Μετεκπαίδευση εφεδρείας στην ΠΕ της ΑΣΔΕΝ

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η μετεκπαίδευση εφεδρείας του ΕΣ, καθώς στο τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, εκτός του Δ΄ Σώματος Στρατού μετεκπαιδεύθηκαν έφεδροι στην ΠΕ της ΑΣΔΕΝ, στο μεγαλύτερο μέρος των σχηματισμών της (80, 95, 96 και 98 ΑΔΤΕ).

Τα αντικείμενα περιελάμβαναν εκπαίδευση ειδικοτήτων στα διάφορα οπλικά συστήματα και μέσα επικοινωνιών, μηχανοδήγηση τροχοφόρων και ερπυστριοφόρων οχημάτων, εκπαίδευση με χρήση εξο μοιωτών, πραγματοποίηση βολών όλμων, αντιαεροπορικών πολυβόλων και πυροβολικού, υποδιαμετρήματος αρμάτων μάχης (AIM-TEST), καθώς και βολές ατομικού και ομαδικού οπλισμού.

Ακολουθούν φωτογραφίες:

Βολή με τυφέκια G3A3



Εκπαίδευση ΠΑΠ


Εκπαίδευση στο πυροβόλο ZU-23

Βολή με πυροβόλο ZU-23

Βολή με πολυβόλο MG-3

Εκπαίδευση στο Α/Τ FAGOT

Εκπαίδευση σε εξομοιωτή

Εκπαίδευση σε Α/Κ πυροβόλα M110A2 των 203 χιλ.

Εκπαίδευση σε Α/Τ TOW

Εκπαίδευση σε ΤΟΜΠ Μ-113

Εκπαίδευση σε ΤΟΜΠ Μ-113

Έφεδρος με πολυβόλο MG-3

Βολή με πολυβόλο των 0,50 επί οχήματος VBL

Εκπαίδευση σε ΤΟΜΑ ΒΜΡ-1


Βολή με G3A3

Έφεδροι με πυρομαχικά πυροβόλου Μ-110 των 203 χιλ.

11 σχόλια:

Γεράκι 4 Δεκεμβρίου 2013 στις 7:13:00 μ.μ. EET  

Τα οβιδοβόλα και τα βλήματα κλείνουν μισό αιώνα, όσο και να κάνουν τη δουλειά τους κάποια στιγμή πρέπει να αποσυρθούν και να αντικατασταθούν.

Η Αγιά Βαρβάρα, μέρα πού είναι, μπορεί να σώζει το Πυροβολικό, αλλά νεώτερα μέσα του ΠΒ σίγουρα θα μπορούν να συνεισφέρουν αποτελεσματικότερα στο να σωθεί ένα νησί.

Ανώνυμος 4 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:15:00 μ.μ. EET  

Οι φωτογράφοι του ΓΕΕΘΑ είναι τόσο μα τόσο προβλέψιμοι. Έχω μάθει πια, βλέποντας τις φωτογραφίες που αποδεσμεύονται, να αντιλαμβάνομαι ποιός είναι ο φωτογράφος.

Όλοι θα θυμόμαστε τον "ανόητος". Ήταν αυτός που φωτογράφιζε οργανογράμματα Μοιρών, καρτέλες με συχνότητες επικοινωνιών, πρόσωπα και ονοματεπώνυμα κλπ. Άλλος πχ, πιο νέος στην πιάτσα, είναι ο "καλλιτέχνης" που τους τελευταίους μήνες αρέσκεται σε θεαματικές λάμψεις εκρήξεων, ιδίως νυκτερινών. Να μην ξεχάσουμε φυσικά αυτόν που συνηθίζει να τοποθετεί τα μοντέλα - στρατευσίμους κατά τέτοιο τρόπο στο πλάνο, ώστε να θυμίζουν τις σοβιετικής εποχής ρετρό φωτογραφίες με τον αρχηγό στοιχείου - ινστρούκτορα να δείχνει προς την κατευθυνση του οχτρού ή να δεικνύει την θέση του στο χάρτη με το δάκτυλο και τους υπόλοιπους - πάντα περιμετρικά του "ινστρούκτορα" να μην χαλάει το πλάνο - να κουνούν καταφατικά το κεφάλι.

Τώρα τελευταία, νέος καλλιτέχνης - φωτογράφος. Είναι αυτός που ψάχνει να βρει και να φωτογραφίσει μουσάτους και αξύριστους εφέδρους, έτσι όχι μόνο να λέμε πως είναι "έφεδροι", αλλά να δείχνουν κιόλας σαν έφεδροι. Διότι κατά την άποψή του καλλιτέχνη, "έφεδρος" σημαίνει μακρυμάλης, αξύριστος, ασκεπής, ατημέλητος... τεντυμπόης κανονικός δηλαδή.

Κατά τ' άλλα, κάποιοι άλλοι "φωστήρες" υποτίθεται πως ξεσκαρτάρουν το φωτογραφικό υλικό και αποδεσμέυουν μόνο τις φωτογραφίες που δεν αποτελούν κίνδυνο. Αν εμείς οι ερασιτέχνες του διαδικτύου είμαστε ικανοί να εξάγουμε συμπεράσματα από λεπτομέρειες των φωτογραφιών, φανταστείτε τι μπορούν να κάνουν ξένες υπηρεσίες εξειδικευμένες στο αντικείμενο αυτό.

Ψιτ ΓΕΕΘΑ, καλά ξυπνητούρια!

Ανώνυμος 5 Δεκεμβρίου 2013 στις 12:13:00 π.μ. EET  

ναι, μεγάλη πρέμουρα εχουν οι ξένες υπηρεσίες να μάθουν πως εκπαιδευεται η εφεδρεια στην Ελλάδα ;)

Οδυσσέας 5 Δεκεμβρίου 2013 στις 8:52:00 π.μ. EET  

@ Ανώνυμο 4.12, 11.15:
Στις συγκεκριμένες φωτογραφίες που σχολιάζουμε δεν ισχύει σχεδόν τίποτα από όσα γράφεις, αλλά εσύ τα λες ανεξαρτήτως. Κάποιο λόγο θα έχεις για να είσαι τόσο μικρόψυχος...
Το μόνο που ισχύει από όσα λες στις συγκεκριμένες φωτογραφίες είναι τα μούσια των εφέδρων, αλλά κατά τη γνώμη μου σωστά εστιάζει εκεί ο φωτογράφος: έτσι θα έρθει ο έφεδρος, όχι ξυρισμένος κόντρα. Και το μήνυμα που περνάει η φωτογραφία είναι ότι ο έφεδρος, με μούσι ή χωρίς, το καθήκον του θα το κάνει.
Αλλά και σε άλλες φωτογραφίες που βγήκαν τελευταία, ο "καλλιτεχνικός" χαρακτήρας στις νυχτερινές είναι ευπρόσδεκτο στοιχείο. Προσδίδει ενδιαφέρον στις φωτογραφίες και δείχνουν ικανότητες και μεράκι από τους φωτογράφους.
Τέλος, η αποκάλυψη διαβαθμισμένων πληροφοριών σε φωτογραφίες ήταν πρόβλημα στο παρελθόν, αλλά ακριβώς σε αυτόν τον τομέα έχει υπάρξει σοβαρή βελτίωση. Πλέον δεν φωτογραφίζονται χάρτες και προγράμματα μοιρών, καλύπτονται πρόσωπα, ταμπελάκια και αριθμοί οχημάτων και γενικά φαίνεται ότι οι αρμόδιοι το προσέχουν.
Ας λέμε και καμιά καλή κουβέντα πού και πού.

Ανώνυμος 5 Δεκεμβρίου 2013 στις 9:59:00 π.μ. EET  

κανονικα ο τιτλος θα επρεπε να ειναι "μετεκπαιδευση εφεδρείας για δημουργια εντυπώσεων..."

Ανώνυμος 6 Δεκεμβρίου 2013 στις 10:24:00 π.μ. EET  

γίνονται ασκήσεις εφέδρων γκρίνια, δεν γίνονται ΠΑΛΙ γκρίνια και γιατί δεν παίρνουμε ως παράδ το ισραήλ που οι έφεδροι κοιμουνται με τα όπλα. και γιατί τούτο και γιατί κείνο και στο τέλος όλοι οι άλλοι είναι τέλειοι και μεις άχρηστοι.
έλεος πια, μας τα λένε οι ξένοι, να τα λέμε κι μεις, νησάφι...

Ανώνυμος 7 Δεκεμβρίου 2013 στις 9:51:00 μ.μ. EET  


Εαν καποιος διαθετει λογαριασμο google, ας πει στους φιλους αυτους οτι οταν γραφουν ειναι σωστο να προσεχουν τα «ορθογραφικα λαθη» πριν ποσταρουν κατι.
Μερικες φορες, αθελα τους, εχουν κατι «μαργαριταρια» τα κατα τ'αλλα πολυ αξιολογα κειμενα τους...

http://hellarmforces2010.blogspot.gr/2013/12/107110.html

AXEΡΩΝ 9 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:06:00 π.μ. EET  

@7 Δεκεμβρίου 2013 - 9:51:00 μ.μ. EET
Παράθεσε,ἄν θέλεις,τα μαργαριτάρια,και τους τα μεταφέρω.

Ανώνυμος 10 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:00:00 π.μ. EET  

@ΑΧΕΡΩΝ απο 7 Δεκεμβρίου 2013 - 9:51:00 μ.μ. EET

Αυτα που ειδα ειναι σε οτι αφορα το αρθρο για τα Μ110 που απεχτησε ο ΕΣ και ο ΤΣ αντιστοιχα.
αναφερουν πραγματα οπως η δεσμευση 4 Μ110 του ΤΣ στον Πειραια τον ιουλιο του 1974 απο πλοιο που μετεφερε πολεμικο υλικο, αλλα δεν υπαρχει καμια πηγη, ενω οι γνωστες, οπως για παραδειγμα το βιβλιο του Καμπανη άλλα λενε. Υστερα απο που βρεθηκαν τα 72 Μ110 του ΤΣ;
Το ιδιο και στο αρθρο για τα Μ18 Hellcat. Απο το «πουθενα» «σκανε» το 1963 περιπου 30 με 35 χωρις και εκει να υπαρχει καμια πηγη που να τα αναφερει. το ιδιο σχετικα με την επιλαρχια που συγκροτησαν το 1967. Δεν υπαρχει αντιστοιχια σχετικα με τις πληροφοριες που αναφερουν με γνωστες πηγες. Αυτο εχει σημασια γιατι αυτα που γραφουν ειναι τελειως διαφορετικα αλλα και το ιδιο σημαντικα σε συγκρηση με τα οσα ειναι γνωστα μεχρι σημερα.
το ασχημο ειναι οτι με τους περιορισμους προσβασης στα σχολια -επιτρεπουν μονο λογαριασμο google- και να θελει καποιος να τους σχολιασει, αν δεν τον διαθετει, απλα δεν μπορει.
Κριμα, γιατι δινουν καλη πληροφορηση!

Ανώνυμος 12 Δεκεμβρίου 2013 στις 1:50:00 π.μ. EET  

@ΑΧΕΡΩΝ απο 7 Δεκεμβρίου 2013 - 9:51:00 μ.μ. EET

Σ'ευχαριστω!

AXEΡΩΝ 12 Δεκεμβρίου 2013 στις 3:52:00 μ.μ. EET  

@ 7 Δεκεμβρίου 2013 - 9:51:00 μ.μ. EET
Χαρά μου φίλε,ἄν κα το ἄργησα λίγο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP