Αλβανός ΥΠΕΞ: Αφελείς οι δηλώσεις Αβραμόπουλου

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

«Τελική λύση στο αλβανικό ζήτημα στα Βαλκάνια» επιζητεί ο Μπερίσα..

«Αφελείς» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Έντμον Παναρίτι τις αντιδράσεις του Έλληνα ομολόγου του Δημήτρη Αβραμόπουλου σχετικά με τις δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα περί εθνικής ανεξαρτησίας «όλων των αλβανικών εδαφών από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα».

Σε συνέντευξή του στο αλβανικό τηλεοπτικό δίκτυο "ABC News", ο κ. Παναρίτι είπε χαρακτηριστικά: «Νομίζω πως είναι αφέλεια διότι κανείς δεν πιστεύει ότι η Αλβανία έχει εδαφικές διεκδικήσεις... Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι πέρα από κάθε κανονική λογική». Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου, ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών απηύθυνε έκκληση στον Έλληνα ομόλογό του να μην πέσει θύμα της εθνικιστικής ρητορικής, η οποία, όπως τόνισε, κερδίζει έδαφος «ειδικά όταν ένα κράτος βρίσκεται σε δύσκολες συνθήκες, όπως συμβαίνει, σήμερα, με την Ελλάδα».

«Τι κακό εκφράζει η λέξη ένωση; Ένωση σημαίνει συνοχή και η συνοχή εξυπηρετεί την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Τα σύνορά μας είναι καθορισμένα μια για πάντα» επισήμανε ο κ. Παναρίτι.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας αναφέρθηκε, επίσης, στο θέμα του «εμπολέμου» καθώς και στο λεγόμενο «τσάμικο ζήτημα». «Ο νόμος του εμπολέμου είναι ένα σοβαρό εμπόδιο για την προώθηση των σχέσεών μας. Με το νόμο αυτό δεν μπορεί να βρει λύση ούτε το θέμα των περιουσιών των τσάμηδων και ως εκ τούτου έχουμε ζητήσει την ακύρωση αυτού του παράλογου νόμου» υπογράμμισε ο επικεφαλής της αλβανικής διπλωματίας.

"Ένωση και χορήγηση ιθαγένειας από τον Μπερίσα"

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα ετοιμάσει νόμο για τη χορήγηση ιθαγένειας σε όλους τους Αλβανούς, όπου κι αν ζουν, στο πλαίσιο αυτού που χαρακτήρισε ως «πλατφόρμα εθνικής ένωσης».

Ο Αλβανός πρωθυπουργός εξέφρασε, μάλιστα, την πεποίθηση ότι η πλατφόρμα αυτή «θα παρέχει τελική λύση στο αλβανικό ζήτημα στα Βαλκάνια».

«Το έθνος είναι ένα και κάθε Αλβανός, οπουδήποτε ζει, αξίζει να έχει αλβανική υπηκοότητα» υπογράμμισε ο κ. Μπερίσα.

Επισημαίνοντας ότι ο νόμος αυτός ενδέχεται να «παρεξηγηθεί», ο κ. Μπερίσα τόνισε ότι, εν ονόματι της αλβανικής κυβέρνησης, ζητάει τη συνεννόηση των γειτόνων και του διεθνούς παράγοντα. «Είμαστε ένα έθνος που επιθυμούμε την ειρήνη και τη σταθερότητα. Περάσαμε 100 χρόνια υπό κατοχές και δικτατορίες. Τώρα, επιθυμούμε ειρήνη και σταθερότητα που βασίζεται στις υψηλότερες ανθρώπινες αρχές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι οι Αλβανοί υπέστησαν τις μεγαλύτερες αδικίες της εποχής και χωρίστηκαν σε πέντε χώρες. Εκείνοι που είχαν δημιουργήσει τα κράτη τους δεκαετίες πριν από εμάς, 'έπεσαν' πάνω στο έθνος μας με τα πιο δυσοίωνα σχέδια» δήλωσε ο κ. Μπερίσα από την Αυλώνα, όπου σε απόδοση τιμής στην πρώτη κυβέρνηση υπό τον Ισμαήλ Κεμάλι, που κήρυξε την ανεξαρτησία της χώρας το 1912, συγκάλεσε σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου.

Επίκαιρα

23 σχόλια:

Ανώνυμος 4 Δεκεμβρίου 2012 στις 3:03:00 μ.μ. EET  

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών παρασημοφορεί τον Υπουργό Εξωτερικών του!

To ΦΕΚ 1185 τ.Γ, 5/11/2012, προβλέπει:

'Με Προεδρικό Διάταγμα από 16 Οκτωβρίου 2012 που εκδόθηκε στην Αθήνα με πρόταση του Υφυπουργού Εξωτερικών και σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 46 παρ.2 του Συντάγματος και 1 παρ.3 του Ν.106/75, απονέμεται ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος του Φοίνικος στον Υπουργό των Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο του Λάμπρου. Ο Υφυπουργός Δημήτριος Κούρκουλας'

ΟΜΩΣ

Το άρθρο 3 του Ν.106/1975 μόνο προβλέπει: 'αρχηγέτης απάντων των ταγμάτων είναι ο εκάστοτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας εις τον οποίον ανήκει η εξουσία εντάξεως εις ταύτα και απονομής των οικείων διασήμων δια Δ/τος εκδιδομένου προτάσει του Υπουργού επί των Εξωτερικών'

[ΔΕΝ προβλέπεται τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα να την πάρει ο Υφυπουργός για να προτείνει τον Υπουργό του για παρασημοφόρηση/ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ η τεκμηρίωση του Προεδρικού Διατάγματος να περιλαμβάνει και το Νόμο ή Προεδρικό Διάταγμα που να του δίνει τη σχετική δέσμη αρμοδιοτήτων- Προφανώς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ]

Το άρθρο 46 παρ 2 του Συντάγματος απλά λέει: 'Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απονέμει τα προβλεπόμενα παράσημα σύμφωνα με τις διατάξεις του σχετικού νόμου'.

Ανώνυμος 4 Δεκεμβρίου 2012 στις 3:14:00 μ.μ. EET  

Φουλ αλυτρωτισμό οι γείτονες!

Ανώνυμος 4 Δεκεμβρίου 2012 στις 3:16:00 μ.μ. EET  

"Εκείνοι που είχαν δημιουργήσει τα κράτη τους δεκαετίες πριν από εμάς!!!....."
εμείς δηλ. πόσες 10ετίες ΠΡΙΝ είχαμε δημιουργήσει το κράτος μας;;!!
καλά δεν ντρεπόμαστε;! να έχουμε δυσοίωνα σχέδια κατά των πτωχών αλβανών;!! που πήγε το Ελληνικό φιλότιμο και η Ελληνική λεβεντιά;!!

Ανώνυμος 4 Δεκεμβρίου 2012 στις 3:33:00 μ.μ. EET  

Αβραμό βλέπεις πως σου φέρονται όσο είσαι δουλοπρεπής! Αφελή σε λένε! ΚΆΤΙ ΘΑ ΞΈΡΟΥΝ ΑΥΤΟΊ!

Ανώνυμος 4 Δεκεμβρίου 2012 στις 3:34:00 μ.μ. EET  

Αβραμό δε βρέχει, σε λένε αφελή. Λίγο τσαγανό βρεπαιδιά!

Ανώνυμος 4 Δεκεμβρίου 2012 στις 3:42:00 μ.μ. EET  

Ώστε οι όπου γής (λέγε με Ελλάδα)αλβανοί να πάρουν την αλβανική υπηκόοτητα, μήπως να μαζευτούν και στην Ήπειρο για να είναι πιο κοντά στη μητέρα πατρίδα;! και στη συνέχεια να αρχίσουν τα "όργανα" όπως στη Θράκη και τα Δωδεκάνησα;!
άλλωστε "Ένωση σημαίνει συνοχή και η συνοχή εξυπηρετεί την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή!!" που βλέπετε το κακό να θέλουμε την ειρήνη;!!!
μπερίσα καλό το φροντιστήριο της άγκυρας, αλλά δεν μασάμε!! ΕΤΣΙ τουλάχιστον θέλω να πιστεύω!
άι σιχτίρ γιατί παράγινε το χάλι σας!!

Γιάννης

TED 4 Δεκεμβρίου 2012 στις 3:43:00 μ.μ. EET  

Ο atsalakotos ακούει;

Ο Περαβρέχουρας, ή πως το λένε αυτό το παλληκάρι που εκπροσωπεί το ΥΠΕΞ, έχι να μας πει κάτι ουσιαστικό; Ή θα υπογραμμίσει ότι "τέτοιες δηλώσεις δεν συνάδουν με το πνεύμα φιλίας";

Alexandros 4 Δεκεμβρίου 2012 στις 3:48:00 μ.μ. EET  

Είπαμε αυτά είναι τα αποτελέσματα των μηδενικών αντιδράσεων και της υποχωρητικότητας, να μας λένε η Πρέβεζα και τα Γιάννενα ότι είναι Αλβανικά εδάφη, αυτοί που κατέχουν ξεκάθαρα Ελληνικά εδάφη! Και μας λένε και εθνικιστές από πάνω!! Η Ntaboutogleios πολιτική θριαμβεύει Όσο για την Παλαιστίνη που δεν ψηφισαν υπέρ μη βιαστείτε να πείτε ότι πήγαν εναντια απλά το έκαναν για το Κόσσοβο, μήπως ζητήσουν και οι Σέρβοι ακτή παρόμοιο.......

Ανώνυμος 4 Δεκεμβρίου 2012 στις 4:33:00 μ.μ. EET  

ρε παιδιά είναι απλά τα πράγματα. τα το πω και ας μας τσούξει.

έχουμε ευνουχιστεί.

τώρα ότι και να λέμε ξεσπάμε στα νεύρα μας και αύριο πάλι κλωτσιές και κατέβασμα τα παντελόνια

μηδενιστής

Ανώνυμος 4 Δεκεμβρίου 2012 στις 4:36:00 μ.μ. EET  

Να φοβάσαι την οργή των υπομονετικών χωρών!

Ανώνυμος 4 Δεκεμβρίου 2012 στις 5:11:00 μ.μ. EET  

μερικες αφελεις ερωτησεις
ο παναριτι εχει καμια σχεση με την παναρητη του Πασοκ?
Αραγε οι επαγγελματιες ευαισθητοι και λοιποι ''αντιφασιστες'' της δεξιας και της αριστερας καταδικαζουν τον αλβανικο αλυτρωτισμο?
εχουμε την θεληση να αντιμετωπισουμε μια κατασταση παρομοια με τους σερβους το ΄99?

Αρματιστής 4 Δεκεμβρίου 2012 στις 7:08:00 μ.μ. EET  

1. "Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται"
Ειδικά αυτή την εποχή "που δεν υπάρχει χρήμα για θέρμανση" και που οι "δασοφύλακες" έχουν παραδώσει τα πάντα στους "παράνομους υλοτόμους".

2. "Μάθανε ότι ......., πλακώσανε και οι γύφτοι"

3. Τίποτε δεν λέγεται τυχαία. Ειδικά αυτή τη περίοδο

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:

1. Τελικά θα πρέπει να καταργηθούν η VIII Μεραρχία ΠΖ στα Ιωάννινα και η 15η Ταξιαρχία ΠΖ στη Καστοριά; Ή πρέπει να αναδιοργανωθούν και να ενισχυθούν με βάση την αντιμετώπιση ενδεχόμενων ασύμμετρων απειλών.

2. Οι δυνάμεις ΚΔ κρίνονται επαρκείς;

3. Οι συνοριοφύλακες που βρίσκονται; Μήπως ασχολούνται με τη φύλαξη βολευτών, παπαγάλων κ' χειραγωγών των ΜΜΕ, επιχειρηματιών, τραγουδιστών και άλλων μαναριών;

Ανώνυμος 5 Δεκεμβρίου 2012 στις 6:45:00 π.μ. EET  

@ 4 Δεκεμβρίου 2012 3:03:00 μ.μ. EET

Καλό είναι πριν γράψουμε κάτι να ξέρουμε για τι πράγμα μιλάμε, όπως επίσης να μπορούμε να διακρίνουμε την διαφορά μεταξύ ενός διατάγματος και μίας περίληψης (που αναγκαστικά δεν περιέχει το πλήρες περιεχόμενο του διατάγματος).

Στο συγκεκριμένο θέμα, ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ η μεταβίβαση αρμοδιοτήτων από τον υπουργό στον υφυπουργό, η συγκεκριμένη αρμοδιότητα ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΕΙ στον Υφυπουργό Εξωτερικών και στο συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα (όπως και σε όλα) ΓΙΝΟΤΑΝ μνεία της σχετικής απόφασης μεταβίβασης αρμοδιοτήτων.

Ανώνυμος 5 Δεκεμβρίου 2012 στις 9:00:00 π.μ. EET  

Δεν υπαρχει τεκμηρίωση στον ισχυρισμό σας ενώ εγω παράθεσα ό,τι αναφέρεται. Εξάλλου είναι τουλάχιστον 'ενδιαφέρον' ο κατώτερος να προτείνει για τιμή τον ανώτερο. Που είναι η νομική βάση αυτών που ισχυρίζεστε? η ηθική βάση? η τεκμηρίωση για την παρασημοφόρηση? Η απόφαση μεταβίβασης αρμοδιοτήτων?

ΑΧΕΡΩΝ 5 Δεκεμβρίου 2012 στις 9:36:00 π.μ. EET  

@5/12 6:45 π.μ
Δηλαδὴ,τὼρα που διευκρινὴστηκε το πρωτὸκολλο,αυτομὰτως καταλὴγουμε στο συμπὲρασμα ὸτι το δικαιοὺται ο ατσαλὰκωτος το παρὰσημο;
Ἢ μὴπως συμπαραὶνεται εξ αυτοὺ ὸτι εὶναι απλὼς και μὸνο ο ανυστερὸβουλος και ανυπὸκριτος θαυμασμὸς του υφισταμὲνου του που δρομολογεὶ την παρασημοφὸρηση;

TED 5 Δεκεμβρίου 2012 στις 9:49:00 π.μ. EET  

@ 5 Δεκεμβρίου 2012 6:45:00 π.μ. EET

Πέρα απ'το τυπικό κομμάτι όπου έχεις 100 % δίκιο, για ποιόν ουσιαστικό λόγο παρασημοφορείται ο atsalakotos;

Για το τιτάνιο έργο του στο υπουργείο Υγείας;

Ή για την τωρινή προσφορά του στο ΥΠΕΞ;

Ανώνυμος 5 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:29:00 π.μ. EET  

Πουλιά στον αέρα πιάνει!

σημερινές ειδήσεις

Στα 427 Δις Αποτιμά η Deutsche Bank τα Αποθέματα Πετρελαίου στην Κρήτη

Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα έχει «μοναδική» ευκαιρία να απεξαρτηθεί από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης.

Ανώνυμος 5 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:32:00 μ.μ. EET  

@ 4 Δεκεμβρίου 2012 3:14:00 μ.μ. EET

>Φουλ αλυτρωτισμό οι γείτονες!<

Όχι «αλυτρωτισμό», διότι δεν έχουν τίποτε προς λύτρωση (απελευθέρωση). Επεκτατισμός είναι. Εμείς θα μπορούσαμε και θα έπρεπε να είχαμε αλυτρωτικές βλέψεις προς την Β. Ήπειρο, αλλά….

Ανώνυμος 5 Δεκεμβρίου 2012 στις 2:58:00 μ.μ. EET  

φίλε Ανώνυμε, ΔΥΣΤΥΧΩΣ με την πεποίθηση θα μείνει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ!

Ανώνυμος 5 Δεκεμβρίου 2012 στις 4:53:00 μ.μ. EET  

@ 5 Δεκεμβρίου 2012 2:58:00 μ.μ. EET

Γιατί το λες αυτό;

Ανώνυμος 6 Δεκεμβρίου 2012 στις 2:45:00 μ.μ. EET  

Φίλε μου το λέω αυτό, γιατί ο καραμανλής junior, μέσα στην απραξία και την "κούρασή του" προσπάθησε ΚΑΤΙ με τους ρώσους για να λύσει, έστω εν μέρει, το ενεργειακό μας πρόβλημα και κατακάηκε η χώρα και ΑΘΩΟΙ πολίτες!
Συνεπώς, μένουμε στις πεποιθήσεις μας! ΠΟΙΟΣ θα τολμήσει ριζοσπαστικές λύσεις, όταν ΦΟΒΑΤΑΙ ότι θα πάθει τα ΙΔΙΑ και ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ;!!

Ανώνυμος 6 Δεκεμβρίου 2012 στις 5:24:00 μ.μ. EET  

@ 6 Δεκεμβρίου 2012 2:45:00 μ.μ. EET

Αν πιστεύεις ότι γι αυτό κάηκε η χώρα, τότε πρέπει να δώσεις και μία εξήγηση γιατί καίονται συνεχώς τόσες χώρες, των ΗΠΑ συμπεριλαμβανομένων.

Εν άλλοις λόγοις, αν κάθε φορά ενδίδομε στον πειρασμό της συνωμοσιολογίας, ουδέν δύναται γενέσθαι των δεόντων.

Ενίοτε, η συνωμοσιολογία καλύπτει την ανικανότητά μας και γι αυτό την αγαπούμε εμείς, οι Έλληνες.

Ανώνυμος 7 Δεκεμβρίου 2012 στις 8:58:00 π.μ. EET  

καλημέρα,
καμία συνωμοσιολογία! ήδη από τότε ο πολύδωρας μίλαγε με "διπλωματικούς" όρους για υπεύθυνους της καταστροφής-ειδικά στην Ηλεία- και στη συνέχεια σε διάφορες ιστοσελίδες και ΣΟΒΑΡΑ έντυπα (μην περιμένει από mega και ant, σκαι!)δημοσιεύτηκαν στοιχεία για ανώτερους αμερικάνους με συζύγους από τουρκία οι οποίοι ασκούσαν πιέσεις στην τότε κυβέρνηση, μέχρι που έγινε το "μπαμ"! αλλά και "ηλίου φαεινότερο" για την απόδειξη των όσων ελέχθησαν επί του θέματος, με την άνοδο του ΓΑΠ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ κάθε διαδικασία!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP