνητό πολυεθνικό κράτος φτιαγμένο απο τους άγγλους και ένα μέρος του ήταν γερμανοί. αν είχαν μυαλό θα τους έδιναν οι ίδιοι αυτονομία. κοίτα σε μια 20ριά χρόνια πώς η ελλάδα θα δώσει την θράκη μέσα σε μια νύχτα .

ο μπογιατζής μπλόφαρε τότε και η μπλόφα έπιασε.
όταν έχεις περάσει ΑΠΠ και ισπανική γρίπη μετά δεν θέλεις πόλεμο εκτός αν είσαι ο συγκεκριμένος ανώμαλος μπογιατζής.

3."Δεν θέλω να πιστεύω ότι θεωρείται τον Κο. Chamberlain ως "παράδειγμα προς μίμηση" εάν - ό μη γένοιτο - κάποιο Τουρκικό άγημα αποφασίσει να κάνει απόβαση ή αεραπόβαση στο Φαρμακονήσι."

Αδερφέ Λάμπρο.
Τα ίμια τα θυμάσαι; Τί ακριβώς κάναμε;
Τί διαφορά έχει ο σιμήτης που ξαναβγήκε πρωθυπουργός;;; να σου πω; οι τούρκοι δεν έκαναν 2ο βήμα.
ο τσαμπ δεν είχε φανταστεί που θα έφτανε το πράγμα και μεις είμαστε τυχεροί που δεν φάγαμε την βαριοπούλα στη μάπα...

Έτσι ο Τσαμπ βγήκε ιστορικά μλκς και ο Σιμ πρωθυπουργάρα...

@ΑΧΕΡΩΝ
η κουβέντα μαζί σου είναι ευχαρίστηση.

"Ας θὲσουμε καλὺτερα το ερὼτημα πὸσο τὶμια και ανθρωπιστικὴ ὴταν η Βρεττανικὴ Αυτοκρατορὶα."

ο τσαμπ άγγλος ήταν. αν ήταν καλή ή όχι δεν τον ένοιαζε. τον ένοιαζε η συνέχεια.
μην ξεχνάμε πάντως οτι βοήθησε τελικά την πολώνια χάνοντας για πάντα την παγκόσμια ηγεμονία και ο πλανήτης 200εκ κόσμο σε εμφύλιους και τοπικές συρράξεις.
η PAX britanika έσβησε με αίμα όπως η pax romana 2000 χρόνια πριν. πολλές χώρες θα ήταν καλύτερα με άγγλους απο πάνω τους. έστω και για λίγα χρόνια το ποιοτικό επίπεδο ΕΚΤΟΞΕΥΤΗΚΕ (γκουχ γκουχ κύπρος μετά απο 500 χρόνια τούρκους γκουχ) σε άτομα που λάτρευαν τον ήλιο...

"κὰτι ανὲφερες για κὰποια ΒΡ"

η πετρελαϊκή. γέννημα θρέμμα του τσώρτσιλ και φυσικά ένας τεράστιος κουμπαράς εδώ και 100 χρόνια.
-----------------------------

Η πολιτική Τσαμπ είναι η πολιτική ΠΑΣΟΚ εδώ και 30 χρόνια. Δεν μ αρέσει δεν σ αρέσει αλλά τους ψήφους τους έπαιρναν. πολύ μεγάλη κουβέντα και δεν έχω χρόνο τώρα.

"Υπ΄αυτὸ το πρὶσμα,ψὰξε και την στὰση του War Office,και του ''αφανοὺς'' λὸρδου Γκὸρτ."

θέλω μια μέρα κουβέντας μόνο για αυτό ^ χαχαχαχαχα
κρίμα που δεν έχω χρόνο σήμερα και δυστυχώς θα δω ξανά οθόνη την άλλη εβδομάδα και βάλε.

μηδενιστής

Ανώνυμος 21 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:51:00 μ.μ. EET  

@ Προβοκάτορα

>Ο Αντώνης ο Σ,περιμένει αναγκαστικά τον κατάλληλο χρόνο για να τους αλλάξει διότι λειτουργούν με τηλεοπτικούς όρους<

Γιατί, ο Σαμαράς πώς λειτουργεί; Έχει στήσει ένα δίκτυο προβολής του και παίζει φτηνό επικοινωνιακό παιχνίδι, που και οι κάφροι ακόμη βλέπουν πόσο χοντροκομμένο είναι. Όλα γίνονται κατόπιν "προσωπικής εντολής του πρωθυπουργού" (χα, χα!). Η εικόνα του καλού πριγκιπόπουλου, που πάντα παρεμβαίνει και σώζει τον δύστυχο φορολογούμενο από τους κακούς υπουργούς. Πότε θα έλθει η κατάλληλη στιγμή να αλλάξουμε όχι μόνο τον Σαμαρά, αλλά και όλο αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα, που μάς φορτώθηκε μετά την δικτατορία; Όλους δαύτους τους επαγγελματίες πολιτικούς, που ποτέ δεν έκαναν άλλη δουλειά στην ζωή τους και που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τσέπη τους;




@ Pro

>Πάντως για το Αλβανικό και το σκοπιανό , έφαγαν πόρτα και οι δύο χώρες στην Ε.Ε από δική μας παρέμβαση πρόσφατα . Τουλάχιστον έτσι λένε αυτοί .<

Η Ελλάδα (ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΣΥΝ) έδωσε το 2008 (Μάρτιο), σε δύο συνεδριάσεις της Βουλής, το πράσινο φως για την ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, χωρίς να φέρει την παραμικρή αντίρρηση, ενώ ο ΛαΟΣ έδωσε και τις δύο φορές μάχη για να μην τούς δοθεί αυτό το πράσινο φώς, αν δεν διασφαλισθούν οι Έλληνες της Β. Ηπείρου, που υφίστανται άγρια πολιτισμική γενοκτονία. Συνεπώς, δεν νομίζω ότι για την Αλβανία υπήρξε παρέμβαση δική μας. Όσον αφορά στα Σκόπια, η Βουλγαρία επίσης δεν τα θέλει με τον όνομα "Μακεδονία".

Αρματιστής 21 Δεκεμβρίου 2012 στις 2:03:00 μ.μ. EET  

@ Μηδενιστής

Φίλε μηδενιστή θα συμφωνήσω απόλυτα με το «Λάμπρο Ε.Π.-εν Η.Π.Α. μετανάστη».

Κατ’ αναλογία μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι όταν ο Σημίτης κατά τη κρίση των Ιμίων έβαλε την ουρά στα σκέλια ευχαριστώντας τους Αμερικάνους, ήταν καλός άνθρωπος, τίμιος και είχε όραμα: Διότι έβλεπε στο βάθος του τούνελ τη χώρα να εντάσσεται στην Ευρωζώνη ως πλήρες και ισότιμο μέλος και να καλπάζει προς την ανάπτυξη και την ευημερία. Άλλωστε αντιλήφθηκε (ή του είπαν) ότι ο ΕΣ «δεν δύναται»…

Βεβαίως εγώ ο κακόπιστος πιστεύω ότι μάλλον σκέφθηκε «τι θέλω τώρα να μπλέξω σε πόλεμο για ένα βράχο χαμένο στο πέλαγος»! Πιθανό όμως να τον έπιασε και κόψιμο μπροστά στην ευθύνη μιας σύγκρουσης (διακατεχόταν άλλωστε και από αντιστρατιωτικό πνεύμα όπως και οι περισσότεροι εκσυγχρονιστές που μας εμφανίστηκαν τα τελευταία 30 χρόνια. Ένθεν κακείθεν βεβαίως. Δεξιά και αριστερά. Το αντιστρατιωτικό πνεύμα, όπως και η αποφυγή της στράτευσης, διατρέχει όλο το πολιτικό φάσμα. Και το «πατριωτικό» και το «εθνομηδενιστικό».)

Εγώ φίλε μου είμαι με τον Τσώρτσιλ, ο οποίος ανεξάρτητα από τα σφάλματα του στο παρελθόν, ανταποκρίθηκε πλήρως στις ανάγκες των περιστάσεων και δικαίως θεωρείται ο πατέρας της συμμαχικής νίκης.

Και όταν μια χώρα αντιμετωπίζει κρίσιμες καταστάσεις, η ειλικρίνεια η αποφασιστικότητα και η δύναμη του Τσώρτσιλ θα πρέπει να αποτελεί οδηγό για όλους τους ηγέτες.

«Σας υπόσχομαι ιδρώτα, δάκρυα, λύπη και αίμα».
Και απευθυνόταν στο σύνολο του Βρετανικού λαού.

Αρματιστής 21 Δεκεμβρίου 2012 στις 2:26:00 μ.μ. EET  

Έχω την άποψη ότι το «εκ κρυπτώ» δεν ανάρτησε τυχαία το άρθρο του Μιχάλη Ιγνατίου, ενός εξαίρετου δημοσιογράφου που προσφέρει σωστή και ακριβή ενημέρωση και ο οποίος (κατά τη γνώμη μου) χαρακτηρίζεται από πατριωτικά αντανακλαστικά.

Κατόπιν τούτου και παρακινούμενος έντονα από μια «σαδιστική διάθεση», θα προβοκάρω τη συζήτηση.

Από τη μια έχουμε μια ανόητη, εθνικά ανεύθυνη (το εθνικά δεν χρειάζεται) βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που μεταβαίνει στο κράτος των Σκοπίων και το αποκαλεί με το συνταγματικό του όνομα («Μακεδονία») και παράλληλα αναπτύσσει και μια τελείως ακατάληπτη επιχειρηματολογία κλπ.

Από την άλλη έχουμε μια υπεύθυνη κυβέρνηση με θετικό εθνικό και πατριωτικό πρόσημο που αντιμετωπίζει χλιαρά (νερόβραστα) τις αλυτρωτικές δηλώσεις και ιταμές προκλήσεις του Αλβανού προέδρου που αναφέρονται στο ότι η Θεσπρωτία και η Πρέβεζα αποτελούν μέρος της Αλβανίας (της Μεγάλης). Στον ίδιο περίπου χρόνο η υπεύθυνη κυβέρνηση της πατρίδας μας (με το θετικό εθνικό και πατριωτικό πρόσημο) συμπεριφέρεται ως τοπάρχης της «Οθωμανικής Τουρκίας» που σπεύδει να συμμορφωθεί στις απαιτήσεις της Υψηλής Πύλης.

Κουΐζ για έξυπνους λύτες:
Ποια συμπεριφορά κρίνεται εσείς ως περισσότερο επικίνδυνη ή ανεύθυνη για τα εθνικά συμφέροντα;

Ανώνυμος 21 Δεκεμβρίου 2012 στις 4:19:00 μ.μ. EET  

@Aρματιστή
"Κατ’ αναλογία μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι όταν ο Σημίτης κατά τη κρίση των Ιμίων έβαλε την ουρά στα σκέλια ευχαριστώντας τους Αμερικάνους, ήταν καλός άνθρωπος, τίμιος και είχε όραμα:"

Αυτό θα γινόταν 100% αν ο σιμήτης άφηνε χώρα και στρατό πίσω του και όχι @@@ συνεχίζοντας επάξια το έργο του κολλητού του αντρέα.

"Εγώ φίλε μου είμαι με τον Τσώρτσιλ, ο οποίος ανεξάρτητα από τα σφάλματα του στο παρελθόν..."

όπως είπα η ιστορία γράφεται απο τους νικητές. σκέψου 2 ενδεχόμενα: ένα να μην σταμάταγαν στην δουνκέρκη οι γερμανοί και δεύτερον να μην βάραγαν οι ιάπωνες την χαβάη καταλαμβάνοντας την ινδία μέσα στο 41.
την γλύτωσαν οι άγγλοι στο τσακ, υπερχρεωμένοι, χωρίς πια αυτοκρατορία και την νεολαία της σε τάφους.
φτώχεια, πακιστανοί και κατάντια γέμισαν το τόπο που γένναγε μουσεία ανα βδομάδα...

όσο για το πατέρας άστο καλύτερα στον χειμώνα και στις ρασπουτίτσες.

μηδενιστής

Ανώνυμος 21 Δεκεμβρίου 2012 στις 7:03:00 μ.μ. EET  

Λόγω του ότι γράφουν πολλοί και διαβάζουν περισσότεροι πολλά από τα άρθρα του ιστολογίου, καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί με αυτά που γράφουμε.

Ο όρος αλυτρωτισμός και οι παράγωγες λέξεις αυτού, σημαίνουν "εθνικιστική πολιτικοκοινωνική κίνηση που επιδιώκει την απελευθέρωση υπόδουλων ομοεθνών..."

Υπάρχουν στην Ελλάδα υπόδουλοι Σκοπιανοί ή Αλβανοί ή Τούρκοι ώστε να τίθεται θέμα απελευθέρωσης τους μαζί με τυχόν εδάφη;;;;

Άντε και καλά, τα Σκοπιανά, τα Αλβανά και οι 42 φυλές της Τουρκίας να χρησιμοποιούν αυτόν τον όρο για τους σκοπούς τους.

Από εμάς για ποιό λόγο χρησιμοποιείτε;; Μάλλον λόγω της επιτυχίας των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης.

Ας είμαστε περισσότερο προσεκτικοί, τουλάχιστον σε τέτοια θέματα γιατί ο διάολος στις λεπτομέρειες κρύβεται.

Υ.Γ: Σημίτης..εε..Μεσίτης.

Προβοκάτωρ

Pro από Συμβασιλεύουσα 21 Δεκεμβρίου 2012 στις 8:59:00 μ.μ. EET  

@Νατιβιστ

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2012/12/blog-post_1358.html?m=0#.UNSr1qNuvJs

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2012/12/blog-post_1730.html?m=0

Σου εγραψα οτι εφαγαν και οι δυο , πορτα . Τουλαχιστον ετσι λενε αυτοι .

Το 2008, καναμε την συμφωνια για ΑΟΖ με τα Αλβανα και η ενταξη στο ΝΑΤΟ ηταν η πληρωμη . Φυσικα αφου πηραν τον "παρα" σαν γνησιοι Αντρακλες, με τεχνασματα , προσπαθησαν να ακυρωσουν την υπογραφη τους . Δυστυχως για αυτους , η εγχωρια νομοθεσια δεν μπορει να επηρεασει διεθνεις συμφωνιες , οπως τους γνωστοποιηθηκε απο το Ελληνικο Υπεξ .προσφατα .
Και στις δυο χωρες , υπαρχουν Ελληνικες εθνικες μειονοτητες , οι οποιες υφιστανται γενοκτονια . Η Ελλας , θα πρεπει να αντιδρασει αμεσα για την προστασια τους .

Ανώνυμος 21 Δεκεμβρίου 2012 στις 9:59:00 μ.μ. EET  

@Nativist

Το ίδιο λέμε φίλε μου.

Επεκτείνω τη σκέψη προσθέτοντας πως χρήσιμο θα ήταν για αρχή να απαγορευθεί η τοποθέτηση υποψηφίων από τα κεντρικά παρά μόνο με προκριματικές εκλογές.

Καθώς επίσης να απαγορευθεί δια ροπάλου η ανάληψη οποιουδήποτε αξιώματος για τρίτη φορά ή έστω να έχουν παρέλθει 10 έτη από αυτή.

Ας μην επεκταθούμε όμως.

Προβοκάτωρ

Ανώνυμος 21 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:43:00 μ.μ. EET  

@Aρματιστή,

Με συγχωρείς,αλλά κατά την ταπεινή μου άποψη,εάν έχουμε μια κυβέρνηση η οποία τηρεί μια χλιαρή στάση έναντι των προκλητικών συμπεριφορών των γειτονικών χωρών,δε συνεπάγεται οτι αποτελεί εξιλαστήριο γεγονός για μια εκλεγμένη κοινοβουλευτική εκπρόσωπο η οποία οφείλει να προασπίζεται το εθνικό συμφέρον σύμφωνα με τους νόμους και το Σύνταγμα της χώρας!Δε νοείται παρέκκλιση απο αυτή τη συνταγματική υποχρέωση για καμιά παράταξη και κανέναν αξιωματούχο!Διαφωνώ κάθετα με αυτή τη λογική!

Μέντωρ

ΑΧΕΡΩΝ 22 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:50:00 π.μ. EET  

@Προβοκὰτωρ
Ο αλυτρωτισμὸς εὶναι θὲμα οπτικὴς.
Ὸταν ὲχεις το θρὰσος να σφετεριστεὶς το ὸνομα της Μακεδονὶας,ὲχεις κατὰ τεκμὴριο και το θρὰσος να ανακαλὺπτεις αλὺτρωτους αδελφοὺς,ὰλλωστε ὸταν ὲχεις την εὺνοια του παγκὸσμιου σκηνοθὲτη,θα στηθοὺν υπερπαραγωγὲς με καταπιεσμὲνους ''Μακεδὸνες''να κλαυθμηρὶζουν μπροστὰ στις κὰμερες καλὼντας τον ΟΗΕ(Oργανισμὸς Ηνωμὲνων Εξωνημὲνων) σε βοὴθεια.
Ὰς εὶμαστε,μεταξὺ μας,ειλικρινεὶς.
Εξ ἂλλου,υπὰρχουν κὰποια ελὰχιστα σπὶτια στην Μακεδονὶα,που κατοικοὺνται απὸ Σλαβὶζοντες,οι οποὶοι σημειωτὲον,σε κὰθε εκλογὲς ψὰχνουν να βροὺν την ψὴφο τους στο ουρὰνιο τὸξο.
Για πρὸσχημα ὸμως,φτὰνουν.
Ακὸμη περισσὸτερο ὸμως,οι κομιτατζὴδες,κατὰ το πρὸτυπο των Αλβανὼν,κὰνουν κυρὶως λὸγο για εκτοπισμὲνους,στην πραγματικὸτητα βὲβαια ανταλλαγὲντες,οι οποὶοι θα πρὲπει να επιστρὲψουν στις εστὶες τους,και ο θλιβερὸς Γκροὺεφσκυ(Γροὺ΄ι΄ος),κατὰγεται απὸ την Φλὼρινα,ἂν και αυτὸς εὶναι απὸγονος Σνοφιτὼν που ὲφυγαν μετὰ τον εμφὺλιο.
Εγὼ θα ὲλεγα,αντὶ να αυτοφιμωνὸμαστε,να ασκὴσουμε αληθινὸ και ὸχι γιαλαντζὴ αλυτρωτισμὸ,αφοὺ,αντὶθετα με τους κομιτατζὴδες,ὲχουμε στην ''χὼρα'' τους,πραγματικὲς και ὸχι εικαζὸμενες μειονὸτητες.
Ἂς βρεθεὶ ὲνας υπουργὸς εξωτερικὼν της Ελλὰδος να δὼσει την ευκαιρὶα στοὺς Ὲλληνες και ελληνὶζοντες της βαρντὰρσκας να αποκτὴσουν την ελληνικὴ υπηκοὸτητα,ὸπως κὰνει η Βουλγαρὶα για παρὰδειγμα,και τὸτε το συζητὰμε επὶ νὲας βὰσεως το ''νταλαβὲρι''.

ΚΛΕΑΝΘΗΣ 22 Δεκεμβρίου 2012 στις 1:23:00 π.μ. EET  

Tο τέλος της Βρετανική αυτοκρατορίας ήταν αναπόφευκτο στο πρώτο μισό του 20 αιώνα. Ωφείλεται όχι σε πρόσωπα αλλά σε συστημικά αίτια, στην απώλεια δηλαδή της οικονομικής τους πρωτοκαθεδρίας από τους νέους οικονομικούς ανταγωνιστές. Οι ΗΠΑ και Γερμανία έφτασαν και ξεπέρασαν την Μ. Βρεταννία σε κρίσιμους οικονομικούς δείκτες πριν ξεσπάσει ο Α΄ΠΠ, αφαιρώντας τον πλούτο από τα βρετανικά θησαυροφυλάκια.. Ο πόλεμος αυτός επιπλέον καταχρέωσε την Βρετανία στις ΗΠΑ ενώ ΕΣΣΔ Ιαπωνία κλπ αναπτύσσονταν ραγδαία . Η Βρετανία, από ΄΄το εργαστήρι του κόσμου΄΄ τον 19 αιώνα, ήταν απλά μια από τις ισχυρές οικονομικά χώρες πριν τον Β΄ΠΠ. Ο τελευταίος κερδήθηκε μόνο χάρη σε μια θάλασσα εφοδίων από τις ΗΠΑ. Με λίγα λόγια, η Βρετανία δεν είχε την οικονομική ισχύ για να προστατεύει την απέραντη αυτοκρατορία της, είχε φτάσει η ώρα να παραδώσει την σκυτάλη. Μπροστά στις ΗΠΑ και ΕΣΣΔ που μοίραζαν πια τον κόσμο η Βρετανία ήταν οικονομικός νάνος.
Παρόλα αυτά πέτυχε ένα αξιοσημείωτο κατόρθωμα. Κατάφερε να διατηρήσει σε σεβαστή θέση τον βασικό κρατικό πυρήνα της την Αγγλία. Αντίθετα με την ρωμαϊκή ή βυζαντινή αυτοκρατορία που κατέρρευσαν και οι πόλεις τους λεηλατήθηκαν. Νέα ανθρώπινα ήθη, η Μάγχη και οι πολιτισμικοί δεσμοί με τις ΗΠΑ έπαιξαν βασικό ρόλο.

Ανώνυμος 22 Δεκεμβρίου 2012 στις 10:13:00 π.μ. EET  

@ΑΧΕΡΩΝ

Διευκρινίζω αυτό που έγραψα λέγοντας:

ότι δεν πρέπει εμείς να γράφουμε ή να λέμε (επίσημα ή ανεπίσημα)ότι οι Σκοπιανοί έχουν αλυτρωτικές βλέψεις, διότι με αυτόν τον τρόπο είναι σαν αποδεχόμαστε πως όντως υφίστανται εκ μέρους τους αλύτρωτοι πληθυσμοί και εδάφη στην Ελλάδα!

Δόκιμος όρος είναι "επεκτατικές βλέψεις" (πέραν της παραχάραξης και οικειοποίησης ιστορίας κ.τ.λ.) που "στέκεται" στέρεα σε όλα τα μέσα και τις περιπτώσεις.

Το ότι κάποιοι στη Δ.Μακεδονία(κυρίως σε βουνά) χρησιμοποιούν λέξεις με σλαβικό ηχόχρωμα και προφορά ή κάποια γλωσσικά ιδιώματα, οφείλεται στις μετακινήσεις πληθυσμών στις αρχές του 20ου αιώνα και λόγω των Βαλκανικών απελευθερωτικών πολέμων και κάποιοι ελάχιστοι κατά τον Β' ΠΠ.

Ας μην επεκταθούμε όμως.

"υπουργὸς εξωτερικὼν της Ελλὰδος"..Θοῦ, Κύριε, φυλακὴν τῷ στόµατί µου..

Υ.Γ: Απλά ας επιστρέψουν οι "εθνικόφρονες" επιχειρηματίες(κρατικοδίαιτοι) και θα στρώσουν χαρακτήρα.

Προβοκάτωρ

Αρματιστής 22 Δεκεμβρίου 2012 στις 10:32:00 π.μ. EET  

@ Μέντωρ

Αγαπητέ φίλε τη κυρία την κατήγγειλα και μάλιστα είπα ότι μπορώ να τη "λιθοβολήσω". Προσωπικά και νομίζω είναι απόλυτα καθαρό από τα γραπτά μου, στα εθνικά ζητήματα δεν δέχομαι υποχωρήσεις. Απλά έθεσα ένα ερώτημα το οποίο είναι πολύ σαφές. Τη μεν κυρία βουλευτή την ανασκολοπίσαμε για ένα πολύ σοβαρό εθνικό ατόπημα ή αν θέλεις για τις αντεθνικές θέσεις της για το ζήτημα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων, αλλά την χλιαρή και υποτονική αντίδραση της κυβέρνησης απέναντι στον αλυτρωτισμό των Αλβανών και την υποχωρητικότητά της στις απαιτήσεις της "Υψηλής Πύλης", την αντιμετωπίζουμε επίσης χαλαρά.

Επέτρεψέ μου λοιπόν να πιστεύω, ότι οι αντιδράσεις μας στα διάφορα γεγονότα που ακουμπούν τα εθνικά ζητήματα και την εθνική ασφάλεια υπαγορεύονται εν πολλοίς από τα χρώματα των σημαιών που υψώνουμε. Χαρακτηριστικό δε παράδειγμα οι αντιδράσεις πολλών για τη σφαγή των Καλαβρύτων.

Ανώνυμος 22 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:28:00 μ.μ. EET  

@ Pro

Στον πρώτο σύνδεσμο διαβάζω "σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα και συνεχίζει", οπότε το άρθρο είναι αναξιόπιστο. Άλλωστε, το επισημαίνεις κι εσύ: "Τουλαχιστον ετσι λενε αυτοι".

Δηλαδή, θέλεις να μου πεις ότι, για να κάνουμε συμφωνία για την ΑΟΖ, πουλήσαμε τον Ελληνισμό της Β. Ηπείρου; Τότε και αφού είμαστε τέτοιοι καραγκιόζηδες, καλώς μάς την έπαιξαν οι Αλβανοί, προφανώς καθ' υπόδειξιν της Τουρκίας. Και η κυβέρνηση γιατί το δέχτηκε; Άπαξ και είχαν μπει υπογραφές, άπαξ και είχαν περάσει την συμφωνία από το ελληνικό κοινοβούλιο, ουδόλως έπρεπε να μάς ενδιαφέρει τι λέει το Ανώτατο Δικαστήριο της Αλβανίας. Η εφαρμογή της συμφωνίας είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ (το γράφεις κι εσύ). Λοιπόν, ας αρχίσουμε εμείς έρευνες στην ΑΟΖ που συμφωνήσαμε και άσε τους Αλβανούς να κουρεύονται. Αλλά η ελληνόφωνες κυβερνήσεις δεν έχουν τα κότσια να κάνουν κάτι τέτοιο. Αν ήταν στην θέση μας κράτος σοβαρό (π.χ. Ισραήλ), θα σου έλεγα εγώ αν μπορούσαν οι Αλβανοί να ανακαλέσουν την υπογραφή των.

>οπως τους γνωστοποιηθηκε απο το Ελληνικο Υπεξ .προσφατα .<

Και χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι. Από ανακοινώσεις, γνωστοποιήσεις και λόγια, τίποτε άλλο.

>Η Ελλας , θα πρεπει να αντιδρασει αμεσα για την προστασια τους .<

"ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ", αλλά δεν το κάνει. Γιατί; Μια ζωή ψοφοδεείς. Δεν βαρέθηκες πια τις συμμορίες που μάς κυβερνούν εδώ και 38 χρόνια; Όλοι τα ίδια σκατά είναι.

Ανώνυμος 22 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:43:00 μ.μ. EET  

@ Προβοκάτορα (21 Δεκεμβρίου 2012 7:03:00 μ.μ. EET)

Σε άλλη ανάρτηση, το έχω επισημάνει κι εγώ. Αλυτρωτικές βλέψεις μπορεί να έχει η Ελλάδα για την Β. Ήπειρο, όχι οι Αλβανοί ή οι Σκοπιανοί για ελληνικά εδάφη. Αυτό λέγεται επεκτατισμός (ιμπεριαλισμός).

@ ΑΧΕΡΟΝΤΑ

Αυτά που γράφεις, δεν αναιρούν την ορθότητα αυτών που γράφει ο Προβοκάτωρ και μάλιστα στο σημείο "Από εμάς για ποιό λόγο χρησιμοποιείτε;; ". Από άγνοια και επιπολαιότητα, θα έλεγα εγώ. Μήπως δεν επεκράτησε να λέγονται οι Β/Ηπειρώτες "ομογενείς"; Ουδείς σκέφτεται ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι ΓΗΓΕΝΕΙΣ, ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ, δεν είναι μετανάστες στην Β. Ήπειρο. Κι όμως, ιδίως μετά την δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα, επεκράτησε να τους λένε "ομογενείς", όπως και του Κωνσταντινουπολίτες. Δηλάδή, όπως ακριβώς θέλουν να τους παρουσιάζουν οι Αλβανοί/Τούρκοι αντιστοίχως.

Μπέρδεψαν τις λέξεις "ΟΜΟΕΘΝΗΣ" και "ΟΜΟΓΕΝΗΣ".

ΑΧΕΡΩΝ 22 Δεκεμβρίου 2012 στις 9:32:00 μ.μ. EET  

@Nativist&Προβοκὰτωρ
Εγὼ ὲγραψα ὸτι ο αλυτρωτισμὸς εὶναι θὲμα οπτικὴς,και νομὶζω ὸτι το τεκμηρὶωσα αντικειμενικὰ.
Δὲν αναιρὼ την ορθὸτητα των παρατηρὴσεων του Προβοκὰτωρα,ἂλλωστε συμμερὶζομαι την ευαισθησὶα του.
Θα επαναλὰβω ὸμως ὸτι κὰποιοι ελὰχιστοι εντὸς Ελλὰδος χρησιμεὺουν ως πρὸσχημα για να στηθεὶ οπερὲττα.
Υπὲδειξα ὸμως και το αντὶμετρο.
Εν πὰση περιπτὼσει,το πὼς μιλὰμε ανεπὶσημα μεταξὺ μας θα πρὲπει να εξετὰζεται και ως προς την ουσὶα,ὸχι μὸνο ως προς την διατὺπωση.
Δὲν εὶμαστε το επὶσημο ελληνικὸ κρὰτος που πρὲπει να προσὲχει τὶ ὸρους χρησιμοποιεὶ.
Και μιὰς και αναφὲρθηκα στο (ἂς ποὺμε) ελληνικὸ κρὰτος,αυτὸ,δὲν μπὲρδεψε τις ὲννοιες ομογενεὶς και ομοεθνεὶς,απλὼς ''κατὴργησε'' τοὺς δεὺτερους.

Pro από Συμβασιλεύουσα 22 Δεκεμβρίου 2012 στις 10:39:00 μ.μ. EET  


@νατιβιστ

"Δεν βαρέθηκες πια τις συμμορίες που μάς κυβερνούν εδώ και 38 χρόνια; Όλοι τα ίδια σκατά είναι."

Τους βαρέθηκα , αλλά όλοι τα ίδια σκατά είναι και για αυτό διαλέγω τα λιγότερο σκατά (όπως όλοι κατα την εκτίμηση του καθενός) μέχρι να δούμε φως .

"-Η Ελλας , θα πρεπει να αντιδρασει αμεσα για την προστασια τους- .
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ, αλλά δεν το κάνει. Γιατί; Μια ζωή ψοφοδεείς "

Ακριβώς .

"-οπως τους γνωστοποιηθηκε απο το Ελληνικο Υπεξ .προσφατα-
Και χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι. Από ανακοινώσεις, γνωστοποιήσεις και λόγια, τίποτε άλλο"

Χέστηκε δεν χέστηκε η φοράδα , φίλε , αν ανακυρήξουμε ΑΟΖ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα , όπως λένε οι "κακές" γλώσσες το θέμα με την Αλβανία έχει λήξει όσο και να βαράνε κάτω τον χεσμένο κώλο της φοράδας τους .

Μετά φυσικά , μένουν άλλοι 3 δύσκολοι παίχτες , με τους οποίους επίσης έκανε προσπαθειες η κυβέρνηση Καραμανλή .

Οι "κακές" γλώσσες =
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2012/12/blog-post_6189.html#.UNYXVKwY3N0

Η Ελληνική κυβέρνηση , τους γνωστοποίησε ότι δεν δέχεται τίποτα παρά το διεθνές δίκαιο .

Θεωρώ ότι έχουμε γυρίσει την πλάτη στον Ελληνισμό της βορείου Ηπείρου , από τους Βαλκανικούς πολέμους , (τα χρόνια του Βενιζέλου) όταν εδώθη η εντολή από τους ενδιαφερόμενους συμμάχους να σχηματιστεί το Αλβανικό κράτος και η Αλβανική εθνότητα .

Αυτό δεν άλλαξε μέχρι σήμερα και πρέπει να Αλλάξει ΠΑΡΑΥΤΑ . Κανένας δεν δικαιολογείται να γυρίζει την πλάτη του στους Ομοεθνείς του .


Ανώνυμος 23 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:04:00 π.μ. EET  

@Αρματιστή

Ουδέποτε θα σου απέδιδα μομφή για ενδοτικότητα στα εθνικά ζητήματα.Τουναντίον.Ουδέποτε επίσης θα σε χαρακτήριζα ως κομματικά στρατευμένο.Τουναντίον και πάλι.Η διαφοροποίησή μου έγκειται στο τρόπο διατύπωσης,δίκην σύγκρισης του ερωτήματός σου ."΄Ποιά συμπεριφορά κρίνετε εσείς ως περισσότερο επικίνδυνη ή ανεύθυνη για τα εθνικά μας συμφέροντα;''.
Προσωπικά διακρίνω μια διάθεση να αποδοθεί ρητορικός χαρακτήρας στο ερώτημα,με προφανή απάντηση(τη φερόμενη ως εθνικά υπέρμαχη κυβέρνηση).Το σκεπτικό έχει μια αρκετά λογική βάση,λόγω του ειδικού βάρους των λόγων και των πεπραγμένων της εκάστοτε εκλεγμένης κυβέρνησης που υποχρεούται να εκπροσωπεί το εθνικό συμφέρον της χώρας .Ωστόσο,θεωρώ κατά τη ταπεινή μου άποψη,οτι μια ανεύθυνη αντιπολίτευση μπορεί να γίνει εξίσου επικίνδυνη και επιζήμια απο τη θέση που βρίσκεται ,ταυτόχρονα με μια αδιάφορη και παθητική κυβέρνηση.Εξάλλου,η σύγχρονη και όχι μόνον πολιτική ιστορία της Ελλάδος βρίθει τέτοιων παραδειγμάτων.
Δε γνωρίζω εάν σε κάλυψα.Μπορεί να κάνω και λάθος.

Φιλικά,
Μέντωρ

Ανώνυμος 23 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:42:00 π.μ. EET  

@Αρματιστή (συνέχεια)

Μου διέφυγε να συμπληρώσω στη παρατήρησή σου,όσον αφορά στην επιρροή των ιδεολογικών και κομματικών πεποιθήσεων στη κριτική που ασκείται.Συμφωνώ και μάλιστα εκατό τοις εκατό ως προς αυτό!Επειδή όμως ποτέ ως τώρα δε πορεύτηκα με κομματική σημαία,δε χαρίζομαι και ούτε πρόκειται να το κάνω,σε κανέναν,ιδιώς σε ό,τι έχει να κάνει με χειρισμούς που αφορούν εθνικά ζητήματα.Όσον αφορά στους υπολοίπους συναναγνώστες,ο καθείς ας γίνει ο συνήγορος του εαυτού του.

Φιλικά,
Μέντωρ

Ανώνυμος 23 Δεκεμβρίου 2012 στις 1:33:00 μ.μ. EET  

@ Pro

>Τους βαρέθηκα , αλλά όλοι τα ίδια σκατά είναι και για αυτό διαλέγω τα λιγότερο σκατά (όπως όλοι κατα την εκτίμηση του καθενός) μέχρι να δούμε φως .<

Δηλαδή, σου είναι αδιανόητο να βγεις από τα σκατά. Δεν μπορείς να σκεφτείς μία Ελλάδα χωρίς κόμματα. Άλλωστε, τα σκατά είναι σκατά. Δεν υπάρχουν λιγότερο και περισσότερο. Άντε, ξεπέρασα τον Σουρή! :-)

>αν ανακυρήξουμε ΑΟΖ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα<

Τρίχες θα ανακηρύξουμε. Αλλά ακόμη και αν, πώς έχει λήξει το θέμα Αλβανία. Η Ελλάδα δεν στάθηκε, ως συνήθως, στο ύψος των περιστάσεων. Διάβασε ξανά το σχόλιό μου, για να μην τα επαναλαμβάνω. Γιατί δεχόμαστε να το κουβεντιάσομε ξανά; Αν ήμασταν κράτος σοβαρό, για μάς το θέμα έπρεπε να είχε λήξει.

>Η Ελληνική κυβέρνηση , τους γνωστοποίησε ότι δεν δέχεται τίποτα παρά το διεθνές δίκαιο<

Τους το γνωστοποίησε, ε; Βρε την αφιλότιμη την ελληνική κυβέρνηση!! Τώρα τους προξένησε κνησμό μέγα εις τα αχαμνά. Κάνε μου την χάρη να μην γράφεις σαν ... κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αμάν αυτή η ξύλινη, ανούσια και αηδής γλώσσα των κ.κ. "Τίποτε". Μήπως είσαι ο Μουρούτης; :-)

>πρέπει να Αλλάξει ΠΑΡΑΥΤΑ<

Και ποιος θα το αλλάξει; Αυτοί που έδωσαν το πράσινο φως για την ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, χωρίς να δώσουν δεκάρα για όσα σωστά τους επεσήμανε τότε ο ΛαΟΣ;

Αρματιστής 23 Δεκεμβρίου 2012 στις 1:33:00 μ.μ. EET  

@ Pro από Συμβασιλεύουσα

Δηλαδή φίλε μου η μόνη μας επιλογή είναι να φάμε σ....!

Ανώνυμος 23 Δεκεμβρίου 2012 στις 1:54:00 μ.μ. EET  

@ Αχέροντα

>Και μιὰς και αναφὲρθηκα στο (ἂς ποὺμε) ελληνικὸ κρὰτος,αυτὸ,δὲν μπὲρδεψε τις ὲννοιες ομογενεὶς και ομοεθνεὶς,απλὼς ''κατὴργησε'' τοὺς δεὺτερους.<

Δεν είναι θέμα κατάργησης των ομοεθνών, αλλά αγραμματοσύνης εκείνων που το λένε, διότι δεν γνωρίζουν την διαφορά.

Βεβαίως, υπάρχουν και οι κακόπιστοι. Π.χ. ολοένα και περισσότερο ακούμε/διαβάζομε ότι οι Έλληνες το '40 πολέμησαν κατά του φασισμού. Αυτή η ανοησία έχει περάσει από την "προοδευτικη" αριστερά και είναι παραχάραξη της Ιστορίας δια της πολιτικοποιήσεώς της. Οι Έλληνες πολέμησαν κατά των ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ (εν προκειμένω Ιταλών) και όχι κατά του πολιτεύματός των. Κι εδώ είναι ακριβώς η παραχάραξη, διότι θέλουν να περάσουν το μήνυμα ότι οι Έλληνες πολέμησαν κατά μιας ιδεολογίας, ενός πολίτευματος και όχι για να υπερασπισθούν την πατρίδα των.

Λένε ότι οι Κρητικοί πολέμησαν κατά του ... ναζισμού. Δηλαδή, αν δεν ήταν ναζί οι Γερμανοί, θα τους έλεγαν ορίστε, περάστε και θα τούς κέρναγαν και μια ρακή; Τότε και η ΕΟΚΑ πολέμησε ... κατά του κοινοβουλευτισμού και όχι κατά των Άγγλων κατακτητών. Μην τρελαθούμε τελείως.

Ας είμαστε προσεκτικοί και να μην αφήνομε να περνά αυτή η λανθασμένη ορολογία.

Οι Αλβανοί και Σκοπιανοί, λοιπόν, έχουν βλέψεις επεκτατικές και όχι αλυτρωτικές. Μην παπαγαλίζεις τον κάθε αγράμματο.

Αρματιστής 23 Δεκεμβρίου 2012 στις 2:23:00 μ.μ. EET  

@ Μέντωρ

Επομένως φίλε μου συμφωνούμε. Η κυβέρνηση που κατά το σύνταγμα φέρει τη κυρίαρχη ευθύνη για το χειρισμό των εθνικών ζητημάτων, για την εθνική ασφάλεια, καθώς και για το γόητρο και την αξιοπρέπεια της Ελληνικής πατρίδας, έχει απείρως μεγαλύτερες ευθύνες από μια βουλευτή της αντιπολίτευσης.

Προσωπικά δεν χαρίζομαι καθόλου στο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως έχω γράψει και άλλη φορά, ακόμη δεν κατόρθωσαν να ερμηνεύσουν το αποτέλεσμα των εκλογών που τους εκτίναξε από την ανυπαρξία στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αδυνατούν να αντιληφθούν ότι οι περισσότεροι από τους πολίτες που τους εμπιστεύθηκαν πιστεύουν στην ιδέα του έθνους, διακατέχονται από πατριωτικές ιδέες και ενδιαφέρονται για την ασφάλεια της χώρας. Πιστεύω ακόμη ότι στα εθνικά ζητήματα πάρα πολλά στελέχη του συμπεριφέρονται τελείως ανεύθυνα. Ειδικά τα στελέχη που προέρχονται από τις συνιστώσες, τα οποία μάλιστα κυριαρχούνται εν πολλοίς από "περίεργες" ιδέες. Θα πρέπει να πούμε όμως ότι τα προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στη πιθανότητα να αναλάβουν κυβερνητικές ευθύνες στο προσεχές μέλλον είναι αρκετά προσεκτικά σε όσα λένε.

Έχω όμως την άποψη ότι πολύ μικρό βάρος έχουν οι απόψεις ενός βουλευτή και μάλιστα άγνωστου στο ευρύ κοινό, άλλο βάρος έχουν οι απόψεις ενός προβεβλημένου βουλευτή και απείρως σημαντικότερο βάρος έχουν οι δηλώσεις, οι πράξεις και οι παραλείψεις της υπεύθυνης κυβέρνησης.

Αρματιστής 23 Δεκεμβρίου 2012 στις 4:11:00 μ.μ. EET  

Επειδή αντιγράφουμε από τη wikipedia την ερμηνεία διαφόρων όρων, καλό είναι να μη τους αντιγράφουμε μισούς προκειμένου να ρίξουμε δηλητηριώδη βέλη.

Σχετικά με τον όρο Αλυτρωτισμός, η wikipedia γράφει σχετικά:

"Ο Αλυτρωτισμός ..... είναι η εθνικιστική πολιτικοκοινωνική κίνηση που επιδιώκει την απελευθέρωση όλων των υπόδουλων ομοεθνών και την προσάρτηση εδαφών, τα οποία στη διάρκεια της ιστορίας κατείχε ή υποτίθεται ότι κατείχε το κράτος που τα διεκδικεί".

Ο "ερμηνευτής" του όρου έβαλε αποσιωπητικά στο:
"ή υποτίθεται ότι κατείχε το κράτος που τα διεκδικεί".

Ως εκ τούτου θεωρώ κάποια πράγματα εξυπνακισμούς...

Προσωπικά όμως δεν έχω κανένα πρόβλημα να γράψω "ο ανιστόρητος Αλβανικός αλυτρωτισμός" ή "ο ανιστόρητος Αλβανικός μεγαλοϊδεατισμός", ή "ο Αλβανικός επεκτατισμός".

Αυτοί που πρέπει να τα προσέχουν αυτά, είναι κυρίως οι αρμόδιοι του ΥΠΕΞ.

ΑΧΕΡΩΝ 23 Δεκεμβρίου 2012 στις 4:38:00 μ.μ. EET  

@Nativist
Δὲν παπαγαλὶζω,απλὼς δὲν στρουθοκαμηλὶζω.
Προὲτερεψες ανωτὲρω τον Pro να ξαναδιαβὰσει το σχὸλιο σου για να μὴν χρειαστεὶ να επαναλὰβεις.
Σειρὰ μου να σου απευθὺνω την προτροπὴ.
Καὶ,ὸχι,δὲν εὶναι απὸρροια της (δικὴς τους) αγραμματοσὺνης,αλλὰ της ευρὺτερης εθνικὴς μας α-παιδεὶας η κατὰργηση του ὸρου ''ομοεθνεὶς'',απὸ τους συνωστιζὸμενους στα μεταπολιτευτικὰ πρυτανεὶα νεοταξὶτες.
Λειτουργοὺν Οργουελλικὰ:πρὼτα καταργοὺμε τον ὸρο,μετὰ την ὲννοια,και τὲλος το αντικεὶμενο ἢ τον φορὲα της.

Ανώνυμος 23 Δεκεμβρίου 2012 στις 7:28:00 μ.μ. EET  

@Αρματιστή

Σηκώνω το γάντι μιας και δεν έχεις το θάρρος να απευθυνθείς προς εμένα σχετικά με τον όρο που υποτίθεται ότι αποσιώπησα αλλά και να αναγνωρίσεις το λάθος σου. Προφανώς έτσι πορεύεσαι.

Από την στιγμή που μου αναφέρεις ως έγκυρη πηγή το wikipedia, αντιλαμβάνομαι πως έχεις πλήρη άγνοια σχετικά με τις πηγές και την αξιοποίηση τους.

Ουδέποτε παρέθεσα στοιχείο-α παρά μόνο προσωπικές γνώσεις και για του λόγου το αληθές, υπάρχουν οι αναρτήσεις για να το επιβεβαιώσει ο οποιοσδήποτε το γεγονός αυτό.

Σε ότι αφορά τα αποσιωπητικά ως συντακτικά σημεία στίξεως, αυτά δηλώνουν και άλλα πράγματα όπως θαυμασμός, ειρωνεία και εν προκειμένω η απειλή.

Τώρα, γιατί έχεις πρόβλημα μαζί μου δεν ξέρω και ούτε θα ασχοληθώ. Φρόντισε όμως να έχεις το θάρρος να μου απευθύνεσαι διότι εγώ απευθύνθηκα σε όσους έκανα χρήση αυτού του όρου. Όμως εσύ, για τους δικούς λόγους, άρχισες τις ειρωνείες.

Θα το παραβλέψω αυτή την φορά μόνο διότι είσαι μεγαλύτερος.

Προβοκάτωρ

Ανώνυμος 23 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:55:00 μ.μ. EET  

@Αρματιστή,

Εν κατακλείδει,ναι,συμφωνούμε.Θεωρώ ωστόσο οτι έπρεπε να προηγηθεί αυτός ο γόνιμος και καλόπιστος διάλογος,για να δοθούν τα απαραίτητα διευκρινιστικά στοιχεία.
Σε προσωπικό επίπεδο η ιδεολογία μου υπήρξε ανέκαθεν πολύ διαφορετική απο αυτή που εκφράζει η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.Δε θα ήθελα να επεκταθώ σε λεπτομέρειες,διότι πολύ φοβάμαι οτι θα κουράσω.Εξάλλου,στο τομέα των εθνικών ζητημάτων,η επιχειρηματολογία που ανέπτυξες,με καλύπτει πλήρως.
Θα πρέπει όμως να δεχθώ,όπως και πάρα πολλοί άλλοι,οτι η εκρηκτική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ,όπως και των έτερων ακροδεξιών κυρίως ανταγωνιστών τους,εκφράζει περισσότερο μια ψήφο αγανάκτησης και αντίδρασης σε αυτό το μεταπολιτευτικό καθεστώς της ντροπής,της τεθλασμένης οδού,του μαύρου χρήματος,των ημετέρων με αποκορύφωμα τα επαχθή μνημόνια,παρά μια ξεκάθαρη πολιτική κατεύθυνση.Κακά τα ψέματα,εν μια νυκτί οι Έλληνες δε μεταλλάχθηκαν ούτε σε θιασώτες του αριστερισμού όπως εκφράζεται απο τη παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ,ούτε σε υμνητές του Ράιχ.
Ευελπιστώ οι πολιτικές εξελίξεις και ανακατατάξεις,να φέρουν όλες τις πολιτικές δυνάμεις προ των ευθυνών τους,προκειμένου αυτός ο τόπος να γυρίσει επιτέλους σελίδα σε όλα τα επίπεδα,απο την οικονομία έως την εθνική ασφάλεια και αξιοπρέπεια.

Φιλικά,
Μέντωρ

Pro από Συμβασιλεύουσα 24 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:02:00 π.μ. EET  

Κατ αρχην με κουραζει το γεγονος οτι υπαρχουν ανθρωποι σε ιστολογια που πραγματευονται εθνικη αμυνα και εξωτερικη πολιτικη , των οποιων η παρουσια ειναι μονο πολιτικη . Κομματικη και Αντικοματικη .
Καταδευτερον , με κουραζει το γεγονος οτι υπαρχει μια γενικοτερη ταση , ολα να τα μαυριζουμε χωρις ποτε να αναγνωριζουμε τα καλα . Μαλιστα πολλοι , εχουμε χασει το μετρο και ολα για μας ειναι παντα μαυρα . Δυστυχως η σταση μας αυτη εχει αρνητικο αντικτυπο στην κοινωνια μας , και ειδικοτερα στους εθνικους μας σκοπους . Προσωπικα προσπαθω να ειμαι αντικειμενικος αναγνωριζοντας τα καλα , αλλα ταυτοχρονα και τα κακα , απαιτωντας τα καλυτερα . Λιγο η πολυ ολοι εδω μεσα εχουμε αφησει μια πολιτικη υπογραφη , μπορει να μην το αντιλαμβανομαστε , αλλα τα σχολια μας υπαρχουν και οσοι τα διαβαζουν γνωριζουν για εμας .
Στην συζητηση που εχετε ο Μεντωρ ο Αρματιστης ο Προβοκατωρ και ο Αχερωντας , αν εξαιρεσουμε τα σημεια οπου η συζητηση ξεφυγε σε προσωπικες αντιπαραθεσεις χωρις λογο , θεωρω οτι ολοι εχετε δικιο .
Η ευθυνη ειναι παντα πρωτα της κυβερνησης , δευτερευοντως της αντιπολιτευσης (Αρματιστη ο συριζα αποτελειται απο ανθρωπους που ανηκαν στο συστημα Πασοκ , αλλα και ανθρωπους των ΜΚΟ , και ολοκληρης της θολοκολτουρας των καθηγηταδων , καλλιτεχνων και δημοσιογραφων που ετρωγαν και συνεργαζονταν με το συστημα τα τελευταια 30 χρονια . Η συμμετοχη τους στην καταντια της πατριδας ειναι τεραστια) και βεβαιως και ολοκληρου του Ελληνικου λαου , ο οποιος σιγουρα εχει ευθυνη .

Επειδη ο νατιβιστ και ο αρματιστης απευθυναν δυο ερωτησεις σε εμενα σχετικες με σκατα , οφειλω να μιλησω για σκατα.
Τα σκατα φιλοι μου , μπορεις να τα πατας , μπορεις να τα λουζεσαι και μπορεις να τα τρως . Εγω προσωπικα , προτιμω να τα παταω , αλλωστε για να καθαρισεις ενα μαντρι με σκατα πρεπει αναγκαστικα να τα πατησεις . Αν η αλλη μου επιλογη ειναι να τα λουστω (αντιδρωντας προς το κοινοβουλευτικο συστημα επειδη εσκασα , χωρις ομως πραγματικη εναλακτικη προταση) η να τα φαω (για να δωσω μια ευκαιρια σε καποιον "ομορφο νεο" του οποιουτο μοναδικο προσον ειναι οτι δεν κυβερνησε , αλλα οι θεσεις του ειναι τραγικες στα εθνικα θεματα) , μπορω ανετα να ζησω πατωντας τα σκατα , μεχρι να υπαρξει μια καλυτερη εναλακτιη . Το ξαναγραψα " μεχρι να δουμε φως ".

@ΝΑΤΙΒΙΣΤ .η Ελλας δεν συζηταει με Αλβανια για ΑΟΖ . το θεμα εχει κλεισει για εμας .

@Μεντωρ . Σε παω φιλε 100% . Οι τοποθετησεις σου ειναι προσεκτικες και ουσιωδεις και εχουν μια ευγενεια , την οποια οι περισσοτεροι εξ ημων την εχουμε ξεχασει.

Τα λεμε και καλα Χριστουγενα.

Ανώνυμος 24 Δεκεμβρίου 2012 στις 3:17:00 μ.μ. EET  

@Pro απο Συμβασιλεύουσα

Ανταποδίδω!!Με έχει κερδίσει η παρρησία και η ευθύτητά σου!Σου εξομολογούμαι οτι στη προ μιας εβδομάδας ευρεία αντιπαράθεσή σου με γνωστό συναναγνώστη,οι απόψεις σου με έβρισκαν σύμφωνο,απλά δεν ήθελα να οξύνω το ήδη τεταμένο κλίμα.
Θεωρώ φίλοι μου οτι το ζητούμενο είναι να υπάρχει ένα ουσιαστικό απόσταγμα απο τα σχόλιά μας και χρήσιμα συμπεράσματα .Όταν ο @Αρματιστής λέει οτι εν πολλοίς οι απόψεις μας επηρεάζονται απο τις ιδεολογικές ''σημαίες'' που σηκώνουμε,έχει απολυτο δίκιο.Θέλει πολλές φορές αρκετό θάρρος και καλή θέληση για να τις αφήσουμε στην άκρη και να γίνει πραγματικός διάλογος,άνευ ακραίων αντιπαραθέσεων.
Εν πάσει περιπτώσει,εύχομαι σε όλους σας Καλά Χριστούγεννα,Ο Κύριος που έρχεται κοντά μας σε λίγες ώρες να φέρνει υγεία και κάθε είδους ευτυχία σε σας και στους δικούς σας ανθρώπους!

Μέντωρ

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 24 Δεκεμβρίου 2012 στις 7:51:00 μ.μ. EET  

1. Ο Τσάμπερλαιν ήταν κατά γενική ομολογία κάθε ιστορικού βιβλίου που έχω διαβάσει ο ορισμός της πολιτικής μυωπίας. Και αν ό,τι έπραξε το έκανε για να σώσει την αυτοκρατορία, κατέληξε στο να θέσει σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη της Μ. Βρεττανίας. Οι Άγγλοι στάθηκαν πολύ τυχεροί στον Β'Π.Π. Απίστευτα τυχεροί, ιδίως όταν οι Γερμανοί στράφηκαν σε βομβαρδισμό πόλεων αντί για αεροδρόμια και λιμάνια.

Η υπόθεση με τους Τσάμηδες δείχνει δύο πράγματα: τον μόνιμο φόβο της αλβανικής ηγεσίας μήπως κάποτε τεθεί για τα καλά ζήτημα Β. Ηπείρου - οπότε αντιδρούν προληπτικά με ένα φτιαχτό ζήτημα - και την τραγική ανικανότητα των ελληνικών κυβερνήσεων να χειριστούν τα αιτήματα αλύτρωτων ομογενών. Η Β. Ήπειρος ουσιαστικά θυσιάστηκε γιατί έτσι αποφάσισε η Ιταλία και ως τώρα τα συμφέροντα παραμένουν ίδια. Στην κρίση των καλάζνικοφ ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον να παρατηρήσει κανείς τη σπουδή με την οποία η Ιταλία κατάλαβε "προστατευτικά" την Αυλώνα και τα εμπόδια που τέθηκαν μέχρι να ελέγξει η ελληνική πλευρά το - πολύ λιγότερο σημαντικό - λιμάνι των Αγ.Σαράντα. Αυτό καθεαυτό το τσάμικο ζήτημα ουσιαστικά είναι το αίτημα μερικών εθνικιστών, απογόνων συνεργατών των Ιταλών και μετά Γερμανών και φυγόδικων από την ελληνική δικαιοσύνη, να πάρουν και τα ...ρέστα. Νομίζω ότι θα μπορούσαμε κάλλιστα να ισχυριστούμε ότι τα κτήματά τους δόθηκαν σε ακτήμονες, όπως έγινε άλλωστε με τα τσιφλίκια, και ότι αν ενδιαφέρονται για αποζημιώσεις, θα πρέπει πρώτα να αφαιρεθεί η αποζημίωση που οφείλεται στους απογόνους όσων λήστεψαν, σκότωσαν, κακοποίησαν καθώς και τις φθορές που προκλήθηκαν στη δημόσια περιουσία. Το πιθανότερο θα είναι να χρωστάνε κιόλας.

Και επειδή κάμποσοι προβληματίζονται με πιθανολογούμενες ασύμμετρες απειλές από Αλβανία, να σας ενημερώσω ότι δεν υπάρχει πιο δειλός και πιο παινεσιάρης λαός από τους Αλβανούς. Οι μεραρχίες Αλβανών που συγκρότησαν οι Ιταλοί στο ελληνικό μέτωπο διακρίθηκαν για την χαμηλή μαχητική τους ικανότητα και τις λιποταξίες. Το ίδιο διαπίστωσαν τόσο ο ΕΔΕΣ όσο και ο ΕΛΑΣ όταν προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν κάποιους Τσάμηδες ενάντια στους κατακτητές (που είχαν άλλωστε μεγαλύτερη οικονομική ευχέρεια στο να προσελκύσουν τους Αλβανούς). Για τα "κατορθώματα" της αλβανικής μεραρχίας Skanderbeg στο πλευρό των Γερμανών στην Γιουγκοσλαβία του Β΄Π.Π και των μπαλιστών συνεργατών των Ναζί στη Β. Ήπειρο αλλά και στη Γιουγκοσλαβία μπορεί κανείς να ψάξει σχετικά στο διαδίκτυο όπου θα διαπιστώσει ότι μόνο στα κακουργήματα διακρίθηκαν.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 24 Δεκεμβρίου 2012 στις 7:52:00 μ.μ. EET  

Ο εθνικισμός τους, η φιλοπατρία τους, οι θρησκευτικές αντιλήψεις, όλα υποχωρούν μπροστά στο χρήμα ή την απειλή. Δεν είναι τυχαίο οτι δεν προσπάθησαν καθόλου να φτιάξουν οι ίδιοι εθνικό κράτος αλλά το παρέλαβαν έτοιμο. Ως και το όραμα της «Μεγάλης Αλβανίας» καλλιεργήθηκε από τους Ιταλούς και τους Γερμανούς. Ο εθνικισμός τους ήταν και είναι ανέκαθεν έξωθεν υποκινούμενος (Ιταλοί, Γερμανοί παλιότερα, Αμερικάνοι και Τούρκοι σήμερα) και πάντα χρηματοδοτούμενος . Σπάνιο λοιπόν είναι να πετύχεις Αλβανό να πιστεύει σε κάτι ανώτερο από την τσέπη του. Μοιάζει υπερβολή αλλά δεν είναι. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι νέοι τους είχαν (όπως διαπίστωσα χρόνια πριν) και συνεχίζουν να έχουν πολλαπλάσια σε σχέση με εμάς άγνοια της ιστορίας τους, με αποτέλεσμα κάποιες φορές να ξέρω εγώ καλύτερα τη δική τους ιστορία από εκείνους. Πιστεύουν στην πατρίδα τους όπως πιστεύει κάποιος στον ΠΑΟΚ ή στην ΑΕΚ. Τα ίδια συμπτώματα όμως δυστυχώς (άγνοια ιστορίας, υλισμός, χουλιγκανική προσέγγιση πολιτικής, αφελής εθνικισμός) αρχίζουν και κυριαρχούν σε σημαντικό κομμάτι της νεολαίας μας. Λυπηρό το ότι αλβανοποιούμαστε σε νοοτροπία αντί να εξελληνίζονται αυτοί. Όσον αφορά τη ροπή τους προς την παρανομία, αυτή δεν είναι κάποιο γενετικό χαρακτηριστικό, όπως κάποιοι ελληναράδες ισχυρίζονται, αλλά, όπως έχω γράψει παλιότερα, προϊόν πρωτόγονων κοινωνικών δομών στη χώρα τους: κλειστή κοινωνία για αιώνες, τα όπλα και το χρήμα ως αξίες, τυραννική πολιτική εξουσία. Λογικό είναι όταν βρεθούν ξένοι, παράνομοι και συχνότατα αντικείμενο εκμετάλλευσης σε μια χώρα ξέφραγο αμπέλι να επιδοθούν στο έγκλημα. Εδώ έκαναν το ίδιο πολλοί Ιταλοί και Ιρλανδοί στις ΗΠΑ, που ούτε παράνομοι ήταν οι περισσότεροι ούτε και η Αμερική ήταν κράτος καραγκιόζης. Αντίθετα όπου οι γονείς τρέχουν για το μεροκάματο, ελέγχουν τη σχολική επίδοση και τις παρέες των παιδιών τους και ανοίγονται στην ελληνική κοινωνία, και αποδεκτοί γίνονται και τα παιδιά δεν ωθούνται στην παρανομία. Αυτοί που δε διορθώνονται εύκολα είναι οι Ρομά. Εκεί είναι τεράστιο το πρόβλημα αλλά ξεφεύγω.
Επιπλέον οι φυλετικές διαφορές μεταξύ Γκέκηδων και Τόσκων δεν είναι διόλου αμελητέες με τους πρώτους να προσεγγίζουν πολύ περισσότερο τους Ιταλούς (κάμποσοι είναι και καθολικοί) ενώ στους δεύτερους που είναι Μουσουλμάνοι και κάποιοι λίγοι χριστιανοί υπάρχει, σε ένα ποσοστό, ιδίως σε όσους συμβίωσαν με έλληνες και δεν είναι και φανατικοί μουσουλμάνοι, μια διάθεση προσέγγισης προς την Ελλάδα. Αυτή γίνεται ισχυρότερη από όσους προέρχονται από μεικτούς γάμους και οι οποίοι έχουν πολλαπλασιαστεί, αν κρίνω από τα ονοματεπώνυμα γονιών μαθητών μου. Για το ζήτημα της αφομοίωσης ωστόσο των Αλβανών μεταναστών επιφυλάσσομαι να αναφερθώ εκτενέστερα καθώς ούτε εύκολο είναι ούτε μονοσήμαντο και η όποια διαδικασία θα απαιτήσει τουλάχιστον δύο δεκαετίες ακόμη για να αποκρυσταλλωθεί και να δούμε πού βρισκόμαστε.

Το δε ζήτημα της Β.Ηπείρου θα είχε οριστικά λυθεί το 1997 αν το ελληνικό κράτος αποφάσιζε (διακριτικά και μυστικά)να στηρίξει με προσωπικό και εξοπλισμό, όπως έπραξε αντίστοιχα στον Μακεδονικό αγώνα, τα χωριά της Β.Ηπείρου δημιουργώντας ουσιαστικά ένα τετελεσμένο και συγκρατώντας με σχολεία και οικονομική βοήθεια την δημογραφική αιμορραγία. Σήμερα βέβαια η ευκαιρία αυτή χάθηκε αλλά θα ήταν δυνατό να ελεγχθεί η οικονομική ζημιά που υφίσταται η οικονομία από την απώλεια χρήματος που φεύγει σε εμβάσματα στην Αλβανία. Ένας έλεγχος και συγκράτηση των εμβασμάτων προς τη γείτονα, θα ήταν αρκετός για να μαζευτούν οι εθνικιστικές κορώνες του Μπερίσα και των χρηματοδοτούμενων από την ΜΙΤ αλβανών "πατριωτών".

Υ.Γ Πάντως για να μην είμαι άδικος με τις ελληνικές κυβερνήσεις, με 3 περίπου δις δολλάρια οικονομική βοήθεια ετησίως που παίρνει το Ισραήλ από ΗΠΑ (κάπου 15 F16 πλήρως εξοπλισμένα ετησίως ή πάνω από 300 Leopard 2 HEL)θα την έλεγε μέχρι και ο Σημίτης στους Τούρκους. Χώρια που οι Εβραίοι της διασποράς δε θυμίζουν σε τίποτα τους Έλληνες εφοπλιστές.

Αρματιστής 25 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:26:00 π.μ. EET  

@ Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ

Χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση.
Επέτρεψε μου όμως να σε καταγγείλω για δεξιά παρέκκλιση

@ Προβοκάτωρ - Pro απο Συμβασιλεύουσα

Με πολύ αγάπη Χρόνια πολλά, καλή καρδιά και καλή Ανάσταση.

Ανώνυμος 25 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:06:00 μ.μ. EET  

Αφήστε την φαγωμάρα, χρονιάρες μέρες..

Ανώνυμος 25 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:47:00 μ.μ. EET  

@ Αρματιστή

Επίσης φίλε μου, συνΈλληνα.

Προβοκάτωρ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP