Στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας-Κατάρ

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Στελέχη της ΠΑ θα εκπαιδεύσουν τους χειριστές των
αεροσκαφών του Κατάρ.
Στην εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελλαδος και του Κατάρ αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλος, κατά την διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στο Κατάρ. Στο πλαίσιο της επίσκεψης βρέθηκε στη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ντόχα, όπου συναντήθηκε με τον Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας του Κατάρ, Ταξίαρχο Mubarak Mohammed Al Kumait Al Khayarin καθώς και με επιτελείς και συζήτησαν θέματα αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Έλληνα υπουργού, αποφασίστηκε η αποστολή στελεχών της ΠΑ στο Κατάρ, οι οποίοι θα αναλάβουν να εκπαιδεύσουν τους χειριστές των αεροσκαφών του Κατάρ και η υποδοχή αξιωματικών και υπαξιωματικών του Κατάρ στις δικές μας Στρατιωτικές Ακαδημίες ώστε να αναβαθμίσουν το επίπεδο εκπαίδευσής τους. Η Αεροπορία του Κατάρ (QEAF) διαθέτει 12 μαχητικά Mirage 2000-5D οπότε αυτονόητα η διμερής συνεργασία επικεντρώνεται στον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κύριες Μονάδες της QAEF εδρεύουν στο νέο Διεθνές Αεροδρόμιο της Ντόχα, μεγάλο μέρους του οποίου έχει κατασκευαστεί από Ελληνική εταιρεία.

strategy

7 σχόλια:

Ανώνυμος 13 Δεκεμβρίου 2012 στις 3:31:00 μ.μ. EET  

"Ομάδες ακραίων ισλαμιστών και Τουρκικός συντονισμός

Δημιουργήθηκαν κι οργανώθηκαν από εξτρεμιστές με εμπειρία στην οργάνωση τέτοιων ομάδων, διαθέτοντας άφθονο χρήμα με την υποστήριξη του Κατάρ , της Σαουδικής Αραβίας και της Τουρκίας. Οι δύο πρώτες φέρονται να χρηματοδοτούν και να εξοπλίζουν τους εξτρεμιστές και η Τουρκία να αναλαμβάνει την εκπαίδευση και την υποστήριξη στα στρατόπεδα των συνόρων. "

Από : Το who-is-who του Συριακού εμφυλίου

http://www.enkripto.com/2012/11/who-is-who.html

Ανώνυμος 13 Δεκεμβρίου 2012 στις 7:50:00 μ.μ. EET  

Η Ελλάδα θα μπορούσε να αναζητήσει στη διεθνή αγορά μεταχειρισμένα Μιράζ 2000 της πλέον σύγχρονης έκδοσης (2000-9), σε τιμές πολύ χαμηλότερες από αυτές που ζητά η Dassault για να εκσυγχρονίσει τα ελληνικά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα 12 Mirage 2000-5Mk2 του Κατάρ, καθώς και τα 60 περίπου Mirage 2000-9 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

http://www.enkripto.com/2010/10/2000.html

Ανώνυμος 13 Δεκεμβρίου 2012 στις 7:52:00 μ.μ. EET  

Και καλά τι με το παραπάνω και τα bold;Το Κατάρ είναι με τους κακούς;Μήπως να πούμε στον Εμίρη να πάρει του πιλότους και τους μηχανικούς του και να τους πάει στην Κωσταντινούπολη να φοιτήσουν για να δέσει το γλυκό;


Στρατιωτική διπλωματία
http://www.mod.gr/el/ypourgeio/653-stratiwtiki-diplomatia.html

ΑΧΕΡΩΝ 13 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:32:00 μ.μ. EET  

@13/12 7:52 μ.μ
Οι Καταριανοὶ δὲν ὲχουν δὶλημμα,προκειμὲνου να επιλὲξουν ανὰμεσα σε εμὰς και το νὲο Χαλιφὰτο.
Απλὼς,στην περὶπτωση μας,διακατὲχονται απὸ ''ζωηρὸ'' ενδιαφὲρον για τις ανὰγκες της ''μουσουλμανικὴς κοινὸτητας''.
Προσωπικὴ μου ὰποψη εὶναι ὸτι απ΄ὸλη αυτὴ την ιστορὶα θα μας μεὶνουν:
α)Κὰποια τεμὲνη,
β)Κὰποιες παραχωρὴσεις προς τους μουσουλμὰνους,
γ)Και τα σὰλια για τα μιρὰζ.

Ανώνυμος 14 Δεκεμβρίου 2012 στις 10:42:00 π.μ. EET  

Καλή κίνηση ως Realpolitik όμως ας κρατάνε μικρό καλάθι.

Αν κάτσει η καλή και μας πασάρουν αυτά που θέλουμε έχει καλώς.

Αλλά όχι να αρχίζουμε να φτιάχνουμε υψηλότερους μιναράδες και στη Θράκη για μερικά μεταχειρισμένα.

Προβοκάτωρ

ΑΧΕΡΩΝ 14 Δεκεμβρίου 2012 στις 4:42:00 μ.μ. EET  

@Προβοκὰτωρ
Το Κατὰρ ενδιαφὲρεται για μιναρὲδες στην Αθὴνα και στην Θεσσαλονὶκη.
Γι΄αυτὸ ὲγραψα ''μουσουλμανικὴ κοινὸτητα'' και ὸχι ''μουσουλμανικὴ μειονὸτητα''.

Ανώνυμος 14 Δεκεμβρίου 2012 στις 6:33:00 μ.μ. EET  

@ΑΧΕΡΩΝ

Είμαι σε θέση να γνωρίζω και από ασφαλείς πηγές μάλιστα, ότι ρέει εδώ και καιρό χρήμα από το Κατάρ και Σ.Αραβία στην Θράκη,μέσω και ελέω ΜΙΤ, για θεόσταλτους σκοπούς βεβαίως.

Έχουν γίνει νύξεις και ελάχιστες πλήν επιβεβαιωμένες αναγνωριστικές επαφές για τη δημιουργία μεντρεσέ, σε πρώτη φάση σε ορεινό όγκο.

Αλλά επείδη έγινε φασαρία από το πήγαινε έλα μέσω Κήπων και Θεσ/νίκης, ξύπνησαν τα παιδιά από το Γραφείο Πολιτικών Υποθέσεων και από τα κλιμάκια συνδικαλιστών της Υπηρεσίας στην Αλεξανδρούπολη και πάγωσε προς το παρόν το θέμα.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα Βαλκάνια,γνωρίζεις πιστεύω.Όχι ότι δεν τους βέβαια ενδιαφέρουν οι λαθροέπικοι σε Αθήνα και Θεσ/νική.

Προβοκάτωρ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP