Κυκλοφορεί η "Πτήση" Δεκεμβρίου

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Με εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ύλη κυκλοφορεί το τεύχος Δεκεμβρίου του περιοδικού - "γεννήτορα" του ελληνικού αμυντικού τύπου, "Πτήση & Διάστημα", που συνεχίζει τη μακρόχρονη πορεία του μετά τις περιπέτειες και αξίζει τη στήριξη όλων μας.

Στο τρέχον τεύχος παρουσιάζευαι η ισορροπία δυνάμεων Ελλάδας - Τουρκίας στον τομέα της Αεροπορίας Στρατού ιδίως από την άποψη της υποστήριξης χερσαίων δυνάμεων και υλοποίησης επιχειρήσεων αεροκίνησης. Αναλύεται η εξέλιξη της τουρκικής απειλής, τόσο στην πτυχή των επιχειρήσεων αερομεταφερόμενων δυνάμενων όσο και στο θέμα του αντιαρματικού αγώνα και της κρούσης με επιθετικά ελικόπτερα. Εξετάζονται τα προωθούμενα τουρκικά προγράμματα μέσων, ελαφρών και επιθετικών ελικοπτέρων και τα διδάγματα εξ αυτών για την Ελλάδα. Από ελληνικής πλευράς το αφιέρωμα καλύπτει την κατάσταση των μεταφορικών ελικοπτέρων της ΑΣ, τη σημερινή πραγματικότητα και τις μελλοντικές προοπτικές των AH-64Α, καθώς και το ερώτημα της αντικατάστασης των UH-1 Huey ή εφαρμογής ενός προγράμματος οικονομικού εκσυγχρονισμού σε αυτά.

Το υπόλοιπα θέματα περιλαμβάνουν:

USS Harry S. Truman (CVN-75). «The Buck Stops Here!»


Το ρητό που φέρει το όγδοο αεροπλανοφόρο κλάσης Nimitz προς τιμήν του Αμερικανού προέδρου, από όπου έλαβε και το όνομά του, αντιπροσωπεύει πλήρως τον τρόπο σκέψης και εργασίας του πληρώματος του: «The buck stops here!», που μεταφράζεται: «η ευθύνη να εκτελέσουμε τα καθήκοντα μας δε μετατίθεται σε άλλον». Βρεθήκαμε πάνω στο αεροπλανοφόρο και παρακολουθήσαμε την εκπαίδευση στην Ανατολική Μεσόγειο.

LM Skunk Works SR-72: Ο διάδοχος του SR-71 στα 6 Μαχ

Πάνε σχεδόν 20 χρόνια από τότε που τα διάσημα SR-71 πέρασαν για πάντα στην ιστορία και, παρά τις διάφορες φήμες που υπάρχουν, δε φαίνεται να υπήρξε διάδοχος του αεροσκάφους των 3 Μαχ. Η Lockheed Martin, όμως, τον περασμένο Νοέμβριο έριξε λίγο φως στο σκοτάδι των «μαύρων» αυτών προγραμμάτων του Πενταγώνου.

Dassault Falcon 5X: Μεγάλο όπλο για σκληρό ανταγωνισμό

Η διεθνής οικονομική ύφεση μπορεί να έχει πλήξει τους περισσότερους τομείς της αεροπορικής βιομηχανίας, αλλά υπάρχουν και κάποιοι, όπως αυτός των μεγάλων επιχειρηματικών τζετ, που γνωρίζουν λόγω της συγκυρίας πρωτόγνωρη άνθηση. H Dassault, με μεγάλη παράδοση στο χώρο, φέρνει ένα νέο «μεγάλο όπλο» για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό.

Διαστημικοί φορείς: Έρχονται οι ρωσικοί υπερπύραυλοι!

Μπροστά στην αμερικανική «πρόκληση» του βαρέων βαρών πυραυλικού φορέα SLS, η Ρωσία ετοιμάζει μια «συμμετρική» απάντηση, ενώ, αν υπάρξουν ευνοϊκές συνθήκες, η πρωτοβουλία αυτή ίσως οδηγήσει σε επανδρωμένες πτήσεις στη Σελήνη και στους πλανήτες, ύστερα από είκοσι χρόνια.

Lockheed Constellation: Η Βασίλισσα των Αιθέρων!

Το Lockheed Constellation υπήρξε το πρώτο τετρακινητήριο αεροσκάφος της Lockheed, το πιο επιτυχημένο επιβατικό της και ένα από τα ομορφότερα αεροσκάφη ανεξαρτήτως κατασκευάστριας ή εποχής. Φέτος συμπληρώθηκαν 70 χρόνια από την πρώτη πτήση και την είσοδό του σε υπηρεσία.

ΗΠΒ «Κεραυνός»: Ψηφιακή εκπαίδευση στη Σχολή Πυροβολικού

Αδιαμφισβήτητη απόδειξη για το πολύ υψηλό επίπεδο γνώσης, δεξιότητας, καινοτομίας και φρονήματος που διαθέτει το προσωπικό του Όπλου του Πυροβολικού αποτελεί το σύγχρονο σύστημα εξομοίωσης που αναπτύσσεται στη Σχολή Πυροβολικού και φέρει την ονομασία Ηλεκτρονικό Πεδίο Βολής «Κεραυνός».

ΑΚΟΜΗ:

Aegean Airlines, Με νέα δυναμική και υψηλούς στόχους
131 ΣΜ / Αεροπορική Βάση Ακτίου, Συνάντηση AWACS – ΑΣΕΠΕ
Grumman C-2A Greyhound, Ταχυμεταφορές του στόλου
Escuadron Aereo 401, Μεξικανικές «Τίγρεις»
ΠΓΔΜ «Jastrebi», Βαλκανικά «γεράκια»
Jurgis Kairys, Ιπτάμενος ιππότης με τα φτερά της Vostok
IPMS-Hellas & Athens Show 2013, Απογείωση εν μέσω κρίσης!

1 σχόλια:

Manolis 3 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:53:00 μ.μ. EET  

Παντα must η Πτηση. Κρατω το ρητο στο γραφειο του Truman : «The buck stops here!»
«Η ευθύνη (να εκτελέσουμε τα καθήκοντα μας) σταματα εδω! (δεν μετατίθεται σε άλλον)»
http://voiceofmoorecounty.com/wp-content/uploads/2013/06/Harry-Truman-The-Buck-Stops-Here-silverman-2.jpg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP