Πολιτικός και επιχειρηματικός σεισμός η απολογία Κάντα

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Η «ψυχική ανακούφιση» του ιδίου του Αντώνη Κάντα, πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών μετά την ομολογία του, γίνεται εν μια νυκτί «ψυχική καταρράκωση» για όσους αναφέρονται στην απολογία του που αποκαλύπτει το Capital.gr (στη δεξιά στήλη "Σχετικά Αρχεία"). O Κάντας προκαλεί πολιτικό και επιχειρηματικό σεισμό, τουλάχιστον σε επίπεδο αρχικών εντυπώσεων, αφού όσα λέει πρέπει να αποδειχτούν από την ανάκριση. Για τι μιλάει ο Κάντας;

Μίζες από δώδεκα εξοπλιστικά προγράμματα, 17 πρόσωπα που εμπλέκονται στο «μιζάρισμα», τουλάχιστον 5 ηχηρά πολιτικά πρόσωπα (κάποια άμεσα, κάποια έμμεσα και κάποια χωρίς ουσιαστικά κανένα ίχνος στοιχείου), δυο πασίγνωστους επιχειρηματίες (τον έναν για δυο μίζες τον άλλο εμμέσως) και άγνωστες σπαρταριστές λεπτομέρειες για τα άγνωστα παρασκήνια στον κόσμο των δωροδοκιών και των κρυφών συναλλαγών.

Στην έκτασης 30 σελίδων (ερωταπαντήσεις) απολογία - μαμούθ των 4 ημερών στους ανακριτές Μαλλή και Σταυρόπουλου και παρουσία των δικηγόρων Μαντζουράνη και Μπίσια, ο Κάντας φτάνει στο σημείο να ηθικολογεί για το «διακομματικό μοίρασμα της μίζας», και αναφέρεται σε πολιτικά πρόσωπα: Στους τότε προϊσταμένους του Άκη Τσοχατζόπουλου και Γιάννη Σμπώκου που ήδη έχουν καταδικαστεί για τις «χρυσές μίζες», αλλά επιχειρεί να βάλει στο κάδρο της ποινικής δικογραφίας και τον πρώην Υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου. Μάλιστα για τον τελευταίο αναφέρει ότι επέκτεινε τη σύμβαση για τα Kornet αλλά και τα Leopard για τα οποία ο ίδιος ομολογεί υπέρογκη μίζα.

Διακομματική

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Κάντας ηθικολογεί και αναφέρεται στο «σύνθετο, πολύπλοκο και διακομματικό παιχνίδι στο ζήτημα των εξοπλιστικών προγραμμάτων», μιλώντας για περιστατικό «όπου ο Κων. Μητσοτάκης επιχειρηματολογούσε με λεπτομερή στοιχεία υπέρ της προμήθειας των F-16, ενώ ο Μιλτιάδης Έβερτ υπέρ των F-15». Με αφορμή αυτό μάλιστα στους διαδρόμους του ΥΕΘΑ, θυμάται ο κατηγορούμενος, «κυκλοφορούσε με μία δόση χιούμορ ότι ο Μητσοτάκης κέρδισε τον Υπουργό, γιατί ο Τσοχατζόπουλος ήταν μαζί με τον Έβερτ υπέρ της προμήθειας των F-15, τα οποία εκπροσωπούσε ο Θωμάς Λιακουνάκος».

Δυο μίζες

Στον κ. Λιακουνάκο ο Κάντας αποδίδει δυο μίζες και συγκεκριμένα, ισχυρίζεται πώς του άφησε στο γραφείο του σε ένα σακ -βουαγιάζ με 600.000 ευρώ, ενώ εμπλέκει στην υπόθεση και δύο στενούς του συνεργάτες. Παράλληλα για την προ του 1990 υπόθεση ομολογεί «μίζα περί το 1 εκατομμύριο από τον κ.Λιακουνάκο». Βέβαια όλα αυτά πρέπει να αποδειχτούν όπως και οι αναφορές του σε όλα τα πρόσωπα:

*Πάνος Ευσταθίου, εκπρόσωπος της κατασκευάστριας γερμανικής εταιρείας, STN ATLAS, που τον δωροδόκησε για την προμήθεια των υποβρυχίων 214 και τα ASRAD με 1,5 εκατομμύριο.
*Φάνης Λυγινός, Ελβετός τραπεζίτης, που του άνοιξε λογαριασμούς στους οποίους εμβάζονταν οι μίζες.
* Σπύρος Μεταξάς, ο δικηγόρος που του συνέστησε τις offshore.
* Kωνσταντίνος Δαφέρμος, εκπρόσωπος της κατασκευάστριας των kornet εταιρείας KBP.
* Παύλος Νικολαίδης, «πρόεδρος», όπως λέει, «ή αντιπρόεδρος σε κρατική πολεμική βιομηχανία, μάλλον την ΕΒΟ, στενός φίλος και κουμπάρος του Τσοχατζόπουλου, ο οποίος στα τέλη του 2002 μου ζήτησε να του καταβάλω κάποια από τα χρήματα που πήρα από το Δαφέρμο».
*Λάμπρος Μπαρτζώκας, υπάλληλος της κρατικής ρωσικής εταιρείας ROSOVOORUZEHNIA που τον δωροδόκησε για το αντιαεροπορικό σύστημα OSA AMK .
*Δημήτρης Παπαχρήστος, εκπρόσωπος της γερμανικής WEGMANN,απ΄ τον οποίο επίσης δωροδοκήθηκε.
*Χρήστος Τούμπας, απόστρατος της πολεμικής αεροπορίας, εκπρόσωπος της EMBRAER, από τον οποίο επίσης έλαβε "δωράκι".
*Κωνσταντίνος Μπαλέρμπας ή Μπαλέμπας σύμβουλος της Ericsson που του κατέβαλλε χρήματα για τα ραντάρ ARTHUR.
* Ο κος Κομνόπουλος (δεν αναφέρει το μικρό του όνομα) που τον δωροδόκησε για τα EXOCET του πολεμικού ναυτικού.
* Θωμάς Λιακουνάκος, ιδιοκτήτης της AXON και εκπρόσωπος κατασκευαστριών εταιρειών δύο στενοί συνεργάτες του οι κ.κ Αποστόλου και Αρκουμανέας.
* Εμπλέκει ακόμα τον κο OSWALD, επίσης διαχειριστή των παράνομων πληρωμών του.


Πηγή:www.capital.gr

25 σχόλια:

Ανώνυμος 27 Δεκεμβρίου 2013 στις 7:54:00 μ.μ. EET  

Έχουμε και λέμε:
U-214
U-209 εκσυγχρονισμός
ASRAD
KORNET
BMP-3
PzH2000
EMBRAER
MIRAGE 2000-5
EXOCET
LEOPARD 2
MOLF
Μιλάμε για απίστευτη μασαμπούκα...

TED 27 Δεκεμβρίου 2013 στις 8:18:00 μ.μ. EET  

@ Ανώνυμο 27 Δεκεμβρίου 2013 - 7:54:00 μ.μ.

... και βεβαίως-βεβαίως το TOR m-1.

Ανώνυμος 27 Δεκεμβρίου 2013 στις 8:37:00 μ.μ. EET  

Εεε ρε γλέντιαααα... Το Πράβδανετ αγχώθηκε και διαψεύδει τον Κάντα!

"-Λάμπρος Μπαρτζώκας, υπάλληλος της κρατικής ρωσικής εταιρείας ROSOVOORUZEHNIA που τον δωροδόκησε για το αντιαεροπορικό σύστημα OSA AMK.
Ποτέ δεν υπήρξε ο εν λόγω υπάλληλος της συγκεκριμένης εταιρείας και ποτέ δεν ενεπλάκη στην προμήθεια των OSA AΚ. Oύτε ο Α.Κάντας είχε εμπλοκή στην προμήθεια".

Και πού το ξέρουν αυτοί άραγε....

AXEΡΩΝ 27 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:04:00 μ.μ. EET  

@7:54:00 μ.μ.
MOLF?

Nikos 27 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:41:00 μ.μ. EET  

Ποιός oswald ρε καντα...πάνω στον πανικό σου μέχρι και τον δολοφόνο του κένεντι εμπλεξες στις μίζες ...σοβαρά τώρα η υπόθεση αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να τελειώσουμε με αυτό το πάρτυ...ελπίζω μόνο να μην βρεθούν κ τίποτα ε.ε.αξιωματικοι που να τα πήραν γιατί από ε.α. ήδη βγήκαν μερικά ονόματα...

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 28 Δεκεμβρίου 2013 στις 12:01:00 π.μ. EET  

Ναι Αχέροντα, σαφώς για τα MOLF μιλάει. Αναλυτικά: http://www.tovima.gr/society/article/?aid=552486
Ρε τι μ.... ήμουν πριν 25-30 χρόνια που δεν πήγα στο ΠΑΣΟΚ (στη ΝΔ βολεύονταν μόνο τα γερά κομματικά στελέχη, στο ΠΑΣΟΚ όλοι, γι αυτό και εκλέγαν ως και τον Σημίτη). Και έχω τη φριχτή υποψία ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει, πάλι απ'εξω θα μείνω μετά τις μούντζες που τους έχω κατά καιρούς ρίξει. Κρίμα, δε μου είναι γραφτό να αποκτήσω βιβλιάριο με εξαψήφιο νούμερο σε ελβετική τράπεζα...

AXEΡΩΝ 28 Δεκεμβρίου 2013 στις 1:00:00 π.μ. EET  

@7:54:00 μ.μ. EET
Ναί,μἀλιστα,και στα MOLF μέσα ἦταν το παλληκάρι.
Πλάκα θἄχει να μας ποῦν ὅτι αὐτός διέφθειρε τον Ἄκη και τον Σμπώκο(τον Παπαντωνίου ἴσως τον βγάλουν και λἄδι).

Ανώνυμος 28 Δεκεμβρίου 2013 στις 1:11:00 π.μ. EET  

@Νikos
Λες να υπήρξε μόνο ένας άνθρωπος στον κόσμο με το επώνυμο oswald ??
Γιάννης

Μάριος 28 Δεκεμβρίου 2013 στις 1:59:00 π.μ. EET  

Καταλάβατε τώρα τι σας έλεγα (βλ. τελευταία ανάρτηση για τις εγχώριες βιομηχανίες) ότι όσοι ήταν εμπλεγμένοι στους εξοπλισμούς ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ έτρωγαν; Και ο λόγος είναι ότι όσοι δεν τρώγαν, τους διώχναν οι υπόλοιποι μπας και τους χαλάσει η συνταγή. Στα υψηλά κλιμάκια... έπρεπε να είσαι στο κόλπο εκ των προτέρων μόνο και μόνο για να φτάσεις εκεί.

Η ΠΤΗΣΗ φώναζε γι' αυτό που γινόταν... θυμάμαι χαρακτηριστικά αναφορές για ιδιωτικά γραφεία που διατηρούσαν ε.α. ανώτατοι αξιωματικοί (με γραμματείς παρακαλώ) για να δέχονται... άνετα τις μιζοπροτάσεις των διάφορων εταιρειών.

η βλακεία στην όλη υπόθεση είναι ότι μερικοί νομίζουν ότι αν αυτοί που πήραν τα λεφτά τα δώσουν στο δημόσιο, η ζημιά θα πειροριστεί. Μα δεν είναι εκεί η ζημιά. Η ζημιά είναι στην υπερτιμολόγηση, η οποία φυσικά είναι (κατά πολύ) πολλαπλάσια της μίζας. Και αφού αυτοί έπαιρναν εκατομμύρια με κάθε αγορά φανταστείτε τι μεγέθους ζημιά προκαλούσαν στο δημόσιο. Και οι υπερτιμολογήσεις φυσικά δεν πρόκειται να επιστραφούν ποτέ αφού είναι συμβόλαια. Κλοπή κραγμένη αλλά θωρακισμένη. Αυτό θα πει να είσαι κανάγιας σε θέση λήψης αποφάσεων.

Εγώ θεωρώ ότι τα μεγέθη των ποσών και η συστηματική πρακτική των μιζών και εν τέλει η ζημιά που έχει πάθει η χώρα εξαιτίας τους είναι τέτοια που θα έπρεπε να άπτονται των νόμων περί προδοσίας και όχι απλά για τα γνωστά "απιστία κατά πάγια πρακτική" κλπ. Και εννοείται να κατασχεθούν τα αποκτηθέντα περιουσιακά στοιχεία όλων των συγγενικών προσώπων των οποίων τα νόμιμα εισοδήματα δεν δικαιολογούν. Η ατίμωση και η παραδειγματική τους τιμωρία πρέπει να φτάσει στο μέγιστο δυνατό που προβλέπει ο νόμος.

Μάριος 28 Δεκεμβρίου 2013 στις 2:12:00 π.μ. EET  

Για τα MOLF: Ο Κούλογλου έβγαλε στη φόρα κάποια από τα ονόματα που ανέφερε ο Κάντας και με ποιους εξοπλισμούς σχετίζονταν και ναι, τα MOLF ("αναβάθμιση Μ-48") ήταν και αυτά μέσα στο παιχνίδι.

εδώ:

http://tvxs.gr/news/ellada/poioys-katonomazei-o-antonis-kantas

ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΤΑΝ. ΟΛΟΙ ΗΞΕΡΑΝ ΓΙ' ΑΥΤΟ. Απλά για να πουλήσεις όπλα στην Ελλάδα έπρεπε να δώσεις μίζα, τελεία και παύλα. Σας λέει τίποτα η μέχρι τώρα σιωπή των Σαμαρά-Βενιζέλου;

Ανώνυμος 28 Δεκεμβρίου 2013 στις 9:31:00 π.μ. EET  

Σαμαράς και Βενιζέλος δεν ήταν μπλεγμένοι.
Ο Σαμαράς έτσι κι αλλιώς δεν πέρασε ποτέ από το ΥΕΘΑ αλλά και ο Βενιζέλος όταν πέρασε δεν υπέγραψε τίποτα.
Αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα υποβρύχια είναι @@

Οδυσσέας 28 Δεκεμβρίου 2013 στις 9:51:00 π.μ. EET  

@ ΦΚΜΚ:
Μη στεναχωριέσαι. Τη λαμογιά ή την έχεις ή δεν την έχεις. Και επιπλέον όπως βλέπουμε, μερικές φορές τα εξαψήφια νούμερα σε ελβετικές τράπεζες οδηγούν σε εξαψήφιο νούμερο σε ριγέ στολή...

@ Μάριο:
Σωστή η παρατήρηση ότι η μεγάλη χασούρα του Δημοσίου είναι από την υπερτιμολόγηση των συμβάσεων και όχι από τις μίζες.
Αλλά αν το καλοσκεφτείς οι μίζες αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό ποσοστό της υπερτιμολόγησης.
Όπως έγραψε και κάποιος σχολιαστής σε προηγούμενο άρθρο, αν αθροίσεις τα ποσοστά η μίζα ανά πρόγραμμα βγαίνει γύρω στο 20% (δηλαδή το 1% του Κάντα, το γνωστό 5% του Σμπώκου, πιθανώς ένα 10% για τον υπουργό και άλλα 4% "εδώ κι εκεί").
Για το πόση ήταν η υπερτιμολόγηση θα πρέπει να ψάξουμε συγκριτικά στοιχεία, αλλά π.χ. στα υποβρύχια 214 θυμάμαι ότι το κόστος μονάδας στην Κορέα ήταν γύρω στα 300 εκ. Ευρώ και στο δικό μας γύρω στα 400, δηλαδή υπερτιμολόγηση 33%. Αν αυτό ισχύει για όλα τα προγράμματα, το Δημόσιο μπορεί να πάρει πίσω τουλάχιστον τη μισή υπερτιμολόγηση, αν πάρει πίσω τις μίζες.

Ευστάθιος Παλαιολόγος 28 Δεκεμβρίου 2013 στις 10:35:00 π.μ. EET  

Οι εταιρείες δίνοντας μίζες νιώθουν εξασφαλισμένες ότι οι υπερτιμολογίσεις τους θα περάσουν χωρίς πρόβλημα

Ανώνυμος 28 Δεκεμβρίου 2013 στις 10:45:00 π.μ. EET  

@Οδυσσέα
Εννοείται ότι οι προμήθειες συμβάλλουν στην υπερτιμολόγηση. Η τελευταία αποτελεί βασική ένδειξη για παράνομες πληρωμές. Στην πραγματικότητα, η προμηθεύτρια εταιρία δεν εκταμιεύει ούτε ένα ευρώ από τα ταμεία της, αλλά επιβαρύνει το συμβατικό τίμημα με την προμήθεια (ουσιαστικά την προκαταβάλλει και την εισπράττει από την προκαταβολή του τιμήματος). Είναι ένας λόγος για τον οποίο οι συμβατικές προκαταβολές στα ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα είναι τόσο υψηλές...

Ανώνυμος 28 Δεκεμβρίου 2013 στις 10:54:00 π.μ. EET  

Ζορίζονται ΠΑΡΑ πολύ με τις αποκαλύψεις Κάντα στο Πράβδανετ...
http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%85%CF%80%CF%8C%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%AF-%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CE%B9%CF%81%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8E%CE%BD

Γεράκι 28 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:01:00 π.μ. EET  

Είμαι της γνώμης ότι δεν αρκεί καν να πάρει το κράτος τις μίζες πίσω, μερικά ή ακόμα κι ολικά. Αυτό παράγει εφήμερο, εισπρακτικό, όφελος και μόνο. Αποτελεσματικότερο πιστεύω θα ήταν να θεωρείται εθνική προδοσία η οικονομική ζημίωση του κράτους και να προβλέπονται εξοντωτικές ποινές ειδικά για πολιτικούς και δευτερευόντως για δημοσιογράφους, χωρίς να υπάρχει παραγραφή ούτε ασυλία αδικημάτων.

Δεν με ενδιαφέρει τόσο να υπάρξει η δυνατότητα να εισπράξει το κράτος κάποια εκατ. ευρώ στο κοντινό μέλλον, όσο να υπάρχει η παγίως η δυνατότητα να χτυπηθεί ανελέητα η λαμογιά του συστήματος διαφθοράς. Μόνο έτσι θα ξεφορτωθεί σε μεγάλο βαθμό κλάσεις Άκηδων (και των συναφών ελλαδέμπορων), Βουλγαράκηδων (και της συνομοταξίας νόμιμων μεν, ανήθικων δε, πρακτικών) και Λιάπηδων της συνομοταξίας των τέως τιμητών νομιμότητας. Η λαμογιά ως επικρατούσα νοοτροπία δε θα αλλάξει αν δεν αλλάξει δομή, λειτουργία και αποτελεσματικότητα το λεγόμενο κράτος δικαίου.

Ανώνυμος 28 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:14:00 π.μ. EET  

Ρε παιδια πως ο Καντας πηρε το 1999 600.000 Ευρω αφου δεν υπηρχε Ευρω τότε

Nikos 28 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:22:00 π.μ. EET  

@ γιάννη , έλα commando μου πλάκα έκανα βάλε το ka-bar πίσω στη θήκη...δεν είναι μεν αστείο το θέμα αλλά ποιός δεν ήξερε το ρόλο του λιακουνακου και των άλλων όλα αυτα τα χρόνια...τη μεγαλύτερη πλάκα δε είχε ο ειδικός τύπος που προσπαθούσε να εξηγήσει με επιχειρησιακα κριτήρια τις επιλογές οπλικών συστημάτων ...

Ανώνυμος 28 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:31:00 π.μ. EET  

Κοιτάξτε, το θέμα είναι να γίνει απίστευτα αντιοικονομική η μίζα αν σε πιάσουν.
Και δεν υποννοώ καταστάσεις Ιράν (κόψιμο χεριών κτλ) αλλά δήμευση περιουσιακών υπαρχόντων των φυσικών αυτουργών όπως και των συγγενικών τους προσώπων (αν δεν δικαιολογούνται), όπως και κάποιες δεκαετίες στην στενή.
Με την υπάρχουσα κατάσταση και την προοπτική 10ετούς (και ΑΝ) φυλάκισης, ο άλλος δέχεται να ρισκάρει γιατί γνωρίζει ότι σε λίγα χρόνια θα είναι έξω και θα πάει στις Μπαχάμες ή στην Βραζιλία να ξεκοκκαλίσει τα μύρια που έχει παρκάρει στο εξωτερικό.
Αν όμως γνωρίζεις ότι σε περίπτωση που σε πιάσουν σου δημεύσουν τα κλοπιμαία και τρως δεκαετίες φυλακή θα το ξανασκεφτείς, και σε κάθε περίπτωση θα ρισκάρουν οι πολύ τολμηροί...

Ανώνυμος 28 Δεκεμβρίου 2013 στις 12:26:00 μ.μ. EET  

Και μέσα σε όλα νασου και το Γεράκι να κάνει συμψηφισμους με Βουλγαρακη Λιαπη κλπ.
Δε μπαίνουν ρε φίλε στο ίδιο τσουβαλι, τι να κάνουμε. Όσο κι αν προσπαθείς.
Το ΠΑΣΟΚ ήταν μια μηχανή για να πλουτιζουν οι δικοί του. Άσε Ακη Γιαννο κλπ. και δες και Μαντελη Τσουκατο ΜΚΟ κλπ. Μιλάμε για κανονική ληστοσυμμορια.
Και τα συγκρινεις τώρα αυτά με τα καραγκιοζιλικια 2-3 στελεχών της ΝΔ;
Όχι φίλε. Την Ελλάδα την κατέστρεψε η ΠΑΣΟΚάρα σου. Χωνεψε το.

Ανώνυμος 28 Δεκεμβρίου 2013 στις 2:25:00 μ.μ. EET  

Η ΠΤΗΣΗ ΦΩΝΑΖΕ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΛΟΥΣΑΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ......ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΑ ΤΕΥΧΗ........(ΣΟΥΖΑΝΑ...ΠΥΡΟΒΟΛΟ.......)

Ανώνυμος 28 Δεκεμβρίου 2013 στις 4:00:00 μ.μ. EET  

28 Δεκεμβρίου 2013 - 2:25:00 μ.μ. EET εκκωφαντική η σιωπή της. Κατόπιν εορτής όλα τα προέβλεψε και όλα τα κατήγγειλε. Πάντα κάποιος τους έβαζε τρικλοποδιες μια το κατεστημένο, μια οι οπλάδες, μια οι κλειστές πορτες στο ΓΕΑ.

Γεράκι 28 Δεκεμβρίου 2013 στις 6:19:00 μ.μ. EET  

@Ανώνυμος 28 Δεκεμβρίου 2013 - 12:26:00

Όταν βγάλεις τα κομματικά σου γυαλιά θα καταλάβεις τις τρεις διαφορετικές από τις διάφορες κατηγορίες πολιτικών που περιγράφω. Ο συμψηφισμός βρίσκεται στη φαντασία σου μόνο. Ληστοσυμμορία ήταν το μεγαλύτερο ποσοστό των προηγούμενων βουλών με τα πρωτεία να τα κατέχουν οι εκάστοτε κυβερνητικοί.

Αν δεν καταργηθούν οι παραγραφές, οι ασυλίες, η ουμερτά κι αν δεν ξεσκίσουν όσους τους πληρώναμε τα φαγοπότια -μικρά και μεγάλα- θα ξαναγίνουν με την πρώτη ευκαιρία, αυτό λέω. Προφανώς εσύ κοιμάσαι στον κομματικό σου παράδεισο, δεν είναι κακό, ιδιαίτερα αν ωφελείσαι από αυτό.

Vangelis M. 29 Δεκεμβρίου 2013 στις 12:07:00 π.μ. EET  

Μονο ενας νομος που να λεει...

Απαραβατος ορος καθε συμβασης (απο καρφιτσες μεχρι αεροπλανα). Αν αποδειχθει εστω και ενα ευρω δωροδοκια σε οποιοδηποτε προσωπο ή οποιοδηποτε νομικο προσωπο, η εταιρια οφειλει να επιστρεψει στο Ελληνικο δημοσιο το 99% της αξιας των οσων εχει εισπραξει ή θα εισπραξει. Το Ελληνικο δημοσιο δεν οφειλει να επιστρεψει τιποτα στην εταιρια.

Αλλα το ερωτημα ειναι ποιος θα ψηφισει τετοιο νομο; Αυτοι που στελνουμε στην βουλη ακοκλειεται...

Ανώνυμος 29 Δεκεμβρίου 2013 στις 6:16:00 μ.μ. EET  

ντάξει φάγανε του σκασμού.
τα λεφτά ή μέρος αυτών θα γυρίσουν στα κρατικά ταμεία? ή περασμένα ξεχασμενα? και ο αντωνάκης θα λέει εμείς πάντως τους βγάλαμε στη φόρα και στις επόμενες εκλογές κατεβαίνουμε ως λευκές περιστερές?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP