Xανιά: Έκλεψαν την προτομή του ήρωα πιλότου, Κώστα Ηλιάκη

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Απίστευτο και όμως αληθινό! Άγνωστοι έκλεψαν τον προτομή του ήρωα Χανιώτη πιλότου Κώστα Ηλιακή, που έχασε τη ζωή του υπερασπιζόμενος την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, από το σημείο που βρίσκονταν επί της οδού Ακρωτηρίου.

Σύμφωνα με το flashnews.gr άγνωστοι αφαίρεσαν την προτομή του που ήταν τοποθετημένη επί της οδού Ακρωτηρίου. Τα αποκαλυπτήρια της προτομής, που ήταν τοποθετημένη στη θέση «μπαλκόνι» της πόλης, είχαν γίνει σε ειδική τελετή, στις 20 Μαΐου 2007 και την απουσία της αντιλήφθηκε διερχόμενος πολίτης, ο οποίος ειδοποίησε τις Αρχές. Οι δράστες άφησαν μόνο τη βάση και πήραν την ορειχάλκινη προτομή.

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί και ο αντιδήμαρχος, Μανούσος Λιονάκης, που δεν μπορούσε να κρύψει την έκπληξη του για την πρωτοφανή κλοπή. «Πρόκειται για βέβηλη πράξη από ιερόσυλους» σχολίασε.

Οι έρευνες της αστυνομίας εστιάζονται σε μάντρες με παλιοσίδερα, καθώς το πιθανότερο σενάριο είναι η ορειχάλκινη προτομή να εκλάπη για να πουληθεί το μέταλλο, η αξία του οποίου υπολογίζεται στα 6 ευρώ το κιλό.

Πρώτο Θέμα

30 σχόλια:

Pro από Συμβασιλεύουσα 2 Δεκεμβρίου 2012 στις 5:59:00 μ.μ. EET  

Οι γηγενεις "πακιστανοι" (ο νοων νοειτο). Αυτα τα ζωα , ποτε θα τα απελασουμε ?

flanker7 2 Δεκεμβρίου 2012 στις 8:16:00 μ.μ. EET  

Να βρεθούν οι υπεύθυνοι και να ευνουχιστούν!

Manolis 2 Δεκεμβρίου 2012 στις 10:00:00 μ.μ. EET  

Οι υπευθυνοι για το συγκεκριμενο συμβαν δεν ειναι οι πακιστανοι (που το ξερουμε?) ή οι οποιοι φουκαραδες θα πουλησουν το μεταλλο για λιγα ευρω το κιλο, αλλα οι ελληναραδες συμπατριωτες μας σκραπατζηδες που το αγοραζουν αδιακριτως. Οι κλεφτες μεταλλων (σε ολο τον κοσμο) εχουν φθασει στο σημειο να κλεβουν χαλκινα καλωδια ηλεκτροκινησης τρενων υπο ταση χιλιαδων βολτ! Στην προτομη θα κολλουσαν?

Pro από Συμβασιλεύουσα 2 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:33:00 μ.μ. EET  

Να ευνουχιστουν και οι σκραπατζηδες και οι ενεχυροδανειστες που αγοραζουν χρυσαφικα απο τους αλοδαπους και οι δημοσιοι υπαλληλοι που παρολη την κριση κοροιδευουν και δεν εξυπηρετουν τον πολιτη , και οι δασκαλοι που παρα τις 20 ωρες την εβδομαδα και τους εξτρα 3 μηνες διακοπες κανουν εκλογες καθημερινες και χανουν τα παιδια μαθημα και οι λαμογιο-επιχειρηματιες και κατοικοι του τοπου αυτου μικροι ή μεγαλοι που ζουνε με τα ρητα "στην Ελλαδα ολα γινονται" και "αν δεν το κανεις εσυ , θα το κανει καποιος αλλος" και γενικα ολα τα λαμογια που λυμαινονται την πατριδα μας και γιαυτους δεν εχει αλλαξει τιποτα ή ελαχιστα ή και τα πραγματα αλλαξανε προς το καλυτερο . Πανω απο ολους ομως και απο ολα να ευνουχιστουν οι πολιτικοι , οι οποιοι φοβουνται να αντιμετωπισουν τις λαμογιοσυντεχνιες η και τις χαιδευουν η και ελπιζουν στην καταστροφη και την υποβοηθουν ωστε να αποκομισουν τα μεγιστα απο αυτην .
. Ας με συγχωρησει ο ηρωας που αναφερω τα σκουπιδια σε μια αναρτηση η οποια εχει εμμεση σχεση με αυτον , αλλα η διαφορα ειναι τοσο μεγαλη και αυτο που μου ερχεται στο μυαλο , ειναι οτι οι καλοι φευγουν νωρις .
Θα ελθει η ωρα ομως να ξαναλογαριαστουμε και τοτε θα επιστρεψει η λογικη.
Μεχρι τοτε , ευτυχως , υπαρχει ο στρατος.

D-Mitch 3 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:16:00 π.μ. EET  

Να μου πεις, εδώ καρατομούν, σπάζουν και βάφουν αγάλματα των προγόνων μας, όπως αρχαίων Ελλήνων που μας έκαναν και μας κάνουν να αισθανόμαστε περήφανοι διεθνώς ή των αγωνιστών του '21 που μας ελευθέρωσαν, σε έναν σμηναγό θα σταματούσαν; Και όπως λέει ο Μανώλης χωρίς αγοραστή ποιος θα ενδιαφερόταν να το κάνει αυτό; Αλλά έλα που αυτοί που αγοράζουν τα μέταλλα είναι δικοί μας συμπατριώτες που δεν τους καίγεται καρφί η προέλευση του υλικού παρά μόνο το εύκολο κέρδος.. Τα ζώα είναι ανάμεσά μας. Αυτή είναι η Ελλάδα μας, αυτή είναι η παιδεία μας κύριοι.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 3 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:45:00 π.μ. EET  

@Εν Κρυπτώ
Θεωρώ το σχόλιο του Pro υβριστικό για την επαγγελματική μου ιδιότητα ως εκπαιδευτικό. Θα μπορούσα και εγώ να σχολιάσω τις πολιτικές του απόψεις, όπως διαφαίνονται από τα γραφόμενά του γενικότερα αλλά δε μπαίνω στον κόπο να του απευθυνθώ. Επικαλούμαι απλώς το "Σχόλια εκτός θέματος, ύβρεις και greeklish δεν θα δημοσιεύονται".

ΥΓ Οφείλω μια τοποθέτηση στο εν κρυπτώ για τον αλβανικό εθνικισμό, τα φληναφλήματα του πυραμιδάκια Μπερίσα και τις δυνατότητες αφομοίωσης των Αλβανών στον εθνικό κορμό. (Θεωρώ δίκαιες τις επιφυλάξεις σας για το τελευταίο αλλά είμαι κάπως πιο αισιόδοξος για ένα μέσο-μακροπρόθεμο χρονικό διάστημα). Επίσης χρωστώ για τον Αρματιστή μια ακόμη τοποθέτηση για τα διλήμματα του Ισραήλ και τις καταστροφικές πολιτικές επιλογές του Λικούντ στο Παλαιστινιακό ζήτημα. Δυστυχώς το πολύ καθησιό και ο άπειρος χρόνος που διαθέτω λόγω της εικοσάωρης εβδομαδιαίας εργασίας μου με έχουν κάνει μέγα λαμόγιο και σκουπίδι. Οπότε θα περιμένω τα Χριστούγεννα ή κάποια άλλη περίοδο από τις τριμηνιαίες διακοπές μου μήπως και μου φύγει η βαρεμάρα και στρωθώ να γράψω.

Unknown 3 Δεκεμβρίου 2012 στις 4:57:00 π.μ. EET  

Ειναι εμφανες πως την δουλεια την εκαναν roma (Ελληνες πολιτες δηλαδη) για να πωλήσουν το μεταλλο...Το γεγονος ειναι οντως λυπηρο αλλα αντι να καθομαστε να μιλαμε για κρεμαλες και αποσπασματα καλύτερα θα ηταν να μιλαγαμε για τον εκτοπισμό τους απ την παιδεια και την ελλειπή ανάπτυξη της εθνικης τους συνείδησης λογο αυτης της καταστασης...Οταν ποναει το χερι δε το κοβουμε το γιατρεύουμε!

Μanolis 3 Δεκεμβρίου 2012 στις 9:21:00 π.μ. EET  

konstantine Germane,
εως οτου ανακαλυφθουν οι δραστες, παραμενουν αγνωστοι. Βεβαιως σε διαβεβαιω οτι υπαρχουν και συμπατριωτες μας , οχι Ρομα, οι οποιοι κανουν συλλογη μεταλλων, ελλειψη αλλης δουλειας. Και μη νομιζεις οτι ολοι οι Ελληνες γνωριζουν τον Ηλιακη ή τον Σιαλμα ή το γιατι πεθαναν... Οσον αφορα τους ελληνες Ρομα, ποιους ακριβως εννοεις? αυτους που κατασκηνωνουν παντα διπλα σε λεωφορους , ωστε να τους βρισκουν ευκολα οι ναρκωμανεις? Αυτους που μου κλεβουν συνεχως πετρελαιο απο τα τεποζιτα? Αυτους που οταν παντρευουν καλοκαιρι καποιο απο τα 40 παιδια τους , πρεπει οσοι μενουμε σε ακτινα 10 χιλιομετρων γυρω τους να ξενυχταμε 2-3 μερονυχτα απο τα γλεντια τους με την αστυνομια να παρακολουθει απο διπλα απραγη λογω χαλαρου νομου (να γιατι μεσουρανει η ΧΑ)? Οποιους και να εννοεις, μιλας για τον ημινομαδικο λαο, που ενω βρισκεται δεν ξερω κιεγω απο ποτε στον τοπο μας, ΑΡΝΗΤΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ να ενταχθει σε οτιδηποτε δημιουργικο κανουν οι "μπαλαμοι" , οπως μας αποκαλουν, και ακολουθουν τα προσταγματα της ρατσας τους. Επειδη εχει γινει κουβεντα τετοια εδω, γνωριζω προσωπικα παρα πολλους μεταναστες , κυριως Ευρωπαιους και λιγους μουσουλμανους, οι οποιοι ΣΤΑ ΛΙΓΑ ΣΧΕΤΙΚΑ χρονια που βρισκονται εδω, φερονται περισσοτερο "Ελληνικα" οχι μονο απο τους Ρομα , αλλα και απο πολλους Ελληνες. Χωρις να βγαζω τον εαυτο μου απο τους τελευταιους.

Ανώνυμος 3 Δεκεμβρίου 2012 στις 1:00:00 μ.μ. EET  

@Σαλονικιό

Ποιοί είστε "εσείς" που θα αποφασίσετε να απελάσετε όσους διαφωνούν μαζί σας; Από το λογύδριό σου φαίνεται ότι ψήφισες ΧΑ. Μιας και είσαι ο πρώτος μεταξύ των Ελλήνων, δε μπαίνεις στον κόπο να διαβάζεις ορθογραφία μια ώρα τη μέρα;

Κατά τα άλλα αισχρή η πράξη και ας μείνουμε σε αυτό μέχρι να διαλευκανθεί.

Pro από Συμβασιλεύουσα 3 Δεκεμβρίου 2012 στις 1:08:00 μ.μ. EET  

Συγχωρα με καουμπόυ μου αν σε εθιξα, αλλα τα προνομια της συντεχνιας σου βγαζουν ματι.
Εγω ευχομαι απλα να ανηκεις στην κατηγορια των εκπαιδευτικων που οι γονεις ευχονται να εχουν τα παιδια τους και οχι αυτων που απευχονται . Φυσικα μιλαω για μικροαστικες και μεσοαστικες συνοικιες , αφου στις μεγαλοαστικες τα κριτηρια ειναι διαφορετικα.
Ετσι και αλλιως η ευθυνη για τα προνομια της συντεχνιας σου δεν ειναι (μονο) δικη σου.
Μανωλη μαζι σου 1000 φορες.
Κυριε Γερμανε , οι Ρομα αυτοπεριθοριοποιουνται . Δεν θελουν να αλλαξουν . Οσες λιγες εξαιρεσεις θελουν , Αλλαζουν και δεν τους ξεχωριζεις . Εχω επαφη με ανθρωπους και ΡΟΜΑ και Εξ-Ελληνισμενους ΡΟΜΑ .

Ανώνυμος 3 Δεκεμβρίου 2012 στις 1:11:00 μ.μ. EET  

Και την αλλη προτομη που ηταν διπλα στου Ηλιακη γιατι δεν την εκλεψαν φιλε Μανολιο? Πλαστικη ηταν?

Μanolis 3 Δεκεμβρίου 2012 στις 1:20:00 μ.μ. EET  

Pro από Συμβασιλεύουσα,
Ενδιαφερουσες οι αποψεις σου και ειδικα αυτο για τους καθηγητες. Θα το προωθησω στην αδελφη μου, καθηγητρια σε μικρο ξερονησι του Αιγαιου , η οποια με 800 ευρω, προσπαθει να τα φερει βολτα με ενοικιο, προσωπικα εξοδα, θερμανση (κλεβουν κιολας οι ντοποιοι!), εφορια (ναι , πληρωνει...), εισιτηρια μετ'επιστροφης για Αθηνα και αλλα ωραια. ΟΚ , αλλοι ειναι ανεργοι, το αντιπαρερχομαι. Απο ωρες διδασκαλιας, να εισαι σιγουρος οτι ειναι φουλ, διδασκει σε Γυμνασιο , Λυκειο ΚΑΙ ενισχυτικη σε οσους χρειαζονται (μετα το μαθημα). Δεν θα πω οτι σκοτωνεται κιολας, αλλα τα δουλευει τα φραγκα. Οσο για τους 3 μηνες αδειας , ειναι ακαδημαικος κανονας σε ολο το δυτικο κοσμο, προτεινεις να εκαναν τα παιδια μαθημα και τον Ιουλιο?

Μanolis 3 Δεκεμβρίου 2012 στις 1:27:00 μ.μ. EET  

Συμφωνα με τα ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ, η προτομη του Ηλιακη ΒΡΕΘΗΚΕ!

Μanolis 3 Δεκεμβρίου 2012 στις 1:39:00 μ.μ. EET  

Ανωνυμε 3 Δεκεμβρίου 2012 1:11:00 μ.μ,
Επειδη σχολιασα το αρχικο ποστ που -λογικα- εκανε λογο για κλοπη της προτομης για το μεταλλο , δεν σημαινει οτι γνωριζω τι ακριβως εγινε και γιατι. Λογω μη εντοπιοτητας , ειμαι σαφως αναρμοδιος να απαντησω στην ερωτηση σου. Μηπως ηταν πετρα ? Μηπως κανενας θερμοαιμος τουρκος τουριστας (!) βρεθηκε εκει και τα πηρε? Παντως , οπως μπορει ηδη να εχεις διαβασει , η προτομη βρεθηκε! Επωνυμος την αλλη φορα.

Ανώνυμος 3 Δεκεμβρίου 2012 στις 2:13:00 μ.μ. EET  

Καλές οι θεωρίες περί Ρομά κλπ πλην όμως μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;
ΜΗΠΩΣ είναι πιο σχετικό με την υπόθεση της σύλησης της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου στην Κύπρο;

Pro από Συμβασιλεύουσα 3 Δεκεμβρίου 2012 στις 3:42:00 μ.μ. EET  


Καταρχήν δεν ήθελα να ανοίξω πόλεμο με μια ολόκληρη συντεχνία , ειδικά μέσα στο ενκρυπτώ όπου οι αναγνώστες , (εκτός των τρολ) είναι αποδεδειγμένα φίλοι της πατρίδας .
Αυτό που κατάλαβα για μια ακόμα φορά , είναι ότι το να αλλάξουμε , σημαίνει άλλο πράγμα για τον καθένα από εμάς .
Δυστυχώς όλοι καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να αλλάξουν οι άλλοι και όχι εμείς.
Η άποψή μου λοιπόν για τους εκπαιδευτικούς είναι η εξής .
Πρέπει να αυξηθούν οι ώρες εργασίας τους σε 36 την εβδομάδα
. Από νηπιαγωγούς , εώς καθηγητές λυκείου . Για αυτές τις ώρες , να πληρώνονται βασικό μισθό 1200ευρώ . Θα πρέπει να ακολουθούν το πρόγραμμα αργιών των παιδιών καθόλη την σχολική χρονιά , αλλά το καλοκαίρι , να κάθονται μόνο έναν μήνα , και τους υπόλοιπους , να κάνουν ενισχυτική διδασκαλία , στα ίδια τα παιδιά , στον ίδιο χώρο , καθώς και μαθήματα επιλογής . Επίσης μπορούν να κάνουν σεμιναριακά μαθήματα σε γονείς και χίλια δυό άλλα πράγματα . Επίσης θα πρέπει να σταματήσουν να κάνουν εκλογές σε ημέρες σχολείου και το κυριότερο , να δημιουργηθεί ένα σοβαρό σύστημα αξιολόγησης . Ώς γονέας , έχω βαρεθεί να εύχομαι κάθε χρόνο τα παιδιά μου να εχουν συγκεκεριμένους δασκάλους (επαγγελματίες)και να αποφύγουν κάποιους άλλους(που πετούν αετό). Η εκπαίδευση των παιδιών μας βασίζεται στην ύπαρξη ή οχι φιλότιμου των εκπαιδευτικών που τα διδάσκουν . Καλώς ή κακώς , αυτή είναι η πραγματικότητα .
Πως να το κάνουμε κάποιοι δεν κάνουν για αυτή τη δουλειά .

Υγ 1. Κάποτε ο παπούς μου , μου είπε ότι ο καλός ο μάστορας , όσα χρήματα και να του δώσεις θα σου κάνει καλή δουλειά και ο κακός αντίστοιχα κακή . Αυτό το έχω κρατήσει και καλά θα κάνουν να το λάβουν υπόψη τους όλοι όσοι θα μου πουν για την χαμηλή αμοιβή των δασκάλων .

Υγ 2 . Η σύζηγός μου είναι εκπαιδευτικός και καταλαβαίνω την διαφορά μεταξύ του "είναι δουλειά μου να βγάλω σωστούς ανθρώπους" και "είναι η δουλειά μου να συμπληρώσω το ωράριό μου" . Μακάρι όλοι να είχαν την αγάπη της για την παιδεία .

Μanolis 3 Δεκεμβρίου 2012 στις 4:48:00 μ.μ. EET  

Pro Σαλονικιε,

Δεν υπαρχει κανενας πολεμος. Σεβαστες οι αποψεις σου.

ΥΓ. Αληθευει οτι καπου εκει γυρω στη Σαλονικα, "πειραζετε" τα Λεοπαρντ και τρεχουν με 100 χλμ/ωρα?

Pro από Συμβασιλεύουσα 3 Δεκεμβρίου 2012 στις 5:22:00 μ.μ. EET  


Θες να πεις τα ΛΛεοπαρντ .......
Βασικα το μοναδικο κεντρο βελλτιωσης τεθωρακισμενων και λλοιπων ερπυστριοφορων της Ελλαδας(αυτο ειναι μανισιο σαλλονικιοτικο ) απ'οτι γνωριζω βρισκεται λλιγο εξω απο την πολλη . Το 100 ειναι απλλα το οριο του κοντερ , φιλλαρακι ........

TED 3 Δεκεμβρίου 2012 στις 6:32:00 μ.μ. EET  

Αγαπητοί ΦΚΜΚ και Pro

Να και κάτι που θα σας ενώσει όσο τίποτε άλλο. :-)))


Το πρόβλημα που έχουμε μαζί σας ότι εσείς οι βόρειοι είστε πολύ καλοί άνθρωποι, αλλά δεν εννοείτε να μάθετε τι εστί σουβλάκι και τι καλαμάκι. Επίσης καταλάβετε επιτέλους, πως "οικοδομή" λέμε το ατελές κτήριο, το γιαπί (και ουχί τη χτισμένη και κατοικημένη πολυκατοικία).


Καταθέτω τον πόνο ψυχής που κουβαλάω χρόνια τώρα, αφότου πήρα γυναίκα σαλονικιά.

Βολές: 2-3 έκαστος.
Χρόνος: απεριόριστος.
Προς τον απέναντι στόχο άρξατε...... ΠΥΡ!

Pro από Συμβασιλεύουσα 3 Δεκεμβρίου 2012 στις 7:53:00 μ.μ. EET  


Αν οι Νότιοι είχαν δίκιο , τότε η Ελλάδα θα γράφονταν με ένα Λ.......

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 4 Δεκεμβρίου 2012 στις 2:00:00 π.μ. EET  

Μετά από είκοσι χρόνια δουλειάς μαθαίνω ότι ανήκω σε προνομιακή συντεχνία. Έχεις δίκιο Ρro, μου υποδεικνύεις πόσο ηλίθιος ήμουν που, αντί να ρίξω μερικά καμιά πεντακοσαριά χιλιάδες δραχμές τη δεκαετία του 80 στον τοπικό βολευτή και να χωθώ σε καμιά ΔΕΚΟ ή σε κανέναν δήμο, προτίμησα να φάω τη ζωή μου στα θρανία. Μια εποχή που το μισθό μου τον κορόιδευε ως και η ταμίας της Τράπεζας. Επίσης αφού έκανα την πρώτη αυτή ηλιθιότητα, έκανα και άλλη, όπως να μην ασχοληθώ με ιδιαίτερα και να τραβάω τα νεφρά κάποιων εξυπνάκηδων του είδους σου (και να με έχουν για θεό κιόλας)αλλά προτίμησα να δουλεύω μέσα στα απόβλητα του εκπαιδευτικού συστήματος (ΤΕΛ, Εσπερινά, επαρχιακά σχολεία σε χωριά κλπ). Εξίσου ηλίθια και η σύζυγός μου, φιλόλογος και αυτή, που ξέχασε τι είναι να κοιμάσαι νωρίς και έχει μετατρέψει το σπίτι μας σε βιβλιοθήκη.

Καλά κάνεις και μας τα χώνεις, θα φροντίσω την κόρη μου να την κάνω μέγα λαμόγιο και απατεώνα και όχι εκπαιδευτικό, για να χαίρει της εκτιμήσεως σου και άλλων αναλόγων συνελλήνων. Όπως τον εφοριακό που τις προάλλες μου έλεγε αντίστοιχα, όταν, με απολυτήριο Λυκείου, έχτισε σπιταρώνες και βίλες την ώρα που με δυο μισθούς τα έφερνα ανέκαθεν στα όρια (για τώρα δε μιλάμε).

Υποθέτω τέλος ότι δεν είναι φιλόλογος η σύζυγός σου. Τώρα αν είναι νηπιαγωγός, γυμνάστρια ή των ξένων γλωσσών και άλλες παρόμοιες ειδικότητες, μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια. Υπάρχουν πατρίκιοι και πληβείοι στην εκπαίδευση. Εμείς περιμένουμε τα Χριστούγεννα και τις διακοπές για να κοιμηθούμε. Αυτό ορίζουμε ως διακοπές...

Μanolis 4 Δεκεμβρίου 2012 στις 8:34:00 π.μ. EET  

ΦΚΜΚ
Για να καταλαβω, την αναγνωριση της δουλειας σου την περιμενεις απο τον Pro , τον ταμια της τραπεζας, την ...πολιτεια ή απο εμενα πχ? Γιατι εγω νομιζα οτι την βλεπεις στα ματια και την ακους στα λογια των πρωην μαθητων σας, οταν τους πετυχαινεις στο δρομο, φρεσκους πολιτες της πολης σου...Δεν ειναι δα και τοσο μεγαλη πολη η Σαλονικα. Οσο για τον εφοριακο (δεν ειναι ενας, ξερω κι'εγω τετοιους), μη χαλιεσαι , διοτι ως γνωστον θα τα παρει μαζι του στην αλλη ζωη...Σου ειπε τι χαρατσια πληρωσε στη ΔΕΗ για τις σπιταρώνες και βίλες ? Ασε που οσοι τον βλεπουν στο δρομο τον φτυνουν.

Μanolis 4 Δεκεμβρίου 2012 στις 8:41:00 π.μ. EET  

ΤΕD,
Να προσθεσω επισης, οτι εχουν αιωνιο προβλημα με την κατηγοριοποιηση των μπουγατσων. Υποθετω οτι με γυναικα Σαλονικια, πονα η ψυχη σου αλλα ευλογαται το στομαχι...

Pro,
Με δυο Λ γραφεται (οπως και το ΛΛεο), αλλα οι "νοτιοι" την προφερουμε με ενα.

Μanolis 4 Δεκεμβρίου 2012 στις 9:35:00 π.μ. EET  

ΦΚΜΚ,
Επετρεψε μου να σου πω και κατι ακομα, για το παιδι σου και τον εφοριακο : Μια και ειμαστε σε τετοιο μπλογκ, σου μεταφερω τα λογια του μακαριτη Χριστογιαννάκη (παλια Στρατηγικη) οταν αναγκαστηκε να υποθηκευσει το σπιτι του (με τη συγκαταθεση της γυναικας του), για να παρει δανειο και να εκδοσει μονος του περιοδικο (την Ελληνικη Αμυνα και Ασφαλεια) : "Καποιοι με συμβουλευσαν να μην υποθηκευσω το σπιτι μου , διοτι θα εθετε σε κινδυνο το μελλον του παιδιου μου. Η αποψη μου ειναι οτι αν το μελλον του παιδιου μου ειναι τα ντουβαρια που θα του κληρονομησω, ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΟΥ, τοτε δεν τα χρειαζεται. Ας κληρονομησει το καλο ονομα και την υπερηφανεια οτι ο πατερας της εκανε αυτο που επρεπε οταν οι περιστασεις το απαιτησαν."
Δεν τον γνωριζα τον ανθρωπο. Μονο τα περιοδικα του. Και μη με ρωτησεις γιατι κρατω ακομη το τευχος αυτο.-

Ανώνυμος 4 Δεκεμβρίου 2012 στις 3:14:00 μ.μ. EET  

@ Καουμπόυ

Να αγιάσει το στόμα σου. Έχω μητέρα φιλόλογο σε γυμνάσιο, τριάντα χρόνια της βγαίνει ο λαιμός να μάθει στα παιδιά πέντε γράμματα και να έχει παράλληλα να συγκρατεί και μερικά ανάγωγα-προβληματικά σε κάθε τάξη (το αναφέρω χωρίς ίχνος χλεύης, δυστυχώς είναι ο κανόνας). Τώρα περί των 36 ωρών, όποιος έχει δουλέψει έστω και 1 ώρα σε τάξη ξέρει το τεράστιο διανοητικό και ψυχικό σθένος που απαιτείται, εφόσον δουλεύεις και δεν αφήνεις απλά την ώρα να περνάει. Και περί λοιπών "ειδικοτήτων" στα σχολεία ισχύει το "κουτσοί-στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα".

@ Ενκρυπτώ

Τα λογοπαίγνια περί Σαλλλονίκης και λοιπά "χαριτωμένα", θα έπρεπε να κόβονται και μόνο για τη χαμηλή αισθητική τους και το λέω καλοπροαίρετα. Στο κάτω-κάτω το άρθρο αφορά την προτομή του αδικοχαμένου Ηλιάκη και όχι την ανοησία περί "Βορρά-Νότου".

TED 4 Δεκεμβρίου 2012 στις 6:21:00 μ.μ. EET  

@ ανώνυμο τιμητή 4 Δεκεμβρίου 2012 3:14:00 μ.μ.


Έχει και η υποκρισία τα όριά της.

Δε θα υποδείξεις εσύ (ο άγνωστος) τι είναι πρέπον ή υψηλής αισθητικής και τι δεν είναι.

Όντως, το άρθρο αφορά την κλεμένη (και ανακτηθείσα πλέον) προτομή του Ηλιάκη. Εσύ έχεις να μας πεις τίποτε, ή μπήκες να κάνεις ντα σε μας τους "ασόβαρους" πλην επώνυμους σχολιαστές;

Manolis 4 Δεκεμβρίου 2012 στις 9:14:00 μ.μ. EET  

@ ανώνυμε 4 Δεκεμβρίου 2012 3:14:00 μ.μ.
Να υποθεσω οτι ο σχολιασμος για τα όποια προνομια ή μή των εκπαιδευτικων, ειναι για εσενα πιο σχετικος με το άρθρο που αφορά την κλεμένη (και ανακτηθείσα πλέον) προτομή του Ηλιάκη? Εσύ ειπες κατι επι του αρχικου θεματος? Πρωτη φορα βλεπεις σε μπλογκ σχολια ασχετα της αρχικης ειδησης? Η καθημερινοτητα σου δεν ειναι αρκετα ανυποφορη ωστε να χρειαζεται δοσεις ελαφροτητας που και που?

Manolis 4 Δεκεμβρίου 2012 στις 9:43:00 μ.μ. EET  

Τελικά, οι αστυνομικοί έφτασαν και στα ίχνη του δραστη κλοπης της προτομης, ενος 18χρονου Έλληνα και τον συνέλαβαν. Πολυ αποτελεσματικοι (οταν το θεμα παιρνει δημοσιοτητα...).
Pro,
βιαστηκες και εκανες φαουλ με τους Πακιστανους.

konstantinos germanos,
To ιδιο...

flanker7,
Eπιμενεις στον ευνουχισμο?

Ανώνυμε 4 Δεκεμβρίου 2012 3:14:00 μ.μ.,
Το θεμα εκλεισε, απ'οτι φαινεται. Ικανοποιηθηκες απο το συνολικο σχολιασμο? Προλαβες να πεις τιποτε επι του θεματος, τελικα?

Αρματιστής 6 Δεκεμβρίου 2012 στις 10:01:00 π.μ. EET  

@ ΦΚΜΚ

Αγαπητέ φίλε

Κατ' αρχή και αναφορικά με την απάντηση που λες ότι μου χρωστάς μη πιέζεσαι και δεν αδημονώ. Άλλωστε οι απαντήσεις πρέπει να είναι επίκαιρες.

Κατά δεύτερο.
Αντιλαμβάνομαι απόλυτα την ενόχλησή σου για το μειωτικό σχόλιο για τους εκπαιδευτικούς. Η καταφορά του ενός επαγγελματικού κλάδου κατά του άλλου είναι πλέον διάχυτη και αποδεικνύει ότι η συνοχή της κοινωνίας έχει πλέον διαρραγεί. Η εθνική, πατριωτική και κοινωνική συλλογικότητα έχει εξαφανιστεί και έχει επικρατήσει απόλυτα το ατομικό ή κατ' ελάχιστο το συντεχνιακό συμφέρον. Αλλά ακόμη και οι συντεχνιακές συλλογικότητες είναι εφήμερες και επικρατούν μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελούν οι μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις στις οποίες η συμμετοχή είναι απελπιστικά αραιή. Όμως όταν γίνονται κλειστές συντεχνιακές κινητοποιήσεις επειδή απειλούνται τα συμφέροντα της συντεχνίας, η συμμετοχή είναι μεγάλη. Εξαιρετικά και πάλι χαρακτηριστική περίπτωση οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ για την αντιμετώπιση της «διαθεσιμότητας – απόλυσης». Μεγάλη η συμμετοχή. Τα πάντα όμως θα τελειώσουν όταν κάτσει η μπίλια. Τελικά το κυρίαρχο σύνθημα είναι όχι «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα», αλλά να ψοφήσει ο γείτονας. Και αυτό είναι τραγικά κακό. Και για το έθνος και για τη πολιτεία και για τη κοινωνία.

Καλό είναι να θυμόμαστε ότι:
«Κανένας άνθρωπος δεν είναι νησί, ακέριος μοναχός του. Κάθε άνθρωπος είναι ένα κομμάτι ηπείρου, ένα μέρος στεριάς. Αν η θάλασσα ξεπλύνει ένα σβόλο χώμα, η Ευρώπη γίνεται μικρότερη. Όπως κι αν ξεπλύνει ένα ακρωτήρι ή ένα σπίτι φίλων σου ή δικό σου. Κάθε ανθρώπου ο θάνατος λιγοστεύει εμένα τον ίδιο, γιατί είμαι ένα με την Ανθρωπότητα. Κι έτσι ποτέ σου μη στέλνεις να ρωτήσεις για ποιον χτυπά η καμπάνα. Χτυπάει για σένα». (Τζον Νταν – 1624)»

Πράγματι οι 157.692 εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν 3-4 μήνες διακοπών το χρόνο. Αλλά κάποιοι αδυνατούν να αντιληφθούν ότι ο χρόνος που μπορούν τα παιδιά να καθίσουν στο θρανίο σε κάθε εκπαιδευτική χρονιά είναι περιορισμένος. Έχουν ξεχάσει τη χαρά με την οποία όλοι περιμέναμε τις διακοπές ή τις εκδρομές. Και στις εποχές που οι καταλήψεις των σχολείων ήταν άγνωστο φρούτο, το μόνο ομαδικό αίτημα που μπορούσε να υποβληθεί δια βοής ήταν το «ΕΚΔΡΟΜΗ». Το ερώτημα που πρέπει να τίθεται λοιπόν, είναι αν οι εκπαιδευτικοί επιτελούν στο ακέραιο το έργο τους και όχι να λιθοβολούνται για το ότι έχουν 4 μήνες διακοπών. Και στο ερώτημα αυτή η απάντηση είναι ότι πολλοί το επιτελούν, αλλά υπάρχουν και άλλοι που θεωρούν το λειτούργημά τους ευκαιρία για φροντιστήρια και ιδιαίτερα. Και όλοι έχουμε εμπειρία. Η άποψή μου είναι ότι στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση γίνεται σημαντικό έργο. Τα πράγματα χαλάνε αρκετά στο γυμνάσιο και ειδικά στο λύκειο. Προσωπικά πιστεύω ότι διαθέτουμε εξαιρετικούς εκπαιδευτικούς. Όπως διαθέτουμε και εξαιρετικούς άλλους δημόσιους λειτουργούς και δεν μιλώ για ΔΥ.

Μanolis 8 Δεκεμβρίου 2012 στις 9:14:00 π.μ. EET  

Και ΔΥ εχουμε καλους , εστω και λιγους, ξεχωριζουν σαν μυγες που κολυμπουν μεσ'στο γαλα. Πνιγονται ομως απο τη γενικοτερη νοοτροπια του ωχαδελφισμου παλαιοτερα και του "δεν πληρωνομαι καλα - κανω λευκη απεργια" τωρα. Εντοπιζω παντως εξαιρεσεις οταν η -τοπικη- ηγεσια ειναι σωστη: το προσωπικο π.χ. της ΔΟΥ της περιοχης μου ηταν παντα εξυπηρετικο και ταλαιπωρια υπηρχε μονο οταν πηγαινες να εξυπηρετηθεις την τελευταια μερα του χρονου. Λεω "ηταν" διοτι συγχωνευθηκε με αλλη κοντινη. Δεν εχω πατησει το ποδι μου εκει, ακουω οτι καθε μερα ειναι σαν την τελευταια του χρονου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP