Μνημείο πεσόντων της 55ης Σμηναρχίας Μάχης

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Tα αποκαλυπτήρια από τον ΥΕΘΑ Δ.Ηλιάδη
Tα αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων της 55ης Σμηναρχίας Μάχης, στην Αεροπορική Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», τέλεσε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης σε σεμνή τελετή που διοργάνωσε η Διοίκηση Αεροπορίας του ΓΕΕΦ.

Ο Υπουργός Άμυνας σε δηλώσεις του μετά το πέρας της τελετής τόνισε: «Η Πολιτεία καθηκόντως αποτίει φόρο τιμής στους άντρες της πολεμικής μας αεροπορίας που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Ενόσω συνεχίζεται η τουρκική κατοχή και απειλείται η επιβίωση του λαού μας από τον επεκτατισμό της Τουρκίας, οφείλουμε να ενισχύουμε την άμυνα μας για να υπερασπίσουμε την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτό είναι το χρέος μας απέναντι σε εκείνους που έπεσαν υπερασπιζόμενοι την πατρίδα».

Των αποκαλυπτηρίων προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες αεροπόρους. Ακολούθησε προσκλητήριο πεσόντων και ομιλία από τον Υπουργό Άμυνας κ. Δημήτρη Ηλιάδη.

Η τελετή έκλεισε με τα αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων και με κατάθεση στεφάνων. Παρόντες στην τελετή ήταν, μεταξύ άλλων, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης, Βουλευτές της επαρχίας Πάφου, ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας και άλλοι εκπρόσωποι από δημοτικές και κοινοτικές Aρχές της Πάφου καθώς και συγγενείς των πεσόντων.

Μετά την τελετή ο Υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε τους χώρους εγκατάστασης και λειτουργίας του υπερσύγχρονου εξομοιωτή πτήσεων Μετά την τελετή ο Υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε τους χώρους εγκατάστασης και λειτουργίας του υπερσύγχρονου εξομοιωτή πτήσεων ελικοπτέρων όπου εκπαιδεύονται σε ρεαλιστικές συνθήκες και μεθόδους τα στελέχη της πολεμικής αεροπορίας.

8 σχόλια:

TED 11 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:58:00 π.μ. EET  

Ωραία κίνηση.

Να εκφράσω έναν προβληματισμό: αυτή η ρημάδα η ονομασία της Αεροπορικής Βάσης Πάφου, δεν μπορεί να αλλάξει κάποια στιγμή;

Ανώνυμος 11 Δεκεμβρίου 2012 στις 9:30:00 π.μ. EET  

Η ονομασία είναι σωστή. Ο Παπανδρέου αδιαφορώντας επιδεικτικά για την κύπρο ΔΕΝ την έβλαψε.
Όποιος άλλος ασχολήθηκε είχαμε εκατόμβες νεκρούς, σχέδια αναν, χρεοκοπίες κτλ

Στου τυφλούς ο μονόφθαλμος είναι βασιλιάς.

μηδενιστής

Μanolis 11 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:43:00 μ.μ. EET  

TED
Πως να την ονομασουν φιλε μου? "Γεωργιου Ανδρεα Παπανδρεου (ΓΑΠ)" , "Κ. Σημιτη" , "Γ. Αρσενη-ΤΟ ΔΟΓΜΑ" , "Κων. Καραμανλη (όποιον θελεις απ'τους 2)" , "Γ. Παπαδοπουλου - Ιωαννιδη κλπ" , ???? Ασ'το καλυτερα , θα πρεπει να φτασουμε στο Βυζαντιο για ενα ονομα της προκοπης...

Ανώνυμος 11 Δεκεμβρίου 2012 στις 3:33:00 μ.μ. EET  

έλα έλα βρήκα όνομα:
Kemal Ataturk.

ο μόνος πολιτκός γεννημένος στην ελλάδα που δεν έβλαψε την κύπρο!!!

το ξέρω έχω ρέντα σήμερα χααχαχαχαχα

μηδενιστής

TED 11 Δεκεμβρίου 2012 στις 3:54:00 μ.μ. EET  

Και γιατί πρέπει να φέρει το όνομα του οποιουδήποτε πολιτικάντη;
Που ξανάγινε αυτό;

Ανώνυμος 11 Δεκεμβρίου 2012 στις 4:13:00 μ.μ. EET  

"έλα έλα βρήκα όνομα:
Kemal Ataturk.

ο μόνος πολιτκός γεννημένος στην ελλάδα που δεν έβλαψε την κύπρο!!!

το ξέρω έχω ρέντα σήμερα χααχαχαχαχα"

βρε "παλιόπαιδο" μεσημεριάτικα βάλθηκες να μας τρελάνεις;;!!! κι έχουμε ψοφόκρυο εδώ πάνω στη σαλόνικα!! ευτυχώς είναι ΑΚΡΩΣ επιτυχημένα τα σχόλια σου και με το γέλιο ξεχνάμε την παγωνιά σε ΟΛΟΥΣ τους τομείς! άκου κεμάλ;;!! όπου νάναι θα μας τη μοστράρει την ονομασία ο μπουτάρης μέχρι το τέλος της θητείας του! (πότε είναι το ΄14) και θα τρέχουμε!!

Γιάννης



Manolis 11 Δεκεμβρίου 2012 στις 5:12:00 μ.μ. EET  


Γιαννη και "παλιόπαιδο" μηδενιστη,
σοβαρευτειτε. Το αεροδρόμιο της Εινσταμπούλ λεγεται ηδη "Κεμάλ Ατατούρκ", αν και εκκρεμει ... ενσταση του Μπουταρη στον ICAO. Συνεπως η ονομασια αυτη δεν μπορει να δοθει σε αλλο διεθνες αεροδρομιο. Αντιπροτεινω "Μπουλεντ Ετζεβιτ" - Κωνσταντινουπολιτης συγγραφέας, δημοσιογράφος, ποιητής (!) και πολιτικός. Εσωσε την Κυπρο απο τους ...Ελλαδιτες πολιτικους. Για τα ποιηματα του , παραπεμπω στη βιογραφια του στη Wiki , εχει ενδιαφερον!

Ανώνυμος 12 Δεκεμβρίου 2012 στις 9:35:00 μ.μ. EET  

ΒΡΕΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΜΕΣΑ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP