Πτώση ελικοπτέρου της ÖΚΚ στην Άγκυρα

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Eλικόπτερο S-70 Blackhawk της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ÖΚΚ) του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου συνετρίβη σήμερα το πρωί (11.00). Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ το ελικόπτερο εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση σε χαμηλό ύψος, όταν προσέκρουσε σε καλώδια υψηλής τάσης, πλησίον της εθνικής οδού Gölbaşı-Ικονίου με αποτέλεσμα την πτώση του και τον θάνατο τεσσάρων μελών του πληρώματος. O αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί καθώς νεότερες αναφορές μιλούν για συνολικά πέντε επιβαίνοντες. Τουλάχιστον τέσσερα S-70A-28D της ÖΚΚ είχαν υποβληθεί σε πρόγραμμα εκσυγχρονισμού στα πλαίσια του προγράμματος Yarasa (νυχτερίδα), ενώ τον Ιούλιο του 2012 σε συνεδρίαση της Τουρκικής Εκτελεστική Επιτροπής Αμυντικής Βιομηχανίας (SSIK) αποφασίστηκε περαιτέρω εκσυγχρονισμός αγνώστου αριθμού ε/π της ÖΚΚ (βλέπε : Toυρκία : Αποφάσεις για εξοπλιστικά ).

Περισσότερες φωτογραφίες:







7 σχόλια:

Ευστάθιος Παλαιολόγος 17 Δεκεμβρίου 2013 στις 2:43:00 μ.μ. EET  

Δεν έχει την συνηθισμένη βαφή των ελικοπτέρων ειδικών επιχειρήσεων της Τουρκίας που είναι η σκούρα πράσινη(η κλασσική των Blackhawk). Με τέτοια παραλλαγή όπως οι φωτογραφίες πετά συνήθως ο υπόλοιπος στόλος των τουρκικών Blackhawk. Εάν ισχύει περί της προέλευσης του τότε προσωπικά είναι η πρώτη φορά που τα βλέπω έτσι

Ανώνυμος 17 Δεκεμβρίου 2013 στις 2:55:00 μ.μ. EET  

Σωστό, πάντως στον ειδικό λόχο ε/π του Τ/ΓΕΕΘΑ ανήκουν και μη-εκσυγχρονισμένα S-70.

Ανώνυμος 17 Δεκεμβρίου 2013 στις 3:16:00 μ.μ. EET  

ο skal γραφει

Στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Σικόρσκι, που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση στον εναέριο χώρο της Άγκυρας, κατέπεσε σήμερα, περί τις 11:30 σε περιοχή που εδρεύει η Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων (Ανορθοδόξου Πολέμου) του τουρκικού ΓΕΕΘΑ, στο 10ο χλμ της οδού Τσόλμπασι-Ικονίου.
Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί τα πτώματα των δυο χειριστών και άλλων δυο στραιωτικών, ενώ αγνοούνται άλλος ένας ή κατ' άλλους τρεις επιβαίνοντες στρατιωτικοί.
Τα πτώματα που έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμια ανήκουν στον χειριστή ταγματάρχη, στον έτερο χειριστή υπολοχαγό και σε δυο μόνιμους υπαξιωματικούς τεχνικούς.

TED 17 Δεκεμβρίου 2013 στις 4:53:00 μ.μ. EET  

Όταν πρωτοδιάβασα την είδηση, σκέφτηκα πως ήταν το νέο επιθετικό ελικόπτερο που δοκιμάζουν αυτήν την περίοδο νοτίως της Άγκυρας και ψιλοχάρηκα.

Αλλά η είδηση ότι είναι των ειδικών δυνάμεων ήταν έτι πιο ευχάριστη.

strategy 17 Δεκεμβρίου 2013 στις 5:53:00 μ.μ. EET  

Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για ένα από 13 ελικόπτερα S-70Α-28D εκσυγχρονισμένων με ηλεκτρονικά της Aselsan, εκ των οποίων τα 5 φέρουν AselFlir200 στο ρύγχος. Tα 4 ελικόπτερα Yarasa (και όσα πρόσθετα εκσυγχρονίζονται από την ΤΑΙ) φέρουν μαύρη βαφή και κανένα διακριτικό όπως σειριακό αριθμό κλπ. H ΟΚΚ δεν διαθέτει μόνο Yarasa.

Pro από Συμβασιλεύουσα 17 Δεκεμβρίου 2013 στις 9:45:00 μ.μ. EET  


Εισαστε ρατσίστες και φατσίστες.

Εγω δεν θα πανυγηριζα ποτε για την πτωση ενος τοσο αδειου ελικοπτερου.
Ακου εκει 4-5 ενω χωραει 20 .

Ανώνυμος 19 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:21:00 π.μ. EET  

ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ, ΟΜΟΡΦΑ ΠΕΦΤΟΥΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP