H Φωτογραφία της Εβδομάδας

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Κόκπιτ Mirage 2000-5 σε ενισχυμένο καταφύγιο στην 114ΠΜ στην Τανάγρα σε νυχτερινό readiness (α/φος ετοιμότητας). Φωτογραφία Ιωάννης Λέκκας.

21 σχόλια:

Ανώνυμος 29 Δεκεμβρίου 2012 στις 2:34:00 μ.μ. EET  

Ωραίο χριστουγεννιάτικο δέντρο!!!
Καλή δύναμη σε όσους είναι σε ετοιμότητα σε στεριά, θάλασσα και αέρα!!!
Ευχαριστούμε...

Ανώνυμος 29 Δεκεμβρίου 2012 στις 3:19:00 μ.μ. EET  

το νου σας μεμετια!!!!

Ανώνυμος 29 Δεκεμβρίου 2012 στις 4:25:00 μ.μ. EET  

Ζηλεύει ο Αγιος Βασίλης...

Ανώνυμος 29 Δεκεμβρίου 2012 στις 4:28:00 μ.μ. EET  

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος προθυμοποιείται να χαρίσει ανεπανάληπτες στιγμές στους Τούρκους με MICΑ EM&IR και SCALP !Παραδόσεις-παραλαβές επί των αεροσκαφών και των εγκαταστάσεών τους οποιαδήποτε ώρα και σε οποιοδήποτε σημείο του Αιγαίου!

Μέντωρ

Unknown 29 Δεκεμβρίου 2012 στις 4:53:00 μ.μ. EET  

Ο θεός και η Παναγία μαζί σας .
Σας ευχαριστούμε .

Ανώνυμος 29 Δεκεμβρίου 2012 στις 5:12:00 μ.μ. EET  

γιατι δεν παιρνουμε και αλλα mirage εφοσον εχουμε τοσους καλους και πολλους πυραυλους σε αυτα?

αποψη μου ειναι οτι το f 35 θα ειναι μια απο τα ιδια με αποτελεσμα f16 και mirage να ειναι αποτελεσματικα για αλλα 20χρονια τουλαχιστον

το mirage εχει μεγαλυτερη αυτονομια στα καυσιμα απο το f16??

Manolis 29 Δεκεμβρίου 2012 στις 7:38:00 μ.μ. EET  

Οχι μονο ωραίο χριστουγεννιάτικο δέντρο , αλλα και μαγικο! Αναβοσβηνει απο αποσταση (remote control!) χριστουγενιατικα φωτακια στα RWR α/φων συμμαχης αεροποριας , ενω συγχρονως προκαλει στους πιλοτους αυτων, αυθορμητα -εορταστικα- επιφωνηματα (ΟΥΦΟ-ΟΥΦΟ! ΜΙΡΑΖ-ΜΙΡΑΖ! κλπ).

Ανώνυμος 30 Δεκεμβρίου 2012 στις 1:03:00 μ.μ. EET  

Μέσα στη χαζομάρα μου να ρωτήσω...αυτή η φωτογραφία έπρεπε να είναι απόρρητη;

Ανώνυμος 30 Δεκεμβρίου 2012 στις 1:19:00 μ.μ. EET  

Για να αφηνει η ΠΑ φωτογραφο μεσα στο κοκπιτ προφανως οχι

Γιαννης Λεκκας/EagleAviation.gr 30 Δεκεμβρίου 2012 στις 8:08:00 μ.μ. EET  

Φυσικά και δεν είναι απόρρητη. Δεν υπάρχει κάποια πληροφορία που να προδίδει κάτι το μυστικό. Θα υπήρχε πρόβλημα αν το αεροσκάφος ήταν σε λειτουργία και εμφανίζονταν στο HUD πληροφορίες συχνοτήτων επικοινωνιών και όπλων.

Στην φωτογραφία διαπιστώνεται η υπεροχή του Mirage 2000-5Mk2 στον τομέα της ενημέρωσης του χειριστή για την εικόνα της τακτικής κατάστασης (situational awareness). Όλες οι πληροφορίες που αφορούν πορείες, στόχους, απειλές, φιλίες δυνάμεις, πληροφορίες του ICMS, πληροφοριες από το link κλπ, προβάλλονται πάνω στο HSD, στην κάτω οθόνη πολλαπλών λειτουργιών. Οι γαλλοι εχουν κανει καταπληκτικη δουλεια στον τομεα του man-machine interface μειωνοντας δραματικα το φορτο εργασιας του χειριστη.

Ο φωτογράφος…

Ανώνυμος 30 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:10:00 μ.μ. EET  

Ίσως η φωτογραφία μπορεί να δόσει την πληροφορία σε ποιό καταφύγιο της Ταναγρας είναι το συγκεκριμένο α/φ.
Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους.

Mithridates 30 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:21:00 μ.μ. EET  

Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές δεν υπάρχει περίπτωση ανέβει στο Εν Κρυπτώ διαβαθμισμένη πληροφορία. ΚΙ έχουν κοπεί στο παρελθόν σχόλια γι αυτό το λόγο. Να ευχαριστήσω εδώ τον εξαιρετικό φωτογράφο και φίλο του ιστολογίου Γιάννη Λέκκα που είχε την καλοσύνη να μοιραστεί μαζί μας και μαζί σας αυτή την εξαιρετική από πλευράς σπανιότητας και ομορφιάς φωτογραφία για την λήψη της οποίας δόθηκε φυσικά και άδεια από το ΓΕΑ, τον τότε Αρχηγό και φυσικά με την αμέριστη συνεργασία του μεγαλύτερου πολλαπλασιαστή ισχύος που έχουμε, του προσωπικού μας, της 331Μ ειδικότερα, βλέπουμε το αποτέλεσμα στις οθόνες μας!. Σύμφωνα με την πρακτική του ΓΕΑ όλες οι φωτογραφίες που βγαίνουν υποβάλλονται στο Γραφείο του Εκπροσώπου Τύπου μεταξύ άλλων για να αποφεύγονται τυχόν καταστάσεις με διαβαθμισμένες πληροφορίες. Δεν ανεβάσαμε την φωτογραφία τόσο απερίσκεπτα αλλά αφού όλες οι δικλείδες ασφαλείας είχαν ήδη ενεργοποιηθεί.

ΕΝδεικτικά:

http://www.scribd.com/doc/109251430/Lekkas-I-Jul-2011-Greece-s-Delta-Combat-Aircraft-Vol-12-No-7

http://www.combataircraft.net/view_issue.asp?ID=4709

Ο Γιάννης μας κάνει περήφανους με τα ρεπορτάζ του στο Combat Aircraft και διαφημίζει την ΠΑ και την χώρα μας σε καιρούς που η δυσφήμιση μας πάει σύννεφο!

Μanolis 31 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:19:00 μ.μ. EET  

Oπως λεει ο Γιαννης Λεκκας "Όλες οι πληροφορίες που αφορούν πορείες, στόχους, απειλές, φιλίες δυνάμεις, πληροφορίες του ICMS, πληροφοριες από το link κλπ, προβάλλονται πάνω στο HSD, στην κάτω οθόνη πολλαπλών λειτουργιών". Ειναι μια τετοια αντιστοιχη μεγαλη κεντρικη οθονη που ΔΕΝ αγοραστηκε για τα F-16block52M και θα εκανε τη διαφορα απο τα τουρκικα (δεν εχω δει φωτο κοκπιτ, ελπιζω να μην την εχουν).

Ανώνυμος 31 Δεκεμβρίου 2012 στις 1:51:00 μ.μ. EET  

ΕΚΕΙ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΡ ΜΕΡΙΑ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΩΝΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ Μ-2000-9. ΜΕ ΛΙΓΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ. ΚΑΤΙ F-15 H F16BLK 30 ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΕΣ.ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.

Ανώνυμος 31 Δεκεμβρίου 2012 στις 2:32:00 μ.μ. EET  

Τωρα καταλαβα γιατι δεν ''προχωρησε'' και ουτε θα ''προχωρησει'' ο εκσυγχρονισμος ολου του στολου των Μ-2000! Δε πειραζει, εστω και λιγοι, αρκετοι!
Καλη Χρονια!

Περαστικος

Ανώνυμος 31 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:51:00 μ.μ. EET  

τι να λέμε τελικά σχετικά με τους ανθρώπους που βάζουν την φυσική τους υπόσταση, έναντι του Εθνικού συμφέροντος …. τους πιλότους των μαχητικών αεροσκαφών, της Ελληνικής Αεροπορίας …. έχουμε κλάψει για την απώλεια, αυτών των μαχητών πολλάκις …. θα μνημονεύσω ωστόσο και τους ανθρώπους των επίγειων παρατηρητηρίων …. όπως τον πρώτο ξάδερφο από το παρατηρητήριο της Καρπάθου ….. άντε κύριοι να πάρουμε την υπεροχή στον αέρα για 48 ώρες …. να βάλω τις μάνες τους στα μαύρα …… να θρηνούν …… ….

GEODETIS ...

Ανώνυμος 2 Ιανουαρίου 2013 στις 10:03:00 π.μ. EET  

prokroust
Αυτά βλέπουμε κ μέσα στην μαυρίλα μας, έρχεται το χαμόγελο κ ο ενθουσιασμός ότι υπάρχουν κάποιοι που φυλάνε τις Πύλες της πατρίδας μας με τέτοια εργαλεία!
Καλή χρονιά

Ανώνυμος 2 Ιανουαρίου 2013 στις 11:33:00 π.μ. EET  

Το Κατάρ δεν πουλάει τα Μ-2000-5 του. Αλλά και να τα πουλούσε δεν θα ,,καθαρίζαμε,, με λίγα χρήματα. Δεν θα μας τα έδιναν ,,μπιτ-παρά,,.

Για τον εκσυγχρονισμό τω υπόλοιπων Μιράζ αυτός δεν έγινε γιατί είναι οικονομικά ασύμφορος (οι γάλλοι ζητάνε πολλά λεφτά) και δεν υπάρχουν λεφτά. (είμαστε χρεοκοπημένοι) Ο Σημίτης για να δώσει κάτι και στους γάλλους παρήγγειλε 15 νέα Μ-2000-5. Κανονικά έπρεπε να αποφασίσει πρώτα να εκσυγχρονιστούν ΟΛΑ τα Μιράζ μας και μετά να δει για καινούργια -5. Αλλά.....

Μanolis 2 Ιανουαρίου 2013 στις 1:38:00 μ.μ. EET  

O εκσυγχρονισμός των Μιράζ , ηταν ουτως η αλλως πανακριβος (ενδεικτικα ο παρομοιος των 36Φαντομ κοστισε περιπου τα μισα!) και οι Γαλλοι ηθελαν οπωσδηποτε αγορα νεων α/φων , για να κρατησουν ανοικτη τη γραμμη παραγωγης τους. Φυσικα , ειχαν και το θρασος να πιεσουν γι'αυτο τις ανεκαθεν υποχωρητικες σε τετοιες "χάρες" ελλ. κυβερνησεις. Εαν θυμαμαι καλα, εφθασαν εως του σημειου να απειλησουν με μη αποδοχη πακετου εκσυγχρονισμου ανευ νεων κατασκευων. Τα ελληνικα νεας κατασκευης διλιτρα , τελικα , ηταν και τα τελευταια Mirage-2000 που κατασκευαστηκαν.

D-Mitch 3 Ιανουαρίου 2013 στις 11:39:00 π.μ. EET  

@Manolis

Μία MFD έχει πολλές "σελίδες", δεν σημαίνει ότι η κάτω οθόνη είναι μόνο για αυτό το σκοπό. Άρα το HSD μαζί με το FCR μπορεί να απεικονιστεί σε όλες αν όχι σε περισσότερες από μία οθόνες (στην περίπτωση του block60)και υπάρχει σε όλες τις εκδόσεις και σε κάθε σύγχρονο μαχητικό. Η διαφορά που λες, η τρίτη οθόνη, νομίζω μόνο στα προαναφερθέντα block υπάρχει και είναι επίσης πολλαπλής απεικόνισης και αντικαθιστά αναλογικά όργανα. Τα 2000-5 έχουν 3 οθόνες και άρα το πιλοτήριο είναι πιο "ψηφιακό" (στην φωτογραφία η οθόνη που απεικονίζει το HSD είναι η κάτω). Σημασία βέβαια έχει και ο τρόπος απεικόνισης όπως αναφέρει και ο κ.Λέκκας,

Όσο για τα νέα τουρκικά δεν έχουν τρίτη οθόνη..

http://www.trdefence.com/2011/05/23/first-f-16-produced-in-turkey-delivered-to-tuaf/

Μanolis 3 Ιανουαρίου 2013 στις 3:19:00 μ.μ. EET  

D-Mitch
Η μεγαλη Head Down Display στην μεσαια κονσολα οργανων, προσφερθηκε τουλαχιστον για τα μπλοκ 52Μ αλλα ηταν ακριβη. Εδω δεν πηραν τα απαραιτητα ανταλακτικα, για να πεσει το κοστος - αυτα αποφασισε σημερα, μετα απο τοσα χρονια το ΚΥΣΕΑ. Εαν βεβαια οι Ινδοι αγοραζαν Viper, αυτο θα ειχε 3 τετοιες μεγαλες displays. Στα δικα μας: το οτι η μεγαλη οθονη καταλαμβανει θεσεις αναλογικων οργανων, δεν σημαινει οτι υπαρχει μονο γι'αυτα. Μιλαμε καθαρα για οθονη απεικονισης τακτικης καταστασης. Απεικονισεις ενδειξεων οργανων , οπως ειπες , γινονται και απο τις αλλες οθονες.
Ξερεις ποσο μικρες ειναι οι 2 standart οθονες του F-16C/D? To ενα τεταρτο της οθονης του Η/Υ σου η καθεμια! Δεδομενου οτι τα F-16C μπλοκ50/52+ και εξης ειναι μαχητικα πολλων ρολων στην ΠΑ , τωρα και Reccon, ενω τα Μιραζ 1,5 ρολου (το μισο παει στα σκαλπ - ουτε καν ναυτικη κρουση με εξοσετ!) , πού κατα τη γνωμη σου υπαρχει μεγαλυτερη αναγκη απεικονισης περισσοτερων πληροφοριων (αερος-εδαφους) ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ? Αυτη ειναι και η απορια μου (και των πιλοτων), γιατι (εφοσον δεν μπορουσε να υπαρχει και στα 2 α/φη) το F-16 να μην εχει περισσοτερες δυνατοτητες απεικονισης? Υπόψιν οτι ασχετως πολυτυπιας, ως τωρα παραγγελναμε καινουρια αεροπλανα συμφωνα με τις δικες μας αναγκες , οχι μεταχειρισμενα (αυτο υπαρχει - αυτο παιρνεις). Παλι καλα που δεν την εχουν τα τουρκικα, οπως η πολυ καλη σου φωτο. Εχεις δει ομως το total situation awareness (glass) cockpit του F-35? Ουτε Head Up Display δεν εχει - δεν το χρειαζεται...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP