Αλβανία: Απογραφή, εν μέσω μποϊκοτάζ από την Ομόνοια

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Ο υπουργός Καινοτομίας της Αλβανίας Γκεντς Πόλο ανακοίνωσε επίσημα, σήμερα, τα αποτελέσματα της απογραφής του πληθυσμού που διενεργήθηκε στη χώρα το διάστημα από 1η Οκτωβρίου έως 1η Νοεμβρίου του 2011. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Στατιστικής της χώρας INSTAT, οι κάτοικοι της Αλβανίας είναι 2.821.977, αριθμός που δεν θα πρέπει, όπως τόνισε ο κ. Πόλο τόνισε να θεωρείται έκπληξη, εξαιτίας της μετανάστευσης. Το 83,2% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είναι αλβανικής υπηκοότητας (ή 2.329.715 άτομα). Σε ό,τι αφορά την εικόνα της ελληνικής μειονότητας, όπως την καταγράφει η απογραφή αυτή, μόνο το 0,87% του πληθυσμού ή άλλως 24.361 άτομα δήλωσαν ότι έχουν ελληνική εθνική καταγωγή.

Εκπρόσωποι της ελληνικής μειονότητας απηύθυναν έκκληση προς τους Έλληνες της Αλβανίας να μποϊκοτάρουν την απογραφή και, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε, μόλις το 0,5% της ελληνικής μειονότητας στη χώρα συμμετείχε στη διαδικασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 14,07% ή 393.979 άτομα δεν απάντησαν στην ερώτηση σχετικά με την εθνικότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Πόλο, το 99% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως η μητρική τους γλώσσα είναι η αλβανική, ενώ σε ό,τι αφορά το θρήσκευμα, το 57% δήλωσαν μουσουλμάνοι, το 10,3% καθολικοί, το 6,75% ορθόδοξοι και το 2,90% μπεκτασήδες.

Eλεύθερος Τύπος

1 σχόλια:

tancred de hauteville 15 Δεκεμβρίου 2012 στις 3:09:00 π.μ. EET  

Τώρα, είτε ο ΕΤ δεν ξέρει μαθηματικά, είτε ο Ντούλες γιατί εάν το 0,5% των Ελλήνων που πήραν μέρος στην απογραφή είναι 24.361 άτομα, τότε το σύνολο των Ελλήνων στην Αλβανία είναι 4.872.200 άτομα!

Μεγάλο σφάλμα θεωρώ την απόφαση της Ομόνοιας να μποϊκοτάρει την απογραφή. Εκτός του ότι δίνει βήμα πλέον στους Αλβανούς να μιλάνε για σχεδόν ανύπαρκτη μειονότητα, μειώνει και την αξιοπιστία των Ελλήνων εκεί αφού το MEGA αρχικά την στήριξε και μετά ανακάλεσε (το φαινόμενο της διχόνοιας δεν είναι ενδημικό όπως φαίνεται).

Βέβαια υπάρχει και εκείνο το 14,07% που δεν απάντησε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι Έλληνες καθώς οι εθνικιστές και οι της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας μποϊκοτάρισαν και αυτοί την απογραφή.

Πιστεύω πως από το ΥΠΕΞ μας και από το ΥΠΕΣ πρέπει να δοθεί άμεσα απάντηση δημοσιεύοντας τον επίσημο αριθμό των ατόμων που είναι κάτοχοι του Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς που έχουν οι Βορειοηπειρώτες καθώς και των αριθμό των ατόμων που απέκτησαν ελληνική ιθαγένεια ως ομογενείς από Αλβανία. Έτσι θα δοθεί μια απάντηση προς Τίρανα τουλάχιστον για τον αριθμό των Βορειοηπειρωτών που διαβιούν εδώ.

Κατά δεύτερον να ανακληθεί ο νόμος για τις συντάξεις των Βορειοηπειρωτών που κόβονται γιατί στην επόμενη απογραφή δεν θα βρεθούν ούτε 1.000 Έλληνες στην Αλβανία. Όπως είπε και ο στρατηγός, εκεί που χρωστάμε 400 δις, δεν χάλασε ο κόσμος να χρωστάμε 401.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP